Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

3459

Το παιγνίδι με τον Πανθρακικό ανήκει στο παρελθόν. Η ομάδα έπαιξε καλά από το 0-10 και από το 60-τέλος. Ενδιάμεσα δεν ήταν καλή όμως δεν είναι αυτή τη στιγμή αυτό το θέμα μου. Η ομάδα πέτυχε 5 κανονικά γκολ και μέτρησαν τα τρία που ήταν αρκετά για τη νίκη.

Το παιγνίδι λοιπόν με τον Πανθρακικό που είναι τελευταίος στη βαθμολογία και μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να αποσπάσει μια μόνο ισοπαλία με τον Άρη το παρακολούθησαν σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΠΑΕ 3459 άτομα ή σωστότερα τόσα ήταν τα εισιτήρια που διατέθηκαν. Από αυτά τα 1681 ήταν εισιτήρια διαρκείας. Στο γήπεδο βέβαια φαινόταν ότι ο κόσμος είναι περισσότερος αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πάντα. Οι τζαμπατζήδες είναι ένα φαινόμενο που πάντα εμφανιζόταν.

Στη συγκεκριμένη εποχή όμως δεν μπορώ να το καταλάβω. Σήμερα λοιπόν ο Πανιώνιος δείχνει σε όλους ότι έχει πια ξεφύγει από τη μιζέρια της εικοσαετίας 1977-1997. Στην ομάδα παίζουν παίκτες διεθνείς με σπουδαίες εθνικές ομάδες, κάποιοι δε όπως ο Ρεκόμπα διεκδικούν με αξιώσεις τον τίτλο ίσως του καλύτερου παίκτη που φόρεσε ποτέ την φανέλα του Πανιωνίου. Η ομάδα έχει βγεί τα τελευταία 8 χρόνια 4 φορές στην Ευρώπη με δύο προκρίσεις στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στην διοίκηση μετέχουν πρόσωπα με τα οποία μπορεί κάποιος να διαφωνήσει (και εγώ προσωπικά έχω διαφωνήσει πολλές φορές και πολύ έντονα ακόμη και με τον πρόεδρο κύριο Τσακίρη) έντονα αλλά δεν μπορεί να τους αρνηθεί κανείς ότι αγαπούν και πονούν την ομάδα και έχουν ένα όραμα γι αυτήν.

Γιατί τότε μόνο 3459 εισιτήρια; Ξέρω ότι ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τα εισιτήρια που θα είχαμε σε προηγούμενες χρονιές παίζοντας με τον τελευταίο. Ξέρω ότι ο κόσμος του Πανιωνίου και σε αυτό η συμμετοχή του Πανιώνιου διαδικτύου ήταν πολύ σημαντική, άρχισε να επανασυσπειρώνεται και να πλησιάζει ξανά στην ομάδα αγοράζοντας διαρκείας. Ξέρω ότι σε στιγμές οικονομικής κρίσης είναι πολύ δύσκολο να σηκωθεί κάποιος από τον καναπέ του όπου βλέπει δωρεάν ένα ποδοσφαιρικό παιγνίδι και να έρθει στο γήπεδο. Ξέρω όμως ότι αυτή η επανασυσπείρωση δεν είναι αρκετή. Χτες μιλούσα με τον δικηγόρο του κυρίου Τσακίρη για ένα θέμα σε σχέση με τις μετοχές μου στην ΠΑΕ και κατάλαβα για ακόμα μια φορά πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι ο μικρός αριθμός των εισιτηρίων. Όταν η ΠΑΕ προσπαθεί να διαπραγματευτεί ένα νέο διαφημιστικό συμβόλαιο ο διαφημιζόμενος δεν ενδιαφέρεται σχεδόν για τίποτα άλλο παρά για τον μέσο όρο των εισιτηρίων. Πόσοι έρχονται στο γήπεδο ρωτάει και είναι λογικό. Πληρώνει για διαφήμιση και θέλει να ξέρει σε πόσους απευθύνεται η καμπάνια του. Η αύξηση των εσόδων από τις διαφημίσεις αλλά και τα άλλα έσοδα που θα έρθουν στην ΠΑΕ σαν επακόλουθο της αύξησης του μέσου όρου των εισιτηρίων μπορεί μεθαύριο να μας γλυτώσει από το πούλημα ενός παίκτη. Ξέρω ότι κάποιοι δικοί μας ξαναγύρισαν στο γήπεδο, διάβασα εδώ ότι ακόμα και τώρα κάποιος αγόρασε διαρκείας όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Το γήπεδο μας έχει 11000 θέσεις, υπάρχει πολύς χώρος που μπορεί και πρέπει σιγά σιγά να γεμίσει.

Δεν νοείται φίλαθλος που λέει πως αγαπάει τον Πανιώνιο να μην παρακολουθεί αυτή την εποχή κάποια παιγνίδια ζωντανά την χρονιά. Η μόνη δύναμη που έχει η ομάδα είμαστε εμείς. Εμείς μπορούμε να εμπνεύσουμε ή να απογοητεύσουμε τους παίκτες, εμείς μπορούμε να εμπνεύσουμε ή να απογοητεύσουμε την διοίκηση. Εμείς μόνο μπορούμε να προστατεύσουμε το σύλλογο. Ζητάμε μεταγραφές γιατί βλέπουμε κενά στην ομάδα. Καλά κάνουμε και το ζητάμε αλλά και η διοίκηση ζητάει από μας και έχει δίκιο να είμαστε στο γήπεδο. Οι Πανιώνιοι του καφενείου και του καναπέ δεν προσφέρουν τίποτα. Θεωρώ απόλυτα σωστή και λογική την πρόταση των μπλόγκς για κυκλοφορία εισιτηρίου διαρκείας Β γύρου. Διάβασα ότι ο Μπερλουσκόνι το εφάρμοσε στην Μίλαν. Είναι απόλυτα λογικό και θα πρέπει και η δική μας διοίκηση να το εφαρμόσει. Μέσα στα Χριστούγεννα όπου όλοι όσοι πουλάνε κάτι διεκδικούν ένα μέρος από τον 13ο μισθό δεν καταλαβαίνω γιατί να μην το κάνει και η ΠΑΕ. Ξέρω ότι κάποιοι παραμύθιαζαν κάποιους για τους δεκάδες χιλιάδες Πανιώνιους που γέμιζαν κάποτε το γήπεδο. Δυστυχώς όμως σήμερα δεν έχουμε πια αυτό το δυναμικό φιλάθλων. Αλλά δεν είμαστε μόνο 3459. Ο δικηγόρος του κυρίου Τσακίρη με ρώτησε χτες και δεν ήξερα τι να του απαντήσω. Αυτοί οι 7000 που ήρθαν να δουν τα τριτο-δεύτερα της Μπορντώ γιατί δεν έρχονται στο γήπεδο τώρα με τους παίκτες που έχει η ομάδα. Αυτό είναι νομίζω το στοίχημα μας γενικά. Σε πρώτη φάση να προσεγγίσουμε αυτούς που ήρθαν με την Μπορντώ, με τη Γαλατά, με τη Σοσώ και να τους φέρουμε στο γήπεδο. Οι 3459 είναι οι μισοί. Για κάθε έναν από τους 3459 που ήταν στον προχτεσινό αγώνα υπήρχε και ένας που ενώ ήταν στο γήπεδο στα ευρωπαϊκά ματς προχτές ήταν αραχτός στον καναπέ του. Καιρός να σηκωθεί.

Β. Καράβολας

41 σχόλια:

amanAM είπε...

ανέβασα στο γιουτούμπ, το βιντεάκι που τράβηξα ότν έγινε η παρουσίαση της ομάδας, στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Ο λόγος που το ανέβασα, ήταν για το όλε που ακολουθούσε το όνομα κάθε παίκτη (κατά την διάρκεια της παρουσίασης της ομάδας) και η σιγή που ακολούθησε το όνομα του Φερέρα.

Παρόλα αυτά, είναι ξεκάθαρη η εικόνα του πόσο άδειο ήταν το γήπεδο. Από την μεριά τηςθύρας 2 ήμασταν περισσότεροι από ότι απέναντι. Στην 1 στην 2 και στην 3 πρέπει να ήμασταν 2-3 χιλιάδες, και απέναντι ήταν δεν ήταν πεντακόσιοι.

Η εικόνα της άδειας εξέδρας, είναι τραγική!!!

br fun_atic είπε...

πολλοί μπήκαν με καθυστέρηση. Στο ημίχρονο η εικόνα ήταν καλύτερη

amanAM είπε...

ουπς, ξέχασα το λινκ!!!


http://www.youtube.com/watch?v=QAx_lJZdBh0

amanAM είπε...

Προφανώς στο ημίχρονο μπήκαν οι τζαμπατζήδες!!!

br fun_atic είπε...

Για να γεμίσει το γήπεδο χρειάζεται:
1. Συσπείρωση του κόσμου. Στα μπλογκ έχουμε το know how πλέον. Βοηθάνε βέβαια τα ξύδια και τα παγκόσμια (τρομάρα μας) συνέδρια. Ρε Πανιωνάρες, πως πίνετε έτσι; Σας έχει τρομάξει το μάτι μου...

2. Να ξεκουνήσουμε τον κόσμο που κοιμάται. Δύσκολο, αλλά αυτό συνήθως γίνεται με την καλή αγωνιστική παρουσία της ομάδας.

3. Πολλά χάπενιγκ και εκδηλώσεις πριν από τα παιχνίδια. Δεν έχει σημασία για ποιό λόγο έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Αρκεί να έρθει. Φέτος έχουμε ομάδα που μπορεί και να τον κρατήσει. Βάλτε λίγη τρέλα στο όλο θέμα. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και το γήπεδο γιορτή.

4. Εκλογίκευση της τιμής των εισιτηρίων. Θέλουμε εισπράξεις ή κόσμο; Σε πρώτη φάση δεν γίνονται και τα δύο. Πολλοί απ' όσους παρακολουθούν την ομάδα ΔΕΝ είναι Πανιώνιοι και αυτό είναι μία πραγματικότητα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πήγαιναν στην 2 για να κρυώσουν ή να βραχούν, από τη στιγμή που δεν παρακολουθούν την ομάδα τους. Ούτε όμως θα έδιναν και 25 ευρώ γι την 4 σε παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Έχω πολλές ιδέες για το θέμα. Ίσως βέβαια γιατί δεν λαμβάνω εγώ αποφάσεις. Αν ήταν στο χέρι μου θα σας είχα τρελάνει στα χάπενιγκ και στις εκδηλώσεις. Αλήθεια, η Γκαγκάκη που δήλωσε Πανιώνιος δεν μπορεί να μας στείλει κάποιους από το X Factor γιά μίνι συναυλίες πριν από παιχνίδια; Όλη η μαρίδα θα έρχονταν στο γήπεδο. Και μαζί και οι γονείς τους... Αν τους βάλεις στο ναό, μετά έχεις πολλές πιθανότητες να τους κρατήσεις...

br fun_atic είπε...

Για να μπουν τζαμπατζήδες, πρέπει κάποιος να ανοίξει τα τουρνικέ.

Το θέμα είναι οι εισπράξεις ή ο κόσμος; Γιατί αυτά τα δύο θέματα μπορεί και να είναι εντελώς ανεξάρτητα.

Ποιο έσοδο είναι σημαντικότερο; Από τα εισιτήρια ή από τις διαφημίσεις; Μήπως το φθηνό εισιτήριο φέρει περισσότερο κόσμο, άρα αυξηθούν ανακλαστικά τα διαφημιστικά μας έσοδα;

Ο Πανιώνιος όπως και κάθε άλλη ομάδα ζει από την γενναιοδωρία του προέδρου του αλλά και από τα έσοδα από διαφημίσεις, τηλεόραση κ.λ.π.
Αν έχεις κόσμο έστω και με φθηνό εισιτήριο (γιατί όπως είδαμε οι εισπράξεις από τους αγώνες είναι αστείες) μήπως μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα έσοδα από την τηλεόραση και τους διαφημιστές;

amanAM είπε...

Ποιά ώρα άραγε ανοίγουν τα τουρνικέ?
Εαν ανοίγουν γύρω στο ημίχρονο, μετά πλακώνουν οι τζαμπατζήδες...

Παλιά, εγώ ερχόμουνα στο γήπεδο 2-3 φορές τον χρόνο. Πήγαινα πάντα στην 4. Δεν θυμάμαι πόσο πιο ακριβό ήταν τότε το εισητήριο, αλλά δεν θυμάμαι να έκανε 2μιση φορές ακριβότερο απότι στην 2.

Τα τελευταία 3 χρόνια, πήγαινα 10 περίπου φορές τον χρόνο στο γήπεδο, και επειδή η τιμή στην 4 μου φάνηκε ακριβό, συνήθισα την βροχή, το κρύο, την αντηλιά (όταν παίζουμε νωρίς), ιδίως γιατί δεν έρχομαι πια μόνος μου στο γήπεδο (όπως παλιά), αλλά με τους μεγάλους μου γιούς, και με τους μικρούς.

Για να είμαι ειλικρινής, τελικά μου αρέσει πιο πολύ στην 2, όχι μόνο γιατί δεν είναι ακριβή, αλλά και γιατί είμαι κοντά στους πάνθηρες, και ακούω τα τραγούδια τους. Απέναντι είναι νεκροταφείο.

Φέτος, πρώτη φορά έβγαλα διαρκείας. Η διαφορά τιμής στα διαρκείας ήταν τεράστια, δεδομένου ότι ήθελα 2 παιδικά, ένα φοιτητικό, και ένα κανονικό για εμένα, και περιστασιακά πληρώνω 10ευρα για το επιπλέον εισητήριο του άλλου μου γιού ή της γυναίκας μου...

Η διαφορά τιμής (δυόμιση φορές) είναι μεγάλη ανάμεσα στην 2 και στην 4. Ίσως στα παιχνίδια με τις μικρότερες ομάδες, που το γήπεδο αντικειμενικά μένει άδειο, θα ήταν καλύτερα να ήταν φθηνότερο το εισητήριο, ή έστω να είχε πιο λογική τιμή το διαρκείας, για να αυξηθούν τα διαρκείας στην 4.

Το διαρκείας του β γύρου, επίσης είναι μια ακλή ιδέα, αφού η ομάδα έχει επιτυχίες, και κάποιοι θα δελεαστούν.

Ανώνυμος είπε...

Την ώρα της παρουσίασης των ομάδων 1000 άνθρωποι ήταν στοιβαγμένοι έξω από την Θ2 και συνέχισε να μπαίνει κόσμος μέχρι και το 20'.
Φαναταστείτε να μην είμασταν 3500 αλά 7000 όπως ελπίζουμε να συμβεί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ οπότε οι τελευταίοι θεατές θα μπουν στις καθυστερήσεις.
Το παραπάνω σημαίνει ότι το γήπεδο δεν μπορεί να αποτελεί πόλο έλξης για έναν μη φανατικό φίλο της ομάδας. Κάποιον δηλαδή που δεν μένει στην περιοχή και θα πρέπει να χάσει την μισή μέρα του για το ποδόσφαιρο.
Δυστυχώς ο αριθμός των οπαδών της ομάδας έχει μειωθεί λόγω της εικόνας που είχε η ομάδα τις δύο τελευταίες δεκαετίες με τους απίθανους που διατέλεσαν πρόεδροι.
Ο μοναδικός τρόπος για να αυξήσει ένας σύλλογος τους οπαδούς του είναι οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ...με το γήπεδο που διαθέτουμε άλλος τρόπος δεν υπάρχει.
ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ με το υλικό που διαθέτει η ομάδα να τερματίσει στην πρώτη τετράδα να βάλει από κάτω την ΑΕΚ και να πάρει το κύπελο. Αν τα καταφέρει τότε πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι διαφορετική η εικόνα της εξέδρας.

zamis είπε...

Ωραια..ψαχνουμε και την Γκαγκακη τωρα..:)

amanAM είπε...

κάποια χάπενινγκ θα μπορούσαν να είναι:

1. Παιδάκια-θεατές να κληρώνονται να χτυπάνε πέναλτυ στο ημίχρονο, με έπαθλο κάποιο αναμνηστικό του Πανιωνίου.

2. Αυτόγραφα (όπως έγινε με τον Τζαβέλα, την περασμένη Κυριακή)

3. Τσηρ λήντερς να κάνουν μια παραστασούλα στο ημίχρονο. Ούι κυρίες και κύριοι!!!

4. Τσηρ λήντερς στις εξέδρες! Ούι στο Κοσλοντούι!!!

br fun_atic είπε...

Που θα μου πάει η Lady gaga... Ο κόσμος είναι μικρός...

zamis είπε...

Την μαρκαρουμε με 4-4-2 brf και ελπιζω να μας δωσει μπαλα!

Pav είπε...

Κατ'αρχήν καλωσορίζω το φίλο μου Zamis.
Η μόνος τρόπος για να "επιστρέψει" ο κόσμος στο γήπεδο είναι το προϊόν που του προσφέρει η ομάδα να είναι ελκυστικό.
Οι παλιοί Πανιώνιοι δεν ξαναπατούν στο γήπεδο γιατί βάλανε NOVA και κουράστηκαν και λόγω ηλικίας και λόγω κακού θεάματος την τελευταία 20ετία.
Άρα ελπίζουμε μόνο σε καινούργιο αίμα που για να το κρατήσει η ομάδα πρέπει σταθερά να προσφέρει ποιότητα, ουσία και θέαμα για μία δεκαετία.
Το φθηνότερο εισητήριο δεν θα κάνει πολλούς να σκεφτούν την επιστροφή τους στο γήπεδο. Ίσως τσιμπήσουν κάποιοι αλλά και αυτοί θα λακίσουν διότι αν το φτηνό δεν είναι καλό κανείς δεν νοιάζεται να χαραμίζει το απόγευμά του σε ένα μή φιλόξενο περιβάλλον (από άποψη εγκαταστάσεων) παρακολουθώντας ένα κάκιστο θέαμα και μην έχοντας την προοπτική ή έστω την ελπίδα προοπτικής ότι θα κερδίσει και κάποιο βραβείο στο τέλος (τίτλο, eurocup)
Ας πούμε ότι είμαστε στο χρηματηστήριο. Μία πτώση του 50% απαιτεί μία άνοδο του 100% για να επιστρέψεις στο σημείο εκκίνησης του δείκτη και αυτό απαιτεί περισσότερο χρόνο.
Συμφωνώ πως εκτός από το ελκυστικό προϊόν ο Πανιώνιος μπορεί παράπλευρα να προσφέρει και άλλα προϊόντα που θα θέλξουν τον κόσμο ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία και νομίζω πως δειλά δειλά η ΠΑΕ λκάνει τις ανάλογες κινήσεις αλλά πάντα υπάρχει χόρος για κάτι καινούργιο, μοναδικό και σαγηνευτικό... Νομίζω;

Pav είπε...

Από το SentraGoal

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=6471647

"Οσον αφορά τα μετόπισθεν, ο Κοντοές θα επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Ομο, ο Μανιάτης θα διατηρήσει τη θέση του δεξιά και ο Τζαβέλλας θα επιστρέψει αριστερά, με τον Λάτκα να μένει καταπώς φαίνεται στον πάγκο..."

Nice...very nice

zamis είπε...

Γεια σου Pav!
Μενω ησυχος με αυτα που γραφεις για Λατκα καθως τωρα ειμαι βεβαιος οτι θαναι ο Μπεθερα στην αποστολη..
καποιοι μας δουλευουνε ψιλο γαζι..

re-la-re είπε...

Συγνώμη φίλοι συνπανιώνιοι αλλά δεν κατάλαβα τι παιζεται. Διαμαρτύρεται η διοίκηση για λίγο κόσμο και ο τσακιροδικαιώσας Φερέρα στέλνει το Λάτκα στον πάγκο και τον Ομο βασικό σεντερ μπακ για το ματς με τον Αρη.

Εγώ λοιπόν λέω ότι πολύ απλά έχουμε 3459 λόγους για να είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Pav είπε...

Ή ίσως μας πήρανε χαμπάρι και οι δημοσιογράφοι και μας τσιγγλάνε για να δούνε πότε θα τσιρίξουμε.
Δεν νομίζω ότι θα αφήσει τον Λατκα στον πάγκο. Μάλλον το Γιαννάκη θ'αφήσει, lol(o)

amanAM είπε...

Καιρός να ξεκινήσουμε έναν αγώνα για να παίζει ο Μπεθέρα, ειδικά τώρα που έβαψε το μαλί του σαν τον Εστογιάνωφ, καθώς επίσης να τονίζουμε τα προσόντα του Όμο σαν κεντρικό σέντερ μπακ. Έτσι, σύντομα θα κάτσει ο Όμο στον πάγκο, ενώ θα δούμε τον Ανδριόλα να επιστρέφει...

Όσοι δεν τόχετε καταλάβει, ο Φερέρα έχει προσλάβει υπάλληλο που του μεταφράζει κάθε τι που γράφουμε στα μπλογκς, και κάνει τα αντίθετα, για να μας μπει στο μάτι!!!

Όσο δεν τον κράζαμε, χάναμε. Όταν αρχίσαμε να τον κράζουμε, ήρθαν οι νίκες. Ο άνθρωπος είναι προφανώς προληπτικός, είναι πεπεισμένος πως όσο θα μας μπαίνεισ το μάτι, θα παίρνουμε αποτελέσματα.

zamis είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/205979

Παραγοντας και του Αρη(..)ο Αντωνακης.Και εις ανωτερα.

re-la-re είπε...

Ο Ομο είναι θεός. Είναι βράχος, είναι ατσάλι. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε. Μπράβο Εμίλιο που τον βάζεις. Εισαι ο βασιλιάς των προπονητών που τον είδες πρώτος.


Ψιτ κόουτς μεταφράζεις ε;

Katrinos είπε...

Tα πάντα όλα...

http://www.gazzetta.gr/all-star-blogers/bosko-balaban/item/57663-πάμε-για-ευρώπη

br fun_atic είπε...

O Λάτκα είναι μπετατζής και καλά κάνει που θα μείνει στον πάγκο, συνυπογράφω ότι ο Όμο είναι μια κλάση από μόνος του στην άμυνα, ο Ανδριόλας πρέπει να βρει ομάδα, ο Κάρλος το Τσακάλι Καστελιόνε καλά θα κάνει να γυρίσει στην πάμπα, ενώ είναι δεδομένο ότι ο Ρεκόμπα δεν κάνει ούτε για να ζεσταίνει τον πάγκο. Πότε έχει πτήση για Μοντεβιδέο;

zamis είπε...

Ο Κουκετς ζει?

re-la-re είπε...

Ο Κούκετς σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες εστάλει να δουλέψει σαν σφουγγαράς στην Κάλυμνο.

re-la-re είπε...

Σκατά τα πάμε στο μπασκετ

re-la-re είπε...

Σα να στρώσαμε λίγο στο ημίχρονο.

lefterix είπε...

Κάπου ανάμεσα σεφταλιάς και τσίπουρου, είπα να πω κι εγώ τον πόνο μου...
Βρε συ br, εκειονέ το χασοδίκη που ήκαμε παράπονα γιά τα εισιτήρια, γιά δε ντονε ρώταγες,πόσο ακόμα κι εμείς οι τρεισχιλάδες τόσοι θα ερχόμαστε στο γήπεδο να βλέπουμε τον(φιλότομο) Όμο σέντερ μπακ,και πόσο ακόμη παίχτες εντεκάδας,θα σκουπίζουν τον πάγκο με τον Μονσινιόρε(κλεμμένο,αλλά καλό..)να κάνει(άμα θυμηθεί..)αλλαγη στο 80;

Υ.Γ.Το Φερρερα με το Μπεθέρα κάνει ωραία ρίμα,θα γράψω μιά μαντινάδα γι'αυτό...

lefterix είπε...

Αγαπητέ(;)προπονητή,και μονσινιόρ Φερρέρα,
πάρε Ανδριόλα στην αποστολή, και άσε τον Μπεθέρα...

lefterix είπε...

Σαν βρίσκομαι στο γήπεδο, πάντοτε ξανανοιώνω...
Μα σαν βλέπω Όμο σέντερ μπακ, μονίμως ξενερώνω...

Costix είπε...

Καλησπερα Πανιωνια αδελφια (συμπεριλαμβανω τον Τσακ και τον Φερερα).

Δυστυχως ο φορτος εργασιας με κρατησε μακρυα απο το μπλογκ ολη την ημερα.

brfun, ηταν πολλα τα κιβωτια οντως !!

zamis, ευχαριστω και ανταφιερωνω τραγουδι του γερολυκου και ολης της παρεας του

http://www.youtube.com/watch?v=qFwnfe5G7iE&NR=1

Εκτος απο τον zamis, αφιερωνω αυτο το τραγουδι στην ομαδαρα μου, σε ολους τους αδελφους Συμπανιωνιους και ειδικα στην Προεδραρα μας, τον Τσακ. Ακουω οτι μας διαβαζει ανελλειπως και χαιρομαι.

Ομως θλιβομαι ειλικρινα οταν ακουω οτι ειναι απογοητευμενος απο μας.

Τι να κανουμε βρε Κωνσταντινε, δεν γινεται μονο να σε επαινουμε, θα σου τα χωνουμε οπου νομιζουμε οτι κανεις λαθος. Αυτη ειναι και η εννοια του αδελφου. Να σου λεμε τα συκα-συκα και την σκαφη-σκαφη. Κυριως τα κακα. Κι αν κανουμε λαθος, σχωρνα μας. Μην ξεχνας εξ αλλου οτι ορμωμαστε απο το ιδιο μ' εσενα, δλδ το καλο της ομαδας.

Εξ αλλου χωρις διαφωνιες πως θα γινει συνθεση ???

Αλλωστε απο αυλοκολακες σιγουρα θα εχεις χορτασει.

Παντως απο τοτε που εξεφρασες δημοσια οτι Πανιωνιος ισον τροπος ζωης,μου εχεις παρει την καρδια.

br fun_atic είπε...

Είναι απογοητευμένος από εμάς;Δε νομίζω ότι υπάρχει πιο αγαπητός πρόεδρος στο πρωτάθλημα.Δεν ξέρω γιατί δεν το καταλαβαίνει...

Είναι δυνατόν να μην του γίνει κριτική; Αφού έχει κάνει λάθη.
Του αναγνωρίστηκε και το παραμικρό καλό που έχει κάνει; Σαφέστατα.

Κανείς δεν μπορεί να είναι αυστηρός με κάποιον βλάκα ή ανεπαρκή ή αδιάφορο.

Ποια η θέση σου όμως όταν απέναντι σου έχεις κάποιον που μπορεί να χαραχτεί στην Πανιώνια ιστορία, αρκεί να το θέλει;Ποιά η θέση σου απέναντι σε κάποιον που θέλεις να πετύχει;

Πρόεδρε, κατέχεις και διαχειρίζεσαι την μεγάλη μας αγάπη. Ο καθένας θα ήθελε να είχε τη δυνατότητα να ήταν στη θέση σου. Όταν κάνεις λάθος θα τα ακούς. Όταν είσαι σωστός θα αποθεώνεσαι. Πάνω απ' όλα σε θέλουμε πετυχημένο γιατί θέλουμε τον Πανιώνιο ψηλά και μαζί σου μπορεί να τα καταφέρει. Αρκεί να το θέλεις.

Προσωπικά, εάν δεν υπήρχε το θέμα Λίνεν αλλά και οι δημόσιες δηλώσεις του (πως τα καταφέρνει κάθε φορά με τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους να σπέρνει τον τρόμο και τον πανικό δεν το έχω καταλάβει. Είναι ταλέντο...) δεν θα είχα γράψει ποτέ και τίποτα εις βάρος του...

Είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος είναι αυθόρμητος άνθρωπος. Πάει ο μέσος άνθρωπος στην πεθερά του να της κάνει παράπονα για την κόρη της ή να της πει για τις γκόμενές του; Δεν πάει. Εσύ προεδράρα τι τις θέλεις τις δηλώσεις στους δημοσιογράφους; Το ίδιο είναι...

zamis είπε...

Οι φιλαθλοι του Πανιωνιου ειναι Πανιωνιοι ακριβως επειδη εχουν αποψη.
Οι υπεραπλουστευσεις του τυπου η μαζι η εναντιον,ειναι ιδιον αγελης και οχι σκεπτομενων ανθρωπων.
Επισης,χαρακτηριζουν και οσους προσδοκουν κερδη και προνομια.
Και τελικα τελικα,αυτοι που αποθεωνουν ακριτα(η λογω συμφεροντος)ειναι και αυτοι που ισοπεδωνουν με την ιδια ευκολια.
Και μετα τα 300χλμ και στο ενα μετρο..

amanAM είπε...

Εαν διαβάζει ο Τσακίρης τα μπλογκς (διόλου απίθανο), θα του πρότεινα να μην το κάνει στα κρυφά, αλλά να έχει το θάρρος της γνώμης του, και να μας εκθέσει τις απόψεις του.

Εαν το έκανε αυτό, δεν βλέπω σε τι θα έβλαπτε την δημοσια εικόνα του. Σε κάποια θέματα θα συμφωνούσε ίσως, σε κάποια άλλα θα διαφωνούσε μαζί μας. Η διαφωνία, με επιχειρήματα και διάλογο, μόνο ωφέλιμη μπορεί να είναι.

Φυσικά υπάρχουν θέματα που πιθανόν να μην μπορούσε να θίξει, αλλά... ποιός θα τον παρεξηγούσε γι αυτό?

Πάντως, από την πλευρά μου, θα χαιρόμουνα πολύ να τον έβλεπα να τρώει και να πίνει μαζί μας, στο συμπόσιο, πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Δεν μας χωρίζει τίποτα, ίσα ίσα μας ενώνουν πολλά μαζί του.

Costix είπε...

Καλημερα αδελφια.

Βλεπω πιασαμε πρωι-πρωι δουλεια.

Ετσι, για να σας φτιαξω το πρωινο ακουστε τον μεγαλο ερρικο σε ενα τραγουδι-κρεμα

http://www.youtube.com/watch?v=Zh4n1bZi4d8

br fun_atic είπε...

Φίλε ΑΜΑΝΑΜ είσαι ο τέταρτος που προτείνει συμμετοχή του προέδρου στο "Παγκόσμιο".

Είναι γεγονός ότι το θέμα αυτό με προβλημάτισε πάρα πολύ (κυρίως επειδή το πρότειναν πρόσωπα στα οποία έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην κρίση τους) και είχα πολύ μεγάλες επιφυλάξεις.

Σαφέστατα και κανείς από εμάς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Από την άλλη - και είναι καθαρά προσωπική μου άποψη - δεν θα ήθελα να θεωρηθεί ότι τα μπλογκ θέλουν να αποκτήσουν κάποιο θεσμικό ρόλο ή ότι τέλος πάντων όλοι μας επιθυμούμε την προσωπική επαφή με τον Πρόεδρο.

Στην τελική ανάλυση, αυτό που θα του λέγαμε ιδιωτικά του το λέμε και δημόσια και μάλιστα εγγράφως και μπορεί ο οποιοσδήποτε, ακόμη και ο ίδιος να ελέγξει την συνέπεια των λόγων μας.

Θα πρότεινα το εξής: Να συναντηθούμε αυτή τη φορά, να γνωριστούμε, να δούμε αν δένουμε ως παρέα και από εκεί και πέρα να καλέσουμε τον Πρόεδρο την επόμενη φορά, χωρίς δημοσιογράφους, χωρίς στελέχη και χωρίς παρατρεχάμενους.

Να πιούμε ένα κρασί ως απλοί φίλοι της ομάδας και τίποτα παραπάνω.
Είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση.

Griniaris είπε...

Να ξεκινήσω από τα εύκολα.Στο γήπεδο ήταν πάνω από 5000 κόσμος από την αρχή ενώ στη 2 έμπαιναν μέχρι και το ημίωρο.Το πως και το γιατί εμφανίστηκαν μόνο 3459 εισιτήρια(μαζί με τα διαρκείας) ας ψάξει ο δικηγόρος του κ.Τσακίρη να το βρει.Να πω μόνο ότι στη μία και κάτι που κατέβηκα να δω αν είχε ανοίξει η μπουτίκ ήδη υπήρχε ουρά στα εκδοτήρια έξω από τη 2.
Έστω κι έτσι όμως,γιατί μόνο αυτοί και όχι 8000;Γιατί καλώς η κακώς αυτή είναι η βάση μας.Οι υπόλοιποι για να έρθουν πρέπει(θα συμφωνήσω με τον Pav) να τους "φωνάξει" η ομάδα.Οι συναυλίες και τα χάπενινγκ είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.Αν την Κυριακή η ομάδα έπαιζε για την τρίτη θέση(όπως κανονικά θα έπρεπε) θα ήταν ο ίδιος κόσμος;Αν ο μαγνήτης Ρεκόμπα χώραγε στην ομάδα θα ήταν ο ίδιος κόσμος;Αν η διοίκηση δεν είχε πάρει στην πλάκα,όπως η ίδια ομολόγησε, την καλοκαιρινή καμπάνια των διαρκείας θα ήταν ο ίδιος κόσμος;
Τα πάντα είναι σχετικά.Το θέμα δεν είναι τι κάναμε αλλά τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει.Δεν μπορούμε να ζητάμε το πλήρες αποτέλεσμα όταν έχουμε κάνει τις μισές ενέργειες γι αυτό.

ΥΓ.Ίσως στο άρθρο του vassili στον ΠΚ του Σαββάτου που μας πέρασε βρούμε αρκετές απαντήσεις γιατί κάποιοι αρνούνται να έρθουν στο γήπεδο.

br fun_atic είπε...

Ξέρεις τι γίνεται;
Ο παλιοί Πανιώνιοι, ιδίως αυτοί που έχουν απομακρυνθεί από την ομάδα είναι λίγο περίεργοι.

Κατ' αρχήν ξέρουν ή νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα. Θα σου αναλύσουν το πως έπαιζε ο Πανιώνιος πριν από 50 χρόνια και πως παίζει τώρα. Θα σου μιλάνε γιά τις πίκρες, τις απογοητεύσεις και τις προδοσίες. Για το ΠΟΚ.

Θα καταλήξουν: Κατάλαβες τώρα αγόρι μου γιατί δεν έρχομαι στο γήπεδο;
Ε λοιπόν αυτούς πράγματι τους φέρνεις εύκολα όταν η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας είναι καλή και όταν υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

Το θέμα είναι ότι μιλάμε για ανθρώπους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Η εξέδρα μας έχει γεράσει επικίνδυνα. Το βλέπουμε όλοι. Οι μόνοι που φωνάζουν και τραγουδούν είναι οι Πάνθηρες και λίγο η 2. Όλο το υπόλοιπο γήπεδο είναι μουγκό.

Όταν αναφέρομαι σε εκδηλώσεις κ.λ.π γνωρίζω καλά ότι αυτά δεν πρόκειται να προσελκύσουν τους παλιούς Πανιώνιους, αλλά ενδεχομένως να προσελκύσουν νεολαία. Αν θέλουμε να αυξήσουμε το "πελατολόγιο" μας πρέπει να φέρουμε κόσμο με τον οποιονδήποτε τρόπο στο γήπεδο. Έτσι κολλάει σιγά σιγά το μικρόβιο. Αν είμαστε και ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα θα έχουμε καλές πιθανότητες να τους κρατήσουμε.

Κάνουμε παράπονα για τα εισιτήρια.Συγνώμη, αλλά έχει καμία σχέση ο κόσμος που συγκεντρώνουμε τώρα με τον κόσμο που συγκεντρώναμε πριν 3-4 χρόνια; Αν είχε γίνει καλύτερη δουλειά θα είχαμε πολύ περισσότερους. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από τη μία ημέρα στην άλλη. Απαιτούν επιμονή και συνέπεια.

Και ένα άλλο θέμα. Ο κόσμος ταλαιπωρείται με τα τουρνικέ. Από την άλλη οι Πανιώνιοι είναι τόσο βαριεστημένοι που δεν πηγαίνουν να κάνουν το αυτονόητο. Να εκδώσουν την κάρτα φιλάθλου για την δική τους εξυπηρέτηση.

Βάλτε ρε παιδιά ένα stand στην πλατεία τα Σαββατοκύριακα. Να εκδίδεται εκεί η κάρτα. Και ο κόσμος δεν θα ταλαιπωρείται και περισσότερους φιλάθλους θα έχουμε. Άσε που μπορεί να ψήσουμε κόσμο και για τα διαρκείας β' γύρου :)

re-la-re είπε...

To θέμα των εισιτηρίων δεν είναι τόσο απλο.

Στα προπέρσινα μπαράζ με Λίνεν προπονητή η ομάδα δεν ήταν καλή; Δεν διεκδικούσε κάποια καλή θέση; Δεν ήταν μεγάλοι οι αντίπαλοι και ενδιαφέροντα τα παιγνίδια; Για κοιτάξτε εισιτήρια:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Α.Ε.Κ. 1.011
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1.996
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ 1.049

Είναι ή δεν είναι ξεφτίλα;

Griniaris είπε...

Απλό δεν είναι σίγουρα.Ο κόσμος όμως μαζεύεται όταν η ομάδα πάει για το κάτι παραπάνω(Μπορντό,Γαλατά,Άρη,ΠΑΟ).Με εξαίρεση τον Άρη η ομάδα απογοήτευσε τον κόσμο που μοιραία εξαφανίστηκε.Τα μπαράζ δεν είναι κριτήριο γιατί αφενός ήμασταν καταδικασμένοι πέμπτοι αφετέρου ήμασταν εφησυχασμένοι για Ευρώπη.
Το πρόβλημα δεν είναι νέοι και παλιοί αλλά οι καναπεδοπανιώνιοι.Εντύπωση μάλιστα μου έκανε ότι στα διαρκείας στις 5-6 το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν μέχρι 30 ετών.Νομίζω ότι άλλη μια ευκαιρία θα έχει η ομάδα στο ματς με την ΑΕΚ.Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι εκεί.Ας μην χαθεί κι αυτή.

amanAM είπε...

Εγώ τον Τσακίρη τον προσκαλώ, σαν έναν από εμάς, όχι σαν Τσακίρη-πρόεδρο.

Εμένα που δεν με βλέπετε (όπως και τον καθε έναν άλλον από εσάς) δεν ξέρετε ποιός είμαι, πόσα λεφτά έχω, τι αμάξι οδηγάω, τι καπνό φουμάρω στο φινάλε. Μπορεί να είμαι ο μελλοντικός πρόεδρος του Πανιωνίου, μπορεί να είμαι ζητιάνος.

Έχουμε όμως ένα κοινό. Την αγάπη μας (μικρή ή μεγάλη) στον Πανιώνιο, και μάλιστα ο καθένας για τους προσωπικούς του λόγους.

Με βάση την κοινή μας αγάπη, θεωρώ ότι χωράει ο καθένας, σαν ίσος προς ίσον. Εαν ποτέ, τώρα ή στο μέλλον, τα πίναμε και με τον όποιον Τσακίρη, θα ήταν κι αυτός ένας από εμάς, σαν εμάς.

Θα πλήρωνε ο καθένας τον λογαριασμό του, και θα μιλούσαμε σαν φίλοι, που γινόμαστε λόγω της κοινής μας τρέλας.

Έξω από την ταβέρνα, θα είμαστε ξανά ο καθένας μας, όποιος είναι ή όποιος νομίζει ότι είναι τέλος πάντων.

Είναι σαν να είμαστε συγχωριανοί, που συναντηθήκαμε στα ξένα. Δεν υπάρχει φτωχός ή πλούσιος, πετυχημένος ή αποτυχημένος, υπάρχει η κοινή καταγωγή και αυτό αρκεί για να είναι όλοι ίσοι...

Ο Πανιώνιος, είναι το χωριουδάκι μας, και κάθε Πανιώνιος χωράει στην ιντερνετική μας παρέα, ακόμα κι αν είναι ο πρόεδρος.

br fun_atic είπε...

Δεν έχεις άδικο...
Μπορούμε να το συζητήσουμε το θέμα αυτό.Ίσως θα είναι καλύτερο να το συζητήσουμε ιδιωτικά με mail. Κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

Όσοι έχετε λάβει mail σας παρακαλώ να μου απαντήσετε άμεσα. Έχω στείλει mail στους 25 πρώτους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον με mail και με τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί..

Αντιλαμβάνομαι ότι ίσως είναι άδικο για κάποιους όμως υπάρχει η αντικειμενική δυσκολία να κάνουμε κράτηση για πάρα πολλά άτομα.

Αν η πρώτη συνάντηση πάει καλά, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν κι άλλες, στις οποίες θα συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι.