Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Τζαβέλλας – Εθνική - Ρεχάγκελ και Κούμο

Αν και δεν κατάφερε να κάνει την παρθενική του εμφάνιση με την Εθνική, η παρουσία του Γιώργου Τζαβέλλα, έστω και στον πάγκο, συνοδεύτηκε από την εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Ουκρανία και την πανηγυρική πρόκριση στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Η κλήση του στην Εθνική στη δεδομένη χρονική στιγμή αποτελεί μια τεράστια επαγγελματική ευκαιρία. Θα είναι απίστευτα μεγάλη τιμή και για τον Γιώργο και για τον σύλλογο η κλήση του στην Εθνική ομάδα που θα εμφανιστεί στο Μουντιάλ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να εργαστεί σκληρά και να συνεχίσει τις πολύ καλές εμφανίσεις. Το μέλλον του Γιώργου περνά από τα πόδια του και από την προσπάθειά του χωρίς να χρειάζεται να περιμένει ομάδες που αναμένουν ως σωτήρες πλούσιους θείους από το Σικάγο. Όλα θα έρθουν αρκεί να το θέλει πραγματικά.

Για άλλη μία φορά η επίσημη Σταχτοπούτα μας έκανε περήφανους. Ναι παίζει βαρετό ποδόσφαιρο. Πράγματι διαθέτει κάποιους παίκτες που αποτελούν ποδοσφαιρικά απολιθώματα. Όμως όταν όλοι αυτοί αποφασίζουν να υποτάξουν το εγώ τους και να γίνουν ομάδα έρχονται τα αποτελέσματα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους.

Ο Ότο Ρεχάγκελ μπορεί να μην είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου. Μπορεί να διαθέτει μειονεκτήματα όπως η ισχυρογνωμοσύνη και το πείσμα. Όμως είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Πάντα πίσω από τις ενέργειές του υπήρχε ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο και ένας ακόμη πιο συγκεκριμένος στόχος. Είναι πολύ εύκολο να τον κατηγορήσεις, αλλά ακόμη πιο εύκολο να σε εκθέσει στο τέλος. Τελευταίο θύμα του ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος αλλά και μια ολόκληρη σειρά δημοσιογράφων που δεν λένε να καταλάβουν ότι ο Ρεχάγκελ πέρα και πάνω απ’ όλα είναι μια πονηρή αλεπού. Χθες έγινε προφανές για πιο λόγο παρέταξε την ομάδα στο Ολυμπιακό στάδιο με αποκλειστικό σκοπό το μηδέν στην άμυνα. Και είχε δίκιο, και ήταν σωστός και μπράβο του…Δεν ξέρω ποια θα είναι η πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ. Φαντάζομαι ότι δεν θα είναι καλή. Όπως δεν ήταν καλή και στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ανεξάρτητα απ’ αυτό δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε τη συνδρομή αυτού του ανθρώπου ο οποίος μας έχει οδηγήσει σε δύο ευρωπαϊκά, στην κατάκτηση του ενός, σε ένα κύπελλο συνομοσπονδιών και σε ένα μουντιάλ, όταν μάλιστα διαθέτει μια ομάδα με παίκτες πολύ συγκεκριμένων δυνατοτήτων, που προέρχονται από ένα υπανάπτυκτο πρωτάθλημα το οποίο δίνει ευκαιρίες στον κάθε τυχαίο αλλοδαπό, αλλά όχι στα δικά μας παιδιά. Ε αυτό είναι πράγματι άθλος για τον Ρεχακλή…Νομίζω ότι σε αυτό το Μουντιάλ πρέπει να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Όχι υποχρεωτικά τα παιδιά του 2004 ή τα παιδιά που έφεραν την πρόκριση. Απλά την καλύτερη δυνατή ομάδα. Υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες που έχουν θέση. Ο Τζόρβας, ο Σηφάκης, ο Νίνης, ο Μήτρογλου, αλλά και οι δικοί μας Μανιάτης και Τζαβέλλας μπορούν να αποτελέσουν στελέχη της ομάδας αυτής. Μια που η ομάδα αυτή θα εκπροσωπήσει τον Ελληνισμό και μάλιστα σε μια γωνιά του κόσμου όπου υπάρχουν αρκετοί συμπατριώτες μας, ας φροντίσουμε να τους κάνουμε περήφανους και να στείλουμε τους καλύτερους.

Αγαπητέ Κούμο. Μακάρι όλοι οι παίκτες να είχαν το δικό σου πείσμα, τη δική σου θέληση και την δική σου αγωνιστικότητα. Σου εύχομαι ολόψυχα να πετύχεις τους στόχους σου με την ομάδα μας. Σου/Μας αξίζει ένας τίτλος. Ακόμη όμως κι αν δεν έρθει, θα θέλαμε να ξέρετε ότι θα σας στηρίζουμε εφόσον βλέπουμε την έντονη προσπάθειά σας και το πνεύμα νικητή που εσύ τουλάχιστον διαθέτεις και με το παραπάνω

12 σχόλια:

Katrinos είπε...

H πρόκριση στο Μουντιάλ, είναι πρώτης τάξης ευκαιρία για όλους τους Έλληνες ταλαντούχους παίκτες να σκιστούν στη δουλειά με στόχο τη συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση. Διότι ως γνωστόν ο Έλληνας για να δουλέψει χρειάζεται προοπτική, εθνικά οράματα κλπ,κλπ,κλπ. Εύχομαι Τζαβ και Μανιά μέσω των επιτυχιών της ομάδας μας να πάνε S/A.

Όσο για το Κούμο, ιδού η Ρόδος .....

Griniaris είπε...

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο...

Πανάξια ο Τζαβέλας στην Εθνική.Αρκεί μόνο η κλήση αυτή να μην είναι της γνωστής μεθόδου "να αν έπαιζες σε μεγάλη ομάδα θα ερχόσουν στο μουντιάλ".

Για τον Κούμο τι να πει κανείς.Ότι λέει το πιστεύει και φυσικά μαζί του πιστεύουμε κι εμείς.

Για την Εθνική τώρα.Κανονικά δεν θα έγραφα τίποτα γιατί διαφωνώ σχεδόν με το σύνολο.Από το πρωί όμως ακούω για απαντήσεις Ρεχάγκελ και διεθνών,για ομαδάρα,γι αυτούς που όταν θέλουν παίζουν κτλ.Ασφαλώς και σαν Έλληνας πανηγύρισα την πρόκριση αλλά δεν μπορώ και να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου.Θεωρώ ότι ομάδες που παίζουν αυτό το πράγμα που παρουσιάσαμε εμείς χτες θα έπρεπε να αποκλείονται δια νόμου από τέτοιες διοργανώσεις.Μεγάλη η πρόκριση,μεγάλη και η σημασία της αλλά τα υπόλοιπα ας μένουν.

br fun_atic είπε...

Όσο διαφωνείς επιβαρύνεις την ήδη επιβαρυμένη θέση σου...Ούτε γνωριμίες βλέπω, ούτε επιτροπές, ούτε συνεντεύξεις :)

Griniaris είπε...

Μάλιστα κύριε,ότι πείτε κύριε,δεν θα επαναληφθεί κύριε...

br fun_atic είπε...

Επειδή τον τελευταίο καιρό και για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους (say yes to see the models) έχουμε δημιουργήσει μια Σταλινικού τύπου δημοκρατία , μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις, απλά να ξέρεις ότι χθες είδες μια ομαδάρα, αποτελούμενη από παικταράδες που έδωσαν άλλη διάσταση στον όρο ποδοσφαιρική μαγεία...

Βιταμινούλες έχεις, ενέσεις καφεϊνης επίσης, οπότε η νύστα απλά δεν δικαιολογείται :)

re-la-re είπε...

Δημοκρατία πάει να πει
να σαι καλός δικάτωρ
και να χεις για προοπτική
να γίνεις αυτοκράτωρ

Από τον δίσκο αγωγή του Πολίτη του 1976 (κάπου εκεί) σε στίχους Κακουλίδη μουσική Κριμιζάκη.

Αφιέρωμα στην Δημοκρατία των Μοντέλων.

Costix είπε...

Ναστε καλα ρε παιδια, να μας χαριζετε γελιο (μ κοιταει η γυναικα μου σαν χαζη, που κραταω την κοιλια μου απο τα γελια).

Αυτο τελικα δεν ειναι μπλογκ, ειναι.... ψυχοθεραπευτηριο.

br fun_atic είπε...

Με την πρώτη ευκαιρία να πεις στη γυναίκα σου ότι τα καραγκιοζιλίκια δεν τα κάνω συνέχεια (νομίζω δηλαδή)...Κατά τα λοιπά θέλω να πιστεύω ότι είμαι σοβαρός άνθρωπος :)

Θα έχει δίκιο βέβαια να έχει σχηματίσει λάθος εντύπωση, καθώς στην πρώτη μας συνάντηση μας περίμενε κάπου πέντε ώρες για να τελειώσουμε το φαγητό...Τη δεύτερη φορά δεν ήρθε. Κάτι ήξερε γιατί το μεσημεριανό ξεκίνησε στη 1:30 και τελείωσε στις 9:οο το βράδυ.
Ευτυχώς που την ίδια μέρα με το παγκόσμιο συνέδριο έχει Πανιωνάρα, γιατί αλλιώς το πηγαίναμε για ολονυκτία.

Η συνύπαρξη Θάνου, Λευτέρη, Αμάν και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων στο ίδιο τραπέζι, για κάποιο λόγο με τρομάζει :)

Miltos@Chios είπε...

Σαφως χαιρομαι για την προκριση,αλλα θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης>>>αν δεν ηταν η Ελληνικη Εθνικη ομαδα,και καποιος σας υπεβαλλε στο `μαρτυριο`να δειτε αυτο το θεαμα ,τι θα λεγατε?

br fun_atic είπε...

Μίλτο μου έχεις δηλώσει ότι δεν μπορείς να είσαι στο παγκόσμιο συνέδριο. Οπότε μπορείς να λες ότι θέλεις. Όσοι θα είναι όμως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις απόψεις τους και σύμφωνοι με την άποψη του μπλογκ. Χθες είδαμε μπαλάρα :)

Miltos@Chios είπε...

Σωστο-μπορω να λεω οτι θελω!

br fun_atic είπε...

Η φωτογραφία που έβαλες είναι από την Πράγα;