Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Δηλώσεις κου Φερέρα

Ο κος Φερέρα προέβη στις παρακάτω δηλώσεις στην επίσημη σελίδα του Πανιωνίου:


«Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με την ισοπαλία με τον Εργοτέλη στην έδρα μας. Ξέρω ότι αρκετοί από τους οπαδούς μας απογοητεύτηκαν από αυτό το αποτέλεσμα. Εγώ σε αντίθεση μπορώ να πω ότι δεν το θεωρώ ένα τόσο κακό αποτέλεσμα για τους εξής λόγους:
1. Παίξαμε πολύ καλά για 35’ μέχρι που δυστυχώς δεχτήκαμε την ισοφάριση και αυτό επέδρασε άσχημα στην ψυχολογία.
2. Παίξαμε με μία ομάδα πολύ καλή, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει μεγάλη μερίδα των οπαδών μας. Και αυτό αποδείχθηκε μία εβδομάδα μετά στο φιλικό του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό.
3. Παίξαμε στις 5 η ώρα με 36 βαθμούς θερμοκρασία. Προσκαλώ όποιο φίλαθλο θέλει, να παρακολουθήσει αγώνες με τέτοιες θερμοκρασίες για να δει τι ρυθμό και τι αντοχές θα έχουν οι ομάδες. Αυτό εξάλλου το είπε και ο αντίπαλος προπονητής, για τη δική του ομάδα, μετά τον αγώνα»

«Στο φιλικό αγώνα στην Κέρκυρα, συνεχίσαμε τη δουλειά που κάνουμε, παίξαμε ένα καλό παιχνίδι. Νομίζω ότι η νίκη, αλλά και γενικότερα η όλη εμφάνιση, έστω και εναντίον μίας ομάδας χαμηλότερης κατηγορίας, λειτούργησε καλά στην ψυχολογία μας».

«Την Κυριακή παίζουμε εναντίον του Λεβαδειακού εκτός έδρας. Ξέρουμε ότι ο Λεβαδειακός είναι πολύ δυνατός στην έδρα του. Αυτό μπορεί εύκολα να το δει κανείς και από τα στατιστικά της ομάδας πέρσι στο γήπεδο της. Είναι μία ομάδα που δύσκολα χάνει και ακόμα πιο δύσκολα δέχεται γκολ εντός έδρας. Αυτοί δηλαδή που είναι οι 2 βασικοί μας στόχοι την Κυριακή. Να πετύχουμε γκολ και να κερδίσουμε τον αγώνα. Επιπρόσθετα, η παράδοση είναι σε βάρος μας, αφού ο Πανιώνιος δεν έχει κερδίσει ποτέ σε αυτό το γήπεδο. Είναι λοιπόν μία πρόκληση αυτός ο αγώνας, αλλά πιστεύω ότι στους παίκτες μας αρέσουν οι προκλήσεις. Εξάλλου οι παραδόσεις υπάρχουν για να σπάνε κάποια στιγμή...»

«Γνωρίζουμε όλοι στην ομάδα ότι θα παίξουμε την Κυριακή έχοντας στο πλευρό μας πολλούς φιλάθλους μας. Η παρουσία του κόσμου μας στο πλευρό μας, μας δίνει αφενός δύναμη απ’ τη μία, αλλά και μας κάνει να αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε το στόχο μας.
Δεν μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και ούτε υπάρχει ομάδα που να μπορεί να κερδίσει όλα τα παιχνίδια της χρονιάς. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ προς τους φιλάθλους μας, είναι ότι θα προσπαθήσουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα στο γήπεδο. Αυτό θα κάνουμε και στη Λιβαδειά».

19 σχόλια:

br fun_atic είπε...

1. Πάντα πίστευα ότι το ποδόσφαιρο παίζεται για 90 λεπτά. Και το ημίχρονο είναι στο 45'. Το να παίξεις καλά γιά 35 λεπτά είναι μάλλον δεν αρκεί. Στην περίπτωση αυτή βέβαια θα μπορούσαμε να πληρώνουμε εισιτήριο γιά τα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα...

2.Πράγματι ο Εργοτέλης έχει πολύ καλή ομάδα. Πέρσι είχε ακόμη καλύτερη. Δεν πιστεύαμε ότι ο Εργοτέλης δεν έχει καλή ομάδα, αλλά ότι η δική μας είναι καλύτερη από την ομάδα της Κρήτης.Να θυμίσω επίσης ότι παίζαμε στην έδρα μας...

3.Φαίνεται ότι μόνο εμείς παίζαμε τη συγκεκριμένη ημέρα και υπό τις συγκεκριένες κλιματολογικές συνθήκες.Μάλλον οι παίκτες του Εργοτέλη είναι υδρόψυκτοι.Τι να πω; Οι παίκτες βέβαια είχαν δηλώσει κουρασμένοι (από την τακτική και τα ελάχιστα φιλικά) και πριν από το παιχνίδι. Για την κακη τους φυσική κατάσταση μάλιστα έγραψαν όλες οι εφημερίδες. Φαίνεται λοιπόν ότι ο νέος επιστημονικός σύμβουλος της ομάδας θα χρησιμοποιείται μόνο όταν θα παίζουμε υπό συνθήκες καύσωνα.

Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν βοηθούν. Ας είμαστε ειλικρινείς και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Η ομάδα δεν έπαιξε καλά, έχει προβλήματα τραυματισμών και ίσως φυσικής κατάστασης, ας προσπαθήσουμε περισσότερο. Είναι τόσο απλό. Ο κόσμος δεν είναι κορόϊδο πάντως...

br fun_atic είπε...

Να θεωρήσω ότι ο κος Φερέρα πιστεύει ότι ίσως μπορούμε και να είμαστε και ικανοποιημένοι απο την ισοπαλία;

Ανώνυμος είπε...

Επίσης μας ενημέρωσε ότι ο Λεβαδειακός είναι πάρα πολύ δυνατός στην έδρα του. Ίσως να το είπε γιατί η ΕΜΥ προβλέπει άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή. Τουλάχιστον ο Λίνεν έκανε συνεντεύξεις τύπου και δεχόταν ερωτήσεις από δημοσιογράφους.
Μαθαίνω ότι ο Λεβαδειακός παίζει χωρίς κανένα καθαρό κεντρικό αμυντικό και τα ελεύθερα χτυπήματα του Ρεκόμπα ίσως μπορέσουν να μας δώσουν τους τρεις πόντους γιατί στην παρούσα φάση δεν έχουμε πολλά πράγματα για να ποντάρουμε προκειμένου να μαζέψουμε μερικούς βαθμούς.
Τέλος νομίζω ότι η συνεργασία με έναν εργοφυσιολόγο στην παρούσα φάση είναι πολύ πιο χρήσιμη από μια μεταγραφή καλού στόπερ ή τερματοφύλακα και αποδεικνύει ότι ο Τσακίρης είδε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον προπονητή….

IWN1998 είπε...

Μετά τα παιχνίδια με Εργοτέλη και Λεβαδιακό, δεν βλέπω ποιοι αντίπαλοι θα είναι λιγότερο δυνατοί απ' αυτούς τους δυο στο μέλλον. Πχ Γιάννινα και Καβάλα φαίνονται πιο δυνατοί. Και ο Ατρόμητος επίσης. Ίσως ακόμα και ο Αστέρας. Ας μας πουν λοιπόν ποιες ομάδες όχι ιδιαίτερα ισχυρές περιμένουμε ν' αντιμετωπίσουμε.

zamis είπε...

Μαθαινω απο πηγη της οποιας η εγκυροτητα δεν αμφισβητειται(sic)οτι ο Μπογδανος ειναι γκουρου και θεωρειται δασκαλος απο τους συναδελφους του.
Μπραβο λοιπον στην αντιδραση της διοικησης γιατι κατα τ'αλλα οι δηλωσεις Φερερα ειναι αλλα λογια ν'αγαπιομαστε.

υ.γ.Παω στα τοπικα φαινομενα brf..

br fun_atic είπε...

Το θέμα των δηλώσεων και των συνεντεύξεων πρέπει να βελτιωθεί. Να μην ξεχνάμε ότι οι Πανιώνιοι είναι, ως επί το πλείστον, σκεπτόμενοι άνθρωποι. Ατυχείς, άστοχες ή παρερμηνεύσιμες δηλώσεις δημιουργούν σχόλια και γκρίνια άνευ λόγου. Χωρίς να θέλω να κάνω υποδείξεις στον κο Φερέρα, νομίζω ότι αν αρκούνταν στο να δηλώσει ότι παίκτες και τεχνική ηγεσία βρέθηκαν σε άσχημη ημέρα στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, αλλά ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να επανέλθουμε άμεσα στις επιτυχίες, όλοι θα το είχαν εκτιμήσει. Και σε τελική ανάλυση είναι η αλήθεια…

br fun_atic είπε...

Να περάσεις υπέροχα. Εμείς, απ' ότι καταλαβαίνω θα δώσουμε μάχη με πλάσματα του βυθού.Δεν ξέρω ποιός θα είναι πιο άγριος...
Γιά τον κ. Μπογδάνο έχουμε διαβάσει εξαιρετικά πράγματα και είμαστε όλοι ανυπόμονοι να δούμε τα αποτελέσματα της εργασίας του.

Griniaris είπε...

Κάποιος πρέπει να μιλήσει στον κ.Φερέρα για τη γνωστή διαφήμιση "καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς".
Βέβαια όταν μετά το ματς με τον Εργοτέλη έχει απαξιώσει την ομάδα μας,λογικό είναι να πιστεύει ότι ανταγωνιστές μας στο πρωτάθλημα είναι αυτές οι ομάδες.Όχι κ. Φερέρα,ισοπαλία με τον Εργοτέλη στην έδρα μας είναι ένα πάρα πολύ κακό αποτέλεσμα.
Το μόνο που μένει είναι με καμμιά ήττα(φτου) στη Λειβαδιά να μας πει ότι θα παλέψουμε για να σωθούμε.

Griniaris είπε...

Οριστικά 3 και 5 Οκτωβρίου η αγωνιστική.

br fun_atic είπε...

Όταν γίνεται κριτική από τα μπλογκ, μπορεί να βρεθεί κάποιος να πει: Γιατί τα γράφεις αυτά; Δεν ωφελείς το καλό κλίμα της ομάδας. Λάθος. Τα μπλόγκ διαβάζονται από όσους έχουν κάποια σχέση με την ομάδα. Ανταλλάσσουμε απόψεις. Δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Καλό είναι μέσα από τον διάλογο να προκύπτουν ιδέες και παράλληλα να παρέχεται το δικαίωμα σε όσους ηγούνται του συλλόγου να αφουγκράζονται τις σκέψεις του απλού ανώνυμου φιλάθλου. Του funatic και όχι του fanatic...

Ας σταματήσουν κάποια στιγμή οι δηλώσεις και ας δούμε έργα. Δεν χρειαζόμαστε δικαιολογίες. Εκτιμούμε και την προσπάθεια και την ειλικρίνεια. Ήδη έχουμε δει κάποιες κινήσεις της διοίκησης που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ας συνεχίσουν...Θα στηρίξουμε κάθε καλή προσπάθεια. Μικρή ή μεγάλη.

Miltos@Chios είπε...

Οι δηλωσεις αυτες ερχονται να δικαιωσουν πληρως την σημερινη μου αναρτηση.Σε ποιους νομιζει οτι απευθυνεται ο Φερερα?Θεωρω οτι οι συγκεκριμενες δηλωσεις προσβαλλουν την νοημοσυνη μας.

lefterix είπε...

Αμ, τα'λεγα εγώ,αλλα μου λέγανε μη λες έτσι,χαλάς το κλίμα της ομάδας και άλλα τετοια...
Ασύμμετρες απειλές και κάτι τέτοια κουφά ωχριούν μπροστά στις δηλώσεις Φερρέρα...
Υπομονή...

IWN1998 είπε...

BR γρ΄φω εδώ γιατί είναι τελείως άσχετο με την πιο πρόσφατη ανάρτησή σου για τα εισιτήρια και τις προτάσεις σου.

Βόλος - Κέρκυρα 1-3. Ο Βόλος ξεκίναγε σαν το απόλυτο φαβορί για άνοδο.
Σημειώνω ότι σκόραρε ο λίγος και σακάτης Λουρέντζο για την Κέρκυρα...

Ρε λες να παίξαμε με ομαδάρα το φιλικό και όντως να έχουμε ανέβει αισθητά; Θα φανεί στην Λειβαδιά αλλά ίσως ο φόβος φυλάει τα έρμα. Κόψε τ κεφάλι σου του 'πε να βρεις λύση. Μπορεί ο Εμίλιο να μπαίνει και στο ίντερνετ, είδε και τις καρμανιόλες που είχες αναρτήσει, σου λέει εδώ θα με φάνε λάχανο, για κάτσε να στρωθώ να βρω άκρες...Μέχρι και τον Λάτκα λέει ότι θα βάλει. Για να δούμε.

br fun_atic είπε...

Μπορεί να έχασε ο Βόλος, μπορεί η Κέρκυρα να πέτυχε 3 γκολ, μπορεί να σκόραρε ο "σακάτης¨, να μην ξεχνάμε όμως ότι από αυτές τις ομάδες μας χωρίζει μια ολόκληρη κατηγορία.
Ο ήρωας του Βόλου είναι ο Καπάνταης ενώ εμείς έχουμε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Για την Κέρκυρα δεν το συζητάω καν.
Το αποτέλεσμα με τον Εργοτέλη μπορεί να μην είναι ενδεικτικό των δυνατοτήτων της ομάδας. Μπορεί ο κ. Φερέρα να θεώρησε ότι οι παίκτες υστερούσαν σε θέματα τακτικής και γι' αυτό να έδωσε μεγαλύτερη σημασία. Μπορεί γι αυτό να έμειναν πίσω σε φυσική κατάσταση. Όπως και να έχει το πρόβλημα εντοπίστηκε και πρέπει να λυθεί.
Κανείς μας δεν είναι παράλογος. Μπορούμε να κατανοήσουμε όλα αυτά. Τέτοιου είδους δηλώσεις όμως είναι εκνευριστικές. Μια λοιπόν που κάποιοι φίλοι θεωρούσαν ότι ο κος Λίνεν δεν αναλάμβανε ποτέ την ευθύνη, ας ψάξουν να βρουν τα σημεία στις πρόσφατες δηλώσεις του κου Φερέρα αλλά και σε αυτές μετά το παιχνίδι, όπου ανέλαβε την παραμικρή ευθύνη.

re-la-re είπε...

Σχόλια μετά από κάποιες μέρες.

1. Ότι και να είναι ο εργοφυσιολόγος, θεός δεν είναι, συνεπώς για βδομάδες ακόμα θα έχουμε πρόβλημα φυσικής κατάστασης.

2. Με ξένισε απίστευτα η αναφορά στην παράδοση. Μπάλα δεν πάιζουν οι γκουρού και οι μάγοι. Αν πριν το ματς βάλεις στο κεφάλι των παικτών την παράδοση και τους δημιουργήσεις άσχημη ψυχολογία, τότε χαιρετίσματα.

3. Διαβάζω ότι πάμε με δίδυμο Σιόβα-Λάτκα. Από τη μια χαίρομαι, από την άλλη σκέπτομαι ότι δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ σε ένα φιλικό. Ελπίζω ότι η τακτική και οι προπονήσεις είναι αρκετές για να δέσει.

4. Πως να μην αναπολώ τον Λίνεν όταν αύριο σε τυχόν άσχημο αποτέλεσμα θα μας πουν φταίει η παράδοση;

br fun_atic είπε...

Που χάθηκες φίλε;

Miltos@Chios είπε...

Ολοι εμεις που γραφουμε ειμαστε προκατηλλειμενοι,"νοσταλγοι",η μηπως βλεπουμε το προφανες?

re-la-re είπε...

Έφυγα Τετάρτη πρωί και γύρισα Παρασκευή βράδυ. Πήγα λίγο πιο ανατολικά από την αγαπημένη σου Ξάνθη.

Τώρα ότι θα έσκαγαν αυτά ενώ έλειπα δεν το περίμενα.

Το προφανές αγαπητέ Μίλτο είναι πολλές φορές το πιο δύσκολο να το δείς. Είναι κάτι σαν τη μύτη σου που για να τη δείς πρέπει να αλλοιθωρίσεις (ατάκα από το Μέγαλο μας Τσίρκο).

IWN1998 είπε...

BR,αυτό που ήθελα να τονίσω με την αναφορά στη νίκη της Κέρκυρας επί του Βόλου, είναι ότι ο "σακάτης" είχε και έχει την αίσθηση του γκολ και ήταν ένας παίκτης, που περιμέναμε δυό χρόνια να γίνει καλά και όταν έγινε και μάλιστα έδειξε και καλά στοιχεία στην επάνοδό του, στον περυσινό Β' γύρο, εμείς τον αποδεσμεύσαμε για λόγους όχι ιδιαίτερα διαφανής εκτός αυτού του παρελθόντος του με τραυματισμό. Δεν λέω κάτι νέο. έχουν ξαναγραφτεί εδώ αυτά. Απλά τα γεγονότα δείχνουν να μην επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη κίνηση της ΠΑΕ (με συμφωνία υποθέτω του κόουτς) και εγώ το επισημαίνω.

Να πω και κάτι άσχετο με αυτό αλλά καλό για την ΠΑΕ. Αν δεν κάνω λάθος, από την επόμενη σεζόν ξεκινάει η ποσόστωση σε ντόπιους παίκτες που έχει βάλει η ΟΥΕΦΑ στους συλλόγους. Αν βγει η φετινή κίνηση Τσακίρη με τους μικρούς, ίσως ο Πανιώνιος του χρόνου να έχει από τις καλύτερες βάσεις Ελλήνων παικτών σε σχέση με όλες τις άλλες ομάδες.