Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Enjoy the Silence?


Την τελευταίο καιρό δυσκολεύομαι ιδιαίτερα να γράψω ένα κείμενο της προκοπής. Κάτι που έχουμε χάσει τον ενθουσιασμό μας, κάτι τα άσχημα αποτελέσματα, κάτι η μέτρια εικόνα της ομάδας, κάτι που δεν βγαίνουν προς τα έξω ειδήσεις και ιδού το αποτέλεσμα.
Δεν μας έφτανε που έτσι κι αλλιώς ανέκαθεν δημοσιεύονταν ελάχιστες ειδήσεις για την ομάδα μας στον αθλητικό τύπο, άρχισαν να «κλείνουν» ή έστω να οδηγούνται σε κάποιου είδους αδράνεια και γνωστά Πανιώνια μπλόγκ, με τα οποία ανεξάρτητα αν συμφωνούσε ή διαφωνούσε κανείς, εντούτοις προσέφεραν στην Πανιώνια επικοινωνία και ενημέρωση.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει, το σίγουρο όμως είναι ότι δρομολογούνται μεγάλες ανακατατάξεις. Δεν έχω συγκεκριμένες πληροφορίες, το κρίνω όμως από το γενικότερο κλίμα. Η ομάδα μοιάζει σαν να ανυπομονεί να ολοκληρώσει τη χρονιά για να αρχίσει κάποιου είδους ξεσκαρτάρισμα.
Αυτή η σιωπή είναι πραγματικά τρομακτική. Ελπίζω να αλλάξει η ψυχολογία μετά το παιχνίδι της Κυριακής. Πρώτα απ’ όλα χαίρομαι ιδιαίτερα που θα δω τον Πανιώνιο χωρίς ελλείψεις ύστερα από πολύ καιρό. Εννοείται ότι θέλω πολύ να κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό, ακόμη περισσότερο όμως θέλω να δω την ομάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Ας έρθει κόσμος στο γήπεδο. Εξάλλου το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ είναι ένα από τα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια. Ας στηρίξουμε την ομάδα. Και επειδή κάποιοι (λίγοι) θα έρθουν με σκοπό να αποδοκιμάσουν τον Χούτο θα τους προτρέψω να μην το κάνουν. Εξάλλου έχει δίκιο ο Σταματόπουλος. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όλοι είναι περαστικοί. Και εδώ που τα λέμε η απομάκρυνση ελάχιστων προσώπων πόνεσε πραγματικά. Καλή επιτυχία Πανιωνάρα!!!

18 σχόλια:

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Συμφωνώ με το κείμενο.
Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ναι μεν όλοι είναι περαστικοί αλλα τουλάχιστο ας είναι επαγγελματίες.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Πάμε για να ενισχύσουμε την ομάδα μας και όχι για να κράξουμε τον αντίπαλο, όποιος και αν είναι αυτός. Ας προσπαθήσουμε για το καλύτερο χωρίς εκνευρισμούς και βεντέτες που δεν οφελούν σε τίποτα. Το τι είναι ο καθένας που εκτίθεται δημόσια το ξέρει όλη η Ελλάδα και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο από μέρους μας παρά η σε όλο το ματς υποστήριξη των παικτών χωρίς άγχος και στρες. Ίσως έτσι έρθουν και τα καλά αποτελέσματα που λίγο η τύχη, λίγο το ντεφορμάρισμα μας στέρησαν τελευταία.

zamis είπε...

Μακαρι να κερδισουμε το Λουρενσο απο το πουθενα.
Κομφετι και σερπαντινες στον ηθικουλη!

br fun_atic είπε...

Εμείς Ίωνα με αυτή τη διάθεση θα πάμε. Υπάρχει όμως η φήμη (και το τονίζω ότι πρόκειται για φήμη) ότι οι Π.Α.Ο.Κτζίδες δεν θα αρκεστούν στα 500 εισιτήρια, αλλά θα έχουν τη στήριξη 2.000 οπαδών τους περίπου, οι οποίοι ίσως και να είναι διάσπαρτοι στο γήπεδο. Αν η φήμη αυτή ισχύει, μπορούμε κι εμείς οι ίδιοι να προστατέψουμε την ομάδα με την μαζική προσέλευσή μας και την αγορά του εισιτηρίου πριν από την Κυριακή. Ευχής έργο θα είναι να επικρατήσει η ηρεμία και κυρίως να προστατευθεί η μαθητική εξέδρα.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Σε διάφορες σελίδες παικτών μας στο facebook (πχ Εστογιαννόφ) μπαίνουν διάφοροι καλοθελητές και αφήνουν μηνύματα του στυλ "Είμαστε Πανιώνοι αλλά την Κυριακή θέλουμε να χάσουμε απο τον ΠΑΟΚ για να κτυπήσουμε το ποδοσφαιρκό κατεστημένο" και άλλες τέτοιες φαιδρότητες.
BR, μάλλον δεν πρόκειται για φήμες. Επίσης νομίζω ότι την Κυριακή δεν θα λειτουργήσει η μαθητική κερκίδα. Δυστυχώς μάλλον αναμένεται να δούμε "ομορφιές". Ψυχραιμία και συμπαράσταση μαζική. Ίσως δεν διεκδικούμε τίποτα αλλά δεν πρέπει να χαριζόμαστε σε κανένα και μάλιστα πόσο μάλλον μετά τη σφαγή του Α Γύρου από τους "κρατικοδίαιτους σφετεριστές (??) του ποδοσφαιρικού κατεστημένου" (στο οποίο εν πολλοίς ανήκουν και αυτοί...).

br fun_atic είπε...

δεν έχω εικόνα από το facebook γιατί δεν το χρησιμοποιώ. Δεν θέλω να προδιαθέσω αρνητικά τον κόσμο και τελικά να μην πάει στο γήπεδο. Όσο ρομαντικό και να ακούγεται, το να αγοράσουμε όσα περισσότερα εισιτήρια μπορούμε και μάλιστα πριν από την Κυριακή είναι ένας τρόπος να προασπίσουμε την ησυχία και την τάξη. Η μαθητική εξέδρα πρέπει να λειτουργεί πάντα και να την περιφρουρούμε όλοι.

re-la-re είπε...

Τελικά νομίζω ότι είναι καλύτερα με το ΠΟΚ και τον ΠΑΟΚ να μην υπάρχει ανταλλαγή εισητηρίων. Αν ο ΠΑΟΚ δεν έπαιρνε τα 500 δεν θα τολμούσαν να έρθουν και οι υπόλοιποι.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Θα προσπαθήσω και εγώ να κάνω αυτό που λες παίρνοντας κάποια παραπάνω εισιτήρια.Προφανώς δεν θέλω να φοβίσω κανένα, και ίσα ίσα τώρα πρέπει να παρευρεθούμε πιό δυναμικά.

Steve είπε...

Να μου φιλήσετε τον Ηθικούλη. Κανένα βραβειάκι από Βαρούχα στο ημίχρονο?

br fun_atic είπε...

Η 18αδα του Πανιωνίου γιά το αυριανό παιχνίδι θα αποτελείτι από τους: Κρέσιτς, Μπέλιτς, Σκούφαλη, Ρεκόμπα, Αντερσον, Κουτσόπουλο, Μάκο, Κουμορτζί, Εστογιανόφ, Ντελούρα, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκη, Κοντοέ, Λάνγκαμπ, Νικολάου, Τζαβέλλα, Κούκετς και Λουρένσο.

Αυτό σημαίνει ότι ένα σχετικό προβληματάκι στην άμυνα θα το έχουμε.

Μια καλόπιστη παρατήρηση. Η ανακοίνωση της Π.Α.Ε που απευθύνεται στους φιλάθλους του Π.Α.Ο.Κ πρέπει να αναδιατυπωθεί για να αντιμετωπιστούν κάποια συντακτικά προβλήματα. Η μείξη δημοτικής και καθαρεύουσας είναι τουλάχιστον αδόκιμη. Άλλωστε και έτσι όπως είναι διατυπωμένη είναι too much για το επίπεδο των οπαδών του Π.Α.Ο.Κ που σκοπεύουν να εισβάλουν στο γήπεδο.

br fun_atic είπε...

Ο Θρασύβουλός πέρασε από χειρουργείο στη Θεσσαλονίκη. Και όχι χειρουργείο επιπέδου «Υγεία» και «Ιατρικού Κέντρου», αλλά ορεινό χειρουργείο του ΕλληνοΑλβανικού μετώπου. Κανονικό σφάξιμο δηλαδή. Για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε και σε ποιο play off επιδιώκουμε να παίξουμε τελικά. Το θέμα δεν είναι πόσο μας έχει αδικήσει η διαιτησία, αλλά πόσο έχει ευνοήσει συνδιεκδικητές (βλέπε Λάρισα και Άρη).

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Ετσι ακριβώς Br. Το είπα και εγώ στο ραδιόφωνο, δεν άντεξα. Ελεος πλέον. Τι ψαχνουμε να βρούμε; Εδω μιλάμε για διαιτησίες σε εντεταλμένη υπηρεσία.

Μάκης

br fun_atic είπε...

Διάβαζα σήμερα στην gazzetta ότι το ενδιαφέρον για το σημερινό παιχνίδι είναι μονόπλευρο διότι ουσιαστικά ο Πανιώνιος δεν διεκδικεί τίποτα. Ο συντάκτης του άρθρου αυτού όμως ξέχασε ότι ο Πανιώνιος αγωνίζεται πάντα πέρα από τη νίκη και για την αξιοπρέπειά του. Βαθμολογικά ασφαλώς και δεν διεκδικούμε τίποτα. Φροντίσαμε γι αυτό και εμείς με την απόδοσή μας (κυρίως υπεύθυνοι) και οι διαιτητές που προκλητικά πλέον υποστηρίζουν τον Άρη και τη Λάρισα.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Δυστυχώς συνεχίσαμε τις Αναστάσεις. Σήμερα ήταν η σειρά του Μπακαγιόκο. Κρίμα γιατί και με διάθεση παίξαμε και έβαλε και γκολ ο Λουρέντσο που ήταν συγκινητικός.
Για τους Παπασταμάτηδες δεν θα πω τίποτα...Νυστέρια, βαμβάκια, γάζες..Μήπως πρέπει οι διατητές να διορισθούν αυτοδικαίως σαν νοσηλευτές χωρίς εξετάσεις ΑΣΕΠ?

Ελπίζω ως τιο τέλος της περιόδου να μη ζήσουμε άλλα τέτοια Σαββατοκύριακα, αν και το βλέπω πια χλωμό (για μπάσκετ και ποδόσφαιρο).

Ανώνυμος είπε...

..εγω ειδα τον Παοκ να διαμαρτυρεται για σωστα για πεναλτυ..μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας.Σημερα η διατισια δεν μας εφταιξε

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Προφανώς μιλάς για τη φάση Μπαλάφα - Κιουμουρτζί στο Α' μέρος. Εγώ μέσα στο γήπεδο αλλά όχι σε κοντινή απόσταση δεν έβγαλα το συμπέρασμα που αναφέρεις. Δεν το έχω δει στην τηλεόραση. Εσύ προφανώς το έχεις δει για να είσαι τόσο σίγουρος.
Μίλησα όμως για "βαμβάκια" γιατί σε όλο το β' μέρος έβλεπαν φάουλ σε οποιοδήποτε άγγιγμα ΠΑΟΚΤΖΗ. Και γι' αυτό που λέω είμαι απόλυτα σίγουρος γιατί βρισκόμουν πολύ κοντά στην πλευρα επίθεσης του ΠΑΟΚ στο Β' μέρος. Επίσης ο Μπαλάφας θα έπρεπε με τα μαρκαρίσματα που έκανε στο πρώτο 20λεπτο να έχει πάρει έστω μια κίτρινη και τελικά απεχώρησε άγγιχτος. Δεν ισχυρίζομαι ότι χασαμε γι΄αυτό το λόγο. Είναι σαφές ότι μόνοι μας το χάσαμε το ματς από 2 συνηθισμένες για μας πια φέτος αμυντικές ανικανότητες και από τη "βλακεία" Μάκου να αποβληθεί σε σημείο δύσκολο καθώς οι κινήσεις του προπονητή που γινόντουσαν ήταν για να κτυπήσει το ματς και ξαφνικά έμενε η ομάδα ελλειπής. Τώρα αν επικροτούμε τα αθλητικά δικαστήρια που έγιναν μετά και όλες τις εύκολες κριτικές και ζητάμε νέο προπονητή και δεν ξέρω εγώ τι άλλο εν θερμώ (μιλάω γενικά όχι για τον ΑΝΩΝΥΜΟ)
, ΟΚ αν μου πέφτει λόγος σαν απλός φίλαθλος της ομάδας, δεν συμφωνώ και δεν πιστεύω ότι οι εν θερμώ αντιδράσεις χωρίς λογική δίνουν κάτι καλό. Δυστυχώς γύρω εκτός απο στενοχωρημένους έβλεπα και χαιρέκακους. Μακάρι να σφάλλω.

Steve είπε...

Τι έγινε πάλι ρε γαμώτο? Και κυρίως τι έγινε στο Press Rm μετά το ματς?

Ανώνυμος είπε...

Ο Μανιάτης θα ξαναπαίξει?

Γιώργος Σ.