Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Μια από τα ίδια


Κι άλλη ήττα, κι άλλες αποδοκιμασίες, κι άλλα επεισόδια, κι άλλος προπηλακισμός του Μάκου και πάλι στο στόχαστρο ο προπονητής.


Για να το κάνουμε απλό. Κάποιοι θεώρησαν ότι η απόκτηση του Ρεκόμπα ισοδυναμούσε με πρωτάθλημα για τον Πανιώνιο. Λάθος. Κάποιοι θεώρησαν ότι η απομάκρυνση του Λίνεν δεν θα είχε συνέπειες. Λάθος. Κάποιοι θεώρησαν ότι η ομάδα θα μπορούσε να πηγαίνει για άλλη μια χρονιά στον αυτόματο πιλότο. Λάθος. Κάποιοι θεώρησαν ότι τα λάθη μιας ολόκληρης χρονιάς μπορούν να φορτωθούν στον Σταματόπουλο. Λάθος.Kάποιοι θεώρησαν ότι το ποδόσφαιρο παίζεται μέχρι τη μεσαία γραμμή. Λάθος. Κάποιοι θεώρησαν ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει Δ.Σ. Λάθος. Κάποιοι θεώρησαν ότι ελάχιστοι φανατικοί θα διώξουν όλους εμάς. Τεράστιο ΛΑΘΟΣ.


Οι φίλαθλοι του Πανιωνίου είμαστε εδώ. Για να στηρίζουμε την ομάδα στα δύσκολα. Για α συμβάλουμε με τις απόψεις μας. Για να βοηθούμε οικονομικά την ομάδα. Κι ας μην την ακολουθούμε παντού, κι ας μην είμαστε στα πέταλα, κι ας μην τρώμε ξύλο και πέτρες.


Η χρονιά είναι χαμένη και το ξέρουμε από το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή (εδώ δηλαδή και ένα γύρο). Δεν πειράζει. Συμβαίνουν αυτά. Ας το αποδεχθούμε κι ας αρχίσει ο σχεδιασμός από τώρα. Χρειαζόμαστε σοβαρό Δ.Σ, μεγάλο προπονητή, την παραμονή των αστεριών μας και επιπλέον ενίσχυση.

Από εδώ και πέρα πρέπει να αναλάβει ο Τσακίρης. Για κάθε κέρδος και ζημία του συλλόγου αποκλειστικά υπεύθυνος θα είναι εκείνος.


υ.γ

τεράστιο λάθος θα είναι η εν θερμώ πρόσληψη προπονητή. Ο Πανιώνιος δεν χρειάζεται κανέναν Δώνη και κανέναν Παράσχο της τελευταίας στιγμής. Τα λάθη δεν μπορούν και δεν πρέπει να διορθώνονται με λάθη.

87 σχόλια:

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Η ομάδα δεν έπαιξε άσχημα και αδικείται από το αποτέλεσμα. Επίσης αδικείται και από την εικόνα που δημιουργήθηκε μετά το ματς. Κάποιοι δεν έχουν μάθει ότι δυστυχώς υπάρχουν και οι ήττες και μάλιστα αυτές οι ψυχοφθόρες στο τελευταίο λεπτό. Κάποιος φταίει βέβαια που χάνουμε. Είναι προφανές ότι έτσι συμβαίνει γιατί σε τέτοια ματς μεταξύ ισοδυνάμων ομάδων χάνεις από κάποια λεπτομέρεια.
Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς σαν υποστηρικτές της ομάδας. Ζητάμε την επί τόπου καρατόμηση του ή προσπαθούμε για τη ανόρθωση του ηθικού που με μια τέτοιου τύπου ήττα πηγαίνει στο ναδίρ και πιάνει πάτο αν συνοδευτεί από εκδηλώσεις όχι κυανερύθρων αισθημάτων αλλά φανατισμού οπαδών του νόμου του Λίντς. Αν και στο συγκεκριμένο αγώνα, προς το τέλος του έγιναν τουλάχστον 3 κραυγαλέα συμβάντα που δημιούργησαν περίεργες εντυπώσεις και ερωτηματικά, πιστεύω ότι στη χρονική συγκυρία και κατάσταση που βρισκόμαστε σημασία έχει απλά να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που θα προσπαθήσουν για την από δω και μπρός αξιοπρέπεια της ομάδας.
Συμφωνώ με τον BR ότι το να φέρουμε τους αποτυχημένους των άλλων -πχ Δώνη και Παράσχο- δεν αποτελεί κανενός είδους λύση ούτε προσωρινή ούτε μόνιμη και θα πρέπει να δειχθεί η απαιτούμενη ψυχραιμία και καθαρότητα σκέψης. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, ο μόνος Έλληνας προπονητής που πέρασε με αξιοπρέπεια την τελευταία 10ετία από την ομάδα ήταν ο Κατσαβάκης, ο οποίος εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη γιατί δεν δεχόταν να του υπαγορεύει τη σύνθεση. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Αν πιστεύουμε ότι κινδυνεύουμε και ζητάμε κάποιον να μας σώσει και βιαζόμαστε έτσι να φέρουμε κάποιον -γιατί η ομάδα δεν έχει προπονητή κατά τους φωνασκούντες- τότε πρέπει να τον αναζητήσουμε εκεί στην Ελληνική αγορά προπονητών γιατί ξέρουν τα πράγματα και δεν χρειάζονται περίοδο προσαρμογής. Τότε πρέπει να δούμε ποιός απ' αυτούς που είναι ελεύθεροι μπορεί να επιτελέσει τέτοιο έργο και το έχει κάνει και στο παρελθόν επιτυχώς. Μιλάμε δηλαδή πως ψάχνουμε για άνθρωπο για επικίνδυνες αποστολές. Μάλιστα τέτοιας ειδικότητας κόουτς ψάχνουμε, ο οποίος πιθανόν να δεχθεί να εργασθεί για τους 6 αγώνες και για τους όποιους στο κύπελλο χωρίς συνέχεια συνεργασίας. Απλά θέτω τα προαπαιτούμενα. Και τα θέτω διότι τα γεγονότα και οι αντιδράσεις εκβιάζουν τις αποφάσεις και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κραυγαλέο λάθος. Το ποιός μπορεί να είναι ο ζητούμενος αν αναζητείται εν τέλει και αν υπάρχει? Έργο της διοίκησης της ΠΑΕ.

DrRigas είπε...

Η ομάδα όντως δεν έπαιξε άσχημα αλλά έγιναν λάθη (πχ ο Γιώτης φοβήθηκε αυτή τη φορά να βγάλει τον ανύπαρκτο από το 60' και μετά, Ρεκόμπα, ενώ έβγαλε τους 2 από τους 3 παίκτες που κράταγαν όλον τον Παοκ πίσω). Έίχαμε κόντρα διαιτησία, στάθηκε και τυχερός ο Παοκ, ε δν ήθελε και πολύ. Ο Πανιώνιος είμαστε, όχι η Μπαρτσελόνα. Από 'κει και πέρα θεωρώ όλα τα υπόλοιπα άκρως περίεργα έως και ύποπτα.


ΥΓ. Τον Κατσαβάκη δεν είχαμε όταν βγήκε ο Pantic και μίλησε για περίεργες ενέσεις στην κοιλιά?

Griniaris είπε...

Προτείνω την δια λιθοβολισμού εκτέλεση του Σταματόπουλου στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης και τον ισόβιο εγκλεισμό του Μάκου στα αποδυτήρια του γηπέδου ως απόλυτοι και αποκλειστικοί υπεύθυνοι των δεινών του Πανιωνίου.Φήμες αναφέρουν οτι αυτοί απέτρεψαν και την απόκτηση της ομάδας τότε από τον Ωνάση ενώ διασταυρώθηκαν οι πληροφορίες οτι αυτοί είναι υπεύθυνοι και για την πτώση στη Β εθνική.
Θερμά συγχαρητήρια στους τιμητές της ιστορίας και της αξιοπρέπειας του Πανιωνίου.

br fun_atic είπε...

Δήλωσε ποτέ ο Σταματόπουλος ότι είναι ο Μουρίνιο; Τον προσλάβαμε αντί του Μουρίνιο ή ως λύση ανάγκης για να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο; Ήταν ή δεν ήταν το μοναδικό πρόσωπο στο οποίο είχε εμπιστοσύνη το σύνολο των παικτών; Ο Λουρέντζο σε ποιόν αφιέρωσε το γκολ του; Πήρε ή δεν πήρε τεράστιο ρίσκο ο άνθρωπος αυτός, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία μιας ομάδας με πολλά προβλήματα, χωρίς επιθετικούς στο μέσον της χρονιάς, μόνο και μόνο επειδή τον ήθελαν οι παίκτες;
Ποιοι είναι αυτοί που δίνουν άλλοθι στην μεταγραφή των Μάκου και Μανιάτη;

dimosthenis είπε...

Ήμουν μακριά από την Αθήνα και είδα το ματς το τελευταίο τέταρτο από την τηλεόραση και βέβαια το βράδυ τις κυριότερες φάσεις. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι αν και παίζαμε στην έδρα μας με ισοπαλο αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ κυνήγαγε με περισσότερο πάθος το παιχνίδι και βέβαια, για να αποδώσω τα εύσημα στο Σάντος, με μεγαλύτερη οργάνωση και σωστή ανάπτυξη. οι γραμμές του ήταν κοντά και βοηθούσε η μια την άλλη. Σε αντίθεση εμείς ήμασταν κομμένοι στη μέση και βασιζόμασταν σε ατομικές ενέργειες κυρίως του Λόλο. Δεν ήμασταν σε θέση να εκμεταλλευτούμε ούτε τα λάθη της άμυνας στο τέλος περίπτωση Ντελούρα; που δεν είχε την ικανότητα να δώσει μια μπαλιά στα 5 μέτρα να βγάλει το Λολο τετατετ. και όχι μόνο αυτό κανείς από τους επιθετικούς δεν έτρεξε να βοηθήσει αμυντικά στην επόμενη φάση -ο Εστογιαννοφ έπεσε κάτω και κτυπιοταν και οι άλλοι έβλεπαν- με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κενό 40-50 μέτρων που εκμεταλλεύθηκε ο ΠΑΟΚ και να δεχτούμε το δεύτερο γκολ.
Το ματς μπορούσαμε να το χάσουμε, όπως μπορούσαμε και να το κερδίσουμε. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι ο πανικός και το μπάχαλο. Η ομάδα έχει πολλά νέα παιδιά που εύκολα παθαίνουν τρικυμία εν κρανίω, βλέπε Μάκο και κάνουν μα...Έχει νέο προπονητή με προθεσμία όπως φάινεται που δεν τολμά, να κάνει τις επιβεβλημένες αλλαγές (Ρεκόμπα π.χ. μετά την αποβολή Μάκου)ή δεν του βγαίνουν αυτές που κάνει, Ντελούρα. Πάσχει από άποψη αγωνιστικής πειθαρχίας, κυρίως όταν αμύνεται γι αυτό κάθε επιθετική προσπάθεια των αντιπάλων εγκυμονεί κινδύνους στη περιοχή μας.
Όλα αυτά όμως που είναι γνωστά εδώ και καιρό και τα βλέπουμε σε κάθε παιχνίδι από την αρχή της χρονιάς δε θα τα χρεώσουμε στο Γιώτη με συνοπτικές τραμπούκικες διαδικασίες. Τι έγινε ξαφνικά και ξέσπασε το "Πανιώνιο" μένος. Γιατί αυτές οι ύβρεις, οι προπηλακισμοί και οι άνανδρες πράξεις. Τι είναι αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι; Αν το ματς έληγε 1-1 θα βλέπαμε αυτά τα καμώμωτα. Και ποιος έδωσε το δικαίωμα σε 30-40; κάφρους να εκφράζουν τα πανιώνια αισθήματα; Εμείς στενοχωριόμαστε λιγότερο που τα τελευταία 50 χρόνια κλάψαμε πολύ περισσότερες φορές από ότι ευχαριστηθήκαμε. Ποτέ δε διανοήθηκα μετά από μια ήττα που στοίχισε πολύ περισσότερο, να προπηλακίσω παίχτη της ομάδας και δη πρωτοκλασάτο από το οποίο την επόμενη μέρα θα ζητούσα να πάιξει για την ομάδα.
Και να πω κάτι οι μάγκες φαίνονται στα δύσκολα όχι να δείρω και να απειλήσω αλλά να εμψυχώσω και να αναβαθμίσω την ψυχολογία των παιχτών του προπονητή και των παραγόντων του Πανιωνίου.
Ψηλά το κεφαλι ρε παληκάρια. Κρατήστε την πανιώνια αξιοπρέπεια εκεί που πάντα ανέμιζε.
Αφήστε πίσω τους μίζερους και τους κακομοίρηδες να τρώγονται με τα ρούχα τους. Η μεγάλη πλειοψηφία των Πανιώνιων φιλάθλων περιμένει τις επόμενες καλύτερες μέρες, για να στηρίξει την ομάδα στα δύσκολα και τα εύκολα.
Γιώτη συνέχισε την προσπάθειά σου με τα λάθη σου και με τα περισσότερα σωστά σου. Δείξε το σθένος σου και την υπομονή σου.Ετσι θα ρθουν οι νίκες, οι επιτυχίες. Κράτα την ισορροπία στην ομάδα και μην αφήνεις να αισθάνεται αδικημένος κανένας παίκτης.
Πρόεδρε, μην πάρεις αποφάσεις εν θερμώ, η φετινή χρονιά θα κερδηθεί ή θα χαθεί με πιθανότερο το δεύτερο όχι από τον προπονητή αλλά από τις αλλαγές που έγιναν σε προπονητές και παίχτες, τεράστια η απώλεια Φερνάντες, ελάχιστη ως αρνητική η προσφορά Ρεκόμπα. Υπομονή δυο μήνες ακόμα να σπρώξουμε τη χρονίά και κάνε τον προγραμματισμό από τώρα για προπονητή και παίχτες. το μέλλον θα σε δικαιώσει

zamis είπε...

Αυτα συμβαινουν οταν οι οπαδοι συνδιοικουν(εαν υποθεσουμε οτι διοικει καποιος..)
Απο κει και περα ας αποφασισει ο Τσακ τι μοντελο διοικησης θα εφαρμοσει.
Ελπιζω να του εγινε σαφες οτι τα ''κολλητηλικια'' με τα ανεγκεφαλα οδηγουν μαθηματικα στα προχτεσινα(και σε ολα οσα εχουμε δει απο την αρχη της χρονιας).

re-la-re είπε...

Εδω και δυο μέρες προσπαθω να καταλάβω τι θέλουν όλοι αυτοί που δημιουργούν τα επεισόδια, τους προπηλακισμούς, που δέρνουν τους επόπτες στη φυσούνα!!!! και δεν μπορω να καταλήξω σε κανένα συμπέρασμα.

Όλη η χρονιά φέτος εξελίσσεται σε έναν απόλυτο παραλογισμό. Δεν μπορεί να είναι όλοι τόσο παράλογοι και ηλίθιοι, συνεπώς κάτι τρέχει, κάτι κρύβεται από πίσω. Δυστυχώς από όσο έχω καταλάβει είναι αρκετοί αυτοί που ξέρουν αλλά δεν μιλάνε. Και με αυτές τις σκέψεις το μέλλον που έρχεται με τρομάζει.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Καφρίλες γίνονταν δυστυχώς ανέκαθεν και τίποτα δεν νομίζω πως κρύβεται απο πίσω τους εκτός από την ανοησία κάποιων που άμβλυνε η στενοχώρια της ήττας με τον τρόπο που ήρθε. Εδώ στο χώρο της πολιτικής γίνονται τέτοιες χαζομάρες, δεν θα γίνονται στο ποδόσφαιρο; Αν πάλι είμαι λάθος τότε για την περίπτωση Σταματόπουλου ίσως συνεχίζεται η κόντρα συμφερόντων ("Γερμανοί" έναντι "παλαιο-Πανιωνίων") που έχει καταστρέψει φέτος την ομάδα. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο ακόμα τότε δικαιώνονται όσοι θεωρούσαν ότι ο Χούτος ήταν απλό υποχείριο κάποιων που εκμεταλλεύονταν τον γνωστό χαρακτήρα του.
Και κάποια λίγο τεχνικά. Όσοι λένε περί αλλαγής Ρεκόμπα θα πρέπει να λάβουν υπ' όψη τους ότι στο συγκεκριμένο ματς ο Ρεκόμπα είχε καλύτερη εμφάνιση και από πλευράς φυσικής κατάστασης και ήταν ο μοχλός επίθεσης της ομάδας. Ο προπονητής πήγε να κτυπήσει το ματς και όλα χάλασαν με την αποβολή. Υποτίθεται ότι η αλλαγή για να κρατήσει τα μετόπισθεν που έκανε ήταν αυτή Λορέντζο - Νικολάου, που δεν μπορεί να θεωρηθεί παράλογη, μιά που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον πλήρη ιατρικό φάκελο Λουρέντσο. Επίσης πρέπει να λάβουμε υπ' όψη και το γεγονός ότι τον Λουρέντσο τον χρειαζόταν και για το ματς της Τετάρτης. Δεν είναι εύκολο λοιπόν το παζλ. Το ματς για όσους το είδαν ψύχραιμα νομίζω χάθηκε στην αποβολή και στη γνωστή αδυναμία της αμυντικής γραμμής που έπαιξε και την οποία γνωρίζαμε από τον Α' γύρο με αδύναμο κρίκο ιδίως τον κατ' ανάγκη κεντρικό μπακ Μαιστόροβιτς.

br fun_atic είπε...

Από 1.1.2009 η διοίκηση του Πανιωνίου ανήκει ουσιαστικά και τυπικά στον κο Τσακίρη. Τα προβλήματα ήταν γνωστά και υφιστάμενα. Αναγνωρίζοντας την συνεισφορά του κου Τσακίρη στον σύλλογο θα ήθελα να είχε κάνει πολύ περισσότερα σε αυτό το διάστημα. Ως εκ τούτου δεν μου φταίει κανένας Μάκος και κανένας Σταματόπουλος.

zamis είπε...

Ειλικρινα απορω με την κατασταση των εγκεφαλικων κυταρων αυτων που θεωρουν οτι φταιει ο Σταμ η ο Μακος.
Για μενα ειναι σαφες οτι συνεχιζεται η ''κοντρα συμφεροντων Γερμανων και παλαιοπανιωνιων'' οπως το θετει ο Ιων.
Εξ'αλλου ειναι καθαρο εδω και καιρο οτι την ειχαν στημενη στο Σταμ,απο τοτε που δεν καταφεραν να κρατησουν το λεμονακι..γιατι αυτο ειναι το οραμα τους και η αντιληψη τους για τον Πανιωνιο..μια ζωη στην κακομοιρια και στη μιζερια.

re-la-re είπε...

Αν είναι όπως τα λέει ο zamis (και σε αυτό συνηγορούν και όσα είχαν ακουστεί τότε για ληγμένα DVD) τότε προφανώς κάποιοι βλέπουν το βάζο με το μέλι (μπάτζετ ΠΑΕ) και ανυπομονούν να χώσουν τα δάχτυλα τους μέσα.

Θα συμφωνήσω λοιπόν απόλυτα ότι είναι δουλειά του Τσακίρη να καθαρίσει την κατάσταση. Δεν φταίει μόνο ο Σταματόπουλος που δέχεται συνέχεια επιθέσεις. Δεν φταίει μόνο ο Μάκος για τις κάρτες καθώς κανένας δεν του τράβηξε το αυτί (αυτό είναι δουλειά της διοίκησης όχι του προπονητή). Δεν φταίει μόνο ο ηλίθιος που βάρεσε τον επόπτη καθώς κάποιοι εδώ και καιρό φορτώνουν τις ήττες στον Σταματόπουλο και στη διαιτησία. Και δεν θα είναι συνέχεια στο απυρόβλητο ο Τσακίρης. Είναι ώρα να δράσει ΚΑΙ για τον Πανιώνιο ΚΥΡΙΑ όμως για το όνομα του.

br fun_atic είπε...

Αυτά με τους «παλαιο – Πανιώνιους» και τους «Γερμανούς» μου θυμίζουν λίγο Παλαιομαρξιστές, τροτσκιστές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν, απλά ακούγονται τρελά για μία ομάδα.
Ο Πανιώνιος όμως δεν είναι κομμούνα. Είναι μια ανώνυμη εμπορική επιχείρηση, η οποία έχει Δ.Σ και Πρόεδρο. Είναι μια καθ’ όλα καπιταλιστική εταιρεία, την οποία προσπαθούμε να την κάνουμε να δουλέψει με σοσιαλιστικό τρόπο. Δεν γίνεται.
Που ακούστηκε το αφεντικό να πηγαίνει διακοπές με τον εργαζόμενο; Οι φίλαθλοι (οι οποίοι αν και λίγοι έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον τρεις συλλόγους) να συναποφασίζουν;
Δεν περίμενα ότι θα το έλεγα ποτέ αυτό, αλλά πράγματι στον Πανιώνιο πρέπει να κατέβουν τάνκς.
Ιδιοκτήτης και Πρόεδρος είναι ο Τσακίρης. Πρέπει επιτέλους να κάνει αισθητή την παρουσία του. Όσα λάθη είχε να παραδεχθεί τα παραδέχθηκε και τον συγχωρήσαμε. Όμως από εδώ και πέρα φτάνουν οι μετάνοιες και χρειάζεται δουλειά.
Ο Τσακίρης με τον τρόπο που χειρίζεται την κατάσταση θα χρεωθεί στο τέλος και ευθύνες που δεν του αναλογούν. Ας δράσει δυναμικά.
Προτάσεις:1. Έμπρακτη στήριξη του προπονητή, 2. Μεγάλο πριμ πρόκρισης για το παιχνίδι της Τετάρτης και για κάθε επόμενο παιχνίδι, 3. πειθαρχικός έλεγχος παικτών (όπου αυτό χρειάζεται), 4. προσωρινή κατάργηση των προνομίων των οργανωμένων, 5. έναρξη του σχεδιασμού για τη νέα χρονιά από τώρα.
Εμένα προσωπικά (και το τονίζω αυτό) θα με κάλυπτε και μία μόνη ενέργεια. Άμεση επαναπρόσληψη του Έβαλντ Λίνεν με βοηθό τον Σταματόπουλο, πριν έρθουν τα χειρότερα. Και να το αιτιολογήσω. Οι παίκτες στηρίζουν Σταματόπουλο, άρα και Λίνεν. Ο Λίνεν είναι ο μοναδικός που μπορεί να αναλάβει την ομάδα άμεσα και να φέρει αποτελέσματα. Παράλληλα μπορεί να συσπειρώσει και την μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου. Το βάρος που έχουμε βάλει στον Σταματόπουλο είναι τεράστιο. Δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Αν ο Σταματόπουλος φύγει και αναλάβει άλλος προπονητής για τα υπόλοιπα παιχνίδια αποκλείεται να έχει την στήριξη του κόσμου και των παικτών. Άρα το πρόβλημα θα μεγαλώνει αντί να μικραίνει.
Ας το καταλάβουν όλοι αυτό. Οι περισσότεροι Πανιώνιοι εμπιστεύονται τον Γερμανό. Η παρουσία του μπορεί να δημιουργήσει αντιδράσεις αλλά είναι επιτέλους καιρός να μάθουμε τα ονόματα αυτών των παλαιοΠανιώνιων ( ή αλλιώς ΠΑΛΙΟΠΑΝΙΩΝΙΩΝ). Η ομάδα κινδυνεύει (για όσους δεν το έχουν καταλάβει) κι εμείς εξακολουθούμε να βάζουμε πάνω από τα προβλήματα της ομάδας εγωισμούς.

zamis είπε...

Προσωπικα συμφωνω με ολο το τελευταιο σχολιο του brfun.
Ταυτοχρονα,δυστυχως δεν εχω καμια ελπιδα οτι η παε θα λειτουργησει προς αυτη την κατευθυνση.Το γεγονος οτι δεν εχει βγει καν ανακοινωση στηριξης προπονητη και παικτων και απεριφραστης καταδικης-απομονωσης του καφρισταν,με οδηγει σε μαυρες σκεψεις..και ΝΑΙ,η ομαδα κινδυνευει..

re-la-re είπε...

Ερώτηση: Ακόμα και αν εμείς θέλαμε τον Λίνεν αυτός θα ήθελε να ξανάρθει σε μας;

Δεν νομίζω γιατί ο άνθρωπος έχει αξιοπρέπεια.

re-la-re είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
br fun_atic είπε...

ονόμασέ το όπως θέλεις. Πάντως ποδοσφαιρική ομάδα δεν το λες

Griniaris είπε...

Ο Λίνεν για να επιστρέψει θα ζητήσει τον ουρανό με τα άστρα(όχι οικονομικά).Και τι;Ήταν αλάνθαστος;Δεν έχει ευθύνες;Θα διώξουμε το Σταματόπουλο για να γίνει το χατήρι των 50 κάφρων;Θα σταματήσουν αυτοί να βρίζουν τους Μάκο-Μανιάτη η να τους διώξουμε κι αυτούς;
Ναι υπάρχουν λάθη,υπάρχουν παράπονα αλλά ο κόσμος, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του,καταλαβαίνει.Ας μείνουμε στις σωστές προτάσεις του br και κυρίως στην πέμπτη.Δε νομίζω οτι η ομάδα κινδυνεύει τόσο ώστε να γίνουν σπασμωδικές κινήσεις.

Griniaris είπε...

Μόλις εξεδόθη ανακοίνωση στήριξης(;) του Σταματόπουλου.Κάποιος σε άκουσε br,άντε να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

zouri1 είπε...

Η ομαδα επαιξε πολυ καλα .Ευθυνη μεγαλη εχει ο Μακος γιατι αφησε την ομαδα με εναν παικτη λιγοτερο .Ο Ρεκομπα εκανε μονο λαθη.Ο Γουνδουλακης δεν υπηρχε .Ο Κρεσιτς επαιξε καλα στην αρχη αλλα φοβομουν οτι στο τελος θα δειξει αυτα που βλεπαμε τοσα χρονια .Ο Τσακιρης ειναι απειρος και μαθαινει πανω στην ομαδα ,αλλα αυτος ειναι ο προεδρος .Ο Σταματοπουλος ειναι εργατικος αλλα και αυτος μαθαινει πανω στην ομαδα .
\Σε καμμια περιπτωση δεν συμφωνω να γιουχαριστουν Αυτοι ειναι οι προπονητες και προεδρος της ομαδας και οφειλουμε να τους χειροκροτησουμε .Αγαπανε την ομαδα και αγωνιζονται με μεγαλο προσωπικο κοστος για το καλο της ομαδας .Αυριο μπορουμε την νικη και την προκριση .

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόβλημα με τον Παοκ ήταν η απουσία δεξιού μπακ! Πέρασαν περίπου 20' για να καταλάβει ο Μανόλο ότι έπρεπε να κρατιέται πολύ πιο πίσω από τη γραμμή της σέντρας. Επίσης βγήκε η γλώσσα του φουκαρά του Κοντοέ που έπρεπε να καλύπτει σε όλο το ματς 2 και 3 θέσεις ταυτόχρονα. Επειδή αύριο πάλι δεν παίζει ο Μανιάτης και με δεδομένο ότι ο Ντιαβαρά δεν είναι στην αποστολή (μάλλον μας έχει τελειώσει κι αυτός) και με δεδομένο ότι ο Λάνκαμπ που είναι στην αποστολή ίσως να μην είναι ό,τι καλύτερο για τους γρήγορους μπροστινούς του Αστέρα και άρα ο Κοντοές πρέπει να παραμείνει στη θέση του και όχι να μετακινηθεί δεξιά, μήπως θα έπρεπε ο Γιώτης να δοκιμάσει στα δεξιά τον Τζαβέλα ή τον Κουτσόπουλο έστω κι αν είναι αριστεροπόδαροι? Έτσι αφού θέλουμε να κυνηγήσουμε το σκορ κι ο Μανόλο θα βγαίνει πιο άνετα μπροστά και πιο ορθολογικά θα στέκει στο γήπεδο η ομάδα.

Μπα, είμαι βέβαιος ότι το έχουν σκεφτεί ο Γιώτης με τον Φιλιππή και τον Δέδε και το έχουν απορρίψει...

Γιώργος Σ.

re-la-re είπε...

Υπάρχει κανένας αλάνθαστος; Κανένας που δεν έχει ευθύνες; Ας αφήσουμε εναν προπονητή να κάνει τη δουλειά του. Μήπως θυμάται κανείς πόσα χρόνια έκανε ο Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ για να πάρει πρωτάθλημα;

Εμείς σαν Πανιώνιος δεν μπορούμε να έχουμε τους καλύτερους απροπονητές γιατί ούτε μπορούμε να τους πληρώσουμε αλλά ούτε και να εκπληρώσουμε τις επαγγελματικές φιλοδοξίες τους. Κάποια κουσούρια θα έχουν. Ας αφήσουμε την τελειότητα για τα όνειρα μας και ας κοιτάξουμε να βρούμε έναν προπονητή καλό στον οποίο θα ανεχτούμε και τα κουσούρια.

Εγώ πάντως το δηλώνω αν και δεν το πιστεύω ότι μπορεί να γίνει. Μακάρι να ερχόταν ο Λίνεν πίσω με τα κουσούρια του.

br fun_atic είπε...

Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι στηρίζω τον Λίνεν. Είναι σαφές ότι και λάθη έχει κάνει και έχει μερίδιο ευθύνης. Έχω λόγους όμως που επιμένω. Σε ελάχιστες αγωνιστικές το πρωτάθλημα τελειώνει. Το πρόγραμμά μας είναι εξαιρετικά δύσκολο και δεν έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα αφήσουν να πέσει ο Ο.Φ.Η και με ζώνουν τα φίδια. Αν δεν συμβεί αυτό τότε πολλές ομάδες είναι υποψήφιες για αποχώρηση από το σπίτι του big brother. Θα πέσει ο Αστέρας με τις διασυνδέσεις και τα πετροδόλλαρα; Θα πέσει ομάδα από τη Θεσσαλονίκη; Θα πέσει η Ξάνθη; Έχουμε δει να γίνονται πολλά τις τελευταίες αγωνιστικές και πολύ φοβάμαι ότι κάποια πράγματα δεν τα χειριζόμαστε σωστά. Γι αυτό και η επιμονή με τον Λίνεν. Αν δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή, τότε δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα και αυτό γιατί είναι προφανές ότι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα εξακολουθούμε να μην έχουμε επιθετικούς, θα εξακολουθεί ο Ρεκόμπα να μην κάνει την διαφορά και θα εξακολουθούν πολλοί παίκτες να είναι κυριολεκτικά σκασμένοι. Και όλα αυτά με ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα. Χρειάζεται κάτι δραστικό που θα αλλάξει τους συσχετισμούς στην ομάδα. Η πρόσληψη του οποιουδήποτε προπονητή δεν μπορεί να βοηθήσει στη συγκεκριμένη φάση. Μπορεί όμως να βοηθήσει η επαναπρόσληψη του Λίνεν. Ας ζητήσει τον ουρανό με τα άστρα. Ο ισχυρός Λίνεν θα δώσει ώθηση στην ομάδα. Κανείς δεν θα μπορέσει να μην τεθεί κάτω από τις οδηγίες του και η χρονιά θα τελειώσει ομαλά έστω όχι επιτυχημένα. Δεν πειράζει. Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι ο Πανιώνιος της υπέρβασης αντιμετωπίζει ακόμη και το ενδεχόμενο του υποβιβασμού.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Επειδή συνεχώς υπάρχει άγχος εγώ προτρέπω τους παίκτες αύριο να παίξουν χωρίς άγχος δεδομένου ότι δεν είμαστε πια το φαβορί -άρα τι είχαμε τι χάσαμε- και ίσως αν προσέξουμε πίσω -έστω και με το κενό του δεξί μπακ- ίσως και αν μας χαμογελάσει και μας λίγο η τύχη - να έρθει κάτι καλό.
Δυστυχώς καταλήξαμε να φτάσουμε την ομάδα φέτος σε ένα άνευ προηγουμένου χάλι που δεν οφείλεται στον αγωνιστικό τομέα αλλά στο διοικητικό και όλοι όσοι ανακατεύτηκαν θα πρέπει να αισθάνονται απείρου μεγέθους ενοχές. Εν τέλει φθάσαμε πριν από τη τελευταία ευκαρία να κάνουμε κάτι φέτος, να έχουμε ξεκάνει μόνοι μας τα όποια αποθέματα έστω της ψυχικής κατάστασης αυτής της ομάδας. Μήπως λέω μήπως το μόνο που επιτεύχθηκε στο τέλος ήταν να ελαφρύνουμε τα έξοδα του ρόστερ της ομάδας (υποθέτω Λίνεν και Λεμονής θα στοίχιζαν αρκετά και ο Χούτος πάλι μάλλον θα έπαιρνε πολλά); Δεν θέλω να κατηγορήσω κανένα απλά βλέπω το πρακτικό αποτέλεσμα των όσων έγιναν ως τώρα.

br fun_atic είπε...

Ίωνα τώρα αρχίζουμε να μιλάμε. Ασφαλώς κι έγινε αυτό που γράφεις.

Γιατί νομίζεις ότι φωνάζω τόσο καιρό γιά τον Λίνεν; Είναι που δεν μπορώ να τον ξεπεράσω; Καμία σχέση.

Απλά δεν με έπεισε ποτέ ο τρόπος που έφυγε και θες δεν ανέχθηκα το χάλι στο οποίο οδηγήθηκε η ομάδα.

Σαφέστατα και υπάρχουν οικονομικοί λόγοι στην απομάκρυνσή του. Τα οικονομικά περιθώρια της ομάδας έχουν στενέψει τραγικά (βέπεις δεν έχουμε πάρει και τα προβλεπόμενα χρήματα από τη μεταγραφή του Τζιμπουρ) και αυτό φάνηκε τον Ιανουάριο.

Περιμένω τις πρωτοβουλίες του Τσακίρη.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους,προσωπικά βλέποντας το πρόγραμμα που έχουμε θεωρώ ότι το παιχνίδι με τον Ηρακλή είναι πιο σημαντικό από αυτό του κυπέλλου,και εξηγούμαι: έχουμε Λάρισα και Λεβαδειακό έξω όπου σ'αυτά τα γήπεδα δεν έχουμε καλή παράδοση,μέσα έχουμε το γαύρο και το θρασύμβουλο επομένως 3 εύκολους;;; πόντους με μια ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια και με διαιτησίες κόντρα;;;;και τέλος τον Αστέρα έξω,λέτε να φτάσουμε στο σημείο που ήμασταν πριν τρια χρόνια όπως στο Αιγάλεω να παίζουμε την παραμονή;Δεν ξέρω στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα νομίζω πως αν σωθούμε θα είναι επειδή οι υπόλοιποι δεν θα μας φτάσουν στους βαθμούς που έχουμε.Όντας μοναχικός Πανιώνιος των δυτικών προαστίων θυμάμαι πως το Αιγάλεω την χρονιά που έπεσε κατηγορία έκαναν λόγο στην αρχή για τσάμπιονς λιγκ και μου δημιουργούνται άσχημοι συνειρμοί...τέλος πάντων ας σκεφτούμε θετικά αυτή την περίοδο να πάνε όλα καλά και στο τέλος της χρονιάς να τα δούμε πιο καθαρά τα πράγματα.
Βασίλης, Χαϊδάρι

br fun_atic είπε...

Να σε καλωσορίσω Βασίλη στην παρέα μας. Αν μπορείς βάλε το όνομά σου στην αρχή του κειμένου.
Προσωπικά δε δίνω πλέον μεγάλη σημασία στην πρόκριση. Μπορεί να μας ανεβάσει ψυχολογικά (που το έχουμε μεγάλη ανάγκη) και να μας αναπτερώσει τις ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη (δηλαδή έσοδα), πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε ότι η ομάδα όπως παίζει αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να διεκδικήσει το κύπελλο από ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η Α.Ε.Κ κ.λ.π Συνεπώς ενόψει της δύσκολης θέσης στην οποία βρισκόμαστε και του πολύ δύσκολου προγράμματος, ίσως δεν είναι καλή ιδέα να προσθέσουμε περισσότερες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Με αυτά δεν εννοώ ότι πρέπει να κάτσουμε να χάσουμε. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε χαλαρά να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε καλύτερο χωρίς να γίνεται το κύπελλο αυτοσκοπός.
Επιπλέον η πορεία στο κύπελλο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδεθεί με την παραμονή του Γιώτη στον πάγκο. Και μπορεί η διοίκηση να δηλώνει ότι τον στηρίζει, ξέρουμε όμως ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν οι παραιτήσεις και οι "παραιτήσεις".

Griniaris είπε...

Ας μην τα βλέπουμε τόσο μαύρα.Ο ΟΦΗ έχει να καλύψει απο εμάς 9 βαθμούς έχοντας έξω ΑΕΚ,ΠΑΟ,ΑΡΗ και μέσα ομάδες που επίσης κινδυνεύουν.Ακόμη κι αν δεν πάρουμε κανένα βαθμό(πράγμα απίθανο) δύσκολα η τρίτη ομάδα που θα πέσει θα φτάσει τους 29.
Και φυσικά κανείς δεν αναζητά την τελειότητα.Εδώ δεν τη βρήκαν ομάδες με εκατονταπλάσιο μπάτζετ από το δικό μας.Μια ασημένια(ούτε καν χρυσή)τομή ψάχνουμε.Έχει αφεθεί να εννοηθεί ότι ο Λίνεν έφυγε για εγωιστικούς λόγους,ο Χούτος για τους γνωστούς ενώ όταν έκλεινε ο Λεμονής ήξεραν πόσα θέλει.Απλά οι εξελίξεις "βόλεψαν" οικονομικά τον Τσακίρη,δεν πιστεύω ότι έγινε εσκεμμένα.
Οι παίκτες όπως φαίνεται και έχουμε πει κι εμείς εδώ είναι συσπειρωμένοι γύρω από το Σταμ.Βοήθεια χρειάζονται και στήριξη έμπρακτη και από τον Τσακίρη(πρώτα) αλλά και από εμάς.

br fun_atic είπε...

Δηλαδή είναι απίθανο να έπεισε κάποιος τον Τσακίρη ότι με την παρουσία Ρεκόμπα, Εστογιανώφ και Χούτου η ομάδα θα πέταγε ακόμη και χωρίς προπονητή αξιώσεων και έτσι δεν θα χρειάζονταν να ξοδεύει περίπου 1.000.000 ευρώ για το προπονητικό τιμ;
Για εμένα, ένας λόγος για τον οποίο έφυγε ο Λίνεν ήταν και το οικονομικό. Ο Λεμονής δεν έφυγε για οικονομικούς λόγους αλλά γιατί δεν τον σήκωνε ο κλίμα. Ο Σταματόπουλος ήταν η ενδεδειγμένη λύση ανάγκης, η οποία σίγουρα βόλευε και οικονομικά.
Έστω ότι οικονομικό θέμα δεν υπήρξε στον Πανιώνιο. Τι μας εμπόδιζε να δαπανήσουμε πολλά χρήματα για την απόκτηση του Σαμπόριο, αφού έτσι κι αλλιώς είχαμε κάνει οικονομία από τη λύση του συμβολαίου του Λίνεν;
Ας υποθέσουμε ότι είχαμε ένα αρκετά υψηλό αλλά όχι τεράστιο μπάτζετ. Τότε γιατί
αγοράσαμε τον ταλαντούχο Κούκετς (ο οποίος αυτή τη στιγμή μάλλον μας περισσεύει) και τον Εκρά και δεν δίναμε περισσότερα χρήματα για την απόκτηση επιθετικού που μας έλειπε;
Μήπως έχουμε μεγάλη οικονομική στενότητα επειδή το μπάτζετ μας στηρίζεται στα χρήματα της μεταγραφής του Τζιμπουρ τα οποία απ' ότι ακούγεται δεν έχουμε λάβει; Μήπως υπάρχει τρόπος να επιστρέψει ο Τζιμπουρ αφού η Α.Ε.Κ μας οφείλει χρήματα από τη μεταγραφή του;

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτα ειναι σχεδιο του τσακιρη για να γλυτωσει λεφτα!
Σωστο!

br fun_atic είπε...

Ανώνυμε φίλε, δεν μίλησε κανείς γιά σχέδιο. Μπορεί να είναι μιά άστοχη ενέργεια. Μπορεί να είναι λάθος σχεδιασμός. Δεν μίλησα όμως γιά οργανωμένο σχέδιο. Δεν θα μου προσθέτεις λέξεις που δεν έχω γράψει.
Θα με ενδιάφερε όμως ιδιαίτερα να ακούσω την άποψή σου γιά όλη αυτή την κατάσταση. Πως δηλαδή έγινε ο Πανιώνιος της υπέρβασης να σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο υποβιβασμού και να ευθύνεται όνο ο Σταματόπουλος, ο Μάκος και ο Μανιάτης.

Griniaris είπε...

Δεν διαφωνούμε ουσιαστικά,άλλωστε είπα οι εξελίξεις βόλεψαν τον Τσακίρη.Ίσως κάτι βλέπει στην κρίση και φοβάται τα ανοίγματα.
Την περασμένη βδομάδα νομίζω ότι η ΑΕΚ έβγαλε ανακοίνωση ότι εξόφλησε τη δόση του Τζιμπούρ.Δεν ισχύει;

Ανώνυμος είπε...

Θα με ενδιάφερε όμως ιδιαίτερα να ακούσω την άποψή σου γιά όλη αυτή την κατάσταση. Πως δηλαδή έγινε ο Πανιώνιος της υπέρβασης να σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο υποβιβασμού και να ευθύνεται όνο ο Σταματόπουλος, ο Μάκος και ο Μανιάτης.

Φτιαι ο τσακ φυσικα που ασπαστικε την υβρη της "υπερβασης" που ζητουσε ο κοσμος.

Ο τσακ ειχε κλυσει τον κυκλο απο περσι και το εχει δηλωσει δημοσια. Δοκιμασε να φυγει βαζοντας Γαλλη αλλα εγινε μπαχαλο με τους χοντρους και ηρθε και ανελαβε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ και ΠΡΟΣΟΡΙΝΑ μεχρι το καλοκαιρι. Σιγουρα δεν καθεται αλλο μετα. Ποτε δεν ηταν στο πλανο.

Σε 2 μηνες οτι και να κανει ο τσακ η να μην κανει πλεον δεν αλλαζει κατι. Σκεψου τι θα γινει μετα καλυτερα.

br fun_atic είπε...

Αυτό για την Α.Ε.Κ δεν το ξέρω.
Είναι δικαίωμά του Προέδρου να ξοδεύει όσα νομίζει και μπορεί. Όμως από την άλλη δεν είναι δυνατόν να πιστέψω ότι δίνουμε εκατομμύρια και δεν βρίσκουμε έναν επιθετικό έστω και μέτριο για έξι μήνες. Δεν είναι δυνατόν να πιστέψω ότι έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ στην ιστορία του συλλόγου και από την άλλη να μαθαίνω ότι η προσφορά στον Μανιάτη ανέρχονταν στις 200.000 ευρώ τον χρόνο.
Δεν είμαι εδώ και για να κάνω τον δικαστή και να καταλογίζω ευθύνες. Γράφω τους προβληματισμούς μου. Και δεν το κρύβω ότι η στάση του Προέδρου με έχει προβληματίσει. Θα ΄θελα να είχε δώσει επαρκείς εξηγήσεις για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Θα ήθελα να έχει πιο δυναμική στάση και να είχε παρέμβει σε καίρια σημεία της φετινής χρονιάς. Δεν αναφέρομαι στα λάθη του γιατί αυτά είναι ανθρώπινα και αναμενόμενα από έναν άνθρωπο που ενεργεί και διοικεί. Όπως λοιπόν επισημαίνω διοικητικές ελλείψεις με την ίδια ευκολία θα είμαι ο πρώτος που θα επικροτήσω την επόμενη σωστή ενέργεια του Προέδρου...Το ότι όλοι εκτιμούμε τον Τσακίρη δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να του επισημαίνουμε και λάθη.

br fun_atic είπε...

Ακόμη κι έτσι να έχουν τα πράγματα, όφειλε να δράσει προκειμένου να μην διαλυθεί η ομάδα. Το αν ανέλαβε αναγκαστικά δεν τον καθιστά άμοιρο ευθυνών. Το μετά είναι γνωστό. Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα...

zamis είπε...

Εν τω μεταξύ, ο Εβαλντ Λίνεν δήλωσε σε γερμανική ιστοσελίδα: «Είναι αλήθεια ότι δεχόμουν πιέσεις να χρησιμοποιώ παίκτες κάτω των 23 ετών! Η φιλοσοφία μου δεν ήταν αντίθετη στο να δουλεύω με νέα παιδιά, μόνο που αυτός (σ.σ.: η ερώτηση αφορούσε τον αθλητικό διευθυντή, τον οποίο ο κ. Λίνεν δεν κατονόμασε, αλλά εκείνη την περίοδο χρέη εκτελούσε ο Γιώργος Τσέλιος) ενδιαφερόταν για την άμεση πώλησή τους»!

Τι συνέβη με τον Λάμπρο Χούτο;

«Η όλη διαδικασία ήταν ανυπόφορη για μένα. Ο πρόεδρος δεν έδινε μια οριστική λύση. Το επεισόδιο ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τα υπόλοιπα ήταν αναμενόμενα».

Μετανιώσατε που πήγατε στον Πανιώνιο;

«Σε καμία περίπτωση. Πέρασα υπέροχα, πετύχαμε σπουδαία πράγματα και ετοιμαζόμασταν να φτιάξουμε ένα καινούργιο γήπεδο. Δυστυχώς, όμως, ο κ. Τσακίρης έχασε το ενδιαφέρον του για τον σύλλογο»!

sport-fm

Griniaris είπε...

Η ουσία που κρατάω εγώ,συμβαίνει αυτό που όλοι φανταζόμαστε;Το μέλλον του Τσακίρη στον Πανιώνιο είναι τελικά άρρηκτα δεμένο με το καινούριο γήπεδο;

zamis είπε...

Παντως η πρωτη παραγραφος δηλωσεων Λινεν,εξηγει και την τοτε εκφρασμενη δυσφορια του για ενδεχομενη πωληση και του Μακου.
Τα υπολοιπα συνηγορουν στα οσα λεει ο ανωνυμος 10.53 αλλα και ο γκρινιαρης για το γηπεδο.
Και ταυτοχρονα,η παρακατω παραγραφος του brfun,συνοψιζει το μειγμα οικονομιων-υπερβατικου μεγαλειου: ''Δηλαδή είναι απίθανο να έπεισε κάποιος τον Τσακίρη ότι με την παρουσία Ρεκόμπα, Εστογιανώφ και Χούτου η ομάδα θα πέταγε ακόμη και χωρίς προπονητή αξιώσεων και έτσι δεν θα χρειάζονταν να ξοδεύει περίπου 1.000.000 ευρώ για το προπονητικο τιμ''

Griniaris είπε...

Απίθανο δεν είναι τίποτα.Έχουμε δει και χειρότερα.Απλά αυτός ο κάποιος θα έπρεπε να είναι πολύ δικός του,πολύ έμπιστος και πολέμιος του Λίνεν.Υπήρχε τέτοιος;

br fun_atic είπε...

Για να κάνουμε μια υπόθεση εργασίας, το διάστημα εκείνο υπήρχε κάποιος στο περιβάλλον του προέδρου που ήταν φίλος, που δεν πήγαινε τον Λίνεν και θα επιθυμούσε να αναλάβει τη θέση του κάποιος του χεριού του... Αυτός είναι ο προφανής ύποπτος. Δεν γράφω το όνομά του, αλλά τον καταλαβαίνουμε όλοι.
Πιθανόν να υπήρχαν κι άλλοι.
Κατά τη γνώμη μου δεν θέλει συζήτηση ότι η παραμονή του Τσακίρη έχει να κάνει με το γήπεδο. Άλλωστε για πόσο καιρό θα μπορούσε να ξοδεύει χωρίς να ελπίζει σε σοβαρά έσοδα; Άλλο Πανιώνιος, άλλο επιχειρηματίας κι άλλο φιλάνθρωπος - Καραμουρτζούνης.

re-la-re είπε...

Ο Λίνεν τα είπε ΟΛΑ σε 3 παραγράφους.
α) Αν κατάλαβα καλά τις δηλώσεις του υπάρχει ανοικτό παράθυρο να ξαναγυρίσει αν πεισθεί ότι ο Τσακίρης ενδιαφέρεται για την ομάδα.
β) Θυμάμαι κάτι δηλώσεις του ότι δεν είμαστε σουπερ-μαρκετ. Τώρα καταλαβαίνω σε ποιόν απευθυνόταν.
γ) Θυμάμαι την κριτική που δεχόταν γιατί δεν έβαζε τον Σκούφαλη. Τώρα μας λέει ότι η διοίκηση δεν ήθελε έμπειρους παίκτες γιατί δεν είχαν αξία μεταπώλησης. Και τώρα καταλαβαίνω γιατί πήραμε Πλασκόνι (23 ετών) και κάτι παρόμοιους. Μήπως τώρα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας για το μεγάλο ρόστερ; Αν τον πίεζαν να βγάλει ταλέντα έπρεπε να μαζεύει από την αγορά ότι έχει πιθανότητες να βγει. Ετσι αγοράσαμε Φακίνο κλπ.

Αυτά που λέει ο Λίνεν συμφωνούν με αυτά που βλέπαμε να γίνονται. Θυμίζω ότι πήραμε έναν απίθανο βραζιλιάνο (Βάγκνερ) που προσπαθήσαμε με το ζόρι να τον κάνουμε βασικό οργανωτή της ομάδας.

re-la-re είπε...

Τα σοβαρά έσοδα ερχονται και με τις πωλήσεις παικτών. Αν η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δίνει 3 εκ. και έχεις και άλλα 2 εκ. από πωλήσεις παικτών τότε έχεις ένα αξιοπρεπές μπάτζετ μαζί με τις διαφημίσεις τα εισητήρια κλπ.

Μην ξεχνάμε ότι ακόμα έχουμε δυνατότητα να πουλήσουμε παίκτες. Ο Τσακίρης έχει δηλώσει ότι θα πουλάει ένα παίκτη το πολύ κάθε μεταγραφική περίοδο. Δηλαδή δυο τοπ χρόνο. Αν λοιπόν έχει ταλέντα μπορεί να πιάνει τα 2 εκ. που είναι ο στόχος.

Συνεπώς θέλει ένα προπονητή να αναδυκνείει μικρούς. Μην τα ρίχνουμε όλα στον αθλητικό διευθυντή. Αυτή ήταν η φιλοσοφία της ΠΑΕ για να σταθεί οικονομικά και σε βάση αρχών μπορώ να πω ότι συμφωνώ μαζί της. Αρκεί να μην το παρακάνουμε. Δηλαδή να έχουμε στο μυαλό μας ότι εχουμε ποδοσφαιρική ομάδα και μαζί με τα ταλέντα πρέπει να έχουμε και αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους.

Α και όπως γράψανε η ΑΕΚ κατάθεσε τη δόση των 550000 για τον Τζιμπουρ.

br fun_atic είπε...

Αυτά τα γράφω μήνες ολόκληρους και απάντηση που λαμβάνω είναι ότι μας κατέστρεψε ο Λίνεν επειδή με το μεγάλο ρόστερ δεν μπορούσε να προπονηθεί η βασική ομάδα!!! Νομίζω ότι πολλοί φίλοι Πανιώνιοι κοιμούνται και βλέπουν το ίδιο όνειρο. Το κείμενο αυτό είναι στα Γερμανικά; Μπορεί κάποιος να μου στείλει το πρωτότυπο και την ακριβή του μετάφραση γιά να το ανεβάσω;

br fun_atic είπε...

Τέτοιο προπονητή τον είχαμε και τον διώξαμε. Ας αναλογιστούμε μόνο πόσα χρήματα βοήθησε να εισπράξει ο σύλλογος. Αν θυμάμαι καλά, η Α.Ε.Κ είχε την υποχρέωση να δίνει 1.000.000 ευρώ ανά χρήση (3 οικονομικές χρήσεις, άρα 3 δόσεις). Αν είμαι σωστός λοιπόν, τότε μας έδωσαν μέρος της υποχρέωσής τους.

br fun_atic είπε...

Σημερινή ανάρτηση της gazzetta αναφέρει ότι φαβορί γιά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από το καλοκαίρι ( ίσως και από σήμερα λέω εγώ) είναι ο Νιόπλιας.

kim είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
br fun_atic είπε...

κι όσο πιό πολύ ψάχνω, τόσο πιό σίγουρος φαίνεται ο Νιόπλιας ακόμη κι από σήμερα

zamis είπε...

μεσα εισαι!

re-la-re είπε...

Ο Νομπλιας έχει αυτά που θέλει η φιλοσοφία που αναφέραμε πιο πριν. Γνωρίζει πολύ καλά όλη την ελληνική πιτσιρικαρία και έχει καλές σχέσεις μαζί τους, αρα μπορεί να τους φέρει σε μας.

Συνεπώς η επιχείρηση θα έχει πάλι μεγάλο ρόστερ πολλούς πιτσιρικάδες και καλές πωλήσεις. Ο Νιόμπλιας είναι ένας τεχνικός που μπορεί να πείσει κάποιον από τους Μάκο Μανιάτη να μείνουν.

Το μειονέκτημα του είναι ότι δεν έχει εμπειρία σε πάγκο ομάδας.

zamis είπε...

να φερουνε το Λινεν για βοηθο του!

re-la-re είπε...

http://www.transfermarkt.de/de/news/26005/ewald-lienen-wir-waren-auf-einem-guten-weg.html

Ολη η συνέντευξη του Λινεν
όποιος ξέρει καλά γερμανικά (γιατί τα δικά μου είναι αρχαία) ας τη μεταφράσει, τουλάχιστον αυτα που μας ενδιαφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΟΜΠΛΙΑ ΚΤΛ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ(???) Η ΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟΙ
(ΔΕΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ)
ΦΙΛΙΚΑ
ΘΟΔΩΡΟΣ
Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Υ.Γ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΝΙΟΜΠΛΙΑ (ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΒΕΒΑΙΑ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
(ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ ΛΙΝΕΝ)

br fun_atic είπε...

Γι' αυτές τις περιπέτειες γράφουμε από το πρωί Θόδωρε. Ποιός νοιάζεται αυτή τη στιγμή αν θα προκριθούμε;

br fun_atic είπε...

Προσπάθησα να το μεταφράσω με το systran plus της cosmote αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι καλό.

br fun_atic είπε...

παιξαμε σημερα με τον αστερα ή όχι;

zamis είπε...

τι ειναι αστερα?

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Σήμερα ολοκληρώθηκε το έργο των διοικησάντων την ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ για τη φετινή χρονιά. Αποφεύχθηκε και η τελευταία ελπίδα διάκρισης και έτσι δεν θα υπάρξει κανενός είδους πριμ που θα επέφερε περαιτέρω κόστη.
Μια που συνέπεσε να γίνει σήμερα η όμορφη αυτή συζήτηση με βάση τη συνέντευξη Λίνεν, θα ήθελα να βάλω κάποια περαιτέρω ερωτήματα:

(1) Ποιά σχέση με το ποδόσφαιρο είχε ο κ. Τσέλιος πριν αναλάβει αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Πανιώνιος;

(2) Πως ο κ. Λίνεν ανέχθηκε να είναι επι μακρόν αρχιμπακάλης σε super market;

(3) Ποιός εισηγήθηκε την απόκτηση Ντελούρα ενώ ήταν γνωστό το πρόβλημα που είχε και πληρώθηκε η όχι ο εν λόγω παίκτης για τις μη υπηρεσίες του την προηγούμενη χρονιά;

(4) Πως είναι δυνατόν να έρχονται στην ομάδα παίκτες που υποτίθεται έχουνε εξετασθεί ιατρικά και άμεσα να τραυματίζονται επί μακρόν; Εκτός του Ντελούρα, νομίζω το ίδιο συνέβη με τον Ντακόλ (off όλη τη χρονιά) και με τον Τζαβέλα (αποκτήθηκε Ιανουάριο 2008 και δεν χρησιμοποιηήθηκε μέχρι το 1/3 του φετινού πρώτου γύρου). Ίσως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι έτσι (Πλασκόνι, Ντιαβαρά κλπ).

(5) Πως είναι δυνατόν να αναλαμβάνει να συνεργασθεί με τον Λίνεν ως Πρόεδρος ο κ. Γαλλής που από προ της λήξης της προηγούμενης σεζόν εμφανιζόταν μαζί με Λεμονή και διέρρεαν σωρηδόν οι πληροφορίες ότι αυτός θ' αναλάβει την ομάδα τη νέα σεζόν.

(6) Πως είναι δυνατόν και ο πιο άσχετος οπαδός να γνωρίζει από την αποδέσμευση του Πλετς και μετά ότι η ομάδα πάσχει από κεντρικούς αμυντικούς και η διοίκηση επί 3 σχεδόν μεταγραφικές σεζόν να παίζει παιχνίδια με μανατζερς που πηγαινόφερναν Πλασκόνιδες και Ντρσεκ και τι έγινε το καλοκαίρι με αυτόν τον Ντρσεκ που ερχόταν τον απορρίπταμε και μετά ξεσκιζόμασταν να τον αγοράσουμε για να μην παίξει καθόλου και να τον διώξουμε το Γενάρη;

(7) Πως είναι δυνατόν και ο πιο άσχετος οπαδός να βλέπει την ερημιά της επίθεσης μας απο στράικερ και η ΠΑΕ να λέει ότι΄έχει φετος στόχους υπέρβασης αλλά ν' αφήνει την ομάδα χωρίς φορ, πρόβατο επι σφαγή και μάλιστα στο πιο κρίσιμο σημείο;

(8) Με ποιά λογική αποδεσμεύουμε έλληνες παίκτες στον τομέα που πονάμε (Σιαλμάς - επίθεση) που κουτσά στραβά τις προηγούμενες χρονιές κάτι ψιλοκάνανε και να παίρνουμε άπειρα μειράκια τύπου Εκρά που μόνο στηνομάδα νέων μπορούν άμεσα να βοηθήσουν; Και είναι τακτική αυτή που συνάδει με το προφίλ που πρέπει να έχει ένας σύλλογος με την ιστορία του Πανιωνίου που κάπως πρέπει να στηρίζει και το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Πολλά από τ' ανωτέρω μάλλον απαντήθηκαν με τη συνέντευξη Λίνεν και με λίγη περαιτέρω σκέψη.

Θεμιτή είναι η προσπάθεια να είναι κερδοφόρα η ΠΑΕ αλλά μήπως τελικά αυτό που ακολουθήθηκε τείνει να μην απέχει και πολύ από τον τρόπο που έφτιαχνε την ομάδα ο κ. Αχιλλέας στο σχετικά κοντινό παρελθόν;
Μήπως τελικά δεν υπήρχαν αγωνιστικοί στόχοι φέτος;

Και κάτι τελευταίο. BR sorry γιατί θα αναφερθώ σε σχόλιο από άλλο site. Μάλιστα κύριοι μας θυμήθηκε ο Λίνεν που μόνο με τον Πανιώνιο έχει βγει Ευρώπη...!!! ΟΚ δεν είναι μεγάλος προπονητής μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας. ΟΚ λοιπόν, ο αρχιμπακάλης μανατζερ του σούπερ μάρκετ Λίνεν έχει τις ευθύνες του άλλα αυτός έφυγε νωρίς και από κει και πέρα οι μαγαζάτορες αντί να το σενιάρουν το κατάστημα, το άφησαν χωρίς εμπόρευμα.

zamis είπε...

IWN
Δεν ξερω ουτε τι δουλεια εκανε ο Τσελιος πριν ουτε αν ο Λινεν ηταν αρχιμπακαλης ουτε αν το ιατρικο επιτελειο εκανε τη δουλεια του ουτε ουτε ουτε.Προφανως εγιναν λαθη.
Η ερωτηση ομως ειναι μια και απλη.
Που ηταν η ομαδα επι Λινεν και που πηγε μετα απ'αυτον?
Τα υπολοιπα ειναι για ναχουμε να λεμε..

re-la-re είπε...

Ιωνα, μερικά σχόλια.
α) Η ιατρική πλευρά των τελευταίων χρόνων είναι μια πονεμένη ιστορία.

Ο Ντελούρα ήρθε με υποτίθεται ένα μικρό προβλημα, εγχειρίστηκε, έπαιξε κανενα δυο παιγνίδια και μετα η καταστροφή. Ο Λουρέντσο ξαφνικά παίζει με γάβρους στο φιλικο που κερδίσαμε 2-1 στο Καραισκάκη (ρε τι μας κάνει να θυμόμαστε ο κακός προπονητής Λίνεν) και μετά ξαφνικά εξαφανίζεται για εναμιση χρόνο. Ντακόλ, Κένιγκ κλπ.

β) Οι σοβαροί ηγέτες αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Μετά από όσα έγιναν μετά την αποχώρηση Λίνεν περιμένω από τη διοίκηση να παραδεχθεί ότι η αποχώρηση αυτή ήταν λάθος. Ένα λάθος που οδήγησε σε καταστροφή την φετινή χρονιά.

γ) Όσο προσπαθούν κάποιοι να κάνουν το άσπρο μαύρο θεωρώντας μας όλους ηλίθιους απλά χάνουν την όποια αξιοπρέπεια τους έχει μείνει.
Αρκεί να δει κανείς την απόδοση της ομάδας στην αρχή της χρονιάς και σήμερα.

δ) Το να φτάνουμε να συγκρίνουμε τον Πανιώνιο της υπέρβασης με τον Πανιώνιο του Αχιλλέα δείχνει τα χάλια της σημερινής διαχείρησης. Τουλάχιστον ο Αχιλλέας κάτι σκάμπαζε από μπάλα.

ε) Το να συγκρίνουμε τον Λίνεν με τον Κυράστα είναι ιεροσυλία. Ακόμα και ο Κυράστας στον άλλο κόσμο θα πρέπει να έχει εξοργισθεί με τη σύγκριση.

re-la-re είπε...

Το σχόλιο για τον Κυραστα αναφέρεται στο άλλο μπλογκ που έγραψες και εσυ.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι η Χρονιά της Υπέρβασης και μόλις τελείωσα!

Γιώργος Σ.

ΥΓ1. Μήπως έχουμε πάρει την υπόθεση "ποδόσφαιρο" και την υπόθεση "Πανιώνιος" πιο σοβαρά απ' ό,τι πράγματι είναι?

ΥΓ2. Τα Κυανέρυθρα Νέα χορηγός επικοινωνίας των συνεντεύξεων Λίνεν? Ποιος να το περίμενε!

zamis είπε...

pgss
καλα,περιμενε εσυ απο τη διοικηση να παραδεχθει οτι η εκδιωξη Λινεν οδηγησε στη φετινη καταστροφη..

υγ1 που θα περιμενεις,στον τυροπιτα?

υγ2 διοικηση?

br fun_atic είπε...

Αγαπητέ Ίωνα. Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα ερωτήματά σου.

(1) Κανείς δεν το ξέρει και μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

(2) Ο Λίνεν ήθελε να δουλεύει με νέους. Μια ομάδα σαν τον Πανιώνιο ζει από την πώληση ταλαντούχων παικτών. Ο Αρχιμπακάλης αυτός προσέφερε στον σύλλογο περισσότερα από 6.000.000 ευρώ μέσα σε 2 ½ χρόνια. Δεν έχει σημασία αν κάποιοι παίκτες είχαν αποκτηθεί νωρίτερα. Τους αξιοποίησε ο Γερμανός. Μακάρι να είχε αναλάβει και τον Βαγγελάκη τον Μάτζιο... Ο Αρχιμπακάλης αυτός μας προσέφερε το μπάτζετ της υπέρβασης. Αν θυμάσαι, όταν αποχώρησε ο κος Τσακίρης από την ομάδα το καλοκαίρι, είχε πει ότι η ομάδα έχει χρήματα για τα δύο επόμενα χρόνια. Προφανώς και μιλάμε για τα χρήματα των μεταγραφών των Σπυρόπουλου, Τζιμπουρ, Φερνάντεζ.

(3) Ο Λίνεν εισηγήθηκε την απόκτηση Ντελούρα. Ο Ντελούρα είχε αγωνιστεί σε σημαντικές Γερμανικές ομάδες, θεωρούνταν ταλέντο και ήταν στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων. Προφανώς αν δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού δεν θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε έναν παίκτη με αυτό το βιογραφικό. Είναι γνωστό ότι ο Ντελούρα ζήτησε να μην πληρωθεί για το διάστημα που απείχε. Βρες μου έναν παίκτη που να το έχει κάνει. Είναι επίσης γνωστό ότι τον δεύτερο και σημαντικότερο τραυματισμό τον υπέστη στην Ελλάδα. Προτίμησε να τον αντιμετωπίσει χειρουργικά στην Γερμανία και μάλλον έκανε καλά, διότι παρ’ ότι υποστηρίχθηκε ότι θα αντιμετώπιζε προβλήματα αστάθειας, είναι μια χαρά. Ο Ντελούρα στο σημερινό στυλ του Πανιωνίου δεν ταιριάζει. Στην ομάδα όμως του Λίνεν είχε θέση.

(4) Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αν θυμάσαι στις αρχές της χρονιάς η Π.Α.Ε έβγαζε σχεδόν κάθε εβδομάδα ιατρικό ανακοινωθέν. Τώρα πλέον δεν μαθαίνουμε τίποτα. Να σου υπενθυμίσω ότι για κάποιο μυστήριο λόγο δεν έχουμε το ίδιο ιατρικό τιμ. Θυμήσου επίσης τη θέση είχε στην ομάδα ο αρχίατρος του Πανιωνίου.

(5) Αν θυμάσαι η πρώτη κίνηση του κου Γαλλή όταν ανέλαβε την Προεδρία ήταν να προτείνει ανανέωση της συνεργασίας με τον κο Λίνεν...Ψάξε σχετικά δημοσιεύματα.

(6) Είναι γνωστό ότι ο Πλετς έχαιρε της εκτίμησης του Λίνεν. Το διάστημα που έφυγε όντως ήταν κακώς, όμως υπάρχουν φήμες ότι έφυγε για εξωαγωνιστικούς λόγους. Του Λίνεν όμως (που δεν ερωτήθηκε) του χάλασε ξαφνικά η επίθεση... Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Λίνεν είχε αναλάβει να κάνει ομάδα από το τίποτα και να αναδεικνύει παίκτες που θα πωλούνταν ακριβά. Μετά ήρθαν τα τρελά μπάτζετ...

(7) Μιλάμε για τον ίδιο οπαδό που πιστεύει ότι η ομάδα είχε να διαθέσει εκατομμύρια τον Δεκέμβριο, αλλά τελικά δεν κατάφερε να βρει έναν επιθετικό ούτε από το πανέρι της Ουρουγουάης.

(8) Με την λογική των μάνατζερ προφανώς. Κάποιος κακόπιστος θα έλεγε βέβαια ότι ίσως δεν ήταν η σειρά του Πανιωνίου να βγει στην Ευρώπη. Έπρεπε να βγει ο ΠΑΟΚ από το τρομακτικό αδιέξοδο και ο υπερβατικός Πανιώνιος χάλαγε τα σχέδια.Κάτι που και η Α.Ε.Κ έχει τρομακτικά οικονομικά πρόβλήματα, κάτι που ο Π.Α.Ο των 24 εκ είναι έξω από όλους τους στόχους ουσιαστικά από την αρχή του Πρωταθλήματος και έχεις την εικόνα. Μην τα πιστεύεις αυτά όμως. Είναι κακεντρέχειες.

Έχω βαρεθεί να λέω ότι ουσιαστικά κατηγορούμε τον Λίνεν για το θέμα του γαμπρού του, το θέμα της Μπορντώ και το μεγάλο ρόστερ. Το θέμα του ρόστερ το έχει καταλάβει πλέον και ο πιο χαζός. Το θέμα της Μπορντώ είναι σημαντικό, αλλά μιλάμε για ΕΝΑ παιχνίδι. Δεν θυμάμαι πολλά παιχνίδια που να τα χάσαμε λόγω Λίνεν. Θυμάμαι να χάνουμε παιχνίδια και να επευφημούμε τον Λίνεν για τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα. Θυμάμαι επίσης ότι στην βαθμολογία που του έδιναν οι εφημερίδες μετά από ΚΑΘΕ παιχνίδι υπερτερούσε σχεδόν ΠΑΝΤΑ του αντίπαλου προπονητή, κι αυτό προσωπικά μου φτάνει. Για το θέμα του γαμπρού. Πράγματι υπήρξε οικογενειοκρατία. Δεν ήταν όμως μόνο γαμπρός του. Ήταν και συνεργάτης. Και τους συνεργάτες τους στηρίζουμε. Είμαι βέβαιος ότι αν ο πρόεδρος είχε αποφασίσει την απομάκρυνση του Ραμντάνε και του Χούτου, ο Λίνεν θα έμενε γιατί ήταν κύριος. Όμως η απόφαση ήταν διαφορετική και την ξέρουμε όλοι. Ουσιαστικά απομακρύνθηκε ο βοηθός και παρέμεινε ο παίκτης που στην τελική ανάλυση είχε ξεκινήσει και το επεισόδιο.
Μην ακούω τώρα ότι ο Φερνάντεζ έφυγε γιατί δεν τον ήθελε ο Λίνεν. Η ομάδα πήρε από την μεταγραφή του 800.000 ευρώ και ο παίκτης 1.000.000 τον χρόνο για τετραετές συμβόλαιο. Ήταν η ευκαιρία της ζωής του.
Ακόμη περιμένω να μου αποδείξει κάποιος ότι ο Λίνεν ήταν απατεώνας, όπως υπαινίσσονταν ανώνυμα δημοσιεύματα το χρονικό διάστημα της απομάκρυνσής του

Ανώνυμος είπε...

παιδια καλημερα
οι ωρες ειναι δυσκολες και χρειαζεται ψυχραιμια απο ολους
αυτη τη στιγμη η ομαδα χρειαζεται στηριξη για να μην εχουμε χειροτερα
οσον αφορα την συνεντευξη λινεν
μια δυο παρατηρησεις
αφου ολοι γνωριζουν οτι ο τσελιος ηταν στενος του συνεργατης και αφου τοτε ο κοουτς ηταν παντοδυναμος γιατι δεν μιλουσε?
εδω εθεσε θεμα ο περαστικος λεμονης για τσελιο κτλ και δεν μπορουσε ο απολυτος κυριαρχος λινεν?
οσον αφορα οτι ο προεδρος εχασε το ενδιαφερον του , μαλλον κατι δεν καταλαβαινουμε εδω γιατι εδω εδωσε 2500000 ευρω για τον ρεκομπα η δεν τα εδωσε αυτος?
επισης δεν ρωτηθηκε βεβαια να μας πει για τον γαμπρο και το πως εφυγε ο φερναντεζ (γιατι στην ομαδα εκτος απο κουμπαρους οπως πολλοι ελεγαν εδω ειχαμε και γαμπρους)
νομιζω οτι ο λινεν προσφερε πολλα στην ομαδα αλλα οχι να τον θεοποιουμε , αλλωστε στηριχτικε οσο ελαχιστοι προπονητες στην ιστορια της ομαδας
πρεπει πιστευω να τελειωνουμε με το θεμα αυτο και νακοιταξουμε μπροστα , οπως ειπα οι ωρες ειναι δυσκολες και χρειαζεται συσπειρωση και οχι διχασμος
μρ φιλικους και πανιωνιους χαιρετισμους
θοδωρος
ν.ηρακλειο

br fun_atic είπε...

Costa, σου ζητώ συγνώμη για την διαγραφή των κειμένων σου. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που αναγκάζομαι να το κάνω και πραγματικά στεναχωριέμαι πολύ.

Η ελευθερία λόγου και έκφρασης είναι σπουδαίο αγαθό, αντιλαμβάνεσαι όμως ότι πρέπει να προστατεύσω το blog και την δουλειά τόσων μηνών.

Τα κείμενά σου θα είναι πάντα ευπρόσδεκτά υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν προσωπικές αναφορές. Εννοείται ότι μπορείς να επαναδιατυπώσεις τις απόψεις σου και να τις ανεβάσεις και πάλι, λαμβάνοντας υπόψιν όμως τις γενικές αρχές δημοσίευσης στο brfunatic. Εξακολουθώ να επιθυμώ να επικοινωνήσουμε με mail και να σου εξηγήσω κατ ιδίαν ορισμένα πράγματα.

Ελπίζω να με κατανοείς

zamis είπε...

Βαρεθηκα να ακουω για στηριξη στην ομαδα,βαρεθηκα να ακουω οτι ειμαστε μεσα στους στοχους(..),βαρεθηκα να ακουω για διαιτησιες,βαρεθηκα τις διαφορετικοτητες(του κολου).
Πανω απ'ολα βαρεθηκα ομως να ακουω απο αυτους που διελυσαν την ομαδα λογω των συμφεροντων και της γαλατοχωριατικης νοοτροπιας τους να εξακολουθουν να εχουν το θρασος να τα ριχνουν στο Λινεν και να κουκουλωνουν τα σκατα τους.
Κυριοι,φτασατε τον Πανιωνιο στην απαξιωση και στα 900 εισιτηρια.
Φερτε το λεμονι και οποιο αλλο ζαρζαβατικο θελετε και κρατηστε το παντοπωλειο σας αφου οχι μαγαζαρα γωνια(που ειναι)δεν μπορειτε να το κανετε αλλα ουτε καν σουπερ-μαρκετ.
κ.Τσακιρη,ξεκαθαρειστε:θελετε?μπορειτε? αντεχετε? αντιλαμβανεστε?

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Μπορεί να μην συμφωνούμε αλλά εν τέλει δεν νομίζω ότι ο Πανιώνιος Κόσμος και ο Μάκης Διόγος είναι η ουσία των προβλημάτων. Καθένας έχει απόψεις με τις οποίες έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε ή να συμφωνούμε και εν πάσει περιπτώσει το ότι υπάρχει κάτι σαν τον "Πανιώνιο Κόσμο" δεν είναι βήμα προς τα πίσω όσο και αν υπάρχουν οι διαφωνίες επί του περιεχομένου ή οι όποιες διαμαρτυρίες για πιθανό αποπροσανατολισμό. Επίσης δεν πιστεύω ότι το θέμα είναι ότι δεν πετύχαμε τους όποιους στόχους φέτος και πιθανότατα ο μη γένοιτο να αντιμετωπίσουμε και περαιτέρω δυσκολίες. Ο τρόπος με τον οποίο έγιναν όλα αυτά τον τελευταίο χρόνο (και λίγο πιο πριν) είναι αυτό που πειράζει. Ενέργειες αυτοκαταστροφής, δυσλειτουργίες απερίγραπτες, συνεχής αναταραχή που δεν άφηνε και αφήνει την ομάδα να εργασθεί σωστά, γεγονότα και πράξεις πέραν της λογικής, πυροδότηση ελπίδων και φιλοδοξιών που στη συνέχεια ανατρέπονται από τους ίδιους που τις δημιουργούν.
Καταλαβαίνω ότι ο εγχείρημα των τελευταίων 3 ετών στηρίχθηκε πιθανότατα στο θέμα του γηπέδου και τώρα που υπάρχουν μεγάλα εμπόδια, εχει φθάσει και η στιγμή της αναθεώρησης των σχεδίων. Πρόεδρε είναι καλύτερα αν αυτό είναι το σημείο τριβής εν τέλει να βγεις με ειλικρίνια να το πεις και να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους. Χωρίς νέο γήπεδο ο στόχος μας είναι απλά να παίζουμε στη Super League και να βγάζουμε κάποιους νέους παίκτες και με το αλλησιβερίσι να τα φέρνουμε πέρα. Καθαρά και ξάστερα.
[Προσωπικά σαν γέννημα θρέμμα Νεοσμυρνιώτης θεωρούσα και θεωρώ επικίνδυνο και προβληματικό το θέμα του γηπέδου στην "άρρωστη" ήδη αυτή πόλη, αλλά από την άλλη και με δεδομένο ότι κάποιοι -οι ίδιοι που αντιδρούν στο νέο γήπεδο- έχουν ήδη βλάψει την πόλη ανεπανόρθωτα εν πολλοίς για ίδια συμφέροντα- είμαι διατεθειμένος για τον Πανιώνιο που είναι συνυφασμένος εκ γενετής με τη Σμύρνη / Νέα Σμύρνη, να υποστηρίξω την προσπάθεια εφόσον δω απο την άλλη όμως πως ο σύλλογος δεν εγκαταλείπεται έρμαιο των όποιων ποδοσφαιρομάνατζερς. Πιστεύω ότι ο περισσότερος κόσμος του Πανιωνίου σκέφτεται κάπως έτσι και οπωσδήποτε η απαξίωση της ομάδας δεν συνδράμει στην επίτευξη του στόχου του γηπέδου, με άλλα λόγια το "να που θα καταντήσουμε αν δεν φτιάξουμε το νέο γήπεδο" δεν θα συνεισφέρει θετικά αν κάποιοι το χρησιμοποιούν σαν μοχλό πίεσης].

br fun_atic είπε...

Προσωπικά θέλω να μάθω σε απλά Ελληνικά:
1. Αν το γήπεδο δεν μπορεί να γίνει, ο κος Τσακίρης θα εξακολουθήσει να είναι πρόεδρος του Πανιωνίου;
2. Ο Λίνεν εξαπάτησε την ομάδα ή μέλη του δ.σ; (με αποδείξεις).
3. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας γιa την νέα χρονιά; (συγκεκριμένα).
4. Πρόκειται να μεταγραφούν οι Μανιάτης, Κρέσιτς, Μάκος και Εστογιανώφ; Αν δεν μπορεί να απαντηθεί αυτό μπορεί κάποιος να μου πει αν έχουμε τα χρήματα και τη διάθεση να τους κρατήσουμε;
5. Τι είδους προπονητή ψάχνουμε; Υπερβατικό (όπως ο Κούμαν που είχε ακουστεί κάποια στιγμή) ή μέντορα της πιτσιρικαρίας (βλέπε Νιόπλια); Γενικά ψάχνουμε καλύτερο ή χειρότερο προπονητή από τον Γερμανό;
6. Υπάρχει σχέδιο διαχείρισης του κινδύνου στον οποίο βρίσκεται η ομάδα ή ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει η τύχη που δεν είχαμε και ότι θα σκοράρει ο Κούμο;

Οι απαντήσεις αυτές είναι χρήσιμο να δοθούν μέχρι την προηγούμενη της ημερομηνίας κυκλοφορίας των εισιτηρίων διαρκείας της επόμενης χρονιάς ( τα οποία πρέπει να είναι σαφώς φθηνότερα).

Και επειδή υπήρξε αναφορά στον Μπέο, θέλω να πω τα εξής: Στον Μπέο μπορεί κανείς να καταλογίσει οτιδήποτε. Οφείλει όμως να του αναγνωρίσει ότι 1. κατάφερε χρόνια πριν να πετύχει όσα προσπαθούσε να πετύχει ο Ντέμης χρόνια μετά (άρθρο 44), 2. προσπάθησε να θέσει κανόνες στους οργανωμένους (έστω με τον λάθος τρόπο ή υπερβολικούς), 3. αγόρασε μεταξύ άλλων και κάποιους εξελίξιμους παίκτες που αξιοποιήθηκαν αργότερα,4. είχε πολύ γερό νομικό τιμ και 5. τον Πανιώνιο δεν τολμούσε να τον αδικήσει κανείς.
Σε κανέναν δεν άρεσαν οι καραβιές παικτών που έρχονταν και έφευγαν, κάποιοι περίεργοι προπονητές ή αποτελέσματα ή η συμπεριφορά του. Γι αυτό και ο κόσμος του Πανιωνίου δεν τον στήριξε. Να του αναγνωρίσουμε όμως ότι δεν είχε ούτε την μόρφωση, ούτε την οικονομική επιφάνεια του Τσακίρη (είχε όμως μεγαλύτερη επαφή με την επαγγελματικό αθλητισμό), ούτε εισέπραξε τέτοια τεράστια ποσά από μεταγραφές. Ασφαλώς και δεν προτείνω επιστροφή στα παλιά. Όμως οφείλουμε να αναγνωρίζουμε την προσφορά του οποιουδήποτε όσο μικρή ή όσο μεγάλη κι αν υπήρξε.

br fun_atic είπε...

διόρθωση: στο κείμενο που απαντώ στον Ιωνα, διορθώνω την λέξη κακώς με την λέξη κακός. Και την λέξη επίθεση με την λέξη άμυνα. Γράφω γρήγορα και καμιά φορά γίνονται και λάθη

Ανώνυμος είπε...

Κωστας Ν.Σμυρνη

Οταν εφυγε ο Λινεν ημουν αναμεσα σε αυτους που αδυνατουσαν να πιστεψουν οτι διωξαμε τον ανθρωπο που μας ανεβασε σκαλοπατια.
Εκανα στωικα υπομονη γιατι ηθελα να ελπιζω οτι μπορουσαμε να καταφερουμε φετος εστω να δωσουμε μαχη για να πετυχουμε τους στοχους της ομαδας.
Ωστοσο φαινεται ξεκαθαρα πλεον οτι το οικοδομημα καταρεει απο παντου σαν χαρτινος πυργος.
Ο καθενας μπορει να δει οτι ο Γερμανος ηταν τα θεμελια αυτης της ομαδας κι οσοι αρνουνται να το δουν μαλλον εθελοτυφλουν.
Ο Τσακιρης που παντα στηριζα , φετος δειχνει νοοτροπια αρχαριου τζογαδορου .Σαν αυτους που επειδη κερδισαν την πρωτη φορα που πηγαν καζινο ,ξαναπανε και σπανε τα μουτρα τους ξανα και ξανα.
Αντι να επενδυσει στην πετυχημενη περσινη χρονια με συνεση και σοφια επελεξε να πειραματιστει διαλυοντας οτι ειχε χτισει με τοσο κοπο και χρημα .
Το αποτελεσμα ειναι μια αρρωστημενη κατασταση με παιχτες και προπονητη loser ψυχολογιας , οπαδους διχασμενους και οργισμενους , και ολους πια ξενερωμενους .
Αυτη τη στιγμη βρισκομαστε σε μια κατασταση που δεν ελπιζουμε σε τιποτα και απλα περιμενουμε να τελειωσει αυτη η καταστροφικη χρονια και να αρχισουμε να χτιζουμε απο την αρχη.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Αν και δεν είναι το σημερινό θέμα, συμφωνώ απόλυτα για όσα έγραψες για Μπέο και η δική μου αναφορά είχε να κάνει με αυτές που ανέφερες σαν καραβιές παικτών και εν γένει αυτού του είδους τις συναλλαγές.
Για την αγωνιστική διαχείριση της κρίσης, ας δοκιμάσουμε εν τέλει να μην ξεκινάμε με Ρεκόμπα. Έχει αποδειχθεί ότι χωρίς Ρεκόμπα, ο Εστογιαννόφ τουλάχιστον παίζει καλύτερα και η ομάδα φαίνεται πιο ορθολογικά στημένη.Ας δούμε και αυτό το σενάριο εν τέλει. Είπαμε Γιώτης, Γιώτης αλλά ας το τολμήσει ή ας τον αφήσουν αν τον περιορίζουν κάποιοι. Σκεφτείτε ότι από την επάνοδο Ρεκόμπα δεν έχουμε πάρει ούτε ισοπαλία αν δεν κάνω λάθος. Ας σημειώσουμε δε ότι με Ρεκόμπα μέσα, ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας είναι δυστυχώς τελείως ευκολοδιάβαστος για τον αντίπαλο και η ανασχετική δυνατότητα πέφτει αρκετά.
Τα δύο επόμενα ματς είναι έναντι αντιπάλων που θα ήταν καλό να μην τους αφήσουμε να μας φθάσουν και περάσουν ει δυνατόν. Ας παίξουμε έξυπνα και για το αποτέλεσμα.

re-la-re είπε...

Ιωνα το πρόβλημα δεν είναι ένα συγκεκριμένο έντυπο αλλά η προσπάθεια που γίνεται να παρουσιασθεί το άσπρο μαύρο.

Ο Κώστας το είπε ξεκάθαρα και φαίνεται όσο περναει ο καιρός και πιο έντονα. Ο Λίνεν ήταν το θεμέλιο της ομάδας. Πια είναι φανερό ακόμα και σε τυφλούς.

Βαρέθηκα να διαβάζω κριτικές για το ματς της Μπορντώ. Το ματς αυτό ηταν το αποκορύφωμα μιας σειράς αγώνων στην Ευρώπη με σημαντικές επιτυχίες που δεν ανταποκρίνονταν στην χαμηλή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ποιότητα του ρόστερ μας. Βαρέθηκα να διαβάζω για την οικογενειοκρατία του Λίνεν όταν ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος έχει βάλει τη γυναίκα του στο ΔΣ. Όταν ο διευθύνων σύμβουλος ήταν παιδικός του φίλος. Όταν ο υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου ήταν ο ένα παλιό στέλεχος των Πανθήρων!!!! Αν κάνω σε αυτά λάθος θα χαρώ να τα διορθώσω αλλά δεν νομίζω ότι κάνω λάθος.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά.

zamis είπε...

αγαπητε brfun

1.Ο Πανιωνιος ειναι ιδεα και οι ιδεες δεν πεθαινουν,με νεο γηπεδο η οχι.Τα προσωπα δεν εχουν σημασια,ερχονται και παρερχονται.Πανιωναρα ρε!
2. Ο Λινεν επρεπε να ειχε φυγει νωριτερα,ειχε γινει το απολυτο αφεντικο και κατι τετοια δεν τα ανεχομαστε εμεις στην πλατεια.
3. Πενταδα και κυπελο,ταχουμε πει αυτα.
4. Θα προσπαθησουμε να τους πουλησουμε σε μεγαλα ευρωπαικα πρωταθληματα,ειδαλλως το ποκ θα ματωσει οικονομικα για να τους αγορασει.Κι αυτα ταχουμε πει.
5. Σιγα τον προπονηταρα που ειχαμε.Εννοειται οτι θα βρουμε καλυτερο.
6. Παμε γερα για διπλο στο Καυτατζογλειο.Ζντο!
7. Δεν υπαρχει λογος μειωσης τιμης των διαρκειας.Η ομαδα εχει σταθερα τους ιδιους υ ψηλους στοχους και η φετινη ατυχη χρονια θα μας κανει σοφοτερους ολους.Μαλιστα θα διοργανωθουν και επιμορφωτικα camp αμεσως μετα τη ληξη του πρωταθληματος οπου θα μπορουμε να συμμετασχουμε ολοι.Τα workshops αυτα θα ειναι αλλη μια κινηση της παε προς την κατευθυνση της κοινωνικης μας ευθυνης.

Εκ της διοικησεως

υγ. Αν δεν καλυφθηκες σε κατι,ξαναρωτα αργοτερα,εδω θαμαστε.

Ζντο εγκεν

br fun_atic είπε...

pgss1890 τα συνθήματα όμως ότι για όλα φταίει ο γαμπρός και ότι ο Λίνεν ακολούθησε τον γαμπρό του πιάνουν. Όχι σε όλους βέβαια, αλλά σε αυτούς στους οποίους απευθύνονται.

Ξέρεις που βλέπω να πηγαίνον τα πράγματα; Θα δοθούν παίκτες με την αιτιολογία ότι δεν ήθελαν να μείνουν και ότι δεν μπαίνουμε εμπόδιο στην καριέρα κανενός, θα αγοράσουμε έναν παίκτη με σχετικό όνομα και έναν προπονητή και φτου απ την αρχή.

re-la-re είπε...

Δεν νομίζω ότι πιάνουν πια σε κανένα. Δες τη σημερινή μούγκα. Δεν έχουν τι να πουν και σε ποιον να φορτώσουν τα χάλια. Αν έφταιγε ο Λίνεν γιατί δεν κάλυψαν τα κενά το Γενάρη;

Δυστυχώς οι συγκρίσεις ανάμεσα στην απόδοση της ομάδας που άρχισε το πρωτάθλημα και αυτής που το τελειώνει οδηγούν σε απλά και ξεκάθαρα συμπεράσματα.

Σήμερα ο Κρέσιτς γράφει στην gazetta.gr ότι έχει προτάσεις από τον ΠΑΟΚ, από γερμανικές ομάδες αλλά τον πρώτο λόγο έχει ο Πανιώνιος. Ιδού η Ρόδος.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Για μένα όλοι έχουν την ευθύνη τους συμπεριλαμβανομένου και του Λίνεν που ίσως εκ των πραγμάτων φαίνεται να ήταν απλά ένα γρανάζι στην χιλιοξεχαρβαλωμένη μηχανή της ΠΑΕ. Τώρα αν η ευθύνη ήταν σε επίπεδο τεχνικής ικανότητας, έλλειψης δυνατότητας διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού ή σε επίπεδο πράξεων εκ του πονηρού ειλικρινά λίγο ενδιαφέρει και αν ενδιαφέρει κάποιον αυτός πρέπει να είναι ο Έβαλντ για δικούς του επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους. Ήταν και είναι σαφές ότι δεν έχει τη γενική και κύρια ευθύνη για το θέατρο του παραλόγου που συντελέστηκε και συντελείται. Η ΠΑΕ ήταν άρρωστη από πέρυσι και όχι από φέτος. Εγω θεωρώ ότι κλείνει ένας κύκλος φέτος και το θέμα είναι να κλείσει αν μη τι άλλο χωρίς τη ολοκληρωτική καταστροφή αφ' ενός και αφ' ετέρου δίνοντας κάποιες ελπίδες ανάτασης. Το θέμα είναι ότι σε όλα τα επίπεδα φαινόμαστε να έχουμε κλατάρει και δεν ξέρω πόσο πλέον προστατεύεται η ομάδα από τη σαπίλα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και τους πολιτικούς προστάτες της, που σε άλλους καιρούς (προ Μπέου) κόντεψαν να την τελειώσουν.

br fun_atic είπε...

Θυμάμαι άπειρες δηλώσεις παικτών και σχόλια δημοσιογράφων μέχρι και πέρσι το καλοκαίρι ότι ο Πανιώνιος είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα, έχει οικογενειακό κλίμα και κινείται σε υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού. Μάλιστα πολλοί από τους παίκτες που είχαμε αποκτήσει προέβαλαν αυτούς ως λόγους επιλογής της ομάδας μας.

Έστω ότι ο Λίνεν δεν ήταν καλός προπονητής. Όλοι όμως αναγνωρίζουν ότι χειρίζονταν όλα τα θέματα της ομάδας. Είναι προφανές εκ του αποτελέσματος ότι μετά την αποχώρησή του δεν βρέθηκε κανένας να καλύψει το κενό του στο οποιοδήποτε επίπεδο είχε αναλάβει. Το θέμα δεν είναι ο Λίνεν. Το θέμα είναι γιατί η ομάδα δεν κατάφερε να βρει έναν, δύο, πέντε ανθρώπους να αναλάβουν με επιτυχία όσα θέματα χειρίζονταν ο Γερμανός όλα αυτά τα χρόνια. Να μην ανοίξουμε το θέμα των αποτυχημένων μεταγραφών, γιατί με αυτές τις αποτυχημένες μεταγραφές ο Πανιώνιος πέταγε.

Από τη συνέντευξη του κου Λίνεν κρατάω μόνο μια φράση. "Φαίνεται ότι ο ιδιοκτήτης έχασε το ενδιαφέρον του". Είναι η λέξη κλειδί. Αν ο ισχυρισμός αυτός είναι αληθινός τότε εξηγούνται τα πάντα χωρίς να ψάχνουμε σενάρια, προβληματικά Δ.Σ κ.λ.π . Άλλωστε αν θυμάμαι καλά και ο κύριος Τσακίρης σε περσινές δηλώσεις του (περίπου την ίδια περίοδο) είχε δηλώσει ότι είχε κουραστεί και ότι ο πατέρας του τον προέτρεπε να απεμπλακεί από την ομάδα.

Θα ρωτήσει λοιπόν κάποιος καλόπιστα. Αφού δεν είχε ενδιαφέρον γιατί έφερε τον Ρεκόμπα; Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις. 1. Μπορεί να θεώρησε ότι η ομάδα θα πάρει τα πάνω της με μία και μόνη κίνηση. 2 Μπορεί να ήταν κίνηση στρατηγικής και μάρκετιγκ (ενόψει και του γηπέδου), 3. μπορεί να ήταν το καπρίτσιο ενός πλούσιου που είχε αποχωρήσει μετά από μία φραστική επίθεση, 4 μπορεί η μεταγραφή να μην ήταν όσο ακριβή θεωρούμε.

Δεν είναι σωστό να θεωρούμε την απόκτηση Ρεκόμπα ως το επιστέγασμα του ενδιαφέροντος του κου Τσακίρη για την ομάδα. Πρέπει παράλληλα να αναζητούμε το γιατί δεν έδρασε από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα. Διότι πέρα από ορισμένες δηλώσεις, δράση δεν έχουμε δει κατά την ταπεινή μου άποψη.

Ο Πανιώνιος κόσμος περιμένει πολλά από τον Τσακίρη. Και για να λέμε αλήθειες, περιμένει πολλά όχι μόνο γιατί απλά τον γουστάρει, αλλά γιατί φοβάται την επόμενη ημέρα της αποχώρησής του. Γι’ αυτό τον γλύφουν όλοι. Γι αυτό και μέχρι και σήμερα είμαστε το μοναδικό blog στο οποίο μπορείς να διαβάσεις έστω και μια μικρή και ευγενική κριτική εις βάρος του προέδρου. Βέβαια, αν κάποτε αποχωρήσει, θα βρεθούν πολλοί να του καταλογίσουν τον ουρανό με τ’ αστρα. Τότε όμως θα είναι αργά

Προσωπικά δεν έχω τη διάθεση να κάνω τον κατήγορο του Τσακίρη, Όμως ακόμη και τώρα πρέπει να δράσει. Όσο δεν το κάνει γεμίζει ερωτηματικά και ανασφάλεια τον κόσμο.

zamis είπε...

Για να δρασεις χρειαζεσαι συνεργατες.Οπως εχεις πει και ξαναπει brfun,ο Λινεν σκεπαζε με την προσωπικοτητα και τη δουλεια του τα παντα και ταυτοχρονα οι Τσελιος-Μαυροπουλος-με ολα οσα τους καταλογιζουν-ε,ολο και κατι σωστο θα εκαναν..
Οταν λοιπον ο ιδιοκτητης προεκρινε τη σχεση του με το Χουτο και εξεδιωξε το Γερμανο,συνταχθηκε με μια ολοκληρη αντιληψη συγγενων,φιλων και παρατρεχαμενων.
Οι λογοι μπορει να ηταν προσωπικοι,κοινωνικοι,ψυχολογικοι,οικονομικοι η και ενας συνδυασμος.
Λιγο με ενδιαφερει.Το αποτελεσμα ηταν οτι με την κυκλοθυμικη και εν μια νυχτι αντιδραση του, αφησε την ομαδα ξεκρεμαστη και χωρις κανενα σχεδιο.Εξ'ου και οι μετεπειτα παλινωδιες και η σημερινη καταντια.
Φταιει λοιπον 101%
Αν εχει χασει το ενδιαφερον του ας μας το πει να το ξερουμε.Αν οχι ας διοικησει με καθαρο επιχειρηματικο σχεδιο και οχι με θολους συναισθηματισμους.
Απλα ειναι τα πραγματα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ br-fun,

γιά το σβήσιμο των σχολίων μου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Κατανοώ πως δεν θέλεις να εκτραπεί η ανταλλαγή ιδεών σε αντιπαραθέσεις επί προσωπικού. Άλλωστε δεν είχα κι εγώ στο μυαλό μου κάτι τέτοιο. Σου έστειλα e-mail πριν λίγο από κάποια διεύθυνση που χρησιμοποιώ συχνά. Θα ήθελα να επικοινωνήσουμε κατ' ιδίαν.

Κατά τα άλλα, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω με πιό απόλυτο τρόπο σε όσα έχουν γραφτεί σήμερα. Η σιωπή της διοίκησης είναι ανησυχητική. Μάλλον όμως δεν σημαίνει αμηχανία. Κάποια σπασμωδική κίνηση ετοιμάζεται πάλι, είμαι σίγουρος ...

zamis είπε...

φιλε Costa
αυτο φοβαμαι κι εγω γιατι υπαρχει και η εξης αναγνωση των οσων συνεβησαν και συμβαινουν: στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα

br fun_atic είπε...

costa σε ευχαριστώ για το mail και την κατανόηση. Σου έχω στείλει μια εκτενή απάντηση, την οποία ελπίζω να διαβάσεις όταν θα έχεις χρόνο

br fun_atic είπε...

Υ.γ
@ zamis
Δεν έχει σιγήσει μόνο η διοίκηση.

Griniaris είπε...

Ο Άκης Μάντζιος τοποθετήθηκε κάτι σαν τοποτηρητής των αποδυτηρίων(;;;).;Όποιος καταλαβαίνει ας μου πει και μένα.

br fun_atic είπε...

Θαλαμοφύλάκας; Καλά που το βρήκες αυτό;

zamis είπε...

Ποιοι ειναι ελευθεροι υπηρεσισς μεθαυριο? ελευθεροι αρβυλων?

br fun_atic είπε...

Δηλαδή αν κάποιος δεν είναι εντάξει θα τρώει Φ; Θα βγαίνει στο Η; Όχι ρε. Τώρα βρήκε να φύγει ο Χούτος; Όλη μέρα θα ήταν στα μαγειρεία...ή στο όρος Πατάτα…

Κάθε Παρασκευή θα έχει επιθεώρηση από τον Τσακ. Κάθε δεύτερη Τρίτη νυχτερινή...Θα πήξεις Εκρά...Θα πήξεις...

Ποιός το έλεγε στον Ρεκόμπα ότι στα γεράματα θα φύλαγε σκοπέτο. Προβλέπεται όμως...

Αντί για τον ύμνο, μήπως μπορούμε να τραγουδάμε το «…έχω μια αδερφή, κουκλίτσα αληθινή, τη λένε Βόρειο Ήπειρο, την αγαπώ πολύ»…

Ά ρε Φανούρη κομάντο…

zamis είπε...

υγ
brfun

σσσσσ,ετοιμαζουν το μπαμ...

br fun_atic είπε...

που υπηρέτησες zamis; στις διαβιβάσεις; Γιά στείλε μαιλ να καταλάβω...