Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Μια μικρή αποκατάσταση

Η είδηση της απόκτησης του Σουλεϊμάν Όμο από τον Πανιώνιο ήταν από μόνη της προβοκατόρικη. Ο συμπαθής Αφρικανός είχε ομόηχο επώνυμο με τη μάρκα γνωστού απορρυπαντικού. Οι συνειρμοί πολλοί. Αυτό που ενδιέφερε βέβαια τους περισσότερους δεν ήταν τα αθώα πειράγματα για το όνομα του, αλά το κατά πόσο θα μπορούσε ο κολλητός του Κουμορτζί να ανταποκριθεί στον σκοπό του και να «καθαρίζει» τις φάσεις στην περιοχή.

Οι πληροφορίες που είχαμε μιλούσαν για παίκτη όχι ιδιαίτερης αξίας, επιρρεπή στο λάθος, ο οποίος στην ομάδα μας θα χρησιμοποιούνταν ως κεντρικός αμυντικός. Επιπλέον μειονεκτήματά του ότι ήταν μικρός, άπειρος και χωρίς συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία. Πράγματι οι πληροφορίες μας ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν από το πρώτο παιχνίδι, διακρίναμε όμως όλοι ότι πρόκειται για παίκτη ο οποίος μπορεί να μην είναι κατάλληλος για τη θέση του κεντρικού αμυντικού, έδειχνε όμως σχετικά καλά δείγματα για αμυντικό χαφ.Στις πρώτες έξι συμμετοχές πέτυχε και δύο σημαντικά τέρματα.

Θεωρώ ότι είναι άδικο να υπάρχουν σήμερα δημοσιεύματα, τα οποία βέβαια ήρθαν στο φως μετά την επίτευξη δύο τερμάτων εκ μέρους του Όμο, που μιλούν για δικαίωση του αποδιοπομπαίου τράγου. Ο Όμο ως παίκτης δεν υπήρξε αποδιοπομπαίος τράγος για τους φιλάθλους του Πανιωνίου. Περισσότερο τα είχαμε με τον κ. Φερέρα. Δεν μπορεί να φταίει η πέτρα, αλλά το χέρι που την πετάει...

Προσωπικά θεωρώ ότι ως κεντρικός αμυντικός ο συγκεκριμένος παίκτης - τη δεδομένη στιγμή - δεν μπορεί να σταθεί σε καμία ομάδα της κατηγορίας. Και για να μην το τοποθετήσουμε και προσωπικά, οφείλω να πω ότι ο Πανιώνιος έχει τεράστιες ανισότητες στο ρόστερ του. Διαθέτει παίκτες που απέχουν σημαντικά από το επίπεδο ακόμη και των παραδοσιακά μεγάλων Ελληνικών ομάδων, όπως και παίκτες που δεν μπορούν να σταθούν ούτε στην τελευταία ομάδα της κατηγορίας μας. Αυτή είναι η αλήθεια. Πολύ φοβάμαι ότι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν μπορεί να δέσει η ομάδα μας.

Δεν μου φταίει ο Όμο αλλά ο κος Φερέρα που τον χρησιμοποιεί σε θέση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Εννοείται ότι όλοι μας θα χαρούμε να έχει σύντομα μεγάλη εξέλιξη το παιδί αυτό και να βρει τη θέση που του ταιριάζει. Κεντρικός αμυντικός όμως δεν είναι με τίποτα. Το αν μπορεί να γίνει στο μέλλον μου είναι αδιάφορο τη δεδομένη χρονική στιγμή που η άμυνά μας μπάζει. Τώρα τρώμα τα γκολ. Το τι θα γίνει σε έξι μήνες, ένα χρόνο ή δέκα τέρμινα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Άλλωστε όταν λέμε ότι δίνουμε χρόνο συμμετοχής σε νέους παίκτες εννοούμε προφανώς ότι προσφέρουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους που μπορούν και που έχουν το ταλέντο να αξιοποιήσουν άμεσα την ευκαιρία που θα τους δοθεί. Ο Πανιώνιος ως μεγάλη ομάδα μπορεί να δίνει ευκαιρίες, δεν μπορεί όμως να αποτελέσει το κεφάλι του κασίδη γιά τον κάθε νεαρό παίκτη. Δεν είμαστε σχολείο μαθητευόμενων μάγων. Άλλωστε το μεγάλο ταλέντο φαίνεται από την πρώτη στιγμή.Δεν κρύβεται.

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα όμως μας έδωσαν και κάποιες άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Goal, ο Σουλεϊμάν Όμο έπαιζε στο Αιγάλεω με μισθό 850 ευρώ τον μήνα (!!!). Η μεταγραφή του στον Πανιώνιο στοίχισε 100.000 ευρώ (!!!) και οι ετήσιες αποδοχές του μπορούν με τα πριμ να ανέλθουν στο ποσό των 40.000 ευρώ. Εάν όλα αυτά τα ποσά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε μάλλον μιλάμε για τεράστια σπατάλη και μάλιστα σε μία χρονιά που απ’ ότι φαίνεται ο βασικός στόχος ήταν ο ισοσκελισμός του οικονομικού ανοίγματος.

Θεωρώ αδιανόητο σε μία χρονιά ισχνών αγελάδων ένας παίκτης προερχόμενος από ομάδα β’ εθνικής, χωρίς την παραμικρή εμπειρία στην κατηγορία να τετραπλασιάζει τις ετήσιες αποδοχές του, παίζοντας μάλιστα και σε διαφορετική θέση από τη φυσική του. Άραγε θα μπορέσει να βγάλει τα λεφτά του;

Από τέτοιου είδους κουβαρνταλίκια μήπως στερηθήκαμε μία ακόμη μεταγραφή που είχαμε απόλυτη ανάγκη; Το μέλλον θα δείξει...

33 σχόλια:

zamis είπε...

Την ιδια αντιδραση ειχα διαβαζοντας Φιτσαντωνακη ο οποιος συνεχιζει να μας τα λεει περιεργα.
Σε ποιον εφταιξε μωρε ο Ομο?
Θα μας τρελλανετε τελειως?
Αποδιοπομπαιους τραγους αλλοι ψαχνουν-με συνεπεια-οχι οι φιλαθλοι.

br fun_atic είπε...

Για το συγκεκριμένο δημοσίευμα μιλάω κι εγώ. Και είναι το δεύτερο σε δύο ημέρες.

IWN1998 είπε...

Ο Όμο δεν αποκτήθηκε για σέντερ μπακ. Γενικά αποκτήθηκε έτσι, μάλλον γιατί κάποιοι μας έπεισαν ότι είναι ταλέντο προς εξέλιξη. Ίσως και λόγω του προηγούμενου του Κούμο κάποιοι πίστεψαν ότι θα τους βγεί ο παίκτης.

Ο άνθρωπος απλά δεν κάνει για σέντερ μπακ. Κανείς δεν έχει πει ότι είναι άχρηστος. Ίσως άχρηστος είναι αυτός που τον βάζει να παίζει σέντερ μπακ...αλλά τι να κάνει αφού ο κος Σμόγιε δεν μπορεί ακόμα και όσο δεν μπορεί, ο Δον εκτίθεται για μια ακόμα επιλογή του.

IWN1998 είπε...

«Ο Ομο αξίζει όσο τρεις Ζουέλα και θα το δείτε». Τάδε έφη Θωμάς!

Και μεις φτιάχνουμε ομάδα με βάση τα λεγόμενα του Σούπερ παράγοντα με την παράγκα και τις συγχωνεύσεις συλλόγων...

Είναι πάντως ντροπή τέτοια άρθρα για τη δημοσιογραφία. Αν δεν είναι σκόπιμα και στοχευμένα είναι πραγματικά υποβαθμιστικά για τη νοημοσύνη των αναγνωστών.

Λες και οι φίλοι του Πανιωνίου κριτίκαραν το χαρακτήρα του Όμο. Λες και έχουμε προσωπικά μαζί του.

Πρέπει να δεχθούμε κάτι όταν και ο πιο άσχετος βλέπει στο γήπεδο, ότι ο Όμο δεν μπορεί να παίξει σέντερ μπακ σε επίπεδο Σούπερ Λίγκ. Πρέπει να δικαιώσουμε την ασχετοσύνη των μεταγραφικών και προπονητικών επιλογών για να νοιώσουν κάποιοι, όχι ο Όμο, δικαιωμένοι.

Ο Όμο είναι ένας παίκτης που πιθανότατα θ' απέδιδε σαν αμυντικό χαφ και ίσως και σαν πλάγιο μπακ (έτσι νομίζω έπαιζε στο Αιγάλεω όταν ήταν στη Σουπερ Λίγκ) και έχει και καλή κίνηση και κεφαλιά στα στημένα στην αντίπαλη περιοχή.

Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει ότι η αντίδραση των Πανιώνιων φιλάθλων είναι για τη χρήση του Όμο στην ομάδα και όχι για τον παίκτη τον ίδιο, είτε εξυπηρετεί κάποιους σκοπούς είτε είναι πραγματικά προβληματικής αντίληψης.

br fun_atic είπε...

Τέτοιου είδους δημοσιεύματα βάζουν και μια μεγάλη παγίδα. Διότι σκέφτεσαι, να γράψω τη γνώμη μου ή μπορεί να με διαψεύσει ο παίκτης σε ενα μήνα; Μήπως ο Θωμάς έβλεπε κάτι που δεν βλέπω; Δεν το φοβήθηκα και έγραψα τη γνώμη μου. Γι αυτό που βλέπω σήμερα.

Μπορεί στο μέλλον ο Όμο να βγάλει μάτια. Να γίνει ο ογκόλιθος της άμυνας. Αυτή τη στιγμή έχει βάλει δύο πολύ σημαντικά τέρματα και παράλληλα έχουμε δεχθεί ένα επίσης σημαντικό τέρμα από λάθος του. Η γενικότερη εικόνα του ως σέντερ μπακ δεν πείθει. Όλα αυτά σήμερα.

Πράγματι και ο Κούμο είχε δεχθεί μεγάλη κριτική τον πρώτο χρόνο. Όμως άλλη η θέση του χαφ και άλλη του σέντερ μπάκ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται ένας παίκτης των 850 ευρώ τον μήνα να φτάσει τις 40.000 ευρώ τον χρόνο μέσα σε ένα καλοκαίρι. Και 100.000 ευρώ η μεταγραφή. Αλήθεια, με πόσα έκλεισε ο Ιτανζ στην Καβάλα; Γιατί ένα εκ. ευρώ δεν στοίχισε με τίποτα...

Μια που μιλάμε για κόστος και για παίκτες έχω και μια άλλη πολύ βασική ερώτηση. Τους παίκτες που δανειστήκαμε από την Εσπανιόλ τους προσέχουμε σαν τα μάτια μας. Ο Μπαρόνι έχει αντικαταστήσει σχεδόν τους μισούς παίκτες της ομάδας, ενώ ο Μπεθέρα, ανά 15 ημέρες είναι στην αποστολή. Αλήθεια. Ο Δημητράκης ο Κοιλιάρας πως ακριβώς χρησιμοποιείται από τον Εργοτέλη; Γιατί τον στείλαμε αν θυμάμαι καλά για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του...

Ron Barceló είπε...

Είδαμε το 'Σούλη' σε 5-6 ματς σε μία θέση διαφορετική από εκείνη που έπαιζε στο Αιγάλεω. Ο άνθρωπος είναι αμυντικό χάφ, κόφτης. Το ότι έχει βαφτιστεί σε αμυντικό (με τις γνωστές τραγελαφικές συνέπειες) οφείλεται στον μετρ της τακτικής που μαστίζει τον πάγκο μας. Δε την ξέει τη θέση - όντως - αλλά είναι ο πιο φιλότιμος παίκτης μεσα στο γήπεδο κ με δεδομένο το τί ακούει κάθε φορά. Επίσης, έχει σκοράρει δις. Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να αξίζει 3 Ζουέλες και 10 Μάκους. Εγώ θα τον κρίνω όταν τον δω στη φυσική του θέση (ΕΞΩ ρε Νικολάου επιτέλους) κ όχι σε θέση που τον αναγκάζει να παίξει ο γνωστός βέλγος-πειραματιστής.
Προσωπικά πάντα, θα ήθελα να δω Κουμο με Ομο στο κέντρο - ένας μα δημιουργεί κ προωθείται κ ο άλλος να κόβει κ να καλύπτει.

ps:
1]Αναφορικά με τα εκάστοτε δημοσιεύματα τυχαίων προβοκατόρων, απλά γελάω. Είναι οι ίδιοι που μεταγράφανε όλο το καλοκαίρι το μισό πανιώνιο στο αεκ44 κ θα συνεχίζουν να γράφουν ανακρίβιες ελλείψει ειδήσεων.
2]Χρωστάμε κάτι στις γριούλες από πέρσι. Και 500 εισιτήρια. Ωραία εκδρομούλα μυρίζει..

Cheers

Griniaris είπε...

Κάποιοι μπερδεύουν το χιούμορ με την κακόβουλη κριτική.Μάλλον αυτοί είναι που ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους.Δηλαδή αν αύριο ο Φερέρα αποφασίσει να βάλει τον Ρεκόμπα τερματοφύλακα θα βρίζουμε τον Ρεκόμπα που δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει;Όσο για τη δικαίωση,απλά απέδειξε ότι είναι καλύτερος από τα σέντερ φορ που έχουμε γιατί πίσω ήταν μια απο τα ίδια.

br fun_atic είπε...

καίτοι καθήμενος, ορθώς ομίλησες!!!

br fun_atic είπε...

Αντιγράφω ολόκληρο το πολύ διασκεδαστικό αρθράκι της σημερινής goal:

"Η χρυσή αλλαγή!
Ο Λάμπρος Χούτος μπορεί να διάλεξε τα χρήματα της Ιταλίας (έστω και της Γ' κατηγορίας)από την Καβάλα του Μάκη Ψωμιάδη, ωστόσο οι μέχρι στιγμής επιδόσεις του με την φανέλα της Πεσκίνα - η οποία βρίσκεται στη 10η θέση του πρωταθλήματος - δεν θα πρέπει να τον αφήνουν ευχαριστημένο. Σε επτά παιχνίδια έχει αγωνιστεί τα πέντε και αυτά ως αλλαγή, με συνολικό χρόνο 117 λεπτά. Πάντως έχει προλάβει να πετύχει ένα γκολ, που ίσως να δικαιολογεί μόνο τον τίτλο της "χρυσής" αλλαγής."

Μούχαχαχαχαχαχα

Ο προπονητής άραγε είναι ο ίδιος από τις αρχές της σεζόν;
Κάνει ατομικό πρόγραμμα με τον δικό του προπονητή;
Πάει βολτούλες με τα κότερα;
Είναι ο μελλοντικός πρόεδρος της Πεσκίνα;

Ξανά μούχαχαχαχαχαχαχα

Τελικά πέρα από τα μούχαχαχαχα μου φαίνεται ότι είμαστε μεγάλα κορόϊδα...

Griniaris είπε...

Γέλα τώρα γιατί άμα τον δεις το Γενάρη παρτενέρ του Ριέρα θα σου πω εγώ κάτι γέλια που θα κάνουμε.

zamis είπε...

θα ειναι και αυτο μερος του πενταετους πλανου.
Κακοι ανθρωποι,αν δεν εισασταν εσεις ο προεδρος θα τοχε φερει ηδη το παλλικαρι.

Griniaris είπε...

Άμα στο πενταετές τα τρία χρόνια ανήκουν στον Φερέρα άστα να πάνε...
Να τι χρειάζεται ένας Χούτος στην ομάδα.Κάτι η λάθος θέση που θα έπαιζε,κάτι οι ασκήσεις τακτικής,κάτι οι αλλαγές,κάτι η κούραση τώρα θα είχαμε αλλάξει και τον Κετσπάγια...

br fun_atic είπε...

Γιατί είπα ποτέ να μην το φέρει; Να το φέρει όμως τώρα που υπάρχει λόγος. Να κάνει τη δουλειά που χρειάζεται και βλέπουμε μετά :)
Τον περιμένουμε όμως με όλο το επιτελείο του...Γυμαστές, παράγοντες, κότερα κ.λ.π

br fun_atic είπε...

Σε ποιά θέση λες να έβαζε τον Λαμπρούκο ο Φερέρα; Γκάλοπ

Griniaris είπε...

Πίσω από Μπαλαμπαν-Ριέρα για να πρεσάρουν ψηλά όταν αμυνόμαστε.

Εδώ κολλάει το μπουχαχαχαχα...

br fun_atic είπε...

Δίνω δύο πιθανότητες. Ή θα τον έκανε σέντερ μπακ (γιατί όποιος αλλάζει θέση στον Πανιώνιο γίνεται σέντερ μπακ)ή θα τον έκανε αμυντικό χαφ.
Το κλου της βραδυάς θα ήταν η ώρα της αντικατάστασής του από τον Ουέλιγκτον Μπαρόνι.Μούχαχαχαχαχαχα

br fun_atic είπε...

Να ρωτήσω και κάτι γιά το θέμα του Όμο; Αφού ο Θωμάς ήταν βέβαιος ότι αξίζει όσο τρεις Ζουέλα γιατί δεν τον κράταγε να τον μοσχοπουλήσει εκείνος;
Και σε τελική ανάλυση από πότε ο ένας Ζουέλα αποτελεί μέτρο ποδοσφαιρικού ταλέντου;

Στην κλίμακα Ζουέλα λοιπόν, ποιά είναι η αξία των Μπάλαμπαν, Ρεκόμπα, Εστογιάνωφ, Νικολάου, Μανόλο; Κι άλλο γκάλοπ

zamis είπε...

Στη θεση του θα τον εφερνε ρε παιδια,τοχει πει ο ανθρωπος.
Αντε ναμπαινε και σε κανα ματς με ελευθερο ρολο.Οπως αλλωστε ειναι και ολοι οι ρολοι στην ομαδα.

zamis είπε...

brf,δεν ειναι μαυροι αυτοι που αναφερεις.

br fun_atic είπε...

Έχω ακούσει κάτι ιστορίες - φήμες για ιδιαίτερα ανατομικά προσόντα του Όμο. Κάτι υδραυλικοί που τον είδαν λέει στα αποδυτήρια έφυγαν τρέχοντας. Λες να κολλάει εκεί το «τρεις Ζουέλα»;

Griniaris είπε...

Το ξέρουμε zamis ότι έχει δική του θέση και στο κότερο και στο τζετ.Για το που θα έπαιζε συζητάμε.

br fun_atic είπε...

Αφού όλοι έχουν ελεύθερο ρόλο γιατί δεν ακολουθεί και ο ίδιος το παράδειγμα αυτό; Απογευματάκι Κυριακής με λιακαδίτσα είναι να κλείνεσαι στον πάγκο; Τόση πλατεία έχουμε. Πήγαινε να πιεις κανένα καφεδάκι...Ο Πρόεδρος τον τελευταίο καιρό λείπει, οι φίλαθλοι σιγά να μην το καρφώσουν, το πολύ πολύ να το πει ο Μπαρόνι. Και δεν τον βάζουμε βασικό να τελειώνει το θέμα;

zamis είπε...

Ειναι αναποφευκτο.
Μετα την καταθλιψη ακολουθει το σουρεαλ.:)

br fun_atic είπε...

Σουρεάλ είναι η κατάσταση που ζούμε. Αυτό που περιγράφω είναι πέρα γιά πέρα ρεαλιστικό.

zamis είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/198624

οχι ρε γαμωτο,παει ο Μαλντερα να βρει το Φουφουτο

Ron Barceló είπε...

Αντε, να πάρει σειρά ο επόμενος..
Καλό σημάδι αυτό

br fun_atic είπε...

Πραγματικά Α - να - ντι - κα - τά - στα - τος!!!
Μεγάλο το πλήγμα για τα τμήματα υποδομών. Έχει ο Θεός.
Ελπίζω να καταφέρουμε να βρούμε κάποιον άλλο που να μπορεί να αναδείξει έστω και τα μισά ταλέντα...

zamis είπε...

Καρπετοπουλος στο sport-fm.gr.
Χωρις σχολια.

Πολλοί φίλοι του Πανιωνίου απόρησαν τη Δευτέρα γιατί έλειπε από το γήπεδο της Νέας Σμύρνης ο πρόεδρος της ομάδας, Κωνσταντίνος Τσακίρης. Νόμιζα πως ο λόγος έχει να κάνει με το άγχος που είχε ο πρόεδρος εξαιτίας των πρόσφατων μέτριων αποτελεσμάτων.

Οπως, όμως, έμαθα, ο πραγματικός λόγος ήταν ότι ο Τσακίρης ήταν κατάκοπος επειδή την προηγούμενη μέρα είχε διατελέσει μέλος Εφορευτικής Επιτροπής σε εκλογικό τμήμα στο Φάληρο! Στην ερώτησή μου μάλιστα γιατί δεν φρόντισε να το αποφύγει, μου είπαν ότι είναι σοβαρός άνθρωπος και δεν κάνει τέτοια πράγματα!

Griniaris είπε...

Κι εγώ ήμουν κατάκοπος από αυτό που παρακολούθησα τη Δευτέρα το απόγευμα αλλά την άλλη μέρα πήγα στη δουλειά μου.Σε ερώτηση μάλιστα φίλου μου γιατί δεν φρόντισα να αποφύγω το ματς του απάντησα ότι είμαι σοβαρός άνθρωπος και δεν κάνω τέτοια πράγματα...

Unknown είπε...

XAXAXAXAXAXAXAXA

zamis είπε...

Griniari σε αντιθεση με την ομαδα εισαι σε φουλ φορμα!!
Mηπως να μπεις σεντερ φορ να λες τετοια στον τερματοφυλακα?
Μπορει σε συνδυασμο με ανεμιστηρες και προβολεις να αναβοσβηνουν να δουλεψει!

Griniaris είπε...

Θέλω βολτα με το κότερο,ατομικό γυμναστή και προοπτική να γίνω πρόεδρος.Ζητάω πολλά;

ΥΓ.Τον ...άλλο θα τον κανονίσω.

lefterix είπε...

BYE THE WAY, μόλις τώρα βλέπω τις ελπίδες με τον Σιόβα σέντερ μπακ, και βγάζει μάτια... Φερρέρα, τα βλέπεις;