Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Δηλώσεις Ε. Φερέρα

«Για τον αυριανό αγώνα έχουμε σχεδόν όλους τους παίκτες μας έτοιμους, εκτός από τον τραυματία Ρεκόμπα και τον τιμωρημένο από κάρτες Μανιάτη. Έχω προγραμματίσει να είναι στην αποστολή και ο Εστογιανόφ, γιατί πιστεύω ότι είναι η ώρα αν όχι να ξεκινήσει έναν αγώνα να είναι μαζί μας».
«Στόχος μας είναι η νίκη. Όποια ομάδα νικήσει αύριο, θα αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία έχει πετύχει θετικά αποτελέσματα μέχρι τώρα, αν και προέρχεται από τη Β’ Εθνική. Έχουμε φυσικά το πλεονέκτημα γιατί παίζουμε στην έδρα μας και αν θέλεις να είσαι μέσα στις πρώτες 7-8 θέσεις πρέπει να είσαι δυνατός στην έδρα σου. Και για να είσαι δυνατός στην έδρα σου, χρειάζεσαι τον κόσμο σου».

«Λόγω της αποβολής Μανιάτη, ο Κοντοές θα παίξει δεξιά, πράγμα που σημαίνει ότι για το κέντρο της άμυνας έχουμε επιλογή ανάμεσα σε Σμόγιε, Λάτκα και Σιόβα».

«Υπάρχει βελτίωση και όντως οφείλεται στο ότι δουλέψαμε πολύ επάνω σε αυτό. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλη τη σεζόν επάνω σε αυτό το στόχο. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε 4-5 νέους παίκτες στην αμυντική μας γραμμή, δηλαδή περίπου το 50%, κάτι που καθιστά δύσκολο να κοντρολάρουμε την αμυντική μας λειτουργία γι αυτό και δουλεύουμε επάνω σε αυτό συνεχώς. Φυσικά και δεν είμαστε απόλυτα καλοί τώρα. Χρειάζεται δουλειά εβδομάδα με εβδομάδα.
Αυτό που με ικανοποιεί επίσης, είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες σκοράρουμε κάθε φορά. Ότι σκοράρουν διαφορετικοί παίκτες από διαφορετικές θέσεις. Αμυντικοί, χαφ, επιθετικοί κλπ.».

«Χωρίς να υποτιμώ τον αντίπαλο, δεν τον έχω δει. Μέχρι στιγμής έχουμε προετοιμαστεί για τον αγώνα με τα Γιάννενα. Το Κύπελλο είναι ένας δύσκολος θεσμός. Ο πρώτος μας αγώνας είναι πολύ δύσκολος, εκτός έδρας με μία ομάδα Β’ Εθνικής.
Όλοι μας στην ομάδα ξέρουμε ότι θα είναι μία δύσκολη εβδομάδα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αυτή την εβδομάδα θα δώσουμε ευκαιρίες σε παίκτες να αγωνισθούν. Παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ, ή σχεδόν καθόλου. Παίκτες που θέλουν να ξανακερδίσουν τη θέση στην οποία έπαιζαν. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα στην ομάδα, ότι χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες και αυτό θα συμβεί και με τον Παναιτωλικό, αλλά και με Γιάννενα, ΠΑΟ».

«Θέλω να σας ενημερώσω, γιατί η παρουσία μου εδώ έχει το σκοπό να σας ενημερώνω σωστά και επειδή με πληροφόρησαν για κάποια δημοσιεύματα που ανέφεραν πως υπάρχει πρόβλημα με εμένα και τον Εστογιανόφ, ότι αυτά τα δημοσιεύματα δεν είναι αληθή. Με τον Εστογιανόφ έχω μία πάρα πολύ καλή σχέση και το ίδιο έχει εκείνος με εμένα. Τα λέω όλα αυτά γιατί το να γράφετε λανθασμένες πληροφορίες δεν είναι καλό.
Πριν 3 εβδομάδες ο Φαμπιάν δεν ήταν έτοιμος και ψυχολογικά να παίξει, όμως μέρα με τη μέρα υπάρχει μεγάλη διαφορά. Τώρα χρειάζεται να του δοθεί χρόνος για να παίξει. Αυτή την εβδομάδα, που έχουμε 3 παιχνίδια, νομίζω ότι θα έχει τις ευκαιρίες να παίξει».


Σχόλια και ερωτήσεις: Έστω και τώρα μάθαμε τον αρχικό αγωνιστικό στόχο της ομάδας. 7η ή 8η θέση. Εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς την αγωνιστική κατάσταση των υπόλοιπων ομάδων και τα ονόματα που διαθέτουμε.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν υπήρξε ούτε υπάρχει πρόβλημα με τον Φαμπιάν. Τώρα είναι υπόλογοι οι δημοσιογράφοι για τους υπαινιγμούς και τα σχόλιά τους, τα οποία προφανώς και δεν ήταν προϊόν σοβαρού ρεπορτάζ.

Από τι ακριβώς πάσχει ο Ρεκόμπα; Ακόμα αυτή η οσφυαλγία;

Αλλάξαμε άμυνα; Πότε ρε παιδιά; Μπέλιτς, Κοντοές, Λάτκα, Τζαβέλλας, Κούμο,Νικολάου έπαιζαν και πέρσι. Πως λοιπόν άλλααξε η αμυντική λειτουργία της ομάδας; Γιατί έπρεπε να αλλάξουμε κατά 50% την άμυνα της ομάδας με το καλημέρα και όχι σταδιακά;

Είναι εξαιρετικό που σκοράρουν όλοι (βλέπε αμυντικοί). Άντε να δούμε πότε θα σκοράρει και επιθετικός (sorry...έχει βάλει γκολ ο Μπάλαμπαν)....Μήπως να γυρίσουν οι Μπάλαμπαν και Ρεκόμπα στην άμυνα;

Γιατί κάναμε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό να φαίνεται πιο δύσκολο απ' όσο είναι; Θεωρεί ο κος Φερέρα αποτυχία ενδεχόμενο αποκλεισμό από ομάδα β' εθνικής; Το κύπελλο αποτελεί στόχο μας; Αν ναι γιατί θα γίνουν πειράματα και μάλιστα σε μια αντικειμενικά δύσκολη έδρα;

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε σε δημοσιογράφους του Ελληνικού αθλητικού τύπου ή του ξένου; Έχει σημασία γιά να καταλάβουμε πόσο πίστεψαν τα όσα άκουσαν.

14 σχόλια:

Katrinos είπε...

Δεν μου αρέσει η γκρίνια και οι θεωρίες συνωμοσίας αλλά μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ο Σμόγιε είναι στις επιλογές της άμυνας και ο Εστογιάνοφ στην αποστολή.... και βλέπουμε?

Για τις δηλώσεις περί 7-8 θέσης
Υπάρχουν δύο περιπτώσεις όταν χαμηλώνεις λίγο το πήχη. 1) Δημιουργείται η απαραίτητη ηρεμία στην ομάδα και αθόρυβα πετυχαίνεις κάτι καλύτερο 2) Δημιουργείται κλίμα χαλαρότητας και τρέχεις στο τέλος.... Ελπίζω ότι υπάρχει η στοιχειώδης σοβαρότητα για το πρώτο.

Έχω γράψει ένα παρεμφερές σχόλιο στο προηγούμενο Post σου περί momentum.Μακάρι με τους χαμηλούς τόνους και τη πολύ δουλειά να το αποκτήσουμε.

IWN1998 είπε...

Πάντως το παιχνίδι με Παναιτωλικό όντως δεν είναι εύκολο. Παίζουμε εκτός με μια ομάδα φιλόδοξη και σε έδρα Β' Εθνικής που σε τέτοια ματς γίνεται καμίνι.

Ας δεχθούμε πάνγτως μια βελτίωση του Φερέρα σε αυτή τη συνέντευξη σε σχέση με προηγούμενες.

Τέλος το ότι ο Όμο θεωρείται ακλόνητος σέντερ μπακ παρ' ότι υπάρχουν δυο κλασσικοί μπακ, μάλλον δείχνει συνέχεια εμμονών.
Και κάτι παραπλήσιο. Εγώ δεν είμαι ο σούπερ σχετικός στην τεχνική του ποδοσφαίρου και στα συστήματα, αλλά απ' όσο ξέρω, ο Όμο έχει παίξει δεξί μπακ στην καρριέρα του. Γιατί δεν πάει αυτός δεξιά και να μείνει ο Κοντοές στα μπακ; Απλή ερώτηση κάνω. Ίσως όντως αυτοί που ξέρουν βλέπουν ότι μπορεί να είναι χειρότερη αυτή η εναλλακτική.

br fun_atic είπε...

Δεν έχω πρόβλημα με αρχικό στόχο 7-8 θέσης. Εδώ και καιρό ζητάμε να μας πει κάποιος τον αρχικό στόχο της ομάδας και είναι η πρώτη φορά που τον ακούμε. Αυτό είναι το πιο θετικό της συνέντευξης.

Προσωπικά δεν την θεωρώ καλύτερη. Θεωρητικά ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση αν και δεν με έπεισε.
Αν ύστερα από απαντήσεις εξακολουθούν οι ακροατές - αναγνώστες να έχουν τόσα ή και περισσότερα ερωτηματικά τότε η συνέντευξη έχει προβλήματα...

Κρατάω ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τον Εστογιανώφ.Αρκεί να επιβεβαιωθεί και στην πράξη.

re-la-re είπε...

Κατά τη γνώμη μου μια συνέντευξη που έγινε για να γίνει.

Κρατάω ότι ο προπονητής μας δεν έχει προλάβει μέχρι σήμερα να δει τον Παναιτωλικό που παίζουμε την Τρίτη ενώ η κλήρωση έχει γίνει ένα μήνα. Τι διάολο τόση δουλειά είχε ώστε ένα ματς δεν πρόλαβε να δει; Να στείλει κάποιον να τον δει τουλάχιστον.

Κρατάω ότι χαίρεται που σκοράρουν περισσότεροι παίκτες. 7 αγωνιστικές - 6 γκόλ με 4 ματς μέσα στην έδρα σου. 2 ο Ομο και 4 άλλοι από ένα. Εγώ δεν χαίρομαι για αυτή τη συγκομιδή.

Πάλι δεν έγιναν οι ερωτήσεις που θα ήθελα ή αν έγιναν δεν μεταφέρθηκαν οι απαντήσεις. Εγώ π.χ. θα ρωτούσα ποιος θα είναι ο ρογανωτής αύριο και αν νομίζει ότι ο Κουμ είναι πιο χρήσιμος εκεί παρά από τον αν έρχεται από πίσω. Θα ρωτούσα για τον Κούκετς, για τον Ανδριόλα, τον Κοντοχρήστο κλπ.

Θα ρωτούσα γιατί ο Φανούρης δεν έπαιζε τόσο καιρό ούτε αλλαγή. Τέλος πάντων καλή επιτυχία αύριο.

lefterix είπε...

Καλημέρα σε όλους από το Άγιο όρος...
Πήρα ένα στικάκι να δω αν πιάνει τίποτα εδώ,και ω!του θαύματος,λειτουργει...
(θα δω και τον αγώνα σήμερα μεσω internet...)
Άναψα και μιά τεράαστια λαμπάδα γιά τον Αιμιλιάνο μπας και κατεβάσει εντεκάδα που να μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σήμερα...
Καλή τύχη σήμερα στον Ιστορικό....
Η ψυχή μου στο πλευρό σας, και η προσευχή μου στο πλευρό της ομάδας...foonali

br fun_atic είπε...

Λόγω τιμής έχω τρελαθεί... Αναγνώστες από την Ινδία, από την metropotitan opera και το Άγιο Όρος δεν περίμενα με ΤΙΠΟΤΑ.

Βοήθειά σου Λευτέρη μου.Από το στόμα σου και στο Θεού το αυτί. Έτσι κι αλλιώς εκεί που είσαι έχεις όλα τα μέσα μαζί Του.

amanAM είπε...

πως βλέπεις το ποδόσφαιρο μέσω internet?

br fun_atic είπε...

θαυμα Θεού!!!

Costix είπε...

Αν τον αγωνα τον δειχνει το NOVA, μπαινεις στο site του και το βλεπεις απο κει, πληρωνοντας 4/5 ευρω (νομιζω) με την καρτα σου.

br fun_atic είπε...

νομίζω ότι αυτό δεν ισχύει γιά ελλάδα και κύπρο

Costix είπε...

Δεν ξερω, γιατι πηρα NOVA μονο και μονο για τον Πανιωνιο.

lefterix είπε...

www.rojadirecta.com
Βλέπουμε ποδόσφαιρο μέσω Ισπανίας, οι οδηγίες όμως είναι στα Αγγλικά...
Πάρα πολλές μεταδώσεις αθλητικών γεγονότων από όλο τον κόσμο...
Το μόνο ψιλοπρόβλημα είναι ότι μέσω ποιού link το παρουσιαζει περίπου δεκαπέντε λεπτα πριν την έναρξη...
Συγνώμη γιά την καθυστέρηση, αλλά οι ελεύθερες ώρες μου εδώ είναι περίεργες...
ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ...

Jamie S. Poursas είπε...

Πάμε ρε Πανιωνάρα για το τρίποντο!

Καλή επιτυχία στην ομάδα και ελπίζω σε νίκη και καλό ποδόσφαιρο.

zamis είπε...

Πανιωλε σ'αγαπω λαλιστε τον παναθηναικο(προεορτιο αναρτησης!)