Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Εστογιανώφ - Μάκος

Έχει γίνει κουραστικό, αλλά σε κάθε καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ένας ή δύο παίκτες του Πανιωνίου δημιουργούν μεταγραφικά θρίλερ γύρω από το όνομά τους.

Τα φετινά καυτά ονόματα είναι αναμφίβολα ο Γρηγόρης Μάκος και ο Φαμπιάν Εστογιανώφ.
Για τον Ουρουγουανό μέσο, εδώ και αρκετό καιρό μάλιστα, υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία τον έχουν μεταγράψει στις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος, ακόμη και σε εκείνες που δεν έχουν χρήματα ούτε για τους καφέδες. Καθημερινά διαβάζουμε και διαφορετικά μεταγραφικά σενάρια τα οποία έχουν να κάνουν με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει στον Πανιώνιο καθώς και με την ύπαρξη ή όχι ρήτρας.Επειδή κανείς δεν γνωρίζει τους πραγματικούς όρους του συμβολαίου του θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία μείξη όλων όσων έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Ο Πανιώνιος το περασμένο καλοκαίρι, ουσιαστικά απέκτησε δανεικό τον Ουρουγουανό άσσο. Δηλαδή αγόρασε μικρό μέρος των δικαιωμάτων του, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό άνηκε στον ατζέντη του. Με τον τρόπο αυτό ο Εστογιανώφ κατάφερε να βρει ομάδα και να δημιουργήσει ξανά ντόρο γύρω από το όνομά του, έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό, λόγω ηλικίας και φιλοδοξιών, να βρεθεί και πάλι σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού.
Για τον σκοπό αυτό ανανέωσε τον χειμώνα το συμβόλαιό του, με τον Πανιώνιο να αποκτά μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων του, κατορθώνοντας ωστόσο να πετύχει ρήτρα δύο εκατομμυρίων ευρώ για πρόταση που θα έρχονταν από το εξωτερικό. Με βάση τα όσα έχουν ακουστεί, ο Πανιώνιος δεν πρέπει να διαθέτει σήμερα ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των δικαιωμάτων του Ουρουγουανού. Είναι προφανές ότι η πρόταση από αξιόλογη ομάδα του εξωτερικού δεν ήρθε και δεν θα μπορούσε άλλωστε αφού ο Πανιώνιος δεν αγωνίστηκε στην Ευρώπη. Όμως στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, ο Φαμπιάν χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Φημολογείται ότι ο Παναθηναϊκός έχει ήδη καταθέσει διερευνητική οικονομική πρόταση ύψους 1,2 εκ. ευρώ, με τον Πανιώνιο να μην συζητά κάτω από τα 3 εκ. Τη δεδομένη στιγμή το ποσό αυτό φαίνεται υψηλό ακόμη και για τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, με δεδομένο ότι προφανώς μιλάμε για το 50% του παίκτη.

Όμως θεωρώ ότι ο Φαμπιάν θα καταλήξει τελικά στον Π.Α.Ο και μάλιστα σε υψηλή τιμή, ιδίως αν ο Ολυμπιακός εντάξει στην ομάδα του παίκτες όπως ο Φιλομένο, Ζαιρί, Κουτσιανικούλης. Γιατί πέρα από το ότι ο Π.Α.Ο τον έχει ανάγκη περισσότερο από άλλες ομάδες του Πρωταθλήματος, θα υπάρξει και θέμα μεταγραφικού γοήτρου. Οι υπόλοιπες ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Ουρουγουανό δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να ανταποκριθούν σε μία τέτοια μεταγραφή, ενώ ο Ολυμπιακός που μπορεί, δύσκολα θα μπει σε διαδικασία πλειοδοσίας για παίκτη από το Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Για τον Μάκο τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Θεωρώ ότι ο Μάκος κουράστηκε στον Πανιώνιο, συνεπώς είναι πολύ δύσκολο να τον πείσεις. Δεν αποκλείω να υπογράψει συμβόλαιο, στην πραγματικότητα όμως αυτό θα γίνει αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να διασφαλιστεί η ομάδα οικονομικά, καθώς είτε θα φύγει τώρα έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, είτε θα μείνει μένει ελεύτερος, καθώς είναι δεδομένο ότι τον χειμώνα καμία ομάδα δεν πρόκειται να δαπανήσει χρήματα για παίκτη που θα μείνει ελεύθερος σε ελάχιστους μήνες.

Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Πανιώνιος έχει μεγάλες ελλείψεις σε αρκετές θέσεις. Θεωρώ, όσο κι αν δεν αρέσει σε κανέναν, ότι στη δεδομένη φάση μπορεί να δώσει τον Εστογιανώφ προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα για τις μεταγραφές. Αν όμως δώσει και τον Μάκο θα είναι πολύ δύσκολο να δέσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας και θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα προβλήματα. Έτσι θεωρώ πιθανό να ανανεώσει με τον Μάκο και να παραμείνει στην ομάδα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να βρεθεί άλλη αξιόπιστη λύση και να δοθεί ο Εστογιανώφ στον Π.Α.Ο έναντι ποσού θα που αγγίζει τα 2,2 έως 2,5 εκ ευρώ.

10 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Πάει κι ο Ρεκόμπα; http://www.sport-fm.gr/article/174472

zamis είπε...

τα ιδια γραφει και το sportdog,τα αντιθετα εξεδρα και φιλαθλος

br fun_atic είπε...

Το πρωί αγόρασα "εξέδρα" και "γκολ". Μάλλον τα ραδιόφωνα έχουν πιο φρέσκες ειδήσεις. Ξεκινήσαμε να του προτείνουμε μια κάποια μείωση και εδώ μιλάμε γιά τα μισά λεφτά.

Εδώ που τα λέμε έξι κατοστάρικα γιά τον Ρεκόμπα είναι τίποτα. Υπάρχουν και φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Φερέρα προτιμά να δαπανηθούν διαφορετικά τα χρήματα του Ρεκόμπα.

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί... Γιά να δούμε. Θα πάει βόλτα ο Τσακ με τον Ρεκόμπα στον Σύνδεσμο φιλάθλων να καταγγείλει τον νέο προπονητή;

zamis είπε...

lol!!

br fun_atic είπε...

Συνεπώς κάποιο πουλάκι (προφανώς Τσακιροπούλι) σφύριξε στον προπονητή ότι το μπάτζετ μας δεν είναι ρομαλέο. Και έμειναν οι Ίωνες με το πανό στο χέρι...

Κοίτα να δεις τι γίνεται όμως. Κάτι τα χρήματα από την κεντρική διαχείριση, κάτι τα έσοδα από Μάκο και Εστογιανώφ, μιά χαρά γεμάτο θα είναι το ταμείο. Αν βάλεις και πόσα γλυτώνουμε με τον καινούργιο προπονητή (γιατί ο Λίνεν πέρα από κουμπαρομπλεγμένος ήταν και ακριβός.

Με τα λεφτά που θα εξοικονομηθούν από τον Ρεκόμπα, θα αγοραστούν 3 παίκτες. Σαν να αρχίζει να αυξάνει και πάλι το ρόστερ. Ούτε γι αυτό θα μιλήσει βέβαια κανείς. Φταίει ο άλλος. Ο Κύπριος...

Γενικά μου αρέσει που όλοι περίμεναν να τελειώσει το πρωτάθλημα γιά να "φάμε τις σάρκες μας" στην κριτική και τελικά ο μόνος που έχει κάνει ανασκόπηση - κριτική είναι ο pgss1890.

Στις επόμενες ημέρες θα ανεβάσω και τη δική μου, την οποία έχω έτοιμη εδώ και καιρό.

re-la-re είπε...

Κοιτα, σαν εμπαθέστατος έπρεπε να διατηρήσω τη φήμη μου.

Για ένα κούτελο ζούμε την σήμερον ημέρα. Νομίζω;

br fun_atic είπε...

Ελπίζω να μην φάμε τις σάρκες μας.Οχι γιά κανέναν άλλο λόγο, αλλά έχω πολλές γιά φάγωμα...

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

http://iwn1998.blogspot.com/2009/04/2008-2009.html

Είναι πιο πολύ παράθεση γεγονότων και θεμάτων που συζητήθηκαν όλη τη χρονιά παρά κριτική και αξιολόγηση.

br fun_atic είπε...

Καλή επιτυχία στο νέο σου blog.Σε έχω κάνει ήδη λινκ και προτρέπω τους φίλους να το διαβάζουν. Είναι πολύ αξιόλογο.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Να 'σαι καλά. Σ' ευχαριστώ