Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

ΦΕΡΤΕ ΓΟΥΡΙΑ!!!

Για να έρθει η πρώτη νίκη του Πανιωνίου επιστρατεύσαμε όσα γούρια είχαμε. Αλλάζαμε θέσεις, ξεθάψαμε τα γούρικα κασκόλ, παίξαμε Δευτέρα, ξεκινήσαμε με το τέρμα του Αγίου Ανδρέα, άλλαξε η κυβέρνηση( προς ευχαρίστηση μιας όμορφης Αιγειριώτισσας) και τέλος άλλαξε η ομάδα εμφάνιση. Κατά το ήμισυ έστω.

Τόσα γούρια, τόσων ανθρώπων δεν μπορούσαν να κάνουν λάθος. Η σημερινή νίκη λοιπόν οφείλεται στα γούρια και στον Κούμο. Και μόνο…

Οι τρεις σημερινοί βαθμοί μας δίνουν μια ανάσα, αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα. Ο Πανιώνιος των πρώτων αγωνιστικών είναι με διαφορά η χειρότερη ομάδα μας των τελευταίων ετών. Τερματοφύλακας; Χωρίς προσωπικότητα. Είναι ταλαντούχος; Μπορεί και να είναι. Ο Νικοπολίδης που δεν είναι και ο πιο ταλαντούχος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος έκανε καριέρα λόγω της σταθερότητας και του εμβληματικού του χαρακτήρα. Ο Μπέλιτς δεν διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά. Λυπάμαι. Άμυνα; Όποια μπαλιά έρχεται ψηλά, κυριολεκτικά πηγαίνει για μέσα. Χαφ; Πολύ βελτιωμένος ο Καστελιόνε, όμως δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να κρατήσει τη μπάλα και να κάνει παιχνίδι. Αποτέλεσμα; Δεν φτάνουν σωστές μπαλιές στην επίθεση. Επίθεση; Ο Ριέρα είναι πραγματικό μηχανάκι. Ο άνθρωπος αυτός όμως είναι αδύνατον να τα κάνει όλα… Ο Μπάλαμπαν μπορεί σήμερα να ήταν λίγο καλύτερος, αλλά και πάλι δεν είδαμε τίποτα σπουδαίο. Μοντέρνο μαλλί, μάγκικο στυλάκι αλλά από ουσία τίποτα.

Όταν τα γκολ που έχουμε πετύχει τα έχουν σκοράρει ο Όμο, ο Σκούφαλης και ο Κουμορτζί τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Και με τους επιθετικούς αυτούς καθ’ εαυτούς αλλά και με την ανάπτυξη της ομάδας.

Φυσική κατάσταση; Ότι κάνουμε μέχρι το 60’. Μετά πέφτουν οι ασφάλειες.

Ανάπτυξη και αυτοματισμοί; Ας γελάσω καλύτερα. Αν ο κος Φερέρα είναι ο ειδικός στην τακτική, τότε μάλλον εγώ είμαι ο Μικ Τζάγκερ στα καλυτερά του…Και εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα του Πανιωνίου. Δεν μπορώ να μην γράψω κάτι που το βλέπουμε όλοι. Ο κος Φερέρα έχει καταφέρει να αποδoμήσει την ομάδα. Σε καμία περίπτωση ο Πανιώνιος δεν δίνει την εικόνα καλοδουλεμένης ομάδας. Ο κος Φερέρα μπορεί να τα καταφέρνει καλά στο PS3. Στον Πανιώνιο πάλι όχι. Είναι ντροπή να κερδίζει η ομάδα με 1-0 σε κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο και ο προπονητής να βγάζει τον Μπάλαμπαν και να βάζει τον Μπαρόνι. Είναι ντροπή να έχει δεχθεί το 1-1 και να μην κάνει την τρίτη αλλαγή. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κος Φερέρα δεν έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του, αλλά μάλλον ούτε στον εαυτό του. Αυτή είναι νοοτροπία προπονητή που κοουτσάρει ομάδα που προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό. Συγνώμη, αλλά προσωπικά δεν πηγαίνω στο γήπεδο για να δω έναν τέτοιο Πανιώνιο.

Μια λοιπόν που ο κος Τσακίρης έχει αναλάβει την πλήρη ευθύνη, θα είναι καλό να ξέρει ότι λάθος είναι να μην αναγνωρίζεις το λάθος σου. Αυτή τη στιγμή ο κος Τσακίρης δεν δείχνει εμπιστοσύνη στον προπονητή ούτε υποστηρίζει τις επιλογές του. Αυτό που κάνει είναι να επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος σε κάθε αγωνιστική. Αυτός ο Πανιώνιος δεν μπορεί να πάει μπροστά.Πολύ φοβάμει ότι μας περιμένει δύσκολος χειμώνας, εκτός κι αν μιλήσουν οι Ουρουγουανοί. Αλλιώς δεν υπάρχει ελπίδα…

35 σχόλια:

zamis είπε...

κ.Τσακιρη
ο Πανιωνιος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Πανθρακικος.

br fun_atic είπε...

Σωστά. Κι αν πρέπει να γίνουμε σώνει και καλά ομάδα της βόρειας Ελλάδας, ας γίνουμε τουλάχιστν Ξάνθη :) οι μεγάλες αγάπες δεν κρύβονται... κι αν δεν μπορούμε ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά της τουλάχιστον, έστω και καθυστερημένα...

Ανώνυμος είπε...

Είναι ευκαιρία τώρα που υπάρχει η διακοπή….αλλά μάλλον η νίκη σκέπασε τα προβλήματα τουλάχιστον για την διοίκηση
Η ομάδα αυτή δεν έχει αρχή και τέλος, σήμερα είδαμε:
Τον Κουμορτζι καθαρό φορ ενδεικτικό της γύμνιας
Το κοντύτερο δίδυμο στόπερ στην ιστορία της Α Εθνικής
Τις γιόμες από την σέντρα με προορισμό ποιους?
Τον Μπαρόνι σε ρόλο δημιουργού
Η διαφορά σε σχέση με τον Αστέρα είναι ότι αυτοί τα βάζανε ενώ του Ατρομήτου ήταν χασογκόληδες.

br fun_atic είπε...

Και να πούμε ότι έχουμε αυτή την εικόνα, ενώ παράλληλα έχουμε και αρκετά καλές διαιτησίες. Στο μέλλον και ο παράγοντας αυτός μπορεί να αλλάξει.

Costix είπε...

Συμφωνα με τις διαδυκτιακες αθλητικες σελιδες, η αλλαγη Μπαλαμπαν/Μπαρονι ηταν αναγκαστικη, γιατι ο Μποσκο τραυματιστηκε στο αριστερο του ποδι. Αλλος ενας τραυματισμος. Τι σημαινει αυτο ρε παιδια ??? Αγυμναστους η παραγυμνασμενους τους εχει ??? Το γκολ οφσαιντ του Αναστασακου ορθωτατα ακυρωθηκε (ειναι αυτος και αλλος ενας παιχτης διπλα του εναμισυ μετρο μπροστα απο τον τελευταιο της αμυνας μας). Στη φαση του πεναλτυ επρεπε να ειχε σφυριξει επαναληψη. Αυτα τα ολιγα προς το παρον, παω να φαω και να δω τον Βαζελο με Λαρισσα (μαλλον θα με παρει ο υπνος. Θα τα πουμε μαλλον αργοτερα.

br fun_atic είπε...

ακόμη κι αν η αλλαγή ήταν αναγκαστική, δεν ειχε αλλο επιθετικό;Μόνο το τέρμα δεν εχει αντικαταστησει ο Μπαρονι

IWN1998 είπε...

Το ξέρετε το παρατσούκλι του γουέλιγκτον Μπαρόνι;

ΕΛΒΕΤΙΚΟΣ ΣΟΥΓΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ οικοδεσπότη,

έγραψες "Ο κος Φερέρα έχει καταφέρει να αποδημήσει την ομάδα." (εις Κύριον, μάλλον) αντί του "Ο κος Φερέρα έχει καταφέρει να αποδομήσει την ομάδα." (που υποθέτω πως ήταν στις προθέσεις σου.

Εύχομαι από βάθους καρδιάς να μην έπεσες μέσα. Όμως, "γλώττα λανθάνουσα ταληθή λέγει" (κι ας μην το είπαν οι αρχαίοι γιά τέτοιες περιπτώσεις.

Φοβάμαι. O εγωισμός ενός ανθρώπου σε συνδυασμό με την άγνοια περί τα ποδοσφαιρικά, έχει ακυρώσει τις καλές του προθέσεις. Και ως γνωστόν, ο δρόμος γιά την κόλαση (και τον υποβιβασμό) είναι γεμάτος από καλές προθέσεις.

br fun_atic είπε...

Η αποδόμηση και η αποδήμηση μοιάζουν λίγο με το ρήμα γαμέω - γαμώ.Στα αρχεία ελληνικά σημαίνει παντρεύομαι. Στα νέα...αντιλαμβανόμαστε όλοι. Το ζήτημα είναι ότι ο γάμος οδηγεί σε σίγουρες γαμέω - γαμώ καταστάσεις και κυριολεκτικά και μεταφορικά :)

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και με την αποδόμηση της ομάδας :)

Miltos@Chios είπε...

Ευτυχως ειδα αυτο το ματς απο την ΝΟΒΑ.Εκφραζω την συμπαρασταση μου σε οσους φιλους ηταν στο γηπεδο.Αυτο το αθλιο θεαμα που παρουσιαζει η ομαδα,μας παει πολυ πισω(1992?1996?).Σημερα ημαστε τυχεροι που κερδισαμε.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

br fun_atic είπε...

Δεν είναι δυνατόν να θριαμβολογούμε όλο το καλοκαίρι επειδή κρατήσαμε τον βασικό κορμό της ομάδας και από την άλλη πλευρά να παρουσιάζουμε αυτή την φοβερή εικόνα.Με τον Λίνεν παίζαμε φουλ επίθεση. Ξέραμε ότι θα φάμε γκολ, στο τέλος όμως κερδίζαμε γιατί βάζαμε περισσότερα. Ο τύπος αυτός έβαλε τον Μπαρόνι για να κρατήσει το 1-0; Στο 1-1 γιατί δεν αντέδρασε; Μήπως τον ικανοποιούσε ακόμη και ο ένας βαθμός;Πολύ φοβάμαι ότι όσα χτίζαμε για χρόνια θα γκρεμιστούν και επειδή ο κόσμος έχει αγαπη στον Τσακίρη θα ξενερώσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Griniaris είπε...

Τι να πεις για ένα ματς που φεύγοντας από το γήπεδο νομίζεις ότι έχεις υποβληθεί σε βασανιστήρια;
Τι να πεις για τις δηλώσεις ενός προπονητή που αν δεν τον έβλεπα στον πάγκο θα νόμιζα ότι είχε δει τον αγώνα από το ...ράδιο;
Το μόνο που είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω είναι η δικαίωση του Ίωνα.Είναι πασιφανές ότι ο Όμο είναι επικίνδυνος για τους τερματοφύλακες γενικώς...Καλύτερα λοιπόν σέντερ φορ,άλλωστε είναι πια και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας...

Ron Barceló είπε...

Καλημέρα σε όλους

Έλεος ρε παιδιά.Κάναμε την πρώτη μας νίκη ΠΑΝΑΞΙΑ, παίζουμε από την αρχή του πρωταθλήματος χωρίς τον περσινό καλύτερο παίκτη, έχουμε σπάσει τα δοκάρια κ επιτέλους ο δημοσιοσχετίστας δείχνει να ξυπνάει. Τα λάθη είναι λίγο-πολύ γνωστά. Είναι αντιληπτά ακόμη κ από κάποιον που δεν ασχολείται πολύ με την μπάλα. Στόχος ρεαλιστικός είναι να πάμε για άλλους 8-10 βαθμούς μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Μετά θα γίνουν σίγουρα διορθωτικές κινήσεις στις μεταγραφές κ θα πάμε με άλλο αέρα για ντεμαράζ στο β' γύρο. Μην τα ισοπεδώνετε όλα..πού να χάναμε κιόλας. Ο ΠΛΗΡΗΣ Πανιώνιος περισσότερο ψυχολογικό πρόβλημα έχει παρά αγωνιστικό. Κ ο Φερέρα δείχνει να καταλαβαίνει έστω κ καθυστερημένα σε ποιας ομάδας τον πάγκο βρίσκεται.

@ΒR: Φίλε μου, με όλο το σεβασμό, είναι λίγο άστοχο να συγκρίνει την ξάνθη με τον Πανιώνιο. Τόσο από ιστορία, όσο κ από πλευράς ομάδας. Το παράδειγμά - τακτική της να είναι μία καλοστημένη επιχείρηση (που πουλά ο,τι καλυτερο έχει) ΔΥΣΤΥΧΩΣ το ακολουθούμε ώς τώρα με τα γνωστά αποτελέσματα. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κατάντια να μαζεύουμε καραβάνια από ό,τι ξενόφερτο υπάρχει με σκοπό την ανάδειξη κ μετέπειτα την μεταπώληση (βλέπε Ξάνθη, Πανθρακικός, Καβάλα). Όχι, δεν με καλύπτει να ψήνονται οι επόμενοι αστέρες της 1ης εθνικής σε μικρή ηλικία σε μας κ μετά να τους χαίρονται άλλη. Είναι η κλασσική νοοτροπία που υποδηλώνει μικρή ομάδα με μηδενικές βλέψεις παρά μόνο τα λεφτά


υγ: H παρακολούθηση των αγώνων στον κέντρο της 2 βλάπτει σοβαρά τα νεύρα κ την ψυχική υγεία. Θα ψάχνω να βρω το ζονκ της επόμενη φορά κ θα χοροπηδάμε για 90 λεπτά. Στον ψυχίατρο θα λέω, εοε Πανιολέ Πανιολέο

br fun_atic είπε...

φίλε argy
είσαι σχετικά καινούργιος στο μπλογκ γι' αυτό δεν κατάλαβες τι εννοούσα με την Ξάνθη. Δεν είναι πάντως αυτό που κατάλαβες.

Συγνώμη που δεν μπορώ να πανηγυρίσω, αλλά η χθεσινή νίκη με προβλημάτισε πολύ. Καλοί οι τρεις βαθμοί, τους είχαμε μεγάλη ανάγκη, όμως η ομάδα δείχνει προβληματική και στις τρεις γραμμές.Μακάρι να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις τον χειμώνα. Μακάρι να γυρίσει γερός ο Φαμπιάν και να αλλάξει το κλίμα. Μακάρι να βοηθήσει ο Ρεκόμπα και να συνεργαστούν καλύτερα οι Μπάλαμπαν, Ριέρα, Ρεκόμπα (αυτό δεν το έχουμε δει μέχρι και σήμερα).
Να δούμε όμως που θα βρούμε αξιόλογο τερματοφύλακα και σέντερ φορ τον Γενάρη.
Όσο γιά το ξύπνημα του Βέλγου δεν το είδα. Στο 1-0 έβγαλε τον Μπάλαμπαν και έβαλε τον Μπαρόνι, ενώ στο 1-1 σήκωσε για αλλαγή τους Αναστασόπουλο και Σμόγιε. Ο προπονητής αυτός λοιπόν πήγαινε για τον άσσο ή γιά το Χ; Εκτός αν φοβόταν ότι θα μπορούσε να χάσει το παιχνίδι στην έδρα μας με τον Ατρόμητο.
Και να μην ξεχάσω. Ας ανάψουμε ένα κεράκι στον Άγιο Κούμο. Μεγάλη η χάρη του, γιατί τελικά αυτός ήταν χθες όλος ο Πανιώνιος

IWN1998 είπε...

Argy δεν θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου. Η χθεσινή εικόνα μας κρατάει ζωντανούς μεν λόγω αποτελέσματος αλλά αυξάνει το σκεπτικισμό για την κατάσταση μας. Και μην περιμένεις εύκολα να δεις αυτό που λες πλήρη Πανιώνιο, αφού σε ένα προωτάθλημα μια ο ένας και μια ο άλλος έχει προβλήματα και για αυτό χρειάζεται μια ομάδα βάθος ρόστερ. Να χθες έχασες πχ το Μπάλαμπαν, όσο και αν η εικόνα του συγκεκριμένου μας κάνει να θεωρήσουμε τον τραυματισμό του απώλεια.

Πάντως σίγουρα μιά που και οι υπόλοιποι στη Σούπερ Λίγκ δεν λένε και πολλά πράγματα, πιθανότατα να προλάβουμε με διορθωτικές κινήσεις το Γενάρη να κάνουμε εν τέλει κάτι φέτος. Αν γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις όμως, γιατί απ' ότι ξέρεις ο Πρόεδρος για μια μεταγραφή μίλησε στη τελευταία συνέντευξή του και το πρόσφατο περυσινό παρελθόν δεν έδειξε ότι το Γενάρη μπορούν να διορθωθούν πολλά, ούτε ότι υπάρχει η διάθεση ή και η δυνατότητα για ουσιαστικές επενδύσεις.

Costix είπε...

argy, το προβλημα ειναι οτι ολες οι γραμμες της ομαδας στερουνται σοβαροτητας, παντα σε συγκριση με τις τελευταιες 3 χρονιες. Εδω και ο Μανιατης αλλα και ο Κοντοες κανανε τραγικα λαθη χθες (παρασυρμενοι απο την γενικη ψυχολογια της ομαδας ισως ??). Μαλιστα το λαθος του Κοντοε μας στοιχισε και το πεναλτυ στο τελος. Θα προσεξες ισως οτι ολες μας οι ευκαιριες προηλθαν απο ατομικες ενεργειες καποιων παιχτων (κυριως Κουμο αλλα και Μανολο) και οχι απο συντονισμενες ομαδικες προσπαθειες (απο αμυνα σε κεντρο και απο κεντρο προς επιθεση). Ισως να εχεις δικιο οτι με τον καιρο και με επιστροφη Ρεκομπα, Λολο κλπ και με καποιες διορθωτικες κινησεις, να δεσει η ομαδα μετα τον Γεναρη και να παιξει λιγο την μπαλιτσα που επαιζε τοσο καιρο. Θεωρω και το θεμα της ψυχολογιας πολυ βασικο, κατι στο οποιο ο Εμιλιος δεν εχει δειξει οτι διαθετει ιδιαιτερο ταλεντο (μεχρι στιγμης τουλαχιστον). Δεν δειχνει να εμπνεει τους παιχτες του, κατι ΒΑΣΙΚΩΤΑΤΟ σε μια ομαδα. Αναγνωριζω οτι η εικονα μας βελτιωνεται αργα και σταθερα, αλλα ρε παιδακι μου, ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ !!!!! Το κακο ειναι δε, οτι λογω Τσακ, ο κοσμος μας πια εχει απαιτησεις, για το οποιο φερει ευθυνη και ο ιδιος.

Ron Barceló είπε...

Aν δείτε παλαιότερα posts μου, θα καταλάβετε οτι ήμουν από τους ελάχιστους (αν όχι ο μοναδικός) που πίστευε ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ότι ο Φερέρα χρειάζεται χρόνο κ πρότεινα ότι το πλέον δίκαιο ήταν να του δοθεί ένα στοιχειώδες χρονικό διάστημα να δείξει το...'έργο' του. Στο παιχνίδι με τον Αστέρα, κ τα τελευταία σημάδια αισιοδοξίας εξανεμίστηκαν. Πλέον, ΟΝΤΩΣ, δεν θεωρώ ότι είναι κατάλληλος προπονητής για τον Πανιώνιο κ απορώ ειλικρινά με τον Τσακίρη. Συμφωνώ μεν στην αποφυγή ακραίων κινήσεων καρατόμησης με το παραμικρό, αλλά τείνουμε να οδηγηθούμε στην αυτοκαταστροφή αν συνεχιστεί ο πειραματισμός με τον Βέλγο. Δεν πιστεύω ότι έχουμε άσχημο σύνολο. Ελλείψεις ναι. Ένας προπονητής όμως μαέστρος θα μπορούσε να δουλέψει πάνω στα όποια κενά κ να τα μετριάσει. Αμφιβάλλω αν ο Βελγος έχει αυτή τη δυνατότητα. Το εύλογο ερώτημα λοιπόν που γεννάται είναι το εξής:
-Φταίει η αποζημίωση του 3ους κλειστού συμβολαίου? Πόσο υπέρογκη μπορεί να είναι, ώστε να διακυβέβευται η ιστορία ένος μεγάλου συλλόγου?
-Φταίνε γερμανικά φαντάσματα του παρελθόντος, τα οποία προσπάθησε ο Τσακ να ξορκίσει με τρόπο άκομψο κ επικίνδυνο (αποπομπές αγαπημένων παιδιών του 'φαντάσματος')?
-Φταίει κ ο εγωισμός που πολλές φορές μας αποτρέπει από το να δούμε καθαρά κ να παραδεχτούμε ακόμη κ τα πιο προφανή λάθη μας?

Ίσως, ένα μερίδιο ευθύνης να αναλογεί κ σε όλους εμας που πάνω στον παρορμητισμό κ την υπεραισιοδοξία από την έλευση Ρεκόμπα και Λόλο, φορτώσαμε με άγχος την ομάδα κ με το παραμικρό στραβό ήμασταν εκέι να πάρουμε κεφάλια.
Μάλλον, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Πιστεύω στον Τσακ. Ίσως τελικά να είναι πολύ "ευρωπαίος", για Έλληνα παράγοντα. Αλλά δεν αμφιβάλλω ότι πονάνε και τα δικά του μάτια με το χάλι που βλέπει φέτος. Ακόμη κ τώρα μπορεί να κάνει μια τομή κ να γυρίσει τα πάντα. Τουλάχιστον, έχει κ τώρα σύμμαχο τον κόσμο κ κανείς δεν θα τον κατηγορεί πια για εθελοτυφλία.

Εβίβα

zamis είπε...

φιλε Argy,οχι οτι εχει ιδιαιτερη σημασια αλλα χαριν συζητησεως θελω να σου πω οτι κατα τη γνωμη μου ο κοσμος δε φταιει.
Αποκλειστικα υπευθυνος και για τα περσινα και για τα φετινα ειναι ο κ.Τσακιρης και οι συμβουλατορες του.
Ας αφησει τις εμμονες και τα σχεδια επι χαρτου και ας διοικησει επιτελους με σοβαρο προπονητη και κανα δυο σοβαρα στελεχη.
Ενα χρονο τωρα ζουμε μεσα στη μιζερια λογω των επιλογων του.
Τον στηριζω παντα διοτι δεν υπαρχει καποιος να τον αντικαταστασει αλλα σε λιγο ο κοσμος θα χασει και τα τελευταια αποθεματα ελπιδας και αισιοδοξιας.

Costix είπε...

Η πλακα ειναι οτι ο Τσακ εχει σταματησει να ερχεται στο γηπεδο, και αυτος και η γυναικα του. Συνηθως τον βλεπαμε στην 6. Την τελευταια φορα που τον ειδαμε, ηταν στο πρωτο παιχνιδι με τον Εργοτελη. Μετα τιποτα. Εκτος αν πηγαινουν να κατσουν με τους Πανθηρες. Οι μονοι που εμφανιζονταιν ειναι οι αντιπροεδροι (Απεγητος και Κορκιδης).

kostas_n_s είπε...

Νομιζω οτι η χθεσινη νικη ηταν ενα δωρο καλοδεχουμενο γιατι την χρειαζομασταν για διαφορους λογους , ωστοσο με αυτο που ειδα δεν μπορουσα να πανηγυρισω ρε παιδια .

Θελω να επισημανω τα εξης :

1. Δεν καταλαβαινω αν ο Φερερα - αυτος ο γιγαντας της τακτικης - εδωσε εντολη στους παιχτες να κατασκηνωσουν στο 2ο ημιχρονο πισω να διαφυλαξουν το 1-0 , η απο μονοι τους γυρισαν γιατι δεν αντεχαν απο πλευρας φυσικης καταστασης να επιτιθενται .

Ειναι δυνατον να εισαι ολος πισω και να σε τρυπαει απο παντου ο Ατρομητος δημιουργωντας συνεχεια κινδυνους και πατωντας περιοχη σε καθε φαση ?

Ειναι δυνατον να παιζεις στην εδρα σου και να μην κανεις εσυ παιχνιδι να βαλεις και 2ο γκολ να καθαρισεις το ματς αλλα να περιμενεις ποτε θα σε ισοφαρισουν για να θυμηθεις οτι πας μονο για τη νικη ?

Ειναι εξοργιστικο να δινεις πιστωση χρονου σε μια ομαδα που δεν μπορει να κανει μια οργανωμενη επιθεση της προκοπης , που η αμυντικη της λειτουργια νοσει , που οι μισοι παιχτες μετα το 60 δεν μπορουν να τρεξουν , που το θεαμα που προσφερει ειναι αποκαρδιωτικο , που δεν μπορει αρχες Οκτωβρη να σου δωσει την εικονα οτι εχει περιθωρια βελτιωσης και που εχει εναν προπονητη που συνεχιζει να φερεται σε ολους μας σαν να ειμαστε ο Πανθρακικος .

2. Μεγαλη απογοητευση ο Μπαλαμπαν.

Ενας παιχτης που περιμεναμε να ματωσει τα διχτυα των αντιπαλων ομαδων και απεναντιας δειχνει σαν να εχει ξεχασει την μπαλα που ηξερε .Να μην μπορει να κανει τα ευκολα δηλαδη μια ντριπλα , ενα κοντρολ , ενα ξεμαρκαρισμα , να γινεται ευκολη λεια σε καθε αμυντικο και να χαλαει τις επιθεσεις της ομαδας χανοντας συνεχως την μπαλα .

3. Να αναψουμε μια λαμπαδα στον Κουμο γιατι το παλικαρι ειναι ο μονος που μπορει να αναστατωσει μια αμυνα και μπροστα ειναι η μονη απειλη .Χθες παλι ηταν ο καλυτερος μας και με τις δικες του προσωπικες ενεργεις - μια που σχεδιο επιθεσης δεν υπαρχει - εκανε ανω κατω τον Ατρομητο .

4. Κακα τα ψεμματα μια με τον Παοκ και μια χθες ειχαμε πριμα διατησια . Σκεφτειτε να μετραγε το γκολ του Παοκ και να εδινε το πεναλτι χθες που δεν εδωσε - το μαρκαρισμα Καστελιονε στον Καμπα - ποσους βαθμους θα ειχαμε.

5. Δεν θα ριξω τις απαιτησεις μου ως Πανιωνιος που σεβεται τον εαυτο του να βλεπω καλη μπαλα , κι ας μην κερδιζουμε .
Θα χειροκροτησω την ομαδα οταν παιζει καλα η εστω προσπαθει για κατι καλο ακομα κι αν δεν ερθει το αποτελεσμα.

Δεν θα δεχθω ομως αλλη καταντια του ιστορικου να εχει παιξει ηδη 5 ματς και να μην μπορει να παρουσιασει κατι ομορφο μεσα στο γηπεδο .
Το παδοσφαιρο πανω απ ολα ειναι δημιουργια και θεαμα , τεχνη .

Και δυστυχως η ποιοτητα που βγαζουμε μεσα στο γηπεδο ειναι β και γ διαλογης .
Σαν κατι b movies στο σινεμα με προβλεψιμο σεναριο , η καρπουζι στο μαναβικο που απ εξω δειχνει γλυκα αλλα οταν το δοκιμασεις βγαινει μαπα.

re-la-re είπε...

http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10485&subid=2&pubid=482370

Για διαβάστε το αυτό. Και απαντείστε στο κουίζ:

Σε ποιο γήπεδο ήταν ο κος Φιτσαντωνάκης;

Ron Barceló είπε...

Βασικά, κλείνει τρομοκράτη, παίρνει Μπλάζιτς κ έναν ελευθερο αμυντικό-σκύλο κ πάμε τρένο. Θα μπορούσα να ζητήσω κ τον Lincoln που έπαιζε πέρσι στη γαλατά, είναι παικτάρα κ ελεύθερος αλλά είπα να μην το ξεφτιλίσω τελειώς το θέμα χοχοχο

re-la-re είπε...

Η λύση είναι απλή: Γυρίζουμε τον Μπάλαμπαν τέρμα, περνάμε σέντερ φορ τον Ομο βάζουμε τους ανεμιστήρες στην 3, βάζουμε φωτορυθμικά στους προβολείς για να ζαλίζονται οι αντίπαλοι (ζητώντας όλα τα ματς να γίνονται βράδυ), κάνουμε και πεντέξη λιτανείες με τους παπάδες του Αγίου Ανδρέα και βγαίνουμε μέχρι και τσου-λου.

br fun_atic είπε...

Για τον Φιτσαντωνάκη έχω να πω μόνο ότι δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια κείμενα...

Στο ίδιο το κείμενό του αναφέρεται στο σύστημα του Ατρόμητου. Η ομάδα του Περιστερίου λοιπόν έπαιζε 4-3-3 σε κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι ( που δεν έπρεπε να χάσει με τίποτα), το οποίο γύρισε σε 4-4-2. Όσο περνούσε η ώρα ο Δώνης ενίσχυε την επίθεση. Εμείς; Τα είδαμε όλοι...Χρειάστηκε η μουρμούρα από τα επίσημα για να μην βάλει κι άλλους αμυντικούς... Παράλληλα ο Δώνης δήλωσε ότι ο Πανιώνιος δεν έχει παίξει μπάλα μέχρι και σήμερα. Απ' όλα αυτά καταλαβαίνω ότι μάλλον μας θεωρούσαν του χεριού τους.Και δεν είχαν και πολύ άδικο. Ο Ατρόμητος από το πρώτο λεπτό μας πίεζε ψηλά, λες και είμασταν ομάδα άλλης κατηγορίας.

Βέβαια κάποιοι ειπαν ότι ήταν τακτική του Φερέρα να δώσει γήπεδο στον φιλοξενούμενο Ατρόμητο προκειμένου η ομάδα μας να μπορεί να βγαίνει στις αντεπιθέσεις. Ήμαρτον Κύριε τι άλλο θα ακούσουμε!!!

Όσο λοιπόν κάποιοι θα είναι ικανοποιημένοι από το γκολ του Μανόλο και την κεφαλιά του Όμο, ας υπάρχουν και κάποιοι που θα προβληματίζονται για τη συνέχεια. Ακόμη δεν έχουμε παίξει με Π.Α.Ο, με Α.Ε.Κ και με Άρη. Ο Ηρακλής στην έδρα του έχει μόνο νίκες και κατά τα άλλα ψάχνουμε γιά βαθμούς με αυτό τα πρόγραμμα και τη συγκεκριμένη ομάδα.

Θα το ξαναπώ ότι μέχρι και σήμερα δεν είχαμε κόντρα διαιτησία...

Καλό θα ήταν να έρχεται στο γήπεδο ο κος Τσακίρης. Έτσι κι αλλιώς έχει αναλάβει την πλήρη ευθύνη.Κι επειδή και στον ίδιο αρέσει, οπως έχει δηλώσει, να πηγαίνουμε όλοι μαζί, ας έρθει να απολαύσει την εικόνα που βγάζει η ομάδα αυτή τη στιγμή.

Για την ιστορία θα πω ότι ο κ. Μπέος δεν έχει χάσει παιχνίδι μέχρι σήμερα, με την υποσημείωση ότι είναι πρόεδρος του Ο.Βόλου.

Μια λοιπόν που ο πρόεδρός μας έχει αναλάβει την πλήρη ευθύνη και από την άλλη δεν μπορώ να εκφράσω διαφορετικά την απογοήτευσή μου, αφού τελευταία δεν έρχεται στο γήπεδο, το το γράφω εδώ.

Πρόεδρε η ομάδα είναι απογοητευτική. Με το να επιμένεις σε εγωισμούς καταστρέφεις την εξαιρετική εικόνα που είχες δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια. Δεν σου αξίζει αυτό. Λυπάμαι πάρα πολύ.Εκτός αυτού η ομάδα νοσεί. Είσαι υποχρεωμένος να δώσεις λύσεις. Γι αυτό είσαι ο καπετάνιος. Ο κος Φερέρα, δεν έδεσε στον πάγκο του Πανιωνίου. Μην το ζορίζεις άλλο.Δεν τραβάει...

zamis είπε...

Ο Φερεροφωνο(κλεμμενο απο τη ροζ πανθηρα των Ιωνων)μας ειχε πει οτι η στρατηγικη με τον Αστερα ηταν λαθος,αρα ας μην απορουμε αν το χτεσινο αριστουργημα αποδιδεται σε ηθελημενο πλανο του μαεστρου.
Οσο για τον Τσακιρη,ενα χρονο τωρα αποδεικνυει την αντιληψη και κριση του για τα τεκταινομενα.
Τι περιμενουμε αραγε πια?
Αντε να τα χωσει στον Λινεν αλλη μια φορα το πολυ πολυ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μόνο εγωισμόs? Mήπωs π.χ. είναι ο Φερέρα στην συμφωνία με την Εσπανιόλ τα συμφέροντα της οποίας προωθεί (π.χ. Μπαρόνι)?
Μήπως μιάς και ο πρόεδρος μιλάει για διαφάνεια να μας αποκαλύψει το περιεχόμενο της συμφωνίας? Μήπως αγοράσαμε τον Ριέρα περισσότερο ακριβά από όσο νομίζουμε?
Μπορεί να είναι πράγματι ανοησίες αυτές οι σκέψεις αλλά βλέποντας το χάλι να πηγαίνει μαζί με την αδράνεια δικαιούται ο καθένας να κάνει σκέψεις.
Το δεδομένο είναι ένα. Ο Τσακίρης των δύο πρώτων χρόνων ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ.

re-la-re είπε...

Ο Τσακίρης των δύο πρώτων χρόνων απλά λεγόταν Λίνεν.

zamis είπε...

pgss1890,
τελεια.

zamis είπε...

με τον τονο στο ι :(

Ανώνυμος είπε...

Υπερβολικό....Ο Τσακίρηs έδωσε στον Πανιώνιο την χαμένη του αξιοπρέπεια κανέναs προπονητήs δεν μπορεί να το κάνει αυτό...
Μπορεί όμωs άν δούν οτι υπάρχουν τέτοιεs απόψειs για τον Λίνεν να αναγκαστούν να κάνουν τιs συγκλονιστικέs αποκαλύψειs.....

re-la-re είπε...

Η χαμένη αξιοπρέπεια δεν λέει πολλά μόνη της. Η αξιοπρεπής φτωχή παρθένα που ζει με ξεροκόματα δεν με εμπνέει. Μαζί με την αξιοπρέπεια στα 2 πρώτα χρόνια του Τσακίρη ήρθε και ο σεβασμός από όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Και βρισκόμασταν ένα βήμα πριν αρχίσει να εμφανίζεται και ο φόβος σε κάποια αρπακτικά σωματεία για την άνοδο του Πανιωνίου. Ο σεβασμός είναι αυτό που εμπνέει. Η αξιοπρέπής κυρία που την σέβονται όλοι και την φοβούνται και ας μην είναι η πιο πλούσια για αυτά που μπορεί να πετύχει είναι ένα μέλλον που με εμπνέει. Και τον σεβασμό και τον φόβο τον δημιούργησε ο Γερμανός.

zamis είπε...

Ναι αλλα ''σκοτωσε''το παιχνιδι με την Μπορντο.
μπουχαχα

Miltos@Chios είπε...

Σωστος pgss1890!

Unknown είπε...

και με τη Γαλατά επίσης.Serial killer.

IWN1998 είπε...

Η σωστή δουλειά αρχίζει να φαίνεται στους Κ21. Πεντάρα έριξαν στο Ατρόμητο (5-2) / 3 γκολ ο Λούκινας.