Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Πειράζει που δεν ξενερώνουμε ποτέ;;;

Πως αντιμετωπίζεις μια κατάσταση που όλοι μα όλοι έχουν δίκιο αλλά παράλληλα έχουν φταίξει στον βαθμό που τους αναλογεί για τη δημιουργία ενός αδιεξόδου;

Ο μόνος τρόπος που αντιλαμβάνομαι είναι ο απλούστερος και ο πιο ενστικτώδης. Γιατί ο άνθρωπος υπάρχει όσο διατηρεί το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Γιατί ο ίδιος ο Πανιώνιος υπάρχει όσο δεν το βάζει κάτω.

Δεν με ενδιαφέρει το μέλλον του Πανιωνίου χωρίς τον κο Τσακίρη. Δεν το φοβάμαι γιατί τα πιο πολλά χρόνια τα έχω ζήσει χωρίς εκείνον.

Δεν με φοβίζει αν κάποιοι κερδίσουν από την ομάδα ή έστω βγάλουν το πολυπόθητο γι αυτούς μεροκάματο. Πάντα συνέβαινε.

Δεν με φοβίζει ο Πανιώνιος χωρίς τους συγκεκριμένους μεγάλους ή ανερχόμενους παίκτες. Γιατί πάντα βγάζαμε και πάντα μας έφευγαν. Όμως ο πραγματικοί Πανιώνιοι ήταν όσοι θεωρούνταν γραφικοί όσο έπαιζαν.

Δεν φοβάμαι τον υποβιβασμό γιατί τον έχω ξαναζήσει.

Δεν φοβάμαι τη μιζέρια γιατί στα τόσα χρόνια οι καλές στιγμές ήταν λίγες αλλά ανεξίτηλες.

Δεν με φοβίζει αν θα χαλάσει η φιέστα των 120 ετών. Είμαστε η ζωντανή ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού και αυτό δεν αλλάζει από μια κακή χρονιά.

Αυτό που με φοβίζει είναι όταν ξεχνάμε ποιοι είμαστε και γιατί υποστηρίζουμε αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα. Πάνω απ’ όλα είναι η περηφάνια μας και το φιλότιμό μας.

Ας στηρίξουμε την ομάδα. Ας βοηθήσουμε τους παίκτες να αποβάλουν το άγχος τους και να μας δείξουν αυτό που πραγματικά μπορούν.

Την Τετάρτη δεν νοείται να υπάρξει φίλος του Πανιωνίου που να μην έρθει στο γήπεδο. Και πρώτος απ’ όλους ο Πρόεδρος. Στην πρώτη σειρά των επισήμων. Για να τον βλέπουμε και να μας βλέπει.

Όποιος θέλει και όποιος μπορεί ας αναλάβει τις ευθύνες του. Ο Πρόεδρος να σταθεί στην ομάδα, ο προπονητής να την προετοιμάσει καλά. Οι παίκτες να ματώσουν τη φανέλα. Εμείς, ως φίλαθλοι μπορούμε και πρέπει να είμαστε εκεί και να υποστηρίξουμε την ομάδα.

Κι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά; Θα γράψουμε και αυτή της κατάσταση εκεί που γράψαμε και όλες τις προηγούμενες. Γιατί εμείς δεν ξενερώσαμε ποτέ...Γιατί εμείς θα είμαστε στο Ναό όταν κάποιοι άλλοι θα έχουν φύγει. Γιατί εμείς δεν είμαστε στο γήπεδο για τις επενδύσεις και τα συμβόλαια. Αλλά γι αυτό το σήμα που κάποιοι έχουν την τρελή τύχη να υπηρετούν, χωρίς να έχουν αντιληφθεί το μέγεθός του.

68 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έγραψες!

Οικοδεσπότη, έγραψες! Μπράβο σου!
Προσυπογράφω, με τα δύο χέρια μαζί!

Costix είπε...

Πανιωνια αδελφια,
Δεν εχω γραψει εδω και ενα 24ωρο.
Κλαιω και θα κλαιω για πολυ ακομα με αυτα που συμβαινουν.
Ναι, και φυσικα εχω πιστεψει τον φιλο μου τον Κωνσταντινο Τσακιρη.
Και αν τον εχω στηριξει !!!

Ομως, αν σεβεται τον εαυτο του και την ιστορια του συλλογου, που προς τιμην του τυγχανει να ειναι Προεδρος, συμφωνω τα μαλα οτι την Τεταρτη οφειλει να ειναι στον ΝΑΟ μαζι μας !!! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ !!!
Κωνσταντινε, εδω που φτασαμε, πρεπει να αποδειξεις εαυτον.
Εισαι ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ !!!
ΟΛΟΙ μας περιμενουμε απο σενα, και θα σε στηριξουμε με την περισια μας πνοη.

Την Τεταρτη εγχειριζεται η κορη μου, απο σχετικα χαλαρη αιτια.
Σοβαρη αιτια να απουσιασω !!
Αμ, δεν !!!
Αν ζω, πρωτα ο Θεος, θα ειμαι ΕΚΕΙ !!ΚΑΝΕΙΣ δεν δικαιολογειται να απουσιαζει !!! ΚΑΝΕΝΑΣ !!!

ΚΩΣΤΗΣ ΤΣΑΛΠΑΤΟΥΡΟΣ
ΜΕΓΑΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗς ΠΑΝΙΩΝΙΑΣ ΙΔΕΑΣ

Υ.Γ. brfun, σε σεβομαι ιδιαιτερα (εκτος της μεγαλης συμπαθειας που σου τρεφω) γιατι εχεις το χαρισμα του ΗΓΕΤΗ !!! Να εμπνεεις οταν η μαζα βολοδερνει και χανεται !!!

br fun_atic είπε...

@CostisT
αυτά τα κρασιά Χιλής να τα αποφεύγεις!!!

Griniaris είπε...

Όταν ο φίλος μου ο br θέλει να γράψει,πράγματι ΓΡΑΦΕΙ...Σε ένα πράγμα θα διαφωνήσω μόνο.Διάβασα και σχόλια άλλων φίλων που αναφέρονται στο ότι φταίμε όλοι και να δούμε τι θα κάνουμε...
Ε,λοιπόν όχι.ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΠΟΥΘΕΝΑ.Όταν κλήθηκα να υπερασπιστώ την ομάδα στα μπαράζ,ήμουν εκεί.Όταν έβλεπα την ομάδα να παίζει με τις Κολοπετινίτσες στη β',ήμουν εκεί κι ας σπάραζε η καρδιά μου.Όταν κλήθηκα να στηρίξω Μοβσεσιάν και Ερμείδη για το καλό της ομάδας,ήμουν εκεί.Όταν κλήθηκα από τον Τσακίρη να πάρω ένα διαρκείας το καλοκαίρι,πήρα δύο.Όταν φώναζα για τις ελλείψεις από το Σεπτέμβρη,μου είπαν ότι η ομάδα είναι πλήρης.Όταν φώναζα για το Φερέρα ακόμη και τις καλές μέρες,ήμουν εμπαθής.Όταν φώναζα για τον Ρεκόμπα,μου είπαν ότι είναι ιατρικά τελειωμένος.Εγώ θα κλαίω πάλι αν τυχόν η ομάδα υποβιβαστεί,αλλά πάλι εκεί θα είμαι.Λυπάμαι αλλά δεν θα δώσω σε κανέναν το δικαίωμα να μου πει ότι φταίω κι εγώ.Ειδικά σε αυτούς που βλέπουν τους αγώνες από τον πανάκριβο καναπέ του ευρύχωρου σαλονιού τους...

IWN1998 είπε...

Σίγουρα δεν φταίμε όλοι.

Αλλά λίγη αξία έχει πια ποιος φταίει.

Όσοι ήταν πάντα παρόντες παίρνουμε από το χέρι τους πιο νέους, που δεν γνώρισαν όλες τις πίκρες και πάμε την Τετάρτη και όχι μόνο την Τετάρτη αλλά ως το τέλος, να δώσουμε τις επόμενες μάχες μαζί με τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή μας, έχοντας κατά νου το κείμενο του Griniari...Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές μας, αυτός είναι ο προπονητής μας και για μας είναι οι καλύτεροι...Και ότι και να γίνει, ναι BRF, εκεί θα είμαστε μαζί με την ομάδα, με ή χωρίς Προέδρους που "κουράσθηκαν" ... ή όχι (;;). Η πράξη θα το δείξει. Γιατί ακόμα και στην πτώση, μπορείς να δείξεις ότι έχεις αξία.

antunix είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω…

Griniaris είπε...

Έτσι είναι Ίωνα,εκεί θα είμαστε γιατί αυτό που έγραψα τότε το πιστεύω.Δεν ανέχομαι όμως την υποκρισία και την κοροϊδία.Όπως υποκρισία είναι να κρύβεσαι από αυτούς που ουσιαστικά υποκινείς μέσα από την ίδια την επίσημη εφημερίδα του Πανιωνίου(απαράδεκτο)...

zamis είπε...

Μακη,
Προσβαλεις την νοημοσυνη μου με αυτα που γραφεις για τον Κουμο.Δεν τρεχει τιποτα αλλα δεν μπορω και δεν θελω να επιχειρηματολογω για τον ..ελεφαντα.

υ.γ.1 φυσικα συμφωνω με τα σχολια ολων σας.

υ.γ.2 φταιμε ολοι και να δουμε τι θα κανουμε? Το αλλο με τον Τοτο να το πουμε σημερα η να το αφησουμε για αργοτερα?

zamis είπε...

''Ο ΠΑΣ παίζει τα ρέστα του με τον απογοητευτικό Πανιώνιο που έκανε το λάθος της χρονιάς διώχνοντας τον Φερέρα και που πληρώνει και το γεγονος ότι παίκτες όπως ο Κουμουρτζι και ο Εστογιανόφ σκέφτονται τη μεταγραφή τους.''

νατη η εξηγηση απο τον φωστηρα της αθλητικογραφιας.

zamis είπε...

ο μεγαλος Καρπετοπουλος ηταν πριν,για οσους δεν το καταλαβαν.
Ο δε Φιτσαντωνακης γραφει σημερα οτι...''Ο μεγαλομέτοχος του «ιστορικού» είναι άκρως προβληματισμένος, πλέον σκέφτεται πιο έντονα από ποτέ να πουλήσει τον Πανιώνιο (δεν υπάρχει αγοραστής βεβαίως προς το παρόν)...''

Griniaris είπε...

Έλα βρε zamis,κρατώντας ήθελε να πει ο άνθρωπος αλλά ο δαίμων του τυπογραφείου φταίει...

IWN1998 είπε...

Αντε ...γειά σου... Καρπετόπουλε. Είμαι στο τσακ για πρώτη φορά να βρίσω διαδικτυακά.

Κάποιοι τέτοιοι πήραν τα μυαλά του Τσακίρη και έφεραν το αθλιότερο των προπονητών στον Πανιώνιο.

Και ο ασχετότατος δημοσιογράφος διαπράττει και ηθελημένη παραπληροφόρηση μιλώντας για διώξιμο Φερέρα, που αφού τα έκανε στο χρώμα της Βέλγικης πραλίνας, διαπραγματευόταν κάτι μήνες με βέγικες ομάδες για να φύγει. Ο ίδιος Φερέρα που έλεγε στον Πανθρακικό για οικογενειακά προβλήματα και την ίδια ώρα είχε κλείσει στον Πανιώνιο.

Και ξεχνάει μέσα στη δίνη του μυαλού του, ότι αυτό που βλέπουμε είναι δημιούργημα Φερέρα.

Όποιος θέλει να πουλήσει τον Πανιώνιο, ας μη μας βασανίζει, ας το κάνει και ας φύγει και ας καμαρώνει το έργο του, δηλαδή την εξαθλίωση της πιο ιστορικής ομάδας της Ελλάδας. Θα βάλει τ' όνομά του πλάι σε αυτό του Μοβσεσιάν για πάντα, να το καμαρώνουμε όλοι. Θέλει μια τέτοια διαχρονική δόξα; Στην κρίση του είναι...

Να του θυμήσω πάντως ότι κάποιοι με λίγο μπέσα έστω και ξένοι και προσωρινοί στην ομάδα, όταν έπεσε το 91, θεώρησαν δική τους ευθύνη την πτώση της και έμειναν μαζί της να πολεμήσουν στ' αλώνια της Β' Εθνικής. Μιλάω για τον τότε προπονητή της Βούκοτιτς. Ας παραδειγματιστούν λοιπόν αν ονειρεύονται τη φυγή.

Ίσως πάνω από τα λεφτά, υπάρχουν και άλλες αξίες σε αυτή τη ζωή. Εγώ περιμένω σήμερα, να βγει ο ηγέτης της ομάδας και να εμφανισθεί όπως αρμόζει ο ρόλος του. Θα περιμένω ως το τέλος της μέρας, ελπίζοντας ότι δεν χάθηκαν ολα. Γιατί ακόμα και αν πέσεις, αν έχεις τη δύναμη να σηκωθείς, μπορείς να ελπίζεις. Ας δουν κάποιοι προς την πλευρά του Σπανού, που τόσο οικτήραμε τελευταία για να πάραδειγματιστούν.

IWN1998 είπε...

Διαβάζοντας όλο το σχόλιο Φιτσαντωνάκη, που αναφέρει ότι ο Πρόεδρος είναι στην Αγγλία και επιστρέφει σήμερα, αναρωτιέμαι, που ο καλός δημοσιογράφος έμαθε τις πρόσφατες σκέψεις Τσακίρη για πώληση της ομάδας;...

Ο απαράδεκτος Τύπος, που δεν διστάζει να ανάβει τις φυτιλιές του κατά το δοκούν.

Πρόεδρε έλα πρώτος στο γήπεδο την Τετάρτη και ότι και να γίνει στάσου μπροστάρης.

Δεν ζητάμαι ούτε τίτλους, ούτε μεγαλεία και δεν τα ζητήσαμε τουλάχιστον εμείς οι παλιότεροι σχεδόν ποτέ. Θέλουμε μια ομάδα με την αξιοπρέπεια που αρμόζει στην ιστορία της και μ' ανθρώπους που την διαχειρίζονται, να την αγαπάνε.
Αυτό και μόνο. Αν μπορείς και το θέλεις, κάνε το. Και ανεγκέφαλοι και υβριστές υπάρχουν πάντα καθώς και άνθρωποι που μέσα στην πίκρα τους μιλάνε πέρα από το μυαλό τους.
Ο ηγέτης δεν σκαμπάζει απ' αυτά. Βλέπεις 2500-3000 κόσμο, που με όλα τούτα είναι δίπλα στην ομάδα και παιδεύει τα σωθικά του μαζί της. Με όλα αυτά είναι εκεί κοντά της. Είναι δυνατόν να τ' αγνοείς αυτό;

amanAM είπε...

Πιστεύετε πως ο Καρπετόπουλος και ο κάθε Καρπετόπουλος παρακολουθεί εκ του σύνεγκης τα τεκταινόμενα του Πανιωνίου?

Αμφιβάλλω...

Κάποιοι εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι του Πανιωνίου, τον ενημερώνουν, και αυτός τα κάνει ρεζουμέ και γράφει την άποψη του, που βασίζεται σε όσα του είπαν, και όσα κατάλαβε ο ίδιος.

Οι εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι του Πανιωνίου είναι συκεκριμένοι, και είναι πολύ γνωστές οι απόψεις τους. Δεν είναι λοιπόν παράξενο, και ο Καρπετόπουλος και ο κάθε Καρπετόπουλος να γράφει τέτοια, τέτοια του λένε όσοι ξέρουν, τέτοια αναπαράγει κι αυτός.

Άλλωστε, η επίσημη σελίδα του Πανιωνίου, εκτός των άλλων προβάλλει συγκεκριμένα blogs, τα οποία έχουν συγκεκριμένη άποψη. Δεν νομίζω ο Καρπετόπουλος να κάθεται και να διαβάζει τι γράφει ο καθένας μας, για κάθε ομάδα κλπ. Από τις επίσημες και από τις επίσημα προτεινόμενες σελίδες με πληροφορίες ενημερώνεται ο άνθρωπος, τέτοιες παπαριές συμπεραίνει.

KANTHAR0S είπε...

Φίλε μου τα άρθρα σου είναι ιδιαίτερα εύστοχα και η γραφή σου πλήρως κατανοητή. Τα γραφόμενα σου όμως είναι και κάτι άλλο. Διαχρονικά και ισχύουν όχι μόνο για τον Πανιώνιο, αλλά για οποιαδήπορε ομάδα.

Καλή συνέχεια

Costix είπε...

brfun, μπα φταιει μαλλον η γαμημενη η γραππα μετα τα χιλιανικα κρασια !!!

Παντως εξακολουθεις να με εμπνεεις και sobber !!!

Μεχρι στιγμης ο Τσακ, σε καθε στιγμη κρισης καταφερνε και εκανε μια κινηση και ανετρεπε το σκηνικο. Εχω ειλικρινα μεγαλη αγωνια για το τι θα καταφερει να κανει τωρα !!!

br fun_atic είπε...

@Griniaris
και όμως φίλε μου φταίμε κι εμείς σε κάτι.
Όταν ο Πρόεδρος είπε για πλάκα ότι θα ήθελε 3.000 διαρκείας, φταίμε που δεν αγοράσαμε 4-5.000.

Σαφέστατα τα διαρκείας που αγοράστηκαν είναι ικανοποιητικά, όπως και η στήριξη του κόσμου που πικραίνεται εδώ και δύο χρόνια.

Προσωπικά όμως ήθελα το καλοκαίρι να είχαμε βγάλει την τρέλα που όλοι μας κουβαλάμε.Να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα.

Πριν από δύο χρόνια ρίξαμε κατηγορία τον Ατρόμητο τιμώντας την ιστορία μας και την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος.

dimosthenis είπε...

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: πρώτος πρώτος στα αποδυτήρια, στην εξέδρα. Βγάλτους για φαγητό το βράδυ και ξαλάφρωσέ τους, καντους να νιώσουνε ομάδα.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Βάλτους να σουτάρουν, να πλασσάρουν, να κάνουν κεφαλιές για τα στημένα. Κράτα και κανένα στατιστικό, όσοι πλησιάζουν το 10% ευστοχίας συμπεριλαμβάνονται και τα δοκάρια βάλτους να παίζουνε οι άλλοι να βλέπουνε. Κάνε και καμιά προπόνηση για πέναλτι παίχτες και τερματοφύλακες.
ΕΜΕΙΣ: από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των παιχτών. Οι ίδιοι έβγαζαν μάτια στα μισά του πρώτου γύρου. Τι διάολο ξέχασαν να κλωτσάνε; Ήρθε η ώρα να σπάσει η γκίνια και να σταματήσει η γκρίνια. Αρκετά μεμψιμοιρούμε. Κάποια στιγμή και οι κόντρες μπορεί να μπούνε μας το χρωστάνε.

br fun_atic είπε...

και συνεχίζω

το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα απέναντι στην Καβάλα και σε κάθε άλλη ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα.
Δεν είναι θέμα θέσης ή στόχων. Είναι θέμα αξιοπρέπειας

br fun_atic είπε...

Η χρονιά τελείωσε για τον Φαμπιάν. Χοντρό πρόβλημα...
http://www.sport-fm.gr/article/217768

dimosthenis είπε...

το λέω με συντριβή. δεν άρχισε καν. Δυο τόσο σοβαροί τραυματισμοί, προσφορά μηδέν από τον καλύτερο επιθετικό μας πέρσι. Όσκαρ ατυχίας. Ευκαιρία να παίξουν οι υπόλοιποι και γι αυτόν.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΡΓΟΣ είπε...

Παγωμάρα» επικρατεί στο «στρατόπεδο» του Πανιωνίου, αφού πριν από λίγο το ιατρικό τιμ διαπίστωσε ότι ο Φαμπιάν Εστογιανόφ υπέστη ρήξη χιαστών και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα στον Πανιώνιο, αφού πριν λίγο...



διαπιστώθηκε ότι ο Φαμπιάν Εστογιανόφ έχει υποστεί ρήξη έσω πλαγίου χιαστού, ενώ υπάρχει και πρόβλημα στον πρόσθιο χιαστό του ποδοσφαιριστή των «κυανέρυθρων».
Ο Ουρουγουανός εξτρέμ θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ενώ όπως γίνεται κατανοητό η χρονιά τελειώνει πρόωρα για τον «Λόλο».

Ο Εστογιανόφ βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού ο τραυματισμός τον αφήνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων σε μία περίοδο, που η ομάδα της Νέας Σμύρνης παραπαίει στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Η επιστροφή του παίκτη πάντως, υπολογίζεται σε περίπου τρεις μήνες.
gazzetta

br fun_atic είπε...

sport-fm "Την Κυριακή δεν είχε πρηστεί το πόδι του και το ιατρικό επιτελείο των «κυανέρυθρων» τού είχε ζητήσει να ενημερώσει για την κατάστασή του. Δυστυχώς, χθες πρήστηκε το πόδι του Εστογιανόφ και έγινε γνωστό ότι έχει πρόβλημα και στον πρόσθιο χιαστό. Η επιστροφή του παίκτη υπολογίζεται σε περίπου τρεις μήνες, αλλά θα έχει τελειώσει για εκείνον η χρονιά. ".

br fun_atic είπε...

Εδώ λοιπόν έρχεται και κολλάει το μικρό ρόστερ, ο κουτσός Ρεκόμπα, ο τεράστιος προυπολογισμός και τα χρήματα που μας οφείλει η Α.Ε.Κ αλλά δεν διεκδικούμε με σθένος...

Griniaris είπε...

Δεν πειράζει,η ομάδα είναι πλήρης.Θα αντικατασταθεί με κάποιον από το μικρό και ευέλικτο ρόστερ μας...

ΥΓ.Εμένα μη με υπολογίζετε,έχω ανάποδο πόδι...

antonis είπε...

ΟΙ ΦΟΥΣΚΕΣ ΕΣΤΟΓΙΑΝΟΦ ΡΕΚΟΜΠΑ

Ο Εστογιανιοφ (λεγε με Ταισον) χάνει το υπόλοιπο της σαιζόν. Δυστυχώς τόσο αυτός οσο και ο ΡΕΚΟΜΟΠΑΣ (λέγε με κρετίνο αυτός το είπε) αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ φρου φρου και αρώματα, και από ουσία τίποτα . Μπορεί να γίνομαι σκληρός, ειδικά , τώρα που πρόκειται να χειρουργηθεί , αλλά αυτοί οι 2 παίκτες δε σεβάστηκαν τα χρήματα που τους έδωσε ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ που τους μάζεψε στο παραπέντε από τα αζήτητα, και τους έδωσε χρυσά συμβόλαια.
Δε λέω μεγάλο όνομα ο Ρεκόμπα αλλά η αλήθεια είναι πικρή και πρέπει να λέγετε, ήταν στα αζήτητα , μα στα πολύ αζήτητα και όχι τυχαία όπως αποδείχτηκε.
Όχι δεν είναι ατυχία αυτό που έπαθε ο Εστογιανοφ, απλά έχει κακό ιστορικό και είναι επιρρεπείς στους τραυματισμούς .(Αυτό κάποιοι έπρεπε να το ξέρουν)
Αλλά όταν έχεις ανύπαρκτη διοίκηση που να τα δει αυτά . Ο ΡΕΚΟΜΠΑΣ το καλοκαίρι ήθελε να φύγει, αλλά δεν έβρισκε κορόιδα για καλό συμβόλαιο , και γύρισε πίσω. Τώρα παίζει στη ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ (λέγε με ΝΤΑΝΟΥΠΙΟ).
Οι δυο τους μαζί στα 2 χρόνια είναι ζήτημα αν είχαν 20 με 25 εμφανίσεις και στο μόνο παιχνίδια που παιξανε καλά είναι με τον ΕΡΟΤΕΛΗ στη Κρήτη και τελευταία αγωνιστική πέρσι με τον πεσμένο ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑ.
Στα σοβαρά παιχνίδια ήταν εξαφανισμένοι, και δεν τους αδίκησε κανείς , αυτοί αδίκησαν τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ και τους εαυτούς τους.
Α ΡΕ ΠΑΝΙΩΝΙΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΕΚΟΜΠΕΣ

br fun_atic είπε...

Εγώ πάλι Αντώνη μου θυμάμαι τη δήλωση του Σούπερ Μπόσκο ότι με τις μαγικές μπαλιές του Ρεκόμπα θα βάλει 20 γκολ στη σεζόν.

zamis είπε...

Σε ποια κατηγορια?

br fun_atic είπε...

Δεν θα ήθελα να ερμηνεύσω τον Μπόσκο. Πιστεύω ότι εννοούσε στην πρώτη κατηγορία και σε μία περίοδο. Το μόνο που με μπερδεύει ότι μπορεί να εννοούσε και κάτι άλλο είναι το τριετές του συμβόλαιο :)

IWN1998 είπε...

Το σχόλιο του antoni είναι βγαλμένο μέσα από την πίκρα αλλά δεν ευσταθεί σε πολλά.
Ας βρει ο φίλος το προηγούμενο τραυματισμών Εστογιανόφ στην ως τα φέτος καρριέρα του πριν βγάλει συμπεράσματα.
Ας έχει υπόψη του ότι η Ντανούμπιο είναι μια καλή ομάδα της Ουρουγουάης και στην Ουρουγουάη το ποδόσφαιρο είναι καλύτερο από τη χώρα μας και ο Ρεκόμπα σε κάθε παιχνίδι του κάνει ρεκόρ ασσιστ και παίζει πλέον 90'. Κατά συνέπεια, ναι τον διώξαμε γιατί δεν αντέχαμε οικονομικά το συμβόλαιο αλλά όχι γιατί ήταν άχρηστος. Ο μόνος άχρηστος είναι αυτός που έφτιαξε αυτή την ομάδα έτσι και κάποιοι σχεδιασμοί της διοίκησης, που αποδεικνύονται στην πράξη πόσο ανασφαλείς και επικίνδυνοι ήταν.
Και επίσης αν θυμάται πέρυσι έσωσε τη χρονιά στη Λειβαδιά και παρά τη γκέλα του Μπέλιτς, με το Ρεκόμπα να παίζει μόνος του το Λεβαδειακό.
Το να ζητάμε τα ρέστα από ένα παίκτη γιατί κτύπησε δεν πάει πολύ;
Και είναι σίγουρος ο antonis για το τι έγινε το καλοκαίρι με το Ρεκόμπα και τι συμφωνία υπήρχε ακριβώς με τον Πανιώνιο;

Πέρα απο το σχόλιο του antoni, ήθελα να πω ότι και 4 βδομάδες να έλειπε ο Εστογιανόφ, είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορούσε άμεσα να επανέλθει. Συνεπώς κατ' ουσίαν και τότε άλλες λύσεις έπρεπε ν' αναζητηθούν.

Το ζήτημα είναι πως τέτοιες λύσεις μάλλον είναι πολύ περιορισμένες και δύσκολες πια.

Περαστικά στον Εστογιανόφ.

zamis είπε...

Griniaris coach+midfielder,αυτη ειναι η λυση.

υ.γ.στο β'ημιχ θα κανει αλλαγη τον εαυτο του και θα γινεται επιθετικος.

br fun_atic είπε...

Τα παιχνίδια με το ΠΟΚ είναι έξι. Το θέμα είναι τι κάνεις σε όλα τα υπόλοιπα.

Από την ώρα που έφυγε ο Ρεκόμπα δεν ξαναείδαμε κάθετη πάσα. Η έννοια της ασιστ είναι επίσης άγνωστη λέξη γιατί όλοι κινούνται με ατομικές προσπάθειες.

Τι ψάχνεις τώρα Αντώνη μου; Έχουμε να κερδίσουμε από τον Δεκέμβριο (θα σας υπενθυμίσω βέβαια ότι πριν το παιχνίδι είχαμε κάνει παγκόσμιο) και να σκοράρουμε τέσσερις αγωνιστικές.

Και στα νησιά Πίπι να παίζει ο Ρεκόμπα δεν τον έχουμε αντικαταστήσει. Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή ο Πανιώνιος ήταν φρέσκος όσο είχε κέφια ο Φαμπιάν.

Μετά μπήκε ο Φανούρης που δεν έδειξε τίποτα, ο Ριέρα που ανεβοκατέβαινε, ο Μπόσκο που ήταν όπου μπορείς να φανταστείς εκτός από την περιοχή, ο Μπουβάλ που για να τον καταλάβουν οι αμυντικοί έπρεπε να τους στείλει εξώδικο, ο Κούμο που είχε βαλθεί να ξεκάνει τα περιστέρια του Αγίου Ανδρέα, ο Λάτκα που σημάδευε τα μπολ μπόι και δεν συμμαζεύεται.

Από την άλλη, ένα σουτ έκανε ο Επστάϊν και μπήκε μέσα (μεταξύ μας ήταν λάθος του διαιτητή που σταμάτησε τη φάση).

Το ζήτημα είναι ότι ο Μπόσκο ξέρει μπάλα, ο Κούμο είναι πολύ καλύτερος από αυτό που παρουσιάζει φέτος, ο Ριέρα γερός επιθετικός και τσαμπουκάς, ο Φανούρης αποδεδειγμένα χρήσιμος.Τι να πεις; Πως να τους κρίνεις; Γι αυτό που παρουσιάζουν ή γι αυτό που πραγματικά είναι;Έχουν χάσει τον ποδοσφαιρικό τους τσαμπουκά. Χρειάζεται ένα κλικ για να πάρει η ομάδα τα πάνω της. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το κλικ θα γίνει την Τετάρτη.

antonis είπε...

Φιλε Ιωνα ,

Έχεις δίκιο ότι είμαι πικραμένος με την πορεία της ομάδας, αλλά οι η κριτική μου για τον ΡΕΚΟΜΠΑ γίνεται εν ψυχρώ και όχι εν θερμό .
Όλοι χαρήκαμε με την απόκτηση αυτού του παίκτη , ακόμα και φίλαθλοι άλλων ομάδων.
Κάνεις δεν μουρμούριζε όταν κατέρρεε μετά το 60, και όταν πάθαινε θλάσεις με το που ανέβαζε στροφές.
Όλοι περιμέναμε καλοπροαίρετα χωρίς ίχνος αποδοκιμασίας να μας δείξει πραγματικά τι αξίζει.
Αν βέβαια θέλουμε να είμαστε σωστοί , για τα λεφτά που πήρε και το όνομα που είχε, περιμένεις άμεσες λύσεις , δηλαδή να μπαίνεις μέσα και αυτόματα να κάνεις την διάφορα.
Μόνο που οι ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ δεν είδαν καμία διαφορά , το μονό που είδαν για ένα χρόνο , ήταν η μαγική μπαλιά του γκολ στο Γκοζάνγκα με τον Αρη , το γκόλ στο Λεβαδειακο και η 5αρα στον Εργοτέλη.(Δε νομίζεις ότι είναι λίγα)
Εκνευριστικά με το τραυματισμό του Εστογιανοφ, γιατί αισθάνθηκα ότι τελικά θα φύγει και αυτός από τον Πανιώνιο χωρίς να έχει προσφέρει τίποτα ουσιαστικό.
Δεν ξέρω αν έχω αδικήσει τον ΡΕΚΟΜΠΑ και τον ΕΣΤΟΓΙΑΝΟΦ , σε κάθε περίπτωση ομως υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα να το αιτιολογήσει κάποιος αυτό.

Τέλος μην ξεχνάμε ότι ο ερχομός τους ανέβασε την αλαζονεία του ΤΣΑΚΙΡΗ και του ΧΟΥΤΟΥ στα ύψη και είχαμε την απομάκρυνση του ΛΙΝΕΝ.(Σε αυτό δε φταίει ο Ρεκόμπα)
Ήταν η αρχή των δεινών του συλλόγου που βιώνουμε μέχρι σήμερα.

zamis είπε...

Τι να τον κανει μωρε Antoni τον Λινεν με Ρεκογιανωφ και Φουφουτο?
Εδω δεν μπορουσε να φτιαξει την αμυνα με τα παλτα του ο αχρηστος στην τακτικη.

br fun_atic είπε...

Όλοι μας μιλάμε για την πορεία της ομάδας, για τον Ρεκόμπα, για το ξενέρωμα του προέδρου, γιά τις αποτυχίες και ξεχνάμε κάτι πάρα πάρα πολύ σπουδαίο.

Δεν ήταν μόνο ο Λίνεν που έφυγε.
Ο Πανιώνιος σε διοικητικό επίπεδο έχασε τα τελευταία δύο χρόνια πάρα πολλά στελέχη.

Δεν θα ήθελα να κρίνω ποιός ήταν περισσότερο ή λιγότερο σημαντικός ή ποιός μπορεί να οφέλησε ή να έβλαψε την ομάδα. Δεν το ξέρω άλλωστε.Παραθέτω τα ονόματα απλά για την ιστορία.

Μετράμε: Λίνεν, Σταματόπουλος, Δέδες, Γαλλής, Μαυρόπουλος, Τσέλιος και Απέγητος. Ο καθένας από αυτούς το αντικείμενό του το ήξερε καλά.

Να πούμε επίσης ότι κάποιος διάλεξε και έφερε στον Πανιώνιο παίκτες όπως ο Κούμο, Φερνάντεζ, Πλέτζ, Ενσαλίβα,Τζιμπουρ, όπως επίσης κάποιος έκλεινε με καλούς όρους παίκτες για τον Πανιώνιο, οι οποίοι για άγνωστους σε εμένα λόγους ποτέ δεν αποκτήθηκαν.

Φήμες, χωρίς ποτέ να αποδειχθεί τίποτα και για κανέναν υπήρξαν γιά όλους (διαφορετικές βέβαια γιά τον καθένα). Μήπως όμως όλοι αυτοί είχαν συμβάλει ο καθένας με τον τρόπο του στην άνοδο της ομάδας;

Μήπως δεν μπορέσαμε να τους αντικαταστήσουμε σε επίπεδο στελεχών;

Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι κάποιος έβλαψε την ομάδα, μήπως παράλληλα την είχε βοηθήσει σε κάποιο άλλο τομέα;

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν πρόσωπα του στενού κύκλου του προέδρου. Αλήθεια, σήμερα ποιούς εμπιστεύεται;Γιατί θεωρεί ότι είναι τόσο δύσκολο να βρει στελέχη ώστε αναγκάζεται να ρωτήσει τους παριστάμενους της Γ.Σ, όπως μας μετέφερε ο Βασίλης, αν κάποιος ενδιαφέρεται να μπει στο Δ.Σ;Δυσκολεύεται να βρει ανθρώπους με όρεξη και γνώσεις ή ανθρώπους εμπιστοσύνης;

Προχθές που έπρεπε να μιλήσει κάποιος στους συγκεντρωμένους οπαδούς γιατί έπρεπε να είναι ο σπουδαίος αρχηγός Μανιάτης και ο Μπόσκο και όχι κάποιος απο τα διοικητικά στελέχη; Γιατί είναι κουτό να πιστεύουμε ότι τελικά ο κόσμος είχε πρόβλημα με τους παίκτες.

Να μην ξεχνάμε επίσης ότι μετά τη απομάκρυνση του Λίνεν, υπήρξε εκείνο το περίφημο Δ.Σ, που οδήγησε τον Τσακίρη στην αποπομπή όλου του συμβουλίου και στην ανάληψη της διοίκησης αποκλειστικά από τον ίδιο και ανθρώπους της εμπιστοσύνης του (βλέπε συγγενικό του πρόσωπο - καθ' όλα αξιόλογο και εκπροσώπους οργανωμένων οπαδών).Το περσινό καλοκαίρι υπήρξε και δεύτερη διοικητική μεταρρύθμιση στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Δυστυχώς όμως τίποτα δεν άλλαξε προς το καλύτερο αφού είναι βέβαιο ότι δεν έγινε καλή δουλειά ούτε σε επίπεδο μεταγραφών, ούτε σε επιπεδο αποδεσμεύσεων.

Η αρχή των προβλημάτων λοιπόν βρίσκεται εκεί και όχι αποκλειστικά στην απομάκρυνση του Λίνεν (η οποία βέβαια είναι ένα κορυφαίο γεγονός) ή την έλευση των Ρεκόμπα και Χούτου.

Ισως η ύβρις δεν ήταν η υπερβατική ομάδα, αλλά η υποτίμηση της συμβολής σε διοικητικό επίπεδο κάποιων ανθρώπων.

zamis είπε...

Θα το ξαναπω.
Δεν ειναι δυνατον οχι μονο να μην μπορεις να στελεχωσεις την παε επι δυο χρονια αλλα να εχεις φτασει και σε αυτη τη διοικητικη ανυπαρξια.Λυπαμαι αλλα δεν το αγοραζω.
Αυτονοητα πραγματα λεω.

br fun_atic είπε...

Εξαρτάται ποιο είναι το κριτήριο επιλογής του διοικητικού στελέχους. Αν πρέπει να είναι φουλ επαγγελματίας ή απλά Πανιώνιος με ελεύθερο χρόνο, τότε πράγματι δεν δικαιολογείται.

Αν πρέπει να είναι γνώστης του αντικειμένου ΚΑΙ Πανιώνιος τότε είναι λογικό να έχεις καθυστερήσεις.

Αν πρέπει να είναι ΚΑΙ γνώστης ΚΑΙ Πανιώνιος ΚΑΙ προερχόμενος από τον κύκλο εμπιστοσύνης του Προέδρου, τότε πραγματικά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Αν πρέπει να έχει όλα αυτά ΚΑΙ επιπλέον να εγκρίνεται και από τον κύκλο του Προέδρου, τότε μιλάμε γιά το τζακ ποτ.

zamis είπε...

Επειδη δεν θελω να γραψω τιποτα χοντρο ουτε να το παω αλλου,θα πω μονο οτι δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα.
Και σιγουρα δε γουσταρω να με περνανε για μικρο παιδακι.Διοτι οι αιτιασεις ειναι τετοιου επιπεδου.

br fun_atic είπε...

Όπως με ενημέρωσε ο καλός ρεπόρτερ του μπλογκ, αυτή τη στιγμή διεξάγεται προπόνηση της ομάδας στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης.
Κάποιοι έχουν πάει με διάθεση να τα "χώσουν" (βρισιές, κροτίδες κ.λ.π), κάποιοι άλλοι έχουν πάει γιά να τα "χώσουν" σε αυτούς που τα "χώνουν", και ασφαλώς υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν το αυτονόητο. Ανεβάζουν το ηθικό των παικτών.

zamis είπε...

Και επιτελους δηλαδη.
Μοιαζουμε με τη νεα δημοκρατια οπου ολοι εκλεβαν και εφταιγαν εκτος απο τον ..καταλληλοτερο που επαιζε playstation αλλα τον προδωσαν οι διπλα του.

jim είπε...

επιτέλους μια σωστή προσεγγισή της καταστασεώς μας .μπραβο.παμε γερα και ολα θα πανε καλα με ψυχραιμια και προσπαθεια.χαιρετισμους απο την θεσνικη.

IWN1998 είπε...

Η σωστή προσέγγιση της κατάστασής ελπίζω να μην υπονοοείται ότι είναι να πάμε να παίξουμε play station.

Όσοι τα χώνουν στους παίκτες έχουν την ελπίδα μάλλον ν' αυξήσουν και άλλο το άγχος τους. Έτσι σίγουρα θα βελτιωθούν.
Ελπίζω τότε αυτούς τους "χώστες' να τους δούμε πλάι μας στη Β' Εθνική του χρόνου...

Griniaris είπε...

Το θέμα των στελεχών πρέπει να το βάλουμε στη σωστή του βάση και τότε ξεκαθαρίζουν πολλά.Ο ίδιος ο πρόεδρος είπε ότι δεν μπορούμε να βρούμε έναν Πανιώνιο δικηγόρο για να μην πληρώνουμε ολόκληρο δικηγορικό γραφείο.Μεγάλα παιδιά είστε,φαντάζομαι καταλαβαίνετε τι στελέχη ψάχνουμε τόσο καιρό και δεν βρίσκουμε.Τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση...

br fun_atic είπε...

Είναι και ο Τσακ στο γήπεδο και μιλάει στους Πάνθηρες. Όταν ολοκληρωθεί το ρεπορτάζ θα σας ενημερώσω.

zamis είπε...

Τωρα ησυχασα.

br fun_atic είπε...

ο Jon θα μας δώσει μεγάλη αποκλειστικότητα. Φιτσαντωνάκη, σπορφμ, νόβα και λοιποί eat out dust.Κρίμα που δεν έχω βαν εξωτερικών μεταδόσεων :)

br fun_atic είπε...

Νέα από την προπόνηση: Το κλίμα αρχικά ήταν εκρηκτικό με κάποιος να βρίζουν και να ρίχνουν κροτίδες. Κάποιοι φίλοι αντέδρασαν σε αυτή τη συμπεριφορά. Συνολικά ήταν συγκεντρωμένα 150-200 άτομα, στα οποία μίλησε ο Πρόεδρος. Του έκαναν τα παράπονά τους, ανέλαβε τις ευθύνες του και υποσχέθηκε ότι θα μπει μπροστά για να βγει το ταχύτερο δυνατό η ομάδα από το αδιέξοδο.
Μετά το τέλος της προπόνησης παρέμειναν στο γήπεδο οι Μπουβάλ, Ριέρα και Μπάλαμπαν για εξτρά προπόνηση και χειροκροτήθηκαν κατά την αποχώρησή τους.

br fun_atic είπε...

Δεν έγινε κάτι συγκλονιστικό ή παράξενο. Ούτε κάτι απρόβλεπτο.

Ο.Κ
Μια νίκη χρειαζόμαστε για να πάρουμε τα πάνω μας. Ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο για να ζεσταθούμε όλοι. Άντε ρε παλικάρια, δεν είναι δύσκολο.

IWN1998 είπε...

Καλά έκανε και τους κράτησε για έξτρα προπόνηση. Είναι σημαντικό να μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις όποιες ευκαιρίες.
Ακόμα και όταν παίζαμε πολύ καλά, δύσκολα παίρναμε τις νίκες γιατί δεν αξιοποιούσαμε και τότε αυτά που δημιουργούνταν, πόσο μάλλον τώρα.
Σκεφθείτε να μην φωνάζαμε για μεταγραφές. Τώρα ούτε αυτόν τον άμοιρο το Μπουβάλ δεν θα είχαμε μπροστά.
ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ.

Griniaris είπε...

Όταν είπε ότι θα μπει μπροστά,φαντάζομαι ότι θα εννοούσε να είναι κοντά στην πόρτα...
Και μια και μιλήσαμε και για παραβολές...Όταν οι στρατιώτες που δίνουν τη μία μάχη μετά την άλλη στην πεδιάδα γυρνούν και βλέπουν τη σημαία και το στρατηγό να λείπουν από το λόφο,δεν απέχουν και πολύ από το να τα παρατήσουν.Και δεν θα κατηγορήσει κανείς τους στρατιώτες γιατί αν μεν πολέμησαν καλά και έχασαν,δεν φταίνε,αν δε πολέμησαν χάλια φταίει ο στρατηγός που τους διάλεξε και τους έστησε...

IWN1998 είπε...

Φίλε Griniari ελπίζω να μην εννοεί με το θα μπεί μπροστά, ότι θα παίξει σέντερ φορ.

Griniaris είπε...

Κοίτα Ίωνα,τώρα που το λες...Μαζί με τον αγώνα κυπέλλου,έχουμε να σκοράρουμε πέντε ολόκληρα παιχνίδια.Μήπως να τον δοκιμάζαμε;

Katrinos είπε...

http://www.sportdog.gr/v3/article.aspx?id=123645

Αυτό έγινε πριν φτάσω εγώ (αποκλείεται να μη το πήρα χαμπάρι)

Σήμερα ο Τσακ (ως άνθρωπος) ανέβηκε κατά πολύ στην εκτίμηση μου , διότι είχε τα άντερα να αντιμετωπίσει και κυρίως να συζητήσει με 150 ανθρώπους χωρίς να ξέρει εκ των προτέρων τις διαθέσεις τους. Έδειξε ότι πονάει αν όχι περισσότερο ,τουλάχιστον το ίδιο με εμάς.Με ένα μεγάλο αλλά....... φάνηκε και πάλι πόσο μόνος είναι. Δεν μπορεί να συνεχίστεί αυτό , δεν είμαι σίγουρος όμως εαν το έχει καταλάβει 100% και κυρίως εαν το έχει καταλάβει τι είδους ανθρώπους πρέπει να μαζέψει γύρω του, ώστε να διοικηθεί η ΠΑΕ σωστά.
Επίσης φάνηκε ότι θα μπεί μπροστά ώστε να σωθεί γρήγορα η παρτίδα.
Griniari , δεν μου φάνηκε να αποζητά έξοδο, τουλάχιστον σήμερα μπήκε, δεν βγήκε.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε εκεί και να βάλουμε πλάτη.

Υ.Γ Του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει, τα περι πέμπτης θέσης σε σχέση με την απόδση του ΠΑΟΚ και του Άρη. Η απάντηση ήταν κατηγορηματική. Άλλο πράγμα εννοούσε , ότι δηλαδή δεν μπορείς να θεωρείς ΔΕΔΟΜΕΝΗ την πέμπτη θέση και να θεωρείς καταστροφή π.χ την 6η, θέση την οποία τουλάχιστον εγώ βρίσκω απόλυτα λογική.

br fun_atic είπε...

Μα με το αγγούρι πρόγραμμα που έχουμε, λέτε να δηλώσει κανείς ότι μπαίνει πίσω;

br fun_atic είπε...

Το άρθρο μιλάει για προπόνηση στο Κορωπί.Δεν έχασες τίποτα δαιμόνιε ρεπόρτερ!!!

br fun_atic είπε...

Ας οργανωθούμε!!!ας οργανωθούμε!!!

Griniaris είπε...

Συγγνώμη αλλά το θα μπει μπροστά στην παρούσα χρονική περίοδο δε μου λέει τίποτα.Θα πάρει παίκτες στα απίστευτα κενά που έχουμε;Θα αλλάξει τον προπονητή;Θα φέρει πίσω τον Ρεκόμπα;Θα πληρώσει τους διαιτητές;Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι πια στα χέρια του.Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι τον κυματοθραύστη στις όποιες δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του κόσμου,αναλαμβάνοντας την ευθύνη.Τα πάντα είναι στους παίκτες και τον προπονητή.Αν τα καταφέρουν αυτοί πρέπει να πάρουν και τα εύσημα...

amanAM είπε...

To λάθος δεν ήταν του διαιτητή που υπέδειξε το φάουλ, αγαπηγέ Μπρφάν, αλλά του Ανδριόλα και των αμυντικών, που σταμάτησαν στο σφύριγμα του διαιτητή και δεν σταμάτησαν το χλιαρό σουτ για να μην μπει γκολ και να λένε διάφορα οι Γριές.

Κανονικά, έπρεπε ο διατητής να δείξει κίτρινη κάρτα σε αυτόν που σούταρε, διότι το σφύγιγμα ακούστηκε πεντακάθαρα μέχρι την εξέδρα, και αρκετή ώρα μετά, ενώ όλοι σταμάτησαν, ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή έκανε το σουτ προς την εστία. Εδώ κιτρινίστηκε ο Φαμπιάν στο Περιστέρι ενώ δεν ήταν οφσάιντ, ενώ η παλιόγρια όχι.

Για το εάν έπρεπε να αφήσει ή όχι πλεονέκτημα, θα χρησιμοποιήσω την ανάλυση του έκαναν σε παρόμοια φάση του Ολυμπιακού, στον αγώνα που ακολούθησε χρονικά, με τον Αστέρα.

Εκεί ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα, οι αμυντικοί δεν σταμάτησαν την προσπάθεια, και ο παίκτης του Ολυμπιακού που πήρε την μπάλα, δεν ευστόχησε, σούταρε στα ουράνια, και διαμαρτυρόντουσαν για τον μη καταλογισμό του φάουλ που προηγήθηκε, σε πλεονεκτική θέση έξω από την περιοχή.

Είπαν λοιπόν οι ειδικοί, πως... όταν ένα φάουλ γίνεται σε πλεονεκτική θέση, από μόνο του το φάουλ είναι πλεονέκτημα για να δημιουργηθεί επικίνδυνη κατάσταση στην αντίπαλη περιοχή, και μόνο εάν ο παραλήπτης του πλεονεκτήματος είναι σε προφανή θέση για γκολ, αφήνεται το πλεονέκτημα.

Ο παίκτης του Ηρακλή φυλασσόταν από 2 αμυντικούς, οι οποίοι δεν αντέδρασαν όταν πήρε την μπάλα, γιατί είχε ήδη σφυριχτεί το φάουλ.

Δεν αντέδρασε ούτε ο Ανδριόλας, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπει το γκολ, και να αισθανθεί ένοχος ο διαιτητής γιατί δεν άφησε το πλεονέκτημα, διότι δεν είχε πλήρη αντίληψη εάν ήταν όντως σε πλεονεκτική θέση για γκολ ή όχι, με αποτέλεσμα ούτε κιτρίνησε τον παίκη του Ηρακλή που σούταρε, και ζήταγε συγνώμες...

Εάν δεν είχε σφυρίξει, θα πέφτανε όλοι να τον φάνε γιατί δεν σφύριξε το φάουλ, αφού οι αμυντικοί θα έκαναν την προφανή δουλειά τους...

Δεν βγαίνει άκρη.

General Tanz είπε...

Με καλυπτει 100% η αποψη AmanAM.

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Σορυ που θα χαλάσω λίγο το κλίμα, αλλά μήπως ορισμένοι και ιδιαίτερα ο ο Αμαναμ θα πρέπει να σταματήσει να με βλέπει πίσω από κάθε "κακό" της ομάδας; Ειλικρινά δεν ξέρω αν του ε΄χω κάνει κάτι προσωπικά, που δεν του ε΄χω κάνει, αλλά παρκαλώ πολύ αν έχει κάτι μαζί μου να το πει ευθέως.

Λοιπον στο σχόλιο του για τον καρπετόπουλο και ένα παιδί καταλαβαίνει ότι με "φωτογραφίζει". Ειλικρινα δεν μπορώ να τον καταλάβω. Τόση εμπάθεια δεν μπορώ να την καταλάβω.

Λοιπ΄πον κύριε Αμαναμ ο Καρπετόπολος σχεδόν κάθε εντός έδρας ματς είναι στη Νέα Σμύρνη. εχει άριστη σχέση με τον Τσακίρη, ενώ είναι κάτοικος Νέας Σμύρνης, μόνιμος θαμώνας της πλατείας και των εκεί καφέ, ενώ είναι δημοσιογράφος με πολύ καλές πηγές και επαφές. Οχι δεν τον εημερώνω εγώ.

Επίσης εγώ συμφωνώ με την απομάκρυνση του φερέρα. Το εχω γράψει εδώ στον BR...

Επίσης συνεχίσεις να λασπολογείς γράφοντας: "Άλλωστε, η επίσημη σελίδα του Πανιωνίου, εκτός των άλλων προβάλλει συγκεκριμένα blogs, τα οποία έχουν συγκεκριμένη άποψη". Η επίσημη σελίδα εκτός από το δικό μου προβάλει και μπλογκ που έχουν αντίθετη άποψη με την ΠΑΕ (βλέπε Ιωνες).

Γιατί βρε άνθρωπε του θεού σε πολύ άσχημες εποχές με στοχοποιείς με τέτοιο τρόπο; Γιατί;

Ζητώ συγνώμη απ' όλους τους υπόλοιπους αλλά δεν ανέχομαι ρε παιδιά αυτή τη λάσπη. Δεν την ανέχομαι..

Μάκης Διόγος

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Δεν θελω να το παιζω κλάψας. Δεν μ' αρέσει και είμαι πολύ περήφανος άνθρωπος, αλλά όλα έχουν ένα όριο.

Ναι να με κράξει κάποιος για τις απόψεις μου. Δεκτό. Αλλά όχι και να με "φωτογραφίζει" ότι καθοδηγω άλλους. Σιγά ρε ποιος είμαι;

Και πάλι σορυ που αναγκάζομαι να μιλάω για τον εαυτό μου, αλλά θεωρ ότι το ποστ το αμαναμ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο...

Τέτοια αντιπάθεια πια; Γιατί;

Οτι εχω να πω το γραφω με το όνομα μου..

Μάκης Διόγος

IWN1998 είπε...

ΟΚ, κε Διόγο, μέσα στην πίκρα σε πήρε αμπάριζα και σένα η δαιμονοποίηση.
Δεν χρειαζόμαστε τώρα να μαλλώνουμε μεταξύ μας.
Κάπου ως συνήθως τα παραπονά μας για την ΠΑΕ μάλλον ξέσπασαν υπερβολικά σε διάφορες περιπτώσεις.

Ο Καρπετόπουλος πάντως έχει φερερομανία από μόνος του και δεν χρειάζεται ούτε Διόγους ούτε Παπαδάκους για να εκφράζει παρόμοιες μανίες. Το χειρότερο είναι ότι δείχνει πως δεν παραδέχεται τις λάθος κρίσεις του. Ειλικρινά μετά το σημερινό δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο κάποιος ν' ασχολείται με εγωπαθείς τέτοιου είδους.

IWN1998 είπε...

Πάντως θ' άξιζε τον κόπο να μάθουμε κάποτε για ποιούς παίκτες διαμαρτυρήθηκε ο Φερέρα στην τελευταία συνάντησή του με τον Τσακίρη. Έτσι για να καταλάβουμε τέλος πάντων τι εξέφραζε αυτός ο άνθρωπος.

Όπως ίσως θα ήταν κάποια στιγμή σημαντικό να γνωρίζαμε αν όντως χρησιμοποίησε την ίδια δικαιολογία με τότε στον Πανθρακικό περί σοβαρού οικογενειακού προβλήματος, που μπορεί μεν ν' αληθεύει αλλά δεν είναι λίγο περίεργο και στις δυο περιπτώσεις να έχει από πίσω έτοιμη τη νέα δουλειά;

Τέλος αν θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για κάτι ακόμα σχετικό με τον Τύπο σήμερα είναι και αυτή η μπηχτή Φιτσαντωνάκη ότι σκέφτεται ο Τσακίρης πλέον σοβαρά να πουλήσει ενώ ο Τσακίρης ήταν εκτός Ελλάδος. Πως ο καλός δημοσιογράφος έμαθε τις μυστικές σκέψεις του απόντος Τσακίρη; Πόσο βιάζονται να διώξουν τον Τσακίρη από τον Πανιώνιο εν τέλει; Πόσο πολύ επιθυμούν την εξόντωση της ομάδας;

amanAM είπε...

δεν γνώριζα πως είστε ο μόνος δημοσιογράφος που ασχολείστε με τον Πανιώνιο.

Δεν στοχοποιώ εσάς, αλλά και εσάς.

Δεν σας αρέσει να είστε στόχος σχολίων? Σας αρέσει όμως να στοχοποιείτε άλλους! Για παράδειγμα, αυτόν τον έρμο τον Κουμουρτζί τον έχετε αλαλιάσει!!!

Όπως είπα με σαφήνεια, δεν νομίζω πως ο κάθε Καρπετόπουλος έχει δικιά του άποψη, αλλά επηρεάζεται από όσα μαθαίνει και ακούει από γύρω τριγύρω.

Όπως μας αποκαλύψατε, ο ίδιος ο Καρπετόπουλος, ενημερώνεται άμεσα από τον πρόεδρο, λόγω προσωπικής σχέσης μαζί του την οποία χαρακτηρίζετε άριστη, καθώς και από τους θαμώνες της πλατείας. Δεν γνώριζα ότι παρακολουθεί από τόσο κοντά τα παιχνίδια του Πανιωνίου, βέβαια ο Καρπετόπουλος, δεν αρκείται στα σχόλια μόνο για τον Πανιώνιο που προφανώς παρακολουθεί από τόσο κοντά, αλλά σχολιάζει όλες τις ομάδες. Για τις υπόλοιπες ομάδες, πως ενημερώνεται? Είναι παράλογο να υποθέσω πως είναι αδύνατον να παρακολουθεί από κοντά όλες τις ομάδες, και να βασίζεται η πληροφόρηση του σε άλλους συναδέλφους του, που είναι πιο εξειδικευμένοι στο ρεπορτάζ μιας ομάδας?

Υποθέτω πως ο Καρπετόπουλος θα έχει επαφές και με τον τυροπιτά.

Άρα έχει πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση ο Καρπετόπουλος, ειδικά στα θέματα του Πανιωνίου!!!

Τα περί του ήθους μου, τα είχαμε ήδη συζητήσει από καιρό, άρα δεν θα έπρεπε να σας εκπλήσσει η εμπάθεια που ανακαλύψατε στο πρόσωπο μου. Εδώ καταλάβατε το ήθος μου, στο πόσο εμπαθής είμαι θα είχατε δυσκολία να βγάλετε συμπεράσματα?

Τότε βέβαια, εσείς θεωρήσατε ότι το ήθος μου ήταν για τα μπάζα, γιατί έλεγα πως ο Φερέρα έπρεπε να μας αδειάσει την γωνιά, πριν φτάσουμε στο σημείο που είμαστε τώρα, με το ένα πόδι στην βήτα εθνική. Τώρα, προφανώς συμφωνείτε στο ότι έπρεπε να φύγει ο Φερέρα.

Δεν ξέρω τι λέτε στις προσωπικές σας συζητήσεις, αλλά επισήμως, ο Φερέρα δεν εκδιώχτηκε, αυτός μας βαρέθηκε και παραιτήθηκε.

(συνεχίζεται...)

amanAM είπε...

(η συνέχεια...)

Για να σας λύσω λοιπόν τις απορίες, δεν σας γνωρίζω παρά ελάχιστα, και μου είστε παγερά αδιάφορος. Δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα μαζί σας, απλώς διαφωνώ μαζί σας στο θέμα της στοχοποίησης παικτών, διότι θεωρώ ότι λειτουργεί αποπροσανατολιστικά στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων, και όσο τα πραγματικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται, τόσο αυτά θα μας τραβάνε από το πόδι και θα μας βυθίζουν.

Το πρόβλημα του Πανιωνίου, δεν είναι ο Κουμουρτζί. Το πρόβλημα είναι γιατί περιμένουμε τα πάντα από έναν εμφανώς ντεφορμαρισμένο παίκτη, που έτσι κι αλλιώς είναι μέτριος. Το πρόβλημα είναι ποιοί και πως διοικούν, ποιοί και πως επιλέγουν παίκτες, προπονητές, συνεργάτες κλπ.

Εσείς κύριε Διόγο, ο κύριος Καρπετόπουλος (προφανώς), καθώς και κάθε άλλος δημοσιογράφος που ασχολείστε από κοντά με τον Πανιώνιο, θεωρώ βέβαιο πως γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι η μέχρι τώρα ανυπαρξία πραγματικής διοίκησης της ομάδας, και όσο χαϊδεύετε τα αυτιά του Τσακίρη, αποπροσανατολίζετε τον κόσμο με τα δημοσιεύματα σας, στοχοποιώντας κάποιους συγκεκριμένους παίκτες, προσφέρετε λάθος υπηρεσίες στην ομάδα, κατά την γνώμη μου πάντα.

Εσείς ανάβετε το φυτίλι για λαϊκά δικαστήρια κατά παικτών, και όσο θα βλέπω προσπάθειες αποπροσανατολισμού, εγώ θα σας κατακρίνω.

Εσείς οι δημοσιογράφοι, έχετε συνηθίσει μόνο να κρίνετε τους άλλους. Κρίνεστε όμως και εσείς. Γιατί σας κακοφαίνεται αυτό?

Πάμπολλες φορές έχω εξηγήσει γιατί διαφωνώ μαζί σας. Εάν ήμουνα κακόπιστος, απλώς θα σας κατηγορούσα, δεν θα έγραφα επιχειρήματα, ούτε θα ανέπτυσσα αναλυτικά το σκεπτικό μου.

Ενώ εσείς, όταν αμφισβητήσατε το ήθος μου, καθώς και τώρα που με θεωρείτε εμπαθή, με περισσή ευκολία προβαίνετε σε χαρακτηρισμούς, για κάποιον που γνωρίζετε ελάχιστα, εμένα.

Καλημέρα, και όλες οι ευχές μου για μια μεγάλη νίκη σήμερα.

ΥΓ. Τα στοιχεία μου είναι γνωστά, αλλά για να μην παιδευτείτε να τα βρείτε, όποτε μου τα ζητήσετε, θα σας τα διαθέσω άμεσα.

Αντωνης Μάγγος
Εσπέρου 19 Π Φάληρο

General Tanz είπε...

Για να μην παρεξηγηθω, εγραψα οτι με καλυπτει 100% η αποψη του Αντωνη σε οτι αφορα στην αναλυση που εκανε στην φαση του γκολ του Ηρακλη.
Το ξεκαθαριζω, γιατι βλεπω οτι ανεβηκαν οι τονοι!!

amanAM είπε...

Εγώ το είχα καταλάβει. Από κει και πέρα όμως, το να διαφωνούμε και να συζητάμε επί της διαφωνίας, δεν σημαίνει ότι υπάρχουν ανεβασμένοι τόνοι.

Αλοίμονο, δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι με όλους.

Είμαι βέβαιος, πως εάν συναντηθούμε ξανά στο μέλλον, θα είμαστε φίλοι και αγαπημένοι, δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί του, ούτε πσιτεύω ότι αυτός έχει κάποιο πρόβλημα μαζί μου.

Δεν αμφισβητώ την αγάπη κανενός οπαδού προς την ομάδα μας, και ποτέ δεν θα αμφισβητούσα την αγάπη του Διόγου προς τον Πανιώνιο. Το ότι βλέπουμε όμως τα πράγματα διαφορετικά, είναι ηλίου φαεινότερο, αν και στο θέμα Φερέρα που είχαμε διαφωνήσει προ καιρού, τελικά κατέληξε κι αυτός στην ίδια άποψη με εμένα.

Απλώς, αυτός πιστεύει πως υπηρετεί τον Πανιώνιο λέγοντας μέρος της αλήθειας (έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον), ενώ εγώ θεωρώ ότι πρέπει να λέμε τα πράγματα όπως τα βλέπουμε, έστω κι αν ενοχλεί αυτό.

Σίγουρα είναι πιο έμπειρος από εμένα, είναι πιο γνώστης των θεμάτων, αλλά κι εγώ, έχω κάθε δικαίωμα να έχω την άποψη μου, με όσα ξέρω και όσα μπορώ να σκεφτώ.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Παιδιά μου, μήν τρελλαίνεστε γι' αυτά που λέει ο Κάρπετ. Έχουμε πεί, το άτομο βλέπει πολύ σινεμά...
Αυτός, έπρεπε να είναι στη θέση τού Μπακογιαννόπουλου και να προλογίζει κουλτουριάρικες ταινίες, να ερμηνεύει "τί θέλει να πεί ο ποιητής" κ.λ.π. Ή μάλλον στη θέση αυτουνού τού τύπου στο MAD, που κι αυτός μιλάει γιά ταινίες, κι ανάθεμα κι άν καταλαβαίνεις τί λέει...


Amanam, είναι ακριβώς έτσι όπως τα περιέγραψες τα σχετικά με το γκόλ/μή γκόλ τού Ηρακλή. Και μετά, έχεις αυτό το ανεκδιήγητο αρ@χ@άκι τής Αθλητικής Κυριακής, να λέει πως "μιά χαρά τα πήγε η διαιτησία σήμερα, με εξαίρεση το μάτς τής Ν. Σμύρνης...όπου εκεί μπορούμε να πούμε πως ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!"
Δέν το είδα αυτό το γλυφτράκι να πεί το ίδιο για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό π.χ. Εκεί δέν διαμορφώθηκε αποτέλεσμα;;;