Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Πανιώνιος - Θρασύβουλος 4-1


Στα πρώτα είκοσι λεπτά του παιχνιδιού ευχαριστούσα τον καλό θεό που μετά από πάρα πολύ καιρό ήπια φραπεδάκι. Το παιχνίδι ήταν τόσο απίστευτα βαρετό που πραγματικά χρειαζόμουν μια γερή δόση καφεϊνης για να το αντέξω. Ευτυχώς που ήταν και ο τύπος με το ελικόπτερο που έκοβε βόλτες πάνω από το γήπεδο και είχαμε να ασχοληθούμε με κάτι ενδιαφέρον (να ξανάρθει ο πιλότος, γιατί μας φέρνει γούρι).

Το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος του Αλβάρο Ρεκόμπα. Τα έκανε όλα, μόνο που δεν σκόραρε. Σίγουρα μας έκανε να ευχαριστηθούμε, μας θύμισε τον λόγο για τον οποίο τον αγοράσαμε δείχνοντας μας παράλληλα ότι θέλει να παραμείνει κοντά μας. Αυτόν τον Ρεκόμπα τον θέλουμε κι εμείς. Μας κάνει. Ας του δοθεί η ευκαιρία και με σωστή προετοιμασία και ενδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού που θα μπορεί να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του Ουρουγουανού, ίσως καταφέρουμε του χρόνου, όσα δεν καταφέραμε φέτος.

Από εκεί και πέρα παίχτηκε ανοιχτό ποδόσφαιρο και σίγουρα στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε πολύ πολύ καλύτερο θέαμα. Τα συνολικά πέντε γκολ μας αποζημίωσαν. Βέβαια το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Πάντως στο τέλος κανείς δεν έφυγε δυσαρεστημένος.

Για άλλη μία φορά διαπιστώσαμε την αξία του Κουμορτζί. Μαζί του ο Πανιώνιος είναι πραγματικά άλλη ομάδα. Προσωπικά μου άρεσαν πολύ και οι Κοιλιάρας, Μανιάτης.
Κάτι που θα ήθελα να δω και δεν είδα ήταν η παρουσία ολόκληρης της ομάδας στους οργανωμένους. Νομίζω ότι ήταν μία κίνηση που έπρεπε να γίνει.
Ας ελπίσουμε ότι ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει και ότι του χρόνου θα παρουσιάσουμε μία καλύτερη εικόνα.
Υ.Γ
Έχω αρχίσει να ψήνομαι να πάω στην Τρίπολη…

Υ.Γ 2
Δεν νομίζω να ενδιαφερόμαστε σοβαρά γιά τον οποιονδήποτε παίκτη του Θρασύβουλου.

13 σχόλια:

Slippy είπε...

Kalhmera!symfwnw apolyta me to arthro sou kai epishs me to guorli piloto!!!
Sto mono pou eimai antithetos einai sto oti den mas entiaferei paikths tou Thras.
Nomize pws o Pecania eian poly kalos termatofylakas kai ton parakoloythw apo kairo(se periptwsh panta oti oKresic tha fygei gai Mpaok)...

Keep up the good work

Griniaris είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Δεν θα πώ τίποτα για το μάτς παρά μόνο ότι μελαγχόλησα λίγο βλέποντας πόσο λίγοι ήρθαν στο γήπεδο(ίσως όχι αδικαιολόγητα) να αποχαιρετήσουν τη φετινή χρονιά όπως κι αν ήταν αυτή.Άλλωστε όλοι μας αλλιώς περιμέναμε αυτόν τον αγώνα...
Αντίθετα θα ήθελα να συνεχίσω τα πολύ εποικοδομητικά σχόλια για το προηγούμενο θέμα που,οφείλω να ομολογήσω,δικαιώνουν την άποψή μου για το υψηλό επίπεδο του blog.
Αν και η κόρη μου είναι πια μεγάλη κι έρχεται μαζί μου στη 2, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω κι εγώ στην ΑΝΑΓΚΗ της δημιουργίας οικογενειακής εξέδρας στην 4 για όλους τους λόγους που αναφέρετε και μάλιστα με το φθηνότερο δυνατόν εισιτήριο.Άλλωστε έτσι όπως βλέπω το καινούριο γήπεδο μάλλον η εξέδρα θα χρειαστεί στα παιδιά της κόρης μου(εννοείται ότι γαμπρός μη Πανιώνιος,εκτελείται με συνοπτικές διαδικασίες).Λύσεις υπάρχουν για τα διαρκείας εκεί.Ως γνωστόν δεν έχουμε και τόσα πολλά,ας γίνουν τα άλλα των 5,6,7 λίγο ακριβότερα στο κάτω κάτω.
Όσον αφορά στο γηπεδικό είμαι κι εγώ της άποψης να μην μείνει στα στενά όρια της Νέας Σμύρνης αλλά στην ευρύτερη περιοχή.Εννοείται ότι λύσεις τύπου Κορωπί που είχαν ακουστεί παλαιότερα απορίπτονται ασυζητητί.Το πρόβλημα δεν είναι η απόσταση.Ποιός δεν θα πήγαινε σε ένα γήπεδο μοντέρνο με όλες τις ανέσεις του,ας πούμε στο Ελληνικό;Η ταυτότητα της ομάδας δεν κινδυνεύει από το που είναι το γήπεδο αλλά από τον αποδεκατισμό των Ελλήνων παικτών.Των καλών παικτών που μεγαλώνουν και αντρώνονται μέσα στην ομάδα.Επειδή αναφέρθηκε το μπάσκετ σαν παράδειγμα,υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι το Ελληνικό θα είχε κάτω απο τρεις χιλιάδες με την ομάδα των Φάνη,Γάσπαρη,Γιαννάκη κλπ.;Δυστυχώς ανέκαθεν τα θέματα υποδομής επαφίονταν στα φιλότιμα χέρια κάποιων πατεράδων η ανθρώπων που αγαπούν το άθλημα,εν προκειμένω του Θανάση κλπ.
Μάλλον καταλήγω πάλι στην αναγκαιότητα ύπαρξης παικτών σημαίες,ελληνικού Πανιώνιου κορμού τύπου Μάκου-Μανιάτη κλπ.Μην ξεχνάμε πόσες μεγάλες ευρωπαικές ομάδες κρατάνε παίκτες σύμβολα έστω κι αν πολλοί από αυτούς εκτίθενται παίζοντας(Τοτι,Ραουλ κλπ.).Ο κόσμος βλέπει ότι είναι στο γήπεδο και όχι ποιός καθεται στην πολυθρόνα ενός γραφείου.Ποιός απο μας δεν θα ακολουθούσε έναν δυνατό βασικά ελληνικό Πανιώνιο παντού;

br fun_atic είπε...

Δεν χρειάζεται να εκτελέσεις το παιδί. Θα κάνεις το χρέος σου ως Πανιώνιος παππούς. Θα κάνεις τα παιδιά Πανιωνάκια και τέρμα η ιστορία.

Griniaris είπε...

Φύλαγε τα ρούχα σου...Μακάρι να ζω,αλλά αν δεν...;Άνθρωποι είμαστε...

br fun_atic είπε...

Η διαθήκη σου να προβλέπει ότι θα τους αφήνεις την περιουσία, μόνο αν τα εγγόνια είναι αποδεδειγμένα Πανιώνιοι...

zamis είπε...

Καλημερα

Ελειπα το σ-κ(μονο γηπεδο προλαβα!)και τωρα διαβαζω τα σχολια σας.Εχω να πω,μπραβο μαγκες,το επιπεδο διαλογου ειναι εντυπωσιακο.
Επι της ουσιας δε,συμφωνουμε ολοι.
Μας ενδιαφερουν οι υποδομες και τα κινητρα σε Ελληνες,δε θελουμε Ευρωπες ντε και καλα,απεχθανομαστε το lifestyle του πουρου,κεντραρουμε στα παιδια και στους φιλαθλους(και οχι στους οπαδους),αγωνιουμε για την αναπτυξη του συλλογου.
Το προβλημα ειναι οτι οι υγιεις αυτες αντιληψεις δεν αντικατοπτριζονται και στις διοικησεις και αυτο εχει απογοητευσει πολυ τον κοσμο.
Το που θα γινει(αν γινει)το γηπεδο ειναι φυσικα μια μεγαλη συζητηση με πολλες παραμετρους.Σε καθε ομως περιπτωση,η κινητηρια δυναμη ειναι ο κοσμος μεσα σε αυτο.Και η παρουσια του κοσμου εξαρταται απο τη σοβαροτητα των διοικουντων.
Στο ποδοσφαιρικο τμημα για μενα η κατευθυνση ειναι ξεκαθαρη.
Προπονητης απολυτο αφεντικο στα αγωνιστικα και τεχνικος διευθυντης με επαγγελματισμο.Μακρια απο πλατειστικες κακομοιρικες και παλαιοκομματικες κλικες που θελουν τον Πανιωνιο ομαδα γειτονιας γιατι μεχρι εκει φτανει το μυαλο και τα συμφεροντα τους.

Griniaris είπε...

Από ρεπορτάζ του Φιτσκαντωνάκη ο Αρντίλες ήταν χθες στο γήπεδο και συζήτησε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.Έφυγε χωρίς να επέλθει οριστική συμφωνία αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

br fun_atic είπε...

Ο κόσμος πρέπει να έρθει στο γήπεδο. Και είναι εύκολο. Πρέπει απλά να διαπιστώσει ότι γίνεται δουλειά και ότι υπάρχει σοβαρότητα.

Αυτό ήταν το μυστικό του Λίνεν. Ήταν και έδειχνε σοβαρός. Επί της ουσίας μπορεί κάποιος να του κάνει κριτική γιά ώρες, όμως οφείλει πρώτα να του αναγνωρίσει ότι ενέπνεε εμπιστοσύνη στον κόσμο.

Όταν μάλιστα ο Τσακίρης έκανε και την οικονομική υπέρβαση τότε ο κόσμος τους επιβράβευσε. Έστω και γιά ένα παιχνίδι. Αν δεν τα είχαν κάνει μπάχαλο σήμερα ο Πανιώνιος θα βρίσκονταν αλλού. Φέτος χάσαμε τη μεγάλη μας ευκαιρία.

Όταν η ομάδα αρχίσει να παίζει μπαλίτσα ο κόσμος θα γυρίσει. Αυτό αποδείχθηκε φέτος.
Γιά μιά διοίκηση σοβαρή και επαγγελματική το θέμα είναι απλό.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ br fun, ξέρεις πόσο αγαπώ το Blog σου. Το παρακολουθώ ακόμα και όταν δεν μπορώ να συμμετάσχω στο διάλογο. ΕΙλικρινά.

Είναι πρώτη φορά που "ξίνισα" με τον τίτλο σχολίου σου. Ο Θρασύβουλος τον δικό μου σεβασμό φέτος, τον κέρδισε. Εκτός του ότι μου αρέσει ο τίτλος της ομάδας και γιατί επελέγη (από το στρατηγό που στρατοπεδευσε εκεί γιά να διώξει τους τυράννους), η αγωνιστική τους συμπεριφορά ήταν άριστη. Χωρίς κόσμο, χωρίς έδρα, χωρίς λεφτά, χτύπησαν όλα τα παιχνίδια όσο μπορούσαν. Έχασαν με γελοίο πέναλτυ στο Καραισκάκη (όπου εμείς φάγαμε μία μεγαλοπρεπή 4άρα με τα καραγκιοζιλίκια του σερ Τάκη) και - έχοντας ήδη υποβιβαστεί - κοντράρισαν και τον ΠΑΟΚ και άλλους. Πιστεύω πως είναι άδικο να τους αποκαλέις χασαποταβέρνα. Πολύ άδικο.

Δεν προσπαθώ να δώσω μαθήματα πολιτικής ορθότητας και άλλωστε γιά το επίπεδο των σχολίων σου δεν γεννάται θέμα. Γι' αυτό άλλωστε και είμαστε όλοι εδώ! Στο συγκεκριμένο πιστεύω πως αστόχησες. Άσε δε που αν δείς τη χρονιά συνολικά, ποια απο τις δύο ομάδες που έπαιζαν χτες μπορείς να πείς χασαποταβέρνα (ή έστω κυριλέ εστιατόριο σε κότερο ...) δεν είναι και πολύ σαφές ....

zamis είπε...

Costa

εχουν μακραν και τον καλυτερο υμνο!
lowbap original!!

zamis είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=51sx1nEe87Y

br fun_atic είπε...

Εκτιμώ το σχόλιό σου. Θα σου πω ένα πράγμα. Όταν πήγαινα στο γήπεδο με τον γιό μου με ρώτησε αν θα κερδίσουμε στα σίγουρα. Του είπα όχι γιατί ο υποβιβασμένος Θρασύβουλος χτυπάει όλα τα παιχνίδια.
Γιατί τότε τον ονόμασα χασαποταβέρνα; Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να μειώσω την αξία του. Όμως στο Ελληνικό πρωτάθλημα της γκλαμουριάς, της πολυμετοχικότητας και των πολλών μηδενικών ο Θρασύβουλος δείχνει πιο φτωχός ακόμη και από μία ταβέρνα της περιοχής. Το σχόλιο αυτό κολλούσε σε μια παλαιότερη ανάρτηση όπου έλεγα ότι είναι αδιανόητο να συμμετέχει στο ίδιο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός του πλούτου και ο Θρασύβουλος της φτώχιας. Επειδή όμως κατανοώ ότι ο συγκεκριμένος τίτλος μπορεί να παρεξηγηθεί και επειδή ούτε είστε υποχρεωμένοι να πιάνετε τους συνειρμούς μου ούτε ήθελα να προσβάλω, τον αφαιρώ άμεσα και ζητώ δημοσίως συγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να αλληλοσυγχαιρόμαστε εδώ μέσα γιατί είναι σαν να ευλογούμε τα γένια μας! Όμως σου βγάζω το καπέλο.

Ο οικοδεσπότης είναι μακράν ....