Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Αλβάρο Ρεκόμπα


Ένα απόγευμα το περασμένου καλοκαιριού κυκλοφόρησε στην πλατεία η είδηση ότι ο Ρεκόμπα θα έρχονταν στον Πανιώνιο; Ποιος Ρεκόμπα αναρωτήθηκαν πολλοί. Κάποιος ξάδελφος, κάποιος συγγενής ή μια απλή συνωνυμία με τον μεγάλο σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου; Κι όμως ήταν αλήθεια. Ο Αλβάρο Ρεκόμπα θα γίνονταν ο δικός μας ήρωας. Και το πιστέψαμε μία και καλή όταν τον είδαμε να καταφθάνει στο Ελ. Βενιζέλος. Και μαζί με εμάς το πίστεψε και όλη η Ελλάδα.

Τότε άρχισαν όλοι να αναρωτιούνται και πάλι. Ήρθε για να παίξει ή ήρθε για μια ποδοσφαιρική αρπαχτή; Είναι τραυματίας; Ήρθε για διακοπές με τον φίλο του τον Χούτο; Θα καταδεχθεί να παίξει στο Ελληνικό πρωτάθλημα και στο μισοάδειο γήπεδο του Πανιωνίου; Θα μπορέσει να ενταχθεί στην ομάδα ή θα το παίξει βεντέτα;

Όσοι τον είδαμε από κοντά κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ομάδα καταλάβαμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων και απόλυτα προσιτό. Ο τρόπος που φέρονταν στους φίλους της ομάδας και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά που του ζητούσαν αυτόγραφο ήταν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ανερχόμενους ποδοσφαιριστές, που μετά το πρώτο τους πρωτοσέλιδο θεωρούν ότι έχουν κατακτήσει τα πάντα.

Και ακολούθησε ο αγώνας με τον Άρη. Ο τραυματίας, ο περιπατητής και ο τουρίστας, που περίμεναν οι άσπονδοι φίλοι μας δεν είχε έρθει στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Αντιθέτως είχαμε μπροστά μας μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα. Το μεγαλείο αυτού του παίκτη δεν φάνηκε στις ενέργειές του που οδήγησαν στα γκολ. Φάνηκε στις ενέργειες που δεν κατάλαβαν οι υπόλοιποι παίκτες. Γιατί πραγματικά σε κάποιες περιπτώσεις η υπόλοιπη ομάδα δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τις εμπνεύσεις του.

Πράγματι ο Αλβάρο Ρεκόμπα είναι αυτή τη στιγμή το πιο πολύτιμο πετράδι στο στέμμα του Πανιωνίου. Δεν είναι όμως μόνος του και αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ποτέ. Διαθέτουμε μια εξαιρετική ομάδα που απαρτίζεται από νέους και ταλαντούχους παίκτες που χρειάζονται την στήριξή μας. Γιατί αυτοί οι παίκτες ίδρωναν την φανέλα και πριν από τον Ρεκόμπα. Είναι αυτοί οι οποίοι μας χάρισαν χαρές τα προηγούμενα χρόνια.

Με την αλλαγή των αγωνιστικών πλάνων κάποιοι μπορεί να παίζουν λιγότερο ή και να βρεθούν στον πάγκο. Αυτό σημαίνει μόνο ότι ο ανταγωνισμός για την θέση του βασικού (ή ακόμη και του αναπληρωματικού) θα είναι μεγαλύτερος. Και αυτό μόνο καλά μπορεί να φέρει. Οι φίλαθλοι του Πανιωνίου πρέπει να εκτιμήσουν την προσπάθεια και την καλή διάθεση κάθε παίκτη, όσο μεγάλη κι αν είναι.

Το Πρωτάθλημα μόλις άρχισε για ‘μας. Και αυτό ας το καταλάβουν όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: