Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Διαρκείας Μπάσκετ

Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για το Μπάσκετ του Πανιωνίου. Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι η ομάδα πέρασε δύσκολες στιγμές. Όμως δείχνει ότι έχει βρει τον δρόμο της και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια αξιόλογη και ανταγωνιστική ομάδα. Ιδιαίτερα θετικό είναι ότι η ομάδα θα αγωνίζεται από φέτος στην ιστορική της έδρα έχοντας την ιδιαίτερη συμπαράσταση όλων των φίλων της.
Νομίζω ότι είναι χρέος μας να ενισχύσουμε τη σημαντική αυτή προσπάθεια με την αγορά ενός διαρκείας. Επειδή όμως οι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, και αρκετοί από τους φίλους του Πανιωνίου έχουν διαθέσει ήδη χρήματα για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας στο ποδόσφαιρο, θα πρότεινα να παρέχεται το δικαίωμα οικονομικής συνεισφοράς σε οποιονδήποτε φίλο επιθυμεί να βοηθήσει, χωρίς αυτή να συνδέεται με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας. Κάθε ευρώ είναι χρήσιμο για τη νέα ομάδα μας.

10 σχόλια:

Ron Barceló είπε...

Ως κάτοχος διαρκείας στο ποδόσφαιρο, μου είναι δύσκολο οικονομικά να πάρω και το αντίστοιχο του μπάσκετ. Η τιμή είναι παράλογη πιστεύω, τηρουμένων των συνθηκών (ρόστερ - γήπεδο). Θα μπορούσε έστω να έχει μια έκπτωση για όλους εκείνους που έχουν διαρκείας και στη μπάλα. Ή έστω κάποια σχετική προσφορά. Καταλαβαίνω ότι η ΚΑΕ θέλει οικονομική στήριξη, αλλά όλα έχουν το μέτρο τους. Αναρωτιέμαι μόνο πόσο θα έχει το κανονικό εισιτήριο για το Αρτάκης..
Κρίμα πάντως γιατί στο Αρτάκης έχω ζήσει απίστευτες στιγμές:
-το Βύρωνα να ασελγεί στους πράσινους αλλαζόνες
-τον Τερνερ σε 360 μοίρες στον αέρα
-τον τελευταίο μεγάλο μπασκετικό μας ηγέτη (Μπόμπαν ψυχάρα)

Μακάρι να μπορέσουμε να τα ξαναζήσουμε (αν κ αμφιβάλλω)

IWN1998 είπε...

Η τιμή του φθηνού διαρκείας του μπάσκετ (150 Ε) ειναι απαράδεκτη σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η ομάδα έχει μόνον εσωτερικές υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα / κύπελλο και κατά συνέπεια μιλάμε για καμμιά 15αρια εντός έδρας αγώνες. Εγώ θα προσπαθήσω να πάρω εισιτήριο για να βοηθήσω αλλά δεν είναι η λογική των ιθυνόντων σωστή έστω και αν χρειάζονται την οικονομική βοήθεια. Έστω και ελαφρά θα έπρεπε να δώσουν ένα οικονομικό κίνητρο αγοράς του εισιτηρίου πέραν των καλών διαθέσεων των οπαδών να βοηθήσουν. Είχα αναφέρει ότι το αντίστοιχο εισιτήριο του ΠΑΟ είναι επίσης 150 Ε με ένα σωρό Ευρωπαϊκά ματς. Και επίσης να λάβουμε υπ' όψη ότι αναφερόμαστε εμείς σε εισιτήριο σε ένα γήπεδο σαν το Αρτάκης πλέον και όχι σε γήπεδα στυλ ΟΑΚΑ και Ελληνικού.

br fun_atic είπε...

Στο κλειστό της Αρτάκης υπάρχει και άλλο πρόβλημα. Επειδή το γήπεδο είναι μικρό, πράματι είναι κρίμα να δεσμεύονται θέσεις διαρκείας από ανθρώπους που δεν πρόκειται να πάνε ποτέ ( εδώ πράγματι ισχύει αυτό που κάποτε είχε πει ο whodoyouthinκyouare,αναφερόμενος στα διαρκείας του ποδοσφαίρου)... Απ' όσους δηλαδή θα το αγοράσουν απλά και μόνο ως οικονομική ενίσχυση.

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, πράγματι θα μπορούσε να χορηγείται έκπτωση στον κάτοχο διαρκείας του ποδοσφαίρου και παράλληλα να παρέχεται το δικαίωμα οικονομικής συμμετοχής σε όποιον θέλει να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα, αλλά δυσκολεύεται να αγοράσει κι άλλο διαρκείας, είτε αυτό οφείλεται στην οικονομική τυ κατάσταση είτε στην πραγματική του αδυναμία να παρακολουθεί παιχνίδια του μπάσκετ.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτεί σοβαρά ο Πανιώνιος το ενδεχόμενο δημιουργίας μιάς καινούργιας κατηγορίας διαρκείας, δηλαδή αυτού γιά όλα τα αθλήματα του συλλόγου.

br fun_atic είπε...

Τι λες Ίωνα; Αρχίζουμε και με το διαρκείας του μπάσκετ την ίδια ιστορία, όπως με το ποδόσφαιρο; Θα βρεθεί όμως εκεί κάπποιος να κάνει διαγραφές και διορθώσεις στις τιμές;

Griniaris είπε...

Ασφαλώς και να ξεκινήσετε.Η τιμή υπό τις παρούσες συνθήκες είναι υπερβολική.Όπως είχε γράψει και ο Ίωνας,καθαρά μαθηματικά τα έσοδα θα ήταν περισσότερα με διαρκείας 100 ευρώ...

br fun_atic είπε...

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής. Έχω ένα ηθικό ζήτημα.
Εδώ και αρκετά χρόνια δεν παρακολουθώ το μπάσκετ( αν και υπήρξε το αγαπημένο μου άθλημα). Επιπλέον μου είναι πραγματικά δύσκολο να παρακολουθήσω πολλούς αγώνες, λόγω χρόνου. Με δεδομένο ότι δεν πάω ποτέ σε αγώνα χωρίς τον γιό μου, θα μου είναι και δύσκολο στην παρούσα φάση να αγοράσω δύο διαρκείας του μπάσκετ, αξίας 150 € έκαστο ( η έναρξη της σχολικής χρονιάς έχει πάντα πάρα πολλά έξοδα).
Πως μπορώ να ξεκινήσω - συμμετάσχω σε μιά προσπάθεια όταν είναι βέβαιο ότι στην πράξη δεν θα την ακολουθήσω;

Αυτό που θα μπορούσα (και πραγματικά θα το ήθελα) είναι να συμμετάσχω οικονομικά με κάποιο συμβολικό ποσό. Φαντάζομαι ότι θα το ήθελαν και πολλοί άλλοι φίλοι.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο Πανιώνιος πρέπει να βοηθήσει όλους όσους έχουν τον χρόνο, τη διάθεση και την οικονομική δυνατότητα για την αγορά κι άλλου διαρκείας, ιδίως δε τα παιδιά. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι το γήπεδο είναι μικρό και ότι δεν μπορούν και δεν πρέπει να δεσμεύονται άδικα θέσεις. Από την άλλη είναι ακόμη χειρότερο να παραμένει άδειο το μικρό αυτό γήπεδο.
Η ομάδα έχει πλέον το Know how και μπορεί να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι που αυτή τη στιγμή διοικούν στο τμήμα μπάσκετ νομίζω ότι γνωρίζουν τον χώρο και για αυτό το λόγο οι εκτός λογικής τιμές των εισιτηρίων διαρκείας δημιουργεί απορίες.
Ακόμα μεγαλύτερη απορία κατά την γνώμη μου δημιουργεί το ύψος του μπάτζετ που λογικά με τους παίκτες που έχει αποκτήσει η ομάδα θα πρέπει να προσεγγίζει το 1 εκ. Από πού θα βρεθούν αυτά λεφτά?
Είναι γεγονός ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα δεν παράγει χρήμα. Τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι ελάχιστα, χρηματοδότης δεν υπάρχει, πολλά έσοδα από εισιτήρια δεν μπορούμε να περιμένουμε και σε εποχή κρίσης δεν μπορούμε να αναμένουμε ιδιαιτέρα έσοδα από διαφημίσεις και χορηγούς.
Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην ομάδα είναι να την αφήσουν στο τέλος της σαιζόν καταχρεωμένη γεγονός που θα την οδηγήσει αναπόφευκτα σε ερασιτεχνική κατηγορία. Δεν βρίσκω λογικό η ΑΕΚ που επίσης δεν έχει χρηματοδότη αλλά μπορεί να προσελκύσει μεγαλύτερα έσοδα να έχει χαμηλότερο μπάτζετ από το δικό μας.
Ελπίζω ότι οι διοικούντες κάτι έχουν στο μυαλό τους και δεν προσδοκούν ότι τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο επόμενος διότι είναι δύσκολο να βρεθεί τέτοιος.

br fun_atic είπε...

Ξέρουμε τους διοικούντες. Γνωρίζουμε τον χρηματοδότη;Γιατι αυτή τη στιγμή είναι βέβαιο ότι κάποιος έχει δώσει χρήματα γιά την ομάδα. Κάποιος που δεν το έχει διαφημίσει ΚΑΘΟΛΟΥ, αλλά που η συμμετοχή του προκύπτει από μικρές λεπτομέρειες.Μπορεί και να είναι της φαντασίας μου...

IWN1998 είπε...

Μπορεί να είναι αυτό που υπονοείς BR ή κάποια συλλογική προσπάθεια Πανιώνιων διοικητικών.
Πάντως θα επαναφέρω το θέμα για φθηνότερο φθηνό διαρκείας αλλά μάλλον τώρα είναι πια αργά (αν ήδη έχουν πουληθεί κάποια).

BR στο ποδόσφαιρο δεν ισχύει πλήρως ότι δεσμεύουν θέσεις αυτοί που απλά παίρνουν διαρκείας για οικον. βοήθεια χωρίς να έρχονται διότι πχ στη 2 οι θέσεις των διαρκείας δεν είναι αριθμημένες και μάλλον μπορεί να εκδίδονται κανονικά εισιτήρια άσχετα με τα διαρκείας (ελπίζω όχι σε ...περίπτωση sold out...γιατί τότε θα κάτσουμε στα σκαλιά και τις κουπαστές...Θα έχουμε σκαλί διαρκείας).

br fun_atic είπε...

Αυτό είπα κι εγώ. Στο μπάσκετ όμως ισχύει λόγω μικρής χωρητικότητας του γηπέδου. Γιατί όπως κι αν έχουν τα πράγματα, η Κ.Α.Ε, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν αριθμημένες θέσεις ή όχι, οφείλει να εκδώσει τόσα εισιτήρια, όσα απομένουν από την αφαίρεση των διαρκείας από το σύνολο. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, γιατί αλλιώς μπορούν να δημιουργηθούν (σε κάποια παιχνίδια) μεγάλα θέματα ασφάλειας...