Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Αφιέρωμα στον Λορέντσο Σίτο Ριέρα – Sitor(i)erador


Ο Ριέρα γεννήθηκε στο Μανακόρ των Βαλεαρίδων νήσων στις 5.1.1987. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις περίφημες ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Αργότερα βρέθηκε στην συμπολίτισσα Εσπανιόλ, απ’ όπου αποκτήθηκε ως δανεικός από τον Πανθρακικό και κατόπιν μεταγραφής από την Πανιωνάρα.

Αν με ρωτούσε κάποιος ποιες θεωρώ τις πιο πετυχημένες περσινές μεταγραφές, θα του έλεγα δύο ονόματα. Ριέρα και Τσότσαλιτς. Αυτό που φαντάζομαι ότι εκτιμήσαμε όλοι στον Λορέντσο είναι το αγωνιστικό του πάθος.Εκτιμώ επίσης ότι ως καλός επιθετικός σκόραρε σε παιχνίδια μεγάλης βαθμολογικής σημασίας. Γιατί ο καλός παίκτης είναι για τα σημαντικά παιχνίδια.

Θεωρώ ότι σε κάθε παιχνίδι προσπαθούσε να δώσει το καλύτερο δυνατό. Σε μια πραγματικά περίεργη χρονιά ο Λορέντσο αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα χαφ και την επίθεση. Απ’ ότι ξέρω δεν είναι αυτός ο αγωνιστικός του ρόλος. Θα ήθελα πάρα πολύ να τον δω ως καθαρόαιμο επιθετικό, είτε ως δεύτερο επιθετικό σε 4-4-2 είτε ως τον παίκτη πίσω από τους δύο επιθετικούς.

Στο βαθμό που μπορώ να καταλάβω, θεωρώ ότι πρέπει να είναι καλός επαγγελματίας. Πολύ σωστός στις δηλώσεις του κατά την απόκτηση από τον Πανιώνιο, μεγάλη προσπάθεια στα παιχνίδια, χαμηλό προφίλ γενικά, πολύ καλή δημόσια παρουσία στην εκδήλωση του χορηγού. Απλός, καταδεκτικός, υπομονετικός. Μοναδικό μελανό σημείο το επεισόδιο με τον Μανιάτη, το οποίο ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πήρε διαστάσεις από τις εφημερίδες.

Από τον Λορέντσο περιμένω πολλά την επόμενη χρονιά. Αν θυμάμαι καλά έχει τριετές συμβόλαιο, οπότε η χρονιά που μας έρχεται θα είναι κρίσιμη για την επίτευξη μιας καλής μεταγραφής. Και αυτό θα είναι απόλυτα κατανοητό και ανθρώπινο καθώς ο Λορέντσο έχει ξεκινήσει από την Μπαρτσελόνα, ενώ ο αδελφός του ανήκει στην Λίβερπουλ.

Όπως κι αν έχει, είναι από τους παίκτες που εκτιμώ ιδιαίτερα και σίγουρα είναι από τους αγαπημένους μου.

9 σχόλια:

Costix είπε...

Εκεινος ο Λολο που να βρισκεται αραγε και τι κανει ??? Καμμια ενημερωση απο την ΠΑΕ ????

br fun_atic είπε...

Στη συγκέντρωση που είχε γίνει στην γενική συνέλευση άκουσα (αλλά δεν θυμάμαι αν το είπε ο Πρόεδρος ή ο Κιντής) ότι βρίσκεται στην Ουρουγουάη και ότι έχει αρχίσει να τρέχει. Αν θυμάμαι καλά είχε πει ότι είχαν επικοινωνήσει πριν από μερικές ημέρες.

υ.γ
το ότι δεν μαθαίνουμε νέα του Λόλο, δεν σημαίνει ότι τον έχουμε ξεχάσει...

br fun_atic είπε...

έμεινα πάντως με την εντύπωση (και το τονίζω αυτό) ότι ίσως η επικοινωνία δεν είναι πολύ συχνή.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένας από τους παίκτες που μπορεί να βασιστεί πάνω του ο Πανιώνιος την νέα σαιζόν. Η αποψη μου είναι ότι για να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του θα πρέπει να παίζει δίπλα σε ένα φορ περιοχής. Δίπλα στον Μπάλαμπαν, τον οποίο θεωρώ καλό παίκτη αλλά που δεν ταιριάζει στον Πανιώνιο, ο Ριέρα δεν μπορεί να κάνει το παιχνίδι που του ταιριάζει.
Διάβασα κάπου ότι ο Σουηδός θέλει έναν περιφερειακό επιθετικό που έπαιζε στην ΑΙΚ. Το ερώτημα είναι θέλουμε περιφερειακό επιθετικό? Δύο χρόνια εν χορώ κραυγουζαμε ότι η ομάδα θέλει φορ έστω και μέτριο αλλά φορ. Πέρισυ πήραμε τον Μπάλαμπαν που ήταν ο αγαπημένοος του προπονητή φέτος θα πάρουμε και άλλον αγαπημένο που δεν χρειαζόμαστε?

br fun_atic είπε...

Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στον άξονα. Τέρμα, κεντρικός αμυντικός, δημιουργικό χαφ, σέντερ φορ.

Όταν ακούμε ότι κάποιος ετοιμάζεται να φέρει παίκτες σε άλλες θέσεις μπορούμε να φανταστούμε τρία πράγματα.1. Ότι έχουμε μία από τα ίδια, όπου ο κάθε προπονητής θέλει τα δικά του παιδιά, 2. ότι δεν ξέρει την ομάδα ή 3. ότι είναι υπό παραχώρηση παίκτες σε άλλες θέσεις.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι είναι υπό παραχώρηση κάποιος από τους περιφερειακούς επιθετικούς μας...Είμαι εξάλλου σίγουρος πως συμφωνούμε όλοι ότι δεν έχουν τιμή όλοι οι παίκτες.

Όσο για τον Μπάλαμπαν. Ναι ξέρει μπάλα. Ίσως πριν από μερικά χρόνια να ήταν και πολύ καλύτερος. Μπορεί να μην τον βοήθησε η αποχώρηση του Ρεκόμπα. Το αγωνιστικό στυλ που παρουσίασε φέτος δεν μου άρεσε καθόλου. Ήταν πολύ καλός μόνο σε ένα παιχνίδι. Στο εκτός με την Ξάνθη.

Δεν μου αρέσει επίσης σε επίπεδο δημόσιας παρουσίας και αναφέρομαι κυρίως σε τρία συγκεκριμένα πράγματα. 1. Στις δηλώσεις του για 20 γκολ στη σεζόν, 2. στο ότι θέλησε να μιλήσει στους οπαδούς στα λαϊκά δικαστήρια μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή και 3. στο μπλογκ του το οποίο προσωπικά δεν με άγγιξε.

Δεν ξέρω πόσο ακριβώς κοστίζει, νομίζω όμως ότι αν συνυπολογίσει κανείς το συμβόλαιο και την αγωνιστική του προσφορά, τότε αποτελεί για τον Πανιώνιο μεγαλύτερη πολυτέλεια και από τον ίδιο τον Ρεκόμπα.

br fun_atic είπε...

Διευκρινίζω το θέμα με τα λαϊκά δικαστήρια.

Ο Μπόσκο δεν είχε καλή χρονιά. Αυτό νομίζω ότι δεν μπορεί να το αμφισβητήσει και ο ίδιος.

Επίσης δεν έχει αναπτύξει κάποια ιδιαίτερη σχέση με τους φιλάθλους ή με τους οργανωμένους. Κι αν έχει, ειλικρινά δεν το κατάλαβα. Μετά από ένα χρόνο έχω δει μόλις έναν που φορούσε τη φανέλα του, όταν σε αντιδιαστολή βλέπω ακόμη φανέλες του Ρεφικ.

Τη μία και μοναδική φορά που πέτυχε ένα κρίσιμο τέρμα, στο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο, αντί να πανηγυρίσει με τους παγωμένους φιλάθλους πήγε και πανηγύρισε με το σημαιάκι.

Όταν λοιπόν έχεις μια μάλλον κρύα σχέση, το να μου φιλάς το σήμα της ομάδας, ή να προσπαθείς να κατευνάσεις τους οπαδούς μετά από το παιχνίδι με τον Ηρακλή, μου φαίνεται εξίσου κρύο.

Αν υπήρχε κάποιος που νομιμοποιούνταν να μιλήσει εκείνη την ημέρα ήταν ο αρχηγός, πράγμα που έκανε.

Όπως κι αν έχει όμως, αυτό που προέχει στον επιθετικό δεν είναι η δημόσια εικόνα του αλλά τα τέρματα. Μπορούν να του συγχωρηθούν τα πάντα αρκεί η μπάλα να καταλήγει στο τέρμα. Και αυτό δυστυχώς δεν το κατάφερε. Στη συνείδησή μου μετράει πολύ ότι φέτος πετύχαμε αρκετά γκολ λιγότερα σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Άρα υπάρχει θέμα. Ας μην το εντοπίσουμε στην απουσία του Φαμπιάν, αλλά στην έλλειψη παικτών που θα μπορούσαν να αναπληρώσουν το κενό του.

br fun_atic είπε...

Μόλις θυμήθηκα ότι δεν μπορώ να έρθω στο παιχνίδι και στο Παγκόσμιο. Πρέπει να παραβρεθώ στην πιο ηλίθια στιγμή της ζωής μιας φίλης μου.

Θα ήθελα πολύ να το κάνετε χωρίς εμένα και αναλαμβάνω με μεγάλη χαρά την οργάνωση, αρκεί να μου πείτε ότι το θέλετε.

Ron Barceló είπε...

Και να ο ορισμός της έκφρασης 'ΓΤΠ' ή 'ΓΤΜπ' :

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16493&subid=2&pubid=7980862

br fun_atic είπε...

Τελικά στους προπονητές ισχύει το ίδιο με τις γκόμενες. Θα σε χωρίσουν όπως ακριβώς και τον προηγούμενο. Ειδικά αν εσύ ήσουν η αιτία, ξέρεις με σιγουριά τι σε περιμένει.
Για πρώτη φορά μαθαίνω τώρα ότι ο Φερέρα έχει προλάβει, αν και 43 ετών, να εργαστεί σε 14 ομάδες!!! Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να είχε μετρήσει καταλυτικά πριν από την περσινή επιλογή προπονητή.
Τι να περιμένεις από κάποιον που δεν έχει στεριώσει πουθενά; Κάποιος δεν θα τον είχε εκτιμήσει;