Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ 1-2

Μια πολύ αξιόλογη και οργανωμένη ομάδα όπως η Καβάλα δικαιούται να προχωρήσει στον θεσμό του Κυπέλλου και γιατί όχι να κατακτήσει και το τρόπαιο. Η φετινή Καβάλα είναι όσα ευχόμασταν να είναι η δική μας ομάδα. Πληθώρα πολύ ποιοτικών παικτών σε όλες τις γραμμές, αγωνιστική πειθαρχία, ταχύτητα, εκτελεστική δεινότητα, πολύ καλοί προπονητές.Επιπλέον πήρε φαλάγγι όλες τις κορυφαίες ομάδες. Το όνειρο κάθε Πανιώνιου. Ναι το άξιζε περισσότερο.

Τι μας έδειξε η Καβάλα απ’ όλα αυτά σήμερα; Όλα. Σε δείγμα, αλλά τα πάντα. Καλό κοουτσάρισμα, ταχύτητα, τέχνη, δύναμη, αξιοποίηση και της μισής ευκαιρίας. Τις λίγες φορές που η ομάδα της Καβάλας βγήκε στον αιφνιδιασμό καρδιοχτηπήσαμε. Η μπάλα έφτανε στην περιοχή μας σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Δύο ευκαιρίες δύο γκολ και δικαίωση του νόμου του ποδοσφαίρου.

Από την άλλη μεριά ο Πανιώνιος ήταν μετά από πολύ καιρό φιλότιμος, μάτωσε το παιχνίδι, προσπάθησε πολύ, είχε και ατυχίες, αλλά τελικά δεν ήταν καθόλου ουσιαστικός.

Προηγηθήκαμε, είχαμε την ευκαιρία σε δύο καταπληκτικές ευκαιρίες του Μπόσκο να τελειώσουμε το παιχνίδι, όμως λυπάμαι πολύ που το λέω, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Κροάτης επιθετικός αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Κάποιες φορές φέτος μας έδειξε δείγματα του ταλέντου του, κάποιες άλλες όμως (και είναι μέχρι στιγμής οι περισσότερες) δεν δικαίωσε το όνομα, την ιστορία του αλλά και τις ελπίδες μας. Μας στοίχισε πολύ η μη είσοδος του Κούκετς από το πρώτο ημίχρονο αλλά και η αποβολή του Λάτκα, η οποία ήταν αν μη τι άλλο αχρείαστη.

Το θέμα δεν είναι αν αποκλειστήκαμε ή όχι από το Κύπελλο. Η ομάδα δεν κατάφερε να ανεβάσει την ψυχολογία της, κουράστηκε εν όψει μάλιστα του κρίσιμου παιχνιδιού με τα Γιάννενα, έχασε τον Λάτκα για άλλη μία αγωνιστική και ίσως και τον Ριέρα, που ελπίζω να μην έχει κάτι σοβαρό.

Αυτό που κερδίσαμε είναι τον Πρόεδρό μας. Και μόνο η παρουσία σου Πρόεδρε αρκεί (ήσουν και στη σωστή θύρα μάλιστα). Την έχουμε μεγάλη ανάγκη. Συνεχίζουμε.

102 σχόλια:

vyruss είπε...

Τουλάχιστον τα παιδιά δεν το έβαλαν κάτω και το προσπάθησαν μέχρι το τέλος. ΜΠΡΑΒΟ σε Κούκετς, Μανιάτη, Μπάλαμπαν και Ριέρα (όσο πρόλαβε).

cdu είπε...

Ας με ξυπνήσει κάποιος. Δεν αντέχω άλλο αυτό τον εφιάλτη φέτος.

Unknown είπε...

δυστυχως δεν εχουμε τη ποιοτητα της καβαλας,εκτος απο ορισμενες εξαιρεσεις,δεν ημουν στο αγωνα σημερα και δεν εχω πληρη εικονα ,αυτα που διαβαζω χασαμε τον βασικο σεντερ μπακ τον Λατκα σε κρισιμο σταθμο του πρωταθληματος,και δυστυχως τον ριερα με σοβαρο τραυματισμο.Τους κλεισαμε στο μισο γηπεδο και μας επαιξαν με αντεπιθεσεις ,δεν μπορουμε ρε παιδια να βαλουμε το ευκολο γκολ,η καβαλα ειχε στο παγκο τον σοσιν και εμεις μπουβαλ ..και απο πισω τους πιτσιρικαδες;Πως θα βγει η χρονια με Φανουρη Σιμωση;

Katrinos είπε...

Με το σημερινό ξεπεράσθηκαν τα ψυχολογικά μου όρια. Δεν ξέρω εαν θα μπορέσω να ξαναδώ φέτος αυτή την ομάδα. Δεν έχω να κατηγορήσω κάποιον συγκεκριμένο, απλά να αναφωνήσω γ@μώ τη γκαντεμιά μου.

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει φέτος. Δεν αντέχω να φεύγω κάθε φορά σε αυτή τη κατάσταση.

br fun_atic είπε...

Ανεξάρτητα από τη φήμη που υπάρχει γύρω από το πρόσωπο του Μακ και από το τι θα αφήσει όταν φύγει από την Καβάλα: έχει πετύχει να έχει ένα αξιοθαύμαστο σύνολο, αποτελούμενο από πολλούς ποιοτικούς παίκτες, από διάφορες χώρες και πολλές βεντέτες, το οποίο αν και θα μπορούσε γι αυτούς ακριβώς τους λόγους να είχε γίνει φτερό στον άνεμο δούλεψε από την πρώτη στιγμή. Γιατί η ομάδα που έστησε ο Παπακώστας είναι δεμένη από το πρώτο παιχνίδι.

Εμείς λέγαμε ότι έχουμε προβλήματα επειδή η ομάδα ήταν καινούργια. Η Καβάλα τι έπρεπε να πει; Πως να χωρέσεις σε μια ενδεκάδα τόσους καλούς παίκτες. Και όμως έγινε.

Ότι και να λέμε η ομάδα μας δεν έχει την πληθώρα των παικτών που έχει η Καβάλα και αυτοί που έχει και μπορούν να κάνουν τη διαφορά είναι ντεφορμέ εδώ και δύο μήνες;
Τι να το κάνω αν ο Μπόσκο ήταν κάποτε σούπερ; Σήμερα οι επιθετικοί της Καβάλας έπαιρναν την ταυτότητα των αμυντικών μας και χωρίς πολλά πολλά.

Άντε και είναι ντεφορμέ οι βεντέτες μας. Που είναι ο Φανούρης, που είναι ο Μανόλο, που είναι ο Κοντοές και όλοι εκείνοι οι παίκτες που συμπληρώνουν τις βεντέτες και προσέφεραν το δικό τους πολύτιμο έργο;

Ron Barceló είπε...

Που είναι το τέρμα?
Που είναι ο Μπόσκο?
Που είναι η υπέρβαση των 100 χρόνων?
Που είναι ο Βαγκνερ?
Που είναι ο Πουτσίνι?

Φταίει ο Κούμο & ο Ρεκόμπα & ο Ομο.
Φταίει ο Κούμο & ο Ρεκόμπα & ο Ομο.
Φταίει ο Κούμο & ο Ρεκόμπα & ο Ομο.
Φταίει ο Κούμο & ο Ρεκόμπα & ο Ομο.

Δεν παλεύεται άλλο αυτή η κατάσταση.
Κρίμα το διαρκείας...

Καλό κουράγιο στους υπόλοιπους.

Ron Barceló είπε...

Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για επανάληψη τέτοιου αρνητικού σερί?
Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να κερδίσει 2 φορές την ίδια σαιζόν η Καβάλα(!) τον Πανιώνιο στη Νεα Σμύρνη?
Πόσα χρόνια θα περάσουν για να ξαναδεί ο εκάστοτε πρόεδρος 2600 διαρκείας?

Παρανόησα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προσωπικά είδα την χειρότερη ομάδα που αντιμετώπισε ο Πανιώνιος φέτος. Κέρδισε μόνο επειδή ήταν τυχερή ή μάλλον εμείς άτυχοι. Δεν περίμενα ότι το παιχνίδι θα ήταν τόσο εύκολο σήμερα και όμως δεν τα καταφέραμε. Ο πρόεδρος ελπίζω να κάνει την αυτοκριτική του.
Οι παίκτες είχαν φοβερό πάθος και χάρην σε αυτό ήταν πολύ καλύτεροι όμως αυτό που άφησε ο τσαρλατάνος προπονητής είναι μία ομάδα που ένας παίκτης έχει την μπαλα και όλοι οι άλλοι σηκώνουν το χέρι φωνάζοντας να τους δώσει και ακούμε τσαρλατάνους δημοσιογράφους να τον εκθειάζουν και το χειρότερο τον Τσακίρη να τους πιστεύει.

Unknown είπε...

θελει πολλες αλλαγες το ροστε φανουρηδες,κοντοεδες,σιοβες ,ομος δεν κανουν τα παλικαρια ουτε για β εθνικη και απο τη αλλη εβλεπες το ροστερ της καβαλας σε επιανε απελπισια.Η νεωφωτιστη καβαλα του big mac εχει φερει πρωτοκλασσατους παικτες σε καθε θεση που τη ζηλευουν ακομη και οι γαυροβαζελοι η οποπιαδηποτε ομαδα στη ελλαδα.Κριμα το διαρκειας που πηραμε ολοι αλλα και τον αγωνα που καναμε να παρουν φιλοι και γνωστοι.Του χρονου θα επανελθει στα γνωστα πανιωνια νουμερα γιατι δεν βλεπω ορεξη και στοχουσ να εχουμε.

Ron Barceló είπε...

Που είναι ο Χούτος?
Που είναι ο μπαμπας του?
Που είναι ο Λίνεν κ ο Ράφικ κ ο Ντάριο?

Θα μας πεθάνετε ρε..

vyruss είπε...

Καλά στο δοκάρι το τι μπινελίκι έφυγε...

Είναι τραγικό πάντως. Θυμάται κανείς την τελευταία φορά που έβαλε ο αντίπαλός μας αυτογκόλ; Την τελευταία φορά που βάλαμε γκολ με δοκάρι και μέσα;

Κρίμα. Είπα κι εγώ πως θα έφευγα μια φορά χαρούμενος από το γήπεδο φέτος :-/

antonis είπε...

Το σημερινο αποτελεσμα ειναι μια καθαρη αποτυχια του συλλογου και προσωπικα του ΤΣΑΚΙΡΗ.
Αποκτα μεγαλυτερες διαστασεις η αποτυχια αυτη, αν αναλογιστουμε οτι αρκετοι παικτες του συλλογου μοχθησαν και κατεβαλαν μεγαλες προσπαθειες.
Αλλα οσο και να μοχθησει και να ιδρωσει ο κοντοες(πραγματικο ντοπερμαν σημερα)δεν αλλαζει το γεγονος οτι ειναι παικτης Β Εθνικής.
Τι να πεις για την περιπτωση του τερματοφυλακα,οχι δεν εφταιγε ο Ανδριολας στο 1ο Γκολ(απιαστο),ουτε το 2ο γκολ ειναι κοροιδιστικο,αλλα εχεις την απαιτηση απο ενα εστω μετριο τερματοφυλακα να σου πιασει το 2ο Γκολ
Ο ΙΝΤΑΖ σου εδινε την αισθηση οτι αν δεν του εστελνες την Μπαλα στο παραθυρακι οπως το εκανε ο ΡΙΕΡΑ δεν επροκειτε να Φαει Γκολ.
Αντε ρε ΜΠΟΥΒΑΛΗΘΗΤΕ ολοι εσεις που μαζεψατε αυτους τους παικτες στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ.

Υ.Γ Ευχομαι ο Αγαπουλας να ειναι large την τελευταια αγωνιστικη στη περιπτωση που δεν εχουμε σωθει.

General Tanz είπε...

Δεν εχω εικονα του ματς, οποτε....
Διαβαζω οτι η Καβαλα δεν περασε την σεντρα, και ολο και ολο ηταν ενα σουτ!!!
Τι να πεις!!!!
Αφου εχει γ$#^θει απο ολες τις οπες η ρουφιανα η μπαλλα φετος, εγινε και αλλη μια.

Ευχάριστο γεγονος το οτι ο Παρασχος προσπαθει με νυχια και με δοντια να βγαλει ακρη. Ακουσα οτι εβαλε και τον Γιονσον χαφ. Ψαχνει ο ανθρωπος να βρει ΚΑΤΙ, δεν κανει δηλωσεις.
Αναμφισβητητα η Καβαλα ειναι πολυ καλυτερη σε ολα φετος, αλλα η καταξιωση θα ειναι να κανει τα ιδια (η περιπου τα ιδια) τον 2ο η 3ο χρονο. Τα συγχαρητηρια μου παντως στην Καβαλα, οπως και ναχει.

Εμεις εχουμε μπροστα μας γολγοθα, ελπιζω να νιωθουμε λιγο καλυτερα μετα το ματς με τον Αναστο.

ΚΑΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!

antunix είπε...

Η αλήθεια είναι ότι άσχετα από τον... βίο και την πολιτεία του, ο Μάκης παραδίδει μαθήματα οργάνωσης και δημιουργίας μιας ομάδας. Κάποιοι μήπως θα έπρεπε να παραδειγματιστούν και να πάρουν πράγματα από τα θετικά του;;;

br fun_atic είπε...

ναι η Καβάλα πέρασε λίγες φορές τη σέντρα. Αυτές τις λίγες φορές όμως ήταν πάρα ποολύ επικίνδυνη και πέτυχε δύο γκολ. Εμείς ήμασταν συνέχεια πάνω από τη σέντρα. Ε και; Πιστεύω ότι υπάρχει διαφορά κλάσης ανάμεσα στην ομάδα μας και την Καβάλα.Η ομάδα αυτή βάζεψε σε χρόνο μηδέν όλους τους παίκτες που κυνηγούσαμε δύο χρόνια, στήθηκε εξαιρετικά από τον Παπακώστα και απέκτησε τον Ντε Μος σε χρόνο μηδέν. Αυτό που παρουσιάζει σήμερα είναι αξιοθαύμαστο, ανεξάρτητα του τι θα γίνει αύριο.
Εμείς από την άλλη που έχουμε πενταετές πρόγραμμα βγήκαμε δυο φορές ευρώπη και τις επόμενες παίξαμε την παραμονή. Ούτε αυτό το λες καταξίωση

Unknown είπε...

Ο ΓΙΟΝΣΟΝ αν δεν κανω λαθος μπορει να παιξει και σεντερ μπακ ,στη θεση του τιμωρημενου Λατκα(μεγαλη απωλεια )εν οψη με ιωαννινα το οποιο ειναι τελικος.Πρεπει να κοιταξουμε μπροστα γιατι ερχονται δυσκολες αγωνιστικες μερες ελπιζω να δω ενα ορθολογικο σχημα μμε τοσρτσολιτς (ειναι ετοιμος ;)με Γιονσον στη αμυνα στα χαφ ομο νικολαου ,σε αυτες τις θεσεις,,δεν ξερω προτιμω απο Σιοβα και Κοντοε δυστυχως τα παιδια αυτα πρεπει να καθησουν στο περιθωειο...Πρεπει να κατεβασουμε μια σκληροτραχυλη ομαδα σε ενα κακο αγωνιστικο χωρο που πρεπει να κερδισουμε πολλες προσωπικες μαχες.Ο Γιονσον μου εχει αφησει καλες εντυπωσεις προερχεται απο καλη ομαδα και ετσι οπως τον εχω δει μπορει να βοηθησει και πισω

General Tanz είπε...

@ br
Δεν ειπα ρε φιλε οτι ο Πανιωνιος καταξιωθηκε, προς Θεου!!!
Ουτε εκανα καποια συγκριση μεταξυ των 2 ομαδων, μια αποψη εξεφρασα για την ομαδα της Καβαλας.

Στο παγκοσμιο με τον Αστερα ειχα εκφρασει την σιγουρια μου οτι ο Πανιωνιος θα περνουσε ανετα.
Αλλα απο τοτε αλλαξαν παρα πολλα και στον Πανιωνιο και στην Καβαλα.
Στουν μεν προς το πολυ χειροτερο, στους δε προς το πολυ καλυτερο.
Αυτα.

br fun_atic είπε...

Στρατηγέ μου,
το σχόλιό μου δεν ήταν απάντηση στο δικό σου. Το σχόλιό σου ήταν αφορμή να θυμηθώ το περίφημο πενταετές πλάνο μας, σύμφωνα με το οποίο ο Πανιώνιος στα δύο πρώτα χρόνια θα ανέβαινε και στα δύο- τρία επόμενα θα καταξιώνονταν.

Τη δεδομένη στιγμή όλοι ζηλεύουμε αυτό που παρουσιάζει η Καβάλα σήμερα. Ας μη μιλάμε για το αύριο της Καβάλας, γιατί βλέπουμε το δικό μας σήμερα μετά από τις υπερβάσεις και αγνοούμε το δικό μας αύριο...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και από μένα,

Γειά σου argy γίγαντα! Που είναι ο zamis ο ανθρωπός μου;

Δεν νομίζω πως χρειάζονται πολλά λόγια. Οι παίκτες πάλεψαν άγρια, ο προπονητής έκανε ό,τι μπορούσε και μας γύρισε λίγο και η τύχη την πλάτη (στο δοκάρι που είχαμε και στο γκολ που φάγαμε). Όμως την είχαμε στα χέρια μας την τύχη, και σήμερα την σκόρπισε ο Μπάλαμπαν. Αν ήθελα να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου, πράγμα δύσκολο:

[1] Όλοι προσπάθησαν και προσπάθησαν πολύ. Και ο προπονητής μας προσπάθησε όσο μπορούσε. ‘Οσοι αποδοκίμασαν τους παίκτες την προηγούμενη φορά, θα πρέπει, αν έχουν φιλότιμο, να αισθάνθηκαν άσχημα. Και όσοι έγραψαν για δημοσίους υπαλλήλους, πιστεύω πως εκτέθηκαν για μία ακόμα φορά. Τώρα, μπορεί και να αισθάνονται πως δικαιώθηκαν, δεν ξέρω. Με τον Φερρέρα δικαιώθηκαν, χωρίς αυτόν δικαιώνονται, όλοι δικοί μας είμαστε ....

[2] ελπίζω να μην αποδοκίμασε κανείς σήμερα τους παίκτες. Αυτό μπορούν, αυτό κάνουν. Κι αν έχασε τα γκολ ο Μπάλαμπαν, νομίζω πως απλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο. Δεν φταίει αυτός. Όποιος επένδυσε πάνω του για την επιθετική αιχμη της ομάδας, απολαμβάνει τους καρπούς των επιλογών του. Τα γερμανικά παλτά τα διώξαμε. Τα ημίπαλτα βελγικής ραφής μας αρέσουν γιατί προφανώς κάποιος τα διάλεξε ....

[3] στα πλαίσια της απο-Λινενοποίησης (κατα το «αποσταλινοποίησης») διώξαμε τα «παλτά», γλυτώσαμε από το τεράστιο ροστερ των 38 παικτών, και μείναμε «γυμνοί». Τελείως! Στην άμυνα είμαστε τρύπιοι και στην επίθεση δεν βάζουμε γκολ ούτε με αίτηση στο ΚΕΠ. Στηριζόμαστε σε παίκτες που αποκτήθηκαν επι τρισκατάρατου Λίνεν ή λίγο μετά. Όταν βγήκε ο Λάτκα (που στην αρχή δεν τον έβαζε ο Φερρέρα ούτε στο φιλικό) φάγαμε γκόλ και μόλις μπήκε ο Κούκετς (που δεν τον είχε ο Φερρέρα, ούτε στην αποστολή) είδαμε λίγο μπάλα και 2-3 ευκαιρίες. Με αυτό το ρόστερ, η χρονιά δεν πολυ-βγαίνει. Η Β εθνική πλησίασε επικίνδυνα ....

[4] το να χάνει ο Κούμο γκολ, δεν μου αρέσει, αλλά καταλαβαίνω πως δεν μπορώ να περιμένω πολλά από ένα αμυντικό χαφ μέτριας τεχνικής κατάρτισης. ¨Ασχετο αν πέρυσι έκανε μία χρονιά καλή και ήταν και πρώτος σκόρερ. Το να χάνει σήμερα όμως αυτά τα γκολ ο πολυδιαφημισμένος Killer Bosco δεν το πολυκαταλαβαίνω, ιδίως όμως αν δω τη συνολική προσφορά του (...) Είδα όμως να στοχοποιείται ο μαυρούκος (κακώς) αλλά δεν είδα να κράζει κανείς τον Κροάτη (καλώς) .... Λέτε να ωριμάσαμε; Ή μήπως η στοχοποίηση είναι επιλεκτική;

[5] πάνω απ’ όλα όμως, η φετινή ομάδα μου βγάζει κάτι άρρωστο. Καμμία άλλη λέξη δεν βρίσκω. Δεν θα ζητήσω εξήγηση από αυτούς που έγραφαν στον Πανιώνιο Κόσμο πως φέτος χτίζεται μία ομάδα σε υγιείς βάσεις, χωρίς γαμπρούς, κουμπάρους κτλ. κτλ. Δεν θα βγάλω άκρη, και κανένας μας νομίζω. Απλά, αυτό που βλέπω είναι κάτι πολύ άρρωστο, μία ομάδα γυμνή σε έμψυχο υλικό, με πεσμένο ηθικό, χωρίς σωματικές και ψυχικές δυνάμεις. Έπαιξε 2-3 παιχνίδια καλούτσικο ποδόσφαιρο και τώρα αδυνατείς να πιστέψεις πως μπορεί να ανατρέψει σκορ ή να κερδίσει παιχνίδι. Συλλογίστηκα με μελαγχολία πως κάποτε ήταν αλλιώς τα πράγματα. Είδα τα πιτσιρίκια μου απογοητευμένα στην εξέδρα. Θα ασχοληθώ με τη Μάντσεστερ για λίγο, μου είπε ο ένας ... Πριν 2 χρόνια κάτι τέτοιους τους σκίζαμε, μου είπε ο άλλος ... Τι να του πώ;

[6] Τέλος, βλέπω πανηγυρισμούς για το φοβερό γεγονός της ημέρας. Ο Πρόεδρος ήταν στο γήπεδο! Μπράβο. Αυτό φτάνει.

antonis είπε...

Τελικα νομιζω οτι ειμαστε αξιοι της μοιρας μας, αφου καποιοι απο τους φιλάθλους μας,(μειοψηφια) χειροκροτησαν τους παικτες μετα το σημερινο παιχνιδι.
Το αποτελεσμα ηταν κακο,και οσο ασχημο ειναι να βριζεις, και να κραζεις, μετα απο ενα κακο αποτελεσμα,αλλο τοσο κακο ειναι να χειροκροτεις μετα απο μια αποτυχια.
Εκτος βεβαια και η αποτυχια εχει ερθει μετα απο ευπωπαικο παιχνιδι με την Ρεαλ η την Μπαρτσελονα.
Οι φιλαθλοι μας ηταν πολλοι δεδομενου της ωρας και της ημερας,αλλα και συγκινιτικοι με την συπαρασταση τους, δεν χρειαζοταν να χειροκροτησουν
τον ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ θιασο του ΤΣΑΚΙΡΗ.
Μεγαλες ειναι οι ομαδες που αισθανονται την πιεση αλλα και την συπαρασταση του κοσμου τους.
Χειροκροτουμε τις επιτυχιες και ας ειμαστε σιωπηροι στις αποτυχιες.

τρελοπανιωνιος είπε...

ρε παιδια απο τοτε που ειπαμε για καταρες του Πανιωνιου μας εχουν παει ολα στραβα η τυχη μας εχει γυρισει την πλατη... τι να πω αν και σημερα δεν καταφεραμε να παρουμε την νικη, οκ ειχαμε απεναντι μας μια καλα οργανωμενη ομαδα με παιχταραδες ΑΛΛΑ υπαρχει ενα μεγαλο αλλα... Την αξιζαμε την νικη και μπραβο στα παιδια για την θεληση τους δεν φταινε αν δεν το ηθελε ο Θεος και ο Ιτανζ... ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΒΟΥΝΤΟΥ

zouri1 είπε...

θα κανω καιρο να ξαναμιλησω.Η πικρα μεγαλωνει καθε αγωνιστικη.Εγω που ημουν υπερηφανος και χαιρομουν πταν ακουγα απο τον Μιχο,οτι ο Πανιωνιος παιζει το καλυτερο ποδοσφαιρο,τωρα εχω σκυμενο το κεφαλι και κανω τις προσευχες μου για να μην πεσουμε.
Τωρα δεν εξαρταται μονο απο την ομαδα αλλα θελει και διοικιση γιατι ξερουμε ολοι καλα οτι τις τελευταιες αγωνιστικες εχουμε και υποπτα αποτελεσματα.Καλη δυναμη σε ολους μας.

br fun_atic είπε...

Εδώ που φτάσαμε πρέπει να ελπίζουμε δύο πράγματα: να σωθούμε, αλλά να το καταφέρουμε αφού ταλαιπωρηθούμε πολύ. Μόνο έτσι θα αλλάξουν πράγματα. Πέρσι ενώ αντιμετωπίσαμε πολύ σημαντικά αγωνιστικά και διοικητικά προβλήματα, κανείς δεν πήρε στα σοβαρά την πιθανότητα υποβιβασμού, πράγμα που ευνόησε στο να οδηγηθούμε στη σημερινή κατάσταση.Θεωρήθηκε απλή ατυχία.Έλα που δεν ήταν...

dimosthenis είπε...

Εφυγα από το γήπεδο σκασμένος αλλα με ψηλά το κεφάλι. Η Καβάλα είναι μια καλοστημένη ομάδα με εξαιρετικό τερματοφύλακα που εμείς δεν έχουμε και κάποιους παίχτες πολύ υψηλής ποιότητας με σπουδαίες ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Δύσκολα της βάζεις γκολ και δύσκολα φτιάχνεις ευκαιρίες.
Όμως εμείς και γκολ της βάλαμε και ευκαιρίες φτιάξαμε, όταν ο πρωτοπόρος ΠΑΟ δεν έκανε τίποτε. Το μεγάλο πρόβλημα με μας είναι οτι ο παίχτης με τις περισσότερες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, ο Μπάλαμπαν ήταν ο μοιραίος τόσο στο να βάλει το δεύτερο γκολ στην εξ επαφής κεφαλιά που έκανε αουτ, όσο και στο να ισοφαρίσει στο τετατετ που πλάσαρε άψυχα στο τέλος. Και η μπάλα τιμωρεί. Αντί να γίνει το 2-0 με ένα εκπληκτικό σουτ το πρώτο που έκανε η Καβάλα σε 85 λεπτά έγινε το 1-1. Και η γκίνια συνεχίστηκε. Εκπληκτικό σουτ του Μανιάτη, ο Ιτανζ αδύνατον να αποκρούσει και η πόρνη μπάλα τράνταξε το δοκάρι λίγο πριν τη λήξη του κανονικού αγώνα. Αν έμπαινε ένα από τα δυο τώρα θα μιλούσαμε για δικαιη νίκη. Τώρα λεμε ομαδάρα η Καβάλα. Η νίκη από την ήττα απέχει ελάχιστα εκατοστά. Αυτά λειτούργησαν υπέρ της Καβάλας και έναντίον μας.

IWN1998 είπε...

Νομίζω ότι η ωραιοποίηση που έγινε στην Καβάλα σε αυτή την ανάρτηση ήταν υπερβολική και ιδίως όταν το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε ήταν μαγική εικόνα.
Θα γραφόντουσαν άραγε τα ίδια αν το σουτ του μανιάτη πήγαινε λίγα εκατοστά πιο κάτω ή αν ο Μπάλαμπαν δεν ήταν τόσο ανίκανος να αξιοποιήσει την πάσα γκολ του Γουνδουλάκη λίγα λεπτά πιο πριν από την ισοφάριση της Καβάλας που ήταν το μόνο σοβαρό σουτ σε όλο τον αγώνα; BRF λυπάμαι αλλά μάλλον μπερδεύεις τις φάσεις της Καβάλας στην παράταση με τον Πανιώνιο των 10 να δίνει τον νυν υπερ πάντων αγώνα γιατί στον κανονικό αγώνα είδαμε όπως είπε ο nk99 THN ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ που πέρασε φέτος από τη Νέα Σμύρνη, ναι χειρότερη και απο τον ΠΑΣ του Α' γύρου και από τον Ολυμπιακό πρόσφατα.

Δυστυχώς όμως και αποκλειστήκαμε και οι λίγοι αξιόμαχοι παίκτες που έχουμε καταπονήθηκαν με παράταση, παίζοντας μάλιστα λιγότεροι και με υπέρβαση δυνάμεων για να αποδείξουν εαυτούς άξιους στους οπαδούς και νέους τραυματισμούς είχαμε (Ριέρα, ο Διόγος λέει ότι είναι γόνατο και όχι χιαστός...ας ελπίσουμε ότι είναι έτσι).
Το μόνο συν είναι ίσως μια κάποια ανάταση ηθικού λόγω καλής απόδοσης και ο Κούκετς που πρέπει να ξεκινάει αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα, για΄τι είναι από τους λίγους που ξέρει μπάλα. Αντέ ρε Μάριε έλα πίσω. Σε χρειαζόμαστε.

dimosthenis είπε...

Φαίνεται μας έχει κανει βουντού η ΑΕΚ και μετά από εκείνη τη νίκη έπιασαν δουλειά οι μαγισσες της Πόλης.
Η αμυντική μας λειτουργία κυρίως στις προσωπικές μονομαχίες και τις βοήθειες παρά το γεγονός ότι καπως βελτιώθηκε ακόμα υπολείπεται και κάθε ομάδα που μας παίζει επιθετικά ακόμα και ο Πάνθρακας μας δημιουργεί ευκαιρίες. Δε θα συμφωνήσω όμως ότι όσο παίζαμε με 11 η Καβάλα δημιούργησε ευκαιρίες. Ημασταν πολύ καλύτεροι από το αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος που χάσαμε. Δεν έχω παράπονα από τους παιχτες μας, Ολοι προσπάθησαν. Η ποιότητα όμως δε βοηθάει πάντα. Ο προπονητής χειρίστηκε καλά το υλικό του πλην Κούκετς. Εχει απόλυτα τη θέση του στην ενδεκάδα

IWN1998 είπε...

Α και κάτι ακόμα...Όχι ότι εμείς είμαστε καμμιά ομάδα που προάγει ιδιαίτερα το Ελληνικό στοιχείο, αλλά ομάδες τύπου Άρη και Καβάλας, λεγεώνες των ξένων δεν με έλκουν και δε νομίζω ότι προσφέρουν τίποτα στο ποδόσφαιρο της χώρας. Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...

cdu είπε...

Δεν ξέρω τι λένε άλλοι αλλά όταν οι παίκτες προσπαθούν, τότε αξίζουν το χειροκρότημα και όταν χάνουν.
Τώρα για τα χάλια μας, πιστεύω πως ο καθένας έχει καταλήξει στη μιά ή άλλη εξήγηση και ελπίζω να κουβεντιάσουμε στο τέλος ήρεμα και αφού σωθούμε τι βλέπαν όσοι το προέβλεψαν και τί οι άλλοι.
Μόνο ήθελα να πώ ότι αυτή η μπαρούφα περί μεγάλου ρόστερ είναι καιρός να ξεφουσκώσει. Προσωπικά την πρώτο άκουσα από τον Λεμονή. Θυμάμαι ότι τότε σκεφτόμουν «τί λέει ο άνθρωπος; Ποιος στρατηγός παραπονιέται ότι έχει πολλά όπλα και ποιος manager γκρινιάζει γιατί έχει πολλούς υφισταμένους να του κάνουν τη δουλειά; Συνηθως οι οικονομικοί γκρινιάζουν για αυτά». Δυστυχώς η μπαρούφα φούσκωσε και την είδαμε γραμμένο και από έγκριτους (τρομάρα μας) και τελικά και από τη διοίκηση. Και δε φτάνει το μικρό ρόστερ, το φορτώσανε και με παίκτες ούτε 16άδας. Κάποιοι γκρίνιαζαν το Γενάρη πως στο διάολο θα βγεί η χρονιά με κάρτες και τραυματισμούς.
Και κάτι τελευταίο: Όχι ρε παιδιά, δεν ζηλεύω την Καβάλα ούτε τον Άρη. Δεν γουστάρω τις λεγεώνες των ξένων.

br fun_atic είπε...

Iωνά μου αυτό που είδα από την Καβάλα ήταν μια ομάδα με εξαιρετική λειτουργία σε όλες τις γραμμές, οι οποίες μάλιστα βρίσκονταν κοντά η μία στην άλλη, με παίκτες ποιότητας, πολύ καλά στημένους στο γήπεδο, που πήραν χαλαρά το αποτέλεσμα που ήθελαν.

Να σου θυμίσω επίσης ότι ο χειρότερος ΠΑΣ δεν είχε στη διάθεσή του 6 βασικούς παίκτες και εδώ που τα λέμε ούτε αυτοί ως μονάδες ούτε ως σύνολο δεν έχουν σχέση με την Καβάλα.

Αυτό περί της χειρότερης ομάδας που πέρασε από τη Ν. Σμύρνη ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Είδες το πρώτο γκολ; Άψογη εκτέλεση. Είδες από την άλλη τα πλασέ του Μπάλαμπαν;

Είδες ότι η Καβάλα έβγαινε στον αιφνιδιασμό σε χρόνο μηδέν; Από εμάς τι είδες; Μία κάθετη πάσα και αυτή μετά από κάτι χρόνια και όλα τα υπόλοιπα γιόμες.

Η κλάση του επιθετικού δεν είναι το να βάζει γκολ ύστερα από 10 ευκαιρίες αλλά να κάνει γκολ τη μισή ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Αυτό η Καβάλα το είχε.

Δεν λέω ότι είναι υπερομάδα, από τη δική μας πάντως είναι πολύ καλύτερη. Να μην ξεχνάμε ότι μας έχει κερδίσει δύο φορές στο γήπεδό μας και μάλιστα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Αυτό ότι προάγουμε τα Ελληνόπουλα, αν θέλουμε το πιστεύουμε...

Αν θέλουμε να συζητάμε περί ποιότητας ας τα πούμε όλα. Φέτος είχαμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε κάκιστες ομάδες ή ομάδες που βρέθηκαν στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών. Ποια τα βαθμολογικά μας αποτελέσματα; Μηδαμινά.

Σαφέστατα και κρατάμε τη διάθεση και την προσπάθεια των παικτών μας. Το θέμα είναι όμως ότι αυτή τη μικρή μεταβολή προς το καλύτερο την διαπιστώνουμε μόλις τώρα, ενώ έχουμε ένα απίστευτα δύσκολο πρόβλημα και αντιμετωπίζουμε φοβερά προβλήματα τραυματισμών.

IWN1998 είπε...

Εγώ αντιθέτως στο γήπεδο είδα μια Καβάλα μάλλον ψιλοκουρασμένη από το ματς του ΟΑΚΑ, με παίκτες που έχαναν όλες τις προσωπικές μονομαχίες και δεν είδα φάση ως το σουτ του γκολ της ισοφάρισης. Τι να δω στο γκολ της ισοφάρισης της Καβάλας BR; Προσωπική προσπάθεια του σκόρερ που τον ξέρουμε για το σουτ του, ήταν...όχι καμμιά συντονισμένη προσπάθεια. Αν είχε μπει του Μανιάτη μετά το σουτ από τα 35 μέτρα τι θα αποδείκνυόταν δηλαδή...για τον Μανιάτη και τον Πανιώνιο;

Όσο για την πανομοιότυπη ήττα από την Καβάλα με το πρωτάθλημα, το μόνο που έχει σχέση είναι το σκορ. Στο πρωτάθλημα μετά το 60' που είχαμε σκοράρει, κλεστήκαμε και μας σφυροκοπούσε. Έγινε τέτοιο πράγμα σήμερα; Ούτε και όταν μείναμε με 10. Σήμερα είδαμε μια μαγική εικόνα στο αποτέλεσμα, που δεν αντικατοπτρίζει σε καμιά περίπτωση το τι έγινε μέσα στο γήπεδο.

Τέλος πάντων ο καθένας μπορεί να έχει την προσωπική του άποψη και γι' αυτό συζητάμε, για ανταλλαγή αυτών των απόψεων.

Τέλος ανέφερα καθαρά και για μας ότι δεν προάγουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο ιδιαιτέρως...αλλά δεν είμαστε το συνοθύλευμα της λεγεώνας του Ψωμιάδη. Πόσο μακριά θα πάει αυτό το πράγμα ... μπορεί και πολύ ...άλλωστε και Άρης και Αστέρας με παρόμοια πρότυπα ευδοκιμούν. Εμένα δε μ' αρέσει και ούτε προσφέρει τίποτα πουθενά (εκτός ίσως "πλυντηρίων") και προφανώς δεν προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες και στον αθλητισμό. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα...Για παράδειγμα τον Πανσερραϊκό με τις υποδομές νέων τον έστειλαν με πολλές βοήθειες πέρυσι στη Β' Εθνική. Για μένα ήταν προτιμότερος αυτός ο Πανσερραϊκός από την Καβάλα των αστέρων και των πούρων.

Να το παίξω τώρα βυζαντινός πριν την άλωση. Καλύτερα το φέσι του Τούρκου παρά η τιάρα του Πάπα...Καλύτερα στη Β' Εθνική παρά Καβάλα. Αν θέλαμε να είμαστε έτσι υπάρχει και ο Μπέος και ήταν και καλύτερα γιατί αν μη τι άλλο Πανιώνιος ήταν/είναι, για τον κιτρινόμαυρο Ψωμιάδη τι μπορεί να πει κανείς.

Αλλά νομίζω είμαστε πολύ εκτός θέματος. Τα κυανέρυθρα προβλήματα είναι τεράστια και έχουμε μπροστά μας πολλούς τελικούς για να καθήσουμε να παραφιλολογούμε περί Μάκαρου Σκιάς.

Ανώνυμος είπε...

Ίωνα, σε πολλά από τα (ουσιώδη) που γράφεις, θα συμφωνήσω μαζί σου. Ιδίως, στο αν θα θέλαμε να γίνουμε Άρης ή Καβάλα. Σωστά τα λες.

Στην εικόνα του παιχνιδιού, όμως όχι. Αν δεν μας επηρέασε κάτι αλλο, οι δυό μας ήμασταν σε διαφορετικό γήπεδο σήμερα. Ιδίως σε αυτό που γράφεις για τις προσωπικές μονομαχίες. Η διαφορά δύναμης και σωματικών προσόντων των λεγεωνάριων της Καβάλας με τους δικούς μας ήταν τεράστια. Οι μονομαχίες ήταν μονόπλευρα κερδισμένες αλλά όχι προς τη μεριά μας. Τώρα γιατί εσύ είδες κάτι αλλο δεν ξέρω.

IWN1998 είπε...

No comment...Ο καθένας ίσως πάει στο γήπεδο με συγκεκριμένη διάθεση για το τι θα δεί. Αν εννοείς ότι στην αντίπαλη περιοχή είμαστε "λίγοι", το ξέρουμε αυτό εδώ και καιρό. Αν εννοείς στον κανονικό αγώνα ότι δεν είδες προσωπικές μονομαχίες να κερδίζουν οι Τζαβέλας, Γιόνσον, Μανιάτης, ακόμα και ο Κοντοές και ο Όμο, ακόμα και αυτός ο Μπάλαμπαν με συνεχή μπρος-πίσω και τρέξιμο (άσχετα του αν είναι χασογκόλης), για να μην μιλήσω για το Ριέρα, τότε ναι φίλε μου Costa, ήσουνα σε άλλο γήπεδο,ή ήρθες να δεις τον α΄γώνα υπό συγκεκριμένο πρίσμα. Αυτά χωρίς καμιά διάθεση να προσβάλω κανένα. Είναι άλλωστε αργά και είμαστε όλοι αρκετά πικραμένοι και κουρασμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Δίκιο έχουμε όλοι, αλλά ρε παιδιά προς Θεού με την καβάλα παίζαμε.
Σιγά το ποδόσφαιρο που έπαιξε.Τέλος πάντων πάμε για το αποτέλεσμα στα Γιάννενα μπας και σωθεί και η ομαδα αν και το αστείο που μας είπε ο τσακ δεν ήταν και το καλύτερο.
Είπε ''στα 120 χρόνια και να πέσουμε τρεις φορες δεν πειραζει θα ξανα ανεβουμε''
Καλο ξημερωμα σε ολους
pgss-g4

antonis είπε...

Aς μην ωραιοποιουμε τα πραγματα,καλως η κακως η φανελλα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ειναι πολυ Βαρια σε σχεση με αυτη της Καβαλας,και απο τη στιγμη που φεραμε το παιχνιδι στην εδρα μας επρεπε να το παρουμε.Ολα τα αλλα ειναι φθηνες δικαιολογιες.
Δεν μας παρουσιαζονται συχνα τετοιες ευκαιριες.
Δυστυχως απογοητευσαμε τον κοσμο μας σημερα, και ας μην αναρωτιομαστε γιατι δεν παταει στο γηπεδο.
Η πλειοψηφια των Πανιωνιων δεν ερχετε στο γηπεδο γιατι δεν παιρνουμε κυπελα και πρωταθληματα,αλλα γιατι δεν ειμαστε αξιοι στα 50 και, χρονια που παιζουμε στην Α ΕΘΝΙΚΗ να κανουμε
5-6 πορειες πρωταθλητισμου, και επι μονιμου βασεως ανοιγουμε τα ποδια στο ΠΟΚ.
Ενω παρολο που εχουν γινει σεισμοι,τσουναμι κτλ εχουμε επισης 50 χρονια να κερδισουμε τον Αρη.

Υ.Γ Ελπιζω αυτη τη φορα ο Μακης να θιξει τα κακως κειμενα απο τον Πανιωνιο Κοσμο, και να τα χωσει στο ΤΣΑΚΙΡΗ.Εχω βαρεθει να ειμαστε η ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ CITY της Ελλδας.Το ξερω οτι δεν μπορουμε να γινουμε LIVERPOOL,ας γινουμε ομως λιγο καλύτεροι απο την CITY δηλαδη UNITED.

Ανώνυμος είπε...

Ίωνα, πιθανώς να έχεις δίκιο. Όχι ότι ήλθα να δώ τον αγώνα προκατειλημμένος, διότι πραγματικά χειροκρότησα την προσπάθεια των παικτών μας και μόνο την ατυχία μας σιχτίρισα. Γκρινιάρης δεν είμαι, τον αγώνα τον απήλαυσα.

Τώρα, αν εσύ είδες να κερδίσουμε έστω και μία εναέρια μονομαχία (οπουδήποτε στο γήπεδο), μία κόντρα με επαφή σώματος (τζαρτζάρισμα) εκεί που χρειαζόταν, πες μου, μπορεί και να απουσίαζα. Και όσο για τον Μπαλαμπαν, ναι κέρδισε αρκετές αλλά .... πέφτοντας, από τις πολλές δυνάμεις που είχε ...

@G4

αν είπε τέτοιο αστείο ο Τσακίρης, τότε όχι "καλό ξημέρωμα", αλλά "καλό ξενέρωμα". Πάει, το χάσαμε ... Το 5ετές τον μάρανε που το είχε ρίξει έξω ο Γερμανός στα δύο χρόνια ....

Τι άλλη παπαριά θα ακούσουμε. Br fun τ' ακούς; Δεν είναι απλά πικρό το ποτήρι φέτος. Δεν κατεβαίνει με τίποτα λέμε. Με τίποτα.

kostas_n_s είπε...

θα συμφωνήσω με τον Ίωνα ότι σήμερα αξίζαμε την νίκη κι ότι το πάθος των παιχτών μας ξεχείλιζε για πρόκριση .
Η προσπάθεια τους ήταν συγκινητική ακόμα και με 10 παίχτες στην παράταση .

Απεναντίας είδαμε μια Καβάλα που ναι μεν είναι μια δουλεμένη ομάδα με παίχτες που θα θέλαμε να έχουμε (π.χ Ντουγκλάο , Ντομπρασίνοβιτς , Ιτάνζ )αλλά που από καθαρή τύχη και δική μας ανικανότητα να κάνουμε το 2-0 πήγε το ματς στην παράταση έχοντας κάνει 1μιση φάση στο 90λεπτο .

Είμαι σκασμένος ακόμα που χάσαμε αυτή την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τον τελευταίο στόχο της χρονιάς και την ανάταση της ψυχολογίας που θα έφερνε η πρόκριση .

Το αποτέλεσμα είναι μαγική εικόνα , είμασταν καλύτεροι και με 11 και με 10 , και επειδή δεν το έδειχνε η τηλεόραση ο κόσμος που δεν ήταν μέσα θα νομίζει ότι η Καβάλα έπαιξε καμιά τρομερή μπάλα .

Βέβαια όταν χάνεις τέτοια ευκαιρία με τη φάση του Μπάλαμπαν για το 2-0 και μετά από λίγο τρως φωτοβολίδα από τα 30 μέτρα χωρίς να έχεις απειληθεί σ όλο το ματς , και στις καθυστερήσεις η δικιά σου φωτοβολίδα τραντάζει το δοκάρι , και στα πρώτα λεπτά της παράτασης τρως αχρείαστη 2η κίτρινη , και καπάκι 2ο γκολ , και ακόμα και με 10 παίχτες πιέζεις και χάνεις ευκαιρίες , ε τότε λες ότι μάλλον δεν σε θέλει με τίποτα.

Τέλος να πω μπράβο σε

Κούκετς - το παλικαράκι έβγαλε μάτια κι επιτέλους ας του δώσουν φανέλα βασικού σαν αριστερό εξτρέμ .

Μανιάτης - Απλά συγκλονιστικός ο αρχηγός έδωσε και την ψυχή του για την ομάδα .Αδικήθηκε απίστευτα στη φάση του δοκαριού .

Ριέρα - επιτέλους ένα καταπληκτικό τελείωμα (το ακούς Μπόσκο ? ).

Κουράγιο σε όλους κι ας ελπίσουμε να τελειώσει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης φέτος .

Ανώνυμος είπε...

Μία ιστορία λέει πως, κάποτε, ένα αγροτικό σπίτι είχε γεμίσει ποντίκια. Η ζημία που προκαλούσαν ήταν μεγάλη και οι σπιτονοικοκύρηδες, αποφάσισαν να φωνάξουν τον παπά, να κάνει ένα ευχέλαιο.

Ο παπάς πήγε, έκανε ένα ωραιότατο ευχέλαιο, και φεύγοντας τους είπε: "είμαι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά μετα το ευχέλαιο και τα ποντίκια θα εξαφανιστούν, αλλά καλού-κακού, πάρτε και μιά γάτα στο σπίτι".

akis είπε...

Επειδή τα περιθώρια στενεύουν,θα πρέπει να αγωνίζονται οι καλύτεροι στην ενδεκάδα.Πιστεύω ότι την θέση κάτω από τα δοκάρια πρέπει να την πάρει άμεσα ο Μπεθέρα.Δεν έχουμε πλέον τα περιθώρια για να δίνουμε άλλες ευκαιρίες. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Προέχει να σωθεί η ομάδα.

br fun_atic είπε...

διάβαζα σήμερα στην εφημερίδα ότι η πρώτη εκτίμηση του τραύματος του Ριέρα δείχνει ότι μάλλον έχει αποφύγει τα χειρότερα (ρήξη συνδέσμου κ.λ.π). Περισσότερα βέβαια θα μάθουμε μετά τη μαγνητική. Το ζήτημα είναι ότι σίγουρα δεν θα παίξει στα Γιάννενα, πράγμα που σημαίνει ότι στο παιχνίδι της χρονιάς (μέχρι το επόμενο βέβαια) θα παραταχθούμε ουσιαστικά με ενδεκάδα ανάγκης.

Griniaris είπε...

Πάει λοιπόν κι αυτό το όνειρο.Κι είναι πράγματι άσχημο να σε ξυπνάνε πετώντας σου στα μούτρα ένα κουβά νερό.Γιατί εγώ έτσι ένιωσα χτες.Πρώτη φορά φέτος είδα την ομάδα να παίζει με πάθος,τους παίκτες να θέλουν κάποιες στιγμές να φάνε τον αντίπαλο,να κάνουν ευκαιρίες,να ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.Κι όμως χάσαμε.Στην αρχή κατέφυγα στο άλλοθι της ατυχίας.Δυστυχώς αργότερα είδα τα πράγματα ψυχραιμότερα.Όταν ο καλύτερος παίκτης είναι ο ξεχασμένος εδώ κι ένα χρόνο μεταξύ πάγκου και εξέδρας Κούκετς,όταν το ακριβοπληρωμένο σου σέντερ φορ δεν μπορεί για πολλοστή φορά να σπρώξει από το ένα μέτρο τη μπάλα στα δίχτυα,όταν έχεις δώσει το δικαίωμα στον Όμο να νομίζει ότι έγινε Μπεκενμπάουερ,όταν ο Τζαβέλας θέλει ένα τέταρτο για να πάει να χτυπήσει ένα φάουλ η κόρνερ,όταν ο πανικός στην άμυνα είναι μόνιμος,όταν ο Κούμο βρίσκει τη μπάλα μία στις δέκα,όταν Φανούρης-Σκούφαλης είναι μόνιμα εκτός κλίματος όταν...όταν...όταν,η ατυχία πάει περίπατο και παίρνει τη θέση της η ανικανότητα.Εκεί λοιπόν έφαγα τον κουβά.Την τύχη τη ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ,δε μας κάνει το 50-50.Δυστυχώς το πάθος δεν φτάνει,αλλιώς θα παίζαμε εμείς που μας περισσεύει...

ΥΓ1.Μπράβο στον κ.Παράσχο που ακόμη κι έτσι δείχνει να το παλεύει...

ΥΓ2.Μπράβο στους κ.Τσακίρη και Φερέρα για όλα τα υπόλοιπα...

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω στου Griniari το σχόλιο, πως μαζί με τον κ. Τσακίρη και τομ κ. Φερρέρα, υπάρχει και μία πλειάδα ανθρώπων, παρά τω Προέδρω, που αξίζει να μοιραστούν την ταπεινή μας εκτίμηση για τα όσα συνεισέφεραν για να φτάσουμε εδώ.

Αλλά είπαμε: μολις σωθούμε (αν σωθούμε), όλα θα πάνε περίπατο. Τουλάχιστον, ας μην πικραθούμε παραπάνω με έναν υποβιβασμό.

Σήμερα το πρωί, μου έλεγε ένας κολλητός εδώ στη γειτονιά, που τα λέμε κάθε πρωί: δίπλα του στην εξέδρα, ένα παιδάκι γύρω στα 10, έκλαιγε γοερά μετά το τέλος. Και έλεγε πως δεν θέλει να ξαναπάει στον Πανιώνιο! "Πότε θα κερδίσουμε εμείς?" αναρωτιόταν και "ποιόν θα κερδίσουμε"?. "Έχω βαρεθεί να είμαι ο χαμένος στο σχολείο" μονολογούσε.

Τα δικά μου τα "σκληραγώγησα" νωρίς για το τι να περιμένουν. Από τις καλές ημέρες τα προετοίμαζα. Αλλά, νομίζω πως τα περισσότερα παιδιά τα χάσαμε αυτά τα δύο χρόνια και όπου ναναι θα χάσουμε και όσα μείνανε ...

Κι από πάνω, θα ακούμε παπαριές από τους "ειδικούς" ... Ρε άντε αγαπηθείτε όλοι σας ....

br fun_atic είπε...

Χωρίς Λάτκα, Εστογιάνωφ, Καστελιόνε, Ριέρα,Νικολάου άντε να κάνει ενδεκάδα ο Παράσχος και το κυριότερο να βρει και πάγκο. Μπλέξαμε...

Unknown είπε...

η μεγαλυτερη ζημια που μορουμε να παθουμε (μαζι βεβαια με το υοβιβασμο) να χασουμε νεους πανιωνιους τους πιτσιρικαδες της νεας σμυρνης.Ειδη οταν κατηφοριζα για το ματσ της κυριακης με το ηρα στη πλατεια υπηρχαν παιδια με μπλουζες του παο ....Δεν ζηταμε τιτλους αλλα να ξαναηινει ο πανιωνιος οπως πριν δυο χρονια να παιζει μπαλα και να μασα σε τιποτα ,ουτε διαιτησιες.αλλα αμα φυγει το οραμα.Εμεις στα πετσινα χρονια ειχαμε γαλουχηθει πανιωνακια και σκληρα βεβαια μας κρατουσε και το μπασκετ.πρεπει να αλλαξουν πολλα αλλιως θα μικρυνει πολυ ο ιστορικος...

zamis είπε...

Καλημερα σε ολους και καλα κουραγια.
Η δικη μου γνωμη ειναι οτι μονο για ατυχια,γκαντεμια κλπ δεν πρεπει να μιλαμε και οτι οποιος τα ριχνει στην κακια μοιρα,πολυ απλα θελει να κουκουλωνει τα αυτονοητα(συνειδητα η ασυνειδητα).
Αυτονοητο λοιπον ειναι οτι αυτοι που σχεδιασαν αυτη την ομαδα και γκρεμισαν οτι ειχε κτιστει,μικρυναν τον Πανιωνιο.
Αυτονοητο ειναι οτι ο μεγαλομετοχος δεν θα κανει καμια ουσιαστικη αυτοκριτικη,αντιθετως θα συνεχισουμε να ακουμε κουλα.
Αυτονοητο ειναι οτι οι παικτες εκαναν το αυτονοητο,να δωσουν δηλαδη οτι μπορουσαν.
Αυτονοητο ειναι οτι κανεις δεν δεχεται πλεον να του υποτιμουν τη νοημοσυνη.
Αυτονοητο ειναι οτι οι φιλαθλοι δεν εχουν αναγκη απο ψευτοπατριωτικοσυναισθηματικα εμβατηρια.
Αυτονοητο ειναι οτι ο μονος που δεν φταιει ειναι ο Παρασχος.
Αυτονοητο ειναι οτι ΟΛΑ θαπρεπε να βγουν στη φορα,σε γενικες συνελευσεις,μπλογκς,παγκοσμια,ειλικρινα δε με ενδιαφερει που,δεν ειναι εκει η ουσια.
Αυτονοητο ειναι οτι αν δεν μιληθει η γλωσσα της αληθειας,θα μεινουν 600 διαρκειας του χρονου.
Αυτονοητο ειναι οτι εδω δε μιλαμε για κριτικη/γκρινια που και καλα κανει κακο στην ομαδα.
Αυτονοητο ειναι οτι δεν ειμαστε μαλακες.

zamis είπε...

Α,και για να προλαβω καποιους που μας θεωρουν τυφλους,γκρινιαρηδες κλπ κλπ.
Τα ιδια ακριβως θα ισχυαν ακομα κι αν ειχαμε περασει χτες.
Καλυτερα λοιπον που αποκλειστηκαμε για να μην εχει κανεις δικαιολογια να γραφει και να λεει ασυναρτησιες του τυπου πηγαμε ημιτελικα και του χρονου θα φτιαξουν τα πραγματα και θα παμε καλυτερα κλπ.
Αυτοι που εχουν τα γενια εχουν και τα χτενια.
Ας αναλαβουν τις ευθυνες τους αν ειναι μαγκες.
Η υπομονη εχει εξαντληθει,τελος.

dimosthenis είπε...

θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Ακη. Η αλλαγή τερματοφύλακα είναι επιβεβλημενη. Τρία σουτ μέσα δυο γκολ. Και αν ακόμη δεν είναι θέμα δυνατοτήτων (που είναι) είναι θέμα γκαντεμιας. Μ' αυτό το παιδί τερματοφύλακα δεν έχουμε σταυρώσει τρίποντο. Απ' όπου και να σουτάρουν οι αντίπαλοι τρέμει το φυλλοκάρδι μας. Λες και έχει μαγνήτη και τραβάει την μπάλα στο πλεκτό.
Όσο όμως και να κατηγορούμε τους παίχτες αυτούς έχουμε μ' αυτούς θα παίξουμε, μ' αυτούς θα σωθούμε και μ' αυτούς θα πέσουμε αν πέσουμε. Χρειάζονται ενίσχυση ψυχολογική. Θα ήταν μεγάλη ενίσχυση η κλήση των δυο νεαρών μπακ (Μανιάτη-Τζαβέλλα) στην εθνική όπως διαβάζω στο σπορ-φμ, γιατί θα τους τόνωνε την αυτοπεποίθηση που είναι στο μηδέν.
Οφείλω να συγχαρώ τον Παράσχο για την ορθολογική χρησιμοποίηση του ρόστερ και τη στρωτή μπάλα που έπαιξε η ομάδα με την Καβάλα οι παίχτες της οποίας παραδέχονται οτι κυρίως η τύχη τους έδωσε την πρόκριση (συνέντευξη Σιόντη). Παίζοντας τετοια μπάλα και δημιουργώντας τόσες ευκαιρίες είναι θέμα χρόνου να ξαναμπαίνουν τα γκολ και να ρχονται οι βαθμοί. Πάμε αδέλφια όλοι μαζί για βαθμούς ή βαθμό στα Γιάννενα. Είμαστε ποιοτικότερη ομάδα, ας το δείξουμε, ας δείξουμε ότι δεν μας παίρνει από κάτω και ότι έχουμε αρχ...

Griniaris είπε...

Το θέμα είναι ότι μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο.Τα διαρκείας θα γίνουν πάλι 500,ο μεγαλομέτοχος δεν θα θέλει να επενδύσει σε μια ομάδα που παίζει μπροστά σε χίλια άτομα,οι χορηγοί θα λιγοστέψουν,η ομάδα θα κινδυνεύει και ούτω καθεξής...

ΥΓ.Ελάχιστοι χθες ήξεραν ότι από τη στιγμή που η Καβάλα πέτυχε γκολ στην παράταση δεν υπήρχε περίπτωση να χτυπηθούν πέναλτι.Εκείνο που με προβλημάτισε ήταν ότι πολλοί από αυτούς έφυγαν μη πιστεύοντας ότι μπορούμε να γυρίσουμε το ματς...

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Ένα ευχέλαιο ρε παιδιά!
Πού θα πάει αυτό; Είμαστε χειρότεροι-χάνουμε, είμαστε καλύτεροι-χάνουμε.
Ο Μπόσκο να πάει να γυαλίσει λίγο πάγκο, μπάς κι έλθει στα ίσα του.
Δέν αντέχεται άλλο η αφλογιστία του.
Ένας Σίμωσης που έχουμε, δέν μπορεί να παίξει ποτέ; ένας Λουκίνας που πήραμε, επιθετικός δέν είναι κι αυτός;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ; όταν κλείσουν τα 25;;;

IWN1998 είπε...

Έτσι και αλλιώς σε λίγο αναγκαστικά θα παίξει ο Σιμώσης ή ο Λούκινας, με τις συνεχείς απώλειες που έχουμε. Αν περιμένουμε να σωθούμε από τα άπειρα παιδάκια μάλλον είμαστε σε απελπισία. Ήταν βέβαια σχεδόν σίγουρο ότι θα έφθανε αυτή η στιγμή. Μόνο η τύχη που δεν έχουμε θα μας γλύτωνε από την κατάληξη του να φορτώσουμε τις όποιες λίγες ελπίδες μας στους ώμους των νέων.

dimosthenis είπε...

να και κάτι ευχάριστο! Ο Ριέρα δεν πονάει, δε θα βγάλει μαγνητική και απο αύριο μάλλον θα είναι στη διάθεση του Παράσχου για το ματς στα Γιάννενα. Αυτά ανακοίνωσε ο Μάκης στο σπορ-φμ.

dimosthenis είπε...

το παλεύει ο Νικολάου. Θα φανεί σήμερα αύριο

zamis είπε...

Ιωνα γιατι τα λες αυτα?Εψαξα και βρηκα τι μας εχει πει ο προεδρος για το θεμα (και μερικα ακομα).

Το ρόστερ έχει μικρούς παίκτες σε ηλικία. Αυτό είναι καλό και απαραίτητο, γιατί ο Πανιώνιος πρέπει να βγάζει παίκτες. Αυτό σημαίνει πιο χαμηλό μπάτζετ και πιθανότητα πώλησης. Εχουμε βγάλει πάνω από έξι εκατομμύρια πώλησης

Δεν ισχυρίζομαι σε καμία περίπτωση ότι το ρόστερ είναι πλήρες, αλλά σας λέω ότι οι οικονομικές μου δυνατότητες είναι υπέρ πλήρεις (αφού για να στηριχθεί το φετινό μπάτζετ πρέπει να βάλω 2,5 εκ. ευρώ περίπου)-2,5 η 4,3 ΤΕΛΙΚΑ??

Δεν αισθάνομαι τύψεις, όταν πουλάω παίκτες, αφού το κάνουμε με ευνοϊκούς όρους για τον Πανιώνιο. Δεν σπαταλάμε αυτά τα χρήματα. Αυτό είναι το δυνατό μας σημείο.

Δεν βάζω το κεφάλι μου στην άμμο. Γνωρίζω ποιες είναι οι ευθύνες μου. Ίσως το μέγεθος της ευθύνης μου να φτάνει το 20%.

Δεν υπάρχει θέμα επιστροφής του Λίνεν, δεν μπορεί να μας βοηθήσει στα θέματα που ψάχνουμε.

Ο Λίνεν είχε μία εν γένει νοοτροπία να ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους και ποτέ στον ίδιο, έτσι στα πλαίσια αυτά είχε κάνει τις δηλώσεις εκείνες περί «πάγκου και έλλειψης παικτών», «χάσαμε γιατί ο Ηρακλής είχε καλύτερο πάγκο», ή «εάν ήμουν πρόεδρος θα έβαζα λεφτά για μεταγραφές», κλπ… Παρ’ όλα αυτά ο κ. Λίνεν απομακρύνθηκε μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας και για άλλους λογούς, και όχι μονό για αυτού του είδους τις δηλώσεις και την λανθασμένη νοοτροπία που τις προκαλούσε. Ο κ. Φερρέρα, σε αντίθεση, ποτέ δεν αρνήθηκε τις ευθύνες του και γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι τα προβλήματα της ομάδας, που είναι στην αρμοδιότητα του να λυθούν. Να είστε σίγουροι ότι θα ασχοληθεί με αυτά, για πολύ καιρό πριν ψάξει για ευθύνες σε άλλους (πχ ελλιπές ροστερ)

ο Λάμπρος μπορεί να είναι ο μελλοντικός πρόεδρος


υ.γ. και μια δηλωση Λινεν για να σπασει η μονοτονια

"θα ήταν ηλίθιο να φτιάχνουμε παικταράδες και μετά να τους δίνουμε,δεν είμαστε σούπερ μάρκετ".

Ανώνυμος είπε...

Ρίχτα ρε zamis γαμώ το κέρατό μου!!!!

Πού ήσουνα τόσες ώρες;

Όχι τίποτα άλλο, μας περνάνε για λωτοφάγους. Εκείνους που ξεχνούν τα πάντα μόλις φάνε το λωτό (ή περάσουν στα ημιτελικά, ή πάρουν κανένα παιχνιδάκι, ...)

zamis είπε...

Costa,my man,οπως θυμασαι εχουν ειπωθει κι αλλα..ορεξη ναχεις να ψαχνεις..
Και ναι ρε φιλε,οπως το λες,δεν ειμαστε λωτοφαγοι και σιγουρα οχι ολοι μαζι μαλακες.

zamis είπε...

Μια χαρα εισαι με τον Παρασχο λοιπον.
Και αμυνα θα φτιαξεις για να μην κινδυνευεις με υποβιβασμο και απαιτησεις για παικτες και στοχους δε θαχει(ς)κι ολο και καποιον θα βγαλει(ς)για να πουλησεις.
Κομπλε.

Ανώνυμος είπε...

yes!

και θάσαι κι ευχαριστημένος που βγαίνει το πενταετές!

king_ego είπε...

Καλησπέρα σε όλους, είναι η πρώτη χρονιά που δεν έχουμε να λάβουμε έστω κάτι σαν ορόσημο όπως τις προηγούμενες (βλέπε ευρώπη, προπονητικό, alvaro, ακόμα και sold out αν θέλετε). Οι κινήσεις δηλώνουν μετριότητα και το άσχημο θα είναι να συμβιβαστούμε μ’αυτή. Εύχομαι η ομάδα να εξασφαλίσει γρήγορα τη παραμονή της και να δούμε αλλαγές που θα μας επιτρέψουν να είμαστε πιο αισιόδοξοι.

IWN1998 είπε...

...Δεν το βλέπω...αλλά η ελπίδα πεθαλινει τελευταία.

Griniaris είπε...

Μην το δέσετε αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα την Κυριακή να παίξει ο Κούκετς από την αρχή.Αναγκαστικά βέβαια αλλά δε βαριέσαι,θα το υποστούμε κι αυτό...Σίγουρα θα γίνει μάχη με τον Μπαρόνι για τη θέση αλλά ευελπιστούμε...Αχ κάτι κλωτσιές που θέλουν μερικοί...

Griniaris είπε...

Παραιτήθηκε ο Κουτελάκης λόγω του γνωστού θέματος...

Pav είπε...

http://www.gazzetta.gr/larisa/item/70375-η-ελληνική-ποδοσφαιρική-βίβλος

cdu είπε...

Zamis, σε ευχαριστώ που μας θύμισες όσα μας θύμισες. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει από εδώ και μπρος, θα προτιμούσα ο κύριος Τσακίρης να μην ξαναδώσει συνέντευξη.
Σταματώ εδώ από σεβασμό στο γεγονός ότι ανεξάρτητα από τίποτα άλλο κάποιος βάζει λεφτά στην ομάδα.
ΥΓ: Πολύ πίκρα φέτος και δεν φαίνεται να τελειώνει. Έγραφα το Δεκέμβρη πως θα τελειώσουμε στην 9η με 13η θέση. Ήμουν τελικά πολύ αισιόδοξος.

amanAM είπε...

Επειδή τον τελευταίο καιρό, έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι, θέλω μονάχα να υπενθυμίσω στον κύριο πρόεδρο, πως η ευθύνη είναι 100% δικιά του, αφού αυτός είναι ο άνθρωπος που αποφασίζει και κάνει επιλογές.

Όταν θα αναθέσει σε εμένα την διοίκηση, πάλι αυτός θα έχει 100% την ευθύνη για ότι κάνω, διότι αυτός με επέλεξε.

Το να κατηγορεί άλλους σαν ευθυνόφοβους ο Τσακίρης, είναι επιεικώς αστείο.

Πάντα κάποιος άλλος του φταίει, και για να δείξει ανωτερότητα, αναλαμβάνει κι αυτός κάποιο μερίδιο. Όταν θα καταλάβει πως έχει 100% την ευθύνη, τότε θα αποκτήσουμε ηγέτη. Μέχρι τότε, καληνύχτα σας.

Ανώνυμος είπε...

άσχετο με την τωρινή συζήτηση και τον Πανιώνιο. τελείως. αλλά επειδή κάποτε συζητήσαμε για τη γενιά του Πολυτεχνείου και τη δική μας (40-50 σήμερα) που καπελώθηκε, δείτε ένα ωραίο άρθρο, όσοι τυχόν ενδιαφέρεστε. Αξίζει.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_18/02/2010_391149

br fun_atic είπε...

Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαΐας) o διαιτητης της κυριακης

lefterix είπε...

Που είναι ο Αναστασόπουλος; ΟΕΟ;
Που είναι ο Κοντοχρήστος; ΟΕΟ;
Που είναι ο Κούκετς; ΟΕΟ;
Που είναι ο (προσοχή στον τόνο)
Σίμωσης; ΟΕΟ;
Που είναι ο (προσοχή στον τόνο)
Λουκίνας; ΟΕΟ;
Που είναι ο (εδώ δεν ξέρω που πάει ο τόνος)Σαμάρης; ΟΕΟ;
Που είναι ο (δανεικός;)
Κοιλιάρας; ΟΕΟ;

Που είναι ο Τσκίρης; ΟΕΟ;

Υ.Γ.
Που είναι ο Γκονσάνγκα; ΟΕΟ;
Που είναι ο Λουρέντσο; ΟΕΟ;
Που είναι Αλβάρο; ΟΕΟ;
Που είναι ο Μπάρκογλου; ΟΕΟ;
Που στην ευχή είναι όλα τα παλτά του Λίνεν; ΟΕΟ;

Που είναι ο Μπέος; ΟΕΟ;

Που είναι τα λεφτά του Τζεμπούρ και του (μ)άκου; ΟΕΟ;

ΠΟΥ ΠΑΜΕ; ΟΕΟ;

br fun_atic είπε...

έχουμε κάνει ένα μεγάλο λάθος. Θεωρήθηκε λανθασμένη η επιλογή του μεγάλου ρόστερ. Εκεί όμως μπορούσες να βρεις και παίκτες που μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να παίξουν ενδεκάδα και ανερχόμενα ταλέντα. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ μας από πόσους ενδεκαδάτους οδοσφαιριστές αποτελείται; Το πολύ 13. Ε λοιπόν, η χρονιά δεν μπορεί να βγει με τόσο λίγους, εκτός κι αν είχαμε πει από την αρχή ότι η χρονιά ήταν χαμένη και δίναμε πολύ μεγάλες ευκαιρίες στους μικρούς.Ποιός επέλεξε το σχήμα αυτό; Ποιός αποδέσμευσε χρήσιμους ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές; Αυτός είναι ένας από τους υπαίτιους της κακής πορείας και του σημερινού αδιεξόδου.

lefterix είπε...

Τα ίδια είπα κι εγώ brf, απλά το είπα με ΟΕΟ.....

amanAM είπε...

Κοιτάξτε τι συνέβη με τον Πανθρακικό: Το παλεύανε, και δεν είχανε σταυρώσει νίκη.

Όταν αποδέχτηκαν πως είναι ήδη στην βήτα εθνική, κάνανε 2 σερί νίκες!!! Και μάλιστα η δεύτερη, με τον Άρη στο Χαριλάου, σε 2 δόσεις.

Το λάθος τους, ήταν πως αγχώθηκαν να αποδείξουν και με την ΑΕΚ πως δεν ήταν τυχαίες οι 2 νίκες, και χάσανε μόνοι τους την ελευθερία που βίωσαν, αποδεχόμενοι τον "θάνατο" τους.

Κοιτάξτε τι έγινε εχθές στο ΟΑΚΑ. Όσο ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να πετύχει κάτι, κατέληξε να χάνει 1-2 από την Ρόμα, 10 λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού. Κάποιοι οπαδοί αποχώρησαν, οι παίκτες είχαν χάσει τα πάντα, αλλά η απώλεια τους απελευθέρωσε, και στα τελευταία 10 λεπτά δεν έπαιξαν ούτε για την φανέλα, ούτε για το αποτέλεσμα, ούτε για την πιθανή πρόκριση, έπαιξαν για την πάρτη τους, και το 1-2 έγινε μαγικά 3-2 υπέρ τους!!!

Η πτώση δεν είναι πρόβλημα. Η στιγμή της πρόσκρουσης θα πονέσει, αλλά όσο πέφτεις, ακόμα είσαι ζωντανός, αντί να φοβάσαι τι θα γίνει όταν θα σκάσεις κάτω, μπορείς απλώς να απολαύσεις την θέα, να θυμηθείς όμορφες στιγμές της ζωής σου. Εσύ επιλέγεις πως θα περάσεις τα τελευταία σου δευτερόλεπτα.

Όσο πιο γρήγορα απενοχοποιηθούν παίκτες και διοίκηση, ηρεμήσουν και χαλαρώσουν, και παίξουν τα τελευταία παιχνίδια χωρίς άγχος, τόσο θα αυξηθούν οι πιθανότητες να την γλυτώσουμε στο τέλος.

Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Στο ημίχρονο του Βάζελου, χάζευα στο Γιούροσπορτ 2 έναν αγώνα μπόουλινγκ. Ένας τρακοσάρης παίκτης, αγχώθηκε, και δεν κατάφερε να κλείσει ούτε το σπερ στην 9η μπαλιά. Όταν ήταν οριστική η ήττα του, τρίπλωσε τα στράϊκ στην 10η.

Η Καβάλα δεν ήταν καλύτερη από εμάς. Είχε καλύτερη ψυχολογία. Γι αυτό το ένα τους σουτ μπήκε μέσα, την ώρα που εμείς χάναμε τα άχαστα και το σουτ του Μανιάτη κατέληγε στο δοκάρι. Η τύχη έρχεται με την καλή ψυχολογία.

IWN1998 είπε...

Σωστή η λογική amanAM. Γι' αυτό πάμε να παίξουμε τα παιχνίδια μας και ότι γίνει. Οι περισσότεροι θυμόμαστε ότι και πέρυσι έτσι είχαμε "κολλήσει" στο Β' γύρο. Και μας έπνιγε το άγχος. Τότε ο παίκτης με προσωπικότητα που είχαμε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και βοήθησαν και μερικά "παλτά" που ήρθαν από τον πάγκο. Τώρα δεν έχουν τέτοιες λύσεις αλλά έχουμε τη λύση να μην αγχώσουμε πιο πολύ τους παίκτες και τον προπονητή απ' ότι είναι τώρα. Νομίζω στο ματς με την Καβάλα έγινε ένα τέτοιο βήμα, με την κερκίδα να σπρώχνει με τραγούδια και συνθήματα την ομάδα ως το τέλος και μετά την ισοφάριση και την αποβολή και το 2ο γκολ.

Νομίζω ότι και το σχόλιο του BRF για το μεγάλο ρόστερ είναι σημαντικό. Την περυσινή περίοδο που είχαμε το μεγάλο ρόστερ ξεκινήσαμε από τον ιούλιο να παίζουμε λόγω Ιντερτότο. Ήταν αναγκαίο για να βγάλεις τη χρονιά να έχεις μεγάλο ρόστερ. Η σύνθεσή του σαφώς δεν ήταν και ότι καλύτερο και υπήρχαν όντως μέσα παίκτες μηδαμινής αξίας αλλά υπήρχαν και άλλοι που όταν δημιουργήθηκαν κενά έπαιξαν και γλύτωσαν την παρτίδα τότε.
Τώρα; Δεν είναι τόσο ότι έχεις μικρό ρόστερ. Είναι ότι διάλεξες να έχεις μικρό ρόστερ με 8-9 παίκτες χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε επαγγελματική κατηγορία. Μπορείς να φορτώσεις στους ώμους αυτών των παιδιών τώρα την προσπάθεια σωτηρίας της ομάδας;
Ευτυχώς που κατά κάποιο τρόπο έγιναν και μερικές κινήσεις το Γενάρη. Ο Σουηδός είναι παίκτης ενδεκάδας. Δυστυχώς φαίνεται πιο έντονο πια το πρόβλημα του φορ, λόγω της αφλογιστίας Μπάλαμπαν και επειδή ο Μπουβάλ ως τώρα δεν έδειξε ότι μπορεί να δώσει κάτι.

Για να μπορεί η ομάδα να μην κινδυνεύει πρέπει να έχει ρόστερ με 22-23 τουλάχιστον παίκτες με επαγγελματική εμπειρία αντίστοιχη της super league εκ των οποίων οι 5-6 πρέπει να είναι ο κορμός με διεθνείς εμπειρίες και αποδεδειγμένες ικανότητες και εμπειρίες. Εκεί οδηγεί ο υπάρχων ανταγωνισμός.

Αλλά τελικά αποδεικνύεται φέτος ότι η αναλαμπή που κάναμε ήταν ίσως το κρίσιμο εις βάρος μας χρονικό σημείο. Γιατί; Γιατί επεξέτεινε την παραμονή Φερέρα, ο οποίος θεωρώ ότι έκανε αγγαρεία στον Πανιώνιο. Πιθανότατα σωστά θεωρούσε ότι με το υπάρχον υλικό δεν μπορούσε να πετύχει, θεωρούσε ότι η διοίκηση δεν ακολούθησε διάφορες επιλογές του, θεωρούσε αδιέξοδη την εφαρμογή του μικρού ρόστερ όπως έγινε στην πράξη και έψαχνε την πόρτα εξόδου μετά αποζημιώσεως ει δυνατόν.
Έτσι δουλειά δεν γινόταν και μάλλον δεν υπήρχε επαφή παικτών, προπονητή και διοίκησης.
Όλα τα παραπάνω είναι υποθέσεις που ερμηνεύουν την τρέχουσα πραγματικότητα.΄Μπορεί τα πράγματα να ήταν/είναι αλλιώς αλλά τα αποτελέσματα να ήρθαν ίδια...
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι στην αναλαμπή προσωπικά νοιώθω ότι εξαπατήθηκα από την εικόνα που έδωσε η ομάδα και ακόμα και τότε υπήρχαν και εδώ και αλλού φωνές που έβλεπαν τα προβλήματα (που εγώ δεν είδα τότε) και τα έλεγαν (πχ ακόμα και με πλήρη υπεροχή κερδίζαμε ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ χάνοντας αρκετές ευκαιρίες και τρώγωντας εύκολα γκολ και δεν είχαμε τρόπους ν' αλλάξουμε το παιχνίδι μας ανάλογα με τη ροή του αγώνα ή κάναμε λάθος επιλογές παικτών σε διάφορες θέσεις).
Αν αυτές τις φωνές που προείδαν πράγματα, κάπου τότε εγώ της έψεξα για γκρίνια ή για άδικη κριτική, θεωρώ σήμερα ότι έκανα λάθος και απολογούμαι.

Griniaris είπε...

Μην ξεχνάς Ίωνα ότι ο Φερέρα την επόμενη μέρα που υπέγραψε έφυγε για διακοπές και γύρισε λίγο πριν την πρώτη της ομάδας.Ποιός ακριβώς θα έφτιαχνε την ομάδα;Ποιός θα σχεδίαζε το ρόστερ;Άρα από τότε είχε δείξει στοιχεία δημοσιουπαλληλικά.Δεν μπορεί μετά να λέει ότι έχει και παράπονο από τον σχεδιασμό...

ΥΓ.Όσον αφορά σε μένα,που ήμουν ένας από αυτούς που φώναζε τότε,δεν βλέπω το λόγο να απολογείσαι για τη γνώμη που είχες.Απόψεις ανταλλάσουμε μήπως μπορέσουμε και βγάλουμε κάποια άκρη...

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη μου είναι ότι με τους συγκεκριμένους παίκτες η ομάδα και παρά τις ελλείψεις στο ρόστερ έπρεπε να διεκδικεί θέση στην πεντάδα. Μπορεί να κάνω λάθος όμως είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν αξίζει σε αυτό το ρόστερ αυτή η θέση που είναι σήμερα, αυτή η εικόνα που βλέπουμε εδώ και δύο μήνες. Υπεύθυνη είναι η Διοίκηση η οποία εγκατέλειψε τους παίκτες με ένα τσαρλατάνο άψυχο προπονητή. Εκείνοι άρχισαν να συμπεριφέρονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι μιας και δεν υπήρχε καμιά πίεση από την διοίκηση ή από τον προπονητή, άρχισαν οι ήττες, τα λαικά δικαστήρια, μετά το άγχος, η κακοτυχία τα οποία έφεραν και άλλες ήττες. Ο πρόεδρος δεν ξέρω πως λειτουργεί με τις επιχειρήσεις του αλλά στο ποδόσφαιρο αν δεν πιέσει δεν θα καταφέρει τίποτα. Επίσης πρέπει να επιβάλει την φιλοσοφία του στους προπονητές. Δεν είναι δυνατό ο κάθε τυχάρπαστος να αποφασίζει τι θα γίνει με τον Ρεκόμπα τον οποίο ο πρόεδρος το καλοκαίρι τον πλήρωσε για να μείνει και τον χειμώνα τον ξαναπλήρωσε για να φύγει...Εμείς εν τω μεταξύ πρέπει να τον ευγνωμονούμε για τα χρήματα που βάζει στην ομάδα ενώ στην πραγματικότητα πληρώνει τις προφανώς λανθασμένες επιλογές του.

zamis είπε...

Mα αγαπητε nk99,o μεγαλομετοχος υμνουσε τον Φεραρι μεχρι προτινος(μας αφησε και dvd).
Να θυμισω επισης οτι ειχε εντυπωσιαστει απο τη συγκροτηση και τις γνωσεις του στην τακτικη και οτι τον επελεξε απο την περασμενη ανοιξη.
Δυστυχως,δεν προκειται απλα για μια λανθασμενη επιλογη που δεν βγηκε.
Αυτο θα το δεχομουν.
Το προβλημα ειναι βαθυτερο κι εχει να κανει με θεσμικη ανεπαρκεια.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Amanam, έγραψες με το πρωινό σου σχόλιο! Το ΖΕΝ και η απεμπλοκή από έμμονες ιδέες που σε γεμίζουν άγχος! Να δείς πώς μαζεύεις 3Χ8=
24 βαθμούς μέχρι το τέλος, χωρίς να τους κυνηγάς όμως...
Πώς θα γίνει αυτό; Είναι πολύ απλό! Είσαι παίκτης τού Πανιωνίου και η έως τώρα κατάσταση είναι σκατά και το μέλλον σού το παρουσιάζουν ζοφερό; Μή μασάς. Το μέλλον σου είναι ΤΩΡΑ. Μπαίνεις λοιπόν στο γήπεδο και πρώτα απ' όλα γουστάρεις που θα παίξεις μπάλα. Ζείς 100% στο απόλυτο "τώρα" τού κάθε αγώνα, είσαι 100% απολύτως συνειδητός και συγχρόνως χαλαρός και οι σωστές κινήσεις θα βγαίνουν αβίαστα.
Στο τέλος, έχεις πάρει 3 βαθμούς!
Όλος ο κόσμος παίζει 1 τα Γιάννενα, αλλά εσύ δέν έχεις παίξει ακόμη!!!

IWN1998 είπε...

Πολύ μ' αρέσει!!!

br fun_atic είπε...

Όσοι λοιπόν λένε ότι ο Λίνεν ήθελε να διορίσει τη γυναίκα του ψυχολόγο στον Πανιώνιο, καλά θα κάνουν να σκεφτούν ότι μάλλον χρειάζονταν άνθρωπος στη συγκεκριμένη θέση :)

Griniaris είπε...

Άσε μας μωρέ με τον Λίνεν...Άφησε dvd;Όχι,άρα τον ξεχνάμε...

IWN1998 είπε...

Δυστυχώς έφερε το γαμπρό του για να "κρατάει' το Τζεμπούρ και πλακώθηκε με όλους τους άλλους...

lefterix είπε...

Εκακοσίνεψε η πληγη,
που μ' ανοιξεs κακούργα,
απάνω στην παλιά πληγη,
μου ανοιξεs καινούργια..

IWN1998 είπε...

ΚΑΛΟ. Παλιές και νέες πληγές όλες μαζί...Από τους ΛινενόΧουτους και τους γαμπρούς και τους χοντρούς, στούς δον-πραλίνες και στους τλειωμένους ρεκόμπες. Από τα παλτά στους ημιπαράλυτους Σμόγιε και στο τοσοδούλικο ρόστερ με τους πιτσιρικάδες.

br fun_atic είπε...

Και εδώ λοιπόν υπάρχει και το οικονομικό θέμα. Αφού το ρόστερ μίκρυνε, αφού αρκετοί από τους παίκτες μας είναι δανεικοί μικρού κόστους και αφού η δεκαοκτάδα μας αποτελείται και από πιτσιρικάδες με εμπειρίες μηδέν, γιατί χρειάστηκε ο κος Τσακίρης να βάλει 4,3 εκ ευρώ στον Πανιώνιο; Αυτό είναι ερώτημα της χρονιάς και όχι το αν είμαστε άτυχοι ή αν βαριόταν ο Φερέρα...

br fun_atic είπε...

υστερόγραφο
αν το μπάτζετ μας είναι 7-8 εκ ευρώ και χρειάστηκε να βάλει ο κος Τσακίρης 4,3 εκ. ευρώ γιά να το ενισχύσει, ποιό είναι το μπάτζετ της Καβάλας; Σε αυτό να υπολογίσετε τα έσοδά της από διαφημίσεις, από εισιτήρια διαρκείας και μη, από τηλεοπτικά δικαιώματα, από χορηγούς, από πώληση προίοντων κ.λ.π

br fun_atic είπε...

υ.γ2
δεν με ενδιαφέρει να μάθω που βρίσκει τα λεφτά ο Μακ αλλά πόσα χρειάστηκαν

Griniaris είπε...

Και ακόμη σε αυτά τα 4,3 εκατ. συνυπολογίζονται τα 450 χιλιάρικα που ουσιαστικά προπληρώθηκε ο Ρεκόμπα,καθώς και τα συσσωρευμένα σε μεταχρονολογημένες επιταγές χρέη της ΑΕΚ;

br fun_atic είπε...

Δεν ξέρεις πόσο πολύ θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα 4,3 και ποιος έκανε φέτος τον football manager. Θεωρώ αδύνατον πάντως να ήταν ο Φερέρα.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Ούτε τό πού βρίσκει τα λεφτά ο Big Mac θα μάθεις brfun, αλλά ούτε και το πόσα χρειάστηκαν για να φτιάξει την Καβάλα, διότι πρίν λίγες μέρες διάβασα στα παρα-αθλητικά μιάς πολιτικής εφημερίδας, πως το συμβόλαιο τού Σμολάρεκ που έκλεισε για 2,5 χρόνια είναι για 30.000 ευρώ! Καλό έ;
Ξέρει να ψωνίζει ο τύπος!

IWN1998 είπε...

BRF, νομίζω 4,3 εκατ. είναι το "ανοιγμα' στον τελευταίο ισολογισμό.

br fun_atic είπε...

Για όποιο λόγο και αν τα έδωσε έπεσαν στην ομάδα. Δεν το αμφισβητώ. Όμως θεωρώ 8 εκ ευρώ απίστευτα μεγάλο ποσό για ένα ρόστερ που αποτελείται από 13-14 ενδεκαδάτους παίκτες (ανεξαρτήτως μάλιστα επιμέρους ποιότητας).

amanAM είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=PQ75F8DjIPk&feature=player_embedded#

στο 1:58' πρώτη μούρη στο Καβούρι!!!

Costix είπε...

Το πιο καλο στο τελος, απο την μεγαλη ελπιδα του συλλογου στον επιθετικο τομεα και φερελπι φουνταριστο, τον ΓΙΑΝΝΑΡΑ !!!!

Costix είπε...

Συμπαθητικη η συνθεση (αν τελικα ειναι ετσι).

Μια ερωτηση, τον Τσοτσαλιτς γιατι δεν τον παιζει ακομα ??? Μηπως ειναι πιο απειρος απο τον Σιοβα ???

Επιτελους ο Κουκετς μαλλον παιζει απο την αρχη.

http://www.sportdog.gr/v3/article.aspx?id=124097

br fun_atic είπε...

@AMANAM
μπορεί και Μητσάρας

br fun_atic είπε...

Αυτό το Όμο - Σιόβας στο κέντρο της άμυνας με τρομάζει λίγο :)

br fun_atic είπε...

ΠΑΣ: Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Βάντερσον, Κούσα, Κώτσιο,Ανδράλας, Ρόβας,ο Ντιμπαλά, ο Σίσιτς, Μενδρινός και Σαϊτιώτης.

Δεν είναι αυτό που λέμε τρομακτική ενδεκάδα. Βέβαια όλα κρίνονται στο γήπεδο.

@costist
αυτό το παιχνίδι θεωρείται ενδοοικογενειακό ντέρμπι;

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα ένα σχόλιο στο ιστολόγιο του ΙΩΝΑ, σχετικά με πιθανές εξελίξεις στον Πανιώνιο. Του έγραψα το παρακάτω σχόλιο, αλλά στάθηκε αδύνατον να το ανεβάσω και το αναρτώ εδω. Μου το απέρριψε δύο φορές, δεν ξέρω γιατί. Ίωνα συγγνώμη, ξέρω πως θα το δείς.

Ίωνα, θαυμάζω το κουράγιο σου. Αφού σχολιάζεις σε βάθος πράγματα που μάλλον δείχνουν το ... βάθος σκέψης των ανθρώπων που διοικούν τον Πανιώνιο, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του.

Τα πράγματα είναι απλά. Για δύο χρόνια, ο Πανιώνιος (με τον κ. Τσακίρη στην Προεδρία), έβγαινε 5ος, έπαιζε καλούτσικο ποδόσφαιρο, έκανε νίκες που θα τις θυμόμαστε (Σοσώ, Αούστρια, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα) είχε δημιουργήσει ένα καλό κλίμα στην εξέδρα και είχε φέρει ξανά οικογένειες και παιδιά στο γήπεδο.

Στα επόμενα δύο χρόνια, οι βλακείες δίνουν και πάιρνουν. Φέρνει ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές που τους διώχνει νύχτα, αλλάζει προπονητές σαν τα πουκάμισα, έχει απογοητεύσει τους φίλους του και έχει διώξει τον κόσμο του. Έχει γίνει περίγελως και είναι άθυρμα της παράγκας.

Απλά πράγματα λοιπόν. Δεν χρειάζεται κανένας Κιντής. Ας αναρωτηθεί ο κ. Τσακίρης τι σηματοδοτούσε την πρώτη και τι σηματοδοτεί την δεύτερη (και άκρως αποτυχημένη) περίοδο της Προεδρίας του. Δεν μπορεί να μην διαθέτει τον κοινό νου και κάποτε θα πρέπει να καταλάβει και την αξία που έχουν οι αιτιάσεις κάποιων ανθρώπων που τον πλαισιώνουν. Εκείνων που έγραφαν πως έφυγαν οι Γερμανοί αλλά άφησαν την κοπριά τους στο στάβλο ή εκείνων που υπόσχονται αποκαλύψεις και τελικά (όταν τους τις θυμίσει κανείς) λένε πως πρέπει να αρκούν οι ... ισολογισμοί της ΠΑΕ (τρομερή ... αποκάλυψη ο ισολογισμός)!

Αν λοιπόν ο εγωισμός του δεν του επιτρέπει να ξαναφέρει τον Λίνεν, δεν πειράζει. Γιατί νομίζω πως τελικά – άσχετα από επι μέρους πραγματα που θα μας πουν κάποτε ... οι αποκαλύψεις – νομίζω πως δεν άντεξε ο Τσακίρης και οι συν αυτώ το μέγεθος και την προσωπικότητα (αλλά και τη δημοτικότητα) του γερμανού. Αφού δεν αντέχει λοιπόν να τον επαναφέρει, ας στέρξει να παρει έναν προπονητή με αντίστοιχη προσωπικότητα και να του δώσει τα ηνία, για να δημιουργήσει – μέσα σε συγκεκριμένα οικονομικά πλαίσια και με τη φιλοσοφία προώθησης νέων παικτών - μία καλή ομάδα.

Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες. Αν όντως ο Τσακίρης διάλεξε μόνος του τον Φερρέρα και του έκανε 3ετές συμβόλαιο για να δούμε αυτό που βλέπουμε φέτος, δεν ξέρω πόσο καλό θα είναι για το Σύλλογο να μείνει ο Τσακίρης, συνεχίζοντας αυτό το δρόμο. Διότι, αν διάλεγε να πουλήσει το σύλλογο σε μία καλή σαιζόν, κάποιος μπορεί να ενδιαφερόταν. Αν μας ρίξει φέτος και φύγει, να δω ποιός θα βρεθεί να μας αναλάβει. Ο Κουτελάκης που βοήθησε στις δύσκολες ώρες και νοιάστηκε πραγματικά, αναγκάστηκε τώρα να παραιτηθεί λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει άδικα. Όλοι ξέρουν την αλήθεια. Τι έγινε τότε. Ποιός θα τολμήσει να τον μιμηθεί;

Ποιός Κιντής και πράσινα άλογα; Η λύση έχει το όνομα του Ewald Lienen ή κάποιου προπονητή αντίστοιχου διαμετρήματος και φιλοσοφίας. Όπως στο μπάσκετ, για όσους ξέρουν. Ρωτήστε τι σημαίνει για μία ομάδα να έχει προπονητή τον Ίβκοβιτς (που έχει περάσει και από τον Ιστορικό): δεν μιλάει κανείς. Είναι όλοι κλαρίνο και τον ρωτούσαν ακόμα και πότε θα φάνε οι παίκτες. Managers, παρατρεχάμενοι κτλ, ούτε για αστείο ... Έναν τέτοιο θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να τον έχουμε γιατί κάποιοι δεν αντεχουν να φωνάζει η εξέδρα το ονομά του σε κάθε παιχνίδι ...

IWN1998 είπε...

Κατ' αρχάς η απόρριψη του σχολίου μάλλον οφείλεται σε κάποιο κακό σετάρισμα του blog μου...και προφανώς δεν έγινε λόγω κάποιας διάθεσης λογοκρισίας. Προφανές είναι αλλά το αναφέρω έτσι και αλλιώς γιατί όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα εφόσον είναι ευπρεπή.

Ο Τσακίρης φαίνεται ν' αποδέχεται ότι κάποιος άλλος πρέπει να παίξει το ρόλο του ιθύνοντος νου της ομάδας αλλά θέλει κάποιον με τον οποίο να έχει τις ίδιες απόψεις, δηλαδή κατ' ουσίαν ψάχνει για εκτελεστικό όργανο.
Η ανάρτησή μου είχε να κάνει κυρίως με το αν έχει καταλάβει ο κος Τσακίρης τους λόγους που μας έχουν φτάσει εδώ που είμαστε. Η άποψη είναι πως μερικώς όχι αλλά αυτό το εν μέρει αρκεί για να οδηγήσει και πάλι στα ίδια λάθη.

Το θέμα της ύπαρξης μάνατζερ στην ομάδα και όχι προπονητή με υπερ-αρμοδιότητες δεν είναι λάθος αλλά αν δεν περιμένουμε από το μάνατζερ να μας πει κινήσεις που θεωρεί ότι χρειάζονται αλλά ψάχνουμε αυτόν που συμφωνεί σε όλα με το ότι εφαρμόσαμε και για διάφορους λόγους απέτυχε, δεν νομίζω να κερδίσουμε και πολλά πράγματα. Και επίσης, η πρόσληψη μάνατζερ σε καμιά περίπτωση δεν αποκλείει τη σωστή πρόταση της συνύπαρξης με προπονητή με προσωπικότητα, που θα εμπνέει παίκτες και οπαδούς και θα είναι σε αγαστή συνεργασία με τους υπόλοιπους παράγοντες της ομάδας.

Για Κουτελάκη (και όχι μόνο) συμφωνώ με το επι μέρους σχόλιό σου Costa και λυπάμαι που πολλοί άνθρωποι που προσπάθησαν για τον Πανιώνιο, πληρώνουν ακριβά το αντίτιμο. Επειδή όμως τελευταία βλέπω πολλές επιχειρήσεις "καθαρά χέρια" να ξεκινούν και μάλιστα πυροδοτούνται από κύκλους αμφισβητούμενης καθαρότητας και με σκοπούς επίσης αμφισβητούμενους, προσωπικά θα προσπαθήσω να βλέπω όσο μπορώ πίσω από τα γεγονότα για να μην παίξω το ρόλο που μας προετοιμάζουν να παίξουμε τέτοιοι κύκλοι. Ο νοών νοείτω.

BRF ευχαριστώ για τη φιλοξενία αυτής της συζήτησης, που προκάλεσε τη μεταφορά της στο blog σου, η πιθανή τεχνική αδυναμία του δικού μου blog.

Costix είπε...

Costas και Ιωνα,
αρκετα εχει αδικησει ο Τσακιρης τον εαυτο του, δεν χρειαζεται να τον αδικησουμε και εμεις. Εξ αλλου, εκ του αποτελεσματος κρινομεθα ΟΛΟΙ. και αυτος και αν εχει κριθει !!

Σημασια εχει τωρα να σωσουμε την παρτιδα, εξ αλλου εμεις οι φιλαθλοι κρινουμε ΠΑΝΤΑ εκ του ασφαλους, γιατι και να θελουμε δεν μπορουμε να επηρεασουμε τις αποφασεις των διοικουντων. Το ΜΟΝΟ που μπορουμε να κανουμε ειναι κριτικη και να παμε η να μην παμε στο γηπεδο.

Αναμφισβητητα, τα λαθη που εκανε φετος ο Τσακιρης ηταν και ειναι πολλα και τα πληρωνει και αυτος, αλλα και ΟΛΟΙ μας. Πιστευω οτι αυτο το γνωριζει καλα!!

Οσο για καποια υπονοουμενα, οτι τον καπελωσε η προσωπικοτητα του Λινεν, και γι' αυτο χαλασε η σχεση τους και εφυγε ο γερμανος, επειδη δεν προφανως δεν γνωριζετε τον Κωνσταντινο προσωπικα, τα θεωρω πολυ επιφανειακα και τελειως αδικα.

Το οτι δεν εχει εμπειρια ως παραγοντας, δεν σημαινει οτι πρεπει να τον αδικουμε, εστω κα απο την αγανακτηση μας.

Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο την ΑΔΙΚΙΑ !!!

Ας σιγουρευτουν καποιοι πριν ξεστομιζουν κατηγοριες και υποθεσεις, που δεν μπορουν να στοιχειοθετησουν.

Θεωρω οτι εδω που φτασαμε, ανεξαρτητα το ποιος φταιει, το συμφερον της ομαδας επιβαλει ομοψυχια και τιποτε αλλο. Και ειδικα ΟΧΙ ευκολη κριτικη !!!

Σας αφιερωνω ενα τεραστιο τραγουδι, που πιστευω οτι θα μιλησει στις ψυχες ολων των Πανιωνιων, και especially στους Κουμο και Ομο, στους οποιους ευχομαι αυριο να τους βγει η ψυχαρα τους στο γηπεδο.

http://www.youtube.com/watch?v=6iefvpoWOF8

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΕ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε costisT,

είναι πιθανό να έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις, και πάνω από όλα αναγνωρίζω την καλή σου πρόθεση πάντα και την αγάπη σου για ό,το σχετίζεται με τον Πανιώνιο.

Να ξέρεις πάντως πως κι εγώ, προσπαθώ να μην γράφω αβασάνιστα. Πριν γράψω ("ξεστομίσω" όπως λες) κάτι, με έχει απασχολήσει (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις που γράφουμε εν βρασμώ, και προσπαθώ να τις αποφύγω).

Αν λοιπόν μάζευα (γιατί βαριέμαι να το κάνω, και δεν πολυέχει νόημα) τις δημόσιες δηλώσεις Τσακίρη για Λίνεν, από τη στιγμή που έφυγε και τις διαβάζαμε μαζί, δεν είμαι σίγουρος πως θα διαφωνούσαμε για το συμπέρασμα. Βγαίνει ένα "άχτι" και μία διάθεση να τον μειώσει. Αυτά είδα, αυτά έχω στη διάθεση μου, με αυτά βγάζω συμπέρασμα. Αν κάποιος που τον γνωρίζει προσωπικά, έχει και άλλα στοιχεία, μπορει να βγάζει άλλα συμπεράσματα δεν ξέρω. Πάντως από τις δημόσιες δηλώσεις του, αυτό βγαίνει ξεκάθαρα. Καλή κουβέντα δεν έχει πεί, και αν το έκανε ήταν για "ξεκάρφωμα", γιατί ακολουθούν συνηθως απαξιωτικά σχόλια.

Και βέβαια, αυτό που με "χάλασε" πραγματικά, ήταν η εικόνα στην εξέδρα μετά το πρώτο παιχνίδι χωρίς Λίνεν (ήττα με Ηρακλή, εντός). Μετά το τέλος, υπήρξαν κάποιοι που ξεκίνησαν να βρίζουν τον Χούτο και άλλοι που φώναξαν το όνομα του Λίνεν. Αμέσως πετάχτηκαν κάποιοι από τη μεριά της 3 που άρχισαν να τρομοκρατούν τον κόσμο, βρίζοντας τον Μάκο (που έκλαψε όταν έφευγε ο Λίνεν) και προπηλακίζοντας όποιον πήγαινε να διαμαρτυρηθεί. Τάγματα εφόδου μου θύμισαν. Δεν το έχω ξεχάσει. Είμαι σίγουρος πως δεν τους έβαλε ο Τσακίρης αλλά κάποιοι το έκαναν για να του φανούν αρεστοί. Το ανέχτηκε όμως και του το χρέωσα. Έγινε μπροστά στα μάτια μου και δεν μπορεί κανείς να μου πεί κουβέντα.

Πριν λοιπόν μου χρεώσεις εύκολη κριτική και αδικία, σκέψου το κι εσύ λίγο. Και ο κ. τσακίρης θα πρέπει να σκεφτεί για αρκετούς γύρω του πως οι κόλακες είναι ευχάριστοι αλλά σπάνια είναι και χρήσιμοι.

Costix είπε...

ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΑΔΕΛΦΙΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΠΑΣΕ Η ΓΚΙΝΙΑ.

Τελικα αυτη η ομαδα θα μας κανει καρδιοπαθεις ολους.

Costas, δεν αμφιβαλλω για τις εξισου αγαθες προθεσεις. Ομως πιστευω οτι αυτη τη στιγμη ολοι μαζι σαν μια μπουνια και σαν μια οικογενεια πρεπει να αντιμετωπισουμε ψυχραιμα και χωρις αντεγκλησεις το υπολοιπο της χρονιας.

Στο τελος ο Τσακιρης οφειλει να κανει απολογισμο και να αποφασισει την απο εδω και περα πορεια της ομαδας, λεγοντας μας ξεκαθαρα το πλανο του.

Μια εκτακτη Γ.Σ. οπου να συμμετεχουν παλι και οι κατοχοι διαρκειας, αλλα και εκπροσωποι των οργανωμενων, για απολογισμο και χαραξη ροτας για την νεα χρονια, πιστευω οτι θα βοηθουσε πολυ τα πραγματα, αλλα και το επικοινωνιακο προφιλ του Κωνσταντινου.

Ανώνυμος είπε...

Ανάσταση, δε λές τίποτα φίλε costisT!

Eπιτέλους, γαμώ το κέρατό μου! Ανακούφιση! Ουφ ... Θα πέσουμε ξεροί κανένα απόγευμα τέτοιο ...

Unknown είπε...

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ μπραβο στους παικτες αλλα και στο κυριο ΠΑΡΑΣΧΟ για το οθολογικο στησιμο της ομαδας.ΤΣΟΡΤΣΟΛΙΤΣ ΓΙΟΝΣΟΝ βγαλαμ λαβρακια το ειχα αναφερει σε παλιοτερο ποστ ,αυτοι 2 μαζι στα μπακ εν χρειαστει λυνουν πολλα προβληματα.Του χρονου με λιγοτερες πρσθηκες αλλα προσεχτικες μαζι με επειστροφη κοιλαρα θα παμε πολυ καλυτερα ασ αρχισει οπρογραμματισμος α[ο τωρα ..μεγαλη ψυχη εδειξαν οι πακτες μσα στη λασπη επιτρεπεται τετοια αγωνιστικοι χωροι σε επιπεδο superleagu;

Unknown είπε...

Μπράβο στην ομάδα, φαίνεται ότι ξεμπερδέψαμε με την υπόθεση παραμονή, ας βάλουμε από τώρα τις βάσεις για τη νέα χρονιά.