Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΟΜΟ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ


Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα το κείμενο του Ίωνα στο μπλογκ του σχετικά με τις δύο αναρτήσεις της διαδικτυακής Goalday με τίτλους «τρείς απουσίες ενόψει Ξάνθης» και «τι γίνεται με Ρεκόμπα».

Η δεύτερη ανάρτηση, η οποία είναι και χρονικά προγενέστερη (http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=5937668) αφήνει έναν εμφανέστατο υπαινιγμό για τον Αλβάρο Ρεκόμπα. Το επίμαχο τμήμα είναι το παρακάτω: «Τρεις παίκτες, από τους οποίους οι δύο πολύ δύσκολα θα φορέσουν και πάλι τη φανέλα του Πανιωνίου θα απουσιάσουν από το κυριακάτικο παιχνίδι της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, ο Εμίλιο Φερέρα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ντάριο Σμόγιε που έπαθε και πάλι θλάση και έκανε θεραπεία, καθώς και τον Άλβαρο Ρεκόμπα, ο οποίος θεωρητικά ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, πλην όμως ουδείς γνωρίζει... πού ακριβώς το ακολουθεί».

Η μεταγενέστερη ανάρτηση ανασκευάζει λίγο τα πράγματα ως προς τον τραυματισμό του Ρεκόμπα, υπαινίσεται όμως ότι ίσως ο Αλβάρο δεν χωρά στα αγωνιστικά πλάνα του Φερέρα, όπως ενδεχομένως και ο Εστογιανώφ. Το πλήρες κείμενο είναι το εξής:

"Σε λιγότερο από ένα μήνα θα επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Πανιώνιου ο Αλβάρο Ρεκόμπα.

Ο Ουρουγουανός σταρ των «κυανέρυθρων» απαλλαγμένος πλέον τόσο από τους μικροτραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν όσο και από το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τη μέση του ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

«Οι εργομετρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε ο «Τσίνο» έχουν δείξει ότι έχει μείνει πίσω στο συγκεκριμένο τομέα, εξ ου και επί παραδείγματι οι προπονήσεις που κάνει και με τον εργοφυσιολόγο της ομάδας τις τελευταίες ημέρες.

Ουσιαστικά πλέον ο Ρεκόμπα πρέπει να αυξήσει τους ρυθμούς προπόνησης και γι' αυτό ακριβώς από την προσεχή Δευτέρα, όπως όλα δείχνουν, θα πηγαίνει στο Κορωπί, όχι μόνος του, αλλά με την υπόλοιπη ομάδα, αν και βέβαια θα ακολουθεί ειδικό ατομικό πρόγραμμα, εκπονημένο από το γυμναστή Βασίλη Αλεξίου πλέον, ώστε να επιστρέψει στις αρχές Δεκεμβρίου πανέτοιμος από κάθε άποψη.

Το θέμα, βεβαίως, που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι ότι, παρά το γεγονός πως ο «Κινέζος» είναι εκτός δράσης το τελευταίο διάστημα, ο Πανιώνιος τα πηγαίνει περίφημα και, όταν επιστρέψει, θα «πονοκεφαλιάσει» τον Φερέρα για να τον χωρέσει στην ενδεκάδα. Υπάρχει και η άλλη όψη του «νομίσματος», πάντως. Και έχει να κάνει με τον Εστογιανόφ, που από τότε που επέστρεψε δεν έχει βρει θέση στο βασικό σχήμα...».

Εφόσον η goalday είναι σίγουρη για την αποχώρηση του Ρεκόμπα, αλλά δεν γνωρίζει τον λόγο του διαζυγίου, θα ήταν καλό να ενημερωθεί σχετικά και επισήμως από την Π.Α.Ε. Και αν δεν είναι δυνατό ή δόκιμο να ενημερωθεί για τις σχέσεις του Αλβάρο με τον Φερέρα, ας ενημερωθεί για όλα τα υπόλοιπα. Αν πάλι ο κος Φερέρα θεωρεί ότι θέλει να απαντήσει στο θέμα αυτό θα ήταν καλό να το κάνει στην συνέντευξη τύπου.

Εάν το ρεπορτάζ του κου Φιτσαντωνάκη, για τον οποίο έχω μια αρκετά καλή γνώμη από τα μέχρι σήμερα άρθρα του, είναι λανθασμένο, αναληθές ή και φανταστικό (μη στηριζόμενο δηλαδή σε διασταυρωμένες πληροφορίες) τότε πρέπει να ενημερωθούμε όλοι από την Π.Α.Ε και πολύ περισότερο ο δημοσιογράφος της συγκεκριμένης εφημερίδας για το είδος του τραυματισμού του Αλβάρο, για το πρόγραμμα που ακολουθεί, για το άτομο που εκπονεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα και για τον ακριβή χρόνο επιστροφής του Αλβάρο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Θεωρώ πολύ καλή ιδέα μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Αλβάρο στον Π.Κ καθώς είναι αναγκαίο να απαντήσει και για τις τοποθετήσεις του στα Ιταλικά μέσα και για τον τραυματισμό του αλλά και για τις σχέσεις του με την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Καθαρές δουλειές και ακόμη πιο καθαρές εξηγήσεις…

Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη συνέντευξη δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν και σίγουρα αποτελεί υποχρέωση του κου Διόγου έναντι του κόσμου του Πανιωνίου.

27 σχόλια:

amanAM είπε...

πολλές φορές, οι ειδήσεις είναι κατασκευασμένες, βασίζονται σε φανταστικά σενάρια και αυθαίρετα συμπεράσματα. Δεν είμαι φαν του Φερέρα, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι μαζοχιστής ή αυτοκαταστροφικός.

Λίγη υπομονή, και θα μάθουμε την αλήθεια.

antunix είπε...

Γιατί έχω μια διαίσθηση ότι δεν θα ξαναπαίξει ο Αλβαρο;

Griniaris είπε...

Σχετικά με τα μεταγραφικά, ο Εμίλιο Φερέρα, δήλωσε:"Είναι θέμα τεχνικού διευθυντή. Στον Πανιώνιο δουλεύουμε όπως τον Ιούλιο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ειλικρινά σας λέω ότι έως τώρα είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες και την απόδοση τους. Δεν έχω κάνει κάποια εισήγηση. Πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι για όλα. Ο Άλβαρο(σ.σ Ρεκόμπα), ο Σμόγιε αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Εξαρτάται από όλα αυτά".
Αυτή η δήλωση από τη συνέντευξη τύπου ενώ υπάρχει σε όλα τα site,δεν υπάρχει στο επίσημο της ΠΑΕ.Και ερωτώ τώρα εγώ.Η ΠΑΕ θεωρεί ότι οι φίλαθλοι του Πανιωνίου δεν ενδιαφέρονται για τις δηλώσεις του προπονητή για τις μεταγραφές;Μήπως είπε κάτι που δεν έπρεπε;

Katrinos είπε...

Tεχνικός Διευθυντής της ομάδας ποιός είναι?

Griniaris είπε...

Μάλλον ο Τσακίρης,Jon...

Katrinos είπε...

@ griniaris

καλά το κατάλαβα....και όπως είπε ο μέγιστος Σωκράτης σε ερώτηση ταχαμ τάχαμ μπηχτή για την ανάμιξη του στα αγωνιστικά θέματα ' μετά απο τόσα χρόνια κάτι ξέρουμε και εμείς- χοχοχο'

IWN1998 είπε...

Εγώ από τη συνέντευξη καταλαβαίνω ότι ο Ρεκόμπα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού αλλά βρίσκεται σε αποθεραπεία και βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση από την αποχή. Αν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, ποιο εν τέλει είναι αυτό και γιατί υπεβλήθη σε εργομετρικές εξετάσεις και είναι υπό την εποπτεία του εργοφυσιολόγου;
Κατά συνέπεια, δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνει στην ίδια κατηγορία με το Σμόγιε στη δήλωση Φερέρα που δεν δημοσιοποίησε η ΠΑΕ. Και εν τέλει μια τέτοια δήλωση φαίνεται να δικαιώνει το σχόλιο της goalday ότι δύσκολα οι συγκεκριμένοι παίκτες θα ξαναπαίξουν στην ομάδα. Και το ζητούμενο είναι τι είδους φυσική κατάσταση είναι ικανοποιητική για το Ρεκόμπα για να παίξει. Μια φυσική κατάσταση, που θα του επιτρέπει να μαρκάρει σαν τον Κοντοέ και να τρέχει σαν τον Τζαβέλα και να βγάζει παιχνίδι σαν Ρεκόμπα; Γιατί φυσική κατάσταση από φυσική κατάσταση έχει διαφορά...Πάντως αν τον Μπάλαμπαν τον έκανε έτσι ο εργοφυσιολόγος μας, σε σχέση με αυτό που βλέπαμε αρκετές αγωνιστικές στην αρχή του πρωταθλήματος, τότε έχει ελπίδες και ο Κινέζος...

Griniaris είπε...

Μπορεί να είναι επιρρεπής στις ...γαστρεντερίτιδες.Καλού κακού ας τρώει στου CostisT από δω και πέρα.
Όσο για τη φυσική κατάσταση μάλλον πρέπει να φτάσει να γίνει κράμα Ρεκόμπα-Καρλ Λιούις-Ρόκι Μπαλμπόα.

Costix είπε...

Πολυ φοβαμαι ποτι δεν ειναι μονο θεμα καλου φαγητου για τον Τσινο και δυστυχως θα μας λειψει απο τον Γεναρη.

ΛΛΛΑ-ΛΛΛΛΑ-ΛΛΛΑ-ΛΛΛΑ κλπ.

Πιστευω να καταλαβατε το υπονουμενο και μακαρι να βγω ψευτης !!!

Τα λεμε αργοτερα.

amanAM είπε...

πάντως, ο Μπάμπαμπαν έχει όντως βελτιωθεί πολύ σε θέματα φυσικής κατάστασης...

Katrinos είπε...

Costis αυτό το έχω ακούσει πέρσι τέτοια εποχή απο πάρα πολύ έγκυρη πηγή εκτός Πανιωνίου αλλά ήταν για το καλοκαίρι και τέτοια κίνηση δεν πραγματοποιήθηκε. Προσωπικά μου φαίνεται εντελώς παράλογη τέτοιου είδους κίνηση αλλά De gustibus non est disputandum κοινώς περί ορέξεως κολοκυθόπιτα !

Για το Ρεκόμπα , υπάρχει περιθώριο για το εύλογο ερώτημα πως θα χωρέσει ο παίκτης αυτός σε ένα σύνολο που μέχρι τώρα δείχνει να έχει βρεί το ρυθμό του και βασίζεται κυρίως στη φυσική προσπάθεια. Αλλά προφανώς γιαυτό πληρώνουμε το προπονητή , ώστε να απαντάει σε τέτοια ερωτήματα.

Για το ΛΟΛΟ , μάλλον πρόκειται για J/Μ , υψηλής μορφής , οπότε δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε

br fun_atic είπε...

Αν ο άνθρωπος είχε γαστρεντερίτιδα, έπρεπε να αφήσει τα ατομικά προγράμματα και τους εργοφυσιολόγους, και να το ρίξει στους λαπάδες.

Καλά, εάν σε πάει 3 και 1 επηρεάζεται τόσο πολύ η φυσική σου κατάσταση; Ίσα ίσα, με το κόψιμο έπρεπε να κάνει το 100αρι σε 10''.

Από την άλλη βέβαια, αν όλο αυτό τον καιρό που λείπει είχε γαστρεντερίτιδα, συγνώμη αλλά πρέπει να έχουν ρουφηχτεί τα μάγουλά του. Έλιωσε ο άνθρωπος στο χέσιμο...

re-la-re είπε...

Eγώ θα έβαζα στοίχημα πως ο Ρεκόμπα δεν φεύγει

br fun_atic είπε...

H αποστολή του Πανιωνίου: Μπέλιτς, Μπεθέρα, Μανιάτης, Γουέλινγκτον, Λάτκα, Σιόβας, Τζαβέλλας, Κοντοές, Καστελιόνε, Νικολάου, Κούκετς, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Αναστασόπουλος, Σκούφαλης, Σίμωσης, Εστογιανόφ, Μπάλαμπαν, Ριέρα.

Πάλι έξω ο Ανδριόλας; Φαίνεται ότι γιά κάθε πέναλτι που πιάνει μένει έξω και μία αγωνιστική

IWN1998 είπε...

Θα μένει έξω ο Ανδριόλας όσο του λέμε να το χρησιμοποιεί...
Να μην κρατήσει και κάποιες εμμονές ο Δον Εμίλιος;...Εξ άλλου από τα 3 πουλέν του το 1 δεν μπορούσε να το πάρει μαζί του αυτή τη βδομάδα. Γι' αυτό πήρε τον Μπεθέρα.

zamis είπε...

http://www.panioniosnet.gr/

ε ρε γλεντια

Steve είπε...

Πολύ σωστά τα λένε. Να αγιάσει ο στόμας τους.

br fun_atic είπε...

Αυτό το site έχει εμφανιστεί εδώ και λίγο καιρό. Έγινε γνωστό πριν από μερικές ημέρες, όταν και έπεσε η σελίδα του φόρουμ. Φαντάζομαι πως δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιεί ουσιαστικά τη διεύθυνση και τον τίτλο του φόρουμ...

IWN1998 είπε...

Το πολύ σωστά του Steve μάλλον αναφέρεται στο άρθρο με τα "αν" και όχι στην "Ουρουγουανική παραφωνία". Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον. Το ωραίο είναι πως κατηγορεί τον υπεύθυνο τύπου για ανορθογραφία επειδή γράφει πέναλτυ και όχι πέναλτι (η πρώτη ήταν η ορθογραφία της λέξης τη δεκαετία του 70 πάντως) και ο ίδιος πετάει στα κείμενα κάτι "φωράει" και άλλα ωραία τέτοια.
Η κριτική είναι πολύ καλό να γίνεται και μπράβο, μόνο να μην μενουμε στην αρνητική καταγραφή αλλά να περνάμε που και που και σε προτάσεις και τέτοιες λίγες βλέπουμε δυστυχώς γενικότερα (δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο site και δεν βγάζω και τον εαυτό μου από μέσα - ίσως κάποιοι εδώ και στο pgss1998 το παλεύουν κάπως περισσότερο είναι αλήθεια). Και κάτι ακόμα. Το να κρίνεις για να βελτιωθεί κάποιος από το να παίζεις τον τιμητή διαφέρει νομίζω. Καλό είναι να κρίνουμε πράξεις και όχι άτομα γιατί πολλές φορές στην Πανιώνια ιστορία και γενικότερα έχει αποδειχθεί ότι άτομα έχουν αντικατασταθεί απ' άλλα που τους είχαν κρίνει αυστηρά και κατακεραυνώσει και στη συνέχεια οι διάδοχοι αντικαταστάτες απεδείχθησαν πολύ χειρότεροι των προηγουμένων.

re-la-re είπε...

Ιωνα εχεις κρίση ταυτότητας. Εσύ είσαι ο Iwn1998 και εγώ ο pgss1890. pgss1998 δεν νομίζω ότι υπάρχει (εκτός και αν λάβουμε μέρος σε καμιά ταινία όπως η Μύγα και ενωθούμε).

Πέρα από την πλάκα πάντως θα συμφωνήσω με τον Ιωνα ότι πρέπει να κρίνουμε πράξεις και όχι προσωπα. Θα διαφωνήσω για την θέση του για τις προτάσεις. Ολοι συνεισφέρουμε σε αυτό. Όπως δεν θέλουμε να βάζουμε πανιωνιόμετρα δεν πρέπει να βάζουμε και προτασόμετρα.

Το σχόλιο μου για τη σελίδα αυτή: Δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η ύπαρξη της.

zamis είπε...

Πιο πριν εφταιγε ο Ραμνταν,οι χοντροι,ο Λινεν.
Τωρα εχουμε αλλους πρωταγωνιστες.
Εσωστρεφεια και γειτονια.
Αν δεν οργανωθει επαγγελματικα η παε,προκοπη δε θα δουμε.
Μεχρι τοτε,ολοι οι παροικουντες θα θελουν να πινουν απο και με το αγιο δισκοποτηρο του Τσακ.

Costix είπε...

Που δυστυχως γι' αυτους το γνωριζει, και ολο και πιο πολυ κουμπωνεται ο ανθρωπος, με δυσαρεστες βεβαια συνεπειες και για την ομαδα. Τελικα, ειναι τοσο δυσκολο να βρει κανεις επαγγελματιες-στελεχη ?? Ειναι ολοι τους τοσο διαβρωμενοι ?? Τι να πω.

br fun_atic είπε...

Όταν ξεκινήσαμε τα μπλογκ, προσπάθησε ο καθένας μας να παρουσιάσει κάτι το διαφορετικό, βάζοντας στο μπλογκ του στοιχεία της προσωπικότητάς του.
Παράλληλα είχαμε την τύχη να δεχόμαστε καθημερινά εξαιρετικά σχόλια από πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους. Είναι βέβαιο ότι χωρίς αυτό το βασικό συστατικό κανένα μπλογκ δεν θα είχε μακροημερεύσει, ούτε βέβαια θα είχε δημιουργηθεί αυτή η όμορφη διαδικτυακή συντροφιά.
Κάναμε πολύ καιρό να πείσουμε ότι δεν είμαστε ανώνυμοι υβριστές ή ξερόλες ή Πανιώνιοι του καναπέ και διαρκώς διαμαρτυρόμενοι.
Ο καθένας κρίνεται καθημερινά από τις πράξεις, τις θέσεις, τη συνέπεια και το ήθος του... Αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους και ασφαλώς για όλες τις σελίδες του Πανιωνίου.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Αν και θα ήθελα να αρχίσω από τη μεγάλη νίκη και την εηξαιρετική εμφάνιση στη Ξάνθη, θα αρχίσω με το panioniosnet.gr.

Ξέρετε ποιος εχει αυτό το σάιοτ που ξαφνικά "πονάει¨τον Πανιώνιο;

Κάντε πρώτα μια έρευνα. να μάθετε και μετά να δείτε πόσο καλά" τα λεει... και μετά θα δω αν ο Στοβ θα λεει να αγιάσει ο στόμας τους. Γιατί δεν μετράει μόνο τι λες, αλλά και ποιος είσαι που τα λες. Ετσι δεν είναι;

Φτάνει πλέον με τις "πανιωνάρες" που έρχονται να μας σώσουν. Φτάνει....

Για τα άλλα, απλά Σσσσσσσσ μιλάει ο Μπόσκο!

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

και φυσικά έχει απόλυτο δίκιο ο pgss1890 για τη σελίδα, αλλά του λεω ότι έχει νόημα γι΄αυτόν που την έχει δημιουργήσει...

Ο νοων νοείτο...

re-la-re είπε...

Μάκη, επιμένω ότι με την ομάδα σε τροχιά ανάκαμψης (τι ανάκαμψης δηλαδή σε πύραυλο εξελισεται και θα πρέπει ο Τσακίρης να σκεφτεί πόσο μέσα θα μπει γιατί για να στείλει 2600 διαρκείας στο διάστημα για να βλέπουν την ομάδα που όπως είπε ο Λάκης κάνουν 3.5 εκ, το εισιτήριο θα του κοστίσει ο κούκος αηδόνι - πλάκα τέλος) μια τέτοια σελίδα μόνο προβοκατόρικο λόγο ύπαρξης έχει. Συνεπώς κάποιος που αγαπά τον Πανιώνιο δεν έχει κανένα λόγο να την βγάλει.

Αλλο η κριτική και άλλο οι προσωπικές επιθέσεις. Όπως είπε και ο br ο καθένας κρίνεται κάθε στιγμή.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Ετσι ακριβώς pgss1890! Και όντως πρόκειται για προβοκατόρικη σελίδα.

Για να σου δώσω να καταλάβεις είναι σαν να κάνει σελίδα ο Καραμανλής (ανώνυμη) και να βρίζει το νέο πρόεδρο της ΝΔ (που ελπίζω να είναι ο Σαμαράς, ασχετο...). Ετσι περίπου συμβαίνει...

Και ο νοων νοείτο (πάλι...)

Μάκης