Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το κύπελλο δεν μπορεί να είναι στόχος καμίας ομάδας. Κι αυτό γιατί είναι μια εντελώς απρόβλεπτη διοργάνωση, στην οποία η κατάκτηση του τροπαίου μπορεί να επιτευχθεί χάρη σε πολλούς αστάθμητους και απρόβλεπτους παράγοντες. Γι αυτό το λόγο το κύπελλο σε οποιαδήποτε χώρα είναι διοργάνωση εκπλήξεων.

Θεωρητικά κατά τη φετινή χρονιά μπορούμε να κάνουμε καλή πορεία στη διοργάνωση αυτή, κυρίως λόγω των καλών κληρώσεων που είχαμε μέχρι και σήμερα.

Υπό άλλες συνθήκες, αν αντιμετωπίζαμε την Καβάλα, θα θεωρούσαμε σίγουρη την πρόκριση, ακόμη και αγωνιζόμενοι σε έναν αγώνα και μάλιστα στο γήπεδό της. Η σημερινή Καβάλα είναι πολύ ενισχυμένη, ισχυρή στο γήπεδό της, αλλά διανύει κι εκείνη περίοδο αγωνιστικής πτώσης, όπως κι εμείς, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό.

Ο Πανιώνιος δείχνει να βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Μη έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή του ίσως δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για την συνέχεια στο κύπελλο, επειδή όλα τα επόμενα παιχνίδια που θα δώσει στο επόμενη δίμηνο είναι τελικοί. Από την άλλη όμως η πρόκριση στο Κύπελλο θα ανεβάσει κατακόρυφα το ηθικό και μπορεί να βοηθήσει στην μερική διάσωση μιας πολύ προβληματικής χρονιάς..

Η γνώμη μου είναι ότι στο σημερινό παιχνίδι πρέπει να παίξουμε συντηρητικά. Άλλωστε βολευόμαστε από δύο αποτελέσματα. Με την νίκη περνάμε στην επόμενη φάση και με την ισοπαλία φέρνουμε το παιχνίδι σε επαναληπτικό στη Ν. Σμύρνη. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι ένας καθαρός αποκλεισμός από σήμερα. Είναι βέβαιο ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα καταρρακώσει την ψυχολογία όλων και το παιχνίδι με τον Ηρακλή για το Πρωτάθλημα (που είναι εξίσου σημαντικό) θα γίνει μαρτύριο.

Το να συζητάμε για το αν θα περάσουμε ή αν θα φέρουμε ισοπαλία με την Καβάλα είναι μια έμμεση παραδοχή της αγωνιστικής μας αποτυχίας. Πέρα από αυτή όμως υπάρχει και ένα μεγάλο οικονομικό θέμα. Αυτό προκύπτει από τη μη μετάδοση του αγώνα. Αν ο Πανιώνιος ήταν ένα θελκτικό τηλεοπτικό προϊόν προφανώς και θα μεταδίδονταν ο αγώνας. Δυστυχώς θα πρέπει να αρκεστούμε στο ραδιόφωνο και ασφαλώς να πάρουμε χαμπάρι ότι η κακή πορεία των τελευταίων ετών θα αρχίσει να μας χτυπά την πόρτα και σε επίπεδο χορηγών αλλά και σε επίπεδο εσόδων από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

84 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τόσο επιρρεπή στα λάθη άμυνα δεν μπορούμε να παίξουμε συντηρητικά. Πρέπει να σκοράρουμε. Για τον φετινό Πανιώνιο η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. Το συντηρητικό παιχνίδι ταιριάζει περισσότερο στην Καβάλα.
Συμφωνώ ότι το κύπελο δεν μπορεί να αποτελεί στόχο μιας και μποροεί να το κατακτήσει οποιαδήποτε μέτρια ομάδα. Ο ΠΑΟ ανέκαθεν την πρώτη ομάδα Α εθνικής την αντιμετώπιζε στα ημιτελικά.
Αν κατακτήσουμε το κύπελο θα γραφτεί στην ιστορία, θα βγουμε στην Ευρώπη, θα αποκτήσουμε οπαδούς.
Είναι δυνατόν να μείνουμε αδιάφοροι.
Θα είναι έγκλημα αν οι όλοι δεν δώσουν το 100% σήμερα. Θέλω να πιστεύω ότι θα το κάνουν. Αν όχι αναιρώ το σχόλιο που έκανα προηγουμένως ότι δεν θα κινδυνεύσουμε γιατί με τρικυμία στο κρανίο δεν οδηγούμαστε πουθενά.

zamis είπε...

Κακα τα ψεμματα.
Αν δεν βγουμε Ευρωπη μεσω τελικου(τουλαχιστον)με βαζελο,η χρονια θα τελειωσει μεσα στη μιζερια.
Αλλα Ευρωπη σημαινει στοχοι και επενδυσεις για την επομενη χρονια(ισως οχι τοσο υψηλες οσο απαιτει εξοδος μεσω 5ης θεσης βεβαια..).
Θελουμε?

υ.γ.διαβαζω πιθανη συνθεση στη sday.Αντιλαμβανομαι(αν φυσικα το ρεπορταζ ειναι ακριβες)οτι Σιοβας,Κοντοες,Ομο,Κουμο και Μπαλαμπαν ειναι αναντικαταστατοι.

Miltos@Chios είπε...

@ br >>αυτα που πολυ σωστα γραφεις στην τελευταια παραγραφο της αναρτησης,ηταν αυτα που εγραψα λιγες μερες πριν ,οτι δηλαδη μικραινουμε σαν ομαδα καθως επισης οτι μειωνεται η υποσταση του συλλογου.Δυστυχως.

br fun_atic είπε...

είμαι πολύ μπερδεμένος. Εννοείται ότι αντιλαμβάνομαι το τι σημαίνει ο τελικός ή η κατάκτηση του Κυπέλλου. Από την άλλη όμως μας συμφέρουν έξτρα παιχνίδια κυπέλλου από τη στιγμή που έχουμε μπροστά μας εννέα τελικούς; Η ομάδα δεν έχει λύσεις, δεν υπάρχουν κουράγια και επιπλέον με τα επιπλέον παιχνίδια ρισκάρουμε και τιμωρίες και τραυματισμούς.
Επειδή θεωρώ δύσκολο πράγμα τη νίκη στην Καβάλα, θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος και με την ισοπαλία (με γκολ).
Το σημαντικότερο πράγμα σήμερα είναι η μη μετάδοση του αγώνα. Να σημειώσουμε ότι μέχρι και σήμερα κανένα παιχνίδι κυπέλλου στο οποίο αγωνιστήκαμε δεν μεταδόθηκε.

br fun_atic είπε...

@nk99
και ποιος βλέπεις να σκοράρει από εμάς; Αν δεν καθαρίσει ο Φανούραρος δεν βλέπω προκοπή...

antonis είπε...

Αν ο Οτσαλάν βάλει μέσα τον Ανδριόλα(λέγε με μανταλάκια, και γκαντέμη, δεν έχουμε σταυρωσει νίκη με αυτόν)δύσκολα θα τα καταφέρουμε.Αν δε βάλει μέσα και τον Κοντοέ(λέγε με ψύχαρα, αλλά και άσχετο με τα βασικα της μπάλας) τοτε πραγματικά εκμηδενίζουμε της πιθανότητες πρόκρισης μας.
θέλω να πιστεύω οτι η δύναμη της φανέλας του Ιστορικού θα εμπνεύσει τους καραμπινάτους παίκτες β & γ διαλόγης που έχει μαζέψει ο Τσακίρης και στο τέλος θα προκριθούμε.

antunix είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν δείχνει το ματς, ο Alpha.
Πήρα να τους βρίσω, αλλά δεν βρήκα κάποιον υπέυθυνο… :(

br fun_atic είπε...

Ποιους θεωρείς καραμπινάτους παίκτες β' και γ' διαλογής που έχει μαζέψει ο Τσακίρης;

Η εκτίμησή μου για τον Ανδριόλα είναι ότι για όσα γκολ έχει δεχθεί ευθύνεται πολύ περισσότερο η άμυνά του και όχι ο ίδιος.

Για τον Μπέλιτς δεν το συζητάω καν. Άλλωστε έχει να παίξει και κάτι χρόνια. Ο Μπεθέρα είναι τσαμπουκάς, έχει καλά αντανακλαστικά, αλλά από την άλλη είναι και πιο κοντός και εντελώς άπειρος. Αρκετές φορές έχει κάνει λάθος εκτιμήσεις, χωρίς όμως να μας έχει στοιχίσει ιδιαίτερα.

antunix είπε...

Οι δευτεροκλασάτοι παίκτες είναι:
Ομο, Σιόβας, Μπέλιτς, Γουέλινγκτον, ίσως ο Κοντοές και για μένα σε ειδική κατηγορία ανήκει ο Μπενάρντ ΚΟΥΜΟΡΤΖΙ, ο οποίος ορισμένες φορές είναι εκνευριστικός με την επιπολαιότητα του, ίσως ήταν καλύτερα να πιάναμε κανέναν κοροιδο και να του τον φορτώναμε, με κάμποσα λεφτά, όταν βέβαια ήταν φορμαρισμένος….
Ο Κοντοές ψυχάρα, Πανιωνάρα, μαχητής αλλά για Β’ Εθνική κάνει….

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη μου είναι ότι τα γκολ θα τα βάλουν αυτοί που τα έβαζαν όταν είχαμε την τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Τυχαία ήταν τότε? Θα είναι πάντα ντεφορμέ? Θα συνέλθουν. Είπαμε φέτος αποτύχαμε αλλά μην τρελαθούμε δεν είναι για πέταμα οι παίκτες μας. Ας ανατρέξουμε στα σχόλια όλων μας όταν πηγαίναμε καλά.
Διακρίνω πανικό που δεν χρειάζεται και που περνάει από τον κόσμο στην ομάδα. Έτσι δεν θα δυσκολευτούν να επανέλθουν.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να λείψει η κριτική αλλά δεν θα αμφισβητίσουμε ότι έχουμε τον καλύτερο πρόεδρο που είχαμε ποτέ κα παίκτες που τους ζηλεύει το ΠΟΚ

antonis είπε...

Φίλε br οσο αφορά γιά τον Ανδριόλα ευθύνεται καθαρά για το γκολ με τον Ατρόμητο ασχέτως αν του έχει γίνει φάουλ η όχι. Επίσης ευθύνεται για το γκόλ του Μετιν στη κλειστή γωνία με την Λάρισα, ενώ με την Λειβαδιά πέρασε από δίπλα του το χλιαρό σούτ του Ναπολεόνι. Τέλος με τον Εργοτέλη ήταν κίνδυνος θάνατος στις εξόδους του. Δεν είναι τυχαίο που χρόνια ήταν 3ος τερματοφύλακας σε Χαλκηδόνα και Ατρόμητο.
Δεν διαφωνώ με τα σχόλια σου για Μπεθέρα και Μπέλιτς, αν και ο Μπεθέρα είναι περίεργη περίπτωση μπορεί να αποδειχθεί άνθρακας μπορεί να βγεί λίρα 100.

br fun_atic είπε...

nk99
Το γκολ είναι σε μεγάλο βαθμό προϊόν ψυχολογίας. Και ο κορυφαίος επιθετικός μπορεί να μπλοκάρει και να του πάρει πολλούς μήνες για να ξαναπετύχει τέρμα.Αν πάρει μπρος όμως μπορεί να πυροβολεί συνέχεια...
Αυτή τη στιγμή έχουμε την ατυχία να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα σχεδόν όλοι μας οι επιθετικοί. Συνήθως σε τέτοιες φάσεις στο παρελθόν το φίδι το έβγαζε από την τρύπα ο Φανούρης.

Πιστεύω ότι έχουμε καλό ρόστερ. Διαφορές επιπέδου ανάμεσα στους παίκτες βρίσκεις σε κάθε ομάδα. Ομάδα αποτελούμενη αποκλειστικά από πρωταγωνιστές δεν υπάρχει.
Θα σταθώ στον Γιαννάκη τον Κοντοέ. Κάποιες φορές είμαστε άδικοι μαζί του. Είναι δεξί μπακ. Τίποτα άλλο. Όσο είναι στην ομάδα ο Μανιάτης είναι η αλλαγή του. Πως να τον κρίνεις λοιπόν όταν παίζει κεντρικός αμυντικός όταν δεν έχει ούτε τη δύναμη ή την εμπειρία ή αριστερό μπακ όταν δεν έχει αριστερό πόδι;

@Antonis
Ασφαλώς και ήταν τρίτος τερματοφύλακας. Λόγω ηλικίας δεν θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη θέση. Πράγματι στις εξόδους δεν είναι καλός. Γενικά έχει καλά αντανακλαστικά και καλές τοποθετήσεις στα σουτ. Η καλή έξοδος έχει να κάνει και με την εμπειρία αλλά και με το πόσο σε βοηθάει η άμυνα.
Το γκολ του Μετίν ήταν πραγματικά άπιαστο και αρκετά τυχερό. Το γκολ με τον Ατρόμητο θα μπορούσαμε να το είχαμε γλύτώσει. Απλά μερικές φορές οι αμυντικοί μας στέκονται ακίνητοι λες και θέλουν να βγουν φωτογραφία. Η χαρά του Βλάχου :)

Griniaris είπε...

Το ματς σήμερα πρέπει να το χτυπήσουμε για νίκη.Ήδη την Κυριακή θα πάμε κάπως κουρασμένοι,δεν μας συμφέρει άλλο ένα ματς την Τετάρτη πριν τα Γιάννινα.Άλλωστε συμφωνώ ότι εκτός έδρας νίκη με Καβάλα ίσως σημάνει ανάκαμψη και αγωνιστική και ψυχολογική...

br fun_atic είπε...

Αυτό το καταλαβαίνω. Την εκτός έδρας ήττα όμως και τον αποκλεισμό μπορούμε να τον διαχειριστούμε μέχρι την Κυριακή;

br fun_atic είπε...

http://www.meteokav.gr/weather/

http://www.meteokav.gr/weather/wxsimforecast.php

ο καιρός στην Καβάλα.

Griniaris είπε...

Το πολυ πολύ να κάνουμε ένα συμπόσιο και να την πνίξουμε στο τσίπουρο...
Άσε με να ζω μέχρι το βράδυ στην ψευδαίσθηση(;) ότι θα προκριθούμε εύκολα...

br fun_atic είπε...

@griniaris
έλαβες το mail μου?

Ron Barceló είπε...

Ποια ευρώπη ρε παιδιά..? Με τι ομάδα?! Μην εθελοτυφλούμε. Με βάση την εικόνα της ομάδας, ένας ρεαλιστικός στόχος για φέτος ΔΕΝ είναι το κύπελλο αλλά η σωτηρία το συντομότερο δυνατό.
Πως θα κερδίσεις την Καβάλα στην έδρα της? Με το Σιόβα κ τον μπαρμπα-Μπόσκο που έχει σκάσει?
Εκεί που με ενδιαφέρει παραπάνω δεν είναι αν θα χάσω κ αποκλειστώ. Είναι να τους δω να ορμάνε σα σκυλιά στη μπάλα κ να μην τα παρατήσουν αν φάνε πρώτοι γκολ.
Χίλιες φορές να δω τον Μανόλο να τρέχει σαν παλαβός κ ας μην είναι αποτελεσματικός τις περισσοτερες φορές. Χίλιες φορές να δω τον Κοντοέ κ ας κάνει ένα λάθος ακόμη. Χίλιες φορές να δω το Φανούρη δεξιά - που πονάει τη φανέλα όσο λίγοι. Αισθάνομαι άσχημα μόνο για το κράξιμο που έριξα στην αρχή για τον Όμο κ τώρα είναι από τους λίγους που τα δίνει όλα αδιαμαρτυρητα.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ (ή μαλλον να τους ακούσω) ΝΑ ΤΡΕΛΕΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΣΚΥΛΙΑΖΟΥΝ Κ ΤΠΤ ΑΛΛΟ, Κ ΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΩ.-

zamis είπε...

Για μενα τα πραγματα ειναι απλα.
Η μεγαλη εικονα ειναι αυτη που εχει σημασια.
Τα πραγματα ηταν φως φαναρι οτι θα εφταναν εδω τουλαχιστον εναμιση χρονο τωρα.
Οι μικρες παρενθεσεις αποτελεσαν διαλειμματα φρουδων ελπιδων.
Ουτε κριτικη θελω πλεον να κανω ουτε τιποτα,κατανταει γραφικο και κουραστικο πια.
Οταν σου εχει δηλωθει με ολους τους τροπους και σε ολους τους τονους οτι μεχρι εδω σε παιρνει,αυτος εισαι κι ετσι θα μεινεις,τα υπολοιπα ειναι για να περναμε την ωρα μας(και καλα κανουμε).
Αυτο που τα συνοψιζει ολα ειναι το τελευταιο καζαντζακικο τσιτατο του griniari.
Σιγουρα δεν κρυβει καμια ψευδαισθηση:)

Costix είπε...

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ !!!

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Κι εγώ πιστεύω πως σήμερα θα φύγουμε με τη νίκη από την Καβάλα.
Μή με ρωτάτε γιατί... Έτσι! είμαι αισιόδοξος άνθρωπος.
Έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου στον Παράσχο παιδιά. Πιστεύω να τούς έχει ταρακουνήσει λίγο, διότι στον Ατρόμητο μόνο ο Γιόνσον και ο Λόλο με έπεισαν πως προσπάθησαν...
Ίδωμεν...

Όσο για τη μή μετάδοση, έχω θυμώσει πολύ μ' αυτό το θέμα, αλλά με μιά πιό ψύχραιμη θεώρηση τού πράγματος, λέω πως μάλλον είναι καλύτερα μιά και ως τώρα δέν έχουμε δεί κανέναν αγώνα Κυπέλλου και ευτυχώς έχουμε προκριθεί...
(Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται).

br fun_atic είπε...

@Ακραιφνή

Πιάσαμε τα γούρια τώρα;;; Κάτσε να σου πω τη δική μου πρόληψη. Είμαι προληπτικός σε ότι έχει να κάνει με το νούμερο τέσσερα.

Όλα τα στραβά πάνω σε κάτι που έχει σχέση με αυτό μου συμβαίνουν. Το ωραίο είναι ότι την ίδια πρόληψη με εμένα έχουν και όλοι οι Ιάπωνες καθώς στη γλώσσα τους η λέξη τέσσερα είναι ομόηχη με τη λέξη θάνατος.

Υπερβολικός; Ο.Κ πείτε μου την πορεία που είχε ο Σεκού Μπερντέ που φόραγε το συγκεκριμένο νούμερο, την τύχη του Μάκου και πολύ περισσότερο την τύχη που είχε ο Κούμο που μέχρι πέρσι πετούσε με άλλο νούμερο στην πλάτη και φέτος σέρνεται φορώντας το 14. Άντε να δούμε τι θα πάθει ο Γιόνσον που πήρε το νούμερο 4 και ο Αναστασόπουλος που φοράει το 24.
Και όπως λέει και ο Πρόεδρος: να σας δείξω τα πτυχία μου ρε παιδιά... :)

Επειδή τα γούρια τα προσέχω. Τα τελευταία χρόνια (ιδίως επί Μπέου) η γούρικη εμφάνιση του Πανιωνίου ήταν γαλάζια :)

IWN1998 είπε...

Θα 'θελα να έχει δίκιο σε όσα γράφει o nk99. Τίποτε άλλο.
Ότι πάντως και να γίνει πρέπει ν' αποφύγουμε τις υπερβολές.

Φίλε zamis τι να πει ο Τσακίρης αν δεν είναι σε θέση να το κάνει; Καλύτερα να 'ναι ειλικρινής. Αλλά έστω το κάτι που μπορούμε με τα μέσα που έχουμε, δυστυχώς το χαλάμε με απανωτές επιπολαιότητες. Εκεί είναι το θέμα. Να πετυχαίνουμε να κάνουμε αυτά που μπορούμε.

br fun_atic είπε...

Στους γκαντεμιασμένους από το "4" συμπεριλαμβάνω κι εκείνους που η φανέλα τους δίνει άθροισμα 4. Π.Χ Καστελιόνε (13) και Τζαβέλλας (31)

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Ok br fun, αλλά τί σχέση έχει το 4 με το σημερινό παιχνίδι; Ο μήνας έχει 10, είναι ο 2ος, ο αγώνας είναι στις 5μ.μ. Ακόμα και στο σύνολο, 10.02.2010=6, το 4 δέν βγαίνει.
Ρε μήπως βάλουμε 4;!
Πρέπει κάποτε να ξεσπάσει η ομάδα...

Σού έστειλα ένα email, το έλαβες;

Griniaris είπε...

Όπως επίσης Μπάλαμπαν και Ριέρα δεν πρέπει να παίζουν μαζί επίθεση γιατί συμπληρώνουν 4 άλφα...

br fun_atic είπε...

Αναφέρθηκες σε γούρια και σου απάντησα για κάτι που θεωρώ γρουσούζικο.

br fun_atic είπε...

Υ.γ
δεν έλαβα το mail σου.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Εγώ δέν έχω τέτοια γούρια κ.λ.π.
Απλώς έκανα έναν συνειρμό, επειδή με βόλευε, κατάλαβες; (παρηγοριά στον άρρωστο...)
Το email στο ξαναέστειλα μόλις τώρα.

br fun_atic είπε...

δεν το έλαβα. Θα σου στείλω το τηλ μου

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Πάντως, πάλι σε βούρκο θα παίξουμε σήμερα...
Για να δούμε! ή μάλλον ν' ακούσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου zamis! Ρίχτα!

Απλά της αληθείας τα ρήματα ... έλεγαν κάποτε που η γλώσσα έκρυβε μεγαλύτερο πλούτο ....

Katrinos είπε...

Το παν είναι να βγούμε απο μια ιστορία η οποία φαίνεται ότι είμαστε μπλεγμένοι απο καιρό, απλά κανείς δεν ήθελε να το καταλάβει.
Μακάρι σήμερα να κερδίσουμε ή τουλάχιστον να αγοράσουμε χρόνο. Αλλά αυτό να γίνει χωρίς να φθαρούν απο κούραση τα (ούτως ή αλλιώς) ντεφορμέ πουλέν μας. Διότι τη Κυριακή ΠΡΕΠΕΙ να πάρουμε τους 3 βαθμούς, ώστε να ανασάνουμε. Ίσως δε χρειασθεί (εγώ είμαι σίγουρος) να παρακάμψουμε και εξωγενείς παράγοντες οπότε θα απαιτηθεί Χ2 προσπάθεια.

Ο βασικός στόχος είναι να βγούμε ΓΡΗΓΟΡΑ εκτός επικίνδυνης περιοχής δηλαδή μέχρι 21/3 (Ηρακλή εντός και ΠΑΣ εκτός) να έχουμε φτάσει τους 28-30 βαθμούς (άσσο με Ηρα, Χ2με ΠΑΣ).Μετά παίζουμε με ΠΑΟ ,(αυτό νομίζω το ξεγράφουμε) και να φτάσουμε τους πολυπόθητους 31-33 βαθμούς με Ξάνθη(εντός).Aυτά πρέπει να γίνουν προκειμένου να κόψουμε την όρεξη σε μερικούς περίεργους.

Αυτά τα ολίγα , λυπάμαι εαν είμαι απαισιόδοξος, μίζερος και περίεργος αλλά .......δύσκολα τα πράγματα.

zamis είπε...

Φιλε Ιωνα,μια σημειωση μονο και σταματω εδω.
Απλα δεν δεχομαι οτι για τοοσο καιρο ο Τσακιρης αδυνατει να στελεχωσει σοβαρα και αξιοπιστα την εταιρια,αναλογικα με το μεγεθος και τις δυνατοτητες της παντα.Σε ολα τα επιπεδα.
Αυτο που λεω ειναι πολυ συγκεκριμενο και ο καθενας μπορει να δωσει την εξηγηση του.Σιγουρα ομως δεν μπορω να δεχτω ως ουσιαστικη(και μονιμη)αιτιαση τα περι λαμογιων,αυλοκολακων,συμβουλατορων κλπ.Απο τη στιγμη που μιλαμε για μπιζνα,να κατανοουμε τη λεξη all the way κι οχι μονο οπου συμφερει και οπου χαιδευονται τ'αυτια μας.
Κανεις δεν του την πεφτει(εκτος ισως απο αυτους που τον αποθεωναν) και κανεις δε ζητησε ποτε πρασινα αλογα.
Aυτα.Χωρις καμια διαθεση πυροδοτησης,ελπιζω το αντιλαμβανεστε.

υ.γ.Costa,ανταποδιδω και αφιερωνω κατι μικρο με υπεροχη γλωσσα,ας με συγχωρησουν οι υπολοιποι για τη φλυαρια μου.

''Ὑπὸ τὴν ἐπήρειαν τοῦ παρ’ ἡμῖν καύσωνος, κ’ ἐγὼ εὗρον ἄλλοτε αὐθάδεις λόγους, ὅπως περιπαίξω ἕνα ἐλέῳ Θεοῦ ποιητήν, διὰ τὰς παρὰ φύσιν, ὡς ἐνόμιζον, ὑπερβολὰς αὐτοῦ περὶ ψύχους. Ἀλλὰ κατὰ τὸν χειμῶνα ἐκεῖνον τοῦ 187... ἐν Γοττίγγῃ ἐκατάλαβα μὲ τὸ παραπάνω τί ἐστι τὸ θρυλλούμενον: νὰ παγώσῃ ἡ ἀναπνοὴ στὸ στόμα σου. Διότι τὸ φοβερὸν ἐκεῖνο ψῦχος ἐπάγωσε τὴν ἐδικήν μου ἀναπνοὴν ὄχι πλέον εἰς τὸ στόμα, ἀλλ’ εἰς αὐτοὺς τοὺς πνεύμονάς μου! Καὶ ὅταν ἦλθε καὶ παρῆλθεν ἡ ἐπιοῦσα ἄνοιξις, καὶ ὅταν ὑπερεμέσησε τὸ θέρος, ἐγὼ ἀκόμη ἔβηχον, ἔβηχον, ἔβηχον! Τέλος ἐπέστησαν οἱ πνιγηροὶ τοῦ Αὐγούστου καύσωνες, καὶ τὸ κακὸν ἤρχισε νὰ ἀναλυώνῃ. Ἀλλ’ ὁ κονιορτός, αἱ κακαὶ ἀναθυμιάσεις τῶν ἀθηναϊζόντων ἔτι δρόμων τῆς πενιχρᾶς Γοττίγγης δὲν ἦσαν πολὺ κατάλληλοι πρὸς ἐπίσπευσιν τῆς ἐντελοῦς θεραπείας. Διὰ τοῦτο ἐκρίθη ἀναγκαῖον ν’ ἀλλάξω κλίμα''(Γεωργιος Βιζυηνος-Αι Συνεπειαι της Παλαιας Ιστοριας)

General Tanz είπε...

Χειριστες συνθηκες, το γηπεδο ειναι 3 φορες χειροτερο απο Περιστερι!
Ελα ρε Ιστορικεεεεε μου!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου ρε zamis!!!! Γειά σου !!!!

Εκπληκτικό! βεβαιώθηκα πως σε καταλαβαίνω απόλυτα ....

Με χαροποίησες και με στενοχώρησες ταυτόχρονα ....

Γιατί ... κάτι καλύτερο, το αξίζουμε γαμώ το ... Και δεν εννοώ τίτλους, ποιός τους λογαριάζει ....

antunix είπε...

Να πως παίζουμε στην Καβάλα:


Ανδριόλας, Μανιάτης, Γιόνσον, Λάτκα, Όμο, Σιόβας, Κοντοές, Σκούφαλης, Ριέρα, Κουμορτζί. Γουνδουλάκης

Πρέπει Μανιάτης δεξιά, στόπερ ο Σουηδός μαζί με Λάτκα, αριστερά Κοντοές, Ομο Σιοβάς τα αμυντικά χαφ (ξεκούραση ο Νικολάου), και μάλλον πρέπει να εναλλάσονται Φανούρης και Ριέρα, αριστερά και στην επιθέση. Ο Μπόσκο ξεκουράζεται...

antunix είπε...

Αλλιώς τα λεει το ραδιόφωνο:

Είναι δεξιά ο Σουηδός, στόπερ ο Όμο και αμυντικό χαφ ο Μανιατάκος!!

General Tanz είπε...

ο Μανια παιζει χαφ

General Tanz είπε...

Και ο Ντακος ματιασμενος!!!
Πεναλτυ!!!!!

General Tanz είπε...

Κουμο πεναλτυ!!!

General Tanz είπε...

Το καταπιε ο αλητης

Steve είπε...

Θα μας τρελάνουν οι άσχετοι από τα ραδιόφωνα.Η ΕΡΑ βάζει τον Σουηδό σε θέση φορ! Το είπαν μάλιστα δυο φορές.

Το πιο πιθανό είναι ότι παίζουμε 4-2-3-1. Αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ είναι το γήπεδο. Υπάρχουν δυνάμεις για δεύτερο ματς μέσα σε λίγα 24ωρα σε τέτοιο γήπεδο?

antunix είπε...

Παλικάρι ο Φανούρης!

General Tanz είπε...

Πισω χωρις λαθη προς το παρον,δευτερο ημιχρονο ο αερας υπερ μας.

General Tanz είπε...

Διεκοπη, με τον αερα στο 2 ημ δεν περασανε την σεντρα!!

Unknown είπε...

Βρε παιδιά, τώρα θα παίξουμε αύριο και μετά Κυριακή;

Katrinos είπε...

Ναι ........., εαν ο χώρος το επιτρέπει.

IWN1998 είπε...

Μια παρένθεση. Zamis, το σχόλιο μου αφορούσε τη φράση σου, "Οταν σου εχει δηλωθει με ολους τους τροπους και σε ολους τους τονους οτι μεχρι εδω σε παιρνει,αυτος εισαι κι ετσι θα μεινεις,τα υπολοιπα ειναι για να περναμε την ωρα μας".
Για την αποτυχία τσακίρη στη οργάνωση της ΠΑΕ και για τις λακούβες στις οποίες πέφτει σε πολλές περιπτώσεις επιπόλαια, αναφέρθηκα και εγώ.
Το σχόλιό μου απλά δηλώνει ότι προτιμάω τον ειλικρινή και μετριοπαθή Τσακίρη από τον Τσακίρη της υπέρβασης και των Χούτων.

Για τη διακοπή του ματς και τις δυσκολίες που δημιουργεί, θα μπρούσαν ίσως Καβάλα και πανιώνιος από κοινού να ζητήσουν την αναβολή των αγώνων τους της Κυριακής για Δευτέρα και ιδίως ο εκτός έδρας Πανιώνιος...που έχει και τις μετακινήσεις από και προς καβάλα κάνει. Αλλά σιγά μην κάτσει η Super League να σκεφθεί κάτι πέρα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την εξυπηρέτηση των χορηγών της...

Miltos@Chios είπε...

Ουτε αυριο??http://www.gazzetta.gr/football/hellas-online-cup-news/item/69543-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1

IWN1998 είπε...

...Μέχρι και ξενοδοχείο αλλάξαμε γιατί δεν είχαμε κάνει κράτηση. Καλή οργάνωση και εδώ, ε.
Μου αρέσει που η gazzetta πετάει και το ευτυχώς παίζουν Κυριακή στο πρωτάθλημα... λες και δεν συμβαίνει τίποτα ειδικά με τον Πανιώνιο που είναι και εκτός εδρας η ταλαιπωρία του...

ΥΓ: Ελπίζω εισιτήριο επιστροφής για αύριο να έχουμε, η πήγαμε με το πούλμαν;

zouri1 είπε...

Νομιζω οτι η ομαδα μας πρεπει να χτυπησει και το κυπελλο.Ειανι αλλος θεσμος.Δεν θα κουραστουν τοσο οι παιχετς μας με 3 παιχνιδια που θα δωσουν ακομα μεχρι τον τελικο,μια και ο πεομενος αντιπαλςο ειναι τα Γιαννενα.Ειναι η μεγαλη ευκαιρια της ομαδας μας.Οσο για τις συνθεσεις ξαναλεω την αποψη μου οτι ο Ανδριολας ειναι μεν καλυτερος απο τον Μπελιτς αλλα τιποτα παραπανω.Δεν κανει για πρωτος τερματοφυλακας στην Αεθνικη.Ο Ομο σε οποις θεση και να παιξει ακομα και σε αυτη του διαιτητη θα κανει 30 λαθη ανα αγωνα.Ο Σουηδος αμυντικα πρεπει να τον ξαναδω.Ριερα _μπαλαμπαν πολυ μεγαλοι παικτες,χρειαζονται και λιγη τυχη.μανιατης-Τζαβελας οι καλυτεροι.Νικολαου αθπρυβος και χρησιμος.Κοντοες για σβουρα και την φανελα.Κουμο πολυ καλος ακομα και τωρα.Καστελιονε τσεκουρι καλο.Γουνδουλακης για μεταγραφη,Σκουφαλης για το τελευταιο 10λεπτο.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Καστελιόν ΄τέλος Zouri

cdu είπε...

Πάει και ο Καστεγιόνε.
Ένα μεγάλο ρόστερ δεν θα με χάλαγε τώρα.

lefterix είπε...

Ό,τι δεν έχω επιθυμώ,
κι ότι έχω δε μου φτάνει,
εκειά που πρέπει δεν μπορώ,
κι όπου μπορώ δεν κάνει...


Μιά μαντινάδα = Χίλιες λέξεις...

Griniaris είπε...

Τρώγομαι να σχολιάσω την "περίεργη" ενδεκάδα που κατέβασε ο Παράσχος στην Καβάλα,όπως και την αλλαγή του αρκετά καλού Γουνδουλάκη(τουλάχιστον όπως ακουγόταν στο ράδιο) με τον Μπουβάλ από το ημίχρονο.Επειδή όμως δεν έχω εικόνα του αγώνα απλά το αναφέρω..

antunix είπε...

Εγώ πάντως χαίρομαι που… γίνονται αλλαγές! Το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι…
Χαχαχα!!

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Ξέρει κανείς άν πρόκειται να δείξουν το υπόλοιπο τού αγώνα σήμερα στην τηλεόραση;

Griniaris είπε...

Απ'ότι είδα ο Alpha δεν το έχει στο πρόγραμμά του.Άσε που το βλέπω δύσκολο να στήσουν ολόκληρο συνεργείο με κίνδυνο να μη γίνει καν το ματς...

br fun_atic είπε...

Γεια σου ρε Griniaris Μπιρσίμ !!!

Costix είπε...

ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΑΔΕΛΦΙΑ.
Τωρα τουλαχιστον θα παιχτει η προκριση στον ΝΑΟ.
ΓΕΡΑ ΜΩΡΗ ΠΑΝΩΝΑΡΑ !!!!

IWN1998 είπε...

Φίλε Griniari, σε τέτοιο τερέν ο Παράσχος ήθελε τους πιο δυνατούς από φυσικής άποψης, και ήθελε και να προφυλλάξει και κάποιους για τον τελικό της Κυριακής.
Συνεπώς πιστεύω ότι καλά έκανε και έβαλε τα σκυλιά που τρέχουν και δαγκώνουν. Σκέψου το Μπάλαμπαν σε τε΄τοιο γήπεδο και μετά να παίζει την Κυριακή...Να σκεφθούμε και ότι κάποιοι δεν ήθελαν μεγάλο ρόστερ...Να σκεφθούμε ότι και οι επιλογές μικρύνανε λίγο (πχ Καστελιόνε OFF).

Griniaris είπε...

Αυτό το κατάλαβα Ίωνα,εκείνο που με προβλημάτισε ήταν που φάνηκε,τονίζω το φάνηκε,σαν παράτημα του κυπέλλου ακριβώς στο όνομα του τελικού της Κυριακής.Σούπερ άμυνα κι αν καταφέρουν να παίξουμε εδώ,τα κατάφεραν.Δεν το είπα με κακό τρόπο γιατί ειλικρινά δεν ξέρω τι προέχει αυτή τη στιγμή.Να τα δώσουμε όλα για το κύπελλο η να τα δώσουμε όλα για να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα την παραμονή;
Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε(αμάν αυτή η φράση)προς το παρόν.Μακάρι να διαχειριστεί την ομάδα έτσι ώστε να καταφέρει και τα δύο...

Griniaris είπε...

Καλώς τα δεχτήκαμε...Διαιτητής την Κυριακή είναι ο Σιδηρόπουλος με πρώτο επόπτη τον Ακρίβο που δεν είχε "δει" το οφσάιντ του Μπάρκογλου με το Λεβαδειακό.Ο ίδιος διαιτητής ήταν και με την Καβάλα στο 1-2 που δεν είδαν το άλλο οφσάιντ...

antunix είπε...

Αυτό που μετράει είναι ότι η ομάδα πήρε αυτό που ήθελε στην Καβάλα με βάση τα δεδομένα που επικρατούσαν, και πλέον έχει μια μεγάλη ευκαιρία να περάσει στους «4» του κυπέλλου. Είναι κρίμα που η Ξάνθη έχασε την ευκαιρία να περάσει από χθες, αφού λογικά πάντα ο Άρης έχει το προβάδισμα.
Νομίζω ότι η Ξάνθη θα ήταν πιο βατός αντίπαλος για μας, ώστε να τα παίξουμε όλα για όλα για τον τελικό.

Σας θυμίζω ότι μάλλον είναι επιτυχία για την ομάδα που φτάνει στα ημιτελικά, αφού βλέπω ότι έχει να το πετύχει αυτό από την σεζόν 1999-2000 (!).
Τότε είχαμε αποκλειστεί από την ΑΕΚ του μακαρίτη Παθιακάκη!
Όλα αυτά τα χρόνια, έφτασαν διάφορες ομάδες, και κάποιες που δεν ήταν καν στην Α’ Εθνική (Απόλλων Αθηνών, Αιγάλεω, Ατρόμητος μέχρι Καστοριά, Αγροτικός Αστέρας, Γιάννινα, Πανσερραϊκός, Θρασύβουλος, και Αστέρας Τρίπολης) και σίγουρα φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια παρόλο που ο Πανιώνιος είναι ομάδα κυπέλλου παραδοσιακά, τα τελευταία χρόνια την... έκανε από τον θεσμό, όταν αυτός σοβάρευε!!
Πάντως, η ομάδα ταλαιπωρήθηκε με αυτή την ιστορία της κακοκαιρίας και της αναβολής, και εκτός ότι έχει λίγο καιρό να συγκεντρώσει δυνάμεις ενόψει Ηρακλή, την άλλη Τετάρτη παίζει πάλι με την Καβάλα, και μετά πάλι ταξίδι, στα Γιάννινα.

Υ.Γ. 1 Ακριβά πλήρωσε ο κ. Σπανός την ενέργεια του να.... ηρεμήσει τους παίκτες, μπουκάροντας στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα κοστίζει και η.... συγκίνηση!!
Να τι γράφει η ανακοίνωση της Super League για τις ποινές:
ΠΑΕ Ατρόμητος, Γ. Σπανός (Πρόεδρος) : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του Προέδρου της κ. Γ. Σπανού : επιβάλλει στην ΠΑΕ Ατρόμητος συνολική χρηματική ποινή δεκατριών χιλιάδων ευρώ και στον πρόεδρο Γ. Σπανό τη χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων ευρώ».

Υ.Γ. 2 Δεν βλέπω να ξαναβλέπουμε τον Καστελιόνε. Ο χρόνος αποκατάστασης του υπολογίζεται σε δύο μήνες. Δύσκολα θα καταφέρει να αγωνιστεί την φετινή σεζόν και ενώ μην ξεχνάμε ότι έχει αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την Άρσεναλ Σαραντί με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Εκτιμώ ότι δύσκολα θα μείνει και θα πάμε για άλλη λύση....

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Παράσχος κατέβασε αυτή την ομάδα γιατί αυτή ήταν η καλύτερη την δεδομένη στιγμή με τις δεδομένες συνθήκες είμαι μαζί του μπράβο του που ρίσκαρε. Αν όμως που είναι και το πιθανότερο κράτησε παίκτες για την Κυριακή σημαίνει ότι έχουμε κοντύνει ως ομάδα τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο. Είμαστε Λεβαδειακός. Το παιχνίδι με τον Ηρακλή δεν είναι τελικός αν και νομίζω ότι θα κερδίσουμε εύκολα γιατί έχουμε καλούς παίκτες και κάποια στιγμή πρέπει να κερδίσουμε.

cdu είπε...

Η ομάδα δεν «κόντυνε» γιατί κατέβασε τη μία ή την άλλη σύνθεση ο Παράσχος. Η ομάδα έχει «κοντύνει» από τα αποτελέσματά της που την έφεραν ένα βήμα από το γκρεμό. Η ομάδα είναι «κοντή» αυτή τη στγμή όσο και αν δε μας αρέσει. Ο Παράσχος φαίνεται ότι δεν έχει χάσει τη επαφή με την πραγματικότητα. Μακάρι να καταφέρει να ανοίξει τα μάτια όλων. Να θυμίσω τις πρό Χριστουγέννων δηλώσεις για 42-48 βαθμούς και θέση πάνω από την όγδοη.
Ο τελικός κυπέλλου ακούγεται ωραία αλλά μόνο αν του χρόνου είμαστε ακόμη στην Α Εθνική.

Ανώνυμος είπε...

Κατά την άποψη μου κοντή είναι η ομάδα που έχει μίζερους στόχους. Όπως ο Λεβαδειακός για παράδειγμα που κάθε χρόνο μα κάθε χρόνο έχει στόχο την παραμονή. Ο Πανιώνιος έχει υψηλούς στόχους.
Πάντα είχε, ακόμα και επί ανύπαρκτων διοικήσεων κατάφερνε τουλάχιστον σε μεγάλους αγώνες κυπέλου να δείχνει το ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΤΟΥ. Ποιός ΠΑΟΚ? Τις τρεις τελευταιες φορες που τον βρήκαμε μπροστά μας στο κύπελο τρεις φορές τον αποκλείσαμε. Τον Άρη 2/2....Ας μην ξεχνάμε την ιστορία μας στο κύπελο Φέτος δεν τα καταφέραμε να φτιάξει την ομάδα που όλοι θέλουμε αλλά θέλω να πιστεύω ότι εξακολουθεί να βλέπει ψηλά. Στο κάτω κάτω τις δυνατότητες της ομάδας τις είδαμε σε ορισμένους αγώνες. Είμαστε κοντά στο να ζήσουμε μεγάλες στιγμές, ας μην κοιτάμε προς τα πίσω γιατί εκεί είναι ο κίνδυνος. Κατά τη γνώμη μου.

br fun_atic είπε...

Η εκτίμησή μου είναι ότι το πρώτο δείγμα του Παράσχου είναι εξαιρετικό. Ο άνθρωπος δείχνει να έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης της ομάδας και των δυνατοτήτων του ρόστερ και θεωρώ πως δείχνει να διαχειρίζεται πολύ καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό.
Νομίζω ότι στον αγώνα με την Καβάλα πήραμε το καλύτερο δυνατό. Και εξηγούμαι. Αυτό το παιχνίδι θα το κέρδιζε ο πιο τυχερός. Άρα καλά έκανε ο Παράσχος που δεν ρίσκαρε για τον απλούστατο λόγο πως στην παρούσα φάση δεν θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό. Πήραμε παράταση ζωής, δεν κουράσαμε τους επιθετικούς μας και θα τους έχουμε σχετικά φρέσκους στο παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στην προβληματική άμυνα του Ηρακλή.

Για τον Σπανό. 5.000 μπορεί να δώσει για λουλούδια στα μπουζούκια. Έπρεπε να του ρίξουν 50.000 για να ξανασκεφτεί να το παίξει Τζον Ράμπο...Καμιά φορά οι κουστουμάτοι χούλιγκαν είναι χειρότεροι από τους κλασσικούς...

IWN1998 είπε...

Συμφωνώ με το BRF και για τη διαχείριση του ρόστερ και το ρεαλισμό που έχει δείξει ο Παράσχος (σε αντίθεση με τον προηγούμενο μαέστρο) και επίσης και για τη γελοιότητα του πρόστιμου Σπανού, που θα έπρεπε να τιμωρηθεί παραδειγματικά αν ενδιαφέρονταν κάποιοι για την πάταξη της βίας μια που εκτός της εισόδου του στο γήπεδο, υποδαύλιζε την ηρεμία του ματς με συνεχείς συνεντεύξεις ολόκληρη βδομάδα.

Όσο για το κύπελλο, να θυ΄μήσω ότι και το 1979 και το 1998 κινδυνεύαμε με υποβιβασμό και αν δεν απατά η μνήμη μου και τις δυο φορές ως τη μέρα του τελικού δεν είχαμε εξασφαλίσει την παραμονή μας στην τότε Α' Εθνική.

Katrinos είπε...

Πλάκα - πλάκα , ο Παράσχος δείχνει να γνωρίζει το ρόστερ , να σχεδιάζει το κάθε παιχνίδι όχι μόνο βάσει του αντιπάλου αλλά και του στόχου που έχει η ομάς σε κάθε ματς, ζεί τη κατάσταση , αλλάζει παίκτες, ρισκάρει, είναι κομμάτι της ομάδας σε κάθε αγώνα.
Ο άνθρωπος δέιχνει να πατάει γερά στα πόδια του.

Ένα πρώτο μπράβο απο μένα που όταν έμαθα τα μαντάτα ,ασσσούμε πως να το πω ...... δεν ήμουν και πολύ χαρούμενος.Χαίρομαι που με τα μέχρι τώρα μυνήματα με αναγκάζει σε κυβίστηση.Ελπίζω και σε γρήγορα αποτελέσματα.

Όσον αφορά το συγκινησιακά φορτισμένο 'κύριο' σπανό, η καλύτερη τιμωρία δεν είναι τα 50 και 60 χιλιάρικα , αλλά του χρόνου ένα ξεγυρισμένο 4-0 και 0-4 συνοδευόμενο απο ένα χαλλλλαρό 'εκεί-εκεί στη β' εθνική' , χωρίς καμία αίσθηση βεντέτας, μανούρας αλλά θα έλεγα μιας ,στα όρια της βαριεστημένης, χαλαρότητας. Όχι και να ανοίγουμε βεντέτα με το κάθε γιούφτο!!

br fun_atic είπε...

Αυτό που είναι εντυπωσιακό στον Παράσχο είναι το πόσο γρήγορα μπήκε στις απαιτήσεις του "ρόλου", και επίσης πόσο γρήγορα κατάλαβε τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη.

Στα παιχνίδια με την Καβάλα κράτησε τους ντελικάτους στον πάγκο και αμόλησε τα σκυλιά. Αυτό είναι κάτι που ο Φερέρα δεν θα το έκανε ποτέ.

Katrinos είπε...

Μιας και έγραψες για Φερέρα , πάρτε και ένα Link , να δείτε αυτό το σιχαμένο,βρωμιάρη,άχρηστο,τεμπελχανα κλπ,κλπ,κλπ πολυτραυματία Αλβάρο , να πάρετε μαι τζούρα μαγείας που τόσο μας λείπει....

http://www.youtube.com/watch?v=OCrk4NLutPA&feature=player_embedded#

Είναι που δεν μπορούσε να παίξει, ά ρε ξύλο που θέλουν ορισμένοι

Katrinos είπε...

Mη μπερδευτήτε , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ , ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ.

amanAM είπε...

Σιγά τις μπαλιές!!! Η μπαλιά του Όμο που έβγαλε μόνο του τον Κούκετς και το φυστίκωσε στον Ολυμπιακό, δεν ήταν μαγική? Η μπαλιά στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο του Ριέρα που έβγαλε μόνο του τον Φαμπιάν, τι ήταν? Για τα μπάζα?

Το ότι εδώ μας τα ακυρώνουν σαν οφσάιντ, φταίει που δεν έχουμε Ρεκόμπα?

Μην τσιμπάτε από 2 φάσεις, και βέβαια ο Ρεκόμπα μπορούσε να βγάλει μπαλιές, αλλά... πρέπει και να σε αφήνουν. Εδώ, είχε 2 παίκες να τον φυλάνε, και όταν έπιανε μπάλα, έπεφτε και τρίτος επάνω του.

Πέρσι, γύρω στο Πάσχα που είχε γίνει εκείνος ο αγώνας επίδειξης, για φιλανθρωπικούς λόγους, Ξένοι εναντίον Ελλήνων, θυμάστε τι μπαλιές έκανε ο Ρεκόμπα? Αυτός μαζί με τον Φαμπιάν, είχαν δώσει ρεσιτάλ. Αλλά... ακόμα και στον αγώνα επίδειξης είχαν κόψει 2-3 φάσεις με ανύπαρκτα οφσάιντ.

Δεν είμαστε εμείς για τέτοια.

Griniaris είπε...

Γιατί Jon,ε γιατί;Μια χαρά είχα ξυπνήσει,Παρασκευή προ τριημέρου,Πανιωνάρα την Κυριακή,μεσ' στην καλή χαρά.Ήταν ανάγκη να μου δημιουργήσεις νεύρα;Ντροπή σου...

IWN1998 είπε...

Για το μαρκάρισμα στο Ελληνικό πρωτάθλημα που αναφέρεις amanAM, που έκαναν στο Ρεκόμπα 2 και 3 παίκτες, νομίζω όλοι ξέρουμε τι εστί Ουρουγουανός αμυντικός (πχ δες Γκαρσία για να μην πάω πιο παλιά σε Μοράλες που είχε σπάσει τα πόδια του Τομαρά του ΠΑΟ). Εκεί κόβουν ή τη μπάλα ή τα πόδια του αντίπαλου χωρίς έλεος.
Ο Ρεκόμπα μπορούσε να προσφέρει έστω και όχι για ολόκληρο αγώνα αλλά όχι αριστερό χαφ, όχι με την ανελαστικότητα των σχημάτων Φερέρα και θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψη και το λόγο κόστους προς προσφορά. Πάντως σε καμμιά περίπτωση δεν ήταν τελειωμένος.

Katrinos είπε...

Αντώνη μου , το θέμα είναι καθαρά μαθηματικό, όντως οι μπαλλιές των ΌΜΟ, Ριέρα ήταν πολύ καλές , αλλά ήταν δύο μπαλιές σε δύο ματς, ενώ του Αλβάρο ήταν δύο σε ένα!
Επίσης σε ιδανικές συνθήκες με τους παίκτες που είχαμε μπροστά, οι αντίπαλοι θα χρειαζόντουσαν για Λόλο,Σίτο,Μπόσκο,Τσίνο 12 παίκτες για να μαρκάρουν οπότε όλο και κάποιος θα έβγαινε να κάνει ζημιά.

Anyway what is done is done, δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα, το μόνο που μου βγάζει αυτή η ιστορία είναι ότι 1) Ο Αλβάρο μπορούσε να προσφέρει 2)έστω για 45 λεπτά 3)όλα τα περί τραυματισμού ήταν bullshit του κερατά και τελικά ποτέ δεν θα μάθουμε την αλήθεια γιατί έφυγε σαν κλέφτης.

zamis είπε...

Εφυγε γιατι τους βολευε ολους να φυγει,αγαπητε Jon.
Φιλος γαυρος μου εφερε να διαβασω Φαιδωνα Κωνσταντουδακη απο Φως.
Εχω να του πω συγχαρητηρια.Σε ενα μεγαλο κειμενο ξεφτιλιζει κυριολεκτικα τον αλφα αλλα και ολο το συστημα των ΜΜΕ για την μονιμη αδικη και ανιση μεταχειρηση που επιφυλασσει στον Ιστορικο σε σχεση με τους ''γκαλακτικος''(δικη του η λεξη)του ελληνικου ποδοσφαιρου.
Μπραβο του.

br fun_atic είπε...

Αν το μυικό σύστημα του Ρεκόμπα είναι καμένο, τότε μάλλον αντιμετωπίζουμε κι εμείς κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα. Έχουμε καμένο εγκέφαλο που τον αφήσαμε να φύγει και καμένους γλουτιαίους λόγω βαθμολογικής θέσης

Ανώνυμος είπε...

Γιά τον οικοδεσπότη και τους φίλους που σχολιάζουν παραπάνω τον τωρινό μας προπονητή: νομίζω πως δεν υπήρξε πρόβλημα με τις ικανότητές του, όποιες εν πάση περιπτώσει είναι αυτές. Το πρόβλημα που έθετε η επιλογή του, είναι το πρόβλημα των στόχων και του μεγέθους της ομάδας, πλέον.

Πιθανώς, ο Παράσχος θα διαχειριστεί σωστά το υπάρχον δυναμικό και (ελπίζω πως) θα μας σώσει άνετα. (Για το Κύπελλο, ουδεν σχόλιον. Μακάρι, αλλά δεν θα έχει καμμία αξία αν υποβιβαστούμε.)
Το ότι κωουτσάρει καλύτερα από τον Φερρέρα είναι γεγονός, αλλά αξίζει σχολιασμού; Ο Φερρέρα πρέπει να είχε την ασθένεια που (όπως είδα χτες στην "ΕΜπόλεμη Ζώνη") θερίζει την Αφρική (και συγγνώμη γιά το black humour): την ασθένεια του υπνου που προκαλούν οι μύγες τσε-τσε.


Αλλού είναι το ζήτημα.

Όσο και εν ενοχλεί κάποιους καλούς συνοδοιπόρους η φράση, η ομάδα ΚΟΝΤΥΝΕ. Όποιος δεν θέλει να το δεί, απλά στρουθοκαμηλίζει. Και η επιλογή Παράσχου (δηλ. ενός καλούτσικου Έλληνα προπονητή που έχει κυρίως εργαστεί σε ομάδες που πανγύριζαν όταν σωνόντουσαν νωρίς και κάναν και μερικές εκπλήξεις) αυτό δείχνει.

Στα πρώτα δύο χρόνια Τσακίρη, ο ξένος τύπος θα έγραφε για την ομάδα του Λίνεν (ένας αναγνωρίσιμος, σοβαρός, ξένος προπονητής). Δυστυχώς, δεν μπορώ να φανταστώ ούτε ελληνική αθλητική εφημερίδα, να γράφει για την "αρμάδα του Παράσχου". Αυτή η επιλογή, γι' αυτό σε προδιαθέτει. Και μακάρι να μας διέψευδε η πραγματικότητα και να μιλούσαμε στο μέλλον για την ομάδα του Παράσχου που συμμετεχει κκαι "θαμπώνει" στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ.

Το πιστεύει κανείς; Μάλλον όχι. Οπότε, θα είμαστε ευχαριστημένοι, τώρα και στο μέλλον, με μία άνετη σωτηρία. Τα πράγματα άλλαξαν. Κοντύναμε ....

br fun_atic είπε...

Όταν άσκησα κριτική στην πρόσληψη Παράσχου είπα πως δεν είναι πρόβλημα η πρόσληψη Παράσχου, αλλά ο λόγος της πρόσληψής του.Το γιατί φτάσαμε να τον έχουμε ανάγκη.

Είναι σίγουρα ικανός, εργατικός και πολύ τίμιος. Έχει κάνει σοβαρή δουλειά σε πολλές ομάδες. Όμως κι εγώ θεωρώ ότι η επιλογή του ήταν μια καλή λύση για τη δεδομένη συγκυρία.

Αν ήμουν πρόεδρος δεν θα συνέχιζα μαζί του, όποιο αποτέλεσμα κι αν έφερνε. Ο λόγος είναι ένας. Θεωρώ ότι με πολύ μεγάλη πιθανότητα θα έφευγε στα μέσα της επόμενης χρονιάς οπότε θα είχαμε μία από τα ίδια.

Θα τον κρατούσα ως τεχνικό διευθυντή. Ένας άνθρωπος με τα παραπάνω χαρακτηριστικά του Παράσχου μας είναι υπερπολύτιμος σε αυτή τη θέση. Αν βρεθεί σε ένα σοβαρό περιβάλλον θα αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Με έναν προπονητή αξιώσεως και τεχνικό διευθυντή τον Παράσχο ο Πανιώνιος θα μπορούσε να οργανωθεί καλύτερα και να κάνει το βήμα παραπάνω. Ας μην το θεωρήσει υποβάθμιση. Ο Ζίκο από πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού είναι τεχνικός διευθυντής σε ομάδα της χώρας του. Γιατί να μην το θέλει ο Παράσχος όταν μπορούν να του εξασφαλιστούν εξαιρετικές συνθήκες εργασίας;

Ένας τέτοιος τεχνικός διευθυντής με βαθιά πλέον γνώση της ομάδας θα ήταν επίσης υπερπολύτιμος σε περίπτωση μη ευόδωσης της συνεργασίας με τον επόμενο προπονητή, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα μέχρι την διάδοχη κατάσταση.

br fun_atic είπε...

Στον 902 δείχνει αγώνα του Πανιώνιου Κερατσινίου. Έλα μωρή Πανιωνάρααααα (Κερατσινίου)

IWN1998 είπε...

...Αν μη τι άλλο φαίνεται τίμιος, είναι γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος, δεν έχουν ποτέ ακουστεί κακά γι' αυτόν!

Αλλά ίσως κάθε άνθρωπος βρίσκει μια ευκαρία και ανεβαίνει ένα σκαλί πιο πάνω...Μπορεί ν' ακούγεται υπερβολικό αλλά κανείς δεν ξέρει.
Πάντως αν είναι να κ'ανουμε επιλογές Φερέρα προτιμώ τον Παράσχο.