Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Μέτρα, Στόχοι και Όνειρα

Παρακολουθώ εδώ και μέρες την συζήτηση η οποία διεξάγεται σε σχέση με τα κολλήματα του προπονητή και τους παίκτες που πολλοί φίλαθλοι θεωρούν ότι έχουν μπει στο ψυγείο. Κάποιοι μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να επιθυμούν την αλλαγή του προπονητή. Θα διαφωνήσω με αυτή την άποψη και τους λόγους θα προσπαθήσω να τους εξηγήσω παρακάτω.

Το θεμελιώδες ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί ξεκάθαρα είναι το τι ακριβώς ζητάμε από έναν προπονητή όταν τον προσλαμβάνουμε. Η απουσία απάντησης από τη διοίκηση σε αυτό το ερώτημα δημιούργησε κατά τη γνώμη μου όλες αυτές τις συζητήσεις για τον Έβαλντ Λίνεν την προηγούμενη χρονιά. Για τον φίλαθλο ο Έβαλντ Λίνεν ήταν απόλυτα πετυχημένος. Στα δύο χρόνια που δούλεψε έβγαλε την ομάδα και τις δύο φορές 5η παίζοντας πολλές φορές καλό ποδόσφαιρο. Η αποδοχή αυτή από τους φιλάθλους ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στο sold-out. Συνεπώς για τους φιλάθλους μετράει μόνο η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Για τη διοίκηση όμως; Όταν ο Λίνεν προσελήφθη ποια ήταν τα πράγματα που η διοίκηση του ζήτησε να κάνει; Φυσικά η καλή αγωνιστική παρουσία ήταν ένα από αυτά. Όμως υπήρχαν (από όσο έχω καταλάβει τα χρόνια αυτά) και άλλα. Πρώτο ήταν η ανάδειξη νέων παικτών από τα σπλάχνα της ομάδας. Θυμάμαι στο πρώτο ματς στη Νεα Σμύρνη του Λίνεν όταν χάσαμε 3-0 από τον Καστίγιο ότι ο Λίνεν χρησιμοποίησε τον 17χρονο Κόντη, και για αυτό δέχτηκε τα δημόσια συγχαρητήρια του προέδρου κου Τσακίρη. Στη συνέχεια τι συνέβει; Ο Λίνεν βοήθησε σημαντικά στην εξέλιξη παικτών που ΗΔΗ υπήρχαν στην ομάδα αλλά δεν ανέδειξε καινούργιους. Οι παίκτες που πουλήσαμε είναι ο Σπυρόπουλος, Μάκος, Φερνάντεζ (από την εποχή του Μπέου), ο Τζιμπούρ που πήραμε με ανταλλαγή από το Περιστέρι με τον Μαγκντί και επίσης κάποια λεφτά πήραμε και από τον Ενσαλίβα. Νέοι παίκτες με μόνη εξαίρεση τον Κοντοέ δεν βγήκαν. Από ποιους παίκτες που έχουμε σήμερα μπορούμε να προσδοκούμε έσοδα; Από τον Μανιάτη (από την εποχή Μπέου), Κουμορτζί (που τον ακριβοπληρώσαμε) και Εστογιάνοφ (που μας έκατσε λόγω Ρεκομπα). Τον Ριέρα δεν τον βάζω γιατί ήρθε λόγω Φερέρα. Τα οικονομικά της ομάδας είναι τέτοια που η παραγωγή παικτών από τις ακαδημίες είναι μονόδρομος. Ο Λίνεν όταν έβλεπε ότι ένας πιο έμπειρος παίκτης μπορούσε να μας οδηγήσει ψηλά δεν έδινε ευκαιρίες σε πιτσιρικάδες. Σας φίλαθλος συμφωνώ μαζί του. Σαν πορτοφόλι που πρέπει να πληρώνει τα έξοδα της ομάδας (προσπαθώντας να μπω όσο μπορώ στη θέση του κου Τσακίρη) βλέπω ότι έτσι οι δυνατότητες υψηλών εσόδων από μεταγραφές στο μέλλον περιορίζονται. Αυτό πιστεύω ότι ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα του Λίνεν, τον οποίο προσωπικά θεωρώ έναν εξαιρετικό προπονητή για τον Πανιώνιο.Τα υπόλοιπα που μας λένε διάφοροι είναι κατά τη γνώμη μου εντελώς αστεία. Όμως σε ένα επαγγελματικό ποδόσφαιρο που κυριαρχείται από τη λέξη μπατζετ και όχι από τη λέξη τρίπλα καταλαβαίνω τη θέση της διοίκησης.

Σε αντίθεση με τον Λίνεν πιστεύω ότι ο κος Φερέρα προσελήφθη κύρια για να βγάλει ταλέντα και να στελεχώσει με αυτά την πρώτη ομάδα και σε δεύτερη φάση για να έχει αγωνιστικές επιτυχίες. Ταλέντα που σε πρώτη φάση θα ρίξουν το κόστος της ομάδας (φτηνά συμβόλαια) και σε δεύτερη φάση θα ενισχύσουν το ταμείο της μέσα από την πώληση τους. Πιστεύω ότι έχοντας αυτό στο μυαλό του έστησε την ομάδα. Όμως σε όλα χρειάζεται ένα μέτρο. Σαν φυσικός που είμαι μου αρέσουν τα ξεκάθαρα γεγονότα. γεγονότα λοιπόν:
Με Εργοτέλη: Σιόβας, Ομο, Γουέλικτον και μετά Αναστασόπουλος δεν είχαν καμία εμπειρία με Α Εθνική.
Με Λεβαδειακό: Σιόβας, Ομο, Αναστασόπουλος, Σίμωσης δεν είχαν καμία εμπειρία με Α Εθνική.
Σε αυτούς να προσθέσουμε και τον Τζαβέλα που ουσιαστικά έχει ένα γύρο εμπειρία καταλήγουμε σε μια εντελώς άπειρη άμυνα.

Είναι προφανές ότι με τόσους νεαρούς και άπειρους παίκτες θα υπάρχουν στην αρχή ιδίως, άτυχα αποτελέσματα. Χρειάζεται ένα μέτρο στην χρησιμοποίηση τους. 4 στην ίδια ενδεκάδα μου φαίνονται πάρα πολλοί, ιδίως για μια ομάδα που δεν είναι νεοφώτιστη και έχει έναν κορμό από την προηγούμενη χρονιά. Από το ένα άκρο (Λίνεν που σπάνια έβαζε έναν 17χρονο στην ομάδα) μέχρι το άλλο άκρο που σχεδόν η μισή ομάδα δεν έχει ξαναπαίξει Α Εθνική θα πρέπει να υπάρχει μια μέση λύση. Αν θέλουμε γρήγορο στόπερ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε π.χ. τον Κοντοέ που έχει ήδη ένα χρόνο εμπειρία και είναι δικό μας παιδί. Αν επιμένει στον Ομο μπορεί να τον χρησιμοποιήσει με τον Λάτκα που χωρίς να είναι μεγάλος σε ηλικία έχει σημαντικές εμπειρίες. Αλλά και τους δυο μαζί , Σιόβα και Όμο μου φαίνεται εντελώς παράλογο. Πιστεύω πάντως ότι αυτό το μέτρο στη χρήση άπειρων παικτών μπορεί εύκολα να το βρει ο σημερινός προπονητής και δεν χρειάζεται αλλαγή του. Φέτος υπάρχει μια ακόμα πρωτοτυπία για τα δεδομένα του Πανιωνίου. Πουλήθηκε ένας μεγάλος αριθμός διαρκείας. Στο τέλος της χρονιάς θα πρέπει λοιπόν οι φίλαθλοι αυτοί να πουν χαλάλι τα λεφτά που δώσαμε ώστε όχι μόνο να τα δώσουν και τον επόμενο χρόνο αλλά και να προσελκύσουν και νέους πελάτες. Αυτό το γεγονός θα πρέπει να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού όλων, από τον προπονητή μέχρι τη διοίκηση. Είναι ένας ακόμα λόγος που θα πρέπει να σταματήσουν οι υπέρμετροι πειραματισμοί.

Συνεπώς θα πρέπει η διοίκηση να βγει και να ξεκαθαρίσει στους φιλάθλους τους στόχους της ομάδας. Οι φίλαθλοι μπορεί με Ρεκόμπα, Εστογιάνοφ, Κουμορτζί και Ριέρα να ονειρεύονται κύπελλα και ευρώπες. Η διοίκηση όμως τι θέλει; Ποιος είναι ο στόχος που έχει θέσει στον προπονητή; Γιατί με αυτό τον στόχο θα κριθεί και ο προπονητής. Σε αυτό το στόχο της διοίκησης θα πρέπει επίσης να υπάρχει ένα μέτρο, μια χρυσή τομή ανάμεσα στις αγωνιστικές επιτυχίες και στην ανάδειξη νέων παικτών. Περιμένω τη διοίκηση να μας πει ξεκάθαρα. Φίλοι του Πανιωνίου φετινός στόχος μας είναι να βγούμε π.χ. έβδομοι αλλά ταυτόχρονα να στήσουμε μια ελληνική ομάδα με πολλούς γηγενείς παίκτες που θα οδηγήσει το σύλλογο σε μεγάλες επιτυχίες την επόμενη πενταετία. Ή να μας πει ότι στόχος μας είναι να βγούμε στην Ευρώπη. Όποιος και να είναι αυτός ο στόχος πρέπει να τον μάθουμε και εμείς και μάλιστα τώρα. Γιατί μόνο τότε η κριτική μας απέναντι και στο προπονητή αλλά και στη διοίκηση θα έχει βάση. Αλλιώς θα κρίνουμε με αυτά που ονειρευόμαστε. Τα όνειρα μας δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχουν μέτρο. Εγώ π.χ. ονειρεύομαι τον Πανιώνιο νικητή κόντρα στην Μπαρτσελόνα (και όχι τη μισητή Εσπανιόλ) σε τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ. Με αυτό το όνειρο είναι προφανές ότι ούτε ο Μουρίνιο δεν έχει θέση στην ομάδα.

Βασίλης Καράβολας

58 σχόλια:

zamis είπε...

Θαυμασιο κειμενο,με βρισκει απολυτα συμφωνο.
Εχω κι εγω τονισει στο παρελθον οτι το βασικο φετινο θεμα ειναι οι εσωτερικες αντιφασεις της ομαδας και το θολο μηνυμα που δινεται απο τη διοικηση(και τον προπονητη).
Πιστευω οτι κανεις δε ζηταει Ευρωπες και νικες παση θυσια και οτι ολοι θελουμε να βγαζουμε νεους παικτες,με οτι αυτο συνεπαγεται στην συγκεκριμενη κιολας οικονομικη συγκυρια.
Επισης,πιθανοτατα,μια τετοια ξεκαθαρη τοποθετηση θα βοηθησει και τη διοικηση και τους παικτες σε μεγαλο βαθμο.Ας χαρακτηριστει η χρονια αυτη μεταβατικη και ας φυγει το αγχος.
Παραλληλα ομως πιστευω οτι μερικα πραγματα κανεις(εγω τουλαχιστον)δεν τα καταλαβαινει.Περαν της ελλειψης μετρου,οπως τονιζεις,γιατι ας πουμε πρεπει να παιρνουμε δανεικους απειρους οι οποιοι ειτε εχουν παρει τη φανελα βασικου αξιωματικα(Μπαρονι)ειτε δεν μας κανουν(Μπεθερα).Ποσο μαλλον οταν στερουν ευκαιριες απο αλλα παιδια που υπαρχουν στην ομαδα.
Τι σοι οφελος εχει τελικα ο Πανιωνιος απο αυτη την περιβοητη συνεργασια με τους Ισπανους?

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Τσακίρης πράγματι θα πρέπει να μας μιλήσει όχι μόνο για τους φετινούς αγωνιστικούς στόχους της ομάδας αλλά και για τους μακροπρόθεσμους στόχους αγωνιστικούς και μη. Επίσης θα πρέπει να μας μιλήσει για τις μεθόδους που θα ακολουθήσει προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί.
Οι φίλαθλοι για να υποστηρίξουν ένα πλάνο θα πρέπει να γνωρίζουν για αυτό.
Πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα πολύ εύκολο και χαμηλού επιπέδου πρωτάθλημα και για το λόγο αυτό παραγωγή ταλέντων (απαραίτητη για την επιβίωση του Πανιωνίου) και αγωνιστικές επιτυχίες μπορούν να συνδυαστούν. Επομένως πέμπτη τουλάχιστον θέση και παραγωγή παικτών είναι εφικτός στόχος.
Οι περισσότεροι παράγοντες που ασχολούνται με τις ΠΑΕ και ειδικά με τις δημοφιλείς ΠΑΕ είναι άσχετοι και τα πολλά χρήματα που ξοδεύουν δεν πιάνουν τόπο, επομένως με πέντε – δέκα σωστές κινήσεις ο Πανιώνιος είναι σε θέση να κάνει την έκπληξη.
Ο Τσακίρης πιστεύω ότι είναι ο άνθρωπος που ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ και με λιγότερα χρήματα από αυτά που ξοδεύει σήμερα για την ομάδα διότι από άποψη νοοτροπίας και ιδεών διαφέρει από τους άλλους παράγοντες. Το απέδειξε με την στρατηγική του τα δύο πρώτα χρόνια αλλά δεν γνωρίζω τι άλλαξε στην πορεία. Εξακολουθώ πάντως να πιστεύω στον πρόεδρο, όχι στο πορτοφόλι του προέδρου αλλά στις ιδέες του όπως τις γνωρίσαμε τα δύο πρώτα χρόνια.
Όσο για τον Λίνεν σαφώς και δοκίμασε νέα παιδία. Ο Μανιάτης, ο Μάκος, ο Γονδουλάκης ο Σπυρόπουλος, ο Κοντοές παρουσίασαν φοβερή βελτίωση επί των ημερών του ενώ άλλοι όπως ο Κόντης, ο Σιαλμάς, ο Αραβίδης, ο Ριμπέιρο φαίνεται ότι δεν είχαν τις δυνατότητες για μεγάλη καριέρα. Ευκαιρίες πήραν όμως.
Προσωπικά θεωρώ ότι ο Λίνεν έκανε τον κύκλο του και σωστά έφυγε αλλά με αυτά που βλέπουμε και ακούμε η συνεχής αναφορά στο όνομα του είναι δυστυχώς αναπόφευκτη.

Costix είπε...

Εξαιρετικη τοποθετηση απο τον κυριο Καραβολα. Οντως η ομαδα μας (εκτος απο την αμυνα) πασχει στις δημοσιες σχεσεις και στην επικοινωνιακη πολιτικη, με αποτελεσμα μερεικες φορες να δημιουργειται θολη εικονα και συγχυση στους φιλαθλους.

Συμφωνω και εγω οτι ηλθε η ωρα, σαν master of the game που ειναι, να ξεκαθαρισει ο κυριος Τσακιρης το τοπιο, ωστε να παψει πλεον η γκρινια, η οποια σημειωτεον φερνει και γκαντεμια.

br fun_atic είπε...

Συμφωνώ με το σύνολο του κειμένου με μικρές, πολύ μικρές αντιρρήσεις. Ο Λίνεν έδωσε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Το γιατί δεν έπιασαν όλοι δεν νομίζω ότι είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη. Μπορεί να έχει να κάνει με το ταλέντο τους, αλλά και με το ταλέντο των ποδοσφαιριστών που είχαν να υπερκεράσουν για τη θέση του βασικού. Βέβαια πέτυχε και μερικά θαύματα. Η αναγέννηση και ανάδειξη του Τζιμπουρ και κυρίως η τόσο επιτυχημένη συνύπαρξή του με τον Χούτο είναι πραγματικοί άθλοι. Και ο άθλος επέφερε στον σύλλογο 3 εκ ευρώ (θεωρητικά τουλάχιστον). Παράλληλα επί των ημερών του αναδείχθηκαν σημαντικοί παίκτες οι οποίοι είχαν αποκτηθεί παλαιότερα. Όμως οι Σπυρόπουλος, Μανιάτης και Μάκος έκαναν όνομα επί Λίνεν. Στα μεγάλα του επιτεύγματα και η ριζική μεταμόρφωση του Κουμορτζί, που μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι τόσο πολύτιμος όσο ο Εστογιανώφ.
Δεν ήταν ο θεός, ασφαλώς και έκανε λάθη και μάλιστα σημαντικά, όμως είχαμε χρόνια να δούμε προπονητή με τόσο σπουδαίο έργο και άμεσα αποτελέσματα στον Πανιώνιο και απ’ ότι φαίνεται θα κάνουμε πολλά ακόμη. ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

zamis είπε...

Η δουλειά του προπονητή δεν μετριέται με νίκες και ήττες, αλλά με ένα σωρό άλλους τρόπους».

δηλωση του προεδρου της Αλκμααρ για τον Φαν Γκααλ σε ενα ωραιο κειμενο του Καρπετοπουλου
http://www.sport-fm.gr/article/195111

Miltos@Chios είπε...

Πραγματικα πολυ ακριβες και ευστοχο κειμενο του Κου Καραβολα.Συμφωνω και με τις περισσοτερες αποψεις του οικοδεσποτη μας.Στην συνειδηση μας ο Λινεν ειναι απολυτα πετυχημενος και ειμαστε τυχεροι που τον ειχαμε στον Πανιωνιο.Οσο για το ποιος ειναι ο στοχος φετος ,ερωτω,μηπως ειναι η παραμονη?

vassilis είπε...

Αυτό που έγραψα ήταν νομίζω ξεκάθαρο. Ο Λίνεν βοήθησε πάρα πολύ τους παίκτες που βρήκε αλλά δεν έβγαλε κανέναν καινούργιο από τις ακαδημίες. Έδωσε κάποιες ευκαιρίες σε Αραβίδη, Κόντη κλπ αλλά δεν επέμεινε σε αυτούς θυσιάζοντας κάποια αποτελέσματα. Σαν φίλαθλο δεν με χαλάει καθόλου αυτό, το αντίθετο μάλιστα. Όταν όμως η διοίκηση λέει ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν το βιογραφικό του σε αυτό αναφέρεται.

re-la-re είπε...

Το ζήτημα των ξεκάθαρων στόχων έχει τεθεί και παλιότερα από τα μπλογκς. Οσο για τους νέους παίκτες απο τις ακαδημίες θα πω μόνο ότι ο Πανιώνιος πάντα εβγαζε παίκτες. Μάλιστα τωρα με το βοηθητικό του Κορωπίου δεν μπορώ να κακίσω τον κο Τσακίρη αν περιμένει μεγαλύτερη αξιοποίηση των ταλέντων. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορώ να κατηγορήσω τον Λίνεν γιατί διάλεγε να βάλει τους καλύτερους και όχι αυτούς που θα μπορούσαν να έχουν τη μεγαλύτερη εξέλιξη.

Κατάντησα διχασμένη προσωπικότητα, τι άλλο να πω.

IWN1998 είπε...

Αυτοί τη στιγμή οι νέοι μας είναι 11τοι ή 12τοι στο Κ21 πρωτάθλημα και αν δεν κάνω λάθος ούτε και πέρυσι πήγαν πολύ καλά (μπορεί να κάνω λάθος). Ίσως βέβαια φέτος δικαιολογούνται από την απογύμνωση που τους έγινε για να ενισχυθεί η πρώτη ομάδα. Πάντως τα συμπεράσματα από τη βάση των νέων και των ταλέντων δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Όσο για ταλέντα τύπου Όμο, ε δεν είναι πια ταλέντο το παιδί, πόσα χρόνια θεωρείται κάποιος ταλέντο. Και ότι τον ψωνίσαμε και αυτόν από τον κο Θωμά, όπως και τον Κούμο είναι η μόνη ποδοσφαιρική ομοιότητα μεταξύ τους. Άσε που για αλλού τον πήραμε και αλλού με επιμονή και πείσμα τον βάζουμε να παίζει.
Για τους δανεικούς, δανεικοί είναι...τι δικαιώματα έχεις σε δανεικούς...άντε για τη χρονιά που στους δανείζουν ή αν πρόκειται για χρυσές μετριότητες που κάνουν στην ψωροκώσταινα αλλά όχι στην πριμέρα, άντε να σου δώσουν στη φθήνια τα δικαιώματά τους... Αλλά μέχρι εκεί. Να μου πεις το Ριέρα τον είχαν για Εσπανιόλ Β (Γ' κατηγορία πέρυσι) και μεις τον περιμένουμε σαν μάνα εξ ουρανού (έχει και πονάκια στον προσαγωγό το παιδί, μη το ματιάσουμε...Τον περιμένουν αμάν και πως απ' ότι καταλαβαίνω από διάφορα σχόλια και οι θηλυκές Κυανέρυθρες οπαδοί...).

Κάποιοι που θεωρούμε στον Πανιώνιο σαν αποτυχημένους, που δεν βγήκαν, πιστεύω ότι είναι χρήσιμοι παίκτες και το ότι παίζουν ακόμα σε Super League ομάδες δεν είναι τυχαίο, πχ ο Σιαλμάς δεν είναι δα και τόσο χάλια, και μπορούσε να σταθεί στο ρόστερ μας όπως πχ στέκεται στα Γιάννινα.
Δεν νομίζω ότι έχει έννοια η συζήτηση περί ανάπτυξης υποδομών επί Λίνεν. Δεν νομίζω ότι συυνεισέφερε ιδιαίτερα σε παίκτες τύπου Μάκου που είχαν ήδη τις βάσεις τους, ούτε και στον Σπυρόπουλο, που ήταν έμπειρος παίκτης με συμμετοχές στην Ελπίδων από τότε που τον πήραμε από Πανηλειακό και απλά είχε τη διακοπή καρριέρας λόγω ντοπαρίσματος. Άντε να ΄πούμε για συνεσιφορά στο Μανιάτη, σίγουρα στον Κοντοέ και του χρεώνεται υπερ ο Ενσαλίβα, από τον οποίο όμως δυστυχώς δεν βγήκε κερδισμένος ο σύλλογος. Δεν μπορώ όμως ν' αρνηθώ ότι έδινε ευκαρίες σε νέους.

Κλείνω με ένα νέο που θα σας ενθουσιάσει όλους θαρρώ. Αντιγράφω άπό goalday:

"η αμυντική διάταξη δεν θα διαφοροποιηθεί, με τον Ουέλιγκτον πλέον να προπονείται κανονικά, χωρίς όμως ο Τζαβέλλας να χάνει τη θέση του. "

Είναι πράγματι καίριο και συγκλονιστικό που ο Γουέλικτον είναι και πάλι διαθέσιμος και το μόνο που λίγο μας τα χαλάει είναι που αυτός ο Τζαβέλας μάλλον θα κρατήσει τη θέση του (επί τη ευκαιρία, ο Τζαβέλας είχε super league εμπειρία και με την Κέρκυρα πρόπερσι BR και όχι μόνο ένα γύρο και επίσης είναι διεθνής πριν έλθει σε μας με την Εθνική Ελπίδων αν θεωρείται και αυτό προσόν και εμπειρία).

Κατά τ' άλλα, αναμένομεν του Αστέρος την ανατολή το Σάββατο (ή καλύτερα τη Δύση...).

IWN1998 είπε...

A! Ξέχασα το κυριότερο. Πρόεδρος και προπονητής έχουν σαφώς δημοσιοποιήσει, νομίζω τους φετινούς στόχους. Να πάμε καλύτερα από πέρυσι (πρόεδρος), να βγούμε Ευρώπη (προπονητής) και να μην έχουμε άνοιγμα σε σχέση με τον προϋπολογισμό (πρόεδρος).

Όσο αφορά για τους νέους, προσπαθούμε με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια. Και φθηνό πράγμα και αν μας βγει είμαστε μάλλον έτοιμοι για του χρόνου που νομίζω θα ισχύει η ποσόστωση Ελλήνων παικτών (ή κάνω λάθος και είναι ποσόστωση από παίκτες από ακαδημία του συλλόγου?). Οι δανεικοί όμως δικαιολογούνται από τη φθήνια και να κλείσουμε πρόχειρα κενά και να εκμεταλλευτούμε τις καλές δημόσιες σχέσεις του κου Φερέρα.

vassilis είπε...

Ο Ιωνας έχει δίκιο, ο Τζαβέλας έχει και ένα γύρο Α Εθνική με την Κέρκυρα, σύνολο 2 γύρους εμπειρία. Βέβαια τη χρονιά εκείνη (13 συμμετοχές) η Κέρκυρα κατέβηκε. Ζητάω συγνώμη για το λάθος αυτό. Όμως Ιωνα το Σπυρόπουλο τον πήραμε απο τα Γιάννενα και όχι από τον Πανηλειακό.p

IWN1998 είπε...

Nαι έχεις δίκιο, έκανα λάθος. Τον μπέρδεψα με τον Τσιώλη που είχε έρθει νομίζω την ίδια χρονιά από Πανηλειακό (Άσε που έπαιζε και άλλος Σπυρόπουλοςτότε (2004) όντως στον Πανηλειακό). Πάντως το βασικό στη συζήτηση είναι ότι ο Σπυρόπουλος ούτε ανακάλυψη Λίνεν είναι, ούτε ο Λίνεν μπορούμε να πούμε ότι τον έκανε παίκτη. Τον εμπιστεύτητκε μεν αλλά έτσι και αλλιώς αυτόν βρήκε όταν ήρθε σαν πρώτη επιλογή της ομάδας για τη συγκεκριμένη θέση.

IWN1998 είπε...

ΟΚ...Δέχομαι τη συμβολή Λίνεν στην περίπτωση Σπυρόπουλου σε σχέση με σύγχρονα συμβάντα. Τουλάχιστον αυτός την πρώτη επιλογή της ομάδας, που βρήκε για τη θέση αυτή στην άμυνα, δεν την έστειλε στον πάγκο...

IWN1998 είπε...

Και για να είμαστε πιο σαφείς για τους στόχους:

* ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΚΙΡΗ 14/7/09:
«Εμείς δεν θέλουμε να βάζουμε στόχους αλλά να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Σαν διοίκηση είναι άτοπο να βάζεις στόχους, μονάχα πόρους μπορείς να βάλεις και με αυτούς τους πόρους να κάνεις το καλύτερο δυνατό. Κάτι το οποίο πέρσι δεν κάναμε. Σε αντίθεση με φέτος που έχουμε πολύ καλή οργάνωση. Από εκεί και πέρα είναι που πιστεύει ο καθένας ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα»."

* ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΚΙΡΗ, 25/8/09:
"Ο στόχος μας είναι να γίνουμε αποδοτικοί. Να πιάσουν τόπο τα λεφτά μας, που είναι λιγότερα από πέρυσι αλλά αρκετά για το μέγεθος του Πανιωνίου”, δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:” Πέρυσι ήταν μια τραγική χρονιά και θέλουμε να την αφήσουμε πίσω μας. Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στο νέο πρωτάθλημα. Είναι πρωτοφανές."

vassilis είπε...

Ακριβως αυτο εννοω. Και ο Τζαβέλας όταν ήρθε τον πάγκο γυάλιζε.

Τους θεωρείς στόχους αυτούς; Εγω όχι. Εγω θέλω κάτι μετρήσιμο για να μπορώ στο τέλος της χρονιάς να μπορώ να κρινω.

IWN1998 είπε...

Η άποψη μου ότι οι στόχοι έχουν "διατυπωθεί" δεν σημαίνει ότι αυτά που έχουν διατυπωθεί είναι και αποδεκτά με την έννοια του όρου "στόχος".
Προφανώς δεν είναι στόχοι με όραμα παρά "στόχοι" συντήρησης.
Τι λέει, λοιπόν;
Φέτος έχω μικρό πουγγί και έτσι όπου φθάσουμε καλά είναι. Το όσο το δυνατόν ψηλότερα με βάση τους πόρους δεν λέει τίποτα κατ' ουσίαν γιατί σε αυτά τα πράγματα εξαρτάσαι και από το τι κάνουν οι ανταγωνιστές σου. Στη δική μας περίπτωση δεν βλέπω κάποιο ανταγωνιστή, που να μην προσπάθησε να ενισχυθεί σημαντικά και πιθανότατα περισσότερο από εμάς. Μακάρι να κάνω λάθος (και μπορεί να 'ναι έτσι. Δεν κόβω το κεφάλι μου ότι έχω σφαιρική εικόνα). Επίσης όπως είπες Βασίλη, το "όσο το δυνατό ψηλότερο" είναι η αοριστία.
Συνεπώς από πλευράς Προέδρου ο "στόχος" έχει ειπωθεί μεν αλλά όπως λες ούτε μετρήσιμος είναι και κατά συνέπεια δεν συνιστά στόχο.
Μήπως η αοριστία λοιπόν αυτή απλά εκφράζει ότι φέτος πάμε για μια αξιοπρεπή απλά εμφάνιση, με ότι μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι υπάρχει πίσω από τον όρο αξιοπρεπής και εν τέλει δεν θέλουμε να εκφράσουμε με μη ελκυστικό προσδιορίσιμο τρόπο αυτό τον στόχο;
Ας δούμε και τον ορθολογισμό της προεδρικής έκφρασης ότι έχω επενδύσει μεν όχι πολλά αλλά αρκετά για τα "μέτρα του Πανιωνίου". Συνεπώς πορευόμαστε σύμφωνα με τα μέτρα μας και όχι έτσι που στο τέλος της σεζόν να έχουμε δημιουργήσει τις συνθήκες αυτα τα μέτρα να έχουν μεγαλώσει λίγο.
Το θέμα είναι αν έχουμε τουλάχιστον μετρήσει σωστά αυτό το Πανιώνιο μέγεθος έτσι ώστε αυτά που σχεδιάσαμε να μην μας βάλουν τουλάχιστον σε μπελάδες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι ο πρόεδρος πληρώνει Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ για να τερματίσει η ομάδα στην μέση της βαθμολογίας. Αυτό μπορεί να το πετύχει και χωρίς αυτούς τους δύο παίκτες. Εξάλλου η μέση της βαθμολογίας είναι μια συνήθης θέση που καταλαμβάνει η ομάδα και έχει επιτευχθεί επί διοικήσεων που η ανάμνηση τους θα πρέπει να προκαλεί ανατριχίλα στον μέσο οπαδό του Πανιωνίου.
Η λογική του φαντάζομαι είναι ότι εφόσον αποφευχθούν τα περσινά τεράστια λάθη και η ομάδα δεν έχει το άγχος της επίτευξης υψηλών στόχων θα μπορέσει να αποδώσει παρά πολύ καλύτερα και επομένως να διεκδικήσει μία θέση για την Ευρώπη.
Το να «πιάσουν» τα χρήματα έστω και τα λίγα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ. Βλέπουμε ομάδες που διαθέτουν υψηλό μπάτζετ κυριολεκτικά να πετάνε χρήματα στα σκουπίδια. Ο προπονητής του ΠΑΟ για παράδειγμα έθεσε εκτός ομάδας παίκτες για τους οποίους είχαν δαπανηθεί σχεδόν 10 εκ. ευρώ, η ΑΕΚ έχει δαπανήσει εκ. ευρώ για αριστερό μπακ και ακόμα ψάχνει και φυσικά ακόμα κλαίνε για τα χρήματα που έδωσαν ή πρόκειται να δώσουν για τον Τζιμπούρ.
Το ζήτημα με τον Πανιώνιο σε σχέση με τους άλλους είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ.

br fun_atic είπε...

Το ότι δεν δημοσιοποιούνται στόχοι, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι όλας.

Εννοείται ότι ακόμη κι αν δεν το ανακοινώνει κανείς, όταν σε μιά ομάδα βρίσκονται παικτες όπως ο Μπάλαμπαν, ο Ρεκόμπα, ο Εστογιανώφ, ο Κούμο, ο Ριέρα, ο Καστεγιόνε ( κυρίως ως όνομα και ιστορία γιατί δεν τον έχουμε δει ακόμη) και ο Μανιάτης, ο στόχος δεν μπορεί να είναι η σωτηρία ή η μέτρια πορεία. Ο στόχος είναι ξεκάθαρα το ουέφα και ίσως και κάτι παραπάνω.

Αυτό βέβαια θα το δούμε από τις κινήσεις που θα κάνει η διοίκηση, στην περίπτωση που τα πράγματα εξακολουθούν να μην πηγαίνουν καλά. Προφανώς τότε θα καταλάβουμε και τα αντανακλαστικά της και τους στόχους της.

Ο Ίωνας είπε ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου. Δεν φτάνει να πάρεις ένα παίκτη από το χέρι και να τον οδηγήσεις από την κ21 στην βασική ενδεκάδα. Μπορείς να αξιοποιήσεις έναν παίκτη απλά με το να μην τον χαντακώσεις. Και δυστυχώς πολλά ταλέντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου χάθηκαν από εμμονές των προπονητών...

IWN1998 είπε...

Έχουμε ένα πολυ καλό πυρήνα παικτών αλλά για να τον έχουμε και να κρατήσουμε το λογικό μπάτζετ, αυτοί που πλαισιώνουν αυτούς τους παίκτες δεν είναι πολυ καλής "διαλογής". Και σε ορισμένες θέσεις δεν είμαστε και ιδιαίτερα καλυμμένοι. Έτσι όμως είμαστε σε οριακά πλαίσια, που κάποιες αναποδιές μπορεί να μας φέρουν τούμπα. Αυτό λοιπόν το ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΗ (απόλυτα σωστό) πρέπει να συνοδεύεται και από την επίγνωση του Πανιώνιου μεγέθους που ανέφερα και με βάση το οποίο έγινε ο φετινός σχεδιασμός και ακόμα πιο πέρα τη συσχέτιση με τα μεγέθη των ανταγωνιστών γιατί αυτή η συσχέτιση είναι που στο τέλος θα μετρήσει.

Jamie S. Poursas είπε...

Ο στόχος του Πανιωνίου για μένα είναι ξεκάθαρος και ρεαλιστικός (ή τουλάχιστον έτσι το φαντάζομαι εγώ):
να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και δη επιθετικό, να είναι ο πονοκέφαλος του οποιουδήποτε αντιπάλου και το ρόστερ του να πλαισιώνεται και από παίκτες προερχόμενους από τις ακαδημίες του.

Το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί είναι μια τεράστια επένδυση για τον Σύλλογο, αλλά τα αποτελέσματά της δεν θα φανούν μεσοπρόθεσμα.
Ο Παναθηναϊκός π.χ. που υποτίθεται πως έχει το πιο οργανωμένο προπονητικό κέντρο και ακαδημίες τα τελευταία 10 χρόνια πόσους παίκτες έχει βγάλει?

Οι ακαδημίες πρέπει να διαχειριστούν με το κατάλληλο προσωπικό (γυμναστές, προπονητές, αθλίατρους κλπ), να υπάρχει και ένα ικανό τμήμα σκάουτινγκ που θα ασχολείται με τις μικρές ηλικίες και θα δίνει τροφή στον Σύλλογο.

Παιδιά που θα ξεχωρίζουν να προωθούνται στην πρώτη ομάδα και να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, δίνοντας το κίνητρο και στους υπολοίπους να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο διεκδικώντας και αυτοί στο μέλλον μια θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.

Η πρώτη ομάδα να έχει έναν κορμό 8-10 εμπείρων παικτών που θα αποτελούν την βάση πάνω στην οποία θα στήνεται η ομάδα και 1-2 παίκτες ευγνωσμένης αξίας και ποιότητας (π.χ. Ρεκόμπα, Μπάλαμπαν, Εστογιανόφ) οι οποίοι θα αποτελούν και πρότυπα για τους νεαρούς παίκτες του Συλλόγου, αλλά και "κράχτες" για τους απαιτητικούς φιλάθλους.

Επίσης και το πιο βασικό χρειάζεται ένας προπονητής ο οποίος, συνεπικουρούμενος και από την Διοίκηση, να γνωρίζει τις μεθόδους και τον τρόπο που θα αξιοποιεί τις ακαδημίες και θα έχει την ικανότητα να στήσει μια ομάδα όπως αυτή αναφέρεται παραπάνω.

Τέτοιοι προπονητές σίγουρα υπάρχουν (δεν ξέρω αν ο Φερέρα είναι ένας από αυτούς - μακάρι να είναι και να διαψευστούμε όλοι μας).

br fun_atic είπε...

Στο σημείο αυτό πρέπει να έχουμε και κάτι στο μυαλό μας. Υπάρχουν φήμες, που δεν αφορούν την ομάδα μας, σύμφωνα με τις οποίες για να ανέβουν παίκτες τις διάφορες βαθμίδες των ακαδημιών, πολύ περισσότερο όμως για να ενταχθούν στην ανδρική ομάδα, πρέπει να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά σε διάφορους παράγοντες και μάνατζερ. Συγκεκριμένο παράδειγμα που είχα ακούσει και αφορούσε μεγάλη ομάδα ανέφερε ποσό γύρω στις 20.000 ευρώ το οποίο ζήτησε και έλαβε παράγοντας, προκειμένου ο φέρελπις νέος να αρχίσει τις προπονήσεις με την ανδρική ομάδα. Υπήρξαν κάποιοι βέβαια που δεν τα είχαν ή δεν τα έδωσαν και ασφαλώς δεν προχώρησαν... Άρα όπως ισχύει και σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, δυστυχώς πολλές φορές δεν ισχύουν αξιοκρατικά κριτήρια.

zamis είπε...

Ο Pav ειχε θιξει το θεμα αυτο σε ενα παλαιοτερο σχολιο και απ'οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω,το φαινομενο δεν ειναι καθολου σπανιο.Βαλε μεσα μετα και μανατζαρεους,ρητρες και αλλα ωραια και ας ''τσακωνομαστε''εμεις γιατι παιζει ο ταδε και οχι ο δεινα,για παραδειγμα..

br fun_atic είπε...

Είμαι σε θέση να γνωρίζω από την μητέρα παίκτη ο οποίος έπαιζε σε μεγάλη ομάδα στους "κ21", ότι την ίδια περίοδο κατά την οποία ανήλθαν από την ομάδα αυτή στην ανδρική δύο παίκτες ( ο ένας μεγάλο ταλέντο και ο άλλος μικρότερο), συγκεκριμένος επώνυμος παράγοντας τους ζήτησε 20.000 ευρώ για να προωθήσει και τον γιο τους και να έχει ανάλογη εξέλιξη. Οι άνθρωποι δεν τα έδωσαν γιατί δεν τα είχαν και αυτή τη στιγμή το παιδί αυτό αγωνίζεται σε ομάδα του εξωτερικού (κατηγορία άστα να πάνε). Μπορεί βέβαια η ιστορία αυτή να μην είναι αληθινή και απλά να περιγράφει την πίκρα κάποιων ανθρώπων που φαίνεται ότι είχαν επενδύσει πολλά στην αθλητική σταδιοδρομία του παιδιού τους. Εάν όμως είναι αληθινή έστω και 50% πρέπει να μας προβληματίζει όλους...Και κυρίως τον μεγάλο...

zamis είπε...

http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=4335643

Ομο δεξι μπακ???
And what about Kontoes?
Αλλα ετσι θα παιξει και ο Λακτα..

zamis είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/195305

Ενταξει,το μυστηριο διελευκανθη.Στοχος Ευρωπη.

br fun_atic είπε...

And what about castellone, Recoba, Kukec?
Konto...who?

Ο Όμο δεν χάνει τη θέση του στην ενδεκάδα πάντως με τίποτα. Μα σέντερ μπακ, μα δεξί μπακ, τα καταφέρνει και είναι μέσα. Άμα λάχει παίζει και τέρμα.... Έχει βλέπεις και το μυστικό υπερ - όπλο που τρομάζει τον αντίπαλο... Πάντως αφού μετακινήθηκε από σέντερ μπακ, μπορεί και να βρεθεί στα χαφ κάποια στιγμή...

Το ερωτηματικό που αφήνει πάντως ο συντάκτης του άρθρου για τον Ρεκόμπα, μήπως έχει κάποια βάση; Μήπως ενισχύει τον υπαινιγμό της "Γάτας"; Γιατί πολλές φορές, ο Φιτσαντωνάκης ( ο οποίος αποδεδειγμένα έχει καλές πληροφορίες) αυτό που θέλει να πει δεν το γράφει αλλά το υπαινίσσεται.

IWN1998 είπε...

ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΙΡΑΝΤΕΛΟ, "Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε"...Που θα παιχτεί?

Να προσθέσω:

What about Koukets?

zamis είπε...

Αμα ειναι να παιξει ο Μπαρονι,χαλαλι κι ο Ρεκομπα.

Griniaris είπε...

Οι στόχοι της ομάδας πλέον είναι ξεκάθαροι...
Να μας τρελάνει τελείως...

br fun_atic είπε...

Βέβαια σε σχέση με τον τερματοφύλακα και τον κεντρικό αμυντικό είδαμε άλλο έργο. Το "Δεν πληρώνω δεν πληρώνω" του Ντάριο Φο...

Με τούτα και με εκείνα να δούμε τι έργο θα παρακολουθήσουμε στο τέλος της χρονιάς...

IWN1998 είπε...

Όχι μόνο ο Όμο παίζει πάντα αλλά και ο Γουέλιγκτον αν δεν είναι τραυματίας...Μήπως δεν είναι θέμα συμφωνίας Πανιωνίου-Εσπανιόλ η υποχρεωτική χρησιμοποίηση του άλλά υπάρχουν όμως άλλες συμφωνίες, άλλου μη συλλογικού επιπέδου; Από την άλλη μπορεί το παιδί να μας διαψεύσει και τότε μπράβο του και μπράβο και στους επιλογείς.

Griniaris είπε...

Για το καλοκαίρι το έργο είναι πάντα σταθερό:"Oνειρο θερινής νυκτός".

Για τον Ομο θα το καταλάβαινα αν το πρώην αφεντικό του ήταν ακόμη στα πράγματα αλλά και για τον Μπαρόνι;

zamis είπε...

Μπακοτερμα με ανεμιστηρες πρεπει ναναι το συστημα,ταχουμε πει.
Στοχος,τυροπιτας.

br fun_atic είπε...

Είναι γεγονός ότι ο Μπαρόνι και ο Καστεγιόνε είναι τα μεγάλα ερωτηματικά, γιατί ουσιαστικά δεν τους έχουμε δει να αγωνίζονται. Ας κάνουμε λίγη υπομονή.

Τι να πω βρε παιδιά; Τον έναν τον είχε αγοράσει η Εσπανιόλ. Πόσο χάλια μπορεί να είναι;

Ο άλλος ήταν αρχηγός στην Άρσεναλ Σαραντί, με επιτυχίες στο παλμαρέ του.

Ο.Κ μπορει να μην πιάσουν. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Δεν μπορεί όμως να είναι και ανίδεοι. Είναι βέβαια και οι δύο Λάτιν και ίσως χρειάζονται πολύ μεγάλο χρόνο προσαρμογής. Αυτό είναι πράγματι πρόβλημα

Griniaris είπε...

Ακόμη κι έτσι να είναι br,πως ακριβώς θα προσαρμοστούν;Χρειάζονται αγώνες επίσημους,φιλικούς κλπ. και όχι ασκήσεις τακτικής...
Όταν κάποιοι παίκτες πιάνουν ότι θέση "κινείται" οι άλλοι πότε θα παίξουν;

IWN1998 είπε...

Τον Μπαρόνι τον έχουμε δει αγωνιζόμενο και σε επίσημο παιχνίδι (Εργοτέλης).
Δεν υπάρχει σχέση Μπαρόνι και Καστελιόνε. Άλλη περίπτωση ο καθένας.
Ο Μπαρόνι πάντως και πέρυσι στη Βραζιλία δεν έπαιζε στην πρώτη ομάδα. Και εμπειρία δεν έχει και δεν έχει δείξει και κάτι ιδιαίτερο προς το παρόν. Να τον δούμε όμως ξανά και μακάρι να έχουν δίκιο για το παιδί.

br fun_atic είπε...

Θα σου απαντήσω ιδιωτικά Griniaris...Κοίτα το μέιλ σου

Ανώνυμος είπε...

Τον Μπαρόνι τον είδαμε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη και δεν έκανε απολύτως τίποτα…στο τέλος μάλιστα έκανε και ένα απίστευτο κοντρόλ με την μπάλα να του φεύγει μερικά μέτρα. Προσωπικά τον είδα και στο φιλικό με την ΑΕΚ όπου ήταν επίσης απολύτως ανύπαρκτος αντίθετα με τον Κοντοχρήστο που σε αυτό το ματς μου έδειξε κάτι…ταχύτητα, καλό κοντρόλ, πάτημα, φαίνεται να ξέρει και μπάλα .Το γεγονός ότι χρησιμοποιείται σε δύο θέσεις που απαιτούν εντελώς διαφορετικά προσόντα η κάθε μία δημιουργεί ερωτηματικά.
Εγώ ξέρω ότι τον παίκτη που είναι τεχνίτης τον καταλαβαίνεις σε πέντε λεπτά…επίσης σε πέντε δευτερόλεπτα καταλαβαίνεις τον παίκτη που έχει φυσικά προσόντα (σωματικά, ταχύτητα, έκρηξη). Αυτό που είναι δύσκολο να εκτιμηθεί και απαιτεί εμπειρία είναι αν ο τεχνίτης ή ο με φυσικά προσόντα παίκτης μπορεί να κάνει καριέρα.
Τον Καστελιόνε δεν τον έχουμε δει αλλά έχει ένα πολύ καλό βιογραφικό. Ο Μπαρόνι δεν έχει και ούτε είναι πολύ μικρός σε ηλικία. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό το παιδί μπορεί να βοηθήσει.

br fun_atic είπε...

Η εξήγηση που σου δίνω στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα...Ο καθένας στη θέση του μπορεί να αντιδρούσε έτσι...
Φαντάζεσαι να πάθεις καμιά ζημιά στα γεράματα;

Griniaris είπε...

ΟΚ.Πάσο τότε...

br fun_atic είπε...

Σύμφωνα με το "δοκάρι" ο Κετσπάγια προτάθηκε στην Ξάνθη και ο Πανόπουλος το σκέφτεται.

br fun_atic είπε...

H Π.Α.Ε ενημέρωσε πριν από λίγο οτι η καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση των Εισιτηρίων Διαρκείας της σεζόν 2009 - 2010 είναι η Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009.

Είμαστε πολύ κοντά στον στόχο των 3.000 διαρκείας. Όσοι φίλοι δεν έχουν προμηθευτεί διαρκείας μέχρι και σήμερα ας το κάνουν. Ας το δουν ως απλή οικονομιή ενίσχυση για τον σύλλογο.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν δεν είναι δυνατή η συνέχιση διάθεσης διαρκείας, θα ήταν καλό να εφαρμοστεί η ιδέα του διαρκείας β' γύρου.

Να πούμε επίσης ότι ο Αστέρας ζήτησε και έλαβε 500 εισιτήρια για την θ.8

Griniaris είπε...

Απάντηση πήρες;

br fun_atic είπε...

Από ποιόν να πάρω απάντηση και για ποιο θέμα;

Griniaris είπε...

στο mail.

br fun_atic είπε...

Σου έστειλα και απάντηση.Έχω να προσθέσω ότι είναι ύποπτοι και όσοι έχουν τραβήγματα στη μέση ή προβλήματα στους προσαγωγούς...Για άλλο λόγο βέβαια.

Ron Barceló είπε...

Ελαααα μωρή ΠΑΝΙΩΝΑΑΑΑΑΡΑ!
Καλημέρα σε όλους τους ομοιδεάτες.Μια μέρα ακόμη από άλλη μια επίσκεψη στον τρελογιατρό!

Costix είπε...

Διαβαστε τις δηλωσεις Φερερα στο επισημο site του συλλογου.

Η κεντρικη ιδεα ειναι οτι θα θυσιασουμε το θεαμα για να πετυχουμε νικη και 3 βαθμους.

Γινομαστε σιγα-σιγα γαυροβαζελοι !!!

Α, ρε Λ...ν (οχι Λενιν βεβαια).

Miltos@Chios είπε...

Για την παραδοση δεν ειπε τιποτα αυτη τη φορα...

br fun_atic είπε...

Δύο ασχολούνται τόσο με την παράδοση. Ο Φερέρα και η Δόμνα Σαμίου...

DrRigas είπε...

Μη νομίζετε ότι είσαστε μόνοι σας. Σας βλέπω! Η κατάσταση είναι ακόμα ελέγξιμη. (Μη φοβάστε, θα επέμβω όταν χρειαστεί).

Αύριο προβλέπεται να καρφωθεί ο άσος στη σέντρα (όπως θα έλεγε και γνωστός –δήθεν- διανοούμενος του ποδοσφαίρου) αλλά από εκεί και πέρα το δελτίο καιρού περιέχει και θύελλες, Εμίλιε.
- Εμίλιε;

IWN1998 είπε...

Γιατρε μου, τα χάπια μου...

Για όλα φταίει αυτός ο Κινέζος ο Ρεκόμπα, αλλά αύριο θα σκουπίσει τον πάγκο να μάθει.

br fun_atic είπε...

Που είσαι γιατρέ μου; Η απουσία σου ήταν ιδιαίτερα αισθητή!!!

br fun_atic είπε...

Δε νομίζω ότι ο Ρεκόμπα μπορεί να καθίσει στον πάγκο. Θα τον εμποδίζει το φουσκωμένο από τις 800.000 ευρώ πορτοφόλι του στην κωλότσεπη.

Χριστόφορας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Χριστόφορας είπε...

Ίσως είχε μια λογική να κατσει και λίγο πάγκο ο Αλβαρο για να μπει με φρεσκο μυαλό και πόδια στο β' ημίχρονο,αφού ειναι και παιχτης πολυτελείας για την σουπερ-ληγδ...

Επίσης ξέρουμε διαιτητή για αύριο? Ελπίζω να μην είναι τρίτη σερί φόρα καποιος αγχωμέμνος που μόλις ντεμπουταρει στην Α΄Εθνική...

Και κατι αλλο,με τις νέες φανέλες τι γίνεται?! Αφού μας φταίει και η τύχη μας γιατί κρατάμε τις σιγουρα γκαντέμικες περυσινές φανέλες?

IWN1998 είπε...

Διαιτήτης ΣΠΑΘΑΣ νομίζω.

Οι φανέλες πρέπει να είναι οι κόκκινες. Έχει γίνει σχετική διεθνής έρευνα (παν. Πλύμουθ), που αποδεικνύει ότι οι ομάδες με τα κόκκινα πάνε καλύτερα και φοβίζουν και τους αντιπάλους...

Miltos@Chios είπε...

Σπαθας