Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Μεταγραφική ενίσχυση του Πανιωνίου


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας sportday έχει ξεκινήσει η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Συγκεκριμένα τα κυανέρυθρα προβάρουν ο 18 χρονος επιθετικός της Αγίας Παρασκευής (βοήθειά μας) Γιάννης Λουκίνας καθώς και ο 20 χρονος μεσοεπιθετικός (μια ενίσχυση στο κέντρο την χρειαζόμασταν) του Απόλλωνα Καλαμαριάς Απόστολος Γιάννου.

Επιπλέον για τον Πανιώνιο θα έρθει στην Ελλάδα ο 22 χρονος Πορτογάλος Αντρέ Μάρτινς καθώς και ο 23 χρονος Άγγλος Άντριαν Πετιγκριου ( όσοι έχουν παιδιά θα ξέρουν ότι είναι συνονόματος κάποιου από τους κακούς στον Χάρυ Πότερ).

Ο Μάρτινς θεωρείται μεγάλο ταλέντο. Αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός αλλά και ως επιτελικός μέσος. Η προηγούμενη ομάδα του ήταν η Μεξικάνικη Τζαγκουάρες ( όπως είναι γνωστό τα Τζάγκουαρ είναι πρωτοξάδελφα των Πανθήρων). Θα δοκιμαστεί σε φιλικό παιχνίδι με τον Θρασύβουλο και αναμένεται να αποκτηθεί.

Ο Πέτιγκριου είναι κεντρικός αμυντικός. Τον Ιανουάριο είχε δοκιμαστεί και από την Α.Ε.Κ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Τσέλσι, ενώ αγωνίστηκε δανεικός στις Μπρέντφορντ και Ρόδεραμ. Στα τόσα θετικά υπάρχει και ένα αρνητικό. Έχει να αγωνιστεί από πέρσι τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα όλο και πιο κοντά στην ομάδα μας έρχεται ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος μάλιστα έχει ενημερώσει και την Ε.Π.Ο για τις προθέσεις του.

Ως καλός Πανιώνιος θα υπακούσω στις επιταγές του συλλόγου και δεν θα πιστέψω τα μεταγραφικά σενάρια. Είτε αυτά αφορούν τον κορμό της ομάδας μας, είτε παίκτες που δήθεν μας ενδιαφέρουν. Θα περιμένω τις τελικές υπογραφές.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Κρίμα!!!

Το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος ήταν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Ήταν μια εμφάνιση την οποία η παίκτες όφειλαν τόσο στους φιλάθλους, όσο και στους εαυτούς τους.
Ο Πανιώνιος σε μια από τις καλύτερες εντός έδρας φετινές εμφανίσεις του (ίσως καλύτερος και από το παιχνίδι με τον Άρη, τηρουμένων των αναλογιών και της αγωνιστικής αξίας του αντιπάλου ) κόντεψε να χαλάσει το πάρτι τίτλου του Ολυμπιακού. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, η ομάδα μας ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό και χρειάστηκε να επιστρατευτούν ο Γκαλέτι και ο Μπελούτσι για να γυρίσει τελικά το παιχνίδι.
Η εμφάνιση αυτή της ομάδας τόνωσε τους φιλάθλους, ήταν όμως και ένα ηχηρότατο μήνυμα προς την διοίκηση.
Εάν ενδιαφερόμαστε να δημιουργήσουμε ένα αξιόλογο σύνολο πρέπει πάση θυσία να αποκτήσουμε έναν εξαιρετικό προπονητή που αφενός θα εμπνεύσει τους παίκτες μας, αφετέρου θα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για αξιόλογους μεταγραφικούς στόχους από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ο νέος προπονητής της ομάδας πρέπει να είναι ιδιαίτερα έμπειρος και μάλιστα προσωπικότητα που να μπορεί να κερδίσει τον κόσμο από την πρώτη ημέρα της πρόσληψής του.
Η επιλογή του νέου προπονητή θα είναι ένα κομβικό σημείο για τη νέα χρονιά και σίγουρα θα πρέπει να γίνει με μεγάλη σύνεση και προσοχή.
Οφείλουμε επίσης να κρατήσουμε με όποιο κόστος τον βασικό κορμό της ομάδας (Μανιάτης, Μάκος, Εστογιανώφ), να επιβραβεύσουμε παίκτες όπως ο Λάτκα και να δώσουμε λύσεις εκεί που η ομάδα έχει ανάγκη. Η απόκτηση δύο σπουδαίων επιθετικών είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο Ρεκόμπα (εάν βέβαια παραμείνει). Επιπλέον χρειαζόμαστε άλλον έναν κεντρικό αμυντικό επιπέδου Λάτκα ή και καλύτερο, ενώ δεν είμαι απόλυτα βέβαιος εάν έχουμε βρει λύση στη θέση 1.
Ο κόσμος μπορεί να γκρινιάζει αλλά αγαπά και στηρίζει την ομάδα όταν αντιλαμβάνεται ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια. Από σήμερα και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού είναι καιρός να μιλήσει η διοίκηση προκειμένου να οδηγήσει τον Πανιώνιο εκεί που πραγματικά του αξίζει και εκεί που αναλογεί στο μεγάλο ταλέντο πολλών από τους παίκτες του.

Και τώρα το κύπελλο

Ο Πανιώνιος ακόμη και χωρίς τον Βλοντάκη έμεινε ζωντανός στη Βαρκελώνη. Η ομάδα μας ηττήθηκε με 7-6 από την Μπαρτσελόνα, προκρίθηκε όμως στο μεγάλο τελικό του Len Trophy λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, αφού είχε κερδίσει την Καταλανική ομάδα με 11-8 στη Νέα Σμύρνη.
Στους τελικούς που θα διεξαχθούν στις 8 και 22 Απριλίου θα αντιμετωπίσουμε την Ουγγρική Ζέγκεντ. Μπορεί η αντίπαλος την ομάδας μας να προέρχεται από την πλέον παραδοσιακή δύναμη του Ευρωπαϊκού πόλο, εντούτοις αγωνιζόμενοι στον τελικό θα διεκδικήσουμε με πάθος την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τίτλου.

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Προβληματίστηκα

Για μένα το γήπεδο είναι διασκέδαση. Είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να περνάω δύο ώρες την Κυριακή. Αυτό το Σαββατοκύριακο προβληματίστηκα πολύ. Ειλικρινά, δεν ήμουν σίγουρος αν ήθελα να δω το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν ήξερα τι είχα να περιμένω από ένα τέτοιο παιχνίδι. Εδώ και πολύ καιρό έχουμε βγει εκτός στόχων, ασφαλώς εξακολουθούμε να έχουμε απίστευτες ελλείψεις στην επίθεση, ενώ και η ομάδα συνολικά δεν δείχνει να είναι σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε και το φρούτο της μεταγραφολογίας, το οποίο είμαι σίγουρος ότι μας ρίχνει όλους. Δεν είναι μικρό πράγμα να μας βομβαρδίζουν τα μέσα με μεταγραφικά σενάρια που αφορούν τους καλύτερους παίκτες μας ήδη από τον Μάρτιο.

Τελικά αποφάσισα να πάω στο γήπεδο και αγόρασα εισιτήρια. Σκέφτηκα ότι η φετινή ομάδα μας οφείλει ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Οφείλει να διασκεδάσει έστω και τώρα τις εντυπώσεις μιας χρονιάς που γρήγορα θα ξεχάσουμε. Βέβαια δεν οφείλει μόνο η ομάδα. Οφείλουμε κι εμείς. Οφείλουμε να την στηρίξουμε, να την εμψυχώσουμε και κυρίως να στηρίξουμε με το χειροκρότημά μας όλους εκείνους τους παίκτες μας που φέρονται ως μεταγραφικοί στόχοι άλλων ομάδων. Πρέπει να νοιώσουν αγαπητοί και σημαντικοί. Ας μην κρυβόμαστε. Είναι δύσκολη επιλογή να είσαι φίλαθλος του Πανιωνίου, αλλά τις περισσότερες φορές είναι δυσκολότερη επιλογή να παραμένεις παίκτης αυτής της ομάδας κόντρα στον επαγγελματικό αθλητισμό των εκατομμυρίων και του life style.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Ανακοίνωση Π.Α.Ε

Η Π.Α.Ε Πανιώνιος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα περί μεταγραφής ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου σε άλλες ομάδες, η ΠΑΕ Πανιώνιος θέλει να κάνει ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι, μέχρι στιγμής καμία ομάδα, δεν έχει κάνει επίσημη ή ανεπίσημη πρόταση για κανέναν ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου. Συνεπώς όλα όσα οι φίλαθλοι διαβάζουν ή ακούνε από τα έντυπα ή ηλεκτρονικά ΜΜΕ, κινούνται στην σφαίρα της φαντασίας.

Επειδή μπαίνουμε στην λεγόμενη περίοδο της «μεταγραφολογίας» και είναι πιθανό να διαβάζουμε καθημερινά δημοσιεύματα «παρασκηνίου», να βλέπουμε διάφορα ποσά να αιωρούνται και γενικά μία ειδησεογραφία φημών κλπ. κάνουμε γνωστό ότι η ΠΑΕ Πανιώνιος, όπως έχει έμπρακτα αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν, δεν πρόκειται να συμμετέχει σε διαδικασίας μεταγραφικών σήριαλ, ή να απαντά σε φήμες. Η μέθοδος της διασποράς φημών και δήθεν ειδήσεων από διάφορα ΜΜΕ, τα οποία προσπαθούν ή να πουλήσουν φύλλα ή να εμφανιστούν «υπέρμαχοι» κάποιων ΠΑΕ ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, δεν οδηγεί πουθενά και σίγουρα δεν θα οδηγήσει προς την πραγματοποίηση της όποιας μεταγραφής, όπως εξάλλου συνέβη και παλαιότερα. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και όλες οι ομάδες, οι οποίες εάν ενδιαφέρονται για ποδοσφαιριστές του συλλόγου μας, έρχονται ξεκάθαρα και με συνοπτικές διαδικασίες να τους ζητήσουν επίσημα, χωρίς παραφιλολογίες, παρασκήνιο και σήριαλ «διαρροών» από τον Τύπο.

Επειδή όμως με βάση προηγούμενη μας εμπειρία, δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι ξαφνικά θα αλλάξει το επίπεδο της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας και ότι θα αναγράφονται σοβαρά ρεπορτάζ, μετά από έρευνα, διασταύρωση κλπ. συνιστούμε στους φιλάθλους μας να μη δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτά που θα διαβάσουμε (και) αυτή την άνοιξη/καλοκαίρι....

Σχόλιο: Προσωπικά, θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής αν ζούσα σε μια Ελλάδα όπου τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του επαγγελματικού αθλητισμού και της αθλητικής δημοσιογραφίας θα κινούνταν σε υψηλότερο επίπεδο (βλέπε σχετικό βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=eKun5-IXSIc). Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Τόσο ο επαγγελματικός αθλητισμός όσο και η αθλητική δημοσιογραφία είναι αυτά που είναι, για τον απλούστατο λόγο ότι και οι οπαδοί στους οποίους απευθύνονται δεν είναι συνήθως πολύ καλύτεροι.
Θα ήμουν επίσης ευτυχής να μην πιστεύω το παραμικρό δημοσίευμα που θα αφορούσε μεταγραφικά σενάρια παικτών του Πανιωνίου. Βέβαια θα ήμουν ακόμη πιο σίγουρος, αν η αγαπημένη μου ομάδα, χωρίς να χρειαστεί να εκδώσει την οποιαδήποτε σχετική ανακοίνωση, είχε φροντίσει να ανανεώσει τα συμβόλαια βασικότατων στελεχών της ομάδας ή έστω να τους προσφέρει οικονομικές απολαβές αντίστοιχες της αξίας τους. Από τη στιγμή βέβαια που δεν το έχει κάνει, άνθρωπος είμαι, θα επηρεάζομαι από τα δημοσιεύματα. Ιδίως από τη στιγμή που αυτά αυξάνονται καθημερινά, που είναι στοχευμένα σε συγκεκριμένους παίκτες του Πανιωνίου (είναι ιδέα μου ή τα περισσότερα μεταγραφικά σενάρια αφορούν παίκτες του Πανιωνίου και όχι άλλων ομάδων;) και δεν έχει ανανεωθεί ούτε καν το συμβόλαιο του Κουτσόπουλου, με τον οποίο είχε ακουστεί ότι υπήρχε καλή συνεργασία.
Ο κόσμος του Πανιωνίου στην παρούσα φάση έχει ανάγκη από πράξεις, από ενέργειες αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και όχι από ανακοινώσεις.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Λιβαδειά- Πανιώνιος Αποστολή


Η αποστολή του Πανιωνίου γιά το αυριανό παιχνίδι:

Ανδριόλας, Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Κοιλιάρας, Αντερσον, Κουτσόπουλος, Σκούφαλης, Κουμορτζί, Ρεκόμπα, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης, Μπάρκογλου, Κούκετς, Νικολάου, Τζαβέλλας, Αναστασόπουλος, Ντιαβαρά, Λουρένσο.

Από την αποστολή θα απουσιάσουν οι: Μάκος, Κοντοές (λόγω τιμωρίας), ο Εστογιανώφ (βοήθειά μας - έχει τα λουμπάγκα του...), Λάγκαμπ (τραυματίας), Ντελούρα (λόγω πειθαρχικού παραπτώματος για το οποίο θα απολογηθεί.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Siesta en Nea Smyrni


Τα ισπανικά έχουν μπει στη ζωή μας εδώ και αρκετούς μήνες. Ενώ όλοι νομίζαμε ότι στο τέλος της χρονιάς θα κάναμε fiesta, καταλήξαμε να κάνουμε siesta. Το πόσο καλά θα είναι τα όνειρα βέβαια είναι μιά άλλη ιστορία. Siesta στις φιλοφοξίες, siesta και στις ειδήσεις. Δεν θα ασχοληθώ με τις δηλώσεις Μανιάτη, διότι δεν ξέρουμε αν και πως τις έκανε. Τις έκανε σε οπαδούς, σε πηγαδάκι, σε δημοσιογράφο; Όπου κι αν τις έκανε το θέμα είναι αν θα μείνει ή αν θα φύγει.
Θα ασχοληθώ όμως με τις δηλώσεις του κου Απεγητού όπως δημοσιεύθηκαν στο contra.gr:

Ο αντιπρόεδρος του Πανιωνίου, Γιώργος Απέγητος, είπε:

- για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό:

"Για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε να πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε από αυτό γιατί θέλουμε να αποφύγουμε τους όποιους βαθμολογικούς κινδύνους μπορούν να υπάρξουν". Μακάρι. Σχόλιο: Αν κάποιοι χάσουν το φαγητό τους, τη βόλτα τους και το παιχνίδι θα τσαντιστούν άσχημα...Αυτό το "ό,τι περισσότερο" δεν νομίζω να είναι shocking.

- για τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν:

"Υπάρχει μία σεζόν –η φετινή- που δεν πήγε καλά. Καθόλου καλά. Για να διορθώσεις τα λάθη σου χρειάζεται δουλειά από τώρα έτσι ώστε να δείξεις ένα νέο καλύτερο πρόσωπο την επόμενη σεζόν". Σχόλιο: Ξεκινήσαμε ή όχι;

- για το ενδεχόμενο να υπάρξουν μεταγραφικές εκπλήξεις αντίστοιχες με αυτής του Ρεκόμπα:

"Ο Αλβάρο είναι ένας παίκτης που κοσμεί τα ελληνικά γήπεδα. Και σαν παίκτης και σαν άνθρωπος. Το γεγονός πως βρέθηκε σε μία ομάδα σαν τον Πανιώνιο είναι κάτι που κανείς δεν το περίμενε. Αυτό έγινε τον περασμένο Αύγουστο πριν αρχίσουν τα προβλήματα απ την οικονομική κρίση. Τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα. Το μέλλον, όμως, δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει. Μπορεί να βρεθεί ένας χορηγός, μπορεί κάποια ομάδα να μας δανείσει έναν παίκτη, ανάλογης αξίας". Σχόλιο: Αν βρεθεί χορηγός, αν ανέβει ο BIFFEX,αν μας δανείσουν κανένα παίκτη, θα πάμε στο αεροδρόμιο...Διαφορετικά καλή και η Νέα Σμύρνη. Ποιός τρέχει τώρα στα Μεσόγεια...Προτείνω να αγοράσουμε κανένα χαφ. Επιθετικό, αμυντικό, δημιουργικό, ό,τι νά 'ναι...Ας ρωτήσουμε και τις μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες. Μπορεί να μας δανείσουν τον Κακά, τον Ροναλντίνιο, τον Ετό...Γιά να αγοράσουμε πάντως δεν άφησε και πολλές ελπίδες...

- για τους Μάκο, Μανιάτη, Εστογιανόφ:

"Μιλάμε για την ραχοκοκαλιά του Πανιώνιου. Παρά τα δημοσιεύματα που τους μεταγράφουν συνεχώς σε άλλες ομάδες, εμείς λέμε ότι είναι παίκτες που θέλουμε πάνω τους να χτίσουμε την ομάδα του μέλλοντος. Αυτά τα δημοσιεύματα και όσα ακούγονται, εμάς δεν μας αγγίζουν…". Σχόλιο: Εμάς ίσως. Μήπως όμως κάποιες ομάδες έχουν αρχίσει να αγγίζουν τους παίκτες και του χρόνου η εκδήλωση της wind γίνει με τον Κοντοέ, τον Εκρά, τον Τζαβέλλα και τον Κούκετς;

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Μήνυμα Ενότητας από τον Έβαλντ Λίνεν


Σε σημερινό του post ο φίλος του blog και τακτικότατος σχολιαστής του Zamis, ανέβασε μία δήλωση του Έβαλντ Λίνεν, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα sportday και αναδημοσιεύτηκε από το sportdog.Επειδή σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του συλλόγου είναι ευπρόσδεκτο κάθε μήνυμα που συμβάλει στην ενότητα, πόσω μάλλον όταν προέρχεται από τον διακεκριμένο Γερμανό προπονητή, το ανεβάζω με τη σειρά μου ως κεντρικό θέμα και ευχαριστώ τον zamis για την καλή δουλειά του.


Έβαλντ Λίνεν «Ελπίζω ο Πανιώνιος να επιστρέψει άμεσα στις νίκες. Αυτό θα είναι ό,τι καλύτερο, το πιο σημαντικό και αυτό ακριβώς που χρειάζεται η ομάδα αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος του Πανιωνίου πρέπει στις δύσκολες στιγμές να είναι δίπλα στην ομάδα και να σταθεί στο πλευρό του Γιώτη Σταματόπουλου και των παικτών.

Μια νίκη θα επαναφέρει το καλό κλίμα και την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Όλοι όσοι εργάζονται στον σύλλογο χρειάζονται στήριξη και ενότητα. Είμαι σίγουρος ότι ο Πανιώνιος θα βρει και πάλι τον δρόμο του».


Σχόλιο: Το διπλό στη Λειβαδιά πρέπει να επιτευχθεί και γιά τον Λίνεν, που απέδειξε γιά άλλη μία φορά ότι είναι κύριος.


Υ.Γ

Επειδή κάποια στιγμή ο κόσμος του Πανιωνίου πρέπει να μιλήσει, επειδή εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη του συλλόγου, επειδή ο λόγος μας μετράει γιατί ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, από σήμερα στη σελίδα μας έχει ανέβει γκάλοπ σχετικά με την επαναπρόσληψη Λίνεν ή την απόκτηση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ άλλου προπονητή. Οι απαντήσεις είναι άσπρο μαύρο γιατί κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε ξεκάθαρα την επιθυμία του κόσμου του Πανιωνίου. Παρακαλώ να γίνει τίμια ψηφοφορία για να έχουμε αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα.

brfunatic

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Η αγωνιστική κατρακύλα συνεχίζεται. Έχουμε ξεχάσει τη νίκη εντός και εκτός έδρας, τα στατιστικά μας είναι απελπιστικά, το ταμείο των γκολ έχει αρνητική ισοζύγιο. Που πάμε; Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από τον Λεβαδειακό. Αν χάσουμε το επόμενο παιχνίδι θα βρεθούμε οριακά πάνω από τη γραμμή υποβιβασμού. Πως αντιμετωπίζεται η κατάσταση; Με ανακοινώνεις κατά του ΠΣΑΤ και με την πρόσληψη του κατά τα άλλα καθ’ όλα άξιου Άκη Μάτζιου;

Είναι εντυπωσιακό το ότι η ομάδα καταποντίζεται και κανείς δεν κάνει απολύτως τίποτα. Όλοι όμως αναμένουν το καλοκαίρι για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση λες και έχουμε λυμένα όλα μας τα προβλήματα. Σε ποιο πρωτάθλημα όμως θα παίζει του χρόνου ο περσινός αποτυχημένος λόγω πέμπτης θέσης Πανιώνιος; Τι ακριβώς θα ξεκαθαρίσουμε ότι μας υπόσχοντας κύπελλα και διακρίσεις και βλέπουμε μια ομάδα στα όρια του υποβιβασμού;

Η ομάδα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Πρέπει να βρεθεί μια λύση και μάλιστα σήμερα. Η λύση αυτή πρέπει να είναι ικανή να συσπειρώσει τον κόσμο, να δώσει φτερά τους παίκτες και να επαναφέρει την νοοτροπία του νικητή. Ο κος Σταματόπουλος προσπάθησε σαν λιοντάρι, θεωρώ όμως ότι δεν έχει την εμπειρία να ανταπεξέλθει στα επόμενα κρισιμότατα παιχνίδια. Άλλος προπονητής δεν μπορεί να αναλάβει την ομάδα για τα ελάχιστα παιχνίδια που απομένουν και να αναλάβει την ευθύνη για έναν πιθανό υποβιβασμό. Ούτε όμως υπάρχει διαθέσιμος στην ελληνική αγορά προπονητής που να μπορεί να εμπνεύσει φίλαθλους και παίκτες.

Η λύση που προτείνω είναι μία. Άμεση επιστροφή του Έβαλντ Λίνεν. Εχθές, τώρα ή το αργότερο αύριο. Είναι ο μόνος που ξέρει την ομάδα και το πρωτάθλημα, ο μόνος που θα ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία των παικτών και των φιλάθλων και εν τέλει ο μόνος που μπορεί να μας βγάλει από το τρομακτικό αδιέξοδο. Με ποια ομάδα θα πάμε αλλιώς για το διπλό στη Λειβαδιά; Με τους παίκτες που βρίζαμε όλη τη χρονιά; Με ποια ψυχολογία; Με ποιον προπονητή; Με ποιόν Πρόεδρο;

Προ της απομάκρυνσης του Έβαλντ Λίνεν είχα διαβάσει σε άλλο πολύ γνωστό Πανιώνιο μπλογκ την ατάκα «πότε πετάει η Λουφτχάνσα;» υπονοώντας την άμεση ανάγκη απομάκρυνσης του Γερμανού. Επειδή όμως οι καιροί αλλάζουν θα επαναλάβω την ίδια ατάκα για την επιστροφή όμως του Γερμανού. Αλήθεια πότε πετάει η Λουφτχάνσα;

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Χωρίς άλλο σχόλιο

43.000 ευρώ πρόστιμο γιά την ανοησία 20 ατόμων. Χρήματα δηλαδή που ισοδυναμούν με 8.600 παιδικά εισιτήρια. Συγχαρητήρια γιά το καλό παράδειγμα.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Μια από τα ίδια


Κι άλλη ήττα, κι άλλες αποδοκιμασίες, κι άλλα επεισόδια, κι άλλος προπηλακισμός του Μάκου και πάλι στο στόχαστρο ο προπονητής.


Για να το κάνουμε απλό. Κάποιοι θεώρησαν ότι η απόκτηση του Ρεκόμπα ισοδυναμούσε με πρωτάθλημα για τον Πανιώνιο. Λάθος. Κάποιοι θεώρησαν ότι η απομάκρυνση του Λίνεν δεν θα είχε συνέπειες. Λάθος. Κάποιοι θεώρησαν ότι η ομάδα θα μπορούσε να πηγαίνει για άλλη μια χρονιά στον αυτόματο πιλότο. Λάθος. Κάποιοι θεώρησαν ότι τα λάθη μιας ολόκληρης χρονιάς μπορούν να φορτωθούν στον Σταματόπουλο. Λάθος.Kάποιοι θεώρησαν ότι το ποδόσφαιρο παίζεται μέχρι τη μεσαία γραμμή. Λάθος. Κάποιοι θεώρησαν ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει Δ.Σ. Λάθος. Κάποιοι θεώρησαν ότι ελάχιστοι φανατικοί θα διώξουν όλους εμάς. Τεράστιο ΛΑΘΟΣ.


Οι φίλαθλοι του Πανιωνίου είμαστε εδώ. Για να στηρίζουμε την ομάδα στα δύσκολα. Για α συμβάλουμε με τις απόψεις μας. Για να βοηθούμε οικονομικά την ομάδα. Κι ας μην την ακολουθούμε παντού, κι ας μην είμαστε στα πέταλα, κι ας μην τρώμε ξύλο και πέτρες.


Η χρονιά είναι χαμένη και το ξέρουμε από το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή (εδώ δηλαδή και ένα γύρο). Δεν πειράζει. Συμβαίνουν αυτά. Ας το αποδεχθούμε κι ας αρχίσει ο σχεδιασμός από τώρα. Χρειαζόμαστε σοβαρό Δ.Σ, μεγάλο προπονητή, την παραμονή των αστεριών μας και επιπλέον ενίσχυση.

Από εδώ και πέρα πρέπει να αναλάβει ο Τσακίρης. Για κάθε κέρδος και ζημία του συλλόγου αποκλειστικά υπεύθυνος θα είναι εκείνος.


υ.γ

τεράστιο λάθος θα είναι η εν θερμώ πρόσληψη προπονητή. Ο Πανιώνιος δεν χρειάζεται κανέναν Δώνη και κανέναν Παράσχο της τελευταίας στιγμής. Τα λάθη δεν μπορούν και δεν πρέπει να διορθώνονται με λάθη.