Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Τόπο στα νιάτα

Διαβάσαμε σήμερα για την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος του Πανιωνίου για τον Μπλάζιτς. Σαφέστατα και πρόκειται για μία μεταγραφή που λογικά θα μας ενισχύσει πολύ σε μία θέση που έχουμε μεγάλο πρόβλημα από την αποχώρηση του Ντρόμπνι μέχρι σήμερα. Ως Πανιώνιοι είχαμε συνηθίσει διαχρονικά σε εξαιρετικούς τερματοφύλακες κάτω από τα δοκάρια μας και η συγκεκριμένη ανεπάρκεια ξένιζε.

Όλα αυτά είναι καλά και ωραία. Από τον Γενάρη όμως.Μέχρι τότε τι κάνουμε στη θέση «1»;

Πέρσι τέτοιο καιρό αποκτήσαμε τον Μπέλιτς ως εναλλακτική λύση του Κρέσιτς. Ενώ ήταν βέβαιο ότι ο Κρέσιτς θα αποχωρούσε από την ομάδα, καθώς είχε συμφωνήσει από τον Γενάρη με τον ΠΑΟΚ, αποκτήσαμε ένα τερματοφύλακα που όπως αποδείχθηκε δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί επάξια στα καθήκοντα του βασικού. Παράλληλα δεν δημιουργήθηκε ο παραμικρός ανταγωνισμός με τον Ανδριόλα, με αποτέλεσμα να μην έχει το κίνητρο να βελτιωθεί σε ατομικό επίπεδο.

Δεν ενδιαφέρομαι να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη, ούτε προπονητής της εξέδρας. Θεωρώ όμως μεγάλη αδικία προς ένα νέο άνθρωπο, ένα συμπατριώτη μας, ένα ταλαντούχο τερματοφύλακα να μην λαμβάνει την παραμικρή ευκαιρία από την ομάδα. Ο Ανδριόλας μας χάρισε την πρόκριση στους 16 του κυπέλλου και δικαιωματικά αξίζει να υπερασπίσει τα δοκάρια μας στο ΟΑΚΑ. Δεν ξέρω αν στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ήταν μέτριος, κακός ή χάλια. Αυτό που ξέρω είναι πως δεν δέχθηκε γκολ και πως απέκρουσε δύο πέναλτι. Συγνώμη, αλλά δεν ήταν και αυτονόητο…

Ας του δοθεί αυτή η ευκαιρία και μάλιστα πριν από την έλευση του Μπλάζιτς ή οποιουδήποτε άλλου. Αδυνατώ να καταλάβω το λόγο που θα προτιμηθεί ως βασικός ένας τερματοφύλακας που προέρχεται από τραυματισμό έναντι ενός που ήταν ο ήρωας του αγώνα κυπέλου. Σε τελική ανάλυση ο Μπέλιτς ΔΕΝ είναι καλύτερος τερματοφύλακας από τον νεαρό Ανδριόλα. Μικρέ, αν σου δοθεί η ευκαιρία, κάνε μας υπερήφανους γιατί σε πιστεύουμε…

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Επιστρέφω δριμύτερος

Από την αρχή κιόλας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείξατε. Αντιμετώπισα κάποια προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες και γι’ αυτό το λόγο αναγκάστηκα να απέχω. Τώρα τα πράγματα εξομαλύνθηκαν και είμαι πάλι εδώ. Με τους καλούς μου φίλους.

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τις σκέψεις όλων σχετικά με τον Ανδριόλα. Δεν ξέρω αν ήταν μέτριος προς το κακός ή κακός σκέτο. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι έπιασε δύο πέναλτι και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα. Αυτό τον καθιστά αυτόματα ήρωα και δικαιωματικά αξίζει να συνεχίσει βασικός. Κάποιος άλλος τερματοφύλακας μπορεί να έπαιζε πολύ καλύτερα από τον Ανδριόλα αλλά να μην έπιανε τα πέναλτι, οπότε σήμερα θα μιλούσαμε σε άλλη βάση.

Ο παίκτης καταξιώνεται στα μεγάλα παιχνίδια. Στα εύκολα όλοι είναι καλοί. Το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο στο Ο.Α.Κ.Α δεν είναι από τα σίγουρα τρίποντα της σεζόν. Κάθε άλλο. Ας του δοθεί λοιπόν μια δεύτερη ευκαιρία σε εκείνο το παιχνίδι. Έτσι κι αλλιώς ο Μπέλιτς δεν είναι σε καμία περίπτωση (τόσο) καλύτερος.

Για τον Ρεκόμπα: Ο Αλβάρο είναι ένας από τους τέσσερις κορυφαίους ξένους που έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Πούσκας,Ντέταρι, Ριβάλντο, Ρεκόμπα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παίκτης στο πρωτάθλημα που να έχει την ποιότητα του Αλβάρο και είναι προφανές ότι κάθε ομάδα θα τον ήθελε.

Ναι δεν έχει θέση. Και πότε είχε; Είναι γνωστό ότι ο ρόλος του στο γήπεδο μπορεί να είναι μόνο ελεύθερος. Ξέρετε πια είναι η διαφορά του Λίνεν από τον Φερέρα; Ότι ο Λίνεν δεν είχε ιδέα ότι επρόκειτο να αποκτηθεί ο συγκεκριμένος παίκτης. Είχε σχεδιάσει την ομάδα διαφορετικά. Ο Φερέρα όμως γνώριζε ποιους παίκτες θα είχε στην ομάδα και όφειλε ήδη από τον Μάιο να είχε βρει λύσεις.

Αλήθεια, πως εξηγείται ότι όσοι λοιδορούσαν πέρσι τον Λίνεν, λέγοντας ότι είναι άσχετος επειδή δήθεν δεν ήθελε τον Ρεκόμπα, σήμερα μας λένε ότι ο γέρος Ρεκόμπα δεν μπορεί να προσφέρει και ότι ο Πανιώνιος κερδίζει χωρίς αυτόν;Μήπως αυτοί που σήμερα τον κατηγορούν είναι όσοι λίγους μήνες πριν τον θαύμαζαν;

Ο κόσμος του Πανιωνίου αγόρασε διαρκείας και για τον Ρεκόμπα. Και αυτό πρέπει όλοι να το έχουν καλά στο μυαλό τους. Θα αγοράσει και την φανέλα του (εάν αξιωθούμε να τη δούμε φέτος...). Ούτε του Μπαρόνι, ούτε του Μπεθέρα, ούτε του Κούρντι. Του Ρεκόμπα με το "10".

Εάν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα. Αλλιώς θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί στην ομάδα τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σενάριο πρώτο: Ο Λίνεν έχει πρόβλημα με τον Ρεκόμπα και τον Χούτο και φεύγει ο Γερμανός. Ο Φερέρα έχει πρόβλημα με τον Αλβάρο και αγνοείται η τύχη του Ουρουγουανού...Δεν έχουν όλοι την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του Ρεκόμπα, γι' αυτό να φροντίσουν τουλάχιστον να φέρονται με τον σεβασμό που αρμόζει στην τεράστια καριέρα του και ας τον αφήσουν να προσφέρει στην ομάδα όσα μπορεί. Ανεπηρέαστος...

Όσοι λαμβάνουν αποφάσεις στον Πανιώνιο και δεν μπορούν να πειστούν από τα αυτονόητα ας σκεφτούν ένα πράγμα. Τον εξευτελισμό. Γιατί θα είναι εξευτελιστικό να αποθεώνουμε όλο το καλοκαίρι τον Αλβάρο για την θέλησή του να μείνει στην ομάδα και τρεις μήνες μετά να τον βγάζουμε γέρο, ανήμπορο, άνεργο και συνταξιούχο. Αφού ήταν έτσι ρε παιδιά γιατί το καλοκαίρι του σκάσατε τόσα χρήματα; Γιατί υποθηκεύσαμε το φετινό μπάτζετ για έναν τέτοιο κρετίνο; Ο κόσμος του Πανιωνίου έχει κρίση και καταλαβαίνει...Αυτό και μόνο είναι η διαφορετικότητά του Πανιωνίου...Πείτε μας ότι δεν ταιριάζει στα αγωνιστικά πλάνα (για να τα βάλουμε με τον υπεύθυνο, όπως κάνατε βέβαια με τον Λίνεν), πείτε μας ότι δεν έχουμε χρήματα να τον πληρώσουμε (και θα σας κατανοήσουμε). Μη μας λέτε όμως ότι ο παίκτης που θαυμάζει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα δεν κάνει για τον Πανιώνιο και ότι με αυτόν στην ενδεκάδα δεν κερδίζουμε, γιατί θα τρελαθούμε ομαδικά...Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα μπορούσα να συμφωνήσω ότι ο Ρεκόμπα δεν κάνει για τον Πανιώνιο είναι γιατί το επίπεδό του απέχει έτη φωτός από το επίπεδο των υπολοίπων. Είναι εμφανές ότι πολλές φορές δεν μπορούν να σκεφτούν ότι ο Ρεκόμπα θα κάνει την μαγική κίνηση...Κι όμως...

Για το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο: Το ματς που περιμένω όλη τη χρονιά. Η ενδοοικογενειακή σύγκρουση. Έχω να πω ένα πράγμα και μόνο. Θέλω να δω τον Πανιώνιο να παίζει φουλ επίθεση στο Ο.Α.Κ.Α Όχι τσούκου τσούκου ποδόσφαιρο, όχι να τους παραχωρήσουμε το μισό γήπεδο, όχι άμυνα και άγιος ο Θεός. Στην περίπτωση αυτή είναι βέβαιο ότι θα χάσουμε έστω και με ένα μηδέν. Προτιμώ φουλ επίθεση και να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο νίκης. Αλλά ακόμη κι αν χάσουμε με πολλά γκολ διαφοράς θα φύγουμε με ψηλά το κεφάλι.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Για το Θάνο

Καλοί φίλοι, φοβερή παρέα, ωραία ατμόσφαιρα, απίστευτο γέλιο, ωραία μπαλίτσα και νίκη του Πανιωνίου.Brfunatic καταστάσεις δηλαδή!!!

Η μεγαλύτερη ικανοποίηση όμως της ημέρας ήταν η επιστροφή του Θάνου στο γήπεδο ύστερα από μακροχρόνια αποχή!!!

Τι είδε ο απογοητευμένος Θάνος; Μια ομάδα που είχε δυνάμεις και που έτρεχε. Μια ομάδα που κατόρθωσε να ελέγξει το κέντρο και να βγαίνει απειλητικά στις αντεπιθέσεις. Είδε επίσης μια ισορροπημένη ενδεκάδα αποτελούμενη από τους φετινούς πρωταγωνιστές και από τους μέχρι πρότινος ξεχασμένους του πάγκου Είδε τον Φανούρη σε μία μαγική βραδιά, ανατροπή σκορ μετά από πολύ καιρό και τρία ολόκληρα γκολ.

Πως έφυγε ο Θάνος; Όσο μεθυσμένος μπήκε αλλά πολύ πολύ περισσότερο χαρούμενος.
Θάνο μου καλώς ήρθες στο σπίτι σου. Το στοίχημα είναι να επιστρέψουν και οι φίλοι σου και όλοι σας να προλάβετε να αγοράσετε και πάλι διαρκείας έστω και τώρα…Στη σωστή θύρα όμως...

Υ.γ
Ευχαριστούμε πολύ τον Μαϊσόροβιτς και τον Σιαλμά γιατί τίμησαν το ψωμί που έφαγαν στη Νέα Σμύρνη

Υγ2
Τι μαλλί ήταν αυτό Φαμπιάν; Τρομάξαμε να σε γνωρίσουμε...Την επόμενη φορά σε θέλω με το ξανθό Σκανδιναβικό σαντρέ!!!

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Δηλώσεις Ε. Φερέρα

«Για τον αυριανό αγώνα έχουμε σχεδόν όλους τους παίκτες μας έτοιμους, εκτός από τον τραυματία Ρεκόμπα και τον τιμωρημένο από κάρτες Μανιάτη. Έχω προγραμματίσει να είναι στην αποστολή και ο Εστογιανόφ, γιατί πιστεύω ότι είναι η ώρα αν όχι να ξεκινήσει έναν αγώνα να είναι μαζί μας».
«Στόχος μας είναι η νίκη. Όποια ομάδα νικήσει αύριο, θα αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία έχει πετύχει θετικά αποτελέσματα μέχρι τώρα, αν και προέρχεται από τη Β’ Εθνική. Έχουμε φυσικά το πλεονέκτημα γιατί παίζουμε στην έδρα μας και αν θέλεις να είσαι μέσα στις πρώτες 7-8 θέσεις πρέπει να είσαι δυνατός στην έδρα σου. Και για να είσαι δυνατός στην έδρα σου, χρειάζεσαι τον κόσμο σου».

«Λόγω της αποβολής Μανιάτη, ο Κοντοές θα παίξει δεξιά, πράγμα που σημαίνει ότι για το κέντρο της άμυνας έχουμε επιλογή ανάμεσα σε Σμόγιε, Λάτκα και Σιόβα».

«Υπάρχει βελτίωση και όντως οφείλεται στο ότι δουλέψαμε πολύ επάνω σε αυτό. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλη τη σεζόν επάνω σε αυτό το στόχο. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε 4-5 νέους παίκτες στην αμυντική μας γραμμή, δηλαδή περίπου το 50%, κάτι που καθιστά δύσκολο να κοντρολάρουμε την αμυντική μας λειτουργία γι αυτό και δουλεύουμε επάνω σε αυτό συνεχώς. Φυσικά και δεν είμαστε απόλυτα καλοί τώρα. Χρειάζεται δουλειά εβδομάδα με εβδομάδα.
Αυτό που με ικανοποιεί επίσης, είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες σκοράρουμε κάθε φορά. Ότι σκοράρουν διαφορετικοί παίκτες από διαφορετικές θέσεις. Αμυντικοί, χαφ, επιθετικοί κλπ.».

«Χωρίς να υποτιμώ τον αντίπαλο, δεν τον έχω δει. Μέχρι στιγμής έχουμε προετοιμαστεί για τον αγώνα με τα Γιάννενα. Το Κύπελλο είναι ένας δύσκολος θεσμός. Ο πρώτος μας αγώνας είναι πολύ δύσκολος, εκτός έδρας με μία ομάδα Β’ Εθνικής.
Όλοι μας στην ομάδα ξέρουμε ότι θα είναι μία δύσκολη εβδομάδα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αυτή την εβδομάδα θα δώσουμε ευκαιρίες σε παίκτες να αγωνισθούν. Παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ, ή σχεδόν καθόλου. Παίκτες που θέλουν να ξανακερδίσουν τη θέση στην οποία έπαιζαν. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα στην ομάδα, ότι χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες και αυτό θα συμβεί και με τον Παναιτωλικό, αλλά και με Γιάννενα, ΠΑΟ».

«Θέλω να σας ενημερώσω, γιατί η παρουσία μου εδώ έχει το σκοπό να σας ενημερώνω σωστά και επειδή με πληροφόρησαν για κάποια δημοσιεύματα που ανέφεραν πως υπάρχει πρόβλημα με εμένα και τον Εστογιανόφ, ότι αυτά τα δημοσιεύματα δεν είναι αληθή. Με τον Εστογιανόφ έχω μία πάρα πολύ καλή σχέση και το ίδιο έχει εκείνος με εμένα. Τα λέω όλα αυτά γιατί το να γράφετε λανθασμένες πληροφορίες δεν είναι καλό.
Πριν 3 εβδομάδες ο Φαμπιάν δεν ήταν έτοιμος και ψυχολογικά να παίξει, όμως μέρα με τη μέρα υπάρχει μεγάλη διαφορά. Τώρα χρειάζεται να του δοθεί χρόνος για να παίξει. Αυτή την εβδομάδα, που έχουμε 3 παιχνίδια, νομίζω ότι θα έχει τις ευκαιρίες να παίξει».


Σχόλια και ερωτήσεις: Έστω και τώρα μάθαμε τον αρχικό αγωνιστικό στόχο της ομάδας. 7η ή 8η θέση. Εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς την αγωνιστική κατάσταση των υπόλοιπων ομάδων και τα ονόματα που διαθέτουμε.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν υπήρξε ούτε υπάρχει πρόβλημα με τον Φαμπιάν. Τώρα είναι υπόλογοι οι δημοσιογράφοι για τους υπαινιγμούς και τα σχόλιά τους, τα οποία προφανώς και δεν ήταν προϊόν σοβαρού ρεπορτάζ.

Από τι ακριβώς πάσχει ο Ρεκόμπα; Ακόμα αυτή η οσφυαλγία;

Αλλάξαμε άμυνα; Πότε ρε παιδιά; Μπέλιτς, Κοντοές, Λάτκα, Τζαβέλλας, Κούμο,Νικολάου έπαιζαν και πέρσι. Πως λοιπόν άλλααξε η αμυντική λειτουργία της ομάδας; Γιατί έπρεπε να αλλάξουμε κατά 50% την άμυνα της ομάδας με το καλημέρα και όχι σταδιακά;

Είναι εξαιρετικό που σκοράρουν όλοι (βλέπε αμυντικοί). Άντε να δούμε πότε θα σκοράρει και επιθετικός (sorry...έχει βάλει γκολ ο Μπάλαμπαν)....Μήπως να γυρίσουν οι Μπάλαμπαν και Ρεκόμπα στην άμυνα;

Γιατί κάναμε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό να φαίνεται πιο δύσκολο απ' όσο είναι; Θεωρεί ο κος Φερέρα αποτυχία ενδεχόμενο αποκλεισμό από ομάδα β' εθνικής; Το κύπελλο αποτελεί στόχο μας; Αν ναι γιατί θα γίνουν πειράματα και μάλιστα σε μια αντικειμενικά δύσκολη έδρα;

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε σε δημοσιογράφους του Ελληνικού αθλητικού τύπου ή του ξένου; Έχει σημασία γιά να καταλάβουμε πόσο πίστεψαν τα όσα άκουσαν.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Έγιανε ο Φαμπιάν

Αν και έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα από την τελευταία προπόνηση του Πανιωνίου πριν από το παιχνίδι με τον Ηρακλή, κατά την οποία πληροφορηθήκαμε ότι είχε τραυματιστεί ο Φαμπιάν (τράβηγμα στους προσαγωγούς), εντούτοις συνεχίζονται τα δημοσιεύματα σε αθλητικές εφημερίδες, στα οποία υπάρχουν σαφέστατοι υπαινιγμοί, σύμφωνα με τους οποίους ο λόγος αποκλεισμού του Φαμπιάν δεν ήταν ο συγκεκριμένος τραυματισμός.

Διάβαζα σήμερα στην Goal σε άρθρο του κ. Φιτσαντωνάκη τα εξής: «Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο «Λόλο» είχε διαμηνύσει στον Βελγοισπανό τεχνικό του Πανιωνίου παραμονές του αγώνα με τον «γηραιό» τη θέλησή του να αγωνιστεί στο Καυτατζόγλειο, πλην όμως ο Φερέρα του...έκοψε τη φόρα, λέγοντας του χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να διαφυλάξουμε την υγεία σου και να σε προστατεύσουμε»». Την επόμενη αγωνιστική θα είσαι έτοιμος και θα σε χρησιμοποιήσω. Στο ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά σε πληροφορίες κατά τις οποίες ο Εστογιανώφ γευμάτισε με τον κ. Τσακίρη, ενώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα είχαν δημοσιευθεί άρθρα κατά τα οποία υπήρξε και συνάντηση του μάνατζερ του Φαμπιάν με τον Πρόεδρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο στο συγκεκριμένο δημοσίευμα όσο και σε προηγούμενα δεν γίνεται η οποιαδήποτε αναφορά στον πρόσφατο τραυματισμό του Εστογιανώφ. Όπως είχαμε πληροφορηθεί από τον αθλητικό τύπο ο Φαμπιάν τραυματίστηκε κατά την προπόνηση της προηγούμενης Παρασκευής, οπότε δεν φαντάζομαι να πρόλαβε να εκδηλώσει τη θέλησή του για συμμετοχή στο παιχνίδι. Αν ο λόγος αποκλεισμού του ήταν ο συγκεκριμένος τραυματισμός του, τότε δεν υπήρχε λόγος να συναντηθεί ο ίδιος και ο μάνατζέρ του με τον Πρόεδρο του Πανωνίου.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο προπονητής είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να αποφασίζει για την αποστολή και την αρχική ενδεκάδα. Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι ο προπονητής που καταστρώνει τα αγωνιστικά σχέδια μπορεί να αποκλείσει κάποιον παίκτη (όσο σημαντικός κι αν είναι) εφόσον η παρουσία του δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Εάν λοιπόν ο κος Φερέρα θεώρησε ότι ο Φαμπιάν δεν κάνει για το συγκεκριμένο παιχνίδι ( λόγω του προηγούμενου τραυματισμού του ή των αγωνιστικών του πλάνων), καλά έκανε και τον απέκλεισε. Στην περίπτωση αυτή βέβαια ο παίκτης έχοντας εμπιστοσύνη στις επιλογές του προπονητή του δεν θα επεδίωκε συνάντηση με τον Πρόεδρο, ούτε θα υπήρχε λόγος να συναντηθεί μαζί του και ο μάνατζέρ του.

Όμως ήδη από το στάδιο της προετοιμασίας υπάρχουν έντονες φήμες για προβλήματα στις σχέσεις ανάμεσα στους Ουρουγουανούς και τον προπονητή. Εάν και εφόσον αυτά υπάρχουν πρέπει να λυθούν άμεσα για το καλό της ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση όμως εάν ο προπονητής βάζει προσωπικά ζητήματα πάνω από το καλό της ομάδας, θα πρέπει να αναλογιστεί ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του Πανιωνίου (μαζί με τον Κούμο) και κυριολεκτικά λατρεύονται από την εξέδρα, πράγμα που δεν ισχύει για τον ίδιο και αυτό καθαρά από δική του υπαιτιότητα, καθώς δεν προσπάθησε ποτέ να πλησιάσει τον κόσμο.

Ο κος Φερέρα, πέρα από τις συγκεκριμένες επιλογές του που δεν έγιναν δεκτές από τον κόσμο (και το λέω πολύ κομψά) αντιμετωπίζει και τεράστιο επικοινωνιακό πρόβλημα, κυρίως λόγω δηλώσεών του αλλά και του απόμακρου προφίλ του ( το οποίο φημολογείται ότι διατηρεί και με τους παίκτες του). Αυτό πρέπει να βελτιωθεί άμεσα γιατί ίσως να κάνει κακό και στη δική του δουλειά.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο τα όσα διαβάζουμε να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να σκεφτούμε τον λόγο που τόσοι δημοσιογράφοι παίζουν κορώνα γράμματα την επαγγελματική τους αξιοπιστία και να ανακαλύψουμε τους λόγους που τους ωθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας. Βέβαια η πορεία πολλών από τους δημοσιογράφους αυτούς είναι γνωστή και οι ίδιοι μέχρι και σήμερα θεωρούνται αξιόπιστοι από τον κόσμο του Πανιωνίου...

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ευχαριστώ πολύ!!!

Θα ήθελα από τα βάθη της ψυχής μου να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές.


Το σημαντικό όμως είναι πως ο εορτασμός του ενός έτους έδωσε την ευκαιρία να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις με διάφορα πρόσωπα και να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις (ελπίζω).


Προσωπικά, ούτε είχα ούτε έχω το παραμικρό πρόβλημα με κανέναν.


Αναξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε σε κάποια πράγματα, πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι υπηρετούμε την ίδια ιδέα. Ας είμαστε μετριοπαθείς στις απόψεις μας αποδεχόμενοι την άποψη του άλλου. Στο κάτω κάτω ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του ιστορία και κρίνεται καθημερινά από τις θέσεις του.


Αυτό για το οποίο χαίρομαι ιδιαίτερα είναι ότι ο Πανιώνιος πέρα από την ξεχωριστή του ιστορία διαθέτει πλέον και ένα ξεχωριστό ίντερνετ στο οποίο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης. Στην διαδικτυακή αυτή παρέα είναι όλοι ευπρόσδεκτοι για το καλό του συλλόγου.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ένας χρόνος BrFun_atic - Πολλά ευχαριστώ

Όπως γράφαμε και στις σχολικές εκθέσεις, ένα από τα ελαττώματα των Ελλήνων είναι η ξενομανία. Η ευκολία δηλαδή να εντάσσουμε στη ζωή μας και στις καθημερινές μας συνήθειες συμπεριφορές και πρακτικές που δεν συνάδουν με την ψυχοσύνθεσή μας, αλλά είναι αποδεκτές μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από το εξωτερικό.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου.Μολονότι η ιστορία και η παράδοσή μας υπαγορεύουν να χαιρόμαστε με το θέαμα και να τιμούμε αυτόν που αγωνίστηκε καλά (και όχι οπωσδήποτε τον νικητή), να βοηθούμε τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και να πράττουμε πολλές φορές αντίθετα από το στενό συμφέρον μας (φιλότιμο), εντούτοις στον χώρο του αθλητισμού με ευκολία ακολουθήσαμε το κακό παράδειγμα ξένων χωρών, μετατραπήκαμε σε οπαδούς και εντάξαμε στην ζωή μας τον κύκλο του αίματος και της βίας.


Με τα χρόνια, ο αθλητισμός, από γνήσιο λαϊκό θέαμα μετατράπηκε σε επιχείρηση, η οποία ως γνήσιος έμπορος επιδιώκει σχεδόν αποκλειστικά το κέρδος και τη νίκη και μάλιστα με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιττο.


Οι επιχειρήσεις αυτές προστατεύονται από ιδιωτικούς στρατούς μισθοφόρων, που έχοντας ως άλλοθι την αγάπη τους γιά την ομάδα, δεν διστάζουν να επιδοθούν σε βίαια επεισόδια κατά συνανθρώπων τους.


Έτσι απομακρύνθηκαν σταδιακά από τα γήπεδα σχεδόν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι, αφήνοντας πίσω τους άδεις εξέδρες και την μιζέρια που όλοι μας γνωρίζουμε.


Η σελίδα αυτή είναι αφιερωμένη σε όλους όσοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν το θέαμα, να προτιμούν τον αθλητισμό από τον οπαδισμό και γενικότερα σε όσους θεωρούν πως εκδιώχθηκαν από τα γήπεδα εξαιτίας της βίας και της κατάντιας του υποτιθέμενου επαγγελματικού αθλητισμού.


Ειδικότερα, η σελίδα αυτή είναι ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα σε φιλάθλους του Πανιωνίου, χωρίς να αποκλείονται και οι πραγματικοί φίλαθλοι άλλων ομάδων.


Θα δημοσιεύονται οι απόψεις που θα κινούνται αποκλειστικά και μόνο σε φίλαθλο πνεύμα (κατά προτίμηση επώνυμες), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι απόψεις αυτές θα υιοθετούνται από το
brfun_@ic.

Τα
email θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση brfun_atic@yahoo.gr
Καλή αρχή


Αυτό ήταν το πρώτο κείμενο που αναρτήθηκε πριν από ακριβώς ένα χρόνο στο μπλογκ brfun_atic. Το κείμενο αυτό μπορεί να μην διαβάστηκε ποτέ και από κανέναν, όμως αποτελεί την καρδιά της οπτικής μέσω της οποίας βλέπω το ποδόσφαιρο και τον Πανιώνιο.

Όταν ξεκίνησα αυτό το μπλογκ δεν είχα ιδέα ότι θα το διάβαζαν κι άλλοι άνθρωποι. Κι όμως, από τότε μέχρι και σήμερα η σελίδα έχει δεχθεί περισσότερα από 91.000 «χτυπήματα» και μάλιστα διαφημιζόμενη από στόμα σε στόμα. Δεν ήξερα αν οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις μου θα μου επέτρεπαν να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια. Κι όμως σε αυτό τον χρόνο δημοσιεύθηκαν 314 κείμενα, με μακράν καλύτερο το «Γιατί είμαι Πανιώνιος» του φίλου Griniaris (1/9/2009). Δεν είχα ιδέα εάν άλλοι άνθρωποι ήταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια. Κι όμως όλοι αυτοί έγραψαν σχόλια στη σελίδα λαμπρύνοντάς την με τις θέσεις και τις απόψεις τους ( τους αναφέρω με τη σειρά εμφάνισης):

Zamis

Zouri1

Steve

Costas

Boko.

Pgss1890

Thodoris

Bluerednews

CostisT

Pavlos

Iwn1998

Θόδωρος Ν. Ηράκλειο

Νικόλας

Dimosthenis

Rgegeo

Αχιλλέας Μπέος

Τίνα Σπάθη

Κύριος Ντάντης

Βασίλης Πάνθηρας

Mikep03

Slippy

Ewald

Griniaris

Dr Rigas

Dimitris

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ/Κόκκινη Πιπεριά

Antonis A

Kostas (a.k.a black sheep)

Sevasmiotatos

Kostas n_s

Georigas

Pan

Pav

Χριστόφορας

Δημος...

Giorgio.loco

Vassilis

ΚωνσταντίνοςΖ

Τρελοπανιώνιος

Whodoyouthinkyouare

AntonisA

Xeneizes

Barbouni skavei kai psaxnei

Panos

Tina

Lefteris

Vassilis

Wutang

Yannis

Konstantinos

Thanaras

Miltos@chios

Space invader

George

Nk99

Argy

Biliv

Cdu

AmanAm

Nick the Greek

Andon

Antun

General Tanz

Jon

Σας ευχαριστώ όλους για την απίστευτη συμμετοχή σας και τα 5438 σχόλια τα οποία αναρτήσατε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά των υπόλοιπων μπλογκ ( Pgss1890,Iwn1998,τρελοπανιώνιος, Panionios in Chios,AmanAm, Ίωνες) για την εξαιρετική συνεργασία και για τα δυνατά αισθήματα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκαν μεταξύ μας.

Όσους παρακολουθείτε το μπλογκ και έχετε εγγραφεί συνδρομητές.

Τη διοίκηση του Πανιωνίου για την προσοχή που έδωσε σε θέσεις και προτάσεις μας (θεωρώ ότι αυτό είναι σε κάποιο βαθμό έργο του Κώστα Παπαδάκου, στον οποίο αναγνωρίζω καλή γνώση του αντικειμένου του και εξυπνάδα).

Τον κο Μόγκριτς για το εξαιρετικό έργο που παράγει και την ευαισθησία του (πρόεδρε πρέπει να τον αναβαθμίσεις!!! Βάλ’ τον στις δημόσιες σχέσεις και θα σκίσουμε!!!).

Τον CostisT, Zamis,Zouri,Griniaris για την εξαιρετική παρέα τους.

Τον Έβαλντ Λίνεν για τα όνειρα, τις προσδοκίες που μας δημιούργησε. Χάρη στον Γερμανό κοντέψαμε να δούμε τον Πανιώνιο εκεί που του αξίζει. Στην κορυφή!!! Έδωσε χαρά σε εμάς και κυρίως στα παιδιά μας.

Λυπάμαι πολύ αν μέσα σε αυτό τον χρόνο πίκρανα και κάποιους. Έχω τη διάθεση να αναγνωρίζω τα λάθη μου αλλά περιμένω και από τους άλλους το ίδιο.

Αυτό για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος, στον βαθμό που μου αναλογεί, είναι ότι μέσα σε αυτό το χρόνο τα μπλογκ δημιούργησαν μια πραγματική επανάσταση στον χώρο της Πανιώνιας Επικοινωνίας, δίνοντας λόγο και βήμα σε όσους δεν αρκούνταν σε μια μονοδιάστατη θεώρηση των πραγμάτων. Στοίχημα όλων μας είναι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το επίπεδο των σελίδων μας προς όφελος της ίδιας της ομάδας.

Ευχαριστώ θερμά

BrFun_atic

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Ηρακλής - Πανιώνιος 0-2

Μια πολύ όμορφη Κυριακή. Ένα υπέροχο πρωινό από τα πιτσιρίκια και ένα σπουδαίο και πεντακάθαρο διπλό το βράδυ από τον Πανιώνιο και μάλιστα σε μια δύσκολη για εμάς έδρα.

Ο Πανιώνιος του πρώτου ημιχρόνου ήταν μια από τα ίδια. Δέκα παίκτες που έτρεχαν χωρίς σύστημα πίσω από μία μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν εμφανέστατα καλύτερος. Ο Ηρακλής από την άλλη άοσμος και άχρωμος. Το τελικό αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από τα γκολ των Μπάλαμπαν και Μανιάτη είναι απολύτως δίκαιο, βάση της απόδοσης της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο.

Ελπίζω το γκολ που πέτυχε ο Μπάλαμπαν να τον ξεμπουκώσει, να τον βοηθήσει να βελτιωθεί σημαντικά και να μας δώσει τις επιθετικές λύσεις που τόσο έχουμε ανάγκη.

Στα θετικά: Η πολύ καλή παρουσία του Μπέλιτς (ναι, κάνει και εξόδους!!!), η παρουσία του Φανούρη που απέδειξε πόσο χρήσιμος είναι για την ομάδα (κακώς τον ξεχνάμε στον πάγκο – μπορεί να προσφέρει ποιοτικά 15 – 30 λεπτά όταν χρειάζεται), η συνολική εικόνα του Ριέρα και του Κούμο.

Δεν θα ήθελα να επιμείνω ιδιαίτερα σε ατομική κριτική διότι η παρουσία του δευτέρου ημιχρόνου ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση της ομάδας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα ή ότι έχουμε γίνει ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Για την ιστορία θα πω ότι Πλετς, Φερνάντεζ και Τζιμπουρ δεν έχουμε ακόμη, με ό,τι αυτό σημαίνει...

Στα αρνητικά: ο κάκιστος διαιτητής. Και πως γίνεται πάντα, όταν ο διαιτητής είναι αλλού να συντροφεύεται και από αντίστοιχους επόπτες…

Το επόμενο Σάββατο περιμένουμε τον πολύ καλό ΠΑΣ. Η συγκομιδή βαθμών (3ποντων εννοείται) πρέπει να συνεχιστεί και ασφαλώς η Ν.Σ πρέπει να είναι γεμάτη. Καλή εβδομάδα σε όλους.

Η ουσία του ποδοσφαίρου


Σήμερα το πρωί, όσοι βρεθήκαμε στα γηπεδάκια του Μίλωνα, είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε ένα πολύ όμορφο Κυριακάτικο πρωινό, γεμάτο μπάλα. Οι παιδικές ομάδες του Μίλωνα αντιμετώπισαν παιδικές ομάδες του Ο.Ν.Α Ν. Σμύρνης.


Τα πιτσιρίκια τα είχαν όλα. Πάθος, θέληση, αγωνιστικότητα, συνεργασία. Χαρήκαμε μπαλίτσα και είδαμε και αρκετά ωραία γκολ (αν και οι παίκτες που έφερε ο Ο.Ν.Α κόντευαν να πάνε φαντάροι…). Στο τέλος όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι. Οι νικητές από το αποτέλεσμα, οι χαμένοι από τις καινούργιες εμπειρίες και οι γονείς επειδή καμαρώσαμε τα παιδιά μας να τα δίνουν όλα στο αγαπημένο τους άθλημα. Και να σας πω κάτι; Βλέποντας τα παιδιά όλο και σκεφτόμασταν την ομάδα του Λίνεν που έδινε χαρά στον κόσμο ακόμη κι όταν έχανε. Γιατί αυτό που τελικά θέλουμε όλοι μας είναι να βλέπουμε μπαλίτσα.


Συγχαρητήρια στην Παναγιώτα, στον Αλέξανδρο, στον Ισίδωρο,στον Στέλιο, στον Στέφανο, στον Κώστα, στον Νικόλα, στον Αλκίνοο, στον Λευτέρη, στον Θοδωρή, στον Γιάννη, στον Κωνσταντίνο, στον Παναγιώτη και σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά (συγνώμη δεν μπορώ να θυμηθώ άλλα ονόματα) για τη σπουδαία προσπάθεια.


Επειδή φέτος θα έχουμε παιχνίδια σε τακτική βάση (μία ή δύο φορές τον μήνα) θα σας ενημερώνω σχετικά. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.


Ας ελπίσουμε να τελειώσει ποδοσφαιρικά η σημερινή ημέρα όσο ωραία ξεκίνησε. Το έχουμε μεγάλη ανάγκη. Κάτι η μέχρι σήμερα εμφάνιση της ομάδας, κάτι οι τραυματισμοί, κάτι οι ατυχέστατες δηλώσεις, μας έχουν κάνει σε επίπεδο ψυχολογίας France Telecom

Δεν ήξερες; Δεν ρώταγες;

Είναι μεγάλη μου χαρά να δημοσιεύω κείμενα φίλων του μπλογκ. Σήμερα θα έχουμε την τύχη να διαβάσουμε ένα κείμενο του cdu που είναι ένας από τους νεότερους φίλους του μπλογκ.Ευχαριστώ θερμά.

'Ολοι μας κάπως θιχτήκαμε με τις δηλώσεις Recoba, πιο πολύ συναισθηματικά δηλαδή γιατί οι δηλώσεις είναι απόλυτα λογικές. Θέλω να μοιρατώ μαζί σας μια σχετική ιστορία, πέρα για πέρα αληθινή.
Πριν μερικά χρόνια, ένας φίλος αποφάσισε να γυρίσει από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Βασικά για συναισθηματικούς λόγους, παράτησε μια πολύ καλή καριέρα, με καλά χρήματα και γύρισε πίσω. Μετά από λίγο, έπιασε δουλειά με καλό μισθό για Ελλάδα, που όμως δεν συγκρίνεται με την προηγούμενη αμοιβή του (ας πούμε διαφορά Ίντερ και Πανιώνιος). Δούλευε σε μιά νέα ομάδα που ήταν κομμάτι μιας μεγάλης και επιτυχημένη σε αλλό χώρο Ελλληνική εταιρεία. Το αφεντικό ήξερε καλά ένα άλλο χώρο και είχε καταφέρει να μεγαλώσει και να στεριώσει την εταιρεία του και τώρα έμπαινε σε νέο χώρο (κάτι, ας πούμε, σαν ένα εφοπλιστή που μπαίνει στο ποδόσφαιρο). Ο manager της ομάδας ήταν αρκετά καλός και κατάφερε να φέρει αρκετά αξιόλογα στελέχη (ίσως μάλιστα είχε λίγο μεγάλο roster). Υπήρχαν και μερικές πρόσφατες επιτυχίες και το μέλλον φαινόταν αρκετά αισιόδοξο (κάτι σαν να έχουμε βγεί στο Uefa τα προηγούμενα χρόνια και πάμε γιά την υπέρβαση). Τον manager τον είχε γνωρίσει μέσω κοινού φίλου (που δέν τον έλεγαν Λάμπρο όμως). Τα πράγματα δεν δούλεψαν ακριβώς έτσι. Στο χώρο υπήρχε κάτι σαν "παράγκα" που έλεγχε ποιός παίρνει τις δουλειές και κράταγε για τον εαυτό του τα καλά κομμάτια. Ο φίλος τα έβλεπε αυτά, ήξερε και από τα ποδόσφαιρικα (Πανιώνιος γαρ) από ΠΟΚ, διαιτησίες, Κόκαλη και "κατεστημένο", έκανε όμως υπομονή γιατί, έλεγε, δεν μπορεί, έχουμε και πρόεδρο δυναμικό, καθαρό, επιτυχημένο, επιχειρηματία, θα καταφέρει να βοηθήσει, θα επέμβει τουλάχιστον και με την επιρροή του και το όνομα του θα φέρει το παιχνίδι στα ίσα, έχουμε και καλό manager, έχουμε και καλή ομάδα με γερές μεταγραφές. Πλην όμως όχι. Ο πρόεδρος ήταν αλλού. Μάλιστα σιγά σιγά έχασε και το ενδιαφέρον του (σαν, ας πούμε, να μήν πηγαίνει γήπεδο). Ο manager μοχθούσε αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο φίλος συνέχισε να κάνει υπομονή. Βέβαια είχε εκφράσει τις ανησυχίες του πολλές φορές και είχε αρχίσει να κοιτάζει για δουλειά αλλού. Κουβέντιασε όμως με τον manager (στην ιστορία αυτή ο προπονητής μένει ως το τέλος αν και ήρθε σε ρήξη με τον πρόεδρο). Η θέση του φίλου αναβαθμίστηκε μετά από ένα χρόνο και κάτι, πήρε και αύξηση (και εδώ διαφέρει από την άλλη ιστορία) και συνέχισε με την ίδια ομάδα. Όμως τα ίδια και τα ίδια, ούτε επιτυχίες ούτε τίποτα. Μιζέρια και αποτυχίες μόνο. Τελικά ο φίλος είδε ότι δεν είχε μέλλον το εγχείρημα και αποφάσισε να ξαναφύγει. Είχε δει κιόλας πώς λειτουργεί η Ελλάδα (ας πούμε, πήρε μυρωδιά τι σημαίνει Ελλήνικό πρωτάθλημα). Για την ιστορία, μετά από λίγο, ο πρόεδρος βαρέθηκκε την ομάδα και την πούλησε !!!
Η ιστορία είναι εντελώς αληθινή. Οι ομοιότητες τις ιστορίας με την κατάσταση στον Πανιώνιο είναι αληθινά σύμπτωση, αλλά, ελάτε για λίγο στη θέση του φίλου μου. Μετανιώνεις για μια απόφαση η όχι; Ας δούμε τον Recoba σαν ένα επαγγελματία που βλεπει να απαξιώνεται μέρα με τη μέρα, μέσα στον επαρχιωτισμό και στον ερασιτεχνισμό. Και μετά να δούμε τη κριτική θα του κάνουμε. Για τον φίλο μου και για τον Recoba, η σωστή κριτική είναι "καλά δεν ήξερες, δεν ρώταγες;", ή, όπως θα έλεγαν άλλοι, "ας πρόσεχες".

cdu

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

With compliments

Αφιερωμένο στις φιλοδοξίες σας, στους φίλους σας, στην Ιταλία σας, στα λεφτά σας, στην τακτική σας, στους χοντρούς σας, στις δηλώσεις σας, στους τραυματισμούς σας, στον χαμένο χρόνο σας, στους μάνατζέρ σας, στα dvd σας, στους κουτσούς σας, στις επιλογές σας,στους προπονητές σας, στις ακαδημίες σας, στις κρουαζιέρες σας,στα γήπεδά σας,στα εμπορικά σας κέντρα, στα συμβούλιά σας, στα Ελληνικά σας και στα προπονητικά κέντρα σας.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ

Δεν θα ήθελα να κάνω οποιοδήποτε άλλο σχόλιο για τις δηλώσεις του Αλβάρο Ρεκόμπα ή την ερμηνεία τους από τον κ. Τσακίρη.
Έχω να πω μόνο τα εξής: Είμαι αμετανόητα πιστός φίλαθλος της ομάδας, ανεξαρτήτως του πόσο μου στοιχίζει σε διάφορους τομείς της ζωής μου. Είμαι όπως ακριβώς ήμουν και την πρώτη ημέρα που ΕΠΕΛΕΞΑ να μπω στην Πανιώνια οικογένεια.
Εάν και εφόσον κάποτε μετανιώσω για οποιαδήποτε επιλογή μου, ολοκληρώνω την αποστολή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και φεύγω χωρίς πολλά πολλά...

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Ξεθάψτε τον Τζάρτζανο από τη βιβλιοθήκη!!!









Σήμερα το πρωί αναρωτιόμασταν στο μπλογκ του Ίωνα (http://iwn1998.blogspot.com/2009/10/blog-post_5207.html?showComment=1255612919194#c5530631531565396243) για τη σημασία και την ετοιμολογία της λέξης «απήλιον», που αποτελεί την ονομασία του προπονητικού κέντρου της ομάδας.

Ο Πανιώνιος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το θέμα αυτό:

«Επειδή πολλοί φίλοι του Πανιωνίου εξέφρασαν την απορία τους σχετικά με την ονομασία «Απήλιον» του προπονητικού κέντρου μας στο Κορωπί, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η ονομασία αυτή επιλέχθηκε προς τιμήν του 14χρονου μαθητή Στυλιανού Σπεράντσα που με το ψευδώνυμο Απηλιώτης (ο ανατολικός άνεμος, ο λεβάντες) κερδίσε το διαγωνισμό για τον ύμνο του Πανιωνίου το 1901.Η επιλογή αυτής της ονομασίας έγινε ως σύμβολο της έμφασης που δίνουμε στην υποστήριξη της πολύπλευρης καλλιέργειας των νέων που βρίσκεται στα θεμέλια της κυανέρυθρης φιλοσοφίας και πράξης.Περισσότερα για το θέμα αυτό καθώς και για ιδιοκτησιακό καθεστώς και την εταιρική δομή του Πανιωνίου, θα παρουσιαστούν αναλυτικά στους επόμενους μήνες.».

Η ανακοίνωση αυτή θεωρώ ότι δεν εξηγεί σωστά το θέμα. Όπως έγραψα και στο μπλογκ του Ίωνα (και να με συγχωρέσει που κάνω σχετική ανάρτηση και στο δικό μου, αλλά το θέμα με ιντριγκάρει - επιπλέον δε, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση με αφορά σε κάποιο βαθμό αφού έλαβα μέρος στον διάλογο) και στο βαθμό βέβαια που μου το επιτρέπουν οι γραμματικές μου γνώσεις (δεν είμαι φιλόλογος) γνωρίζω ότι «Απηλιώτης» πράγματι σημαίνει ανατολικός άνεμος.

Επειδή όμως το "Απηλιώτης" είναι παρατσούκλι και χρησιμοποιήθηκε στην πραγματικότητα ως κύριο όνομα, θεωρώ ότι το σωστό θα ήταν να ονομαστεί το κέντρο "Απηλιώτειον" (δηλαδή προς τιμή του Απηλιώτη ή Απηλιώτειο στη δημοτική) και όχι "Απήλιον". Τα ίδια βέβαια ισχύουν και στην περίπτωση που το "Απηλιώτης" χρησιμοποιείται ουσιαστικά ως προσδιοριστικό ανέμου. Το κέντρο μας θα λέγονταν και πάλι "Απηλιώτειον", απλά δεν θα ηταν αφιερωμένο στη μνήμη του Στυλιανού Σπεράντζα, αλλά στον ανατολικό άνεμο.Το θέμα αυτό όμως το λύσαμε...

Με τη συγκεκριμένη όμως αναγραφή ουσιαστικά μετατρέψαμε το κύριο όνομα σε ένα ουσιαστικό το οποίο μάλιστα δεν υπάρχει στην ελληνική γλώσσα – όπως πολύ σωστά επισήμανε ο Ίωνας.

Σύμφωνα με τον Ίωνα (και συμφωνώ απόλυτα βέβαια) στα Ελληνικά δεν υπάρχει η σύνθετη λέξη "απήλιον" (καθώς ο ήλιος γράφονταν με δασεία και κατά συνέπεια το " απ" του πρώτου συνθετικού μετατρέπονταν σε "αφ") αλλά η λέξη "αφήλιον" (σωστή ορθογραφία) που αναφέρεται στην θέση (κατάσταση) ενός πλανήτη όταν στην ελλειπτική τροχιά του βρίσκεται στη μακρύτερη θέση από τον Ήλιο... Σκότος και Έρεβος δηλαδή :). Η ερμηνεία κατά Βικιπαίδεια είναι "Αφήλιο: το σημείο της τροχιάς ενός σώματος (π.χ. ενός πλανήτη) του Ηλιακού Συστήματος που βρίσκεται στη μεγαλύτερη απόσταση από τον Ήλιο." ( http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%86%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF)

Ακόμη όμως κι αν σφάλω και η σωστή αναγραφή ήταν "Απήλιον", τότε θα έπρεπε να γράφεται με "ει" και όχι με "ι", καθώς η λέξη αναφέρεται σε χώρο αφιερωμένο στη μνήμη προσώπου. Θεωρώ βέβαια ότι γι αυτό το σενάριο δεν πρέπει να υπάρχουν πολλές πιθανότητες...

Άρα "Απηλιώτειον"

Η κουβέντα αυτή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ακριβώς επειδή " ...η επιλογή αυτής της ονομασίας έγινε ως σύμβολο της έμφασης που δίνουμε στην υποστήριξη της πολύπλευρης καλλιέργειας των νέων που βρίσκεται στα θεμέλια της κυανέρυθρης φιλοσοφίας και πράξης..." και εννοείται ότι αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οποιαδήποτε αντίθετη θέση.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Κάποιες ιδέες για το Πανιώνιο καλάθι των ιδεών

Τις προάλλες ξαναδιάβαζα την πρόσφατη κοινή ανάρτηση των ανεξάρτητων Πανιώνιων μπλογκ. Με την ανάρτηση αυτή είχαμε ζητήσει, εάν είναι δυνατόν, να γίνουν κάποιες ενέργειες για την απόκτηση οπτικοακουστικού υλικού συγκεκριμένων παιχνιδιών του Πανιωνίου, την κυκλοφορία τους σε dvd και τη διάθεσή τους από την μπουτικ. Η δεύτερη ανάγνωση της ανακοίνωσης με έκανε να σκεφτώ λίγο καλύτερα και να πάω την ιδέα λίγο πιο μακριά.


Θεωρώ ότι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα έπρεπε να είχαν γίνει ήδη, είναι η δημιουργία του Πανιώνιου αρχείου. Δηλαδή η συλλογή, ταξινόμηση, αρχειοθέτηση και ενδεχομένως διάθεση προς πώληση πληροφοριών - αρχειακού υλικού σχετικού με την ομάδα. Θα ήταν σπουδαίο να μπορούσαμε ως ομάδα να συγκεντρώναμε για παράδειγμα από το αρχείο της ΕΡΤ ή άλλων καναλιών όλους τους αγώνες του Πανιωνίου που μπορούν να βρεθούν, έστω και στη μορφή στιγμιότυπων (τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά). Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα οπτικοακουστικό αρχείο, με πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη της διαχρονικής εικόνας - πορείας της ομάδας.


Κάποιος θα έλεγε ότι αυτό μπορεί να κοστίσει. Συμφωνώ. Όμως θεωρώ ότι είναι ένα 100% πρωτότυπο σχέδιο το οποίο μάλιστα μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί. Για παράδειγμα ο Πανιώνιος θα μπορούσε να δημιουργήσει μια web tv ή τέλος πάντων μια διαδικτυακή υπηρεσία, που θα λειτουργούσε κατά τα πρότυπα του pay per view (σε αυτό θα μπορούσε να μας βοηθήσει η χορηγός μας wind) και να πουλάει το υλικό αυτό. Πελάτες μας δεν θα ήταν μόνο φίλαθλοι του Πανιωνίου, αλλά αντίστοιχα φίλαθλοι και άλλων ομάδων που θα ήθελαν πρόσβαση σε συγκεκριμένο αρχειακό υλικό. Επιπλέον, θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε σε πρώτη φάση σε dvd κάποιους συγκεκριμένους και πολύ σημαντικούς ιστορικά αγώνες της ομάδας π.χ τελικός 79, τελικός '98, τελικός κυπέλλου στο μπάσκετ κ.λ.π και από τα έσοδα να χρηματοδοτούσαμε το υπόλοιπο εγχείρημα. Θέληση να υπάρχει και λύσεις βρίσκονται.


Ακόμη κι αν ο επιχειρηματικός κίνδυνος θεωρούνταν μεγάλος, θα μπορούσαμε να καταβάλουμε όλοι μας ένα συγκεκριμένο ποσό για τον σκοπό αυτό με την αγορά του διαρκείας μας και αντίστοιχα να μας παρέχεται η δυνατότητα ετήσιας πρόσβασης στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Ίσως το εγχείρημα αυτό να μπορούσε να χρηματοδοτηθεί και από την ΓΓΑ, καθώς η δημιουργία Πανιώνιου αρχείου, ισοδυναμεί με την αρχειοθέτηση ενός μεγάλου τμήματος του Ελληνικού αθλητισμού.Αυτό το τελευταίο το γράφω περισσότερο ως παροχή "δικαιολογίας" στο κράτος γιά την χρηματοδότηση του εγχειρήματος.


Η ταξινόμηση και αρχειοθέτηση ιστορικού υλικού θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία λευκωμάτων ή βιβλίων σχετικών με τον Πανιώνιο, τα οποία θεωρώ ότι θα είχαν και εκδοτικό και εισπρακτικό ενδιαφέρον. Παράλληλα, η τροπαιοθήκη του συλλόγου θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με συλλεκτικά αντικείμενα, όπως παλιές φανέλες, σύμβολα, αναμνηστικά κ.α τα οποία βρίσκονται στην κατοχή παλαίμαχων ποδοσφαιριστών – αθλητών και θα μπορούσαν με την σειρά τους να αποτελέσουν το πρώτυπο γιά τη δημιουργία, παραγωγή και διάθεση πιστών αντιγράφων τους που θα πωλούνταν από την μπουτίκ

.

Δεν τρέφω αυταπάτες. Οι συγκεκριμένες ιδέες δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Εδώ ο Πανιώνιος δεν υλοποίησε πολύ ευκολότερες και φθηνότερες ιδέες. Ακόμη – ακόμη και οι εορτασμοί των 120 χρόνων ίσως αποδειχθούν μια ανούσια ιστορία. Μια ευκαιρία αλλαγής της φανέλας και δημιουργίας διαφημιστικών με το λογότυπο των 120 χρόνων. Είναι κρίμα όμως να διαθέτουμε ένα καλό ποδοσφαιρικό μαγαζί και να μην ψάχνουμε διαρκώς νέους τρόπους χρηματοδότησης και προβολής της ομάδας, περιμένοντας το μάνα εξ ουρανού από τον Χ πρόεδρο χρηματοδότη και από τα τηλεοπτικά έσοδα. Είναι κρίμα να μην υπάρχει διαρκής προσπάθεια εξεύρεσης νέων πηγών εσόδων, νέων διαφημιστικών συνεργατών, νέων επενδυτών και γενικότερα καλύτερη εμπορική εκμετάλλευση του σήματος του Πανιωνίου με κάθε τρόπο.


Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα πράγμα. Αυτή τη στιγμή ο Πανιώνιος εισπράττει ένα αξιόλογο ποσό από την τηλεοπτική αναμετάδοση των αγώνων του. Τα συγκεκριμένα ποσά όμως δεν είναι εξασφαλισμένα και για το μέλλον. Η αγορά μας είναι μικρή και η τηλεόραση περνάει βαθιά κρίση. Παράλληλα η ομάδα δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, γεγονός που μειώνει το ενδιαφέρον των υπόλοιπων φιλάθλων – τηλεθεατών.


Σε πολλές χώρες, οι παίκτες διεκδίκησαν και πήραν ποσοστό από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις (με αντίστοιχη μείωση των ποσοστών υπέρ της ομάδας), επικαλούμενοι το δικαίωμά τους επί της εικόνας τους. Ουσιαστικά δηλαδή κατάφεραν να αποσπάσουν ένα τμήμα από τα τηλεοπτικά μερίδια υποστηρίζοντας ότι ανεξάρτητα από τις όποιες συμφωνίες των ομάδων τους, κανείς δεν είχε το δικαίωμα να αναπαράγει την εικόνα τους σε ΜΜΕ χωρίς τη συγκατάθεση τους και κυρίως χωρίς την καταβολή αμοιβής. Αυτό θα το δούμε σύντομα και στην Ελλάδα. Πρέπει λοιπόν η ομάδα να λάβει όλα τα μέτρα οικονομικής της εξασφάλισης και να μην περιμένει τα πάντα από τις τηλεοπτικές αναμεταδόσεις ή από την κατασκευή του νέου γηπέδου, η οποία ακόμη κι αν γίνει, είναι βέβαιο ότι θα αρχίσει να αποδίδει σοβαρά οικονομικά έσοδα μετά από την αποπληρωμή των δανείων, ήτοι μετά από πολλά πολλά χρόνια.


Δυστυχώς ο σημερινός Πανιώνιος μοιάζει με νέο της δεκαετίας του ’60 που είχε εναποθέσει όλες του της ελπίδες στον πλούσιο θείο από την Αμερική και στο όνειρο αντιπαροχής του παλιού πατρικού. Με αυτή τη λογική όμως δεν πρόκειται να πάμε μπροστά και πολύ περισσότερο ο Πανιώνιος θα μένει διαρκώς καταδικασμένος να επιβιώνει χάρη στην γενναιοδωρία, την «τρέλα» ή τις επιχειρηματικές εμπνεύσεις (καλές ή κακές) του εκάστοτε προέδρου – χρηματοδότη του. Όσα γήπεδα λοιπόν κι αν φτιαχτούν θα παραμένουμε στην ίδια οικονομική μιζέρια. Δεν αρκεί να πιστεύουμε γιά τον εαυτό μας ότι είμαστε μεγάλη ομάδα. Αυτό πρέπει πρώτα να αποδεικνύεται από το ταμείο μας.

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Τραυματισμοί και άλλα

Η επικοινωνιακή πολιτική του Πανιωνίου δεν ήταν ποτέ καλή. Τον τελευταίο καιρό είχε γίνει ακόμη χειρότερη καθώς είχε ουσιαστικά καταργηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη του προπονητή κάθε Παρασκευή όπως επίσης και η δημοσίευση του ιατρικού δελτίου.

Ενόψει του παιχνιδιού με τον Ηρακλή, είναι προφανές ότι ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα γιά την κατάσταση των ποδοσφαιριστών μας. Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση θα αρκεστούμε στο σημερινό σχετικό άρθρο του Τηλέμαχου Βαρβαρέσου στην Sport Day.

Έχουμε και λέμε: 1. Φαμπιάν Εστογιανώφ: Αγωνίστηκε για 75' στο φιλικό με τον ΠΑ.Ο Ρουφ και αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή, 2. Γιώργος Τζαβέλλας: Ξεπέρασε το σφίξιμο στους προσαγωγούς, 3. Μπόσκο Μπάλαμπαν: Ενοχλήσεις στον δικέφαλο, μάλλον θα προλάβει το παιχνίδι, 4. Μάρτιν Λάτκα: θλάση στον δικέφαλο, υπάρχει αισιοδοξία, 5. Αλβάρο Ρεκόμπα, αμφίβολος καθώς δεν έχει επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα, 6. Ντάριο Σμόγιε: ατομικό πρόγραμμα λόγω τραβήγματος στον δικέφαλο την προηγούμενη εβδομάδα, 7.Μάριος Νικολάου:απουσίαζε με την εθνική Κύπρου και πρέπει να ελεχθεί ο βαθμός ετοιμότητας του.

Οι παραπάνω ειδήσεις δεν είναι καλές. Δεν σημαίνει ότι η ομάδα θα αγωνιστεί με τόσες ελλείψεις. Είναι βέβαιο όμως ότι πολλοί από τους παίκτες που θα αγωνιστούν δεν θα είναι στην καλύτερη κατάστασή τους. Εντύπωση προκαλούν οι πολλοί μυικοί τραυματισμοί παικτών... Θα ήθελα πάρα πολύ να γνωρίζω τις επιδόσεις τους στα εργομετρικά τέστ...

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Goal, η Εσπανιόλ παρακολουθεί στενά τον Ουέλιγκτον Μπαρόνι, ο οποίος θα της επιστραφεί (μάλλον) το καλοκαίρι και θα ενταχθεί στην πρώτη ομάδα. Αντίθετα, δεν φαίνεται να υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον για τον Μπεθέρα. Το δημοσίευμα αυτό δίνει εξηγήσεις σε πολλά ερωτηματικά που είχαμε μέχρι και σήμερα, σχετικά με τις υποχρεώσεις μας έναντι της Εσπανιόλ. Ας ελπίσουμε ο Βραζιλιάνος να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον των Ισπανών, αποδίδοντας ικανοποιητικά για όσο χρόνο παραμείνει στην ομάδα μας και παράλληλα, μια που ο Μπεθέρα δεν κατόρθωσε να αποδώσει τα αναμενόμενα, ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψει στον Πανιώνιο ο Ταμπάσης, έχοντας αγωνιστικές παραστασεις και ότι θα δοθούν ευκαιρίες στον ταλαντούχο Ανδριόλα.

Η πιο σημαντική είδηση όμως ήταν ότι εντός των επόμενων ημερών ο Μπαρόνι θα αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο, γεγονός που σημαίνει ότι θα ανοίξει μια θέση ξένου, συνεπώς ο Πανιώνιος θα έχει περισσότερες εναλλακτικές λύσεις κατά την μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση Π.Κ γιά την επετειακή φανέλα


Αγαπητοί συν-Πανιώνιοι πρέπει να διευκρινήσουμε κάτι σχετικά με την αγορά της επετειακής φανέλας του ΠΚ. Χρειάζονται δυο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ κουπόνια + 20 ευρώ (όπως γράφουμε και στο φύλλο που κυκλοφορεί) και αυτό γιατί η φανέλα είναι προσφορά της εφημερίδας. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ ΡΟΥΦ 0-0

Παλαιότερα, αναφερόμενοι σε φιλόδοξες ομάδες και παίκτες, λέγαμε ότι δεν τους αρέσει να χάνουν ούτε στα φιλικά. Κάτι τέτοιο έγινε μάλλον χθες, όταν ο Πανιώνιος, σε φιλικό αγώνα (προπονητικού χαρακτήρα), αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον ΠΑΟ Ρουφ.


Ο Πανιώνιος αγωνίσθηκε με τους: Ανδριόλα, Σεμπέκο, Γουέλιγκτον, Λαζούρα, Αναστασόπουλο, Γουνδουλάκη, Κούκετς, Κούρντι, Κοροβέση, Λουκίνα, Εστογιανόφ (75' Ντούνη).


Η ομάδα μας έχασε τη μοναδική ευκαιρία να επικρατήσει του αξιόμαχου ΠΑΟ Ρουφ, όταν ο Φαμπιάν Εστογιάνωφ αστόχησε σε πέναλτι.


Ο Πανιώνιος ίσως και να επηρεάστηκε α) από την ώρα διεξαγωγής του παιχνιδιού (πρωί),β) από το ιδιαίτερο μικροκλίμα του προπονητικού κέντρου, γ) από το γεγονός ότι ο ΠΑΟ Ρουφ κατέβηκε να αγωνιστεί χωρίς ελλείψεις και με όλους τους βασικούς του παίκτες σε αντίθεση με την ομάδα μας που αγωνίστηκε με κάποιους παίκτες της Κ21. Εννοείται ότι βασικό ρόλο έπαιξε και η ατυχία, γιά άλλη μία φορά.

Στο παιχνίδι αυτό συνέβησαν κοσμογονικές αλλαγές. 1. αγωνίστηκε ο Ανδριόλας, 2. αγωνίστηκε ο Κούκετς, 3. αγωνίστηκε ο Γουνδουλάκης, 4 ο Μπαρόνι δεν αντικατέστησε κανέναν αλλά ξεκίνησε βασικός και 5 ο κος Φερέρα έκανε ΜΙΑ αλλαγή και μάλιστα στο 75, όταν ο Ντούνης αντικατέστησε τον μοιραίο Φαμπιάν. Προφανώς ο κος Φερέρα ακόμη και σε φιλικά προπονητικού χαρακτήρα κόντρα στον ΠΑΟ Ρουφ δεν βρίσκει αντικαταστάτες στον πάγκο του...


Ύστερα λοιπόν από τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Ατρόμητο, ακολούθησε το δεύτερο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟ Ρουφ και φυσικά η ομάδα θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή με ανεβασμένη ψυχολογία.


Αυτή βέβαια είναι η μία ανάγνωση του αποτελέσματος. Υπάρχει και δεύτερη. Πιάσαμε πάτο αδέλφια…

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

O Μανόλο στην Wind

«Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Ο Πανιώνιος έχει μεγάλες δυνατότητες που σιγά- σιγά αρχίζουν να φαίνονται στο γήπεδο. Περιμένω ακόμα καλύτερα πράγματα από εμένα αλλά και την ομάδα καθώς βρίσκουμε τον καλό μας εαυτό. Μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό όλοι οι υπόλοιποι είμαστε στο ίδιο επίπεδο και γι’ αυτό μπορούν να συμβούν τα πάντα. Ο Πανιώνιος πρέπει να έχει όραμα αναζητώντας τη διάκριση..»
Μανώλη τι είναι αυτό που μένει περισσότερο στη μνήμη σου από την πρόσφατη νίκη του Πανιωνίου;
«Ήταν για όλους μας μια νίκη που την είχαμε ανάγκη και την χρειαζόμασταν. Βέβαια αυτή συνδυάστηκε, για μένα, και με ένα γκολ που βοήθησε την ομάδα μου αλλά νομίζω πως έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Απλά έκανα αυτό που ξέρω και νιώθω ότι μπορώ. Προσέφερα στην επιτυχία και το σπουδαιότερο είναι να είμαι καλά και να προσφέρω σε κάθε αγώνα..»
Που οφείλεται η ως τώρα μέτρια πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα;
«Δεν νομίζω πως ήμασταν τόσο κακοί όσο έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα. Δεν μας πήγαν καλά πολλά πράγματα και εκτιμώ πως ήμασταν και αρκετά άτυχοι. Όχι πως δεν παίξαμε καλά. Αντίθετα στο τελευταίο ματς με τον Ατρόμητο δίχως να κάνουμε και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση νικήσαμε. Ήταν ένας αγώνας όπου υπήρχε πολύ άγχος από όλους μας καθώς δεν σκεφτόμασταν τίποτε άλλο πέραν από τους τρεις βαθμούς. Στα προηγούμενα παιχνίδια παίξαμε καλά σε μεγάλα διαστήματα αλλά δεν πήραμε αυτό που πραγματικά αξίζαμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όμως. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε υπομονή και να πιστεύουμε στις πραγματικά μεγάλες δυνατότητες της ομάδας. ΘΕΛΩ να κοιτάζουμε μπροστά καθώς έχουμε τις ικανότητες..»
Μπορεί ο Πανιώνιος να αξιοποιήσει αυτό το κλίμα στα επόμενα παιχνίδια του;
«Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Δεν υπάρχει τίποτε δεδομένο, θετικά αλλά και αρνητικά για εμάς. Η νίκη επί του Ατρομήτου σε ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς και τους αντιπάλους μας, έδωσε στην ομάδα την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση να δει τα πράγματα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Εξάλλου ο Πανιώνιος πρέπει να έχει όραμα αναζητώντας τη διάκριση. Έχουμε μπροστά μας κάποιες μέρες να ξεκουραστούμε, λόγω του κενού στο πρόγραμμα και προπάντων να ετοιμαστούμε για αυτό που έρχεται. Ο επόμενος αγώνας με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη είναι μια πρόκληση για όλους μας καθώς σε αυτό το ματς καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τα οφέλη της επιτυχίας που προηγήθηκε και να μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. Θα πάμε για τη νίκη εφόσον είμαστε μια ομάδα που βρίσκει σιγά – σιγά τον καλό εαυτό της. Μην ξεχνάτε πως μέσα στο καλοκαίρι άλλαξαν πολλά στον Πανιώνιο. Ήρθε ένας νέος προπονητής και αρκετοί καινούργιοι παίκτες. Η προσαρμογή όλων στα νέα δεδομένα δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Πάντως τώρα είμαστε καλά και τέτοιους αγώνες όπως ο επόμενος για εμάς στο πρωτάθλημα, είναι στις δυνατότητές μας.»
Ποια η γνώμη σου για το επίπεδο του πρωταθλήματος έπειτα από τις πρώτες έξι αγωνιστικές; Ποιες μπορεί να είναι οι βλέψεις του Πανιωνίου σ’ αυτό;
«Ποιοτικά είναι ένα καλό πρωτάθλημα με πολλές απαιτήσεις. Νομίζω πως πέραν του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που ξεφεύγουν και θα διεκδικήσουν την κορυφή όλες οι υπόλοιπες ομάδες είμαστε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές κι αυτό με κάνει να αισθάνομαι αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας μου στην φετινή χρονιά. Όλα τα ματς είναι δύσκολα αλλά παράλληλα και μέσα στις δυνατότητές μας για να τα κερδίσουμε εφόσον ασφαλώς κάνουμε αυτά που μπορούμε στο γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση περιμένω πως η συνέχεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλους και προπάντων για την ομάδα μας..»
Από τον Μανώλη Σκούφαλη τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος;
«Είμαι καλά και νιώθω έτοιμος να προσφέρω τα μέγιστα σε κάθε αγώνα και σε κάθε ευκαιρία. Πιστεύω στον εαυτό μου και με την καλή δουλειά σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο, νομίζω πως θα κάνω μια καλή σεζόν. Σημασία έχει να πάει καλά και ο Πανιώνιος και γι’ αυτό οφείλω να συνεχίσω τις προσπάθειές μου..».


Δεν έχω κρύψει ποτέ τη μεγάλη μου αγάπη γιά τον Μανόλο. Με την ευκαιρία της συνέντευξής του θα ήθελα να του πω δημοσίως δύο πράγματα. Και καλά και λίγο πικρά. Πάντα όμως καλόπιστα.
Μανώλη σε ευχαριστώ πολύ γιa όσα έχεις προσφέρει στην ομάδα μέχρι σήμερα. Δεν χωράει αμφιβολία ότι είσαι από τις σύγχρονες σημαίες της ομάδας. Το αγωνιστικό πάθος σου όμως τον τελευταίο καιρό σε παρασύρει να μην παίζεις ομαδικά ενώ και κάποιες φορές είσαι λιγότερο απλός στο παιχνίδι σου απ' ό,τι χρειάζεται. Θα είναι καλό να βελτιώσεις τα δύο αυτά σημεία στο παιχνίδι σου. Η παραπάνω κριτική σε καμία περίπτωση δεν σου στερεί τον τίτλο του ΤΟΤΕΜ της ομάδας.
Σου εύχομαι επιτυχία και προπάντων υγεία.

brfunatic

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση Π.Α.Ε Πανιώνιος για τις δόσεις


Η διοίκηση του Πανιωνίου ΓΣΣ ΠΑΕ, παρακολουθεί έκπληκτη την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί σε μερίδα του Τύπου, σχετικά με τις πληρωμές που αφορούν τις μεταγραφές των πρώην αθλητών μας Ραφίκ Τζιμπούρ και Γρηγόρη Μάκου στην ΠΑΕ ΑΕΚ.
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχουμε καμία συμμετοχή σε όλα αυτά τα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί δήθεν αδυναμίας πληρωμών, οφειλών κλπ. Ουδέποτε ερωτηθήκαμε και ουδέποτε εκφράσαμε άποψη επί αυτών.

Είμαστε λοιπόν αναγκασμένοι, στα πλαίσια και της πάγιας πολιτικής μας περί διαφάνειας, να δημοσιοποιήσουμε όλες τις πληρωμές (παλιές και μελλοντικές) προς γνώση και συμμόρφωση όλων όσων διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

Θεωρούμε τέλος, ότι είναι απαράδεκτο να έχουμε φτάσει στο 2010 και να μην τηρούνται οι στοιχειώδεις δεοντολογικές αρχές από μερίδα των Μ.Μ.Ε. Δηλαδή τα αυτονόητα, όπως να ρωτάνε πριν βγάλουν μία «είδηση» ή να επιβεβαιώνουν τις «πληροφορίες» που έχουν.
Τώρα λοιπόν που έχουν πλήρη εικόνα των ημερ/νιών πληρωμών, θα είμαστε στη διάθεση τους να μας ρωτήσουν την επομένη κάθε πληρωμής, αν τη λάβαμε ή όχι…

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Μια μικρή αποκατάσταση

Η είδηση της απόκτησης του Σουλεϊμάν Όμο από τον Πανιώνιο ήταν από μόνη της προβοκατόρικη. Ο συμπαθής Αφρικανός είχε ομόηχο επώνυμο με τη μάρκα γνωστού απορρυπαντικού. Οι συνειρμοί πολλοί. Αυτό που ενδιέφερε βέβαια τους περισσότερους δεν ήταν τα αθώα πειράγματα για το όνομα του, αλά το κατά πόσο θα μπορούσε ο κολλητός του Κουμορτζί να ανταποκριθεί στον σκοπό του και να «καθαρίζει» τις φάσεις στην περιοχή.

Οι πληροφορίες που είχαμε μιλούσαν για παίκτη όχι ιδιαίτερης αξίας, επιρρεπή στο λάθος, ο οποίος στην ομάδα μας θα χρησιμοποιούνταν ως κεντρικός αμυντικός. Επιπλέον μειονεκτήματά του ότι ήταν μικρός, άπειρος και χωρίς συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία. Πράγματι οι πληροφορίες μας ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν από το πρώτο παιχνίδι, διακρίναμε όμως όλοι ότι πρόκειται για παίκτη ο οποίος μπορεί να μην είναι κατάλληλος για τη θέση του κεντρικού αμυντικού, έδειχνε όμως σχετικά καλά δείγματα για αμυντικό χαφ.Στις πρώτες έξι συμμετοχές πέτυχε και δύο σημαντικά τέρματα.

Θεωρώ ότι είναι άδικο να υπάρχουν σήμερα δημοσιεύματα, τα οποία βέβαια ήρθαν στο φως μετά την επίτευξη δύο τερμάτων εκ μέρους του Όμο, που μιλούν για δικαίωση του αποδιοπομπαίου τράγου. Ο Όμο ως παίκτης δεν υπήρξε αποδιοπομπαίος τράγος για τους φιλάθλους του Πανιωνίου. Περισσότερο τα είχαμε με τον κ. Φερέρα. Δεν μπορεί να φταίει η πέτρα, αλλά το χέρι που την πετάει...

Προσωπικά θεωρώ ότι ως κεντρικός αμυντικός ο συγκεκριμένος παίκτης - τη δεδομένη στιγμή - δεν μπορεί να σταθεί σε καμία ομάδα της κατηγορίας. Και για να μην το τοποθετήσουμε και προσωπικά, οφείλω να πω ότι ο Πανιώνιος έχει τεράστιες ανισότητες στο ρόστερ του. Διαθέτει παίκτες που απέχουν σημαντικά από το επίπεδο ακόμη και των παραδοσιακά μεγάλων Ελληνικών ομάδων, όπως και παίκτες που δεν μπορούν να σταθούν ούτε στην τελευταία ομάδα της κατηγορίας μας. Αυτή είναι η αλήθεια. Πολύ φοβάμαι ότι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν μπορεί να δέσει η ομάδα μας.

Δεν μου φταίει ο Όμο αλλά ο κος Φερέρα που τον χρησιμοποιεί σε θέση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Εννοείται ότι όλοι μας θα χαρούμε να έχει σύντομα μεγάλη εξέλιξη το παιδί αυτό και να βρει τη θέση που του ταιριάζει. Κεντρικός αμυντικός όμως δεν είναι με τίποτα. Το αν μπορεί να γίνει στο μέλλον μου είναι αδιάφορο τη δεδομένη χρονική στιγμή που η άμυνά μας μπάζει. Τώρα τρώμα τα γκολ. Το τι θα γίνει σε έξι μήνες, ένα χρόνο ή δέκα τέρμινα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Άλλωστε όταν λέμε ότι δίνουμε χρόνο συμμετοχής σε νέους παίκτες εννοούμε προφανώς ότι προσφέρουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους που μπορούν και που έχουν το ταλέντο να αξιοποιήσουν άμεσα την ευκαιρία που θα τους δοθεί. Ο Πανιώνιος ως μεγάλη ομάδα μπορεί να δίνει ευκαιρίες, δεν μπορεί όμως να αποτελέσει το κεφάλι του κασίδη γιά τον κάθε νεαρό παίκτη. Δεν είμαστε σχολείο μαθητευόμενων μάγων. Άλλωστε το μεγάλο ταλέντο φαίνεται από την πρώτη στιγμή.Δεν κρύβεται.

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα όμως μας έδωσαν και κάποιες άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Goal, ο Σουλεϊμάν Όμο έπαιζε στο Αιγάλεω με μισθό 850 ευρώ τον μήνα (!!!). Η μεταγραφή του στον Πανιώνιο στοίχισε 100.000 ευρώ (!!!) και οι ετήσιες αποδοχές του μπορούν με τα πριμ να ανέλθουν στο ποσό των 40.000 ευρώ. Εάν όλα αυτά τα ποσά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε μάλλον μιλάμε για τεράστια σπατάλη και μάλιστα σε μία χρονιά που απ’ ότι φαίνεται ο βασικός στόχος ήταν ο ισοσκελισμός του οικονομικού ανοίγματος.

Θεωρώ αδιανόητο σε μία χρονιά ισχνών αγελάδων ένας παίκτης προερχόμενος από ομάδα β’ εθνικής, χωρίς την παραμικρή εμπειρία στην κατηγορία να τετραπλασιάζει τις ετήσιες αποδοχές του, παίζοντας μάλιστα και σε διαφορετική θέση από τη φυσική του. Άραγε θα μπορέσει να βγάλει τα λεφτά του;

Από τέτοιου είδους κουβαρνταλίκια μήπως στερηθήκαμε μία ακόμη μεταγραφή που είχαμε απόλυτη ανάγκη; Το μέλλον θα δείξει...

Πρόταση προς την Eternal

"Πρόταση προς Eternal"

Διαβάζοντας το εξώφυλλο του περιοδικού σας είδα κάποιες φωτογραφίες από τα ματς του 1971 με την αθλέτικο Μαδρίτης.

Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσατε να έρθετε σε επαφή με την Αθλέτικο Μαδρίτης αλλα και την ισπανική τηλεόραση και να ζητήσετε αντίγραφα από τα βίντεο εκείνων των αγώνων. Η Αθλέτικο Μαδρίτης αλλά και η ισπανική τηλεόραση θεωρώ ότι ήταν πολύ πιο οργανωμένες από μας με αποτέλεσμα να έχουνκρατήσει μεχρι σήμερα κάποιο αντίγραφο. Ας μην είναι ο ήχος ελληνικός. Θεωρώ ότι θα ήταν μια πολύ σημαντική προσθήκη στην βιντεοθήκη του κάθε Πανιώνιου να έχει αντίγραφο από αυτά τα παιγνίδια.Το ίδιο επίσης θα μπορούσε να γίνει και με τα παιγνίδια με την Τβεντε του 1979. Θεωρώ ότι εκτός από υλικό ένδυσης οι μπουτίκ πρέπει να προσφέρουν και οπτικό υλικό από τέτοια παιγνίδια.

Ανεξάρτητα Πανιώνια Μπλόγκς

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

ΦΕΡΤΕ ΓΟΥΡΙΑ!!!

Για να έρθει η πρώτη νίκη του Πανιωνίου επιστρατεύσαμε όσα γούρια είχαμε. Αλλάζαμε θέσεις, ξεθάψαμε τα γούρικα κασκόλ, παίξαμε Δευτέρα, ξεκινήσαμε με το τέρμα του Αγίου Ανδρέα, άλλαξε η κυβέρνηση( προς ευχαρίστηση μιας όμορφης Αιγειριώτισσας) και τέλος άλλαξε η ομάδα εμφάνιση. Κατά το ήμισυ έστω.

Τόσα γούρια, τόσων ανθρώπων δεν μπορούσαν να κάνουν λάθος. Η σημερινή νίκη λοιπόν οφείλεται στα γούρια και στον Κούμο. Και μόνο…

Οι τρεις σημερινοί βαθμοί μας δίνουν μια ανάσα, αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα. Ο Πανιώνιος των πρώτων αγωνιστικών είναι με διαφορά η χειρότερη ομάδα μας των τελευταίων ετών. Τερματοφύλακας; Χωρίς προσωπικότητα. Είναι ταλαντούχος; Μπορεί και να είναι. Ο Νικοπολίδης που δεν είναι και ο πιο ταλαντούχος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος έκανε καριέρα λόγω της σταθερότητας και του εμβληματικού του χαρακτήρα. Ο Μπέλιτς δεν διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά. Λυπάμαι. Άμυνα; Όποια μπαλιά έρχεται ψηλά, κυριολεκτικά πηγαίνει για μέσα. Χαφ; Πολύ βελτιωμένος ο Καστελιόνε, όμως δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να κρατήσει τη μπάλα και να κάνει παιχνίδι. Αποτέλεσμα; Δεν φτάνουν σωστές μπαλιές στην επίθεση. Επίθεση; Ο Ριέρα είναι πραγματικό μηχανάκι. Ο άνθρωπος αυτός όμως είναι αδύνατον να τα κάνει όλα… Ο Μπάλαμπαν μπορεί σήμερα να ήταν λίγο καλύτερος, αλλά και πάλι δεν είδαμε τίποτα σπουδαίο. Μοντέρνο μαλλί, μάγκικο στυλάκι αλλά από ουσία τίποτα.

Όταν τα γκολ που έχουμε πετύχει τα έχουν σκοράρει ο Όμο, ο Σκούφαλης και ο Κουμορτζί τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Και με τους επιθετικούς αυτούς καθ’ εαυτούς αλλά και με την ανάπτυξη της ομάδας.

Φυσική κατάσταση; Ότι κάνουμε μέχρι το 60’. Μετά πέφτουν οι ασφάλειες.

Ανάπτυξη και αυτοματισμοί; Ας γελάσω καλύτερα. Αν ο κος Φερέρα είναι ο ειδικός στην τακτική, τότε μάλλον εγώ είμαι ο Μικ Τζάγκερ στα καλυτερά του…Και εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα του Πανιωνίου. Δεν μπορώ να μην γράψω κάτι που το βλέπουμε όλοι. Ο κος Φερέρα έχει καταφέρει να αποδoμήσει την ομάδα. Σε καμία περίπτωση ο Πανιώνιος δεν δίνει την εικόνα καλοδουλεμένης ομάδας. Ο κος Φερέρα μπορεί να τα καταφέρνει καλά στο PS3. Στον Πανιώνιο πάλι όχι. Είναι ντροπή να κερδίζει η ομάδα με 1-0 σε κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο και ο προπονητής να βγάζει τον Μπάλαμπαν και να βάζει τον Μπαρόνι. Είναι ντροπή να έχει δεχθεί το 1-1 και να μην κάνει την τρίτη αλλαγή. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κος Φερέρα δεν έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του, αλλά μάλλον ούτε στον εαυτό του. Αυτή είναι νοοτροπία προπονητή που κοουτσάρει ομάδα που προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό. Συγνώμη, αλλά προσωπικά δεν πηγαίνω στο γήπεδο για να δω έναν τέτοιο Πανιώνιο.

Μια λοιπόν που ο κος Τσακίρης έχει αναλάβει την πλήρη ευθύνη, θα είναι καλό να ξέρει ότι λάθος είναι να μην αναγνωρίζεις το λάθος σου. Αυτή τη στιγμή ο κος Τσακίρης δεν δείχνει εμπιστοσύνη στον προπονητή ούτε υποστηρίζει τις επιλογές του. Αυτό που κάνει είναι να επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος σε κάθε αγωνιστική. Αυτός ο Πανιώνιος δεν μπορεί να πάει μπροστά.Πολύ φοβάμει ότι μας περιμένει δύσκολος χειμώνας, εκτός κι αν μιλήσουν οι Ουρουγουανοί. Αλλιώς δεν υπάρχει ελπίδα…

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Συνέντευξη τύπου κ. Φερέρα

Στην εισαγωγή του ο κ. Φερρέρα τόνισε: «Η ερώτηση που σίγουρα έχετε είναι γιατί κάνουμε αυτή τη συνέντευξη σήμερα και όχι στο παρελθόν. Η απάντηση είναι ότι τώρα έχω πράγματα να σας πω, επειδή ξέρω καλύτερα την ομάδα και το σύλλογο, αλλά και επειδή θεωρώ ότι πρέπει να μας δίνεται η δυνατότητα να μιλάμε μία φορά την εβδομάδα, έτσι ώστε να έχετε και εσείς καλύτερη ενημέρωση. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν λάθος ειδήσεις που προέρχονται από λάθος πληροφορίες»

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας ο κ. Φερρέρα είπε: «Φυσικά και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία. Η συγκομιδή των 2 βαθμών δεν είναι ότι καλύτερο. Απ’ την άλλη δεν είμαι σίγουρος πως αν πει κάποιος πως έπρεπε να έχουμε περισσότερους βαθμούς, θα είναι σωστός.
Χρησιμοποιούμε πολλούς νεαρούς παίκτες, γεγονός που είναι καλό για το σύλλογο. Προσπαθούμε να δώσουμε μία θετική εικόνα για το ποδόσφαιρο που παίζει ο Πανιώνιος, προσπαθώντας να παίζουμε πάντα επιθετικά, δηλαδή δεν παίζουμε καταστροφικό ποδόσφαιρο. Παίζουμε όλους τους αγώνες με 2 επιθετικούς και 2 μεσοεπιθετικούς, δυστυχώς έχουμε μόνο 2 βαθμούς και αυτό είναι αυτό που προσπαθούμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε.
Στο ποδόσφαιρο δυστυχώς δεν μπορείς να τα εξηγήσεις όλα. Για παράδειγμα στον αγώνα με τον Λεβαδειακό δεν έπρεπε να χάσουμε, αλλά χάσαμε. Είχαμε χαμένο πέναλτι, πολλές ευκαιρίες, περισσότερη κατοχή, αλλά χάσαμε.
Με τον Αστέρα πιστεύω ότι είχαμε λάθος στρατηγική και γι αυτό δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε. Ο Αστέρας είχε έρθει εδώ με ένα σκοπό. Να εκμεταλλευτεί τα όποια λάθη μας. Έπαιξε αμυντικά, δίνοντας μας χώρο και αφήνοντας μας να έχουμε πολύ κατοχή. Η ομάδα μας δεν είναι έτοιμη ακόμη για τέτοιο παιχνίδι και γι αυτό είχαμε πρόβλημα με τον Αστέρα.
Στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, εμφανιστήκαμε πολύ πιο βελτιωμένοι. Ειδικά μέχρι τον αγώνα με Ολυμπιακό, σε όλα τα άλλα ματς, ήμασταν η ομάδα με τις πιο πολλές ευκαιρίες από τους αντιπάλους μας. Μας λείπει το γκολ, αλλά είναι πλέον θέμα χρόνου να έρθει και αυτό».

Για τον εάν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης: «Φυσικά και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Κατ΄ αρχάς για να δουλέψεις επάνω σε κάτι και να το βελτιώσεις πρέπει να σου αρέσει. Εμένα μου αρέσει ο Πανιώνιος σαν ομάδα και γι αυτό πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δουλέψουμε έτσι ώστε να βελτιωθούμε. Ξέρω τις δυσκολίες, είδα ότι οι οπαδοί της ομάδας δεν ήταν ικανοποιημένοι μετά την ήττα από τον Αστέρα, αλλά όταν σου αρέσει κάτι σημαίνει ότι το πιστεύεις. Και εγώ πιστεύω στον Πανιώνιο».

Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και αν αυτό έχει ιδιαίτερο ή κρίσιμο χαρακτήρα: «Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι ένας άλλος αγώνας, στο οποίο αν κερδίσεις παίρνεις 3 βαθμούς, στην ισοπαλία 1 και αν χάσεις 0. Δηλαδή έχουμε δουλέψει για το παιχνίδι, αλλά για εμάς δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. Αν νικήσουμε έχει καλώς, αλλά δεν τελείωσε τίποτα. Δεν είναι «τελικός» . Σε κάποιον «τελικό» κερδίζεις και σηκώνεις «κύπελλο». Γι αυτό και όπως είπα η ομάδα έχει ετοιμαστεί για τον αγώνα, όπως προετοιμάζεται σε όλους τους αγώνες. Δεν έχει γίνει κάποια ειδική προετοιμασία γι αυτόν τον αγώνα.
Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε θέσεις κλπ. με δεδομένη και την απουσία του Ρεκόμπα. Ο κύριος στόχος μας είναι να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και να κερδίσουμε τον αγώνα».