Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Δηλώσεις κ. Τσακίρη στην ΕΡΑ

"Είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σίγουρα υπάρχουν άλλα παιχνίδια που έχουμε αδικηθεί πιο πολύ. Σίγουρα δεν είναι το σωστό timing που βγήκε αυτή η ανακοίνωση, όπως ομολογώ και τώρα που είμαι πιο νηφάλιος, το ύφος δεν είναι τέλειο αλλά η ουσία είναι απόλυτα σωστή.

Η ουσία είναι ότι είναι ένα πρωτάθλημα τριών ομάδων, οι υπόλοιποι δεν έχουμε καταλάβει τη ρόλο βαράμε, εκτός από το να συμπληρώνουμε τις αγωνιστικές, ουδείς ασχολείται μαζί μας, και ακόμα και όταν γίνεται μια λάθος διαιτησία όπως έγινε εχτές στο δικό μας παιχνίδι, όλη η συζήτηση είναι γιατί δεν μιλάτε όταν σας είχε αδικήσει εσάς με τον Ολυμπιακό, και το τι έγινε στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ και στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, και αυτό που έχουμε τόσα χρόνια είναι στην ουσία αν αδικείται πιο πολύ ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός μεταξύ τους, ε δεν με νοιάζει αυτό, γιατί και οι τρεις αδικούν τους άλλους δεκατρείς. Έλεος πια δεν αντέχω άλλο να το ακούω.

Λέγαμε για τον κο.Γκαγκατση, λέγανε για τον κο.Γκαγκατση, γι αυτό και δεν μιλάγαμε για την διαιτησία. Γιατί υποτίθεται πως υπήρχε ένας άνθρωπος, ο οποίος φορούσε τα μαύρα και ήταν ο κακός, άλλοι φορούσαν τα άσπρα, ξέραμε ποιος ήταν ο καλός και ποιος ο κακός και πιστεύω ότι οι ανακοινώσεις του Πανιωνίου ήταν περιττές. Έφυγε ο κος.Γκαγκατσης ΄και βλέπουμε τα ίδια πράγματα. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ο πράσινος ή ο κόκκινος, αυτός που ελέγχει την διαιτησία, που αδικείται ή αδικεί, δεν μας νοιάζει. Οι άλλοι 13 τι θα γίνει, μπορούμε να παίξουμε μπάλα επιτέλους;

Τα κανάλια και οποιαδήποτε δημοσιογράφος ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως με τις φάσεις που μας δείξανε μπορούν να κρίνουν αν είναι ή δεν είναι. Η φάση αυτή όπως το λέμε είναι από την λεωφόρο Κηφισίας τραβηγμένη, πάνω από 100 μέτρα μακριά, χωρίς να υπερβάλω σε αυτό, έχει τραβηχτεί και μια γραμμή αυθαίρετη, ποιος την τράβηξε αυτή τη γραμμή; Αυτή η κάμερα που δείχνει τη φάση είναι εντελώς ακατάλληλη. Ποτέ δεν έχει γίνει ανάλυση οφσάιντ με κάμερα που είναι 100 μέτρα μακριά. Ποτέ. Βάζεις μια κάμερα που είναι κοντά, και εκεί πέρα ναι, να βάλεις γραμμές, αυτή η κάμερα που δείχνουνε δεν υπάρχει. Απλά. Έπρεπε να βγούνε να πούνε ο οπερατέρ, παιδία σορρυ την έχασα την φάση. Έτσι. Την πατήσαμε και συνεπώς δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα.

Απλό είναι. Ανάλυση από τέτοια κάμερα για οφσάιντ δεν έχει ξαναγινεί. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό το πράγμα. Δεν μπορείς να βάλεις γραμμές όταν η κανονική κάμερα έχει χάσει την φάση. Δεν φαίνονται καν οι παίχτες. Είναι τόσο μακριά η λήψη που είναι όλα θολά. Βγείτε και πείτε. Παιδία δεν την έχουμε την φάση τη χάσαμε σορρυ. Πάμε παρακάτω. Δεν θα το ξανακάνουμε απλό είναι. Κάναμε και ανάλυση. Είναι δυνατόν; Βγαίνει ο κος. Βαρουχας και κάνει ανάλυση το άσπρο-μαύρο, την φάση που είναι πεντακάθαρη με τον Γουνδουλακη μπροστά και ούτε γραμμές έχουμε εκεί ούτε τίποτα, εκεί έχουμε το γκαζόν, το κούρεμα του γκαζόν το οποίο παρεμπίπτοντος στον ΚΑΠ υποχρέωση τον ομάδων να κουρεύουν έτσι το γκαζόν. Για κάποιο λόγο είναι αυτό.

Λοιπόν και κάνει το άσπρο-μαύρο και λέει ότι είναι οφσάιντ και λέει και ο κος.Μιχος παίξε το πάλι, όχι δεν το ξαναδείχνω ; Μα καλά κοροϊδευόμαστε τώρα ; Έχει να κάνει με όλα. Εγώ δεν ξέρω αν έχει δει το πέναλτι του Όμο, εγώ περιμένω να πάρω το DVD γιατί είδα ότι υπάρχει μια κάμερα πίσω από το τέρμα, και εκεί μπορείς να δεις αν είναι πέναλτι ή όχι. Την έδειξαν μόνο μια φορά στο γρήγορο. Δείξανε 25 φορές και στο ζωντανό και μετά στις εκπομπές την πλάγια κάμερα. Πλαγίως, το χέρι και το γόνατο είναι στην ίδια ευθεία. Δεν μπορείς να καταλάβεις αν χτυπάει χέρι ή γόνατο, δεν γίνεται από το πλάι.

Εγώ δεν είμαι σίγουρος και πραγματικά ψάχνω γιατί θέλω να καταλάβω και εγώ για την πάρτη μου. Δεν μπορώ να καταλάβω. Περιμένω το DVD για να το δω από πίσω. Δεν το δείξανε. Όταν ο Παναθηναϊκός όμως ζήτησε σε μια φάση του Σισε ότι δεν είναι οφσάιντ, εκεί το είδαμε κανονικότατα. Με τα σωστά ριπλει, με τις σωστές κάμερες, με όλα. Και όντως δεν ήταν οφσάιντ. Πέρυσι με τον Εργοτέλη έπρεπε να βγει ο Κουμορτζί με κόκκινη και έβγαλε δεύτερη κίτρινη στον Ντιαβαρά. Αυτά τα πράγματα είναι για γέλια. Και το άλλο το κλασικό που θα ακούσετε είναι ότι όταν μας σφάζει ο Ολυμπιακός δεν μιλάμε άρα είμαστε παράρτημα του Ολυμπιακού που μιλάμε τώρα. Και πέρσι που μας κέρδισε ο Ολυμπιακός με δυο γκολ οφσάιντ και με ένα πέναλτι που δεν μας έδωσε και να γινόντουσαν αυτά πάλι θα χάναμε γιατί ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος εκείνη την ημέρα. Αυτό που είδαμε εχτές όμως γελάει όλη η Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι που έχει διαφορά και για αυτό φωνάζουμε. Αυτό το παιχνίδι ήταν δικό μας.

Να σας πω την αλήθεια δεν περίμενα να αντιδράσουμε έτσι μετά το 2-0. Και μάλιστα όταν τελείωσε και το ημίχρονο έλεγα σε ένα σημείο μα είναι δυνατόν να είμαστε με 10 παίχτες και μετά ούτε θα το δεχόμουνα αυτό. Έλεγα ότι εντάξει κάποιο ξέσπασμα είναι θα πέσουμε δεν αντέχεται αυτό το πράγμα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι αδύνατον να υπάρχει αυτή η εικόνα που είχαμε εχτές με 10 παίχτες. Την δεκαετία του ’80 γίνεται αυτό το πράγμα, γιατί ήταν άλλο το ποδόσφαιρο, δεν έτρεχαν τόσο πολύ κλπ αλλά πλέον σήμερα αν έχεις 10 παίχτες βασικά είσαι τελειωμένος. Επιτελικά τουλάχιστον. Μόνο από κανένα φαουλ ή από Κανά τέτοιο μπορείς να απειλήσεις. Αλλά εμείς, είχαμε τον πλήρη έλεγχο, ήτανε εκπληκτικό αυτό το πράγμα, δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Όχι μόνο από τον Πανιώνιο. Σχεδόν από καμία ομάδα"

Για την απόφαση να κρατήσει τον Εμιλιο Φερερα δήλωσε: "Εγώ νομίζω ότι αυτό που βοήθησε με την απόφαση μου, είναι ότι πρέπει να σταματήσουμε κάποτε να ρίχνει ο ένας τις ευθύνες στον άλλο. Δηλαδή αυτό που θέλουμε να περάσουμε είναι το ότι όλοι μαζί μάγκες όλοι μαζί ‘’μαλάκες’’. Όταν λοιπόν εκεί που έρχεται η ώρα να πούμε όλοι μαζί είμαστε ‘’μαλάκες’’ έτσι αρχίζουμε να διώχνουμε τον προπονητή, να διώχνουμε τον ένα παίχτη, τον πρόεδρο το ένα τ άλλο., έτσι δεν γίνεται δουλειά.

Όταν λοιπόν εκεί είπαμε, όπα παιδιά όλοι μαζί είμαστε, όλοι φταίμε, ξεκινάμε από εμένα προσωπικά. Άμα λέω εγώ ο πρόεδρος ότι παίρνω την ευθύνη, λογικά θα την πάρουν και οι από κάτω. Γιατί φιλότιμο υπάρχει σε κάθε άτομο. Αρκεί να υπάρχει σωστός τρόπος αν του το βγάλεις και να το εκμεταλλεύεται. Και από εκεί και πέρα νομίζω ότι έχουμε φτιάξει αυτή την ατμόσφαιρα. Έχουμε φτιάξει μια ατμόσφαιρα που είναι τουλάχιστον οι παίχτες, ο προπονητής κλπ είναι όλοι μαζί, είναι όλοι μαζί να πέσουνε και όλοι μαζί να κερδίσουνε. Βλέπεις μια νοοτροπία πολύ καλή. Μπορεί να παίξουμε καλά, μπορεί άσχημα αλλά είμαστε όλοι μαζί.

Σχόλιο: Η μακαρίτισσα η μάνα μου έλεγε ότι στη ζωή είναι καλύτερο να σε φοβούνται από το να σε λυπούνται. Όσες ανακοινώσεις κι αν βγάλεις σε αυτό ή σε άλλο ύφος, με σωστό ή λάθος timing δεν θα πετύχεις τίποτα περισσότερο από την απλή συμπάθεια. Έχουμε βαρεθεί να είμαστε συμπαθείς. Έχουμε βαρεθεί να είμαστε η πιο αγαπημένη δεύτερη ομάδα στην Ελλάδα.
Πριν να επιρρίψουμε ευθύνες στους άλλους για το πρωτάθλημα των τριών (και σίγουρα υπάρχουν) πρέπει να φτιάξουμε το δικό μας σπίτι. Οργάνωση και σοβαρότητα παντού. Προσωπικά δεν θέλω να υπάρχουν ως στελέχη στον Πανιώνιο φιλότιμοι ερασιτέχνες φίλαθλοι. Θέλω σοβαρούς τεχνοκράτες ακόμη κι αν κάτω από το κουστούμι φοράνε φανέλα του ΠΟΚ (αν βέβαια καταφέρεις να βρεις Πανιώνιους τεχνοκράτες ακόμη καλύτερα...).Να παράγουν έργο και να κρίνονται αυστηρά βάσει της επαγγελματικής σχέσης που θα υπάρχει, χωρίς δικαιολογίες.

Είναι πολλοί τομείς που φαίνεται ότι θέλουν πολύ δουλειά. Το σκάουτιγκ, το μάρκετιγκ όπως και οι σχέσεις μας με την διαιτησία (όσες ομάδες έδωσαν πόστο σε δυνταξιούχο διαιτητή με διασυνδέσεις δεν έχασαν). Επίσης φαίνεται ότι έχουμε χάσει την επαφή με καλούς μάνατζερ... Δες τι έκανε ο Εργοτέλης με τον Ουρουγουανό Λεάλ και πόσα θα μπορούσαμε να κάναμε εάν ο Αλβάρο σήκωνε το τηλέφωνο...Τι θέλεις και στέλνεις ανθρώπους στη Λατινική Αμερική όταν έχεις στην ομάδα σου έναν ζωντανό θρύλο ο οποίος τυχαίνει να συνδέεται με συγγενικό δεσμό με έναν από τους καλύτερους μάνατζερ - σκάουτερ της Λατινικής Αμερικής...


Ο κόσμος στηρίζει τον Πανιώνιο. Δες την φετινή εικόνα στην εξέδρα και σύγκρινέ τη με την περσινή και την προπέρσινη και όλα αυτά υπό το πρίσμα ότι η πορεία μας μέχρι τώρα δεν είναι σταθερή. Δώσε κίνητρο στον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο. Να κάνουμε έδρα τη Νέα Σμύρνη. Μέχρι και σήμερα η κάθε ομάδα πιστεύει ότι μπορεί να μας κόψει βαθμούς. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Αν εμείς δεν είμαστε σοβαροί τότε κανείς δεν μπορεί να μας δει με σοβαρότητα.Παίξε το παιχνίδι με τους κανόνες που το παίζουν οι μεγάλοι... Ασφαλώς και σε στηρίζουμε. Ασφαλώς και θέλουμε να πηγαίνουμε όλοι μαζί και στα καλά και στα άσχημα. Πρέπει όμως να μας δώσεις να καταλάβουμε ότι τα πάντα στον Πανιώνιο (και τα πιο μικρά) αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και όχι σύμφωνα με την Πανιώνια διαφορετικότητα. Διάλεξες δύσκολη ομάδα. Δεν είμαστε γκρινιάριδες (πέραν ενός και μάλιστα φίλου) αλλά απαιτητικοί. Δεν είναι δύσκολο όμως να μας έχεις για πάντα μαζί σου...
Πρόεδρε είναι κρίμα να είναι άδεια η θέση σου γήπεδο...

34 σχόλια:

antunix είπε...

Καλά ξηγήθηκε ο πρόεδρος…

Griniaris είπε...

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η ανακοίνωση δεν ήταν της ΠΑΕ.Ήταν το αυθόρμητο ξέσπασμα ενός φιλάθλου του Πανιωνίου,αυτά που λέγαμε μεταξύ μας μετά το τέλος του παιχνιδιού.Από αυτή την άποψη,εγώ τουλάχιστον,μπορώ να παραβλέψω οποιοδήποτε ύφος και timing.Και πρακτικά αν το πάρουμε η ανακοίνωση πέτυχε να είναι για τρίτη μέρα στο προσκήνιο,να έχει διχάσει τους διαιτητοπατέρες και να ξεφύγει από το κλασικό "ο Πανιώνιος διαμαρτύρεται για δύο φάσεις" που διαβάζαμε συνήθως στις εφημερίδες αν μπορούσαμε να το βρούμε.

Κατά τα άλλα συμφωνώ και για την οργάνωση και για τον επαγγελματισμό.

br fun_atic είπε...

Δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς με την ουσία της δήλωσης του προέδρου. Όμως σε ισχυρούς παίκτες εμπνέεις τον σεβασμό και ίσως τον φόβο όταν είσαι σε όλα σου εντάξει. Αγωνιστικά, οργανωτικά, οικονομικά, αλλά και σε επίπεδο διασυνδέσεων, μάρκετιγκ, έδρας κ.λ.π
Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Στον Πανιώνιο έχουμε την τάση να δικαιολογούμε τις ανεπάρκειές μας με την Πανιώνια διαφορετικότητα.

Κανείς δεν μπορεί να σε αδικήσει εύκολα όταν έχεις κόσμο και είσαι ισχυρός και οργανωμένος παντού...

Costix είπε...

Και το κυριωτερο, οπως λεει και ο brfun, ειναι οτι θελουμε τον Προεδρο στο γηπεδο, να τον βλεπουμε. Ειτε χανουμε ειτε κερδιζουμε. Αμα αυτο γινεται με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, εμεις θα ειμαστε παντα διπλα του. Για ενα κουτελο ζουμε, ρε γαμωτο.

br fun_atic είπε...

Η δήλωσή μας έπαιξε μόνο και μόνο επειδή βόλευε τον Ολυμπιακό. Μία σοβαρή ανώνυμη εταιρεία (έστω και ποδοσφαιρική) οφείλει να εκφράζεται ως τέτοια για να έχει και αντίστοιχη αντιμετώπιση.

Το πρόβλημά μου δεν είναι η ανακοίνωση. Το περσινό παιχνίδι με τον Π.Α.Ο μπορούσε να αλλάξει την Πανιώνια ιστορία για τα καλά. Όσα επακολούθησαν την ήττα αυτή κατέδειξαν και την παραμικρή μας ανεπάρκεια. Πόσα πράγματα διορθώθηκαν; Σε τι γίναμε καλύτεροι;

Να είστε σίγουροι ότι αν είχε διορθωθεί έστω το 50% απ' όσα χρειάζονταν, σήμερα δύσκολα θα βρίσκονταν διαιτητής, τηλεκριτικός, πανελίστας κ.λ.π να μας αδικήσει.

Costix είπε...

Μου ηλθε κι αλλο σλογκαν.

Εισαι αξιοπρεπης ??
Γινε Πανιωνιος !!

Γενικα, θα μπορουσαμε να χρησιμοποιησουμε ΟΛΟΝ τον δεκαλογο του grinari (γιατι ειμαι Πανιωνιος) για να βγαλουμε ΤΡΟΜΕΡΑ μικρα και ευηχα σλογκαν, που πραγματικα πιστευω οτι θα εχουν μεγαλη απηχηση στον κοσμο, και κυριως στα μικρα παιδια.

Αλλα και θα τονωσουν το ηθικο ΟΛΩΝ των φιλαθλων μας, γιατι ολοι θα συνειδητοποιησουν ΓΙΑΤΙ ειναι Πανιωνιοι.

Π.Χ.

Εισαι ιδεολογος ???
Γινε Πανιωνιος !!!

Εισαι δικαιος ανθρωπος ??
Γινε Πανιωνιος !!!

Εισαι φιλαθλος ???
Γινε Πανιωνιος !!!
κλπ κλπ

Ετσι θα ξεχωριζουμε απολυτα και την θεση μας απεναντι στο ΠΟΚ και τους (τυφλους) οπαδους του, αλλα θα δημιουργησουμε και στους φιλαθλους μας εντονη περηφανεια γι' αυτο που ειναι.

ΠΑΕ, ακους ????

br fun_atic είπε...

Και κάτι που σκέφτηκα τώρα. Ο πραγματικό ηγέτης μπορεί να εμφανίζεται μόνο επιτιθέμενος ή αμυνόμενος. Ποτέ παραπονούμενος...

Griniaris είπε...

Costis T,ξέχασες το σημαντικότερο

Είσαι καλοφαγάς;
Γίνε Πανιώνιος!!!

Griniaris είπε...

ΟΚ,ας αρχίσουμε λοιπόν τη γκρίνια.Όλα αυτά που λέει ο br είναι εκ των ων ουκ άνευ.Το πρόβλημα είναι ότι όλοι τα βλέπουν, όλοι τα ξέρουν αλλά τίποτα δεν γίνεται.Δεν μπορώ να δεχθώ ως δικαιολογία το οικονομικό γιατί συνήθως η ανοργανωσιά και η προχειρότητα στοιχίζουν περισσότερο.Μην ξεχνάμε τους παίκτες που παραλίγο να χαθούν.Τότε τι;

Και κάτι ακόμη.Αυτό το όλοι μαζί κτλ του προέδρου εμένα δεν μου πολυάρεσε.Ας φανταστεί τον εαυτό του πάνω σε ένα δικό του καράβι που ο καπετάνιος το οδηγεί προς στην ξέρα και του λέει "εγώ ξέρω".Θα πεί και τότε τα ίδια;

br fun_atic είπε...

Έμπαινε Griniaris...Έτσι σε θέλω. Όνομα και πράγμα...

Συγνώμη κιόλας. Ο ίδιος ο πρόεδρος μας έχει κατ'επανάληψη πει ότι έχει δαπανήσει 30 εκ ευρώ. Ένα απόλυτα εξειδικευμένο στέλεχος τι μηνιαίο μισθό μπορεί να παίρνει; 2.000;3.000 ευρώ τον μήνα; Πόσα στελέχη χρειαζόμαστε; 3;4;5;
Είναι δυνατό να διαθέτει ο πρόεδρος αυτά τα εκατομμύρια και να μην μπορούν να διατεθούν χρήματα για ανθρώπους που θα σου κάνουν παπάδες;

br fun_atic είπε...

Εννοείται ότι θα υπολογίσει ένα μεγαλύτερο ποσό για το μακρύ χέρι μας στη διαιτησία.Αλήθεια, δεν υπάρχει κάποιος καθηγητής διαιτησίας που να θέλει να εργαστεί σε Π.Α.Ε;

Στη θέση του θα έκανα ανοίγματα στην αγορά της Λατινικής Αμερικής ή της Ιταλίας μέσω Ρεκόμπα και πεθερού του...

Griniaris είπε...

Άλλο απαράδεκτο αυτό.Υπάρχει νεαρός ταλαντούχος παίκτης στη Λατινική Αμερική που θα έλεγε όχι αν σήκωνε ο Ρεκόμπα το τηλέφωνο και του έλεγε να έρθει να παίξει μαζί του;Εκτός αν του το έχουν προτείνει και έχει αρνηθεί,πράγμα που το βλέπω απίθανο.

Costix είπε...

@griniaris

Παρε μερικα ακομα.

Εισαι ψαροφαγος ???
Γινε Πανιωνιος !!!

Εισαι κρεατοφαγος ???
Γινε Πανιωνιος !!!

Εισαι χορτοφαγος ???
Γινε Πανιωνιος !!!

IWN1998 είπε...

Δηλαδή προτείνουμε να πάρει ο πρόεδρος στέλεχος ως σύμβουλου διαιτησίας ή κάποιον με κονέ στους διατητές; Και ο ΠΑΟΚ πήρε τον Γκαγκάτση και η Ξάνθη και ο Αστέρας παλιούς διαιτητές...Για τέτοια εξειδικευμένα στελέχη ψάχνουμε;
Όσο για Ρεκόμπα και κονέ με λατινοαμερικάνους παίκτες, ένα παίκτη είχε ζητήσει να φέρει ο Ρεκόμπα και ποτέ δεν τον μάθαμε, ποτέ δεν τον είδαμε. Αν δεν κάνω δε και λάθος, ο Περόνε ο πεθερός του, υπερμάνατζερ παικτών είναι.

ΥΓ: Ορισμένοι στην ΠΑΕ είναι πολλοί καλοί στο πόστο τους, Μογκριτς, Κροκίδης.

br fun_atic είπε...

Μα εδώ έλεγαν πως λόγω Ρεκόμπα είχαμε εξασφαλίσει πέρσι τον Γενάρη το "ναι" του Αμπρέου (και ότι το θέμα ήταν καθαρά οικονομικό - τι ομάδα θα είχαμε εάν τον είχαμε αγοράσει...).

Δεν το συζητώ...Οι πιτσιρικάδες Ουρουγουανοί θα έρχονταν με την πρώτη πτήση. Ο πεθερός του Ρεκόμπα, που είναι βέβαια και εκείνος μύθος (ελπίζω βέβαια όχι: Dimitri, you're Mythos.Prost! )έχει ανακαλύψει ΤΟΥΣ απίστευτους παίκτες.Αν δεν έχεις ανθρώπους στην Λατινική Αμερική, όσα ταξίδια κι αν κάνει ο Λαγονικάκης, δεν θα καταφέρει τίποτα.

Πέρα όμως από αυτό, μπορεί να υπάρχουν Ουρουγουανοί σε Ιταλικές και Ισπανικές ομάδες και να έχον εξασφαλίσει κοινοτικά διαβατήρια.Μήπως και εκεί θα είχαμε προσβάσεις εάν είχαμε χρησιμοποιήσει τον Ρεκόμπα; Μήπως το σημαντικότερο περιουσιακό μας στοιχείο (Εστογιανώφ) είναι παίκτης που έφερε από τα αζήτητα ο Ρεκόμπα;

Είδατε παίκτη που έφερε από το Βέλγιο (όπου και δραστηριοποιείται)ο Ζιάκας (ο παλιός μας παίκτης)στον Εθνικό Αστέρα;Αν εξαιρέσουμε τον Εστογιανώφ, μπορεί κάποιος να θυμηθεί πόσα χρόνια έχουμε να αγοράσουμε αυτό που λέμε παίκτη αποκάλυψη;Ο τελευταίος, αν και δεν είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, ίσως να είναι ο Ντάριο...Και όλα αυτά ενώ υποτίθεται ότι έχουμε πρόσβαση στις αγορές της Ουρουγουάης, Βελγίου, Ισπανίας και Ιταλίας (έστω και μικρότερων κατηγοριών)

br fun_atic είπε...

Πριν από το στέλεχος - διαιτητή, χρειάζονται άλλα εξειδικευμένα και άξια στελέχη.
Τα ονόματα που αναφέρεις είναι μάλλον και οι καλύτεροι που έχουμε...

Εάν το πρωτάθλημά μας ήταν καθαρό και δίκαιο, τότε σαφέστατα ΔΕΝ θα ψάχναμε και για τέτοιο στέλεχος. Είναι; Παίζουμε όλοι με την ίδια τράπουλα;


Ίωνα, έτσι παίζουν το παιχνίδι και οι άλλοι, έτσι πρέπει να το παίξουμε κι εμείς.Έχεις ακούσει για σφαγή του Αστέρα ή της Ξάνθης;

Θέλω να δω πότε θα αρχίσουμε να πληρώνουμε τη στήριξή μας προς τον Μητρόπουλο...

Costix είπε...

Σου θυμιζω Κουμο και Τζαβελα. Και οι δυο ειναι αποκαλυψεις, ειδικα ο δευτερος φετος. Τον εμπιστευθηκε πρωτος ο Σταμ.

@brfun, εννοεις προφανως να παρουμε τεως παραγοντα της διαιτησιας, ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για να προστατευσουμε τα συμφεροντα μας, ετσι ?? Οχι για να κανουμε τα ιδια με τους ΠΟΚατζηδες !! Γιατι αυτο σιγουρα δεν εκφραζει κανενα Πανιωνιο. Σορρυ για την διευκρινηση, αλλα προς αποφυγη παρεξηγησεων...

Και κατι που τωρα θυμηθηκα. Θεωρουσα τον Καρουλια σοβαρο, μετρημενο και ηθικο (απο τοτε που επαιζε μπαλα και μαζι με τον Καμαρα αποτελουσαν παιχτες-προτυπα ηθικης κλπ). Με απογοητευσε τελειως προχθες το βραδυ.

Και επιτελους ας του πει καποιος οτι η ομαδα μας προφερεται

ΠΑ-ΝΙ-Ω-ΝΙ-ΟΣ

και οχι πα-νιονιος.

Μας επρηξε προχθες, εκτος και αν το εκανε επιτηδες, οποτε ακομα χειροτερα !!!

IWN1998 είπε...

Πάντως BR από την Ελληνική αγορά έχουμε πάρει παίκτη αποκάλυψη. Το Τζαβέλα.

IWN1998 είπε...

ΟΚ με πρόλαβε ο CostisT. Έχετε δίκιο και ο Κούμο.
Το Ζιάκα γιατί δεν τον προσλαμβάνει ο Πρόεδρος. Είναι και βελγοτραφής και θα ταιριάζει και με το Δον Εμίλιο?

br fun_atic είπε...

Είναι αυτονόητο ότι σε ΚΑΝΕΝΑ μας δεν αρέσει να κερδίζει με τη διαιτησία. Δεν το έχουμε στο DNA μας.

Ο Πανιώνιος ως εταιρεία, ακόμη κι αν το ήθελε, δεν μπορεί να στήσει σειρά αγώνα με τη διαιτησία ακόμη κι αν έχει προσλάβει τον Κολίνα...Όμως κάποιο αξιοσέβαστο πρώην διαιτητικό στέλεχος στον πάγκο μπορεί και να αρκεί προκειμένου να σε παίξει ο Χ διαιτητής 50-50 ή τέλος πάντων όχι λιγότερο από 60-40...Σε κάθε περίπτωση, η όποια ανακοίνωση εκδόσεις μετά από κάποια διαιτητική αδικία θα είναι σίγουρα πολύ περισσότερο τεκμηριωμένη και επαγγελματική.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ντροπή να σε δει ο διαιτητής με κάποια συμπάθεια. Είναι ντροπή όμως να ξέρεις ότι θα σε δει οπωσδήποτε με αντιπάθεια και να μην λαμβάνεις κάποια μέτρα...

Όταν αναφέρομαι σε παίκτες αποκάλυψη, μιλάω για ξένους...Για παίκτες δηλαδή για τους οποίους δεν μπορείς να έχεις προσωπική άποψη, αλλά εμπιστεύεσαι απόλυτα τη γνώμη κάποιου τρίτου...Ο Κούμο, ο Τζαβέλας, ο Σπυρόπουλος και πολλοί άλλοι μπορούσαν να παρακολουθηθούν εύκολα από τον οποιονδήποτε...Το πρόβλημα είναι στο εξωτερικό (απ' όπου θεωρητικά περιμένεις τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά) και πρέπει να εμπιστευτείς ΑΠΟΛΥΤΑ τη γνώμη κάποιου τρίτου

Ron Barceló είπε...

Ριξτε μια ματιά στο πρωτάθλημα της β εθνικής κ θα δείτε αρκετούς παίκτες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν επένδυση, αν όχι σίγουρη λύση.
- Γκουέι (φορ - Εθ. Αστέρας)
- Ανάκογλου (αριστερό εξτρεμ - Πανσερραικός)
- Μανούσος (κόφτης - ΟΦΗ)

Προσωπικά, έχω πάθει χοντρή πλάκα με τον Τάτο του Ατρόμητου κ τον Ονουάτσι της Καβάλας(για τον οποίο φήμες τον ήθελα κλεισμένο κ το Μάκη να τον κλέβει με old-school 'τρόπο'). Είδικα για τον Τάτο, από την στιγμή που ενδιαφέρονται - έστω κ φιλολογικά - οι μεγάλοι, δυσκολεύουν τα πράματα.

IWN1998 είπε...

Μάλλον είναι σπάνια τα αξιοσέβαστα πρώην διαιτητικά στελέχη...

IWN1998 είπε...

Κάτι ακόμα σχετικό και με τις ακαδημίες και τα ταλέντα...Έκπληξη αποτελεί ότι στην επιλογή για την U17 Εθνική, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ποδοσφαιριστής από τον Πανιώνιο, αν και ο προπονητής είναι ένας παλιός δικός μας, ο Λεωνίδας Βόκολος και δεν πιστεύω να έχει κάποιο κόλλημα να μην πάρει παίκτες από ομάδες εκτός ΠΟΚ αν αξίζουν τον κόπο.

zamis είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/202649

Να με συγχωρειτε κ.Καρπετοπουλε αλλα οτι χαριστηκε η δευτερη κιτρινη στο Δαρλα ΔΕΝ ειναι πταισμα.
Επισης ο ουρανος μπορει να πεσει στο δικο του κεφαλι,οχι στο δικο μας.
Ετσι λοιπον ειναι αν ετσι νομιζετε,κυριε συμπαθουντα νεοκοπε Νεοσμυρνιωτη.
Διοτι μπορει να εχουμε-αλλοι λιγοτερο και αλλοι περισσοτερο-τις αντιρρησεις μας για το υφος και το timing της ανακοινωσης αλλα κανεις για την ουσια της.
Και μερικες φορες,εστω και ατσαλα,ο θορυβος πρεπει να γινεται την ωρα που η κατσαρολα βραζει,ειδαλλως περνας στο ντουκου
απο τα media στα οποια εργαζεται ο κ.Καρπετοπουλος και για τα οποια δε μας λεει κουβεντα,βεβαιως βεβαιως.

Griniaris είπε...

Έτσι ακριβώς είναι zamis.Και κάτι άλλο,δεν υπάρχει κανένα ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟ,η φάση σταματάει στην πάσα στον Γκάμπριελ κ.Καρπετόπουλε.

Διαβάστε το άρθρο του Σπυρόπουλου που έχει ο pgss στο blog του.Αξίζει κάθε λέξη.

br fun_atic είπε...

Θεωρώ ότι ο Καρπετόπουλος έχει δίκιο σε αρκετά πράγματα.
1. Μέχρι και σήμερα είχαμε καλές διαιτησίες. Πολλοί αναρωτιόμασταν το γιατί.
2. Η απόδοση της ομάδας μας ήταν όντως εξαιρετική και νομίζω ότι αναγνωρίσαμε όλοι τη συμβολή του Φερέρα (για πρώτη φορά και ανεξάρτητα από τα επιμέρους λάθη που έκανε).
3. Το timing και το ύφος της ανακοίνωσης πράγματι υποβάθμισαν την καλή εικόνα της ομάδας, αλλά το χειρότερο ήταν πως άλειψαν βούτυρο στο ψωμί του γραφείου τύπου του Π.Α.Ο (το οποίο θυμήθηκε την "αδικία" που υπέστησαν στη Ν. Σμύρνη, αλλά όχι και το γκολ που μας ακυρώθηκε πέρσι στο ΟΑΚΑ).

Αυτό το οποίο μου κάνει εντύπωση είναι ο εκστατικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Κάρπετ τον Φερέρα. Του πήρε πάρα πολύ για να διαπιστώσει ότι ο Φανούρης και ο Κοντοές είναι χρήσιμοι παίκτες. Γιά κάποιο λόγο δεν μπορεί να κατανοήσει ότι εκθέτει τον Όμο χρησιμοποιώντας τον ως κεντρικό αμυντικό. Μπορεί σε ένα δύο χρόνια ο συγκεκριμένος παίκτης να πετάει στη θέση αυτή. Τώρα μάλλον δεν τα καταφέρνει κι εμείς δεν έχουμε χρόνο και διάθεση για πειράματα. Μέχρι και σήμερα και γιά λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω δεν δίνει ευκαιρίες στον Λάτκα (που έκανε σπουδαία δουλειά - η οποία παραλείπεται από την ανάλυση του Κάρπετ)και στον Ανδριόλα.

Για να βάλουμε κάποια πράγματα σε μία σειρά. α) Στην ομάδα έχει αρχίσει και φαίνεται η συμβολή του νέου εργοφυσιολόγου, β)Ο κόσμος του Πανιωνίου ξέρει μπαλίτσα και οι περισσότερες επισημάνσεις που κάνει είναι σωστές, γ) ο Φερέρα ασφαλώς και μας έδειξε δείγματα καλής τακτικής, όμως θεωρώ ότι δεν διαχειρίζεται καλά το έμψυχο υλικό που έχει. Σίγουρα η απόδοση της ομάδας έχει βελτιωθεί αισθητά και ασφαλώς κανείς δεν πρόκειται στην παρούσα φάση να του σηκώσει άσπρο μαντήλι, για πολύ καιρό όμως ακόμα οι φίλοι του Πανιωνίου θα είναι επιφυλακτικοί με τον προπονητή γιατί κατάφερε με το καλημέρα να μας προκαλέσει πανικό.

zamis είπε...

brf,δε διαφωνω με την αναλυση του Καρπετοπουλου για το παιχνιδι.Ειναι εξ'αλλου απο τους ελαχιστους που μπορουν να διαβαζουν ενα ματς και σε συγκριση με την πλειοψηφια των ημιμαθων ''συναδελφων'' του,ο λογος του ειναι εξαιρετικος και ευστοχος.
Ομως αυτη η κυριλε αποστασιοποιηση του και η αφ'υψηλου τοποθετηση του,ειναι η ματια ενος μη Πανιωνιου που αδυνατει(?)να καταλαβει τη συσσωρευση ξεφτιλας απο μερους του ΠΟΚ.
Και ως τετοια την θεωρω φιλολογικη και αποπροσανατολιστικη.
Διοτι φυσικα και αναγνωριζουμε την εξαιρετικη αποδοση της ομαδας μας και το κοουτσαρισμα του Φερερα(για τα λαθη του βεβαια,οπως λες κι εσυ,τουμπεκι).
Οσο για το βουτυρο στο ψωμι του βαζελου,πολυ φοβαμαι οτι κι αλλιως να ηταν διατυπωμενη η ανακοινωση,παλι κατι τετοια θα λεγανε ως βελη προς το γαυρο.

Ανώνυμος είπε...

Η ομάδα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ πραγματικά έδειξε τις δυνατότητες της.
Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε ότι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού υπήρχε τρικυμία διότι ο ΠΑΟ στο πρώτο δεκάλεπτο κάνει τρεις κλασικές ευκαιρίες από τις οποίες προκύπτουν δύο γκολ και δεν έφταιγε μόνο ο Όμο για τα γκολ. Στο Καραισκάκη ο ΟΣΦΠ χάνει την μία ευκαιρία μετά την άλλη μέχρι το πρώτο γκολ και μετά το παιχνίδι αλλάζει.
Η εντύπωση μου είναι ότι η ομάδα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΑ με τους παίκτες που έχει και για αυτό το λόγο μέχρι να αποκτηθεί καθαρός στόπερ πρέπει πάντα να παίζει πάντα επιθετικά και να έχει κατοχή μπάλας.
Μόνο στο παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή σταθήκαμε αμυντικά αλλά ο αντίπαλος πριν τον Αστέρα σε πέντε παιχνίδια είχε μηδέν γκολ....
Ακόμα και με τον Ατρόμητο μόλις γυρίσαμε πίσω αμέσως ο αντίπαλος σκόραρε.

General Tanz είπε...

Θα διαφωνησω και εγω με Καρπετ.

1ον: Δεν βλεπω ποιες ειναι οι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ διαιτησιες που ειχε φετος ο Πανιωνιος.
Μηπως Κε Καρπετοπουλε στο ματς με Λεβαδειακο ειχαμε καθαρη αλλοιωση αποτελεσματος? Για να ξαναδουμε λιγο το γκολ Μπαρκογλου(καθαρο οφσαιντ) το πεναλτυ Σιμωση στο ξεκινημα, και η αβαβα κοκκινη του Κολτσου.
Ενα σφυριγμα πηρε με τον Παοκ, και εγινε το ελα να δεις.
Εκτος αν συγκρινει με περυσι,που ειχαμε πριονοκορδελες.

Ακομη και αυτο να εχει κανει ομως, να του υπενθυμισω οτι ακομη ειμαστε στην αρχη. Να περιμενει λοιπον να τελειωσει το πρωταθλημα και τοτε να μας πει για τις διατησιες του Πανιωνιου.

2ον: Ο προεδρος εκανε μια 2η δηλωση, που παραδεχεται οτι δν ηταν σωστο το timing της 1ης δηλωσης καθως επισης οτι και το υφος δεν ηταν το τελειο αλλα η ουσια της ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ.
Την διαβασε αυτην την δηλωση ο Καρπετ?? Η μηπως διαφωνει και με την ουσια της 2ης δηλωσης??

Εγω λεω οτι αυτην την φορα βιάστηκες. Και βιάστηκες ΠΟΛΥ.
Πως ετσι Αντωνη??

3 Νοέμβριος 2009 6:29 μμ

br fun_atic είπε...

Νομίζω ότι ο Καρπετόπουλος ανήκει στην κατηγορία των αθλητικογράφων που έχουν δηλώσει Πανιώνιοι ή συμπαθούντες τον Πανιώνιο, χωρίς στην πραγματικότητα να είναι.

Μου θυμίζει λίγο την περίπτωση των δημοσιογράφων που δηλώνουν αριστεροί για να το παίξουν ανεξάρτητοι, ενώ είναι προφανές ότι έχουν άλλη πολιτική τοποθέτηση...Του αναγνωρίζω κάποια εξαιρετικά κείμενα για τον Πανιώνιο ή τη Νέα Σμύρνη, αλλά προσωπικά δε νομίζω ότι είναι Πανιώνιος γιατί απλούστατα δεν το έχει αποδείξει.

Τα Πανιώνια αισθήματά των συγκεκριμένων αθλητικών συντακτών προκύπτουν αποκλειστικά και μόνο από τη δήλωσή τους. Προσωπικά αυτά τα ακούω λίγο βερεσέ.

Ο καθένας μπορεί να δηλώσει ο,τιδήποτε στην Ελλάδα. Βέβαια λίγοι αποδεικνύουν τα λεγόμενά τους. Από αυτούς τους λίγους είναι οι δημοσιογράφοι του Π.Κ οι οποίοι και είναι Πανιώνιοι και το αποδεικνύουν. Άσχετα από το πόσο κατά καιρούς συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί τους οφείλω να αναγνωρίσω ότι τόσο ο Μάκης όσο και οι υπόλοιποι έχουν τραβήξει μεγάλο επαγγελματικό κουπί με το να εκδηλώνουν και να αποδεικνύουν την Πανιώνια ταυτότητά τους. Τεράστια διαφορά με τον Κάρπετ...Φαντάζομαι ότι επαγγελματικά πρέπει να είναι άθλος να μπορέσεις να σταθείς στον συγκεκριμένο χώρο όταν είσαι δεδηλωμένος οπαδός του Πανιωνίου...

Katrinos είπε...

Καλησπέρα σε όλους,

ο Κάρπετ ΔΕΝ είναι Πανιώνιος, θεωρήστε το δεδομένο. Κατα τις πληροφορίες μου προς Πειραιά κοιτά (και δεν εννοώ τον Εθνικό). Κατά τα άλλα, προσωπικά τον θεωρώ πολύ πάνω απο το μ/ο του κλάδου, σε γενικές γραμμές έχει ένα πολύ ισορροπημένο 'ισολογισμό', όπως οφείλει ένας επαγγελματίας του είδους και έχει παράξει εξαιρετικά άρθρα κατα καιρούς.

btw πολύ καλό άρθροτου Πανούτσου στη ίδια εφημερίδα.
Πλάκα πλάκα όπως και να πάρει κανένας την ανακοίνωση (έχω εκφράσει παλαιότερα τη θέση μου) ντόρο προκάλεσε , να δούμε πως θα το εισπράξουμε στο μέλλον

General Tanz είπε...

Ο Καρπετ ειναι βεβαιον οτι δεν ειναι Πανιωνιος, αλλα ειναι επισης σιγουρο οτι ειναι sympathizer η admirer(οπως θελετε πεστε το.)

Αν δεν ηταν, αρθρο οπως το " Οταν ολα ειναι Πανιωνιος" απλα,ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ.

boko. είπε...

καλησπερα!

Ο καρπετ δεν ειναι Πανιωνιος. Ειναι εξυπνος, χειριζεται αριστα τοσο τον προφορικο οσο και τον γραπτο λογο, ειναι νεοσμυρνιωτης εδω και δυο τρια χρονια και εχει φιλους αρκετους "επωνυμους" Πανιωνιους. Ειναι κατι σαν το Σωτηρακοπουλο απο την αναποδη. ειναι "πρωην" ολυμπιακος!!!

Οπως και να'χει παντως, Τα αρθρα του που αναφερατε παραπανω, οπως και το σημερινό του Σπυροπουλου ειναι πραγματικα εξαιρετικα.

antunix είπε...

Να τι ομάδα υποστηρίζει ο Καρπετ... (στην μέση...)
Πανηγυρίζει στην Σαραγόσα με κασκόλ! Για να βεβαιωθείτε...

http://www.youtube.com/watch?v=wGumIUWxbMU