Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Κρίμα!!!

Το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος ήταν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Ήταν μια εμφάνιση την οποία η παίκτες όφειλαν τόσο στους φιλάθλους, όσο και στους εαυτούς τους.
Ο Πανιώνιος σε μια από τις καλύτερες εντός έδρας φετινές εμφανίσεις του (ίσως καλύτερος και από το παιχνίδι με τον Άρη, τηρουμένων των αναλογιών και της αγωνιστικής αξίας του αντιπάλου ) κόντεψε να χαλάσει το πάρτι τίτλου του Ολυμπιακού. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, η ομάδα μας ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό και χρειάστηκε να επιστρατευτούν ο Γκαλέτι και ο Μπελούτσι για να γυρίσει τελικά το παιχνίδι.
Η εμφάνιση αυτή της ομάδας τόνωσε τους φιλάθλους, ήταν όμως και ένα ηχηρότατο μήνυμα προς την διοίκηση.
Εάν ενδιαφερόμαστε να δημιουργήσουμε ένα αξιόλογο σύνολο πρέπει πάση θυσία να αποκτήσουμε έναν εξαιρετικό προπονητή που αφενός θα εμπνεύσει τους παίκτες μας, αφετέρου θα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για αξιόλογους μεταγραφικούς στόχους από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ο νέος προπονητής της ομάδας πρέπει να είναι ιδιαίτερα έμπειρος και μάλιστα προσωπικότητα που να μπορεί να κερδίσει τον κόσμο από την πρώτη ημέρα της πρόσληψής του.
Η επιλογή του νέου προπονητή θα είναι ένα κομβικό σημείο για τη νέα χρονιά και σίγουρα θα πρέπει να γίνει με μεγάλη σύνεση και προσοχή.
Οφείλουμε επίσης να κρατήσουμε με όποιο κόστος τον βασικό κορμό της ομάδας (Μανιάτης, Μάκος, Εστογιανώφ), να επιβραβεύσουμε παίκτες όπως ο Λάτκα και να δώσουμε λύσεις εκεί που η ομάδα έχει ανάγκη. Η απόκτηση δύο σπουδαίων επιθετικών είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο Ρεκόμπα (εάν βέβαια παραμείνει). Επιπλέον χρειαζόμαστε άλλον έναν κεντρικό αμυντικό επιπέδου Λάτκα ή και καλύτερο, ενώ δεν είμαι απόλυτα βέβαιος εάν έχουμε βρει λύση στη θέση 1.
Ο κόσμος μπορεί να γκρινιάζει αλλά αγαπά και στηρίζει την ομάδα όταν αντιλαμβάνεται ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια. Από σήμερα και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού είναι καιρός να μιλήσει η διοίκηση προκειμένου να οδηγήσει τον Πανιώνιο εκεί που πραγματικά του αξίζει και εκεί που αναλογεί στο μεγάλο ταλέντο πολλών από τους παίκτες του.

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά κρίμα! Ήταν μία καλή εμφάνιση, αλλά ...

Τα σχόλια του br_fun και του pgss1890 νομίζω πως περιγράφουν πλήρως το παιχνίδι. Θα ήθελα να θέσω υπ' όψιν σας δύο παρατηρήσεις μου. Δεν ξέρω αν έχω δίκιο, αλλά αυτές είναι οι σκέψεις μου κάπως αυθόρμητα, μετά το παιχνίδι.

[1] Δεν κρύβω πως ο Ρεκόμπα δεν είναι (ή μάλλον δεν ήταν) στις μεγάλες μου συμπάθειες. Θεωρώ πως μας κορόιδεψε όλη τη χρονιά, σε βαθμό κακουργήματος. Σήμερα, τον λυπήθηκε η ψυχή μου ... Έκανε τα πάντα, τους έδινε γκολ στο πιάτο και δεν μπορούσαν να το βάλουν στα δίχτυα. Ήταν απίστευτο ... Τόσο καιρό, γιατί δεν τον έπειθε κάποιος (προπονητής, διοίκηση?) να δώσει στην ομάδα (κάτι από) αυτό που περιμένει ο κόσμος απο αυτόν; Σήμερα ήταν φανερό πως η ποδοσφαιρική του κλάση είναι πολύ υψηλή. Αξίζει τον κόπο όμως να τη βλέπουμε 3 αγωνιστικές πριν το τέλος και ενώ παλέυουμε να ... σωθούμε;

Έχει κανείς απάντηση;

[2] Γιά τον Εστογιαννώφ, μου είναι σαφές πιά πως είναι συμπαθέστατος, αξιαγάπητος, καλή ατραξιόν γιά την εξέδρα, αλλά τελείως ανούσιος. Ήταν η πολλοστή φορά που με απογοήτευσε. Εκτός από τη σημερινή, υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον 3-4 φάσεις μέσα στη χρονιά που αν τις είχε τελειώσει σωστά, ίσως τώρα να μην είμασταν εδώ (τετ α τετ σε Τούμπα, Καραϊσκάκη και Νέα ΣΜύρνη ...). Καλές οι φανταιζί τρίπλες αλλά δεν αρκούν... Αφήστε που πλέον, έχοντας στο μυαλό τη μεταγραφή του, δε δίνει πάσα ούτε στον εαυτό του! Στο μυαλό μου δεν υπάρχει καν σύγκριση με το Ραφίκ, και τον Χούτο του περυσινού Β γύρου. Και κάπως έτσι εξηγείται γιατί δεν παίζει στην Εθνική της χώρας του, μιάς χώρας πολύ μικρής πληθυσμιακά ...

Νομίζω πως θα είναι καλό να τον πουλήσουμε τώρα. Του χρόνου, θα τον έχουν καταλάβει όλοι. Εκτιμώ πως θα τον θυμόμαστε πάντα με θετικά συναισθήματα, αλλά γιά τo show και όχι γιά τις επιτυχίες που (δεν) μας χάρισε.

Κρίμα! Σήμερα έβλεπα το Ρεκόμπα και σκεφτόμουν τι θα μπορουσαμε να είχαμε κάνει αν είχαμε διοίκηση. Και εννοώ διοίκηση, όχι χρηματοδότη, γιατί τέτοιον έχουμε!! Διοικητική λειτουργία δεν εχουμε και είναι κρίμα γιατί πάνε όλα στραφι ....

br fun_atic είπε...

Οι αποψεις σου Κώστα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Έχω αρκετές διαφωνίες (όχι σημαντικές πάντως), όμως σίγουρα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες απόψεις που διατυπώθηκαν εδώ τον τελευταιο καιρό.

IWN1998 είπε...

Στα συν:

Η εξαιρετική σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια απόδοση των Ρεκόμπα, Τζαβέλλα και σχετικά και του Άντερσον.
Η για μια ακόμα φορά ουσιαστική συμμετοχή ενός παίκτη που θάφτηκε όλη τη χρονιά και που είχε στο παρελθόν σημαντικό τραυματισμό, τέτοιο που να θεωρείται χαμένος, του Λούις Λουρέντσο. Ο Λούις είναι ίσως ο μόνος παίκτης που έχουμε που δείχνει να έχει το αισθητήριο του σκόρερ και επαφή με τα δίκτυα.
Επιτέλους η ομάδα έπαιξε μπάλα και είχε κυκλοφορία σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Στα πλην:

O Εστογιαννόφ έδειξε να διακατέχεται από το άγχος του να κάνει το παραπάνω ατομικά, με αποτέλεσμα η παρουσία του να μην είναι ιδιαίτερα θετική.
Και ο Ρεκόμπα και ο Εστογιαννόφ (ιδίως ο δεύτερος σε αυτό το ματς) έχουν από την αρχή που ήρθαν στην Ελλάδα και δυστυχώς συνεχίζουν να έχουν, το σκεπτικό ότι πρέπει να το πάρουν το ματς μόνοι τους, με αποτέλεσμα κάποια σουτ από όπου να' ναι χωρίς νόημα και κάποιες εξεζητημένες ενέργειες που δεν αποδίδουν.

Πάντως το να ρίχνουμε ευθύνες για τη φετινή χρονιά στον Εστογιαννόφ είναι ιεροσυλία γιατί στα περισσότερα από τα ματς που κερδίσαμε ήταν ο βασικότατος συντελεστής.
Σήμερα δεν ήταν στη μέρα του σίγουρα (δείτε και τα σχόλια μου παραπάνω). Αλλα είναι υπερβολή η κριτική αυτή. Σίγουρα ελαττωμά του είναι το να κάνει αποδοτικό το ποδοσφαιρικό του ταλέντο προς όφελος της ομάδας, ίσως γι' αυτο δεν πέτυχε και στην Ισπανία ενώ το είχε πάρει η Βαλένθια σαν νέο Μαραντόνα. Αλλά σε κάτι τέτοιο παίζει σημαντικό ρόλο και ο προπονητής. Και σαφώς δεν μπορούμε να τον κρίνουμε απ' αυτό το ματς και μόνο και ας σκεφτούμε που θα ήμασταν χωρίς τα 6 γκολ του και κάποιες ασσιστ σέντρες σε κεφάλια Μανιάτη, Μαιστόροβιτς κλπ.
Και κάτι ακόμα. Το να συγκρίνουμε Εστογιαννόφ - Χούτο είναι σαν να συγκρίνουμε αυτοκίνητο με βέσπα. Αν ο Χούτος δεν είχε πέρυσι δίπλα του τον Τζιμπούρ θα ήταν το τίποτα που είδαμε φέτος. Αυτό αποδείχθηκε και πρακτικά. Και δεν καταλαβαίνω πως συγκρίνουμε ένα φορ με ένα επιθετικό μέσο που τον έχουμε κάνει και λάστιχο φέτος για να καλύψουμε τον άθλιο σχεδιασμό ρόστερ που έγινε και άφησε χωρίς πραγματικούς επιθετικούς την ομάδα.

br fun_atic είπε...

Το παιχνίδι στο οποίο είδαμε πραγματικά ποιοι είναι οι Ρεκόμπα και Εστογιανώφ ήταν το παιχνίδι με τον Άρη. Ήταν χαλαροί, δεν ένοιθαν το βάρος ότι τα πάντα πρέπει να περάσουν από τα πόδια τους και εντυπωσίασαν.

Από εκεί και πέρα: Νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε μιά ευκαιρία στον Ρεκόμπα. Θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε τον παίκτη αυτό υπό κανονικές συνθήκες, δηλαδή να έχει κάνει καλή καλοκαιρινή προετοιμασία και να έχει μπροστά του ικανούς επιθετικούς.

Γιά τον Εστογιάνωφ πίστευα πάντα ότι είναι αναντικατάστατος γιά τον Πανιώνιο. Το σημερινό σχόλιο όμως του Κώστα με προβλημάτισε. Δεν μπορώ να πω ότι με έπεισε απόλυτα, το σκεπτικό του όμως να εκμεταλευτούμε οικονομικά το μπαμ που έκανε φέτος, ίσως δεν είναι κακή ιδέα. Να μην ξεχνάμε ότι ο Φαμπιάν έχει φέτος ένα εξαιρετικό κίνητρο γιά την απόδοσή του. Την πιθανότητα μεταγραφής, η οποία θα του φέρει και μεγάλα οικονομικά οφέλη. Του χρόνου δεν ξέρω αν θα έχει το ίδιο κέφι.

Πολλοί τον κατηγορούν γιά ατομισμό. Και μπορεί να έχουν και δίκιο. Όμως από την άλλη σιγά τις επιλογές που έχει γιά πάσα.

Το μεγαλύτερο λάθος που έγινε σήμερα ήταν η επιλογή να μην παίξει ο Κούμο. Με αυτόν μέσα δεν νομίζω να είχαμε χάσει.

IWN1998 είπε...

Προφανώς θα συμφωνήσω για Κούμο. Το πρόβλημα μας ήταν η τεράστια απόσταση της αμυντικής γραμμής από τα χαφ που έδινε το δικαίωμα σε παίκτες σαν τον Τζόρτζεβιτς και τον Γκαλέτι ν' αλωνίζουν. Αυτό το πρόβλημα μεγαλώνει όταν παίζει ο Ρεκόμπα που δεν αναμένει κανείς να τσιτώνεται αμυντικά (αν και έκανε σήεμρα μεταξύ άλλων και μια φοβερή επιστροφή και κόψιμο). Εκεί είναι ο ρόλος σκούπας του Κουμουρτζί που έλειψε. Θα τον έχουμε με Θρασύβουλο όμως για να σωθούμε και μαθηματικά γιατί αν ο ΟΦΗ δεν χάσει από Άρη τότε θυμίζω ότι έχει Εργοτέλη εντός και τη μητρική εταιρία (ΠΑΟ) εκτός που όμως μπορεί να θυμηθεί τις συγγενικές τους σχέσεις.
Επαναλαμβάνω πως είναι άδικο να κρίνεται ο Εστογιαννόφ από το σημερινό ματς. Δεν είναι θέμα συμπάθειας της κερκίδας. Ας αναλογιστούμε που θα ήμασταν χωρίς αυτόν. Πάρτε ένα ένα τα ματς και δείτε τα.
Επίσης επισημαίνω ότι είναι προφανές πως η ΠΑΕ θα επιδιώξει να τον δώσει για να κρατήσει τους έτερους και το θέμα είναι πως δεν καταλαβαίνω πως θα κρατήσει τον Ρεκόμπα...που ευρέως ακούγεται. Ίσως πάρει καμμιά δόση απο τη μεταγραφή Φαμπιάν.

Ανώνυμος είπε...

Γιά να είναι ξεκάθαρο τι προσπάθησα να πώ, η σύγκριση Εστογιαννώφ με Ραφικ, Χούτο κτλ. δεν αφορούσε τη συνολική τους παρουσία στο γήπεδο, προσφορά, ταλέντο κτλ. Αφορούσε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ σημείο: την επαφή με τα δίχτυα όταν βρεθούν σε σημείο βολής, είτε από δική τους προσπάθεια είτε από ασσιστ άλλου παίκτη. ΜΟΝΟ αυτό το σημείο. Και σε αυτό, ο Εστογιαννώφ υστερεί (κατά τη γνώμη μου) απελπιστικά! ΑΠλά, δεν βάζει γκολ με τίποτα! Ενώ οι άλλοι παίκτες που ανέφερα πέρυσι ήταν killers! Θυμηθείτε πέρυσι όλη τη χρονιά πόσες φορές σηκωθήκαμε για να πανηγυρίσουμε και ξανακάτσαμε ... τρελλαμένοι ... Όχι και πολλές ... και οι περισσότερες ήταν από τον Μανόλο (αναμενόμενο, καθότι μετενσάρκωση του Μαυρίκη).

Επίσης, δεν έριξα ευθύνη στον Εστογιαννώφ γιά τη φετινή μας κατάσταση. Προς Θεού! Είπα όμως πως, παρά τα χάλια μας, αν είχε αξιοποιήσει κάποιες ευκαιρίες για γκολ από αυτές που ένας καλός παίκτης πρέπει να τελειώνει σωστά, ίσως να μην είχε στραβώσει τόσο το πράγμα. Δεν μπορεί όμως να του ρίξει κανείς ευθύνη γι' αυτό. Αυτό μπορεί, αυτό κάνει! Απλά, δεν έχει επαφή με τα δίχτυα, τελεία και παύλα. Κάνει άλλα πράγματα, είναι θετικό στοιχείο, πιστεύω όμως πως είναι ανούσιος και αυτή τη στιγμή υπερτιμημένος. Περισσότερο θα ωφεληθούμε να τον πουλήσουμε παρά αν τον κρατήσουμε.

zouri1 είπε...

ο σημερινος Πανιωνιος ηταν ο κλαυτερος φετεινος.Μη ξεχνατε ποτι περυσι ο γαυρος μας ειχε ριξει 4 .Η ομαδα πιεζε και ετρεχε μεχρι το τελευταιο λεπτο

re-la-re είπε...

Ο Εστογιάννωφ είναι ένας πάρα πολύ καλός πάικτης. Όμως έχει πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ. Σε 2 φάσεις στο πρώτο ημίχρονο είχε την εύκολη πάσα σε Λουρέντσο και Ρεκόμπα και αυτός σούταρε. Εκτέλεσε 4-5 κόρνερ απ ευθείας. Κάτσε ρε φίλε με την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος παίζεις. Πως το έχεις δει; Πόσες φορές ξεδιπλώθηκε η ομάδα και αυτός προσπάθησε να κάνει τρίπλες μέχρι να μαζευτούν οι αμυντικοί πάνω του;

Ο Εστογιάννωφ είναι προφανές ότι παίζει για τη μεταγραφή του ενώ ο Ρεκόμπα για να μείνει. Θα συμφωνήσω ότι θα είναι καλό να τον πουλήσουμε φέτος αν με τα λεφτά αυτά μπορούμε να κρατήσουμε τον κορμό της ομάδας (Μάκο-Μανιάτη-Κουμο- τον σημερινο Ρεκόμπα) και να βρούμε και κάποιες αξιοπρεπείς λύσεις για τα κενά μας.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Όταν δεν επαιζε κανένας, ο Εστογιαννόφ έβγαλε πολλές φορές το φίδι από την τρύπα. Το ότι παίζει άναρχα είναι βέβαια ελάττωμά του αλλά είναι και θέμα προπονητή.
Το να λέμε πως δεν βγάζει γκολ, ΟΚ ρε παιδιά επιθετικός μέσος είναι ο άνθρωπος, μη κοιτάτε που εμείς δεν έχουμε πραγματικούς επιθετικούς -πλην Λουις- και τον βάζουμε να κάνει το φορ σε πολλές περιπτώσεις.
Συμφωνώ πως χθες ο Φαμπιάν ζημίωσε την ομάδα σε αρκετές περιπτώσεις και συμφωνώ επίσης πως ίσως απο πλευράς μάνατζμεντ της ομάδας να είναι καλύτερο να επιδιωχθεί η πώλησή του αν αυτό κρατήσει 2-3 από τους άλλους που θέλουμε να μείνουν. Αλλά αυτό απέχει αρκετά από τη δαιμονοποίηση των ελαττωμάτων του και τη βάπτισή του ως ανούσιου και ατραξιόν.
Να 'στε καλά και καλή βδομάδα.

zamis είπε...

Μπραβο στην ομαδα,και μονο το γεγονος οτι βγαλανε παθος μεσα στο γηπεδο ειναι για μενα σημαντικο.Συμφωνω δε οτι με Κουμο μεσα δεν χαναμε(τουλαχιστον),λαθος και ενδειξη νοοτροπιας μικρης ομαδας η μη χρησιμοποιηση του.
Απο κει και περα,συμφωνω απολυτα με τα οσα λεει ο Costas για το Λολο.
Γνωμη μου ειναι επισης οτι ο μεγαλος αυτος παικτης που λεγεται Ρεκομπα δεν πρεπει να μεινει και του χρονου.Για να το εκφρασω καλυτερα,δεν πρεπει να αποτελεσει το βασικο αξονα γυρω απο τον οποιο θα περιστραφει η υπολοιπη ομαδα.Φοβαμαι οτι τα αν που συνοδευουν μια τετοια επιλογη ειναι παρα πολλα και πολυτελεια για τον Πανιωνιο.Δεν παραγνωριζω βεβαια οτι ειναι ενα πολυ σημαντικο asset και πιθανως κατω απο αμοιβαιες εξηγησεις και προυποθεσεις να βρει ρολο εντος(και εκτος)γηπεδου που θα ωφελει πρωτιστως την ομαδα.
Λατκα με τα θετικα του και τα αρνητικα του,για μενα χρειαζομαστε οπωσδηποτε ενα κεντρικο αμυντικο ακομα.
Μπελιτς εμπνεει αρκετη εμπιστοσυνη,δεν εχω αποψη για Ανδριολα.

Griniaris είπε...

Καλημέρα σε όλους

Για το ματς νομίζω ότι με κάλυψε απόλυτα ο pgss στο blog του όπως και ο br στην αναφορά του για τον προπονητή.Απλά έχει καταντήσει λίγο αηδία αυτό με τα οφσάιντ πια.
Για το Ρεκόμπα θα ήθελα να σημειώσω ότι και στα δέκα παιχνίδια που αγωνίστηκε,άσχετα με τη συνολική του απόδοση,δυο-τρεις τέτοιες πάσες έδωσε από τις οποίες ελάχιστες αξιοποιήθηκαν για τους γνωστούς λόγους.Μην ξεχνάμε τη μη προετοιμασία του,άλλωστε βλέπουμε ότι αγώνα με αγώνα γίνεται όλο και καλύτερος.Ακόμα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ο οργανισμός τέτοιων παικτών έχει συνηθίσει να φορμάρεται το Μάρτη όπου όλα τα πρωταθλήματα και τα Ευρωπαικά παιχνίδια είναι στο φόρτε τους.Θεωρώ ότι η παρουσία του Ρεκόμπα τη φετινή χρονιά αδικήθηκε και πραγματικά θα ήθελα να τον δω,όπως λέει κι ο br,μαζί με δύο καλούς επιθετικούς.
Για τον Λόλο μάλλον ξεχνάτε ότι αυτός ήταν από την αρχή.Απλά κάτι ο αρχικός του ενθουσιασμός κάτι ο αιφνιδιασμός των αντιπάλων τον βοήθησαν να περνάει φανταιζί ενέργειες που δεν είναι τώρα τόσο εύκολο κάτι που έχει επιδράσει αρνητικά στην ψυχολογία του.Παρ'ολα αυτά θα συμφωνήσω με τον ίωνα ότι στα χέρια ενός κατάλληλου προπονητή μπορεί να έχει τελείως διαφορετική εμφάνιση.
Με λίγα λόγια θεωρώ πως όλοι οι παίκτες που αναφέρετε πρέπει να κρατηθούν.Όντως τα πάντα θα εξαρτηθούν απο τον προπονητή που θα επιλεγεί.Εύχομαι μόνο να υπάρχει η θέληση και η δυνατότητα όπως παρα πολλές φορές έχουμε πει.

re-la-re είπε...

Δεν δαιμονοποιούμε κανένα. Απλά πρέπει όλοι να παίζουν για την ΟΜΑΔΑ. Ο Λόλο έχει προσφέρει αρκετά αλλά χτες που τα φώτα ήταν πάνω του επαιζε ΜΟΝΟ για τον ευατό του.

Πιστεύω ότι ο Ρεκόμπα στα 33 του δεν είναι πολυτέλεια και μπορεί να μείνει, αντίθετα ο Εστογιάννωφ στα 27 του, δηλαδή στα ντουζένια του κοιτάει μόνο προς το εξωτερικό. Ο Ρεκόμπα μπορεί να δεχθεί να κλείσει σε μας την καριέρα του με ένα καλό συμβόλαιο. Ο Λόλο αποκλείεται να δεχθεί να μείνει γιατί βρίσκεται στην πιο παραγωγική ηλικία του και σαν ομάδα δεν του προσφέρουμε τη διαφήμιση που χρειάζεται για καλά συμβόλαια.

Συνεπώς οι επιλογές μας είναι περιορισμένες.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Εντάξει ο Εστογιαννόφ είναι ανούσιος και ατραξιόν. Προτείνω δε να τιμωρηθεί κιόλας για αντισυναδελφική συμπεριφορά και βλάβη της εταιρίας με τα όσα έκανε χθες. Αυτά για να κλείσουμε το θέμα αφού υπάρχει τέτοια αγαστή σύμπνοια απόψεων επί του θέματος και για να μη την χαλάω εγώ με άστοχες και άνευ επιχειρημάτων διαφωνίες. Άντε ν' απαλλαγούμε γρήγορα και απ' αυτόν και να βρούμε κανένα καλύτερο στη θέση του. Εξάλλου έχουμε άλλους με τεράστια ουσία, Κοιλιάρα, Μπάρκογλου κλπ. Εξάλλου και όταν ήρθε στην ομάδα ο Εστογιαννόφ αυτόν περιμέναμε να κάνει τις επιτυχίες (εγώ νόμιζα ότι ήρθε τσόντα απλή του Ρεκόμπα και κανείς δεν τον ήξερε, αλλά μάλλον δεν θυμάμαι καλά...).

Griniaris είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά τώρα;Φτιάξαμε τον Ρεκόμπα με τα μπινελίκια και κάνουμε το ίδιο με το Λόλο;
Και ίωνα είπαμε εγώ συμφωνώ μαζί σου.Άλλωστε ο¨"ειδικός" όρος δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια για τεράστια οφέλη από την πώλησή του.

DrRigas είπε...

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=81873

zamis είπε...

Ο Λολο θα φυγει ετσι κι αλλιως,αν οχι τωρα,σιγουρα αργοτερα.
Ο Τσινο θελει να μεινει,εικαζω δε και με μικροτερο συμβολαιο.
Το θεμα ειναι αν πρεπει να παμε σε μια ομαδα γυρω τους η οχι.
Προφανως και δεν εχουμε καλυτερους απο αυτους στη θεση τους.
Απο την αλλη ομως,με τον ενα φευγατο και τον αλλο με πολλα ερωτηματικα για το μελλον,ισως τα χρηματα των συμβολαιων τους θα μπορουσαν να επενδυθουν σε λυσεις που θα εχουν βαθος χρονου.
Για μενα αυτη ειναι η ασφαλεστερη επιλογη.

re-la-re είπε...

Ιωνα γιατί δεν μπορείς να δεις ψύχραιμα τι λέει ο άλλος και φροντίζεις να διαστρεβλώνεις τα λεγόμενα του;

Μια απλή απάντηση θέλω. Χτες ο Λόλο έπαιξε για την ομάδα ή για πάρτι του;

Ανώνυμος είπε...

Βρε συ Ίωνα, τουλάχιστον σε αυτό το blog μπορούμε να μιλήσουμε χωρίς να παρεξηγεί ο ένας τον άλλον. Η ειρωνεία σου δεν βοηθάει. Εξ άλλου, είμαι τελέιως ειλικρινής όταν γράφω πως είναι συμπαθέστατος, αξιαγάπητος και θετικό στοιχείο. Πέντε φωτογραφίες τον έβγαλα με τα πιτσιρίκια μου όταν τον πέτυχα και τη λέξη αττραξιόν, μόνο αρνητικά δεν την χρησιμοποιώ (κατά λέξιν, αττραξιόν είναι αυτός που θα ελκύσει με το θέαμα που προσφέρει τον κόσμο στο γήπεδο). Πρωτίστως όμως, προσπαθώ να δω την ουσία του θέματος σε σχέση με το συμφέρον της ομάδας.

Και σε τελική ανάλυση, απλά εξέφρασα τη γνώμη μου πως δεν είναι και τόσο ουσιαστικός παίκτης, όπως τον είδαμε στον Πανιώνιο φέτος. Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν είμαι ειδικός στο ποδόσφαιρο. Θα στοιχημάτιζα όμως πως αν πουληθεί φέτος, ιδιαίτερα στην ελληνική αγορά, η μεταγραφή του θα κοστίσει ακριβά. Ακριβότερα από την πραγματική του αξία σαν παίκτη. Ίσως γι' αυτό, να έχει νόημα η πώληση του. Ίσως.

ΕΠι πλέον, ξαναλέω, πως από την αρχή είχα μία απορία πως ένας τέτοιος παίκτης δεν παίζει στην Εθνική Ουρουγουάης. Ε, τώρα δεν την έχω. Πιστεύω πως και στην πατρίδα του είναι τόσο αγαπητός όσο και στην πλατεία, απλά βαρέθηκαν να τον βλέπουν να σκοτώει τον τερματοφύλακα στα τετ-α-τετ και να κάνει κατάχρηση της δεξιοτεχνίας του.

Ίωνα, ξαναλέω πως εκτιμώ τα σχόλια σου και τα διαβάζω με προσοχή. Που είδες "δαιμονοποίηση" σε όσα έγραψα, δεν μπορώ να καταλάβω ...

kostas_n_s είπε...

Θελω να κανω καποιες επισημανσεις για το παιχνιδι και για καποια σχολια φιλων .

Πιστευω οτι η ομαδα επαιξε αρκετα καλα και αδικειται σιγουρα απο το αποτελεσμα.Για την ακριβεια δεν καταλαβα πως το χασαμε το παιχνιδι.
Ο Ολυμπιακος με το καθιερωμενο σπρωξιμο (1ο γκολ)και αρκετη τυχη (2ο γκολ) πηρε ενα ματς που σε κανονικες συνθηκες επρεπε να χασει .Ειμασταν καλυτεροι στη μεγαλυτερη διαρκεια του αγωνα και ακομα και στην στατιστικη (18-16 σουτ , 20-4 κορνερ).

Απο κει και περα θελω να σταθω σε καποιους παιχτες μας.

Ο Ρεκομπα πιστευω ειναι σε συνεχη ανοδο τον τελευταιο καιρο και με μεγαλυτερες αντοχες αποδιδει καλυτερα.Φαινεται οτι η ελλειψη προετοιμασιας τον ειχε παει πισω και αν και αργα εχει προσπερασει το συνδρομο Johnny Walker.
Χθες ηταν ο καλυτερος μας παιχτης και εδωσε οτι μπορουσε.
Εδειξε οτι ζει για τα μεγαλα ματς.
Πολυ επικίνδυνος για τους αντιπαλους με τα στημενα του τα δυνατα σουτ και τις καθετες πασες.
Αν μπορει να διατηρησει αυτη την κατασταση θα τον ηθελα στην ομαδα.

Για τον Εστογιανοφ νομιζω οτι η αυστηρη κριτικη τον αδικει.
Συμφωνω οτι πολλες φορες κανει καταχρηση ντριμπλας και θελει μια μπαλα μονος του η δεν τελειωνει τις φασεις αλλα ενταξει δεν θα στησω στον τοιχο τον καλυτερο με διαφορα φετινο μου παιχτη που χωρις αυτον μαλλον τα πραγματα θα ηταν τραγικα.
Δεν ειναι τυχαιο οτι ειναι αντικειμενικα απο τους καλυτερους παιχτες του πρωταθληματος.
Το βλεπω δυσκολο να τον κρατησουμε.

Ο Λουρενσο τελος απο τοτε που γυρισε και τον βαζει ο Σταμ δειχνει οτι ειναι η μονη αξιοπιστη λυση στην επιθεση.Επικινδυνος για την αντιπαλη αμυνα , τελειωνει τις φασεις και γενικα τρεχει ,μαρκαρει ,δειχνει πολυ διαθεση για μπαλα.
Σε δυο ματς αντικατασταθηκε ενω προηγουμασταν στο σκορ και στα δυο στο τελος χασαμε(Παοκ,Ολυμπιακος).

Για τον Λινεν και την συνεντευξη του στον Ελευθερο τυπο (http://www.sport-fm.gr/article/170072)τι να πω.
Δειχνει ποσο του λειπει η ομαδα και ποσο ειχε δεθει με την ιδεα του Πανιωνιου.
Ειναι η καψουρα μου αυτος ο τυπος.
Μακαρι να γινοταν αυτο που θελουμε πολλοι Πανιωνιοι αλλα δεν το βλεπω.

zamis είπε...

''Γαυροι ειστε ντεμοντε''

Αχτυπητο πανο πραγματικα!

br fun_atic είπε...

Ένας καλός παίκτης γίνεται καλύτερος όταν έχει κίνητρο.

Είμαι από αυτούς που θέλουν τον Εστογιανώφ στην ομάδα.

Φομάβαι όμως ότι από τον χειμώνα και μετά ίσως του λείψει το κίνητρο, οπότε μάλλον θα είναι επιζήμιο γιά την ομάδα να τον κρατήσουμε. Αντιθέτως μιά καλή μεταγραφή μπορεί να εξασφαλίσει την παραμονή του κορμού της ομάδας, άρα θα περισέψουν χρήματα από το μπάτζετ γιά αγορά καλών επιθετικών.

Θα διαφοροποιήσω τη γνώμη μου αν συμβεί μιά σημαντική εξέλιξη. Αν πάρουμε κορυφαίο προπονητή και η ομάδα γίνει όντως υπερβατική. Σε μιά τέτοια ομάδα ο Λόλο έχει θέση και ακόμη ισχυρότερο κίνητρο διότι είναι προφανές ότι ενδιαφέρεται να φανεί στην Ευρώπη και να πετύχει ένα καλό συμβόλαιο με Ευρωπαϊκή ομάδα. Άλλωστε μόνο σε μεταγραφή σε ευρωπαϊκή ομάδα μπορεί να κάνει τη μεγάλη μπάζα βάση του συμβολαίου του.

Σχετικά με τον ατομισμό. Ο καλός παίκτης είναι συνήθως ατομιστής ακριβώς επειδή είναι εγωιστής. Αυτό το περιμένεις από μία βεντέτα. Πράγματι χθες ο Λόλο θα μπορούσε να είχε χειριστεί πολύ καλύτερα ένα σωρό πάσες. Είναι επίσης γνωστό ότι ένα σχετικό πρόβλημα στο τελείωμα της φάσης το έχει. Αυτά όμως δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν έχει βοηθήσει ή ότι δεν είναι στην καλύτερη τριάδα παικτών του πρωταθλήματος (Γκαλέτι, Ντιόγκο, Εστογιανώφ). Ας ρωτήσουμε και τον Ντάρμπισάιρ που στο τέλος του παιχνιδιού του ζήτησε τη φανέλα.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Costa συγγνώμη για την ειρωνία και δεν ήθελα να προσβάλω ούτε εσένα ούτε την άποψη που εκφράστηκε, όσο και αν διαφωνώ με αυτή και αν τελικά με όσα έγραψα το έκανα ζητάω και πάλι συγγνώμη.

Πάντως δεν δέχομαι ότι διαστρέβλωσα απόψεις και αυτό που δεν συμφώνησα και δεν συμφωνώ είναι ότι δεν μπορούμε να απορρίπτουμε ένα παίκτη τόσο εύκολα από ένα ματς αλλά πρέπει να σταθμίζουμε το σύνολο της προσφοράς του.

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι ίσως θα έπρεπε να συνυπολογισθεί στον παίκτη και το γεγονός ότι ήταν με λουμπάγκο την προηγούμενη βδομάδα και ήταν αβέβαιη η συμμετοχή του σχεδόν ως το τέλος.

Η κρίση ενός παίκτη είναι πολυπαραμετρική και πολλές φορές μπορούμε εύκολα να καταδικάζουμε ή να επιδοκιμάζουμε κάποιον μη λαμβάνοντας κατά νου τα πάντα.

pgss1890, χθες ο Λόλο έπαιξε με άμετρο ατομισμό και σε ορισμένες περιπτώσεις επιπόλαια. Ίσως έχει αγχωθεί και από τη μεταγραφολογία που κυριαρχεί. Δεν διαστρεβλώνω καμμιά άποψη όμως όταν λέω πως δεν μπορώ να τον κρίνω μόνο από χθες αλλά θεωρώντας τη συνολική προσφορά του φέτος, πιστεύω ότι θα ήμασταν πολύ χειρότερα χωρίς αυτόν. Ειπώθηκε ή όχι ότι έχασε 3-4 ουσιώδεις φάσεις που μας έβγαλαν εκτός στόχων φέτος; Και εγώ λοιπόν λέω ναι το έκανε αλλά έκανε και 10-12 φάσεις που μας έδωσαν βαθμούς και νίκες. Και επαναλαμβάνω μπορείς να ζητάς τα ρέστα από τον φορ σου γιατί δεν σου βγάζει γκολ αλλά μάλλον δεν μπορείς να τα ζητάς και από τους μέσους και τους μπακ σου που τους χρησιμοποιείς κατά το δοκούν πχ right wingers, forward κλπ.

Και πάλι συγγνώμη απ' όλους για το δηκτικό σχόλιο μου, που δεν αρμόζει στην Συμπανιώνια αλληλεγγύη που υπάρχει στο blog και στον μεταξύ μας αλληλοσεβασμό.

[ΥΓ: O Εστογιαννοφ έχει παίξει 31 φορές στην Εθνική Ουρουγουάης και έχει βγάλει 5 γκολ. Ο Ρεκόμπα έχει παίξει 69 φορές και έχει βγάλει 12 γκολ σε μια 15ετία]

zamis είπε...

brfun

βεβαιως η διαχειρηση και η προοπτικη Λολο και Τσινο εξαρταται απο τον προπονητη που θαρθει.

εχεις κανεναν υπ'οψη σου..?

br fun_atic είπε...

Πάντα...Βλέπεις να έχω κατεβάσει το γκάλοπ; Γνώμη γιά την επιστροφή του Λίνεν θα αλλάξω μόνο αν έρθει προπονητής με ...........

re-la-re είπε...

Συγνώμη αλλά εμένα ο προπονητής μου όταν με έστελνε να εκτελέσω κόρνερ μου έλεγε σημάδεψε τον τάδε. Δεν μου έλεγε στείλτο κατευθείαν. Ακόμα και ο Παντιτς και ο Μπαρζώφ ελάχιστα κόρνερ έστελναν κατευθείαν και αυτά όταν δεν είχαν επιλογές. Αυτό που έγινε χτες δεν έχει ξαναγίνει. Μην τρελαθούμε. Ναι ο Λολο έχει προσφέρει, μας έχει ξελασπώσει, ήταν ο καλύτερος μας παίκτης όλη τη χρονια, χτες όμως έπαιζε μόνο για το Λόλο.

Και επειδή και εμείς ξέρουμε να ψάχνουμε στη wikipedia:

→ Cádiz (loan) 29 αγ. 2 γκολ
→ Deportivo La Coruña (loan) 28 αγ. 1 γκολ
→ Real Valladolid (loan) 4 αγ. 0 γκολ

αυτη είναι η καριέρα του στην Ισπανία.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

...Και ο Πάντιτς και ο Σαπουντζής μας έριξαν στη Β' Εθνική αλλά δεν παύουν ν' αποτελούν εξέχοντες παίκτες που πέρασαν από την ομάδα. Είχαν και αυτοί όπως και άλλοι που πέρασαν απ' αυτή την ομάδα τα ελαττώματά τους όπως τα έχει και ο Εστογιανώφ. Το πόσα γκολ βάζει ένας παίκτης αποτελεί πάντως κριτήριο με βάση τη θέση που παίζει σε μια ομάδα.

ΟΚ pgss1890 ξέρεις να ψάχνεις την wikipedia. Ήμουν σίγουρότατος. Σε παρακαλώ όμως, δεν θέλω να συνεχίσω στο ίδιο ύφος. Ζήτησα συγγνώμη ιδίως από τον Costa προηγουμένως διότι όντως ήμουν αδίκως δηκτικός. Αν θέλεις να επαναλάβεις απέναντί μου το όποιο ατόπημα έκανα εγώ πριν κάνε το. Εγώ δεν συνεχίζω πλέον και θεωρώ το θέμα λήξαν.
Όσο για τον Μπαρζώφ ... σούταρε απ' όπου μπορούσε και καλά έκανε γιατί ήταν κανόνι. Θυμάμαι μάλιστα σε ένα ματς με Παναχαική που είχε πιάσει βροχή και κερδίσαμε ένα φάουλ στα τελευταία λεπτά, βγήκε και άλλαξε παπούτσια για να το χτυπήσει και το έβαλε.

re-la-re είπε...

Λοιπόν για να τελειώνει η συζήτηση. Δεν μας έρριξε ο Πάντιτς ή ο Σαπουντζής. Αυτοί δώσανε και την ψυχή τους για να μην πέσει η ομάδα. Και τότε ήταν όντως μονάχοι τους. Και μόνο η έκφραση αυτή είναι ιεροσυλία.

Λοιπόν: 1991-1992
Πανιώνιος: Βαθμοί 29 (9 νικες 11 ισοπαλίες 14 ήττες) Με το σημερινό σύστημα θα είχαμε 38 βαθμούς αλλά με 18 ομάδες. Δεν μπορώ να πω ότι φέτος με τον Εστογιάννωφ είμαστε και πολύ καλύτερα.

Χτες είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και τη χάσαμε. Εγώ θέλω να αναζητήσω ευθύνες γιατί τέτοιες ευκαιρίες δεν έρχονται κάθε μέρα. Είδα λοιπόν έναν προπονητή κατώτερο των περιστάσεων και έναν παίκτη εξαιρετικά ατομιστή που τον ενδιέφερε μόνο η μεταγραφή του. Για αυτό το ματς αυτές τις ευθύνες χρεώνω.Τελεία.

br fun_atic είπε...

Όλα αυτά θα είχαν σημασία αν είμασταν ακόμη υπερβατικοι. Αν λόγω της ήττας από τον Ολυμπιακό είχαμε βγεί εκτός στόχων.

Στην πραγματικότητα χάσαμε ένα παιχνίδι που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε, αφενός διότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλύτερη ομάδα και αφετέρου διότι χωρίς επιθετικούς αξίας δεν μπορείς να καθηλώσεις τον αντίπαλο και να κερδίσεις χρόνο. Στο χθεσιμό παιχνίδι έλειπε απελπιστικά πολύ ο Κούμο. Τρομακτικό λάθος η επιλογή να εκτελέσει την τιμωρία του σε αυτό το παιχνίδι.

Η ομάδα μετά το 2-1 γύρισε πίσω, μπήκε και ο Μαϊστόροβιτς και το θέμα τελειωσε. Πράγματι θα μπορούσαν να είχαν μπει τα δύο τετ α τετ, θα μπορούσε ο Λόλο να είναι πολύ καλύτερος, στην τελική όμως δεν έχασε και η Βενετιά βελόνι.

Εμένα με ενδιαφέρει τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Πρέπει να καταλάβει η διοίκηση της ομάδας ότι θα την στηρίξουμε στις καλές επιλογές, αλλά δεν θα χαριστούμε πλέον στα λάθη και κυρίως στις παραλείψεις.

zamis είπε...

Επαιξε ο Εκρα στο φιλικο με τον Ηλυσιακο!

br fun_atic είπε...

1. Το φοβερό είναι ότι αντικαταστάθηκε στο 80 φεύγα και ο αναπληρωματικός του (Σιμοσης) έβαλε γκολ. Μήπως να δώσουμε στον συμπατριώτη μας μια ευκαιρία;
2. Ο Λαγωνικάκης στο τμήμα σκάουτιγκ: Δεν ξέρω αν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, σίγουρα όμως είναι το κατάλληλο όνομα στην κατάλληλη θέση.
3. Ο Μάντζιος επισκέφθηκε το προπονητικό κέντρο που θα χρησιμοποιήσουμε το καλοκαίρι στη Ιταλία. Συνεπώς ξεχνάμε Λίνεν.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

OK pgss1890, δεν μας έριξαν οι παίκτες που ανέφερα, όπως λανθασμένα το εξέφρασα αλλά δεν μας έσωσαν κιόλας παρ' ότι πραγματικά μεγάλοι παίκτες.
Εφ' όσον λοιπόν έχεις ζήσει τις καταστάσεις εκείνες, θα ξέρεις ότι στον δεύτερο υποβιβασμό (Σαπουντζής) είχαμε κάνει τελείως απαράδεκτη εμφάνιση, τη χειρότερη της ιστορίας μας και υποβιβαστήκαμε πανηγυρικά αφου επιστρατεύσαμε και ένα κάρο προπονητές για να σωθούμε αλλά και προέδρους (νομίζω Γιδόπουλος) που έφθασαν σε ακραία μέσα μήπως και μείνουμε. Βέβαια υπήρξε και ο Σπανέας...που μας καταδίκασε ολοσχερώς.
Στον πρώτο υποβιβασμό (Πάντιτς), όντως πέσαμε από (και πολιτική μεταξύ άλλων) συμπαιγνία.
Το θέμα όμως ήταν ότι ακόμα και μ' αυτό τον μεγάλο παίκτη στη σύνθεσή μας αδυνατούσαμε να φθάσουμε την επόμενη χρονιά σε θέση ανόδου και δυσκολευόμασταν με Πόντιους Βέροιας και Γιαννιτσά, ωσότου ήρθε ο μακαρίτης ο Κυράστας που ήταν μάστορας τότε σε προβιβασμούς ομάδων και έβαλε μια τάξη στην ομάδα που κατάφερε ν' ανέβει τρίτη μόλις στην κατάταξη.
Πάντιτς και Σαπουντζής έμειναν με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου άσχετα από τις μαύρες σελίδες που συμμετείχαν. Σημειώνω ότι και οι δύο είχαν άγρια κατηγορηθεί τότε για αδιαφορία (όπως και κάποια χρόνια μετά όταν βρέθηκαν μαζί στον ιστορικό και με καμένα αυτοκίνητα).
Αυτά για λίγη Πανιώνια ιστορία και πιθανές νοητικές μεταφορές στα σημερινά από τον "ιερόσυλο", που πάντως έχει το θάρρος όταν κάνει το λάθος σ' αυτά που γράφει να το δέχεται.
Τώρα για το μοίρασμα ευθυνών, μπορείς να το κάνεις όπως νομίζεις. Είναι δικαίωμά σου να απομονώσεις το ματς και να το κρίνεις όπως το κρίνεις ή να κάνεις μια πιο γενική θεώρηση.

Επιτη ευκαιρία ένας ακόμα διαιτητής αγώνων μας, ο βοηθός που δεν είδε το διπλό οφσάιντ στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού βαθμολογήθηκε με 5 και παραπέμπεται για τη γνωστή τιμωρία (συνήθως 2 ημερολογιακές βδομάδες τιμωρία) των "ανθρωπίνων" λαθών.
BR sorry για την κατάχρηση του χώρου. Εφόσον μπήκε τελεία στο θέμα δεν πρόκειται να ξαναπασχολήσω σχετικά το blog.

DrRigas είπε...

Τόπο στα νιάτα!!!

http://sports.e-go.gr/article.asp?catid=8219&subid=2&tag=6174&pubid=1881390

re-la-re είπε...

Στον δεύτερο υποβιβασμό πληρώασαμε την καλοσύνη μας. Δηλαδή όταν ήρθε η πρόταση για τον Πάντιτς από την Αθλέτικο έγινε δεκτή. Όμως ενώ οι μεταγραφές στην Ισπανία δεν είχαν τελειώσει στην Ελλάδα είχαν. Με αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο άξονες της ομάδας να φύγει χωρις να αντικατασταθεί και η ομάδα να καταρρεύσει. Επίσης αν ο Γιδόπουλος δεν είχε σώσει τον ΠΑΟΚ όταν έφαγε πριν το ματς στη Τούμπα το αντικείμενο ο Βακαλόπουλος στο κεφάλι θα είχαμε σωθεί και θα είχε πέσει ο ΠΑΟΚ. Αλλά ο Γιδόπουλος που τον είχαν φέρει κάποιοι σαν σωτήρα φρόντισε να γίνουν ανάποδα τα πράγματα γιατί λέει τα παιγνίδια παίζονται στο γήπεδο. Και το 1992 στο γήπεδο παίχτηκαν και πέσαμε; Ποιοι είχαν φέρει άραγε τον Γιδόπουλο τότε; Ποιοι μαζεύονταν τότε στο γραφείο της ΠΑΕ και τους έλεγε διάφορα;

Στον πρώτο υποβιβασμό αυτό που μας έλειπε σε μεγάλο βαθμό ήταν το παρασκήνιο. Δεν ξεχνάω τα χειρουργεία μέσα στη Νέα Σμύρνη (ακόμα θυμάμαι το ματς με τη Νάουσα). ´Ηρθε ο Κυράστας και βρήκαμε μια επαφή με το παρασκήνιο και η ομάδα μπόρεσε να ορθοποδήσει. Δεν θεωρώ τον Βούκοτις κακό προπονητή. Αντίθετα του χρωστάμε πολλά γιατί αυτός έπεισε τον Πάντιτς να έρθει σε μας την πρώτη φορά. Και αυτός μας έσωσε ουσιαστικά φθάνοντας μας στην πολλαπλή ισοβαθμία. Άσχετα αν πέσαμε γιατί ο Αθηαναϊκός έχασε από την Ξάνθη.

Αυτά για να τα θυμόμαστε όλα. Και μια απλή λογική παρατήρηση. Όταν κρίνεις ένα βιβλίο ή μια ταινία ή ένα ματς δεν λές είναι καταπληκτικό γιατί στο παρελθόν ο συγγραφέας του έχει δώσει αρτιστουργήματα. Λες ότι το παρόν είναι αντάξιο ή δεν είναι αντάξιο των προηγουμένων ή των ικανοτήτων του συγγραφέα. Δεν θα έλεγα τίποτα αν αυτά τα έκανε ο Μανόλο γιατί από αυτόν δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Από τον άλλο έχω και γι αυτό τον κρίνω. Και γι αυτό και θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο παιγνίδι ήταν τροχοπέδη λόγω ατομισμού.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Είναι λογικότατο και ορθότατο για τον καθένα μας να κρίνει με τα δικά του κριτήρια. Καμμία αντίρρηση. Το αποσπασματικό ή συνολικό της κριτικής μας είναι όντως σχετικό και μπορεί να εκληφθεί διαφορετικά από το ασκούντα την κριτική αλλά και αυτό είναι λογικό να συμβαίνει.

Απλά μου φάνηκε υπερβολική η κριτική που έγινε περί παντελώς ανούσιου παίκτη και από μέρους μου και με τα δικά μου υποκειμενικά κριτήρια, αντέδρασα σε αυτή την άποψη και μάλιστα άκομψα σε ένα σημείο προς τον Costa από τον οποίο ζήτησα και συγγνώμη.
Νομίζω ότι η αντίδραση η δική μου στο παραπάνω σημείο πιθανότατα λόγω κάποιων αστόχων διατυπώσεων μου κατέληξε να θεωρηθεί σαν παντελή άρνηση απο μέρους μου της κριτικής περι Εστογιάννοφ, πράγμα που προφανώς δεν ισχύει.

Απο πλευράς της Ιστορικής αναδρομής που έγινε με αφορμή αυτό το θέμα, νομίζω χωράει πολύ συζήτηση και για τις ΤΟΤΕ ικανότητες Βούκοτιτς (που όμως κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι είναι ένα από τα πλέον ηθικά στοιχεία που πέρασαν από την ομαδα) και για το αν θα έριχναν τον ΠΑΟΚ και για άλλα. Νομίζω όμως ότι ίσως πρέπει να το συζητήσουμε σε άλλο χώρο γιατί αρκετά "ξοδεψαμε' τον χώρο του BR.

Από τα νέα θέματα, υποθέτω ότι αληθεύει το θέμα Σόσιν και δεν θα μείνει σαν πληροφορία τύπου. Αν μη τι άλλο δείχνει τη διάθεση της ΠΑΕ για ανγέννηση της ομάδας με σαφείς στόχους κάλυψης των κενών που υπάρχουν. Ελπίζω και σε συνέχεια που θα κινηθεί στην τακτική ανάμειξης εμπείρων και ταλέντων ώστε να δημιουργηθεί ένα αξιόμαχο σύνολο. Και ελπίζω ακόμα η ΠΑΕ να έχει πλέον τη διάθεση να δείξει ότι δεν ειναι το βολικό καλό παιδί στη σφιγκοφωλιά της super league και δεν μπορεί να παίζει κανένας με τα συμφέροντά της μέσω πχ των ανθρωπίνων λαθών που είδαμε φέτος καθώς και άλλων πλαγίων δρόμων.

br fun_atic είπε...

Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον pgss1890 όσο και τον Ίωνα για τα καταπληκτικά κείμενα που έχουν στείλει. Νομίζω ότι μάθαμε και θυμηθήκαμε όλοι πολλά. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα χώρου και πραγματικά σας ευχαριστώ και πάλι. Θεωρώ ότι είναι τιμή μου να φιλοξενώ τέτοιους ανθρώπους και τόσο υψηλό επίπεδο διαλόγου.

br fun_atic είπε...

Υ.Γ
Σχετικά με τον Σόσιν: Και στο παρελθόν έχω εκφραστεί με θετικά σχόλια για τον Πολωνό επιθετικό. Κύπριοι φίλοι μου που τον ξέρουν καλά μου έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Βέβαια δεν ξέρω αν θα ταιριάξει στην ομάδα μας και σίγουρα πρέπει να αποκτήσουμε και δεύτερο επιθετικό. Αν δεν κάνω λάθος δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα. Θεωρητικά είναι καλή λύση, αν και όχι στην πρώτη του νιότη.
Την στιγμή αυτή δεν είμαι σε θέση να ξέρω με βεβαιότητα αν η απόκτηση του Σόσιν συνδέεται και με το πρόσωπο του προπονητή. Θεωρητικά ο Κετσπάγια θα ήθελε να δουλέψει με παίκτη που γνωρίζει καλά, νομίζω όμως ότι μάλλον το σενάριο απόκτησης του Κετσπάγια έχει απομακρυνθεί, διότι απ' ότι ξέρω ο Σόσιν είχε δυσαρεστηθεί από τον Γεωργιανό προπονητή για τον λόγο ότι δεν τον χρησιμοποιούσε σχεδόν καθόλου στο ChL, με αποτέλεσμα να χάσει κατά την άποψή του μια μεγάλη ευκαιρία να διαφημιστεί στην Ευρώπη. Έτσι οι σχέσεις τους δεν ήταν ιδιαίτερα καλές. Το θέμα των τωρινών σχέσεων Σόσιν Κετσπάγια θα το μάθω και θα σας ενημερώσω.