Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-2


Στο γήπεδο του Ελληνικού, ο Πανιώνιος έπαιξε εχθές τόσο όσο χρειάζονταν για να καταβάλει τον αξιόμαχο Εθνικό με σκορ 2-0.

Η ομάδα παρατάχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο με αρκετές αλλαγές, καθώς κρίθηκε απαραίτητο να ξεκουραστούν αλλά και να προφυλαχθούν από τραυματισμούς βασικότατα στελέχη όπως ο Χούτος και ο Ρεκόμπα.

Ο Εθνικός ήταν απειλητικός και ιδιαίτερα κινητικός και τουλάχιστον στο πρώτο εικοσάλεπτο έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Στο 5’ ακυρώθηκε γκολ των γηπεδούχων ως οφσάιντ, ενώ στο 12’ είχε και δοκάρι με τον Τούλιο.

Τα γκολ του Πανιωνίου πέτυχαν οι Κουμορτζί στο 41’ και Μπάρκογλου στο 75’.

Το παιχνίδι αυτό ήταν μια πολύ καλή πρόβα για το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω στον θεσμό του Κυπέλλου. Άλλωστε κανείς στην Νέα Σμύρνη δεν κρύβει ότι το Κύπελλο Ελλάδος είναι ένας από τους σημαντικούς στόχους της ομάδας για φέτος. Αρκεί να σπάσουμε την κακοδαιμονία των προηγούμενων ετών που θέλει να αποκλειόμαστε στην φάση των 16.

Ο Κουμορτζί απέδειξε για άλλη μια φορά την καλή του φόρμα αλλά και το ότι μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην επίθεση, ενώ ο Μπάρκογλου πέτυχε ένα όμορφο γκολ, το οποίο ενδεχομένως να του ανεβάσει την ψυχολογία, καθώς είναι γεγονός ότι η μέχρι σήμερα παρουσία του στο Πρωτάθλημα ήταν κατώτερη των δυνατοτήτων του.

Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και γι’ αυτό δεν θα ήταν σωστό να γίνει ατομική κριτική των παικτών. Με μία μόνο εξαίρεση. Όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι ο Μίκαελ Ντελούρα είναι ένας νέος και ταλαντούχος παίκτης. Για έναν ολόκληρο χρόνο απείχε από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, ενώ φέτος μας χάρισε ένα πολύτιμο γκολ στο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ. Επιπλέον ο κος Λίνεν του δίνει αρκετές ευκαιρίες, τις οποίες ο Γερμανός επιθετικός καλά θα κάνει να τις αρπάξει από τα μαλλιά. Χθες έχασε μια σημαντική ευκαιρία για να διακριθεί και να δικαιώσει τον κο Λίνεν.

Ο Ντελούρα είναι από τους παίκτες που μπορεί να ωφεληθεί πολύ από την ύπαρξη του Ρεκόμπα και πρέπει να αδράξει τις ευκαιρίες που του δίνονται, διαφορετικά πρέπει να συμβιβαστεί με μια θέση μεταξύ ενδεκάδας και πάγκου. Ο συναγωνισμός φέτος είναι μεγάλος και οι ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν θα είναι μετρημένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: