Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Λάρισα - Πανιώνιος 0-0

Σύμφωνοι. Η αγωνιστική που πέρασε δεν είχε σπουδαία παιχνίδια. Ήταν μάλλον αδιάφορη. Από εκεί όμως μέχρι να μην δείξει κανένα κανάλι την Πανιωνάρα έχει μεγάλη διαφορά.


Απ’ όσα άκουσα στο ραδιόφωνο, είδα στην Αθλητική Κυριακή και διάβασα στις πρωινές αθλητικές εφημερίδες κατάλαβα ότι απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα σταθήκαμε καλά αμυντικά ενώ χάσαμε και κάποιες σπουδαίες ευκαιρίες.


Ξέρω ότι πολλοί θα γκρινιάξετε για την δυσκολία του Εστογιανώφ να τελειώνει τις φάσεις. Δεν θα έχετε και άδικο. Είναι σπουδαίος παίκτης, έχει φοβερή τεχνική κατάρτιση, αλλά πολλές φορές χάνει γκολ σε φάσεις που μέλη της παιδικής ομάδας του γιου μου καθαρίζουν για πλάκα.


Είναι ένα πρόβλημα το οποίο είχαμε εντοπίσει από την πρώτη στιγμή, μάλιστα πολλές φορές είχαμε αναρωτηθεί αν θα δούμε αυτόν τον παίκτη να σκοράρει (ευτυχώς τον είδαμε).

Εντάξει. Είναι ένα μειονέκτημά του να κάνει πολλές φορές τα εύκολα δύσκολα, από εκεί και πέρα μας βοήθησε με το παραπάνω, έβαλε τα γκολ που μπορούσε σε αντίθεση με τους καθ’ ύλην αρμόδιους. Ο Πανιώνιος πρέπει να είναι η μοναδική ομάδα τις οποίας οι επιθετικοί έχουν πετύχει τόσα λίγα τέρματα, σε αντίθεση με τους παίκτες όλων των υπόλοιπων γραμμών.


Ένα θέμα που θα ήθελα να ξεκαθαρίσει είναι αυτό των επεισοδίων. Χθες όλοι μας παρακολουθήσαμε την παρέμβαση του Προέδρου στην Αθλητική Κυριακή. Είναι γεγονός ότι παρουσίασε διαφορετικά τα θέματα σε σχέση με την επίσημη άποψη της Αστυνομίας και τις Αθλητικές εφημερίδες. Προσωπικά θα ήθελα την επίσημη θέση της Π.Α.Ε για το θέμα, από τη στιγμή μάλιστα που στο Δ.Σ υπάρχουν εκπρόσωποι των οργανωμένων κάθε τάσης (ένα πράγμα σαν τον Συνασπισμό δηλαδή).


Το αποτέλεσμα του χθεσινού παιχνιδιού «κράτησε» στον πάγκο τον κ. Σταματόπουλο μέχρι το τέλος της σεζόν. Όλοι μας περιμέναμε τα γκάζια του Προέδρου όλη τη χρονιά. Δυστυχώς ο Πρόεδρος σκλήρυνε τη θέση του άκαιρα και απέναντι σε έναν άνθρωπο που έδωσε το 200% των δυνάμεών του για να μπορέσει να τελειώσει η ομάδα τη χρονιά τουλάχιστον αξιοπρεπώς.

Κάποιος άλλος, στη θέση του κου Σταματόπουλου, θα είχε παραιτηθεί ε τη λήξη του χθεσινού παιχνιδιού. Ο κος Σταματόπουλος δεν το έκανε, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τον σεβασμό και την εκτίμηση για το πρόσωπο του Προέδρου. Νομίζω ότι πρέπει να του ανταποδώσει την προσπάθεια και την αφοσίωση που έδειξε όλη τη χρονιά και να παραμείνει σε κάποιο πόστο στην ομάδα.


Σύμφωνα με δηλώσεις του Αλβάρο Ρεκόμπα, είναι πιθανό να ξεκαθαρίσει αυτή την εβδομάδα το θέμα της παραμονής του στην ομάδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλουμε τον καλό Τσίνο. Αυτόν όμως που θα κάνει σωστή προετοιμασία και που θα βρει τον καλό του εαυτό. Σίγουρα πρέπει να ρίξει και αρκετά τις οικονομικές του υποχρεώσεις γιατί είναι γνωστό ότι είναι δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες. Βέβαια κατάπληξη προκαλεί το γεγονός ότι γίνονται συζητήσεις για ανανέωση συμβολαίων ενώ δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως προπονητής. Μήπως αυτή η ιστορία προσβάλει κατ’ αρχήν τον κο Σταματόπουλο και δημιουργεί ανασφάλεια στους παίκτες και καθυστερήσεις; Μήπως τελικά ο κος Νιόπλιας αποτελεί δεύτερη και όχι πρώτη επιλογή της ομάδας;


Θα ήθελα να ζητήσω από όλους σας κάτι. Είναι γεγονός ότι με το τέλος της χρονιάς θα κάνουμε τον απολογισμό και την αυτοκριτική. Θα παρακαλούσα, όποιον θέλει να ετοιμάσει το δικό του κείμενο – ανάλυση της χρονιάς, το οποίο βέβαια θα δημοσιεύσω από την στιγμή που ανταποκρίνεται στους όρους της σελίδας ( τα γνωστά: όχι υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο). Νομίζω ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να εκφράσετε όλοι σας μια ολοκληρωμένη άποψη, την οποία μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζετε από τώρα. Τα κείμενα θα δημοσιευθούν με τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιείται στη σελίδα και όχι με τα πραγματικά σας στοιχεία.

14 σχόλια:

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Ο Σταματόπουλος είναι ένας τεχνικός που έχει γνώσεις αλλά περιορισμένη εμπειρία και μέσα σε ένα κυκεώνα ανωμάλων καταστάσεων προσπάθησε όσο μπορούσε.
Τα επεισόδια της τελευταίας στιγμής απέναντί του μάλλον είναι για εντυπωσιασμό και χωρίς ουσία και απλά προστίθενται στο συνολικό τραγέλαφο της φετινής χρονιάς.

Για το Λόλο με κάλυψες πλήρως BR. Αν δεν είχε αυτά τα μειονεκτήματα τώρα θα ήταν στη Βαλένθια και στην Εθνική Ουρουγουάης και όχι στον Πανιώνιο. Ίσως όμως με έναν πιο έμπειρο προπονητή η όλη εικόνα της ομάδας και του παίκτη αυτού να ήταν άλλη. Ίσως και πάλι αν υπήρχε αυτή η ηρεμία άλλων ετών πέρα από τον προπονητή όλα να ήσαν διαφορετικά.

br fun_atic είπε...

Σε τι λοιπον μειονεκτει ο Σταματόπουλου του Νιοπλια;

zamis είπε...

Δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο οτι η συμπεριφορα προς το Σταμ ειναι προσβλητικη.
Ενταξει,γενικα ως ογκος δεν κανει για τον Πανιωνιο αλλα ειμαι βεβαιος οτι και πολλοι ''φτασμενοι''προπονητες δε θα καταφερναν και πολλα περισσοτερα μεσα στο φετινο χαος.
Αν ειναι επιδειξη δυναμης η ακομα και παρορμητικη αντιδραση η συμπεριφορα του Τσακ,λυπαμαι πολυ οπως εχω ξαναπει.Ειναι αδικο το λιγοτερο και ακομα και αν ηθελε να βαρεσει καμπανακια στην ομαδα(δεκτον,εστω και τωρα)θα επρεπε να βρει εναν αλλο τροπο που δε θα εθιγε τοσο ασχημα τον προπονητη.
Αν εχουν συμβει γεγονοτα που αγνοω και οδηγησαν τον προεδρο σε αυτη τη συμπεριφορα,πρεπει αυριο κιολας να ανακοινωσει τη λυση της συνεργασιας.
Εννοειται δε οτι αν οντως εχει κλεισει ο Νιοπλιας,αυριο επισης κι ολας πρεπει και αυτος να ανακοινωθει.
Αν οχι,ας βγει τουλαχιστον μια ευχαριστηρια ανακοινωση προς το Σταμ στο τελος της σεζον και ας συνεχισει να προσφερει στην ομαδα απο αλλου.
Οσο για το Ρεκομπα,θα εκφρασω την αντιθεση μου ξανα.Δε λεω φυσικα οχι σε ενα σταθερα καλο Τσινο,απλα πιστευω οτι οι πιθανοτητες για κατι τετοιο δεν ειναι πολλες για διαφορους λογους.
Θεωρω δηλ. την ανανεωση του,κινηση υψηλου ρισκου.Ταυτοχρονα,νομιζω δεν ειναι σωστο για το μελλον να στηθει μια ομαδα γυρω του(και απο ποιον αραγε).Εαν τα χρηματα του συμβολαιου του επενδυθουν οπως πρεπει,μπορουμε να εχουμε ισως πολυ καλους παικτες και σε βαθος χρονου.
Ξερω οτι υπαρχει αντιλογος και ειναι απολυτα σεβαστος.Η περιπτωση δεν ειναι ευκολη και δεν μας εχει ξανατυχει.
Σε καθε περιπτωση το βαρος της αποφασης πεφτει στο νεο προπονητη(σε περιπτωση φυσικα που ο Τσακ σκεφτεται να τον κρατησει)και σε κανεναν αλλο.
Τελος,για τα επεισοδια,η επισημη σελιδα κατηγορει την Αστυνομια.Δεν αμφιβαλλω οτι οι ενστολοι εκαναν τις ομορφιες τους(μπηκαν μεσα μετα το 20' διαβαζω)και οτι επιλεκτικα αποφασισαν να εφαρμοσουν το νομο αναγκαζοντας τον κοσμο να μεινει μεσα μεχρι τις 12 παρα.
Απο την αλλη,η συνολικη συμπεριφορα καποιων φετος,οπως και η σχεση Τσακιρη-οπαδων,ειναι ενα γενικοτερα προβληματικο θεμα.

brfun
στα ματια μου η προσωπικοτητα του Νιοπλια ειναι ισχυροτερη-
με ολο το ρισκο να κρινω επιπολαια.
Οσες φορες τον εχω ακουσει να μιλαει,εχω εκτιμησει την ευθυτητα και την τεκμηριωση των λογων του.
Αυτη ειναι η αισθηση μου τουλαχιστον.

re-la-re είπε...

Στις δημόσιες σχέσεις ίσως;

zamis είπε...

υγ.
επισης δεν αμφιβαλλω οτι εγιναν βαρβαροτητες απο πλευρας αστυνομιας,οπως λεει η ανακοινωση.Δυστυχως.

zamis είπε...

Επισης,δεν ειναι ωραια εικονα ο προπονητης του Πανιωνιου να πανηγυριζει που σωθηκαμε.
Ειναι βεβαια και θλιβερη ειρωνεια να συμβαινει κατι τετοιο τη χρονια της υπερβασης,και αυτο δεν ειναι επισης ωραια εικονα και για αλλους,εκτος Σταματοπουλου.

Costix είπε...

Αγαπητοι ΣυνΠανιωνιοι,

γραφω πολυ αραια και επιλεκτικα στο blog, και μονον αν εχω να πω κατι σοβαρο. Παντα το παρακολουθω βεβαια με πολυ ενδιαφερον.

Οι πληροφοριες που σας εχω μεταφερει μεχι τωρα (εστω και λιγες) εχουν αποδειχτει αξιοπιστες.

Σας διαβεβαιωνω για τα εξης λοιπον και θα με θυμηθειτε:-

- Ο Τσακ παραμενει στο τιμονι και μαλιστα με πολυ ζηλο !!! (Δοξα τω Θεω).

- Ο κορμος της ομαδαρας Μακος, Μανιατης κλπ) παραμενει.

Ο Λολο (δυστυχως η ευτυχως) is a gone case !!!!

Μαιστοροβιτς μαλλον μενει.

Ρεκομπα (brfun, yes, με μειωμενες
αποδοχες) 99% μαλλον μενει και με μια καλη προετοιμασια, θα μας βγαλει τα λεφτα του (το εχει ηδη δειξει σε μικρο βαθμο).

Φουνταριστος(οι) ερχονται απο Latin America, sooner rather than later, babes.

Γενικως αποψε αισιοδοξησα (αν υπαρχει το ρημα), αλλα απο ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αξιοπιστες πηγες (πιο ΠΟΛΥ δεν γινεται).

Θυμηθειτε με με τον Αστερα (ο θρασυβουλας ειναι για breakfast, αλλα ο πελατης ειναι παντα πελατης...)

Αισιοδοξειτε !!!!!

Costix είπε...

Και ενα τελευταιο.

Ο Νιομπλιας δεν εχει κλεσει ακομα,
μαλλον (προσωπικη μου αποψη 100%) παιζεται ακομα με τον Κεσπαγια.

Φιλια σε ολους.

Ραντεβου στο γηπεδο την Κυριακη.

Και οτι λεμε ας μεινει στο blog.

Griniaris είπε...

Καλημέρα σε όλους

Φαίνεται τελικά ότι όντως η αντίδραση του Τσακ ήταν παρορμητική.Παρ'όλα αυτά,θα συμφωνήσω κι εγώ, δεν παύει να είναι προσβλητική προς έναν άνθρωπο που ο ίδιος πέταξε στα θηρία και μάλιστα άοπλο.Γενικά πιστεύω ότι ο Σταματόπουλος είναι από τους προπονητές που σε λίγα χρόνια θα ψάχνουμε να τον ξαναφέρουμε στην ομάδα.
Για τον Ρεκόμπα έχω καταθέσει την άποψή μου πολλές φορές.Πιστεύω πως και έχει και θέλει να δώσει αρκετά ακόμη.Ακόμη και οικονομικά να το δούμε,αν φύγει θα έχουμε πετάξει ένα σωρό λεφτά χωρίς να έχουμε πάρει τίποτα ουσιαστικά.
Αισιοδοξώ ότι όλα αυτά που λέει ο costisT θα γίνουν...

re-la-re είπε...

Εγω το λέω και ας γίνω γραφικός. Ο αγωνιστικός σχεδιασμός είναι θέμα προπονητή. Αν δεν κλείσει ο προπονητής σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει.

Αν δεν θέλουμε λοιπόν πάλι να ψάχνουμε τι πήγε στραβά ας κάνουμε το σχεδιασμό με τη σειρά του. Προπονητής πρωτα. Απόφαση του τι στυλ ποδόσφαιρο θα πάιξει η ομάδα, και ανάλογα με αυτό αγορά παικτών. Να μην έχουμε ξανά περιπτώσεις Γκονζάγκα (πολύ καλός παίκτης αλλά δεν μας κάνει).

re-la-re είπε...

Τέρμα ο Νιόμπλιας απο ότι φαίνεται. Τώρα πάμε για Σαντινί. Το γράφει και ο σπορτ-φμ και η gazetta.

Ο Σαντινί έχει 3 χρόνια να δουλέψει και τώρα κάνει τον τηλεσχολιαστή.

Μάλλον κάποιοι στην ΠΑΕ έχουν μείνει στην πρωταπριλιά.

br fun_atic είπε...

Στην ομάδα υπήρχε πάντα ένα βασικό πρόβλημα. Ποτέ δεν ανακοινώνονταν στην αρχή της χρονιάς ξεκάθαρα οι στόχοι, ώστε στο τέλος να ξέρουμε αν η σεζόν ήταν πετυχημένη ή αποτυχημένη. Εκεί είναι και το πρόβλημα με τον Νιόπλια. Η λογική λέει ότι με τον Νιόπλια, αν τον αφήσουν να δουλέψει, μπορεί να δημιουργηθεί ένα αξιόμαχο σύνολο από πιτσιρικάδες, το οποίο θα μπορεί να "πρωταγωνιστήσει" μετά από 2-3 χρόνια. Η λογική αυτή δεν είναι κακή και σίγουρα δεν απέχει από την λογική της ομάδας. Με την μεταγραφή Ρεκόμπα και Εστογιανώφ και με τα φούμαρα που ακούσαμε, πιστέψαμε ότι η χρονιά της υπέρβασης ισοδυναμούσε με το σπάσιμο του κατεστημένου. Θεωρητικά λοιπόν η ομάδα πήγαινε για να πρωταγωνιστήσει, στην πράξη όμως σωθήκαμε από τον υποβιβασμό (ίσως και με τύχη, διότι απλά οι υπόλοιπες ομάδες είχαν τα χάλια τους). Δεν ξέρω ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη χρονιά. Αν η ομάδα έχει ως σκοπό να πετύχει ότι δεν κατάφερε φέτος, τότε μάλλον ο Νιόπλιας δεν κάνει. Αν ο σκοπός είναι η ριζική ανανέωση και η δημιουργία για άλλη μία φορά της ομάδας του μέλλοντος ( ήμουν νιος και γέρασα) τότε είναι το κατάλληλο πρόσωπο.
Προσωπικά πιστεύω ότι το θέμα του Νιόπλια δεν έχει κλείσει και συμφωνώ με τον CostisT ότι παίζει ακόμη και ο Κετσπάγια, ο οποίος δεν ξέρω αν επί της ουσίας είναι καλύτερος προπονητής ( δεν ζυγίζεται και στο καντάρι το προπονητικό ταλέντο) αλλά σίγουρα είναι ένα όνομα που μπορεί (σε αρχικό στάδιο) να ενθουσιάσει περισσότερο τους οπαδούς.

Για τα επεισόδια: Θα ήθελα μία διευκρίνηση: Ο Πρόεδρος είπε στην Αθλητική Κυριακή ότι η αστυνομία έχοντας τις φωτογραφίες των οπαδών που πέταξαν τις φωτοβολίδες, θέλησε να τους συλλάβει κατά την έξοδο. Οι υπόλοιποι όμως οπαδοί αποφάσισαν να μην βγουν προκειμένου να παρεμποδίσουν τη σύλληψη τους. Αυτό οδήγησε τα ΜΑΤ να εισέλθουν τελικά στην θύρα 2 ώρες μετά το παιχνίδι προκειμένου να προβούν στις συλλήψεις. Φυσικό δεν είναι ότι με την είσοδο των ΜΑΤ σε μία θύρα οργανωμένων θα γίνονταν επεισόδια; Δικαιολογούνται τόσο οι φίλαθλοι μας που πέταξαν τις φωτοβολίδες όσο και οι υπόλοιποι που τους προστάτεψαν να προβαίνουν σε ενέργειες που βλάπτουν την ομάδα; Μήπως ήταν καθήκον των οργανωτών της εξέδρας να παραδώσουν στην αστυνομία τους πρωταίτιους γιατί με την στάση που κράτησαν έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα όλων των υπόλοιπων; Και για να μην είμαι άδικος: μήπως τελικά και η αστυνομία της Νέας Σμύρνης είναι ιδιαίτερα φιλόξενη με τους οπαδούς των άλλων ομάδων; Παραδείγματα υπάρχουν πάρα πολλά και κορυφαίο βέβαια το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό επί Μπέου που δεν ξεκίνησε λόγω της εισβολής των γαύρων σε όλο το γήπεδο...

br fun_atic είπε...

Νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο λόγος που προβάλλεται από τον spor fm για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Νιόπλια...

Σαντινί: Μάλιστα. Μεγάλο όνομα, με μεγάλες επιτυχίες και ακόμη μεγαλύτερες αποτυχίες. Για τον πάγκο του Πανιωνίου είναι σίγουρα μια αξιόλογη λύση (θεωρητικά). Νομίζω όμως ότι το Γαλλικό και το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν συγκλίνουν και γενικά (καθαρά προσωπική εκτίμηση) δεν νομίζω ότι ταιριάζουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα τόσο οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές, όσο και οι προπονητές. Το ότι δουλεύει ως τηλεσχολιαστής μπορεί να λέει πολλά μπορεί και τίποτα. Σίγουρα η σημερινή του απασχόληση δεν ισοδυναμεί με την απόκτηση του Παλομπαρίνι για τον πάγκο. Περίεργο σενάριο πάντως.

zamis είπε...

Ο λογος λοιπον που απερριφθη ο Νιοπλιας ειναι για να μην εχουμε και καλα τα ιδια που παθαμε με Λινεν και Τσελιο(...)
Δεν πειραζει,ας αποφασιζουν οι οπαδοι και οι Πανιωναρες με πιστοποιητικα νομιμοτητας.