Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Η αγωνιστική κατρακύλα συνεχίζεται. Έχουμε ξεχάσει τη νίκη εντός και εκτός έδρας, τα στατιστικά μας είναι απελπιστικά, το ταμείο των γκολ έχει αρνητική ισοζύγιο. Που πάμε; Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από τον Λεβαδειακό. Αν χάσουμε το επόμενο παιχνίδι θα βρεθούμε οριακά πάνω από τη γραμμή υποβιβασμού. Πως αντιμετωπίζεται η κατάσταση; Με ανακοινώνεις κατά του ΠΣΑΤ και με την πρόσληψη του κατά τα άλλα καθ’ όλα άξιου Άκη Μάτζιου;

Είναι εντυπωσιακό το ότι η ομάδα καταποντίζεται και κανείς δεν κάνει απολύτως τίποτα. Όλοι όμως αναμένουν το καλοκαίρι για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση λες και έχουμε λυμένα όλα μας τα προβλήματα. Σε ποιο πρωτάθλημα όμως θα παίζει του χρόνου ο περσινός αποτυχημένος λόγω πέμπτης θέσης Πανιώνιος; Τι ακριβώς θα ξεκαθαρίσουμε ότι μας υπόσχοντας κύπελλα και διακρίσεις και βλέπουμε μια ομάδα στα όρια του υποβιβασμού;

Η ομάδα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Πρέπει να βρεθεί μια λύση και μάλιστα σήμερα. Η λύση αυτή πρέπει να είναι ικανή να συσπειρώσει τον κόσμο, να δώσει φτερά τους παίκτες και να επαναφέρει την νοοτροπία του νικητή. Ο κος Σταματόπουλος προσπάθησε σαν λιοντάρι, θεωρώ όμως ότι δεν έχει την εμπειρία να ανταπεξέλθει στα επόμενα κρισιμότατα παιχνίδια. Άλλος προπονητής δεν μπορεί να αναλάβει την ομάδα για τα ελάχιστα παιχνίδια που απομένουν και να αναλάβει την ευθύνη για έναν πιθανό υποβιβασμό. Ούτε όμως υπάρχει διαθέσιμος στην ελληνική αγορά προπονητής που να μπορεί να εμπνεύσει φίλαθλους και παίκτες.

Η λύση που προτείνω είναι μία. Άμεση επιστροφή του Έβαλντ Λίνεν. Εχθές, τώρα ή το αργότερο αύριο. Είναι ο μόνος που ξέρει την ομάδα και το πρωτάθλημα, ο μόνος που θα ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία των παικτών και των φιλάθλων και εν τέλει ο μόνος που μπορεί να μας βγάλει από το τρομακτικό αδιέξοδο. Με ποια ομάδα θα πάμε αλλιώς για το διπλό στη Λειβαδιά; Με τους παίκτες που βρίζαμε όλη τη χρονιά; Με ποια ψυχολογία; Με ποιον προπονητή; Με ποιόν Πρόεδρο;

Προ της απομάκρυνσης του Έβαλντ Λίνεν είχα διαβάσει σε άλλο πολύ γνωστό Πανιώνιο μπλογκ την ατάκα «πότε πετάει η Λουφτχάνσα;» υπονοώντας την άμεση ανάγκη απομάκρυνσης του Γερμανού. Επειδή όμως οι καιροί αλλάζουν θα επαναλάβω την ίδια ατάκα για την επιστροφή όμως του Γερμανού. Αλήθεια πότε πετάει η Λουφτχάνσα;

43 σχόλια:

zamis είπε...

απο το στομα σου και στου Τσακιρη το αυτι..μακαρι αν και μου μοιαζει απιθανο

br fun_atic είπε...

Απίθανο είναι να μην έχουμε προβλήματα. Δηλαδή τι γίνεται; Παίζουμε ζάρια στην πλάτη της ομάδας; Έχουμε καταλάβει ότι από την υπέρβαση έχουμε φτάσει στο όσο ζω ελπίζω; Που θα πάρουμε διπλό; Στη Λειβαδιά, στην Τρίπολη; Στη Λάρισα;
Πιστεύω ότι ακόμη και εκείνοι που δεν ήθελαν τον Γερμανό, αντιλαμβάνονται πλέον την αναγκαιότητα της επιστροφής του.

re-la-re είπε...

Εσύ τα λες, αλλά η επίσημη γραμμή είναι άλλη.

Πάντως μη στεναχωριέσαι. Φέτος θα είμαστε απόλυτα πετυχημένοι γιατί θα βγούμε τέταρτοι (από το τέλος).

br fun_atic είπε...

Γιά όνομα του θεού. Ο Πανιώνιος είναι ενός ανδρός αρχή. Τι περιμένει γιά να δράσει; Δεν θέλει τον Λίνεν; Ας κάνει κάτι άλλο. Με φοβίζει πολύ το πρόγραμμα του Πανσερραϊκού. Δεν είναι εύκολο, όμως είναι πονηρό.

Ανώνυμος είπε...

Br fun_atic,

Προσυπογράφω το σχολιό σου, και με τα δύο χέρια και με όλη μου την καρδιά!! Αν και είμαι απαισιόδοξος γιά το κατα πόσον θα το σκεφτούν σοβαρά στην ΠΑΕ (λέγε με Τσακίρη ...). Είναι απίθανο να μην το έχουν σκεφτεί όταν το σκέφτεται συχνά ο μέσος Πανιώνιος φίλαθλος που έχει ακόμα τα μυαλά στη θέση του. Σήμερα μάλιστα, μου έλεγαν δύο φίλοι πως άκουσαν το σενάριο της επιστροφής Λίνεν, αλλά σε στυλ ραδίου-αρβύλα ... Οπότε, μάλλον είναι ευεσεβείς πόθοι κάποιων σαν και μας σε αυτό το Blog.

Tα αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα γιά τον Πανιώνιο. Η πιθανότητα του να κινδυνέψουμε εξακολουθεί να υπάρχει αλλά μάλλον λιγότερο έντονη από (π.χ) χτες, που έβλεπα εφιάλτες και προσπαθούσα να προιδεάσω τα πιτσιρίκια μου πως για τον Πανιώνιο, όλα είναι πιθανά! Το ευνοικό των αποτελεσμάτων ΟΦΗ και Πανσερραικού, μάλλον θα οδηγήσει τους (άφαντους τον τελευταίο καιρό ....) ιθύνοντες και τον πρόεδρο να μεταθέσουν τις αποφάσες γιά το καλοκαίρι, με ποιός ξέρει τι είδους υπερβάσεις ...

Κι όμως. Αρκούσε μία κίνηση: επαναφορά του Λίνεν χωρίς γαμπρούς κτλ. και λειτουργία της ΠΑΕ σε επαγγελματικά πλαίσια με 1-2 σωστούς ανθρώπους, χωρίς παιδικούς φίλους του Προέδρου και όλες τις "ομορφιές" που είδαμε. Α και να μην ξεχάσω: και ενα μεγάλο ευχαριστώ στο Σταματόπουλο που ανέλαβε ένα Ηράκλειο έργο που τον ξεπερνά, και το παλεύει όπως μπορεί. Και να το ξέρετε: αν ήταν λίγο πιό τυχερός και ο "τραυματισμός" Χούτου και Ρεκόμπα περί τα Χριστούγεννα είχε διαρκέσει 3-4 αγωνιστικές ακόμα, τώρα θα είμασταν στη βαθμολογική θέση της Λάρισας τουλαχιστον! Και αν γελάσει κανείς με αυτό, ας δει ξανά το παιχνίδι Πανιώνιος-Αστέρας 3-0 και αμέσως μετά την ήττα με τον ΟΦΗ, με τους υπερβατικούς. ΣΤη θέση της Λάρισας, ναι! Εκεί θα είμασταν!

Πότε πετάει η Lufthansa?

br fun_atic είπε...

Κώστα, δεν φοβάμαι τον Ο.Φ.Η. Όσο και να σου φανεί περίεργο φοβάμαι τον Πανσερραϊκό, που έχει δυό παιχνίδια με ομάδες από την Θεσσαλονίκη. Αν δεν κάνω λάθος, τελευταίο παιχνίδι έχει τον Π.Α.Ο.Κ, που λογικά θα είναι βαθμολογικά αδιάφορος και σίγουρα δεν θα θέλει να υποβιβαστεί ομάδα από την Μακεδονία.

Ακόμη όμως κι αν η ομάδα δεν κινδυνεύσει, είναι απαραίτητη η ψυχολογική ανάταση, γιά τον απλούστατο λόγο ότι αν δεν υπάρξει, με το τέλος του πρωταθλήμαυτος θα φάμε στις σάρκες μας...

Επιπλέον η μη επαναπρόσληψη του Λίνεν ίσως να σημαίνει την πρόσληψη προπονητή χωρίς γνώση της Ελληνικής πραγματικότητας, οπότε πάλι θα γίνουν πολλές μεταγραφές, πάλι θα μας ζητηθεί πίστωση χρόνο. Μιά από τα ίδια δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Για να πέσει ο Πανιώνιος θα πρέπει Σέρρες και ΟΦΗ να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού κι εμείς μόλις ένα τρίποντο (αυτό με το Θρασύβουλο). Συνεπώς μόνο μαθηματικές είναι οι όποιες πιθανότητες. Συμφωνώ ότι "για αλλού κινήσαμε κι αλλού η ζωή μας πήγε" αλλά μην τρελλαθούμε κιόλας.

Όσον αφορά τον Λίνεν, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Η πιθανότητα να γυρίσει στην Ελλάδα και στον Πανιώνιο αυτή την περίοδο, δεν είναι απλά μικρή ή μηδενική. Είναι αρνητική. Σκεφτείτε λίγο κι ελάτε είτε στη θέση του Τσακίρη, είτε στη θέση του ίδιου του Λίνεν. Ακόμα κι αν άφηναν στην άκρη τους όποιους προσωπικούς εγωϊσμούς τους, μια τέτοια κίνηση θα είχε τα στοιχεία του τέλειου παραλογισμού.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Λίνεν αυτή την στιγμή δεν θα θέλει να ξαναέρθει στην Ελλάδα! Ίσως αλλάξει γνώμη μετά από 1-2 χρόνια αλλά όχι τώρα.

Κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε από τώρα για σοβαρό προπονητή ενόψει της νέας περιόδου και να βρούμε κάποιον από την ίδια σχολή ποδοσφαίρου. Δηλαδή κάποιον έμπειρο γερμανό που να τον πλαισιώσει και αυτόν και πάλι ο Γιώτης (αν παραμείνει) και που θα συνεχίσει στον Πανιώνιο την ίδια προσέγγιση και ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Λίνεν.

Γιώργος Σ.

br fun_atic είπε...

Το καλό της ομάδας είναι πάνω από εγωισμούς. Επιπλέον, η επιστροφή Λίνεν θα απάλυνε την κριτική που θα δεχθεί σε λίγο ο κος Τσακίρης. Από τη στιγμή που ο κος Τσακίρη ανέλαβε ουσιαστικά μόνος του την ομάδα θα χρεωθεί όλη την κατρακύλα του δεύτερου γύρου. Ότι κι αν κάνει το καλοκαίρι θα έχει στιγματιστεί. Γιατί να μην θέλει να επιστρέψει ο Λίνεν; Ως ήρωας θα επιστρέψει. Από την άλλη, ο Τσακίρης θα αποκατασταθεί στη συνείδηση του μέσου φιλάθλου. Νομίζω ότι το σενάριο αυτό είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι ακούγεται.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι καθόλου εύκολο για πάρα πολλούς λόγους. Πχ θα επιστρέψει την αποζημίωση? Tι ρήτρες θα ζητήσει να μπουν στο νέο του συμβόλαιο?

Γιώργος Σ.

br fun_atic είπε...

Λες το προβλημα του Γερμανου να ειναι οικονομικό? Μετά από τόσους μήνες και όσα έχουν γίνει είναι προφανές ότι νοσταλγεί την ομάδα.Όσο γιά τις ρήτρες, καλά θα κάνει να βάλει πολλές και η ομάδα να τις δεχτεί όλες. Έτσι κι αλλιώς πέρασαν τόσοι πολλοί σε τόσα πόστα που δεν έφταναν τον Λίνεν στο μικρό του δαχτυλάκι.

br fun_atic είπε...

Υ.γ
αν το πρόβλημα ήταν οικονομικό θα είχε λυθεί. Το πρόβλημα είναι ηθικό και γι αυτό πιο δύσκολο.

Ανώνυμος είπε...

Όντως "ηθικό"!

Γιώργος Σ.

Ανώνυμος είπε...

Λίνεν στη Ξάνθη?

http://www.sport24.gr/html/ent/158/ent.280158.asp

Ανώνυμος είπε...

Piades pantws h protash apo poly empeirh diki mou phgh(iokegeneiakh) gia to Dwnh yfistatai..twra an tha pragmatopoieithei eina allo thema...egw pantws den thelw...

Slippy

br fun_atic είπε...

Είναι μια είδηση που δεν επιβεβαιώνεται από κανένα άλλο αθλητικό site.

Άλλωστε και το συγκεκριμένο, εικάζει ως προς το πρόσωπο του νέου προπονητή της Ξάνθης.

Γίνεται αντιληπτό ότι η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα αρνητική.

Ο Πανιώνιος δεν πρέπει να ενδιαφέρεται μόνο για την δική του ενδυνάμωση αλλά επίσης για την μη ενδυνάμωση άμεσα ανταγωνιστικών ομάδων.

Η πρόσληψη του Λίνεν από την Ξάνθη, δηλαδή από ομάδα με παρόμοιους στόχους, φιλοσοφία και εξαιρετικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις θα είναι ένα σημαντικό έμμεσο χτύπημα κατά της ομάδας, η οποία καλείται πλέον να υπερβάλει και ως προς το όνομα του προπονητή που θα προσλάβει και ως προς τους μεταγραφικούς στόχους.

Να μην ξεχνάμε ότι ήδη ισχυρότατοι αντίπαλοι είναι η Λάρισα, ο Άρης και φυσικά ο Π.Α.Ο.Κ, ο οποίος θα ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο από ενδεχόμενη έξοδό του στο CHL, οπότε ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της Ξάνθης, μόνο δυσκολίες μπορεί να δημιουργήσει στην ομάδα μας.

br fun_atic είπε...

ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει slippy. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση.

Δεν μπορεί να ακούγονταν το Φθινόπωρο το όνομα του Κούμαν (+ κάποιοι αξιόλογοι Γερμανοί προπονητές) και να μας φέρουν τον Δώνη, ο οποίος αν μη τι άλλο αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα στα αποδυτήρια της Α.Ε.Κ, ενώ οι ίδιοι του οι παίκτες τον καταγγέλλουν γιά κακή προετοιμασία το καλοκαίρι, γιά κακή ψυχολογική υποστήριξη και γιά τεράστια λάθη στο κοουτσάρισμα...

Γιά όποιον δεν το έχει καταλάβει ο προπονητης που θα έρθει θα πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει. Πολύ φοβάμαι ότι όσο καλός προπονητής κι αν θεωρείται ότι είναι ο Δώνης, δεν μπορεί να ενώσει τον κόσμο του Πανιωνίου, ούτε μπορεί να αναδείξει παίκτες από το φυτώριο.

zamis είπε...

Φοβαμαι οτι ακριβως εκει που λες brfun,δηλ. στο θεμα του υποτιθεμενου διχασμου πατανε οσοι δε θελουν Λινεν.Στην πληρη δηλαδη διαστρεβλωση του αισθηματος του Πανιωνιου κοσμου που ειχε ξανανιωσει περηφανος.

br fun_atic είπε...

Δηλαδή το επιχείρημα είναι ότι δεν φέρνουν τον Λίνεν γιά να μη διχάσει τον κόσμο;

Υπάρχει έστω και ένας πλέον που να μην έχει καταλάβει ότι η απομάκρυνση του Λίνεν ήταν αυτή που διέλυσε την ομάδα;

Πόσοι από τους προπονητές που εργάζονται στην Ελλάδα μπορούν να ενταχθούν στην νοοτροπία μας, να φέρουν αποτελέσματα και να αναδείξουν νέους παίκτες; Μόνο ένας (Ντούσαν Μπάγεβιτς).Δεν ξέρω όμως αν θα δέχονταν ποτέ να εργαστεί στον Πανιώνιο και επιπλέον αν έχουμε τα χρήματα γιά να τον προσλάβουμε.

Πόσοι μπορούν να το κάνουν από το εξωτερικό; Πιθανόν περισσότεροι. Όμως και πάλι αρχίζουμε με προγραμματισμό τριετίας και βλέπουμε.

Σε τελική ανάλυση, αφού η ομάδα μας είναι τόσο δημοκρατική, ας κάνει κάποιου είδους ψηφοφορία στην επίσημη σελίδα (στην οποία εξακολουθεί να υπάρχει το γκαλοπ γιά την εικόνα της ομάδας σύμφωνα με το οποίο θα αλλάξει από το γήπεδο).

Ανώνυμος είπε...

Εδώ νομίζω πως είμαστε στα όρια του παραλογισμού. To blog που πρωτοστάτησε στη απόλυση (γιατί περί απόλυσης πρόκειται) του Λίνεν, και χαιδεύει τ' αυτιά των διάφορων ανεγκέφαλων που βρίζουν τους παίκτες και διαλύουν τη συνέντευξη τύπου, δηλώνει πως "Μόλις τελειώσουν όλα αυτά, θα κάνουμε και κριτική και γκρίνια και επιμερισμό ευθυνών και …πίσσα με πούπουλα σε όσους έχουν ευθύνες". Μάλιστα. Πίσσα και πουπουλα σε όσους έχουν ευθύνες ...

Δεν ξέρω αν υπάρχει σωτηρία στην κατρακύλα. Μου είναι όμως σαφές πως την ευθύνη φέρει στο ακέραιο ο Τσακίρης, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Ουδείς αλάνθαστος, απλά το να διορθώνεις τα λάθη με απρέπειες (συκοφαντίες, ψιθύρους και διαδόσεις) και άλλα λάθη είναι έγκλημα. Ίσως απλά να βαρέθηκε και να μην ξέρει τον τρόπο να φύγει. Είναι όμως πολύ εκκωφαντικά ανύπαρκτος ...

zamis είπε...

φανταζομαι Μπεου-Λινεν και παθαινω πολιτισμικο σοκ!

Ανώνυμος είπε...

costa εσυ αναφερεσαι στο γνωστο blog με την πισσα και τα πουπουλα,αλλα και ο Διογος δεν αφηνει ασχολιαστες τις δηλωσεις Λυνεν.Ο τιτλος μαλιστα ''καλως τον και ας αργησε'' δειχνει την γραμμη που εχει παρει απο τον Τσακιρη.Καλα να παθουν τωρα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, συμφωνώ απόλυτα ....

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά το θέμα Λίνεν και τις προεκτάσεις του, τη δεδομένη χρονική στιγμή προσωπικά θεωρώ, ότι αποτελεί μια παρελθοντολογία, δίχως μέλλον για την ομάδα. Νομίζω ότι ο κύκλος του έκλεισε -ακόμη και με τον τρόπο που συνέβη αυτό- και δεν νομίζω ότι θα αποτελέσει την ενδεδειγμένη λύση.

Είναι πολλά τα παραδείγματα περιπτώσεων που η επιστροφή ενός προπονητή, δεν έφερε επιθυμητά αποτελέσματα (όχι μόνο στον ελληνικό χώρο) και έφθειρε πιο πολύ τις σχέσεις. Δεν λεω σε καμία περίπτωση πως ο γερμανός δεν πρόσφερε στο σύλλογο. Όμως οφείλουμε άπαντες να κοιτάξουμε μπροστά, και ήδη από... χθες πρέπει να αναζητηθεί ένας ικανός τεχνικός (μάλλον από το εξωτερικό) που θα βάλει σε νέες βάσεις την ομάδα μας σε όλους τους τομείς. Το καρπούζι είναι ολόκληρο και το μαχαίρι στα χέρια του Τσακίρη. Κανένας προπονητής δεν θα έρθει για πέντε ματς, εκτός αν αναλάβει ο Μάντζιος.

Υπάρχει ένα πολύ αρνητικό σερί στους τελευταίους αγώνες, αλλά πόσο ακόμη περισσότερο να διευρυνθεί; Το ματς στην Λιβαδειά είναι σημαντικό, όμως πρέπει εδώ που τα λέμε να γίνει όργια για να υποβιβαστεί ο Πανιώνιος.Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας. Με αυτή τη (μαθηματική) λογική προλαβαίνουμε και την πεντάδα αν κάνουμε το απόλυτο!! Αυτό που έχει σημασία είναι τα λάθη, όχι να μην γίνονται, αλλά να αποτελούν μπούσουλα για το μέλλον.

zamis είπε...

ο πηχης που εβαλε ο Γερμανος ειναι πολυ ψηλα.
Ελπιζω να μην επικρατησουν αποψεις τυπου Δωνη.
Αλλα εχετε καμια εμπιστοσυνη γενικα?

br fun_atic είπε...

Να ευχαριστήσω τον Αντώνη γιά την άποψή του. Ζαμις, θα βρεις ένα mail που θα σου λύσει αρκετά ερωτηματικά...

Kostas (a.k.a. Black Sheep) είπε...

Costas

Ειλικρινά, βραδιάτικα με έκανες και διάβαζα ένα-ένα τα posts που έχω κάνει στο "Πάμε Πλατεία", για να δω που πρωτοστάτησα να φύγει ο Λίνεν...(!)Τα άλλα που λες δε με νοιάζουν.
Βρήκα κάποια κείμενα με κριτική, στα οποία έγραψα απλά την γνώμη μου χωρίς υπερβολές. Δεν υπέδειξα ούτε την απόλυση του, ούτε να φύγει. Η γνώμη μου ήταν αρνητική από ένα σημείο και μετά. Μέχρι εκεί. (Γνώμη την οποία διατηρώ μέχρι σήμερα στο ακέραιο)

Π.χ. http://kostaspapadakos.blogspot.com/2008/11/blog-post.html
Ούτε τον έχω βρίσει, ούτε τον έχω "ακυρώσει" μετά που έφυγε, ούτε τίποτα. Μία γνώμη εξέφρασα όπως εκφράζετε και εσείς υπέρ του. Μη με ταυτίζετε εμένα με άλλους...

Το να γράφεις, ειδικά για μένα, ότι "πρωτοστάτησα" να φύγει είναι μη αληθές... Μακάρι να με ακούγανε τόσο πολύ, ειδικά εκείνη την περίοδο...

Και βέβαια, needless to say, είμαι στη διάθεση σου να τα πούμε και πιο εκτενέστερα και από κοντά. Και φυσικά με όποιον φίλο θέλει :)
Τα e-mail, κινητό, σταθέρο είναι γνωστά για όποιον θελήσει.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς από την ελληνική αγορά δεν βλέπω κάποιον ικανό, διαθέσιμο και να ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας.
Σαφώς θα προτιμούσα κάποιον τεχνικό που να ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα και τους ποδοσφαιριστές που παίζουν στην Superleague, ώστε να μην χαθεί καθόλου χρόνο στο σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς (ή ακόμη καλύτερα αν έρθει από τώρα και τσεκάρει τα πάντα στα εναπομείναντα παιχνίδια).
Βέβαια προπονητές τύπου Παράσχου και Δώνη δεν πιστεύω ότι θα ταιριάξουν. Δεν τους έχω εμπιστοσύνη για τον Πανιώνιο και ειδικά ο δεύτερος με απογοήτευσε οικτρά με τα πεπραγμένα του στην ΑΕΚ, αφού τον θεωρούσα ανερχόμενο.
Δεν ξέρω αν έκανε ο Κατσαβάκης (ξέρει τα αποδυτήρια μας). Πάντως, προσωπικά θεωρώ ότι ή καλύτερη λύση θα ήταν ο Ούγκο Μπρος (αν φύγει από τις Σέρρες με τον διαφαινόμενο υποβιβασμό τους). Έμαθε τι εστί Ελλάδα, σουλούπωσε κάπως την ομάδα τους μήνες της παρουσίας του, και δεν είναι κανένας τυχαίος (ουσιαστικά αν το καλοσκεφτείτε είναι ο... Μπάγεβιτς του Βελγίου, το οποίο δεν έχει χειρότερο πρωτάθλημα από την... αφεντιά μας).
Ερωτηματικό είναι ο Νιόπλιας, ο οποίος ναι μεν είναι ένας αξιόλογος προπονητής και βαθύτατος γνώστης του ποδοσφαίρου, αλλά δεν έχει δουλέψει ποτέ σε σύλλογο... Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί ρίσκο. Ίδωμεν...

br fun_atic είπε...

Υπάρχει η περίπτωση προπονητή που τυπικά έρχεται από το εξωτερικό, που έχει επιτυχίες και που γνωρίζει πάρα πολύ καλά την Ελληνική πραγματικότητα. Δεν πρόκειται να δώσω όνομα, ούτε να επιβεβαιώσω σχόλια κανενός. Προσωπικά τον θεωρώ καλή περίπτωση.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Είναι σαφές ότι η προπονητική λύση στην οποία θα προχωρήσει η ΠΑΕ είναι εγχώρια. Ισχύει εδώ το ότι ο κόσμος το έχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι. Πανταχόθεν ακούγονται οι επαφές με Νιόμπλια και Δώνη. Ο μεν πρώτος χωρίς εμπειρία σε συλλογικό επίπεδο αλλά μάλλον ελπιδοφόρος (αν μη τι άλλο σαν παίκτης ήξερε μπάλλα και σαν ομοσπονδιακός προπονητής έδειξε καλά δείγματα), ο δε δεύτερος απαράδεκτη λύση (εκτός και αν θέλουμε να είμαστε η δεύτερη ευκαρία του κάθε αποτυχημένου και στη συγκεκριμένη περίπτωση κραυγαλέα αποτυχημένου). Ας μην τρέφουμε λοιπόν όνειρα απο τη συγκεκριμένης σύνθεσης ΠΑΕ ότι θα ψάξει προπονητή ξένο και επιπέδου. Εδώ άφησαν την ομάδα χωρίς επίθεση στο πιο κρίσιμο σημείο λες και δεν ήθελαν κανένας στόχος να επιτευχθεί (μην πληρώνουμε τώρα και πριμς επιτεύξεως στόχων). Είναι σαφές ότι έχουμε την περίοδο των ισχνών αγελάδων και ίσως και τον προθάλαμο της εξόδου.
Όσο δε για τις κατηγορίες για την περίπτωση Λίνεν προς ένα ή δύο blogs, άσχετα αν συμφωνούμε με όλα όσα γράφονται σε αυτά, τις θεωρώ επιπόλαιες. Να μην αρχίσουμε πάλι για Λίνεν να λέμε, ποιός προετοίμασε αυτή την ομάδα, ποιός ανεχόταν αγόγγυστα την τακτική σούπερ μάρκετ και τα ρόστερ των 38παικτών και ποιά ήταν τα αποτελέσματά του Λίνεν όταν έφυγε, κλπ. Όπως είπε και ο συν-πανιώνιος φίλος και έχω πει και εγώ πολλές φορές, όλα είναι παρελθόν και πάντα στην ιστορία υπάρχουν τα συν και τα πλην για να διδασκόμεθα αλλά πρέπει να κοιτάξουμε κάποια στιγμή μπροστά και να δούμε κατάματα το τι αντιμετωπίζουμε. Και αυτό είναι η συρρίκνωση στόχων και επιδιώξεων. Όλα οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα και ελπίζω οι εξελίξεις να με διαψεύσουν. Επανερχόμενος στο θέμα των blogs, τα blogs είναι ελεύθερα να κριτικάρουν και δεν αποφασίζουν. Αποφασίζει η ΠΑΕ που από το καλοκαίρι ψιλοψέλιζε για απομάκρυνση Λίνεν και που από τις τελευταίες αγωνιστικές τις προηγούμενης σεζόν μίλαγε με Λεμονή και τον έφερνε να παρακολουθεί τους αγώνες της ομάδας. Κριτική στα blogs ναι, ευθύνες όχι. Ευθύνες εκεί που πρέπει και τα blogs μας αρέσουν ή όχι αυξάνουν την πολυφωνία και όλοι μας είμαστε οπαδοί αυτής της πολυφωνίας πιστεύω.

br fun_atic είπε...

Ίωνα, σε προβλημάτισε καθόλου το Post που ανέβασα ακριβώς πάνω από το δικό σου;

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Δεν το είχα δει όταν έγραφα το δικό μου. Ίσως έχεις τις πληροφορίες σου και μακάρι να είναι έτσι. Εγώ ως το απόγευμα αυτά που άκουγα και διάβαζα, αυτά μετέφερα και φαίνονταν να συμπλέουν με την τακτική και τις κινήσεις που κάνει η μετά Γαλλή ΠΑΕ. Πάντως έχω μάθει με τους συγκεκριμένους ανθρώπους να κρατάω μικρό καλάθι πλέον (πχ περίπτωση Σαμπόριο κλπ) και μικρή εμπιστοσύνη σε κα΄ποιες διαρρέουσες πληροφορίες.

br fun_atic είπε...

Τον έχω φωτογραφήσει πολύ προσεκτικά. Αν αναλύσεις λέξη προς λέξη το post είναι σίγουρο ότι θα καταλάβεις γιά ποιόν μιλάμε. Είναι πολύ καλή λύση. Καμία σχέση με Νιόπλια και Δώνη γιά τους οποίους δεν πρέπει να γίνει καμία κουβέντα. Μακάρι να έρθει.

re-la-re είπε...

Μάλιστα, ώστε τυπικά απο το εξωτερικό. Αρα

Αν έρθειν αυτός θα μας φέρει τσε χαλούμιν, πατροπαράδοτην σούβλαν και σεφταλιές να πουλάμεν από το κατάστημαν μας;

Για να αυξήσουμε τα έσοδα μας το λέω εν όψει και εμπορικού κέντρου.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Είναι καραφλός νομίζω...και έχει παίξει και εκεί που έπαιζε ο Νταμπίζας κάποτε...Καλό κουίζ. Ευχαριστώ pgss1890 για τη βοήθεια.

Costix είπε...

Με αλλα λογια BRFUN, να ειναι καλα ο Απεγητος ??

Μηπως φερει και τον σεντερ φορ τελικα μαζι του και ησυχασουμε ??

zamis είπε...

Μήνυμα ενότητας και στήριξης σε παίκτες και τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου έστειλε ο Έβαλντ Λίνεν, για να βρει ξανά η ομάδα τον δρόμο της.




Ο Γερμανός τεχνικός σχολίασε στην εφημερίδα «Sportday» ότι μια νίκη θα επαναφέρει το καλό κλίμα και την κατάλληλη ατμόσφαιρα στην ομάδα.

«Ελπίζω ο Πανιώνιος να επιστρέψει άμεσα στις νίκες. Αυτό θα είναι ό,τι καλύτερο, το πιο σημαντικό και αυτό ακριβώς που χρειάζεται η ομάδα αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος του Πανιωνίου πρέπει στις δύσκολες στιγμές να είναι δίπλα στην ομάδα και να σταθεί στο πλευρό του Γιώτη Σταματόπουλου και των παικτών.

Μια νίκη θα επαναφέρει το καλό κλίμα και την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Όλοι όσοι εργάζονται στον σύλλογο χρειάζονται στήριξη και ενότητα. Είμαι σίγουρος ότι ο Πανιώνιος θα βρει και πάλι τον δρόμο του».

sportdog

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ IWN1998, μπορεί να έχουμε δομικές διαφορές στον τρόπο που σκεφτόμαστε, αλλά οφείλω να αναγνωρίσω τη συγκροτημένη σκέψη σου και τον εποικοδομητικό σου λόγο.

Στο κατα πόσον είναι επιπόλαια η αναφορά σε blogs και ιστοσελίδες, σου διαφεύγει μάλλον πως (ιδιαίτερα σε μία μικρή κοινότητα όπως οι Πανιώνιοι) τα ηλεκτρονικά μέσα ανταλλαγής απόψεων είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ εργαλεία διαμόρφωσης κλίματος, απόψεων και επηρεασμού, αν θελήσει κανείς να τα θέσει στην υπηρεσία προσωπικών του επιδιώξεων ή επιδιώξεων ΑΛΛΩΝ. Δεν είμαι σε θέση να πω πως κάτι τέτοιο συμβαίνει με τα Blogs Που επικρίνω, καθώς ξεκινώ με δεδομένη την καλή διάθεση. Όμως παράλληλα με τη διάθεση γιά πολυφωνία, πρέπει να υπάρχει η κριτική σκέψη και ο έλεγχος. Αλλιώς, θα καταλήξουμε να χειραγωγούμαστε από κάποιους που προσπαθούν τώρα να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Και κάτι άλλο στο οποίο διαφωνώ μαζί σου κάθετα. Θα προσπαθήσουν με 1-2 κινήσεις να μας κάνουν να ξεχάσουμε τη φετινή ξεφτίλα. Δεν ξέρω αν εσείς θα ξεχάσετε, αλλά εγώ όχι ...

re-la-re είπε...

Πολλές φήμες ρε απιδί μου. Και ο Λίνεν στην Ξάνθη φήμη ήταν. Άλλον πήραν.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Costa, συμφωνώ για τη δυνατότηττα χρήσης των blogs (όπως και όλων των MME για χειραγώγηση και κατεύθυνση της κοινής γνώμης. Ακόμα και έτσι εφόσον δεν υπάρχει μονόδρομος ενημέρωσης, οι προσπάθειες χειραγώγησης είναι ατελέσφορες και εδώ έχει αξία η ύπαρξη στην περίπτωσή μας του συγκεκριμένου blog και κάποιων ακόμα άλλων. Πάντως επί του πρακτέου, τα 2 blogs που υπονοήθηκαν στην κουβέντα δεν μπορούμε να τα καταδικάσουμε αβίαστα για χειραγώγηση και για κατευθυνόμενα δημοσιεύματα απο την ΠΑΕ. Πχ το ένα είναι εκφρασμένα ενάντια στο Σταματόπουλο ενώ είναι σαφής η θέση του Προέδρου για πλήρη στήριξη Σταματόπουλου. Άρα ή μεταφέρει την προσωπική του άποψη ή μεταφέρει τάσεις ομάδων μέσα από τη διοίκηση της ΠΑΕ αλλά όχι την επίσημη άποψη της ΠΑΕ. Το άλλο blog ανήκει σε άνθρωπο που μάλλον βρίσκεται σε ρήξη με την ΠΑΕ εδώ και καιρό. Ούτε και αυτός λοιπόν μπορεί αβίαστα να θεωρηθεί ότι χειραγωγεί κατευθυνόμενος από την ΠΑΕ. Έχουμε αυτή τη στιγμή τη τύχη της ύπαρξης πολυφωνίας αλλά σίγουρα όπως λες χρειάζεται η κριτική και ο έλεγχος και το σημαντικότερο τον δημοσιοποιούμενο αυτό έλεγχο οι υπεύθυνοι να προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν εποικοδομητικά ει δυνατόν.
Τέλος σχετικά με τις όποιες από δω και μπρος κινήσεις, εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ότι δεν πρέπει να είναι κινήσεις ενυπωσιασμού για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια για την αποτυχία, αλλά κινήσης τακτοποίησης και οργάνωσης με μέτρο και λογική. Δεν θέλω να πανηγυρίζω στα αεροδρόμια αλλά στα γήπεδα. Λογικά πράγματα ζητάμε να γίνουν λοιπόν και νοικοκύρεμα και πραγματική διοίκηση της ΠΑΕ πέρα από οργανωμένους κλπ. Δεν θέλουμε το μοντέλο του Άρη. Θέλουμε όσοι Πανιώνιοι μπορούν και έχουν τα προσόντα να διοικούν και όχι ο οποιοσδήποτε. Να είναι συμμέτοχοι και ενήμεροι οι οργανωμένοι αλλά να μη σύρετε και φέρετε η διοίκηση από κανένα παρά από τα τεχνοκρατικά εκφρασμένα συμφέροντα του συλλόγου με στόχους και αγωνιστικούς και επιχειρηματικούς αλλά προσπάθεια πάντα να υπάρχει αξιοπρεπής Πανιώνια παρουσία.

Ανώνυμος είπε...

ερχεται αλε με βοηθο σουλη...μονο αυτο θα μας σωσει τελικα

zamis είπε...

ανωνυμε 2.59

σωστος!
αμα ειναι να το γυρισουμε στο τσαμικο ας το κανουμε ακομπλεξαριστα!!

Ανώνυμος είπε...

πραγματικα πιστευω πολυ καλη κινηση της διοικησης με αλεφαντο και σουλη παπαδοπουλο στον παγκο.αντε επιτελους να μπει λιγη ταξη στα αποδυτηρια.

br fun_atic είπε...

Δεν υπάρχουν καλά και κακά blog. Ο κάθε συντάκτης γράφει τη γνώμη του, καλοί φίλοι σχολιάζουν και το μόνο που μένει είναι η διασφάλιση της ευπρέπειας. Προσωπικά δίνω ιδιαίτερη σημασία στο τελευταίο στοιχείο. Το κάθε blog είναι ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων. Είναι μιά πηγή. Ο αναγνώστης οφείλει να τα διαβάζει όλα και να διαμορφώνει άποψη.
Πολλές φορές δεν έχω επιτρέψει άμεσες αναφορές σε άλλα blog ή σε συγκεκριμένα πρόσωπα, διότι θεωρώ ότι ο αναγνώστης οφείλει να αντιδράσει στον χώρο που διάβασε το σχόλιο που τον ενόχλησε, παρέχοντας στον συντάκτη το δικαίωμα απάντησης.