Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Έγιανε ο Φαμπιάν

Αν και έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα από την τελευταία προπόνηση του Πανιωνίου πριν από το παιχνίδι με τον Ηρακλή, κατά την οποία πληροφορηθήκαμε ότι είχε τραυματιστεί ο Φαμπιάν (τράβηγμα στους προσαγωγούς), εντούτοις συνεχίζονται τα δημοσιεύματα σε αθλητικές εφημερίδες, στα οποία υπάρχουν σαφέστατοι υπαινιγμοί, σύμφωνα με τους οποίους ο λόγος αποκλεισμού του Φαμπιάν δεν ήταν ο συγκεκριμένος τραυματισμός.

Διάβαζα σήμερα στην Goal σε άρθρο του κ. Φιτσαντωνάκη τα εξής: «Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο «Λόλο» είχε διαμηνύσει στον Βελγοισπανό τεχνικό του Πανιωνίου παραμονές του αγώνα με τον «γηραιό» τη θέλησή του να αγωνιστεί στο Καυτατζόγλειο, πλην όμως ο Φερέρα του...έκοψε τη φόρα, λέγοντας του χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να διαφυλάξουμε την υγεία σου και να σε προστατεύσουμε»». Την επόμενη αγωνιστική θα είσαι έτοιμος και θα σε χρησιμοποιήσω. Στο ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά σε πληροφορίες κατά τις οποίες ο Εστογιανώφ γευμάτισε με τον κ. Τσακίρη, ενώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα είχαν δημοσιευθεί άρθρα κατά τα οποία υπήρξε και συνάντηση του μάνατζερ του Φαμπιάν με τον Πρόεδρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο στο συγκεκριμένο δημοσίευμα όσο και σε προηγούμενα δεν γίνεται η οποιαδήποτε αναφορά στον πρόσφατο τραυματισμό του Εστογιανώφ. Όπως είχαμε πληροφορηθεί από τον αθλητικό τύπο ο Φαμπιάν τραυματίστηκε κατά την προπόνηση της προηγούμενης Παρασκευής, οπότε δεν φαντάζομαι να πρόλαβε να εκδηλώσει τη θέλησή του για συμμετοχή στο παιχνίδι. Αν ο λόγος αποκλεισμού του ήταν ο συγκεκριμένος τραυματισμός του, τότε δεν υπήρχε λόγος να συναντηθεί ο ίδιος και ο μάνατζέρ του με τον Πρόεδρο του Πανωνίου.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο προπονητής είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να αποφασίζει για την αποστολή και την αρχική ενδεκάδα. Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι ο προπονητής που καταστρώνει τα αγωνιστικά σχέδια μπορεί να αποκλείσει κάποιον παίκτη (όσο σημαντικός κι αν είναι) εφόσον η παρουσία του δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Εάν λοιπόν ο κος Φερέρα θεώρησε ότι ο Φαμπιάν δεν κάνει για το συγκεκριμένο παιχνίδι ( λόγω του προηγούμενου τραυματισμού του ή των αγωνιστικών του πλάνων), καλά έκανε και τον απέκλεισε. Στην περίπτωση αυτή βέβαια ο παίκτης έχοντας εμπιστοσύνη στις επιλογές του προπονητή του δεν θα επεδίωκε συνάντηση με τον Πρόεδρο, ούτε θα υπήρχε λόγος να συναντηθεί μαζί του και ο μάνατζέρ του.

Όμως ήδη από το στάδιο της προετοιμασίας υπάρχουν έντονες φήμες για προβλήματα στις σχέσεις ανάμεσα στους Ουρουγουανούς και τον προπονητή. Εάν και εφόσον αυτά υπάρχουν πρέπει να λυθούν άμεσα για το καλό της ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση όμως εάν ο προπονητής βάζει προσωπικά ζητήματα πάνω από το καλό της ομάδας, θα πρέπει να αναλογιστεί ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του Πανιωνίου (μαζί με τον Κούμο) και κυριολεκτικά λατρεύονται από την εξέδρα, πράγμα που δεν ισχύει για τον ίδιο και αυτό καθαρά από δική του υπαιτιότητα, καθώς δεν προσπάθησε ποτέ να πλησιάσει τον κόσμο.

Ο κος Φερέρα, πέρα από τις συγκεκριμένες επιλογές του που δεν έγιναν δεκτές από τον κόσμο (και το λέω πολύ κομψά) αντιμετωπίζει και τεράστιο επικοινωνιακό πρόβλημα, κυρίως λόγω δηλώσεών του αλλά και του απόμακρου προφίλ του ( το οποίο φημολογείται ότι διατηρεί και με τους παίκτες του). Αυτό πρέπει να βελτιωθεί άμεσα γιατί ίσως να κάνει κακό και στη δική του δουλειά.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο τα όσα διαβάζουμε να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να σκεφτούμε τον λόγο που τόσοι δημοσιογράφοι παίζουν κορώνα γράμματα την επαγγελματική τους αξιοπιστία και να ανακαλύψουμε τους λόγους που τους ωθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας. Βέβαια η πορεία πολλών από τους δημοσιογράφους αυτούς είναι γνωστή και οι ίδιοι μέχρι και σήμερα θεωρούνται αξιόπιστοι από τον κόσμο του Πανιωνίου...

95 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναμφίβολα δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Η Γάτα σήμερα γράφει ότι οι Ουρουγουανοί είναι πονοκέφαλος για τον Φερέρα. Δεν ξέρω για το αν είναι πονοκέφαλος για τον Φερέρα ξέρω σίγουρα όμως ότι ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ.
Επίσης ξέρω ότι με διάλογο και καλή επικοινωνία τα περισσότερα προβλήματα λύνονται εκτός βέβαια αν υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές του τύπου…..Δεν σε θέλω γιατί όταν πας στην πραγματική σου θέση κύριε Ρεκόμπα δηλαδή στον άξονα και όχι εξτρέμ που σε βάζω εγώ κουτουλάς με τον αγαπημένο μου Μπάλαμπαν…..Ή δεν μου κάνεις κύριε Εστογιάνοφ γιατί ξέρεις να κάνεις πολλές ντρίμπλες και μας κλέβεις την δόξα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο…..
Ο προπονητής εφόσον είναι καλοπροαίρετος και δίκαιος μιλάει και συνεννοείται με όλους τους παίκτες, αν δεν είναι τι να τους πεί? Ότι δεν σε βάζω για να παίζει ο Μπαρόνι?

br fun_atic είπε...

Τους Ουρουγουανούς τους χαίρεται ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Σε προσωπικό επίπεδο μπορώ να σου πω ότι ο Φαμπιάν είναι ο ήρωας του γιού μου. Και επειδή ΚΑΝΕΙΣ δεν στεναχωρει το brfunatάκι, έχω να πω μόνο ένα.Βάλε μέσα τον Φαμπιάν :)

IWN1998 είπε...

Η εξέλιξη του "τραυματισμού" δίνει ισχυρές ενδείξεις ότι δεν υπήρχε τέτοιο γεγονός και συνεπώς ανακοινώθηκε για να καλύψει πιθανή διαφωνία παίκτη και προπονητή. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι αυτή η τακτική συγκάλυψης διατήρησε την ηρεμία της υπόλοιπης ομάδας και του κόσμου προ και κατά τη διάρκεια του αγώνα με Ηρακλή. Μετά τον αγώνα όμως, οι αποκαλύψεις καθιστούν αρκετά αναξιόπιστη την ΠΑΕ. Ίσως όμως ο σκοπός εν τέλει αγιάζει τα μέσα.

Αλλά φαίνεται ιδιαίτερα περίεργο να έχει εξηγήσει σαφώς ο προπονητής στον παίκτη ότι θέλει να τον προφυλάξει για μια ακόμα αγωνιστική και αυτός να αντέδρασε. Μήπως δεν είναι έτσι η σειρά των γεγονότων; Μήπως δεν δόθηκε η εξήγηση παρά μόνον εκ των υστέρων και μετά από την παράσταση παίκτη και μάνατζερ στον Πρόεδρο και απλά ο παίκτης έμαθε τον αποκλεισμό του από την αποστολή και ήρθε η ανακοίνωση της ΠΑΕ να καλύψει το κενό με επικοινωνιακό τέχνασμα;
Και αν υποθέσουμε ότι ήταν αυτή η σειρά των γεγονότων και ο παίκτης είχε ενημερωθεί για την ανάγκη προφύλαξής του, μήπως οι αντιδράσεις δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη καχυποψία μεταξύ παίκτη και προπονητή, ώστε να χρειαστεί η παρέμβαση του προέδρου και νέες εξηγήσεις του προπονητή για να λυθεί το θέμα; Και αν είναι έτσι μήπως πρέπει να αναζητηθούν οι λόγοι αυτής της αμοιβαίας καχυποψίας για να παύσει να υπάρχει το πρόβλημα;

Και στο τέλος παραμένει και το ερώτημα πως αν ο παίκτης αποκλείστηκε για λόγους προστασίας της υγείας του, είχε ζητήσει ο κος Φερέρα κάποιο input από τους ειδικούς συνεργάτες του συλλόγου για την κατάσταση του παίκτη ή αυτενέργησε; Δεν είναι κακό να αυτενέργησε γιατί στο τέλος είναι δική του αρμοδιότητα ποιους θα διαλέγει και πότε αλλά θα ήταν πολύ καλύτερο αν χρησιμοποιούνταν οι γνώμες των ειδικών συνεργατών της ομάδας γιατι έτσι θα αποφεύγονταν οι όποιες παρεξηγήσεις και καχυποψίες.

Katrinos είπε...

Αν και δεν με έχει πείσει ακόμα ο Φερέρα , μου φαίνεται πολύ λογικό που άφησε το Φαμπιάν εκτός, σε ένα αγώνα πολύ δύσκολο , κρίσιμο και κυρίως εκτός έδρας. Δεν είναι δυνατόν ένας παίκτης που είναι εκτός -και μάλιστα απο πολύ σοβαρό τραυματισμό- τόσο καιρό να μπεί και να ενισχύσει την ομάδα 'με τη μία'. Στο κάτω κάτω πήρε ένα επαγγελματικό ρίσκο (κυρίως στη σχέση του με εμάς) και του βγήκε , οπότε και πήρε τους βαθμούς και διασφάλισε ένα ακόμα βήμα ετοιμότητας στο παίκτη . Σε σχέση με αυτά που γράφει ο Iwn , βγαίνει μία επικοινωνιακά προβληματική κατάσταση που επικρατεί στη ΠΑΕ. Δηλαδή , έχουμε προφανώς ένα προπονητή που ΔΕΝ διαθέτει το χάρισμα της επικοινωνίας και κανένας μέσα στο team δεν το καλύπτει ιδιαίτερα με τους παίκτες.Βγαίνει μία ανακοίνωση που αναφέρεται σε τραυματισμό του παίκτη και τρείς μέρες μετά δεν έχουμε ιδέα για το εαν ο παίκτης όντως τραυματίστηκε, διαφώνησε με το προπονητή , τσαντίστηκε που δεν τον έβαλε κλπ. Τι μένει απο όλο αυτό? Οπαδοί με χιλιάδες ερωτηματικά και σίγουρα προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδα. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι οπαδοί του Πανιωνίου έχουν ένα περίεργο ψυχισμό και χρειάζονται περισσότερη και καθαρότερη ενημέρωση.

Υ.Γ Το Σάββατο το περιμένω πως και πως , για να δω το ΛΟΛΟ και να έρθει επιτέλους ο γιός μου ο Θοδωρής στο γήπεδο διότι όπως μου εξήγησε το Σεπτέμβριο No LOLO no γήπεδο.

zamis είπε...

lolo lolo lolane mas lolo!!

re-la-re είπε...

Η εμπαθέστατη άποψη μου: Ο Φερέρα δεν έχει ιδέα πως θα αξιοποιήσει τους Ουρουγουανούς. Το καλοκαίρι τους δέχτηκε αναγκαστικά γιατί όταν κοτζάμ Ρεκόμπα σου λέει μένω δεν μπορείς να του πείς εσύ ότι δεν είσαι μέσα στα αγωνιστικά πλάνα μου. Ο Φερέρα θέλει να παίξει ένα 4-4-2 στο οποίο όμως δεν χωράνε και οι 5 παίκτες που έχουμε, δηλαδή Κουμ, Ρεκόμπα, Λολο, Ριέρα, Μπάλαμπαν. Συνεπώς κάποιος πρέπει να μείνει στον πάγκο. Με τους δύο Ουρουγουανούς στον πάγκο κάναμε δυο νίκες. Ο Φερέρα πήρε τον Ριέρα που ουσιαστικά είναι παίκτης του ίδιους στυλ με τον Λόλο γιατί τον ήξερε.

Η απλή λύση είναι να μείνει ένας στον πάγκο. Δηλαδή να μπει ο Ρεκόμπα στη θέση του Φανούρη στην ενδεκάδα του Καυτατζογλείου και ο Λόλο στη θέση του Ριέρα και να παίξει με 3 χαφ που θα μαρκάρουν στην ευθεία (με τον Κουμ να προωθείται και να πατάει περιοχή).

Αυτά τα βλέπουν οι παίκτες. Ιδίως πάικτες όπως ο Ρεκόμπα που έχουν φάει τα γήπεδα με το κουτάλι. Να λοιπόν και οι επαφές με τους μάνατζερς.

br fun_atic είπε...

Έγιναν δύο τα πιτσιρίκια...

Jon; Πως μπορείς να προφυλάξεις κάποιον που αισθάνεται και πιθανότατα είναι καλά; Γιατί όλη την προηγούμενη εβδομάδα διαβάζαμε ότι ο Φαμπιάν είναι έτοιμος αι βγάζει καλά τις προπονήσεις; Πρώτα πρώτα, ρώτησε κανείς τον γιατρό της ομάδας; Ζήτησε ο γιατρός την προστασία του παίκτη;
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι αν ο προπονητής δεν του είχε εμπιστοσύνη λόγω του προηγούμενου τραυματισμού του ή δεν τον θεωρούσε έτοιμο καλά έκανε και τον άφησε έξω (θεωρητικά όμως θα μπορούσε να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για καθαρά ψυχολογικούς λόγους). Αν δεν χωρούσε ή δεν βόλευε τα αγωνιστικά του πλάνα επίσης (βρες μου βέβαια και παίκτη που τα κάλυπτε καλύτερα).
Όλα αυτά είναι ανεξάρτητα ζητήματα όμως από την δημοσιοποίηση ενός τραυματισμού που αμφισβητείται από το σύνολο σχεδόν του αθλητικού τύπου εδώ και μία εβδομάδα. Μήπως ο προπονητής δεν είχε τα κότσια να δηλώσει: ναι, δεν με βολεύει ο Εστογιανώφ σε αυτό το παιχνίδι και τον αφήνω έξω; Γιατί στην περίπτωση αυτή βέβαια θα αναλάμβανε ένα μεγάλο προσωπικό ρίσκο, θα γίνονταν αντιπαθής τουλάχιστον σε δύο πιτσιρίκια (με βεβαιότητα αυτό), αλλά τουλάχιστον θα έλεγε την αλήθεια. Παράλληλα θα αποτελούσε για ‘μας την πρώτη ένδειξη ότι μάλλον διαχειρίζεται καλύτερα απ’ όσο νομίζουμε την δημόσια εικόνα του.

br fun_atic είπε...

Άρα το πρόβλημα είναι ότι ο συγκεκριμένος προπονητής θέλει να εφαρμόσει ένα σύστημα που δεν ταιριάζει στο ρόστερ της ομάδας. Ωραία !!!

Μια που το θυμήθηκα. Ο Γιαννιώτες θα κατέβουν με 4-3-3 και με τον Σιαλμά (όχι τον: «εγώ μιλώ, με πρόοσευχέες» - άγγιγμα ψυχής - τον άλλο...) βασικό. Σαν πολύ εύκολους μας θεωρούν όλοι...

zamis είπε...

Ελπιζω να βαλει Σμογιε μεθαυριο.Και για να τον δουμε επιτελους και γιατι ο Σιοβας δεν ειναι ετοιμος.
O Λατκα υπαρχει?

Ανώνυμος είπε...

Αν για αγωνιστικούς λόγους πρέπει να μείνει κάποιος ή κάποιοι έξω να μείνουν έξω, το θέμα είναι με ποιο κριτήριο θα γίνει αυτή η επιλογή…..με κριτήριο να κερδίσουμε το ματς της Κυριακής? …με κριτήριο το μακροπρόθεσμο όφελος? …..με κριτήριο ότι πρέπει να παίζει οπωσδήποτε ο Μπάλαμπαν?
Πάντως κακά τα ψέματα παρά τις τελευταίες νίκες η ομάδα δεν παίζει ποδόσφαιρο για να έχουμε το δίλλημα ποιο από τα μεγάλα ονόματα θα μείνει έξω προκειμένου να μην χαλάσει η φοβερή ενδεκάδα……
Είναι λάθος να στεκόμαστε στις νίκες που θα μπορούσαν να είναι ήττες όπως θα μπορούσαν να είναι νίκες τα άσχημα αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών αλλά πρέπει να στεκόμαστε στο ΠΩΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ….και εκεί φαίνεται ο προπονητής.
Προσωπικά η άποψη μου για τον Φερέρα δεν αλλάζει…..Πιστεύω ότι είναι απίστευτη τροχοπέδη για την ομάδα και πως δεν πρόκειται ποτέ να αξιοποιήσει του παίκτες ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.

br fun_atic είπε...

Κατ' επανάληψη έχουμε ασχοληθεί με τον Μπάλαμπαν.

Θα είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσω την αξία ή την ιστορία του. Όμως μέχρι και σήμερα δεν έχω καταλάβει τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές και δεν έχουμε καταλήξει. Είναι κλασικό 10αρι παλιάς εποχής, Είναι σέντερ φορ; Είναι παίκτης ευκαιρίας εντός της περιοχής (γνώμη Jon που μάλλον αποδεικνύεται και από κάποια βίντεο στο youtube); Οργανωτής δεν ειναι, στο ένα εναντίον ενός δεν δείχνει να αποδίδει, τρίπλες δεν κάνει, γρήγορος δεν γίνει και κατά τ' άλλα διαβάζουμε ότι είναι κίνδυνος θάνατος γιά την αντίπαλη περιοχή.Στο παρελθόν φαντάζομαι ότι έτσι ήταν. Μέχρι σήμερα δεν το έχουμε δει αυτό στην δική μας ομάδα.Ελπίζουμε στο ξεμπούκωμα.

Έστψ ότι είναι παίκτης περιοχής. Έλα όμως που η μπάλα δεν φτάνει στην περιοχή. Έλα που και ο ίδιος σπάνια την πατάει. Αν λοιπόν ο κος Φερέρα θέλει να προστατεύσει τον Μπόσκο, μάλλον πρέπει να λύσει αυτό το θέμα.

Αν τα πράγματα έχουν έτσι γιατί δεν τον εξυπηρετεί ο Ρεκόμπα και ο Λόλο; Είναι δεδομένο ότι μόνο αυτοί οι δύο μπορούν να φέρουν τη μπάλα στην περιοχή. Συνεπώς είναι αδύνατον να μην ταιριάζουν στα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή. Εκτός κι αν το θέμα δεν είναι αγωνιστικό αλλά προσωπικό. Η επιστροφή του Λόλο θα μας αποδείξει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ...

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Μου επιτρέπεται ένα σχόλιο... Thanks!

Θα συμφωνήσω σχεδόν απόλυτα με τον pgss1890. Και θα εξηγήσω τη ενοοώ, αφού πρώτα σας ενημέρωσω ότι ο Αλβαρο έχει πρόβλημα με τη μέσή του κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα μπορεί να παίζει συνεχόμενα ματς.

Δλδ είναι πιθανό να παίζει 1-2 ματς και να μένει έξω 3-4. Πάντως από την Τετάρτη ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να βρεθεί σε κατάλληλο, αγωνιστικό, επίπεδο.

Για τον Λόλο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Προφανώς και εχετε δίκιο για το επικοινωνιακό έλλειμα της ΠΑΕ. Τα λεω και εγώ, αλλά τις περισσότερες φορές δεν ακούνε!!!

Η (σωστή για μένα) απόφαση του Φερέρα να τον αφήσει εκτός αποστολής τη Κυριακή ήταν μια επιλογή που δικαιώθηκε εκ των υστερών. Αν χάναμε όλοι θα λέγαμε γιατί δεν πήρε το Λόλο. Σωστά;
Ομως ο Φερέρα όσο και αν τον πυροβολούν πολλοί δείχνει να επιμένει στη φιλοσοφία του, έστω και αν (όπως σωστα έγραψε ο pgss1890) έβαλε νερό στο κρασί του με τον Τσίνο.

Ο Λόλο λοιπόν δεν είναι 100% έτοιμος για 90 λεπτά ματς. Και το Σάββατο, πρώτα ο Θεός, λογικά θα παίξει όσο χρειάζεται. Μακάρι να μην χρειαστεί καθόλου. Εννοοώ να νικάμε 3-0 στο ημίχρονο (όνεριο; Ναι αλλά γι' αυτό είμαστε Πανιώνιοι...) και να μπεί στο Β' να κάνει τα κολπάκια του να ευχαριοστηθεί και λίγο το μάτι μας μπαλίτσα.

Και επειδή και εγώ είμναι ένας καλός... προπονητής έχω να πω το εξής.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με Λόλο & Ριέρα. Απλά στο 4-4-2 του Φερέρα το πρόβλημα είναι στα αριστερά. Σύντροφοι δεν έχουμε αριστερό χαφ (αν και θα πάρουμε όπως έμαθα και το γράφω πρώτη φορά εδώ στο BR, όπως θα πάρουμε και τερματοφύλακα και σέντερ φορ). Ετσι αναγκάζεται να βάζει είτε τον Κούμο (και να χάνεται...) είτε τον Γουνδουλάκη.

Ο Εμίλιο θέλει να παίζει η ομάδα ως εξής: Μπέλιτς, Μανιάτης, Τζαβέλας, Κοντοές, Λάτκα (Ομο) - Νικολάου (Καστελιόνε), Κουμορτζι, Λόλο, Αριστερό χαφ - Μπόσκο, Ριέρα.


Κλασσικό βορειοευρωπαϊκό 4-4-2 με ταχύτητα, αλληλοκάλυψη κ.λ.π.

Προσοχή είπα θέλει, δεν παίζουμε ακόμα έτσι. Μακάρι να τα καταφέρουμε και να δούμε μπάλα της προκροπής.

Aυτά τα ολίγα..

Μάκης.

Υ.Γ. Επειδή είμαι παιδί παρορμητικό και πάνω στη χαρά μου από μια νίκη καμιά φορά γράφω και καμία μαλακία παραπάνω. Μη με παίρνετε από τα μούτρα... ΟΚ;

Y.G. 2 Ο ΠΚ ετοιμαζει νέα προσφορά σε φανέλα. Μετά την συλλεκτική ετοιμάζουμε τη φανέλα του 1973. Εξαιρετική

Υ.Γ. 3 ο γιός μου είοναι 3 ετών, Πανιωνάρα, αλλά γαμώτο είναι τόσο ζωηρός που ακόμα δεν μπορώ να τον φερω στο γήπεδο. Ζω με το όνειρο να τον δω μασκότ στην ομάδα και τη στόν κόσμο.

br fun_atic είπε...

Τελείωσε. Αφού συμφώνησε ο Εμπαθάστατος με τον Μάκη, τα έχω δει όλα σε αυτή τη ζωή. Griniaris...Πιάσε τον αιθέρα...

Ο cool Μάκης μου αρέσει πολύ!!!

Χθες συζητούσα με τον "Παρθενώνα" του μπλογκ και καταλήξαμε στο ότι ο βασικός λόγος που συμμετέχουμε στα μπλογκ και που τελικά είμαστε Πανιώνιοι είναι για να κάνουμε παρεούλα, νε περνάμε ωραία και να βλέπουμε μπαλίτσα. Αυτό είναι όλο. Μακάρι να τα βρίσκαμε όλα ωραία, όμως πραγματικά δεν μας αφήνουν (πρόεδρε εσύ πρώτος)...

Δύο μικρές παρατηρήσεις. α) Από οσφυαλγία δεν πάσχει ο Αλβάρο; Δεν είναι τόσο σοβαρό για να λείπει τόσο...Αλήθεια, η οσφυαλγία μπορεί να διαγνωστεί με μαγνητική;

Παρατηρώ Μάκη ότι από την ενδεκάδα που θεωρεί ιδανική ο Φερέρα λείπει ο Αλβάρο...Μεγάλος λάκος στην μέχρι σήμερα Πανιώνια φάβα.

Ωραία η συλλεκτική... Μια που βγάζετε και άλλες εμφανίσεις, μήπως μπορείτε να κοπιάρετε ιστορικές εμφανίσεις; Π.χ τη φανέλα του Αναστόπουλου, του Μαύρου, του Σαραβάκου (πατέρα εννοείται) και άλλων;

zamis είπε...

Μακη,διαφωτιστικα αυτα που μας ειπες,ετσι μπραβο!
Δυο διευκρινησεις αν θες.
Καταλαβαινω απο τα λεγομενα σου οτι ο Σμογιε δεν υπολογιζεται?
Καιο Κουκετς επισης?

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Ευχαριστώ BR για όλα. Ξέρεις εσύ!

Αρχικά για τις φανέλες. Να ξέρετε ότι ο στόχος μου είναι του χρόνου, το 2010 η ομάδα να αγωνίζεται με την φανέλα αυτή. Δλδ του Μαύρου. Αν θυμάστε το επετειακό σαλόνι του ΠΚ με την ιστορία του συλλόγου που έφτιαξε ο Ακης; Ο Μαύρος φοράει μαι κόκκινη φανέλα με μπλε σιρίτια στο V του λαιμού και στα μανίκια. Αυτή είναι η φανέλα μας. Αν δεν την βγάλει η ΠΑΕ θα την βγάλκει ο ΠΚ. Χα, χα, χα!

@zamis

Ο Σμόγιε υπολογίζεται, αλλά μέχρι να τον δω τι να σου πω; Το βιογραφικό του είναι καλό. Αλλά επαναλαμβάνω μέχρι να παίξει περιμένω.

Ο Κούκετς είναι άλλη περίπτωση. Ο Φερέρα θα ήθελε να βάλει πιο πολλά πιτσιρίκια. Βλέπε ΚΟντοχ΄ρηστο, Σίμωση, Κούκετς, αλλά είναι μεγάλο το ρίσκο. Πιστεύω όμωψς ότι σιγά - σιγά θα πάρουν χρόνο για να μας δείξουν τι μπορούν να κάνουν...

@ BR

Ο Αλβαρο λείπει από την ιδαινική 11άδα του σήμερα. Τι εννοώ. Αν είναι καλά, υγιής δεν τίθεται θέματ. Το 4-4-2 πάει περίπατο και η ομάδα παίζει με το εξίσου καλό 4-3-1-2 όπου "1" ο Τσίνο.

Αλλά εγώ έγραψα τι πιστεύω ότι σκέπτεται ο Εμίλιο χωρίς Τσίνο. Γιατί η αλήθεια είναι ότι χωρίς αριστεροπόδαρο χαφ υπάρχει πρόβλημα. Εκτός και αν βάλει τον Λόλο αριστερά, κάτι που έκανε και ο Λίνεν, και Κουμο δεξιά στα χαφ. Νικολάου, Καστελιόνε αμυντικά χαφ. Και αυτή η εκδοχή είναι καλή... Τι λέτε;

Μάκης

Υ.Γ. Από εδώ και μπρος μόνo cool BR είσαι σίγουρος... Αρκετή διχόνοια έχω στην Σύριζα...

Costix είπε...

Jon, welcome to the club.

Απ' οτι διαβαζω μαλλον ο Εμιλ θα παραταξει την ομαδα ως εξης

Μπελιτς
Κοντοες/Τζαβελας στα ακρα της αμυνας
Σμογιε/Ομο σεντερ μπακ
Καστελιονε/Νικολαου κοφτες
Ριερα δεξια, Λολο αριστερα και Κουμο στον αξονα με ελευθερο ρολο
Μπαλαμπαν φουνταριστος

ιδιο συστημα οπως με τον Ηρακλη, δλδ 4-2-3-1 (brfun μην αρχισεις τις παραλλαγες τωρα, γιατι θα τρελαθουμε !!!)

Μοιαζει ορθολογικο, και εφοσον αποδωσει ο Σμογιε.

Για να δουμε.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Σόρυ Costis T. αλλά Σμόγιε και Λόλο από την αρχή είναι απίθανο. Δυο παίκτες με μεγάλη απουσία και χωρίς ματς στα πόδια τους είναι παρακινδυνευμένο. Ετσι νομίζω. Θεωρώ ότι η μοανδική αλλαγή σε σχεση με το Καυτατζόγλειο θα είναι ο Κοντοές δεξί μπακ και ο Λάτκα ή ο Σιόβας στόπερ.

Και ανάλογα με την εξέλιξη θα μπουν και ο Λόλο και ο Σμόγιε...

Ετσι μαθαίνω απ' το ρεπορτάζ.

IWN1998 είπε...

Μιά που ο κος Εμίλιος έχει δοκιμάσει τον Μπαρόνι αριστερό χαφ, δεν κάνει και καμμιά δοκιμή και με Όμο μήπως του βγει; Το παιδί είναι φιλότιμο και ξέρει μπαλλίτσα αλλά δεν είναι σέντερ μπακ και πιθανόν χάνεται η όποια αξία του με το να το βάζουμε σε μια θέση που και λόγω σωματικών προσόντων δεν έχει μέλλον. Το ξέρω ότι είναι δεξιοπόδαρος αλλά και ο Τοροσίδης είναι και παίζει (και) αριστερά. Ίσως ο Όμο τα καταφέρει. Τώρα βέβαια μπορεί να λέω κάτι που ήδη έχει δει ο προπονητής από την προετοιμασία, αλλά είναι μια ιδέα εν παση περιπτώσει.

Κατά τα άλλα και το ενδιαφέρον σχόλιο του κου Διόγου δείχνει ότι στην μεταγραφική περίοδο τα πήγαμε πολύ άσχημα εν τέλει. Για παράδειγμα δύο right wingers, Ριέρα και Εστογιαννόφ και κανένα αξιόλογο αριστερό χαφ (για να μην πούμε και τ' άλλα, πχ σέντερ μπακ με αρκετά προβλήματα και ρίσκο να μην παίζει (Σμόγιε), φορ που παίζει εκτός περιοχής (Μπάλαμπαν), όχι άλλη εναλλακτική αξιόπιστη λύση στα φορ κλπ).

Εκφράζω την ευαρέσκειά μου για την συμμετοχή Μάκη Διόγου στο σχολιασμό των αναρτήσεων του blog εκτός άλλων και για το ότι όλοι μας μπορούμε ν' αποδείξουμε πρώτα απ' όλους στους ίδιους μας τους εαυτούς, πως δεν υπάρχουν μεταξύ Συμπανιωνίων προσωπικές διαφορές αλλά μόνο διαφορές απόψεων, που συνθέτουν την απαιτούμενη σε οποιοδήποτε κοινωνικό χώρο, πολυφωνία.

br fun_atic είπε...

@Μάκης

Την έχεις την τρελάρα σου κι εσύ :)
Αλλά να μου βρεις έναν εδώ μέσα (ή γενικότερα στην ομάδα) που δεν την έχει.

Στο προσεχές διάστημα (ίσως και στις επόμενες ημέρες) θα παρουσιάσω (με την καταλητική βοήθεια ενός πολύ καλού φίλου) μια έκπληξη.Ας έχει ανοιχτά τα μάτια της η Π.Α.Ε (Βλέπε Παπαδάκος, Μόγκριτς) γιατί μπορεί αν το χειριστούν σωστά (στο πιάτο σχεδόν θα τους το δώσουμε) να δημιουργηθεί μια μεγάλη ευκαιρία προβολής της ομάδας - ένα εξαιρετικό event, αρκεί να δούμε τα πράγματα όπως έχουν σήμερα και όχι κατά την Πανιώνια διαφορετικότητα (Αμήν).
Δεν μπορώ να ανακοινώσω τίποτα γιατί ακόμα το παλεύουμε.

Έχω να πω όμως ότι αν κάτσει ο φίλος μου ο zouri θα ζήσει στιγμές απόλυτης ευτυχίας :)

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

BR ότι ετοιμάζεις να ξέρεις ότι έχει θέση στον ΠΚ... ΟΚ; Καμιά αποκλειστικότητα παίζει; Χα, χα, χα

@IWN1890 Εξυπακούεται ότι μπορούμε να έχουμες διαφορετικές απόψεις. Χρειάζεται απ' όλους μας και καλή προδιάθεση. Και μιλάω πρώτα για τον εαυτό μου...

br fun_atic είπε...

CostisT
Θα επιμείνω στο 2-1-1-1-1-2-2 το οποίο με 5 Χ ακόμη παίζεται και ως Προπό.
Ή του κάθεται ως σύστημα και καθαρίζει το ματσάκι, ή του κάθεται ως Προ - Πο και θησαυρίζει. Όχι τίποτα άλλο, δεν θα ζητάει και αποζημιώσεις μετά :)

br fun_atic είπε...

Θα δεις την ευκαιρία (εάν και εφόσον τα καταφέρουμε), θα κάνω συγκεκριμένη πρόταση και όποιος θέλει και μπορεί βοηθάει. Άντε γιατί το γήπεδο έχει γίνει σκέτη μούχλα...

zamis είπε...

Και οι ανεμιστηρες? και οι προβολεις που θα αναβοσβηνουν?
Ποτε θα ενταχθουν αυτα στο συστημα?

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Μέσα...

br fun_atic είπε...

zamis, μιλάμε για πυρηνικά όπλα...
Αν δεν ξεμπουκώσουν οι παίκτες μας με τη συγκεκριμένη ενέργεια τότε βράστα.

Και για να επανέλθω στον zouri, τη συγκεκριμένη μέρα, εάν όλα πάνε καλά, βλέπω να παίζει σέντερ φόρ (βασικός παρακαλώ) και να σημειώνει χατ τρικ χαλαρά!!!

Χριστόφορας είπε...

Μπράβο βρε παιδιά,έτσι μονιασμένους σας θέλουμε! Φυσικά και έχομε όλοι την δόση τρέλας μας,τι Γαλάτικό Πανιώνιο χωριό θα μασταν άλλωστε...!?!

Br μας διαολίζεις με αυτόν τον πρόλογο για την προταση σου! Πρόσεχε φίλτατε γιατί θα περιμένουμε όντως κατι φοβερό!!!

br fun_atic είπε...

Στα δικά μου μάτια φαντάζει ως ένα ωραίο event το οποίο θα τραβήξει την προσοχή. Κάποιος άλλος μπορεί να βρει την ιδέα αυτή χαζή.

Ας τα καταφέρουμε όμως και να δω ποιος είναι ο προχωρημένος, διαφορετικός, χαϊστας και όπα Πανιώνιος και ποιος είναι σκέτη μούχλα. Ρε παιδιά, μας έχει λείψει η χαρά από το γήπεδο. Όχι μόνο αγωνιστικά. Γενικότερα....

re-la-re είπε...

Κλαά συννενοημένοι είστε;
Οταν λείπω γίνονται οι καλές οι φάσεις και χάνω όλα τα καλά.

Παρατηρήσεις λοιπόν:
α) Η συμφωνία μου με τον Διόγο με έχει ταράξει τόσο πολύ που το αποτέλεσμα της θα το δείτε στις ειδήσεις του σταρ το βράδυ (μετά την Πετρούλα).
β) Χαίρομαι που η διοίκηση θα πέρει αυτούς τους παίκτες αλλά Μάκη μου χρειάζεται να πάρει και προπονητή. Δεν είναι δυνατόν να παίζει ο Κοντοές επειδή φωνάζει ο κόσμος το ίδιο και ο Λάτκα κλπ. Τον προπονητή τον πληρώνουμε για να στήνει την καλύτερη ενδεκάδα στο γήπεδο και όχι τους κολλητούς του.
γ) Ερώτημα: Αν είχες εστιατόριο (και σε αυτό μπορεί να απαντήσει και ο CostisT) και προσελάμβανες ένα μάγειρς που του αγόραζες ψαρονέφρι (βλέπε Ρεκόμπα) και αυτός επέμενε να σου φτειάχνει μακαρονάδα γιατί αυτή του αρέσει, τι θα τον έκανες;
δ) Ωραία η ενδεκάδα που θέλει ο Φερέρα αλλά εκείνο το ρημάδι το αριστερο χάφ ποιος θα το παίξει; Γιατί το θέρος που μας πέρασε δεν φρόντισε να βρει ενα αριστερό χάφ; Γιατί ήθελε να θάψει εκεί τον Ρεκόμπα.
ε) Γιατί αγοράσαμε τον Καστελιόνε; Για να είναι αναπληρωματικός του Νικολάου;
στ) Αν ο Φερέρα ήθελε να παίζει έτσι γιατί το θέρος είχε σεντερ-μπακ τους Ομο και Σιόβα; Τι έβλεπε στις προπονήσεις;

Προσωπικά δεν έχω παρακολουθήσει ούτε μια προπόνηση φέτος. Αλλά βλέποντας την ομάδα κατάληξα σε αυτά τα συμπεράσματα. Αν είναι σωστά τότε αυτό που έβλεπα εγώ το έβλεπε και ο Φερέρα. Τι έκανε τόσο καιρό;

Και τελικά το ζουμί: Γιατί ρε παιδιά αυτά δεν τα γράφατε τόσο καιρό;

Υ.Γ. Γρίνια στον Σύριζα; Διαδόσεις του κιτρίνου τύπου που λέει και ο Γελιβουρδέζος.

br fun_atic είπε...

Προσωπικά θα φώναζα τον Μποτρίνι...

re-la-re είπε...

Κοίτα οικοδεσπότα, με Μποτρίνι στον πάγκο περισσότερους βαθμούς θα είχαμε. Με αυτό δεν θέλω να πω ότι ο Φερέρα είναι κακός προπονητής, απλά εδώ κάτω έχει ζέστη και δεν αποδίδει το βορειοευρωπαϊκό 4-4-2 που θέλει.

br fun_atic είπε...

@pgss 1890 κοίτα λίγο το mail σου.

Αυτή είναι η ύστατη προσπάθεια που κάνω :) [ύστατη βέβαια, μέχρι την επόμενη].

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@PGSS1890

Μερικές απαντήσεις στις παρατηρήσεις σου:

α) Η συμφωνία μου με τον Διόγο με έχει ταράξει τόσο πολύ που το αποτέλεσμα της θα το δείτε στις ειδήσεις του σταρ το βράδυ (μετά την Πετρούλα).

@Πολύ καλά γιατί λέω δελτίο απόψε το βράδυ οπότε θα σε περιμένω... Με την Πετρούλα αμζί!

β) Χαίρομαι που η διοίκηση θα πέρει αυτούς τους παίκτες αλλά Μάκη μου χρειάζεται να πάρει και προπονητή. Δεν είναι δυνατόν να παίζει ο Κοντοές επειδή φωνάζει ο κόσμος το ίδιο και ο Λάτκα κλπ. Τον προπονητή τον πληρώνουμε για να στήνει την καλύτερη ενδεκάδα στο γήπεδο και όχι τους κολλητούς του.

@ Ο προπονητής στο αρχικό του πλάνο υπολόγιζε τον Κοντοέ για δεύτερο δεξί μπακ. Θεωρούσε (και συμφωνώ και εγώ σ’ αυτό...) ότι ναι μεν είναι μαχητικός, αλλά κάνει πολλά λάθη, εύκολα πέναλτι (δες τη φάση στην αρχή με Ηρακλή που τραβιέται στη περιοχή με τον Γιάκομπ) και τρώει κάρτες. Μην ξεχνάς ότι ο Κοντοές ήρθε ως μπακ και ο Λίνεν από ανάγκη τον έκανε στόπερ. Υπολόγιζε για βασικούς Σμόγιε – Σιόβα. Ο Σμόγιε τραυματίσθηκε και τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε...

γ) Ερώτημα: Αν είχες εστιατόριο (και σε αυτό μπορεί να απαντήσει και ο CostisT) και προσελάμβανες ένα μάγειρς που του αγόραζες ψαρονέφρι (βλέπε Ρεκόμπα) και αυτός επέμενε να σου φτειάχνει μακαρονάδα γιατί αυτή του αρέσει, τι θα τον έκανες;

@ Το θέμα με τον Ρεκόμπα είναι πιο σύνθετο από μια... μακαρονάδα. Ο υγιής Τσίνο σίγουρα είναι ψαρονέφρι. Ο Τσίνο με προβλήματα τραυματισμών τι είναι;

δ) Ωραία η ενδεκάδα που θέλει ο Φερέρα αλλά εκείνο το ρημάδι το αριστερο χάφ ποιος θα το παίξει; Γιατί το θέρος που μας πέρασε δεν φρόντισε να βρει ενα αριστερό χάφ; Γιατί ήθελε να θάψει εκεί τον Ρεκόμπα.

@ Σωστή παρατήρηση. Αλλά ευθύνεται η διοίκηση και το μπάτζετ. Από τι στιγμή πυο έκλιεσανΤσίνο, Λόλο, Μπόσκο, Ριέρα τα χρήματα λιγόστεψαν. Ο Εμίλιο πήρε διαβεβαίωση (από Τσίνο κυρίως...) ότι ο Ρεκόμπα θα είναι ΟΚ οπότε είπε προχωράμε και βλέπουμε. Εχει εναλλακτικές λύσεις μικρότερης κλάσης (Φανούρης, Κούκετς, Κοντοχρήστος...), αλλά μην ξεχνάς ότι ο Τσίνο ξεκίνησε κανονικά. Ηρθε όμως η εβδομάδα με τους τρεις αγώνες (με Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ) που ο Τσίνο ήθελε να παίξει στο καραϊσκάκη λόγω του πεθερού του, τραυματίσθηκε και τα προβλήματα άρχισαν...

ε) Γιατί αγοράσαμε τον Καστελιόνε; Για να είναι αναπληρωματικός του Νικολάου;

@Αγοράσαμε τον καστελιόνε να έχουμε δυο καθαρά αμυντικά χαφ, με τον Κούμο μπαλαντέρ. Απλό δεν είναι; Βγαίνει η χρονιά μόνο με Νικολάου;

στ) Αν ο Φερέρα ήθελε να παίζει έτσι γιατί το θέρος είχε σεντερ-μπακ τους Ομο και Σιόβα; Τι έβλεπε στις προπονήσεις;

@ δες παραπάνω για το θέμα αυτό....

Προσωπικά δεν έχω παρακολουθήσει ούτε μια προπόνηση φέτος. Αλλά βλέποντας την ομάδα κατάληξα σε αυτά τα συμπεράσματα. Αν είναι σωστά τότε αυτό που έβλεπα εγώ το έβλεπε και ο Φερέρα. Τι έκανε τόσο καιρό;

@ Ενας προπονητής κάνει τα σχέδια του, αλλά πολλες φορές εκ των πραγματων τα αλλάζει. Βλέπε τραυματισμός Λόλο στην αρχή. Τραυματισμός Ρεκόμπα. Το θέμα με τον Σμόγιε. Φορμάρισμα μερικών παικτών. Ο Μανιάτης στην αρχή δεν ήταν καλός. Ο Ομο δείχνει να ανεβαίνει στα τελευταία ματς. Ο Ριέρα ακόμα για μένα δεν έχει παίξει τίποτα σπουδαίο. Μπόσκο επίσης περιμένουμε πάρα πάρα παρα πολλά. Και μαι σειρά από άλλα παραδείγματα. Και το κυριότερο. Είαμστε μόλις στη 7η αγωνιστική. Κοίτα γύρω σου. Αν και δεν μ’ αρέσει να μιλάω με «Αν», σου λεω ότι αν δεν είχαμε χάσει στη Λιβαδειά, που έπρεπε να νικήσουμε βάση της αγωνιστικής μας εικόνας τώρα με 11 βαθμούς θα είμασταν πολύ ψηλότερα. Βέβαια και πάλι η ομάδα δεν θα ήταν καλή. Αλλά θα ήταν καλύτερα βαθμολογικά. Ετσι δεν είναι;

Και τελικά το ζουμί: Γιατί ρε παιδιά αυτά δεν τα γράφατε τόσο καιρό;

@ Μάλλον δεν διαβάζεις Ντέρμπι, ΠΚ και δεν ακούς Σπόρτ ΦΜ. Γιατί σε ότι αφορά εμένα και τα έλεγα και τα έγραφα. Υπάρχουν και ντοκουμέντα...

Υ.Γ. Γρίνια στον Σύριζα; Διαδόσεις του κιτρίνου τύπου που λέει και ο Γελιβουρδέζος.

@ Μετά και τα χθεσινά στο Φλωράλ είαμστε ενωμένοι όσο ποτέ... Χα, χα, χα!

Σόρρυ για το μέγεθος του κειμένου...

Μάκης

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@ PGSS1890

Και κάτι τελευταίο. Γράφεις ότι πρέπει η διοίκηση να πάρει και προπονητή.

Απλά θα σου θυμίσω ότι τα ίδια ακριβώς έλεγαν πριν από τρια χρόνια, ίδια εποχή, στην πλατεία και στα κυανέρυθρα στέκια για τον Λίνεν.

Οτι η ομάδα θα πέσει μ' αυτό τον προπονητή και ότι πρέπει ο ΤΥσακίρης να τον διώξει. Πιστεύω νμα τα θυμάσαι...

M.

re-la-re είπε...

Θυμάμαι πολύ καλά, αλλά τι σχέση έχει ο Λίνεν με τον Φερέρα. Είχε ο Λίνεν Ρεκόμπα και δεν ήξερε τι να τον κάνει; Μα το Θεό πες μου ειλικρινά. Συγκρίνεις το ρόστερ τότε με το ρόστερ σήμερα;

Να πάω και εγώ ένα χρόνο πιο πίσω. Αν αυτά είχαν γίνει επι Μπέου καταλαβαίνεις τι θα είχε γίνει στη Νέα Σμύρνη;

re-la-re είπε...

Και μια συγνώμη

ο τσιπουράς της παρέας όπως διαβάζω στο προηγούμενο κείμενο είναι ο Λεφτέρης και όχι ο CostisT. Και επειδή τσίπουρο χωρίς μεζέδες δεν πάει σε αυτόν απευθύνεται και το ερώτημα για τον μάγειρα. Με τόσους που γράφουν εδω μέσα τα μπλεξίματα είναι λογικά.

Kαι πάλι συγνώμη.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@ PGSS1890.

Μα δεν καταλαβαίνεις ότι αυτή τι στιγμή δεν υφίσταται Ρεκόμπα; Τι να κανει ο φερέρα; να βάλει έναν τραυματία μέσα;

οσο για τα περί ρόστερ. Μην ξεχνάς ότι ο Λίνεν είχε τον απόλυτρο έλεγχο των επιλογών. Τη πρώτη χρονιά. Γιατί τη δεύτερη την απώλεσε με την επιμονή του να πουληθεί ο Φερνάντεζ. Aλλά μην ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση τώρα. Λεω ότι ο κόσμος βάσει των αποτελεσμάτων πολλοί ήθελαν την απομάκρυνση του Λίνεν.

Εγώ και τότε και τώρα είμαι αντίθετος...

Θέλω να πω ότι ο Φερέρα έχει μεν πλήρες ρόστερ, αλλά με τους συενχής τραυματισμούς αυτό έχει μείνει στα χαρτιά...

Μ.

Υ.Γ. Ο Λίνεν δεν είχε Ρεκόμπα πέρυσι; Τον ήθελε; Ξεχνάς φίλε pgss1890

re-la-re είπε...

Μάκη, τα πράγματα είναι απλά. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον Φερέρα. Ο Φερέρα μου το δημιούργησε. Σε όλα αυτά που λες ξεχνάς τις δηλώσεις του μετά τον Εργοτέλη. Ο καημένος ο Ρεκόμπα δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του και αλλαγή δεν τον έκανε γιατί δεν πίστευε σε κανένα απο τον πάγκο. Ακόμα και να είναι αλήθεια αυτό ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ.
Είπε στους πάικτες ουσιαστικά ότι είναι άχρηστοι. Αυτό σημαίνει ότι σε ματς με τον Εργοτέλη στη Νέα Σμυρνη δεν μπορεί να μπει κανείς γιατί δεν θα αλλάξει τίποτα ακόμη και αν ο Ρεκόμπα σέρνεται από την κούραση. Αυτοί οι άχρηστοι (Κοντοές, Λάτκα, Φανούρης) έπαιξαν μετά και τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο. (Παρένθεση, βρες μου μια παρόμοια δήλωση Λίνεν).

Ο Κούκετς δεν είναι το ίδιο με τον Κοντοχρήστο. Εχει εμπειρία καθώς έπαιζε στη χώρα του.

Δεν έχουμε αριστερό χαφ; Ας βάλει τον Κούκετς που γι αυτό τον πήραμε. Ας τον βάλει σε δυο παιγνίδια και μετα ας μας πει οριστε αυτός είναι.

Ο μαύρος ο Καστελιόνε ήταν αυτός που προσπαθούσε στο ματς με το Περιστέρι (ο Νικολάου ήταν κακός) και ήταν αυτός που έβγαλε την πάσα στον Ριέρα για να μπει το πρωτο γκολ στο Καυτατζόγλειο. Πως θα τον επιβραβεύσουμε; Βάζοντας στον στον πάγκο;

Ολα αυτά με πείθουν ότι ο άνθρωπος απλά δεν κάνει. Ούτε και εγω κάνω για να τραγουδήσω Αξιον Εστί. Όσο και αν με εμπιστευθεί ένας μαέστρος απλά δεν θα μπορέσω.

re-la-re είπε...

Τον ηθελε δεν τον ηθελε, περσι επι Λίνεν η ομάδα δεν είχε αυτά τα χάλια και στην Τούμπα είχε κάνει την καλύτερη εμφάνιση της στα τελευταία 15 χρόνια.

re-la-re είπε...

Μάκη:

επειδή όλοι αγαπάμε την ομάδα και όλοι έχουμε μια ρημάδα κοινή λογική μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μερικά πράγματα:

α) Η διαχείριση των παικτών απο τον Φερέρα μέχρι στιγμής δεν ήταν καλή (είτε με τις συνθέσεις είτε με τις δηλώσεις).

β) Θα πρέπει το σύστημα να στηριχθεί στο ρόστερ και όχι στο τι αρέσει στον προπονητή.

γ) Θα πρέπει οι νεοι να μπαίνουν σιγά σιγά για να φανούν και να μην καούν και αυτοί όπως κόντεψε να γίνει με τον Ομο (αλήθεια αυτός κατά τι γνώμη σου σε τι θέσει πρέπει να παίζει;).

δ) Θα πρέπει να παίζουν αυτοί που αξίζουν και όχι αυτοί που μας αρέσουν (αναφέρομαι στην περίπτωση Μπαρόνι που ενώ ήρθε για αριστερό μπακ μόνο εκεί δεν έχει παίξει).

ε) Πέρα από τα αυστηρά οικονομικά - προπονητικά μεγέθη θα πρέπει να πάιξουμε και κάποια στιγμή μπάλα που μέχρι τώρα δεν το έχουμε καταφέρει.

Διαφωνείς σε κάτι;

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@ Pgss1890 apant;vQ

"Μάκη, τα πράγματα είναι απλά. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον Φερέρα. Ο Φερέρα μου το δημιούργησε. Σε όλα αυτά που λες ξεχνάς τις δηλώσεις του μετά τον Εργοτέλη. Ο καημένος ο Ρεκόμπα δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του και αλλαγή δεν τον έκανε γιατί δεν πίστευε σε κανένα απο τον πάγκο. Ακόμα και να είναι αλήθεια αυτό ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ. Είπε στους πάικτες ουσιαστικά ότι είναι άχρηστοι. Αυτό σημαίνει ότι σε ματς με τον Εργοτέλη στη Νέα Σμυρνη δεν μπορεί να μπει κανείς γιατί δεν θα αλλάξει τίποτα ακόμη και αν ο Ρεκόμπα σέρνεται από την κούραση. Αυτοί οι άχρηστοι (Κοντοές, Λάτκα, Φανούρης) έπαιξαν μετά και τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο. (Παρένθεση, βρες μου μια παρόμοια δήλωση Λίνεν).

@ Εχει εξηγήση ο Εμίλιο τι ενοούσε με τις δηλώσεις αυτές... Οσο για απαξιωτικές δηλώσεις του Λίνεν; Ενα καράβι φίλτατε. Ποτέ, μα ποτέ , ο Εβαλντ δεν πήρε την ευθύνη για μια ήττα. Πάντα έφταιγε κάποιος άλλος. Οι παίκτες που δεν έκαναν αυτά που τους είπε, ο διαιτητής, η τύχη κ.λ.π. Ηταν ένα από τα παράπονα των παικτών από τον Γερμανό.

Ο Κούκετς δεν είναι το ίδιο με τον Κοντοχρήστο. Εχει εμπειρία καθώς έπαιζε στη χώρα του. Δεν έχουμε αριστερό χαφ; Ας βάλει τον Κούκετς που γι αυτό τον πήραμε. Ας τον βάλει σε δυο παιγνίδια και μετα ας μας πει οριστε αυτός είναι.

@ Συμφωνώ μαζί σου.

Ο μαύρος ο Καστελιόνε ήταν αυτός που προσπαθούσε στο ματς με το Περιστέρι (ο Νικολάου ήταν κακός) και ήταν αυτός που έβγαλε την πάσα στον Ριέρα για να μπει το πρωτο γκολ στο Καυτατζόγλειο. Πως θα τον επιβραβεύσουμε; Βάζοντας στον στον πάγκο;

@ Οχι βέβαια. Ο Καστελιόνε πρέπει να είναι βασικός και για μένα. Ομως πρέπει να βρουμε τότε θέση για τον Κουμορτζί. Ασε που και ο Καστελιόνε ήταν τραυματίας μέχρι το ματς με τον ΠΑΟΚ αν δεν κάνω λάθος...

Ολα αυτά με πείθουν ότι ο άνθρωπος απλά δεν κάνει. Ούτε και εγω κάνω για να τραγουδήσω Αξιον Εστί. Όσο και αν με εμπιστευθεί ένας μαέστρος απλά δεν θα μπορέσω.

Τον ηθελε δεν τον ηθελε, περσι επι Λίνεν η ομάδα δεν είχε αυτά τα χάλια και στην Τούμπα είχε κάνει την καλύτερη εμφάνιση της στα τελευταία 15 χρόνια.

@ Δεν απνατάς στο ερώτημά μου; Ο Λίνεν έλεγε συνέχεια που να βρω θέση για τον Τσίνο. Δεν μπορεί τον Λίνεν να τον δικαιολογείς και τον Φερέρα όχι. Δεν είναι δίκαιο...

M.

Y.G. Δεν μ' αρέσει να το παίζω απολογητής του Φερέρα. και εγώ έχω προβληματισμούς για επιλογές του. Ομως Θεωρώ άδικο και λάθος να κριθεί μετά από 7 αγωνιστικές. Είναι πάγια άποψή μου ότι ο προπονητής πρέπει να ολοκληρώνει τη δουλειά του και να κριθεί από αυτό. και όχι από ένα αποτέλεσμα...

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Με πρόλαβες και ανέβασες κι άλλο ποστ. δεν σε προλαβαίνω γιατί είμαι και στη δουλειά.

Συμφωνώ σ' όλα (ειδικά για τον Μπαρόνι ρώτα αν έχεις φίλους στη 4-5 μέχρι που ακουγόντουσαν οι φωνές μου στο ματς με τον Αστέρα, αν και έκανε μετάδοση...)

απλά πιστεύω ότι πλέον ο Εμίλιο έχει διορθώσει πολύ την διαχείρηση του ρόστερ.

Μ.

Griniaris είπε...

Εγώ να γίνω λίγο κουραστικός και να ξαναρωτήσω;Το μεγάλο πουλέν και καλοκαιρινός έρωτας του Φερέρα,ο Κοντοχρήστος,τι έγινε;Ούτε μια ευκαιρία;Απλά τον είδα να παίζει και ο Μπαρόνι δεν είναι ούτε να του δένει τα κορδόνια.

lefterix είπε...

Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα..(το παρεάκι όπως λέμε στην Κρήτη..)
Όπως γνωρίζετε πλέον χτες ήρθα από Ηράκλειο,και έφερα από την καινούρια ρακή...
Έτσι όπως βλέπω θα χρειαστούμε αρκετα απο τα αποθέματα που φύλαξα για να αντέξουμε τους πειραματισμούς του Φερρέρα...
Δυστυχώς(ή ευτυχως άραγε;)το Σαββατο δεν θα είμαι στο γήπεδο γιατί απόψε αναχωρώ γιά Άγιο Όρος..
Από ότι φαίνεται δεν φτάνουνε οι λαμπάδες στο Άγιο Αντρέα και πάω εκεί για ενισχυτικές λαμπάδες...
Μάκη μου,εγώ επιμένω ότι ο Φερρέρας είναι πολύ λίγος γιά τον Πανιώνιο...Ο Κολύριος είναι καλύτερος...
Αλλα υποχωρώ γιατί κρατώ,φιλότιμο αντρίκιο...
Καλοί μου φίλοι,τις ρακές του γηπέδου θα τις πιούμε με την επιστροφή μου...

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@ Griniaris

και δική μου απορία. Οταν τον ρώτησα σε Σ/Τ μου είπε ότι έχει προτιμηθεί να πάρει ματς με τη Β' ομάδα και ότι λείπει συχνά με την εθνική

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@ Lefteris

Καλό ταξίδι. Σχετικά με τον Εμίλιο. μήπως είναι νωρίς να τον κρίνουμε; Αυτό αναρωτιέμαι...

Griniaris είπε...

@Μάκης
Να αυτά είναι που λέμε.Ένας παίκτης της Εθνικής δεν έχει πάρει ούτε μια ευκαιρία.Καμμιά φορά πρέπει να προλαβαίνεις τα πράγματα και είναι φανερό ότι ο Φερέρα δεν πρόκειται ποτέ να κολλήσει με την Πανιώνια νοοτροπία.

antunix είπε...

Είναι τυχαίο ότι μόλις βγήκε έξω ο Ρεκόμπα ο Πανιώνιος έκανε δύο σερί νίκες ;;;

re-la-re είπε...

Μάκη, μου λες ότι ο Φερέρα έχει βελτιώσει την διαχείριση του ρόστερ. Και τι είναι ο Φερέρα; Εργαζόμενος με stage για να τον πληρώνουμε να μαθαίνει;

Αμαν λέτε τώρα με την κατάργηση των stage από τον Γιωργάκη να γλυτώσουμε και από τον Εμιλιάνο Φερέρα;

lefterix είπε...

Εγω πάντως λέω να ανάψω και άλλη μία λαμπάδα γιά να πιάσει η ευχή σου...

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Είσαι άδικος επιμένω. Ο Φερέρα άλλη ομάδα ετοίμαζε και άλλη του προέκυψε. Σου θυμίζω (ξανά...). Ρεκόμπα, Εστογιανόφ, Σμόγιε, Καστελιόνε. Τέσσερις βασικότατοι παίκτες για διάφορους λόγους εκτός πλάνων. Αρα αναγκαστικά κάθε φορά πρέπει να αλλάζει σχήματα και 11άδες.

Δλδ ο προπονητής δεν βελτιώνεται; Δεν διορθώνει τυχόν λάθη του;

Μάκης

Ανώνυμος είπε...

Ένας προπονητής δεν μπορεί να κριθεί σε επτά αγωνιστικές με την προϋπόθεση ότι έχει δώσει δείγματα δουλειάς στο διάστημα που είναι στην ομάδα. Ο Φερέρα πέντε μήνες τώρα τι δείγματα έδωσε?
Τακτική? Την είδε κανείς? Πότε θα την αποκτήσαμε ?
Φυσική κατάσταση?
Δίκαιη διαχείριση έμψυχου υλικού? Τι λένε οι παίκτες πάνω σε αυτό?
Ανάδειξη νέων παικτών? Αρκετούς εξέθεσε μέχρι τώρα
Ο Φερέρα δεν κρίνεται από τα αποτελέσματα αλλά από το γεγονός ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ και το κυριότερο δεν έχει τον σεβασμό τον παικτών…
Εάν τον πίστευαν οι παίκτες ότι και να λέγαμε δεν θα είχε σημασία ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ και αυτό ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΥΚΟΛΑ

Costix είπε...

@brfun, σορρυ αλλα γινεται της κακομοιρας στη δουλεια και μολις προλαβα να διαβασω τα ποστ.

ρε πονηρακια, τι ετοιμαζεις ?? κανενα ματς γυναικειου ποδοσφαιρου με μοντελακια ντυμενα ΜΟΝΟ με στρινγκ, πριν απο αγωνα της ομαδας ??
Παντως κατι που εχει σχεση με ωραιες γυναικες ΣΙΓΟΥΡΑ !!!

Οσο για το αν κερδισαμε 2 σερι αγωνες που δεν επαιζε ο Ρεκομπα, πιστευω να εννοειτε οτι φταιει ο Φερερα που δεν εκμεταλευεται σωστα τον Τσινο μεσα στην ομαδα, εξ αλλου το φωναζουμε μερες τωρα. Γιατι κατα τα αλλα, για μενα ο Ρεκομπα παραμενει μεγαλος παιχτης !!!

Griniaris είπε...

Αν εξαιρέσεις τον Λόλο,για τον Ρεκόμπα ήταν γνωστές οι αντοχές του ενώ για τις δικές του καθαρά επιλογές Σμόγιε και Καστελιόνε,ο μεν πρώτος ήρθε με χιλιάδες προβλήματα και ο δεύτερος μπήκε στην ομάδα με φωνές.Στο κάτω κάτω ποιός καλός προπονητής ξεκινάει με τόσα πολλά λάθη(τα πιο πολλά προφανή) και μετά τρέχει να τα μαζέψει;

re-la-re είπε...

Μάκη όλο το καλοκαίρι ο Ρεκόμπα και ο Λόλο ήταν εκτός. Ο Καστελιόνε μας είπες ότι μαζί με τον Νικολάου δικεδικούν μια θέση. Αρα είχε το καλοκαίρι να στήσει την ομάδα. Τι έκανε;

Εγω έχω μάθει ότι ο προπονητής το καλοκαίρι κάνει δοκιμές σχημάτων που μπορεί να του χρειαστούν. Ο Φερέρα έδωσε ελάχιστα φιλικά και αυτά έχοντας χωρίσει τους παίκτες σε δύο γκρούπ και σχεδόν ποτέ δεν τα ανακάτεψε. Σαν να τους είχε χωρίσει σε παιδιά και αποπαίδια.

Είναι ψέμματα αυτά; Τότε γιατί είμαι άδικος;

Αυτό που λέει ο nk99 είναι πολύ σημαντικό. Πες μας λοιπόν. Είναι οι παίκτες ευχαριστημένοι απο τον προπονητή τους; Αν αύριο τους πει : Παίχτε για μένα γιατί κιδυνεύει το κεφάλι μου θα το κάνουν;

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

@ nk99

Γράφεις: "Ο Φερέρα δεν κρίνεται από τα αποτελέσματα αλλά από το γεγονός ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ και το κυριότερο δεν έχει τον σεβασμό τον παικτών…
Εάν τον πίστευαν οι παίκτες ότι και να λέγαμε δεν θα είχε σημασία ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ και αυτό ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΥΚΟΛΑ".

Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε εμείς; Οσοι παίκτες δίνουν συνεντεύξεις, ακόμα και αυτοί που δεν έπαιζαν (βλέπε Κοντοές) μιλανε με πολύ καλά λόγια για τον Φερέρα. Θα μπορούσαν να μην λένε τίποτα. Και όμως μιλάνε θετικά.

@ Griniaris

Ο Καστελιόνε δεν είναι επιλογή του Φερέρα. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Επίσης δεν έπαιζε γιατί ήταν τραυματίας. Οταν έγινε καλά μπήκε στην ομάδα.

και ένα ερώτημα προς όλους. Τι σημαίνει "σωστή εκμετάλευση του Ρεκόμπα'; Που να παίξει δλδ;

Αριστερό χαφ; Δεν τρέχει, δεν μαρκάρει. Σωστά;

Δεύτερος επιθετικός. Επαιξε στη Λιβαδεια καλούτσικα.

Πίσω από τα φορ; Αντέχει 30 λεπτά και μετά;

ειλικρινά θα ήθελα να ακούσω τι γνώμη σας...

Μάκης

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

@ Pgss1890

Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια. Γινόαμστε κουραστικοί.

Ο Φερέρα σε μένα, στη συνέντευξη στον ΠΚ είχε πει. Θέλει η ομάδα να παίζει 4-4-2. Μάλιστα προετοίμαζε τον Λόλο για δεύτερο επιθετικό, ώστε να έχει από τον Ριέρα τη δεξιά πλευρά (δείτε γκολ με τον Ηρακλή...). Δυο αμυντικά χαφ. Το ένα ο Κούμο (και δημιουργικός...) το άλλο ένας εκ των Νικολάου, Κάστε. Αριστερό χαφ ο Τσίνο. Οπως έπαιζε στην Ιντερ και την Τορίνο. απλά πράγματα.

Για βασικό στόπερ ήθελε τον Σμόγιε ο οποίος έβγαλε τραυματισμό στη προετοιμασία.

Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Εγλω επιμένω ότι η ομάδα (δλδ προπονητής και παίκτες) έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Εσείς λέτε ότι ο φερέρα πρέπει να φύγει. Διαφωνούμε.

μάκης

Για τους παίκτες απάντησα...

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

BR δεν έχεις παράπονο; Επέστρεψα και τα ποστ έχουν πάρει φωτιά...

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο Μανιάτης ο οποίος έχει δουλέψει και με άλλους προπονητές ως εκπρόσωπος των παικτών ουσιαστικά του ζήτησε τον λόγο για την περίεργη προετοιμασία (έτσι έλεγαν τα δημοσιεύματα) δεν είναι ένα γεγονός που αποδεικνύει πως τον βλέπουν οι παίκτες?
Επίσης με τι μάτι μπορεί να βλέπουν οι παίκτες την χρησιμοποίηση του εμφανώς κατώτερου τους Μπαρόνι?
Πως ένιωσαν οι παίκτες από τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη?
Πως νιώθει ο Κούκετς? (μην τον ξαναπεί κανείς πιτσιρικά είναι 24)
Πως νιώθει ο Ρεκόμπα όταν του ζητούν να κάνει τον εξτρέμ?
Πρέπει να σημειωθεί ότι κανένας οπαδός του Πανιωνίου δεν αντέδρασε στην πρόσληψη του Φερέρα κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρχε προκατάληψη και η γκρίνια δεν ξεκίνησε από τα άσχημα αποτελέσματα αλλά από την εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο.
Οι άλλοι προπονητές που έφτιαξαν τις ομάδες με φιλικά είναι ανίδεοι και ο Φερέρα πρωτοποριακός?
Όσο για τον Κοντοέ κάπου διάβασα ότι ήθελε να μείνει ελεύθερος…αλλά τώρα παίζει…

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

@nk99

Ο Μανιάτης ζήτησε να παίζουν περισσότερα διπλά στη προπόνηση. Ο Φερέρα του εξήγησε τη φιλοσοφία του και το θέμα έληξε. Βλέπεις πως παίζει ο Μάνια; Ο καλύτερος παίκτης είναι. Σκίζετε.

Με τον Μπαρόνι υπάρχει εμπάθεια νομίζω. Ενα ματς άρχισε βασικός το παιδί. Αλλαγή έχει μπει και με τον Ολυμπιακό ήταν καλός. Ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα;

Γιατί είναι κολλητός του ο Μπαρόνι και όχι ο Νικολάου ή ο Τζαβέλας που δεν βγαίνουν ποτέ;

Ο Ρεκόμπα ποτέ δεν έπαιξε εξτρεμ. Αλλά πες μου σε παρακαλώ που να πάιξει; Εγραψα και σε παραπάνω ποστ. που να τον βάλει, όταν με το καλό επιστρέψει;

Για τα φιλικά έχει απαντήσει. Εκανε όσα έκρινε απαραίτητα και λόγω των πολλών τραυματισμων που είχε στη προετοιμασία.

Μάκης

Γραφείο παραπόνων Φερέρα (πλάκα κάνω....)

re-la-re είπε...

Μάκη

είμαστε σαν τους γιατρούς που συμφωνούμε για τα συμπτώματα αλλά διαφωνούμε για την αιτία τους και συνεπώς και τη θεραπεία.

Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ. Μακάρι να κάνω λάθος για τον Φερέρα. Είμαι ο πρώτος που θα το αναγνωρίσει. Σήμερα πάντως η εικόνα του δεν έχει σχέση με εικόνα προπονητή.

Ξέρεις τι σημαίνει να βλέπεις το ματς με το Περιστέρι και να αναπολείς την μπάλα που έπαιξε η ομάδα όχι επί Λίνεν αλλά επί Μπουμπένκο; Αυτό ήταν το χάλι μας.

Steve είπε...

Έγιανε ο Φαμπιάν; Σιδερένιος! Εύχομαι σύντομα κι ο ...Φερέρα!

re-la-re είπε...

Εγώ Μάκη που δεν είμαι διπλωματούχος προπονητής θα κατέβαζα:

Κουμ, Καστελιόνε, Νικολάου 3 χάφ στην ευθεία με τον Κουμ να προωθείται και να πατάει περιοχή,
Ρεκόμπα μπροστά τους ελεύθερο να κάνει ότι θέλει χωρίς απαίτηση να πολυμαρκάρει
και Λόλο (όταν είναι καλά) η Ριέρα (όταν δεν είναι ο Λόλο) μπροστά μαζί με τον Σίμωση (γιατί ο Μπάλαμπαν έχει καταντήσει αστείο).

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

@Pgss1890

Μα αυτό κάνει αγαπητέ ο Φερέρα. Ετσι ακριβώς κατεβάζει την ομάδα, απλά με Μπάλαμπαν αντί Σίμωση.

και όταν δεν παίζει ο Τσίνο τον τόλο του αναλαμβάνει ο Κούμο...

Αρα συμφωνείς με τον Φερέρα

Μάκης

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Και μεταξύ μας μόνο έτσι μπορεί να παίζει ο Τσίνο

M.

τρελοπανιωνιος είπε...

αυτο που εχει ενοχλησει ολων τον Πανιωνιο κοσμο μεχρι τωρα ειναι οι ασχημες εμφανισεις και οχι τοσο οι ηττες γιατι σε μια 1 , 2 ηττες αλλα με φοβερη μπαλα ελπιζεις οτι ολα θα αλλαξουν και θα παρει μπρος η ομαδα , με παιχνιδια ομως οπως με Εργοτελη Αστερα κτλ κτλ τα εχουμε βαψει ολοι μαυρα... εγω ειμαι παντος υπερ στην αποψη να στηριχθει πλεον ο Φερερα και ας εχει αρχισει να γινεται σωστος στην διαχειριση του υλικου μετα απο λαθη και υποδειξεις... καλο να μην παθεις για να μαθεις...Μου αρεσει να υπαρχει καποιος απο μεσα να προσπαθει να δωσει καποιες απαντησεις στα πολλα μας ερωτηματα, γιατι Μακη θελουμε να μαθουμε ολοι μας επιτελους ορισμενα πραγματα... BR τι καλο ετοιμαζεις ? οτι μπορω ειμαι μεσα για βοηθεια...!!!

zamis είπε...

Καλα αριστερα δεν επαιζε μεχρι τωρα ο Ρεκομπα,σε αλλο γηπεδο παω εγω? Απλα συγκλινει ενστικτωδως και αμυντικα δεν υπαρχει αριστερη πλευρα,χωρια το προβλεψιμο της αναπτυξης.Σε αυτο συμφωνουμε ολοι πλην Φερερα αλλα ελπιζουμε οτι θα το ξεπερασουμε..
Εννοειται οτι ο Ρεκομπα ειναι ξεχωριστη περιπτωση.Αφου τον κρατησαμε,ο προπονητης ειναι υποχρεωμενος να τον εκμεταλλευτει.Εκτος αν προαλειφεται κανενας φιλικος χωρισμος.
Οσο για τον Μπαρονι,κανεις δεν ψαχνει εξιλαστηριο θυμα.Δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο και πληρωνει τη δανειοληψια απο την Εσπανιολ που καθολου δε γουσταρει ο κοσμος.

re-la-re είπε...

Θες να μου πεις Μάκη ότι αυριο- μεθαύριο (λέμε τώρα) θα μείνει ο Ριέρα στον πάγκο;

Αυτό το προφανές το είδε με πολλή καθυστέρηση.

Τρια χαφ στην ευθεία δεν είδα ούτε με το Περιστέρι. Καλά εκεί είδα ένα τσίρκο στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αρχή και τέλος.

Τέλος πάντων με stage είναι ο άνθρωπος. Θα μεγαλώσει και θα μάθει. Στου κασίδη το κεφάλι βέβαια. Αλλά αφού τα θέλει το κεφάλι μας!!!!

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Δεν είδες τρια χαφ στην ευθεία; Δεν πρόσεξες φαίνεται.

Τώρα για το Σάββατο βλέπω:

Μπέλιτς

Κοντοές Λάτκα, Ομο τζαβελας

Καστελιόνε, Νικολάου, Γουνδουλάκης (Ριέρα)

Κουμορτζί

Ριέρα (Εστογιανόφ), Μπάλαμπαν

Πολλά θα εξαρτηθούν από την ετοιμότητα του Λόλο....

Μ.

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Καλό βράδυ σ' όλους!

Παω σπίτι...

br fun_atic είπε...

Ένα έχω καταλάβει:
http://www.youtube.com/watch?v=wCNnAYr9YCo&feature=related

re-la-re είπε...

Δηλαδή θα είναι ένα από τα 3 χαφ στην ευθεία ο Ριέρα;

Οσο για το Περιστέρι, θα μας τρελλάνεις. Έπαιζε ο Κουμ στο πρώτο ημίχρονο στην ευθεία; Η έπαιζε ο Σκούφαλης;

Οσο για σένα προβοκάτορα οικοδεσπότη, με τα βιντεάκια που βάζεις θα καείς στο πυρ το εξώτερον!!!!!!!!!!

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Θα φαω παντόφλα ρε για σένα. Είπα ο Κούμο ήξταν στη θέση του Τσίνο. Ο Σκουφο στην ευθεία...

m.

br fun_atic είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=ZDRvj_8wbDc

όπου "κορίτσι", βάζει ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας...

Αυτό έπαιζε στο cd και ο δικός μας όταν έφυγε ο Λίνεν...

br fun_atic είπε...

Και συνεχίζουμε:

http://www.youtube.com/watch?v=MUFx0eRvzEY&feature=related

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Εχω νεώτερα για την 11άδα αλλά τα κρατάω για αύριο...

M.

re-la-re είπε...

Ο Σκούφο στην ευθεία; Αυτό δεν ήταν ευθεία ήταν τεθλασμένη (σύμφωνα πάντα με τον ορισμό της Γεωμετρίας στην Πέμπτη Δημοτικού).

Λοιπόν zamis για να γίνει ευθεία αυτό πρέπει να σκάψουμε το γήπεδο να γείρει (όπως θα τσουλάει στην κατηφόρα ο κεντρικός κάπου θα πιάσει και την ευθεία). Πρόσθεσε το και αυτό στους ανεμιστήρες και στους προβολείς που αναβοσβήνουν.

Steve είπε...

Επειδή βλέπω την βραδιά να τελειώνει με dj τον οικοδεσπότη, θα ήθελα κάνω την εξής παρατήρηση:

Δέκα ολόκληρα χρόνια στην Ιταλία, όλοι οι προπονητές έψαχναν να βρουν σε ποια θέση παίζει ο Ρεκόμπα. Στο τέλος τα παράταγαν και τον έδιναν δανεικό πότε στη Venezia και πότε στην Torino και άντε πάλι από την αρχή.

Ε λοιπόν εμείς, μέσα σε λίγες ώρες όχι μόνο βρήκαμε τη θέση του Ρεκόμπα, αλλά και το τι πρέπει να γίνεται στην ομάδα όταν είναι τραυματίας και δεν παίζει. Αν κάποιος μεταφράσει τα γραφόμενα και τα στείλει στην Ιταλία, θα έχουμε αυτοκτονίες :)

BRf sorry για την διακοπή. Συνέχισε...

Καλή διασκέδαση σε όλους.

zamis είπε...

steve,lol!

Costix είπε...

Να σας θυμισω οτι ολοι μας το καλοκαιρι απαιτουσαμε απο τον Τσακιρη να κρατησει τον Ρεκομπα. Νομιζω οτι περισσοτερο ειναι θεμα προπονητη να διαχειριστει αυτον τον κουρασμενο μεν αλλα ιδιοφυη παιχτη, ο οποιος εξ αλλου στοιχιζει αρκετα χρηματα στην ομαδα.

υ.γ. Μακη, περιμενουμε με αγωνια οτι νεα εχεις για την συνθεση.

Costix είπε...

Παντως ο Ελευθεροπουλος δεν παιζει 100%. Τον ειδα χθες το βραδυ (στο γνωστο μερος) και τον ρωτησα προσωπικα.

br fun_atic είπε...

Διάβασα στη σημερινή Goal την παρακάτω δήλωση του Δημήτρη Κοιλιάρα:

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα για δημοσίευμα εφημερίδας του Ηρακλείου, σύμφωνα με το οποίο επιθυμώ να αποχωρήσω από τον Εργοτέλη την επόμενη μεταγραφική περίοδο (ενν. Ιανουάριο). Διαψεύδω κατηγορηματικά το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Δηλώνω ότι είναι χαρά και τιμή μου που αγωνίζομαι στον Εργοτέλη, την ομάδα που με ανέδειξε. Ήρθα στην ομάδα που αγαπάω με σκοπό να τη βοηθήσω, μαζί με τους συμπαίκτες μου, να πάει όσο ψιλότερα γίνεται. Άλλωστε, το καλοκαίρι είχα προτάσεις από αρκετές ομάδες γιά να συνεχίσω την καριέρα μου, ωστόσο η δική μου επιθυμία που έγινε και πραγματικότητα ήταν να επιστρέψω στον Εργοτέλη".

Τελικά τον δώσαμε για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του ή τον δώσαμε γενικώς; Βγάλαμε τουλάχιστον τίποτα από αυτή την ιστορία, γιατί αγωνιστικά μας λείπει. Έφυγε από δική του πρωτοβουλία και θέληση ή δεν έκανε και στον προπονητή; Γιατί αν δεν του έκανε ο Ρεκόμπα, είχαμε παίκτη να τον αντικαταστήσει...

Αν και αυτή η δήλωση του Κοιλιάρα έγινε ενώ κατ' ουσία είναι παίκτης μας, έχω να του δώσω πολλά συγχαρητήρια. Χρόνια ψάχνουμε έναν από τους παίκτες που έχουμε αναδείξει (και είναι και πολλοί και σπουδαίοι) να κάνουν μια αντίστοιχη δήλωση. Δημήτρη, να είσαι ευτυχισμένος με τις επιλογές σου...
Να γιατί σεβόμαστε όλοι τον Φανούρη και τον Μανόλο...

zamis είπε...

Ο τροπος που μεταχειριστηκαν καποιοι(και)τον Δημητρακη ειναι γνωστος.
Να θυμισω οτι σε ανυποπτη δε στιγμη,και ο Ρεκομπα ειχε εκφραστει με τα καλυτερα λογια γι'αυτον.
Brf,συμφωνω απολυτα με την τελευταια σου παραγραφο.

Ron Barceló είπε...

Δύσκολα θα επιστρέψει ο Κοιλιάρας. Θα συνεχίσει δανεικός μέχρι...'μονιμοποίησης'. Φήμες λένε πως το όφελος από αυτή την κίνηση για τον Πανιώνιο, είναι ο πρώτος λόγος για αγορά του Μπούντιμιρ. Μια χαρά θα μας καθόταν. Πολύ καλός παίκτης κ εξελίξιμος. Θα δούμε στο μέλλον κατά πόσο ευσταθούν οι φήμες. Ο τρομοκράτης δυστυχώς απομακρύνεται..

Griniaris είπε...

Είναι φανερό ότι ο Κοιλιάρας έχει "παγώσει" με τον Πανιώνιο και,προσωπική μου άποψη,όχι με δική του ευθύνη.Πολύ δύσκολα θα γυρίσει και μακάρι να είναι προκαταβολή όπως λέει ο Argy,για να μην πάει τελείως χαμένος για τον Πανιώνιο.Δυστυχώς για Τζιμπούρ και ΑΕΚ θα είμαστε η ύστατη επιλογή.

IWN1998 είπε...

Επειδή δηλώθηκε ότι είναι μικρές οι πιθανότητες να ξεκινήσει ο Σμόγιε, εγώ βλέπω σε όλα τα δημοσιεύματα ότι θα ξεκινήσει και στη χθεσινή προπόνηση Σμόγιε με Όμο δοκίμαζε ο κος Εμίλιος.

Kε Διόγο, για το Σμόγιε θα ήταν καλό να μας αναφέρατε πως πάρθηκε η απόφαση για μεταγραφή αυτού του παίκτη που είχε τόσο άσχημο τραυματισμό στο ιστορικό του και μάλιστα για να καλύψει την διαχρονική "πληγή" του ρόστερ μας; Πιστεύετε ότι ήταν κίνησης σωφροσύνης να στηριχτεί η άμυνα της ομάδας σε ένα παίκτη που ήδη έχει χάσει χωρίς ουσιαστικά να παίξει, τον μισό πρώτο γύρο; Δεν μπορεί να θεωρηθεί και επένδυση για το μέλλον ένας παίκτης της ηλικίας του...

Όσο αφορά το αριστερό χαφ, αν δεν κάνω λάθος, όπως έγραψαν και άλλοι φίλοι (νομίζω pgss1998 και nk99), o Κούκετς είχε κάπως δοκιμαστεί από τον Σταματόπουλο πέρυσι σε αυτή τη θέση. Πως κρίνεται το δογματισμό του κου Φερέρα να μην το δοκιμάζει καθόλου. Τόσο απογοητευτικός είναι στις προπονήσεις ή γι' αυτόν και το Λάτκα ισχύουν και μη τεχνικά κριτήρια;

Έχετε υπ' όψη σας ότι ο κος Φερέρα στο προπονητικό του ιστορικό έχει 4 εκδίωξεις απο ομάδες προ της 10ης αγωνιστικής και στην κορυφαία στιγμή της καρριέρας του (Μπρύζ) εκδιώχθηκε κακην-κακώς αφού έχασε με τραγικό ποδόσφαιρο από την τελευταία της βαθμολογίας σε μια ανευ προηγουμένου ήττα για ομάδα βεληνεκούς της Μπρυζ στο Βέλγιο;

Πως κρίνεται το γεγονός ότι ενω είχε 1 κλασσικό σέντερ μπακ (Λάτκα) και ένα παίκτη που έχει παίξει στη θέση (Κοντοέ), ο κος Φερέρα επέμενε στη χρησιμοποίηση του Όμο, σε μια θέση που το παιδί δεν την έχει και λόγω φυσικών προσόντων (αλλά και η εν γένει απόδοσή του σαν αμυντικού σε Αιγάλεω και Ηλυσιακό ήταν προβληματική);

Συμφωνείτε με το δογματισμό στο σύστημα 4-4-2 ασχέτως αντιπάλου και συνθηκών της σύνθεσης της ομάδας ανά αγώνα;

Γιατί ενώ ξέραμε ότι ο Ριέρα είναι ένας αντι-Εστογιαννόφ προχωρήσαμε στην απόκτησή του, τη στιγμή που δεν είχαμε ένα δεύτερο σέντερ φορ με κάποια εμπειρία και ξέραμε και το πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση από προηγούμενη χρονιά;

Συμφωνείτε με την απόφαση να αποκτηθεί ο Μπάλαμπαν ή μόνο ο Μπάλαμπαν στη θέση του φορ, όταν η εικόνα του παίκτη δεν είναι εικόνα φορ φουνταριστού, που λείπει κάτι τέτοιο από την ομάδα;

Θα ήθελα τέλος να προσθέσω ότι η γενικευμένη κάπως φύση των απαντήσεων που δίνετε είναι ότι ο κος Φερέρα έχει απαντήσει σε όλα και έχει δικαιολογήσει πλήρως τις κινήσεις και τις απόψεις του, αλλά κάτι τέτοιο ειλικρινά δεν φαίνεται να βγαίνει σαν συμπέρασμα από τις κατά καιρούς απαντήσεις / συνεντεύξεις του.

Και κάτι ακόμα. Το ότι τραυματίστηκε ο Εστογιαννόφ ήταν πραγματικά ατυχία και προφανώς συμφωνούμε ότι ανέτρεψε τα σχέδια του προπονητή. Κάποιοι άλλοι τραυματισμοί όμως όπως του Σμόγιε, ίσως δεν είναι ατυχία αλλά οφείλονται στην κατάσταση του ποδοσφαιριστή. Το μέλλον θα δείξει.

Και πάλι εκφράζω ευαρέσκεια, που μπορούμε να έχουμε άμεσα την άποψη σας στα blogs, σε συζητήσεις που γίνονται χωρίς καχυποψία προθέσεων.

br fun_atic είπε...

Να πούμε και μερικές αλήθειες.

Ο κος Φερέρα μπορεί και να είναι ο καλύτερος προπονητής του πρωταθλήματος. Μακάρι.

Μας παρουσιάστηκε ως μετρ της τακτικής, φιλόδοξος και με συστάσεις από τον Μπράμς. Το ότι υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακό. Μάθαμε ότι είχε σπουδαίες διεθνείς διασυνδέσεις, οι οποίες οδήγησαν στη συμφωνία με την Εσπανιόλ ( η απόκτηση του Ριέρα ήταν και το μόνο καλό τελικά), αλλά όχι και στην απόκτηση του Ιτανζ (η οποία τελικά δεν ήταν και τόσο δύσκολη).Άντε να πουλήσεις διεθνείς σχέσεις στον Big Mac...

Όταν όμως στο πρώτο παιχνίδι βλέπεις μια ομάδα άλλαντάλον (με ελλείψεις σύμφωνοι)στην οποία υπάρχουν παίκτες που παίζουν σε λάθος θέση, άλλοι που δεν έχουν ξαναδεί γήπεδο με χορτάρι (που λέει ο λόγος), οι περισσότεροι σκασμένοι στο ημίχρονο και χωρίς να μπορούν να αλλάξουν μια μπαλιά, ε, εκείνη την ημέρα δεν λες: Άτυχο αποτέλεσμα...

Πόσω μάλλον όταν η ομάδα δείχνει τα ίδια χάλια και στο επόμενο παιχνίδι, όταν χάνουμε με 3 γκολ διαφορά από τον χειρότερο Αστέρα που έχει περάσει ever από τη Νέα Σμύρνη.

Αν πάρεις τώρα τις αλλαγές που δεν έκανε και τις κινήσεις στη σκακιέρα...βράστα...Δεν είμαστε τρελοί...Αλλιώς το Δ.Σ δεν θα συνεδρίαζε εννέα ώρες!!!Ήθελα να ήξερα τι έλεγαν...

Αν αυτές τις κινήσεις τις βλέπαμε από τον Βαζάκα (τυχαίο παράδειγμα) μπορεί και να μην το παίρναμε και κατάκαρδα. Αλλά να τις βλέπεις από τον επονομαζόμενο μέτρ της τακτικής χτυπάει άσχημα...

Οι φίλαθλοι του κούνησαν μαντίλια. Ο.Κ. Αν είχε ο κος Φερέρα αυτή την παρουσία για παράδειγμα στον Π.Α.Ο.Κ ή στον Ολυμπιακό, οι βόρειοι και νότιοι επιστήμονες θα έμεναν μόνο στο Καλαματιανό μαντίλι ή θα τον είχαν πάρει στο κυνήγι μέχρι την Καλαμάτα;

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, κατάλαβε έστω και αργά κάποια πράγματα. Ο τρόπος που τα κατάλαβε δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Πάντως η ενδεκάδα που κατεβάζει πλέον είναι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό λογική και επιτέλους βλέπει ότι ο πάγκος έχει βάθος. Καιρός να δει τον Κούκετς και τον Ανδριόλα. Έλεος!!! Είναι πολύ καλοί παίκτες...Καλύτεροι τουλάχιστον απ' όσο νομίζει...Ας καταλάβει ότι η παροχή ευκαιρίας στον Ανδριόλα θα ξυπνήσει και τον Μπέλιτς και τελικά θα ωφεληθεί ο σύλλογος...

Φαίνεται ότι αποκατέστησε τις σχέσεις του και με κάποιους από τους παίκτες.Ωραία. Τώρα πρέπει να τα βρει και με τους Ουρουγουανούς. Στο ερώτημα Ρεκόμπα ή Φερέρα προσωπικά η απάντηση είναι προφανής. Για το Λόλο - Φερέρα δεν το συζητάμε ΚΑΝ...Είναι το brfunatακι στη μέση plus Θοδωρής και το πράγμα σοβαρεύει :)

Ας το λάβει υπόψιν του ο προπονητής. Είναι σίγουρο ότι κι άλλοι το βλέπουν έτσι...Όλοι οι καλοί χωράνε.Τον τρόπο (και τον χρόνο χρησιμοποίησης) θα τον βρει εκείνος...Δίκαια και χωρίς αποκλεισμούς και αποπαίδια.

Μη μας λέτε όμως ιστορίες για μυϊκούς τραυματισμούς γιατί βλέπουμε αρκετή χρόνια μπαλίτσα και κάτι καταλαβαίνουμε...

Τώρα. Πρέπει να βρει τρόπο να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του. Ο.Κ οι Βέλγοι δεν είναι και οι πλέον ενδιαφέροντες άνθρωποι στον κόσμο. Αν για παράδειγμα πεις στη γυναίκα σου ότι το βράδυ θα βγεις με μια παρέα Βέλγων, δε νομίζω να σκάσει και ιδιαίτερα. Ο προπονητής μας όμως είναι και Ισπανός και γι αυτό το λόγο πρέπει να αφήσει το μισό του αίμα να ξυπνήσει λίγο και να μας καταλάβει. Εδώ μας καταλάβαινε ο Λίνεν που ήταν και 1000% Γερμανός (βέβαια κάτι τέτοιοι Γερμανοί κάνουν και τους Ισπανούς ακόμη να φαίνονται ξενέρωτοι).

Τέλος πάντων. Πρέπει να βελτιωθούν κάποια πράγματα, να τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του (θα τον προσέχουμε βέβαια - γιατί έχει μια τάση ροπής προς την .... ναι, και ελπίζω να επιστρέψουμε στις επιτυχίες, πολύ περισσότερο όμως στις καλές εμφανίσεις...

Griniaris είπε...

Εγώ ξέρω ότι όταν προσλαμβάνεις ένα μαραγκό να σου φτιάξει έπιπλα και τον δεις να προσπαθεί να καρφώσει ένα καρφί από την ανάποδη τον αποχαιρετάς την επόμενη στιγμή...

br fun_atic είπε...

Όχι στην περίπτωση που είσαι φακίρης :)

amanAM είπε...

Το 1-3 με τον Αστέρα, ίσως θαπρεπε να το δούμε σαν χρωστούμενα από περισυ... Χρειαζόμασταν τους βαθμούς, και πήραμε το 3-4 μέσα στην Τρίπολη, λίγο πιο εύκολα από ότι έδειχνε φυσιολογικό. Ίσως να είμαι πολύ καχύποπτος, τι να πω, αλλά...

Τέλος πάντων, εγώ ένα πράγμα ζητάω από τον Πανιώνιο φέτος: Να νικήσουμε τον Βάζελο. Να δω την μούρη του Σισέ, εκνευρισμένο, να σουτάρει στα ουράνια.

(έχω κάτι προηγούμενα με έναν βάζελο οπαδό, και θέλω να τον τσούξει η Σμύρνη...)

IWN1998 είπε...

Εντάξει για ΠΑΟ...αλλά δεν μας νοιάζει ειδικά η μούρη του Σισέ... Γιατί; Για να κάνει την γνωστή ομοιοκαταληξία με Κοντοέ;
Όσο για τον Αστέρα και τα προηγούμενα και επόμενα, δεν φάνηκε ότι καθήσαμε να χάσουμε αν δεν κάνω λάθος.

amanAM είπε...

Με τον Εργοτέλη, λίγο η ζέστη, λίγο τα λάθη, δεν είχαμε και τύχη, όλα πήγαν στραβά. Εκεί που πήγαν ακόμα πιο στραβά, ήταν στην Λιβαδειά, που αξίζαμε την νίκη, όπως και να το κάνουμε. Όσο μέτριος κι αν ήταν ο Ολυμπιακός, δεν είχαμε και πολλές ελπίδες στο Καραϊσκάκη, άρα... το μόνο "περίεργο" αποτέλεσμα σε συνδιασμό με την απόδοση, ήταν κατά την γνώμη μου με τον Αστέρα.

Λογικό μου κάνει. Δεν λέω ότι είναι έτσι, αλλά σαν λογική, στέκει.

Costix είπε...

Ρε μπας κι εγιανε και ο Εμιλ ???
Για πρωτη φορα διαβαζω δηλωσεις/συνεντευξη του που ειναι βατη, κατανοητη, λεει τα πραγματα με το ονομα τους και οχι αοριστολογιες και χρησμους. Λεγε-λεγε κατι αρχιζει και γινεται. Σιγουρα θα εχει βαλει το χερι του και το Μαυρο Προβατο, ετσι μπραβο ρε παιδια !!!

Katrinos είπε...

CostiΤ , ο Φερέρα ή συνήλθε απο πολύμηνο λήθαργο ή δεν νιώθει αφόρητη πίεση όπως ένιωθε πριν απο δύο- τρείς εβδομάδες. Λίγο η στήριξη απο Τσακ, λίγο το ότι η μουρμούρα λιγοστεύει (λόγω αποτελεσμάτων και όχι εμφανίσεων) , πολύ διότι η ομάς ανάσανε βαθμολογικά, είναι σίγουρο ότι η ψυχολογία του είναι πολύ καλύτερη , παράγοντας που σίγουρα βοηθά έναν άνθρωπο να σκέφτεται καθαρότερα (μιλάω γενικά για το ον άνθρωπο υπάρχουν και εξαιρέσεις- θα δείξει...) Για ομάδες εκτός Παναθηναικού και Ολυμπιακού, υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που λέγεται momentum, κοινώς εαν για πληθώρα λόγων, πάρεις ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων τότε για κάποιο λόγο συνεχίζεις να παίρνεις θετικά αποτελέσματα. Η ψυχολογία της ομάδας είναι ανεβασμένη , ο κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο , ο προπονητής και η διοίκηση σκέφτεται καθαρότερα και πράτει σοφότερα κλπ κλπ κλπ. Απο ιστορικής απόψεως δεν το έχουμε καταφέρει ποτέ , πάντα κλωτσάμε τη καρδάρα με το γάλα λίγο πριν πάρουμε φόρα.Ίδωμεν .... αύριο θα δείξει για το κατά που πάμε. Κλείνω με μία φράση του Κοντοε που μου άρεσε , 'εμείς βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και αυτό νομίζω ότι είναι πλεονέκτημα!'
Μακάρι να το εφαρμόσουν όλοι.

Costix είπε...

Jon, μαλλον δεν νοιωθει την αφορητη πιεση των πρωτων αγωνιστικων, αλλα και παλι αυτος φταιει αν πιεσθηκε, αφου (πιθανοτατα) προσπαθησε να τα συμβιβασει ολα (και τον Τσακ, και την Εσπανιολ και τις βεντετες της ομαδας κλπ κλπ). Ετσι αντι να κανει ορθολιγικη διαχειριση του ροστερ του, εστηνε την ομαδα αλαλουμ με τα γνωστα αποτελεσματα. Θες οι φωνες του κοσμου (και τα μαντηλια), θες οτι κατι πηρανε χαμπαρι και οι διοικηση και ολο το προπονητικο team, μολις εστησε πιο σωστα την ομαδα, αρχισαν να ερχωνται καποια αποτελεσματα (αυτο οπως λες θα το δουμε και αυριο)και ας ελπισουμε οτι θα δουμε και λιγη μπαλιτσα απο εδω και περα. Εχω ομως την αισθηση οτι δεν εκανε μονο του κεφαλιου του, αλλα επαιρνε αποφασεις μαζι με την διοικηση, προφανως με καλοπροαιρετους στοχους, αλλα με κακο αποτελεσμα. Μολις ηλθε η συνειδητοποιηση, εγινε και η αλλαγη.
Ας ελπισουμε οτι θα συνεχισει στο ιδιο και καλυτερο μοτιβο.

Katrinos είπε...

Aν και προφανώς καθισμένος , ορθά έγραψες , μάλλον πήγε να το παίξει κινέζος ισορροπιστής και ως Βελγο/Ισπανο/δεν ξέρω τί τα έκανε κ.....ς