Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Επιστρέφω δριμύτερος

Από την αρχή κιόλας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείξατε. Αντιμετώπισα κάποια προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες και γι’ αυτό το λόγο αναγκάστηκα να απέχω. Τώρα τα πράγματα εξομαλύνθηκαν και είμαι πάλι εδώ. Με τους καλούς μου φίλους.

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τις σκέψεις όλων σχετικά με τον Ανδριόλα. Δεν ξέρω αν ήταν μέτριος προς το κακός ή κακός σκέτο. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι έπιασε δύο πέναλτι και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα. Αυτό τον καθιστά αυτόματα ήρωα και δικαιωματικά αξίζει να συνεχίσει βασικός. Κάποιος άλλος τερματοφύλακας μπορεί να έπαιζε πολύ καλύτερα από τον Ανδριόλα αλλά να μην έπιανε τα πέναλτι, οπότε σήμερα θα μιλούσαμε σε άλλη βάση.

Ο παίκτης καταξιώνεται στα μεγάλα παιχνίδια. Στα εύκολα όλοι είναι καλοί. Το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο στο Ο.Α.Κ.Α δεν είναι από τα σίγουρα τρίποντα της σεζόν. Κάθε άλλο. Ας του δοθεί λοιπόν μια δεύτερη ευκαιρία σε εκείνο το παιχνίδι. Έτσι κι αλλιώς ο Μπέλιτς δεν είναι σε καμία περίπτωση (τόσο) καλύτερος.

Για τον Ρεκόμπα: Ο Αλβάρο είναι ένας από τους τέσσερις κορυφαίους ξένους που έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Πούσκας,Ντέταρι, Ριβάλντο, Ρεκόμπα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παίκτης στο πρωτάθλημα που να έχει την ποιότητα του Αλβάρο και είναι προφανές ότι κάθε ομάδα θα τον ήθελε.

Ναι δεν έχει θέση. Και πότε είχε; Είναι γνωστό ότι ο ρόλος του στο γήπεδο μπορεί να είναι μόνο ελεύθερος. Ξέρετε πια είναι η διαφορά του Λίνεν από τον Φερέρα; Ότι ο Λίνεν δεν είχε ιδέα ότι επρόκειτο να αποκτηθεί ο συγκεκριμένος παίκτης. Είχε σχεδιάσει την ομάδα διαφορετικά. Ο Φερέρα όμως γνώριζε ποιους παίκτες θα είχε στην ομάδα και όφειλε ήδη από τον Μάιο να είχε βρει λύσεις.

Αλήθεια, πως εξηγείται ότι όσοι λοιδορούσαν πέρσι τον Λίνεν, λέγοντας ότι είναι άσχετος επειδή δήθεν δεν ήθελε τον Ρεκόμπα, σήμερα μας λένε ότι ο γέρος Ρεκόμπα δεν μπορεί να προσφέρει και ότι ο Πανιώνιος κερδίζει χωρίς αυτόν;Μήπως αυτοί που σήμερα τον κατηγορούν είναι όσοι λίγους μήνες πριν τον θαύμαζαν;

Ο κόσμος του Πανιωνίου αγόρασε διαρκείας και για τον Ρεκόμπα. Και αυτό πρέπει όλοι να το έχουν καλά στο μυαλό τους. Θα αγοράσει και την φανέλα του (εάν αξιωθούμε να τη δούμε φέτος...). Ούτε του Μπαρόνι, ούτε του Μπεθέρα, ούτε του Κούρντι. Του Ρεκόμπα με το "10".

Εάν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα. Αλλιώς θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί στην ομάδα τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σενάριο πρώτο: Ο Λίνεν έχει πρόβλημα με τον Ρεκόμπα και τον Χούτο και φεύγει ο Γερμανός. Ο Φερέρα έχει πρόβλημα με τον Αλβάρο και αγνοείται η τύχη του Ουρουγουανού...Δεν έχουν όλοι την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του Ρεκόμπα, γι' αυτό να φροντίσουν τουλάχιστον να φέρονται με τον σεβασμό που αρμόζει στην τεράστια καριέρα του και ας τον αφήσουν να προσφέρει στην ομάδα όσα μπορεί. Ανεπηρέαστος...

Όσοι λαμβάνουν αποφάσεις στον Πανιώνιο και δεν μπορούν να πειστούν από τα αυτονόητα ας σκεφτούν ένα πράγμα. Τον εξευτελισμό. Γιατί θα είναι εξευτελιστικό να αποθεώνουμε όλο το καλοκαίρι τον Αλβάρο για την θέλησή του να μείνει στην ομάδα και τρεις μήνες μετά να τον βγάζουμε γέρο, ανήμπορο, άνεργο και συνταξιούχο. Αφού ήταν έτσι ρε παιδιά γιατί το καλοκαίρι του σκάσατε τόσα χρήματα; Γιατί υποθηκεύσαμε το φετινό μπάτζετ για έναν τέτοιο κρετίνο; Ο κόσμος του Πανιωνίου έχει κρίση και καταλαβαίνει...Αυτό και μόνο είναι η διαφορετικότητά του Πανιωνίου...Πείτε μας ότι δεν ταιριάζει στα αγωνιστικά πλάνα (για να τα βάλουμε με τον υπεύθυνο, όπως κάνατε βέβαια με τον Λίνεν), πείτε μας ότι δεν έχουμε χρήματα να τον πληρώσουμε (και θα σας κατανοήσουμε). Μη μας λέτε όμως ότι ο παίκτης που θαυμάζει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα δεν κάνει για τον Πανιώνιο και ότι με αυτόν στην ενδεκάδα δεν κερδίζουμε, γιατί θα τρελαθούμε ομαδικά...Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα μπορούσα να συμφωνήσω ότι ο Ρεκόμπα δεν κάνει για τον Πανιώνιο είναι γιατί το επίπεδό του απέχει έτη φωτός από το επίπεδο των υπολοίπων. Είναι εμφανές ότι πολλές φορές δεν μπορούν να σκεφτούν ότι ο Ρεκόμπα θα κάνει την μαγική κίνηση...Κι όμως...

Για το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο: Το ματς που περιμένω όλη τη χρονιά. Η ενδοοικογενειακή σύγκρουση. Έχω να πω ένα πράγμα και μόνο. Θέλω να δω τον Πανιώνιο να παίζει φουλ επίθεση στο Ο.Α.Κ.Α Όχι τσούκου τσούκου ποδόσφαιρο, όχι να τους παραχωρήσουμε το μισό γήπεδο, όχι άμυνα και άγιος ο Θεός. Στην περίπτωση αυτή είναι βέβαιο ότι θα χάσουμε έστω και με ένα μηδέν. Προτιμώ φουλ επίθεση και να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο νίκης. Αλλά ακόμη κι αν χάσουμε με πολλά γκολ διαφοράς θα φύγουμε με ψηλά το κεφάλι.

24 σχόλια:

Jamie S. Poursas είπε...

Συμφωνώ με την άποψή σου περί Ανδριόλα. Από τις λίγες φάσεις που έδειξε η τηλεόραση, είδα κάποιες καλές αποκρούσεις + τις δύο επεμβάσεις στα πέναλτι.
Σίγουρα δεν έχει τον ρυθμό παιχνιδιών που έχει ο Μπέλιτς, αλλά σε ένα ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό και μάλιστα εκτός έδρας όπου δεν έχουμε και πολλά να χάσουμε, θα έχουμε όμως την τεράστια ευκαιρία να κερδίσουμε πιθανόν 2-3 παίκτες για την συνέχεια.
Γιατί ποιος διαφωνεί ότι σε τέτοια παιχνίδια το κίνητρο και η διάθεση των νεαρών κυρίως ποδοσφαιριστών είναι μεγαλύτερο μιας και θέλουν να δείξουν ότι είναι υπολογίσιμοι για την ομάδα τους, αλλά και να δείξουν το ταλέντο και την ποδοσφαιρική τους αρετή.
Ο Ανδριόλας έχει αυτή την στιγμή την ψυχολογία και το μομέντουμ. Πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστεί μεθαύριο και αν πράγματι έχει ικανότητες να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Για τον Ρεκόμπα ότι και να διαβάζω ή να ακούω δεν αλλάζω γνώμη. Είναι ο μεγαλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής που φόρεσε ποτέ την φανέλα της ομάδας μας και το ταλέντο του είναι αδιαπραγμάτευτο. Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα σε αυτόν, την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία για να βοηθήσει την ομάδα. Ίσως να μην έχω την παραμικρή ιδέα πως θα γίνει αυτό, εξάλλου προπονητής δεν είμαι, αλλά μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθήσει πραγματικά τον σύλλογο σε όλους τους τομείς.

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ένα πράγμα είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου. Να μπουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο και να φάνε σίδερα. Το αποτέλεσμα σε τέτοια παιχνίδια για μένα δεν είναι αυτοσκοπός. Θέλω η ομάδα μου να παίξει στα ίσια, με περίσσιο πάθος και δύναμη και να μην κλειστεί στα καρέ της περιμένοντας τον αντίπαλο. Ο συγκεκριμένος Παναθηναϊκός δεν με φοβίζει. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Ας παίξουμε την μπαλίτσα μας και ότι βγει. Έτσι, όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, στο τέλος θα είμαι ικανοποιημένος.

@BR
Σάββατο πρωί ξεκινάω από Σέρρες, λογικά νωρίς το απόγευμα θα είμαι Αθήνα. Αν κανονίσετε να δούμε κάπου το ματς της Κυριακής, εννοείται πως θα δώσω το παρών.

Katrinos είπε...

Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα στο ΟΑΚΑ. Μόνο να κερδίσουμε. Και εγώ περιμένω να βγούμε με τσαμπουκα και όπου μας βγάλει.

Miltos@Chios είπε...

Καταρχην wellcome back!Μας ελειψες.Για τον Ανδριολα εχω και σχετικη αναρτηση,πιστευοντας οτι ειναι το σωστο timing να αγωνιστει.Οσον αφορα τον Ρεκομπα-συμφωνω απολυτως-σε καποια χρονια θα διηγουμαστε οτι επαιζε στην ομαδα μας ενας παικτης τετοιου βεληνεκους.Σαφως φαινεται οτι `κατι`συμβαινει που πρεπει να λυθει αμεσα.Για την δοξασια οτι η ομαδα παιζει καλυτερα χωρις τον Αλβαρο,ε,ειπαμε Πανιωνια Διαφορετικοτητα αλλα οχι και ετσι!!!

br fun_atic είπε...

Και να μην ξεχνάμε. Ο Παναθηναϊκός έχει επικίνδυνη επίθεση, όμως η άμυνά του δεν είναι σπουδαία. Όσες ομάδες έπαιξαν φουλ επιθετικά στο Ο.Α.Κ.Α τα κατάφεραν. Έχουμε την επιθετική ποιότητα να του κάνουμε ζημιά. Θα ήταν ευχής έργο να είχαμε τον Φαμπιάν στην αρχική ενδεκάδα και τον Ρεκόμπα στην 18αδα.

Από τους παίκτες του Παναθηναϊκού φοβάμαι ιδιαίτερα τον Κατσουράνη. Ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα χωρίς τον Κατσουρ.Επίσης θέλει προσοχή ο Σαλπιγγίδης. Είναι ένας παίκτης που δεν μου αρέσει, όμως είναι πολύ γρήγορος και μπορεί να κάνει ζημιά στους σχετικά αργούς αμυντικούς μας.

Αν ήμουν προπονητής του Πανιωνίου θα έπαιζα με επιθετικούς τον Μπάλαμπαν και τον Εστογιανώφ και τον Ριέρα πίσω τους. Αν ο Φαμπιάν δεν τα κατάφερνε ή κουράζονταν θα τον άλλαζα με τον Σιόβα. Γενικά δεν πρέπει να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Ron Barceló είπε...

2πλό. Από ημίχρονο. Σιγά την ομάδα που παίζουμε. Vamos Panionara

Ron Barceló είπε...

Γνωρίζουμε αν έχουμε πιθανές ελλείψεις από κάρτες? Επιστρέφει ο αρχηγός κ αυτό είναι καλό μιας κ ο Κοντοές θα μετακινηθεί στο κέντρο της αμυνας για να κάνει στον Σισέ αυτό που..προστάζει το σύνθημα. Το μόνο που θέλω είναι αξιοπρεπή διαιτησία από τον Παπασταμάτη. Το 50-50 δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη. Ας κρατήσει έστω τα προσχήματα στις βουτιές του κλάψα.

br fun_atic είπε...

Για να πεις "σιγά την ομάδα" πρέπει πρώτα να το δείξεις στο γήπεδο. Αν παίξεις με 10 αμυντικούς τότε ότι κι αν λέμε εμείς ο Πανιώνιος θα έχει κατέβει στο Ο.Α.Κ.Α όπως ο Πανθρακικός, ο Ατρόμητος ή ο Λεβαδειακός.

Η διαφορά μας είναι ότι παρά τα προβλήματά μας έχουμε επίθεση που αν αποδώσει μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στην κακή άμυνα του Π.Α.Ο.

Αφού τα κατάφερε η Καβάλα χτυπώντας στο ψαχνό, τότε μπορούμε κι εμείς. Ας αφήσουν τα προσωπικά στην άκρη και ας βοηθήσουν όλοι οι παίκτες...

Είμαι σίγουρος ότι και ο Πρόεδρος ως πρώην βάζελος θα ήθελε να δει την ομάδα μας να χτυπάει στα ίσια και να χάνει (με όποιο σκορ - προτιμούμε ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΜΩΣ τη νίκη) από το να παρουσιαστούμε ως ομαδούλα της σειράς.

Αυτά περί μαγικής επιθετικής τετράδας, πρέπει πρώτα να τα πιστέψουν αυτοί που τους απέκτησαν και οι ίδιοι οι παίκτες που την αποτελούν...

br fun_atic είπε...

Κι για να το πω και διαφορετικά. Δεν το θέλω το Χ στο Ο.Α.Κ.Α με 0-0 και από τύχη.Θέλω νίκη ή ισοπαλία με τέρματα ή ήττα με ψηλά το κεφάλι...

Ron Barceló είπε...

Τους έχουμε κερδίσει κ με χειρότερα ρόστερ. Διαφωνώ με την άποψη να κατέβουμε φουλ επίθεση κ όσα φάμε. Προτιμώ να πάιξουμε έξυπνα. Το χειρότερο που μπορεί να πάθουμε είναι να μπούμε ανυποψίαστοι κ πίσω να γίνεται πάρτυ. Αν κάποτε πρέπει να εμφανιστεί 'τακτική' στο παιχνίδι μας είναι τωρα. Σου θυμίζω πως η Καβάλα δεν έπαιξε φουλ επίθεση - παρόλο που ήταν γηπεδούχος. Τα γκόλ μπήκαν στην κόντρα κ μετά ταμπούρι. Εγώ θέλω να τους κοιτάξουμε στα μάτια, αλλά προς θεού, θέλει προσοχή απο τη μέση κ πίσω. Αν πιάσουμε την απόδοση με τα Γιάννενα δεν χάνουμε.

br fun_atic είπε...

Καλά. Δεν είπα να τους παίξουμε όπως θα παίζαμε τον Αστέρα Κάτω Ραχούλας. Το ποδόσφαιρο που μου αρέσει (και που μπορούμε να το παίξουμε) είναι του Εργοτέλη στο τηγάνι. Μαρκάρισμα ψηλά, πολύ τρέξιμο, αλληλοκάλυψη, αλλά και επιθετικές βλέψεις...Δεν θέλω να τους δώσουμε γήπεδο. Έτσι δεν μπορούμε να τους κερδίσουμε με τίποτα.

IWN1998 είπε...

Εύχομαι τα προσωπικά σου προβλήματα να 'ναι περαστικά.
Συμφωνώ απόλυτα για την πολύ καλή ανάλυση που έκανες για Ρεκόμπα.
Με ΠΑΟ, νομίζω ότι το βασικό είναι να μην κάνουμε τα λεγόμενα αβίαστα λάθη γιατί τέτοια ματς έτσι χάνονται. Τώρα οπωσδήποτε δεν περιμένω πάρα πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο γιατί δεν έχουμε και καμμιά σπουδαία κυκλοφορία της μπάλας ούτε και όπως είδαμε είμαστε και σπουδαίοι στο να παράγουμε παιχνίδι. Το ζητούμενο είναι να κοντράρουμε χωρίς να κλειστούμε, να κάνουμε τις αντεπιθέσεις μας και να δημιουργήσουμε κάποιες ευκαιρίες και αν μπορούμε να έχουμε μια αποδοτικότητα αντίστοιχη με αυτή του Καυτατζογλείου τότε ίσως πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα αλλά ακόμα και αν δεν εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας θα δείξουμε καλό πρόσωπο πιστεύω αν καταφέρουμε την καλή κυκλοφορία και τη μείωση των λαθών ιδίως στην ευπαθή ζώνη μπακ - αμυντικά χαφ.

τρελοπανιωνιος είπε...

Ελα φιλε και ανησηχισα για εσενα...ελπιζω ολα να ειναι καλα... 2 την κυριακη και επιστροφη στο αρτακης το σαββατο

Pav είπε...

Άν καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε (με γκολ) τις ευκαιρίες μας νομίζω ότι θα κάνουμε μεγάλη ζημιά. Επίσης αν δεν φάμε γκολ στο Α' ημίχρονο θα είναι σημαντικό βήμα για να πάρουμε το παιχνίδι.
Δεν τρέφω αυταπάτες γιατί θεωρώ κάθε παιχνίδι αρκετά δύσκολο και όχι γιατί παίζουμε εκτός με το Βάζελο.
Χρειαζόμαστε και την τύχη και εννοώ αν γίνεται να μετατρέψουμε την πρώτη καλή ευκαιρία σε γκολ. Αν αρχίσουμε απλά να χάνουμε ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη τότε τη βάψαμε.
Κρύο αίμα θέλει και θράσος.
'Αντε μωρή αρρώστεια!!!!

amanAM είπε...

0-2 στο ΟΑΚΑ.

Pav είπε...

Πιο πολύ το 1-2 μου κάθεται

br fun_atic είπε...

άρα η διαγωνία μας είναι μόνο στο αποτέλεσμα. Μακάρι!!!

General Tanz είπε...

Και εγω κατι ψυχανεμιζομαι για το ματς της Κυριακης.

Νομιζω δυσκολα θα παιξει ο Μπελιτς λογω του τραβηγματος που τον ταλαιπωρει, οποτε μαλλον ηλθε η ωρα να δουμε και τον Ανδριολα.

Αν κλειστουμε μας τελειωσαν, η Κατσουρανης η Σαλπιγγιδης η στην εσχατη Παπασταματης(που ειναι και πεναλτακιας).

Οι αγραφοι νομοι του ποδοσφαιρου λενε οτι 2 κολλητα εντος εδρας, δυσκολα τα παιρνεις.
Επαληθευση ΤΩΡΑ!!!

Για να δουμε.

Καλη μας επιτυχια.

@ BR
Στους κορυφαιους ξενους θα προσεθετα και τον Ζαετς.

br fun_atic είπε...

Ο Ζάετς ήταν και μεγάλο όνομα και μεγάλος σε απόδοση στην Ελλάδα.

zouri1 είπε...

πεταξε εξω ο Μπαγιεβτις τον Μακο.Κακως αλλα το χαρηκα λογω των δηλωσεων του.Την Κυριακη θα ειμαι στο ΟΑΚΑ και θα σας μεταφερω απο εκει ελπιζω το σαλπισμα της νικης!

zouri1 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
br fun_atic είπε...

Σύμφωνα με τον σπορ φμ: "...Ο Τόμας Μπέλιτς θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια των «κυανέρυθρων», ενώ και ο Φαμπιάν Εστογιανόφ συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για μια θέση στη βασική ενδεκάδα.".

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στις προσπάθειες του Πανιωνίου να αποκτήσει τον Μπλάζιτς.

br fun_atic είπε...

update sporfm

Ο Χενκ Τεν Κάτε σκέφτεται, λόγω και της απουσίας του Ζιλμπέρτο Σίλβα, που έκανε και χθες ατομικό εξαιτίας των ενοχλήσεων στην πλάτη, να βάλει όλα τα μεγάλα μεσοεπιθετικά αστέρια στην ενδεκάδα και να παρουσιάσει έναν φουλ επιθετικό Παναθηναϊκό. Στο διπλό που έγινε χθες με τους «βασικούς» αγωνίστηκαν οι Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Δάρλας, Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Λέτο, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σισέ (σε 4-2-3-1).

Costix είπε...

Στο μπασκετ καναμε παρτυ με την ΑΕΚ (χωρις ξενους λογω οφειλων) 91-46.
Αντε να δουμε αυριο στο ΟΑΚΑ.

General Tanz είπε...

Θα διαφωνησω και εγω με Καρπετ.

1ον: Δεν βλεπω ποιες ειναι οι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ διαιτησιες που ειχε φετος ο Πανιωνιος.
Μηπως Κε Καρπετοπουλε στο ματς με Λεβαδειακο ειχαμε καθαρη αλλοιωση αποτελεσματος? Για να ξαναδουμε λιγο το γκολ Μπαρκογλου(καθαρο οφσαιντ) το πεναλτυ Σιμωση στο ξεκινημα, και η αβαβα κοκκινη του Κολτσου.
Ενα σφυριγμα πηρε με τον Παοκ, και εγινε το ελα να δεις.
Εκτος αν συγκρινει με περυσι,που ειχαμε πριονοκορδελες.

Ακομη και αυτο να εχει κανει ομως, να του υπενθυμισω οτι ακομη ειμαστε στην αρχη. Να περιμενει λοιπον να τελειωσει το πρωταθλημα και τοτε να μας πει για τις διατησιες του Πανιωνιου.

2ον: Ο προεδρος εκανε μια 2η δηλωση, που παραδεχεται οτι δν ηταν σωστο το timing της 1ης δηλωσης καθως επισης οτι και το υφος δεν ηταν το τελειο αλλα η ουσια της ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ.
Την διαβασε αυτην την δηλωση ο Καρπετ?? Η μηπως διαφωνει και με την ουσια της 2ης δηλωσης??

Εγω λεω οτι αυτην την φορα βιάστηκες. Και βιάστηκες ΠΟΛΥ.
Πως ετσι Αντωνη??