Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

O Μανόλο στην Wind

«Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Ο Πανιώνιος έχει μεγάλες δυνατότητες που σιγά- σιγά αρχίζουν να φαίνονται στο γήπεδο. Περιμένω ακόμα καλύτερα πράγματα από εμένα αλλά και την ομάδα καθώς βρίσκουμε τον καλό μας εαυτό. Μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό όλοι οι υπόλοιποι είμαστε στο ίδιο επίπεδο και γι’ αυτό μπορούν να συμβούν τα πάντα. Ο Πανιώνιος πρέπει να έχει όραμα αναζητώντας τη διάκριση..»
Μανώλη τι είναι αυτό που μένει περισσότερο στη μνήμη σου από την πρόσφατη νίκη του Πανιωνίου;
«Ήταν για όλους μας μια νίκη που την είχαμε ανάγκη και την χρειαζόμασταν. Βέβαια αυτή συνδυάστηκε, για μένα, και με ένα γκολ που βοήθησε την ομάδα μου αλλά νομίζω πως έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Απλά έκανα αυτό που ξέρω και νιώθω ότι μπορώ. Προσέφερα στην επιτυχία και το σπουδαιότερο είναι να είμαι καλά και να προσφέρω σε κάθε αγώνα..»
Που οφείλεται η ως τώρα μέτρια πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα;
«Δεν νομίζω πως ήμασταν τόσο κακοί όσο έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα. Δεν μας πήγαν καλά πολλά πράγματα και εκτιμώ πως ήμασταν και αρκετά άτυχοι. Όχι πως δεν παίξαμε καλά. Αντίθετα στο τελευταίο ματς με τον Ατρόμητο δίχως να κάνουμε και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση νικήσαμε. Ήταν ένας αγώνας όπου υπήρχε πολύ άγχος από όλους μας καθώς δεν σκεφτόμασταν τίποτε άλλο πέραν από τους τρεις βαθμούς. Στα προηγούμενα παιχνίδια παίξαμε καλά σε μεγάλα διαστήματα αλλά δεν πήραμε αυτό που πραγματικά αξίζαμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όμως. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε υπομονή και να πιστεύουμε στις πραγματικά μεγάλες δυνατότητες της ομάδας. ΘΕΛΩ να κοιτάζουμε μπροστά καθώς έχουμε τις ικανότητες..»
Μπορεί ο Πανιώνιος να αξιοποιήσει αυτό το κλίμα στα επόμενα παιχνίδια του;
«Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Δεν υπάρχει τίποτε δεδομένο, θετικά αλλά και αρνητικά για εμάς. Η νίκη επί του Ατρομήτου σε ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς και τους αντιπάλους μας, έδωσε στην ομάδα την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση να δει τα πράγματα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Εξάλλου ο Πανιώνιος πρέπει να έχει όραμα αναζητώντας τη διάκριση. Έχουμε μπροστά μας κάποιες μέρες να ξεκουραστούμε, λόγω του κενού στο πρόγραμμα και προπάντων να ετοιμαστούμε για αυτό που έρχεται. Ο επόμενος αγώνας με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη είναι μια πρόκληση για όλους μας καθώς σε αυτό το ματς καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τα οφέλη της επιτυχίας που προηγήθηκε και να μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. Θα πάμε για τη νίκη εφόσον είμαστε μια ομάδα που βρίσκει σιγά – σιγά τον καλό εαυτό της. Μην ξεχνάτε πως μέσα στο καλοκαίρι άλλαξαν πολλά στον Πανιώνιο. Ήρθε ένας νέος προπονητής και αρκετοί καινούργιοι παίκτες. Η προσαρμογή όλων στα νέα δεδομένα δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Πάντως τώρα είμαστε καλά και τέτοιους αγώνες όπως ο επόμενος για εμάς στο πρωτάθλημα, είναι στις δυνατότητές μας.»
Ποια η γνώμη σου για το επίπεδο του πρωταθλήματος έπειτα από τις πρώτες έξι αγωνιστικές; Ποιες μπορεί να είναι οι βλέψεις του Πανιωνίου σ’ αυτό;
«Ποιοτικά είναι ένα καλό πρωτάθλημα με πολλές απαιτήσεις. Νομίζω πως πέραν του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που ξεφεύγουν και θα διεκδικήσουν την κορυφή όλες οι υπόλοιπες ομάδες είμαστε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές κι αυτό με κάνει να αισθάνομαι αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας μου στην φετινή χρονιά. Όλα τα ματς είναι δύσκολα αλλά παράλληλα και μέσα στις δυνατότητές μας για να τα κερδίσουμε εφόσον ασφαλώς κάνουμε αυτά που μπορούμε στο γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση περιμένω πως η συνέχεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλους και προπάντων για την ομάδα μας..»
Από τον Μανώλη Σκούφαλη τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος;
«Είμαι καλά και νιώθω έτοιμος να προσφέρω τα μέγιστα σε κάθε αγώνα και σε κάθε ευκαιρία. Πιστεύω στον εαυτό μου και με την καλή δουλειά σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο, νομίζω πως θα κάνω μια καλή σεζόν. Σημασία έχει να πάει καλά και ο Πανιώνιος και γι’ αυτό οφείλω να συνεχίσω τις προσπάθειές μου..».


Δεν έχω κρύψει ποτέ τη μεγάλη μου αγάπη γιά τον Μανόλο. Με την ευκαιρία της συνέντευξής του θα ήθελα να του πω δημοσίως δύο πράγματα. Και καλά και λίγο πικρά. Πάντα όμως καλόπιστα.
Μανώλη σε ευχαριστώ πολύ γιa όσα έχεις προσφέρει στην ομάδα μέχρι σήμερα. Δεν χωράει αμφιβολία ότι είσαι από τις σύγχρονες σημαίες της ομάδας. Το αγωνιστικό πάθος σου όμως τον τελευταίο καιρό σε παρασύρει να μην παίζεις ομαδικά ενώ και κάποιες φορές είσαι λιγότερο απλός στο παιχνίδι σου απ' ό,τι χρειάζεται. Θα είναι καλό να βελτιώσεις τα δύο αυτά σημεία στο παιχνίδι σου. Η παραπάνω κριτική σε καμία περίπτωση δεν σου στερεί τον τίτλο του ΤΟΤΕΜ της ομάδας.
Σου εύχομαι επιτυχία και προπάντων υγεία.

brfunatic

8 σχόλια:

Griniaris είπε...

Θα συμφωνήσω με το σχόλιό σου,αν και το "παίζεις για τον εαυτό σου" μου χτυπάει λίγο άσχημα.Πάντως μπορεί να φταίμε κι εμείς κάπου.Τον αγαπάμε γιατί πραγματικά πονάει τη φανέλα.Ίσως λοιπόν κάπου προσπαθεί να επιβεβαιώσει τον τίτλο που του έχουμε προσάψει και να γίνει εκείνος ο ήρωας του αγώνα.

br fun_atic είπε...

Δεν μπορούσα να βρω τρόπο να γράψω ότι κάποιες φορές το παρακάνει με τις τρίπλες και με τις (καμιά φορά άσκοπες) ατομικές ενέργειες. Το πνεύμα μου ήταν αυτό και αν βρω καλύτερη έκφραση θα επαναδιατυπώσω τη φράση.

br fun_atic είπε...

Σωστό σχόλιο. Επαναδιατύπωσα. Είμαι σίγουρος ότι παρασύρεται καμιά φορά από το πάθος του...

Griniaris είπε...

Αυτό ακριβώς είναι το νόημα.

Ανώνυμος είπε...

Η πραγματικότητα για τον Σκούφαλη είναι ότι πασχίζει να κερδίσει το χειροκρότημα τηs εξέδραs και για αυτό τον βλέπουμε συχνά να κυνηγάει μπαλιές που γνωρίζει ότι σίγουρα δεν θα προλάβει…η βουτιά στο πλάγιο άουτ προσωπικά με εκνευρίζει σε ένα παίκτη…και κανονικά δεν θα έπρεπε να κερδίζει το χειροκρότημα.
Δεν μου αρέσει επίσης που φωνάζει στους συμπαίκτες του, πέρσι τον θυμάμαι σε ένα παιχνίδι με τον Εργοτέλη αν θυμάμαι καλά να έχει πρήξει τον Αντερσον ο οποίος στο τέλος αντέδρασε άσχημα.
Τον θεωρώ χρήσιμο παίκτη (σίγουρα όχι σημαία) μου αρέσει που θεωρεί ότι παίζει σε μεγάλη ομάδα και τιμάει το συμβόλαιο του και κυρίως την φανέλα του όχι σαν άλλους (βλέπε Μάκος) που δεν κατάλαβαν ποτέ τι φανέλα φορούσαν.
Χρειάζεται κάποιος να μιλήσει στον Σκούφαλη και επειδή φαίνεται καλό παιδί θα καταλάβει….

amanAM είπε...

Ρε Μανώλη, εαν διαβάσεις αυτές τις γραμμές, κάνε μου μια χάρη: Μην ξανακάνεις αυτήν την πιρουέτα, κοντά στην γραμμή του πλαγίου, σε έχουν πάρει χαμπάρι όλοι οι αντίπαλοι αμυντικοί, και σε κόβουν πολύ εύκολα. Μετά, μην πέφτεις μπας και πάρεις φάουλ, ο Πανιώνιος είμαστε κι εσύ ο Σκούφαλης, δεν είμαστε ο Γαύρος, κι εσύ δεν είσαι ο Ντιόγκο. Άσε που ούτε αυτός τα παίρνει τα σφυρίγματα τώρα τελευταία...

Κι αν θέλεις τόσο πολύ να το κάνεις, κάντο, αλλά μια φορά, την δεύτερη, την τρίτη, την τέταρτη φορά τι περιμένεις να συμβεί? Να πάθει αλσχάημερ ο αμυντικός που σε έχει ήδη κόψει 3-4 φορές με την ίδια κίνηση?

Costix είπε...

Εχω να δηλωσω τα εξης
=====================
Ζηλευω αφανταστα τον brfun γιατι εχει την καλυτερη συζυγο που θα μπορουσε να ονειρευτει Πανιωνιος και δη bloger.

Για να γινω πληρως αντιληπτος, σημερα μιλουσαμε με τον συζυγο της ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ωρες για πΑΝΙΩΝΙΟ, ποδοσφαιρο κλπ και η κοπελα οχι μονο δεν δυσανασχετησε, αλλα αντιθετα συμετειχε στην κουβεντα και ειχε και αποψη.

RESPECT !!!!

Της απονεμω το βραβειο της ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ Πανιωνιου bloger (εννοειται ανεξαρτητου).

Δεν το συζητω δηλαδη, η δικια μου συμβια στα πεντε λεπτα θα ειχε εκραγει.

Κοριτσι μου, σ' εχω μεσα στην καρδια μου.

Οσο για τον Μανολο, που και εγω τον λατερευω γι' αυτο που εκφραζει, του συγχωρω οποια υπερβολη, γιατι πηγαζει απο τελειωσ ανυστεροβουλα κινητρα.

Ομως, αλλους που ενδεχομενως σκεφτονται ΜΟΝΟΝ τον ευατον τους και οχι την ομαδαρα, δεν θα τους συγχωρεσω !!!!

amanAM είπε...

Όταν παλιώσεις στον θεσμό του γάμου, θα διαπιστώσεις πως η καλύτερη γυναίκα, δεν είναι αυτή που συμμετέχει σε αυτά που σε ενδιαφέρουν, αλλά αυτή που σε αφήνει ήσυχο να κάνεις αυτά που γουστάρεις χωρίς να ανακατεύεται.