Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Συνέντευξη Τσακίρη - ένα έτος μετά...

Πριν από ένα χρόνο περίπου, δημοσιεύθηκε μια συνέντευξη του ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε κου Τσακίρη, η οποία ήταν εξαιρετικά σημαντική, όμως αξιολογήθηκε ελάχιστα από τους φίλους του Πανιωνίου. Με το τέλος της σεζόν θα δημοσιεύσω ένα κείμενο – απολογισμό της χρονιάς που πέρασε (και σας παρακαλώ να μου στείλετε τα δικά σας κείμενα προς δημοσίευση). Το κείμενό μου πάντως θα στηριχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στη συγκεκριμένη συνέντευξη την οποία αναδημοσιεύω τώρα για να τη θυμηθείτε όλοι σας, για να αντλήσετε πληροφορίες και επειδή θα είναι δύσκολο να παρουσιάσω ένα τόσο μακροσκελές κείμενο, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο τη συνέντευξη όσο και το κείμενό μου.


ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Φανταζόμαστε πως ένα θέμα που «καίει» όλους τους Πανιώνιους, είναι αυτό του γηπέδου. Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Κατ’ αρχάς το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Σμύρνης έχει εγκρίνει όλο το σχέδιο και τις εμπορικές του χρήσεις, αλλά τώρα πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης. Υπάρχει γραφειοκρατία και το έργο κωλυσιεργεί.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Υπάρχει περίπτωση να μην υλοποιηθεί;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Ναι. Από την αρχή είπαμε ότι οι πιθανότητες είναι 50-50.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πότε να περιμένουμε οριστικές εξελίξεις;

ΤΣΑΚΙΡΗΣ:Ισως θα έχουμε μια εικόνα ως το τέλος της σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να γνωρίζουμε πιο σύντομα.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πέρα από το γήπεδο, ποιους άλλους στόχους έχετε θέσει;

ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Κατ’ αρχάς το προπονητικό κέντρο, που προχωράει και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο. Από ‘κει και πέρα, θέλουμε να φτιάξουμε κάποιες εταιρείες. Μία που να πουλά αναμνηστικά της ομάδας και άλλη μία που θα φτιάχνει δικά μας ρούχα. Επίσης να δημιουργήσουμε κι άλλα προπονητικά κέντρα ανά την επικράτεια, με το όνομα του Πανιωνίου. Ετσι θα έχουμε ακαδημίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Οταν γίνουν όλα αυτά, τότε θα είμαι έτοιμος να αποχωρήσω.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πότε θα γίνει αυτό;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Εξαρτάται από την κατασκευή του γηπέδου. Θεωρητικά, μέσα σε μια πενταετία είναι εφικτό. Πρέπει στο μέλλον να έρθει κάποιος να ασχοληθεί. Αλλά ακόμα και αν δεν βρεθεί, εγώ θα φύγω έτσι κι αλλιώς. Στο κάτω-κάτω, ας έρθει κάποιος μόνο για το μάνατζμεντ. Αρκεί να μην «μπαίνει μέσα» η εταιρεία.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Αυτή τη στιγμή σας κοστίζει οικονομικά ο Πανιώνιος;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Κάνουμε οικονομικές θυσίες για να συντηρούμε τις ομάδες.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ακόμα και ο Ερασιτέχνης;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Ηδη μου έχει στοιχίσει γύρω στα 3,5 εκ. ευρώ. Κυρίως το πόλο ανδρών και μετά το γυναικείο μπάσκετ και το βόλεϊ. Αυτά τα τμήματα «μπαίνουν μέσα» οικονομικά, ενώ αυτά που δίνουν χρήματα είναι η κολύμβηση και το εφηβικό μπάσκετ. Υπάρχει άνοιγμα 500.000 ευρώ.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Το ποδόσφαιρο όμως; Οι παράγοντες δεν βγάζουν λεφτά από το ποδόσφαιρο;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες ομάδες. Οπως δουλεύουμε εμείς τον Πανιώνιο, δεν βγάζουμε χρήματα. Όταν αναλάβαμε την ομάδα, είχε έσοδα 2,5 εκ. και έξοδα 3,5. Τώρα τα έσοδα είναι 4,5 εκ. ευρώ, αλλά τα έξοδα ανέβηκαν στα 6!
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Δημιουργείται η εντύπωση ότι ο Κώστας Τσακίρης έχει πάρα πολλά χρήματα, αλλά δεν τα δίνει στην ομάδα για να κάνει εντυπωσιακές μεταγραφές, που ενδεχομένως να ανέβαζαν επίπεδο τον Πανιώνιο...
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος κοιτάζει τις μεταγραφές. Η φιλοσοφία μου είναι κατά των μεταγραφών.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Δηλαδή τα λεφτά που πήρε ο σύλλογος από την παραχώρηση του Σπυρόπουλου ή και κάποιου άλλου ποδοσφαιριστή που ενδεχομένως θα πουληθεί το καλοκαίρι, δεν θα δοθούν σε μεταγραφές;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Οχι. Σε οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε, αλλά όχι σε μεταγραφές. Θα καλύψουμε το άνοιγμα του Ερασιτέχνη, αλλά κι αυτό της ΠΑΕ. Θα βάλουμε χρήματα στον προπονητικό κέντρο, όπου έχουμε κάνει επένδυση 6,5 εκ. ευρώ, ενώ πληρώνουμε και 3 εκ. ευρώ δάνειο.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Τι πρέπει να γίνει δηλαδή για να εμφανίσει ο ισολογισμός θετικό πρόσημο; ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Οσο δεν υπάρχει γήπεδο, που ενδεχομένως να είναι καινούργιος πόρος εσόδων, δεν θα αλλάξουμε επίπεδο. Γι’ αυτό τώρα κάνουμε οικονομικές θυσίες, από την τσέπη μας. Για να συντηρηθούμε στο επίπεδο που είμαστε...
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Το καλοκαίρι του 2006, αγοράσατε την ΠΑΕ από τον Αχιλλέα Μπέο, έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων. Τι παρασκήνιο υπήρξε τότε; Μπορείτε να μας πείτε τι ειπώθηκε;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Με τίποτα. Δεν υπάρχει περίπτωση. Απλώς θα πω ότι αν κάποιος δει με χιούμορ αυτά που διαδραματίστηκαν, θα γράψει ένα πολύ ωραίο, βιβλίο. Ο Αχιλλέας έχει πραγματικό χιούμορ και δεν είναι γραφικός. Είχε πολλή πλάκα σε ορισμένα σημεία, αν και τότε αυτά δεν μου φαίνονταν αστεία.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Θα συνεργαζόσασταν μαζί του;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Οχι, γιατί είμαστε πολύ διαφορετικοί. Και ο ίδιος το λέει αυτό.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ισως είναι καλό όμως να είναι διαφορετικοί δύο άνθρωποι...
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Σωστό κι αυτό. Αλλά είμαστε και οι δύο πολύ συγκεντρωτικοί.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Αληθεύει ότι είχατε ενδιαφερθεί και παλιότερα να αγοράσετε τον Πανιώνιο;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Ναι. Είχα μιλήσει 2-3 φορές με τον Μπέο, πριν από το 2003. Αλλά ο πατέρας μου δεν ήθελε να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο και, εν τέλει, είχε δίκιο. Είναι φοβερά πολυέξοδο και οι καλές στιγμές είναι πολύ έντονες, αλλά λιγότερες από τις κακές.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Δηλαδή έχετε μετανιώσει που ασχοληθήκατε με το ποδόσφαιρο;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Ναι. Εννοείται!
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Τώρα δεν μπορείτε να κάνετε πίσω;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Ποτέ δεν κάνω πίσω στη ζωή μου. Οταν ξεκινάω κάτι, το ολοκληρώνω. Εχω βάλει σκοπό να κάνω κάποια πράγματα και ακόμα δεν είμαι ούτε στη μέση.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Οταν αναλάβατε τον Πανιώνιο, γνωρίζατε ότι βρίσκεται στο στόχαστρο της ΟΥΕΦΑ, λόγω του ματς με την Ντινάμο Τιφλίδας;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Είχα κάνει ένα προσύμφωνο με τον Μπέο και είπα ότι όταν μπαίνεις στον χορό χορεύεις. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα πια. Αλλωστε δεν μπορεί να τιμωρηθεί ο σύλλογος, γιατί άλλαξε η ιδιοκτησία. Τώρα, αν κάποιος παίκτης εμπλέκεται, τι να πω; Μακάρι να βρει αποδείξεις η ΟΥΕΦΑ για να συνετιστούν όλοι.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Εσείς τι πιστεύετε για εκείνο το ματς; Τι συνέβη τελικά;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Δεν μπορώ να κάνω σχόλιο. Ξέρω απλά ότι υπήρχε σοβαρό θέμα στην ΟΥΕΦΑ. Ο μικρός δεν μπορεί να σηκώσει ποτέ κεφάλι. Φέτος ο Πανιώνιος μπορεί να βρίσκεται πάνω από τη μέση της βαθμολογίας και να έφτασε και στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ, αλλά υπάρχουν δυσαρέσκειες στη Νέα Σμύρνη, για τη διοίκηση και κυρίως για τον προπονητή, Εβαλντ Λίνεν.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Εχει αλλάξει κάτι στις σχέσεις σας με τον κύριο Λίνεν; Σε σχέση με πέρυσι πάντα...
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Ναι, δεν είχαμε τόσο πολλή επαφή κι ευθύνομαι εγώ γι’αυτό. Είχα προσωπικό φόρτο εργασίας εκτός Πανιωνίου. Γενικά δεν ασχολούμαι όσο πέρυσι κι αυτό δεν είναι καλό. Βέβαια κι αυτός επηρεάστηκε από το εχθρικό κλίμα που προήλθε από μικρή μερίδα φιλάθλων. Επίσης τον στενοχώρησε η απομάκρυνση του Πλετς.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Γιατί έφυγε ο Πλετς, μολονότι τον ήθελε ο προπονητής;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Φτάσαμε στο σημείο να σκεφτούμε αν είμαστε δίκαιοι ή άδικοι μαζί του. Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Πάντως, πιστεύω ότι ηρέμησε το κλίμα και ελπίζουμε ότι είναι για το καλό του συλλόγου.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Είχατε πει ότι το καλοκαίρι θα συζητήσετε εκ νέου με τον κ. Λίνεν. Γιατί αυτό; Εχει συμβόλαιο ως το 2010?
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Δεν είπα ακριβώς αυτό. Είπα ότι τα συμβόλαια είναι για να τηρούνται. Αν έρθει αυτός και θέλει να φύγει, επειδή είναι δυσαρεστημένος ή γιατί έχει καλύτερη πρόταση, αυτό είναι άλλο θέμα.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Από την Εθνική Ελλάδας για παράδειγμα;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Δεν νομίζω να θέλει να πάει σε κάποια Εθνική. Δεν του αρέσει ο τρόπος που δουλεύουν. Πάντως, αν ζητήσει για κάποιον λόγο να φύγει, θα το κοιτάξουμε.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Εχει και μια παράδοση ο κ. Λίνεν. Δεν έχει μείνει ποτέ σε ομάδα παραπάνω από δύο χρόνια...
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Καιρός να σπάσει αυτή η παράδοση!
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ο Πανιώνιος βρέθηκε στην επικαιρότητα τελευταία με την πώληση του Σπυρόπουλου. Υπήρξαν άλλες προτάσεις, πέραν του ΠΑΟ;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Αν θέλετε να μάθετε αν κάποιος έκανε πρόταση, πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Είναι αγενές να δημοσιοποιήσω κάτι τέτοιο.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πόσες προτάσεις είχατε;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Αρκετές. Αλλες γραπτές κι άλλες προφορικές. Ο ΠΑΟ δεν έκανε ποτέ γραπτή πρόταση. Συμφωνήσαμε, δώσαμε χέρια και σε μισή ώρα φτιάξαμε ένα χαρτί και... αυτό ήταν!
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ποιοι παίχτες έπονται στη λίστα παραχωρήσεων;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Σε κάθε μεταγραφική περίοδο θα φεύγει ένας παίκτης. Εχουμε πολλούς εξελίξιμους. Πέντε-έξι στην Ελπίδων, τον Τζιμπούρ, τον Φερνάντες, ίσως και τον Χούτο... Είναι λογικό να υπάρχει ενδιαφέρον γι’ αυτούς. Ειδικά μερικούς δεν μπορείς να τους κρατήσεις. Τι να τους πεις; Μην πας στη Γαλλία ή τη Γερμανία, για να μείνεις εδώ και να παίζεις μπροστά σε χίλια άτομα και οι μισοί να βρίζουν πίσω από τον πάγκο; Δεν είναι ηθικό αυτό.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Εσχάτως γίνεται πολλή κουβέντα για τους συνδέσμους και την κατάργησή τους. Ο Πανιώνιος όμως, φαίνεται να τους στηρίζει...
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Είμαι φουλ υπέρ τους. Για να κάνεις έναν άνθρωπο υπεύθυνο, πρέπει να του δώσεις ευθύνες. Η κυβέρνηση κυνηγά τους συνδέσμους γιατί έχει στο μυαλό της τους τρεις «μεγάλους», άντε και τον ΠΑΟΚ...
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πρόσφατα νικήσατε την ΑΕΚ μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο με 3-2 κι ο Ντέμης Νικολαϊδης μίλησε για τη διαιτησία. Συμφωνείτε με τη στάση του;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Ο Ντέμης είναι πρόεδρος μιας εκ των τριών ομάδων του ΠΟΚ και αυτές αδικούν όλες τις υπόλοιπες.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Εννοείτε, τις αδικούν σε επίπεδο διαιτησίας...
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Αυτό εννοώ. Αρα δεν μπορώ να καταναλώνω φαιά ουσία για το αν αδικείται ο Ντέμης ή ο Τζίγγερ ή ο Κόκκαλης.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Εχουν αδικήσει και τον Πανιώνιο;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Ολες οι μικρές ομάδες όταν παίζουν με τους μεγάλους αδικούνται. Σας προκαλώ να ρωτήσετε τους προέδρους των τριών αυτών ομάδων. Δεν αρέσει να κερδίζει ο Δαυίδ τον Γολιάθ.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Γιατί το λέτε αυτό;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Ο Πανιώνιος κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο μέσος φίλαθλος της ομάδας περίμενε με χαρά να πάει να αγοράσει εφημερίδα. Την ανοίγει και τι διαβάζει; «Σφαγή της ΑΕΚ». Ενώ εμείς παίξαμε ποδόσφαιρο και κερδίζαμε με 3-0. Και αντί γι’ αυτό, ασχολούνται όλοι με την ΑΕΚ. Είναι φτιαγμένο το σύστημα έτσι, ώστε να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι ποτέ ο μικρός. Ούτε καν να χαρεί...
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πώς θα αλλάξει αυτό;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Με τίποτα δεν αλλάζει, γιατί αυτό πουλάει. Πρόσφατα δεν πήγα καν στη Σούπερ Λίγκα, παρότι την πιστεύω. Να πάω όμως να ακούσω τι; Ποιος είναι πιο αδικημένος από τους τρεις; Ο Κόκκαλης, ο Βαρδινογιάννης ή ο Ντέμης; Είναι γελοίο να πάω και να παρακολουθώ αυτό το θέαμα! Ας πούμε, ο Ντέμης αδικεί, την ίδια ώρα που φωνάζει για αδικία. Ο Ολυμπιακός δεν αδικεί την Καλαμαριά; Υπάρχει κακή νοοτροπία.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ούτε αυτή αλλάζει;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Οχι. Το παράδειγμα του Ντέμη είναι χαρακτηριστικό. Χάνεις 2-0, ρε φίλε, στο 15ο λεπτό. Δεν μπορείς να μιλάς για διαιτησία, απαγορεύεται! Είσαι ανήθικος όταν μιλάς, μόνο όταν νιώθεις ότι αδικείσαι! Αρα μη μιλάς καθόλου.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Γιατί τέτοιο μένος για την ΑΕΚ;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Διότι στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ έγιναν κι άλλα...
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Δηλαδή; ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Μετά το τέλος του ματς, οπαδοί της ΑΕΚ χτυπούσαν τα τζάμια στη σουίτα που κάθονταν οι άνθρωποι του Πανιωνίου. Δεν είχα πάει εγώ, αλλά η γυναίκα μου. Ως εδώ όλα καλά. Συμβαίνουν κι αλλού. Αλλά δεν μπορεί να μπαίνει ο σεκιούριτι της ΑΕΚ και να λέει ότι δεν εγγυάται την ασφάλειά τους, επειδή πανηγύριζαν έντονα! Είπε και ψέματα ότι έκαναν άσεμνες χειρονομίες. Καταλήξαμε να στείλουμε αστυνομία και μπράβους για να φύγουν από εκεί. Αυτό που συνέβη δεν ξεφεύγει απλά από την καθώς πρέπει συμπεριφορά, είναι «νεατερνταλισμός».

Δεν είμαι ο «θείος από την Αμερική»

Η συνέντευξη με τον Κώστα Τσακίρη έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου. Το ίδιο βράδυ, συμπτωματικά, ο Ντέμης Νικολαϊδης επικοινώνησε με τον Τσακίρη και του ζήτησε συγγνώμη για όσα είπε και όσα συνέβησαν. Μάλιστα, του υπογράμμισε ότι θα απολύσει τον σεκιούριτι κι ίσως έτσι λυθεί η όποια παρεξήγηση.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: «Βάλλετε» κατά των τριών «μεγάλων», αλλά προκαλεί εντύπωση πως αλλάξατε κι εσείς ομάδα. Από Παναθηναϊκός γίνατε Πανιώνιος και μάλιστα σε μεγάλη ηλικία.
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Ηταν το 1991, ήμουν 19 ετών. Δεν μου άρεσε ο κόσμος στον Παναθηναϊκό καθόλου. Πολλή γκρίνια.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Μα τότε η ομάδα πήγαινε καλά.
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Πάνω σε νταμπλ άλλαξα! Πήγαινα στο γήπεδο και υπήρχε φοβερή μουρμούρα.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Μα και στη Νέα Σμύρνη μουρμούρα υπάρχει...
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Είναι μειοψηφία. Κάποιοι θα στενοχωρηθούν, θα μουρμουρίσουν, αλλά δεν θα κάνουν ποτέ ασχήμιες.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Αυτοί που φωνάζουν κατά του κ. Λίνεν δεν είναι Πανιώνιοι;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Πανιώνιοι είναι.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Γιατί ο προπονητής κάπως έτσι το είχε θέσει στο ματς με τον ΟΦΗ (1-3)... ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Το είχε πει αυτό γιατί η κατάσταση ήταν έκρυθμη, ενώ η γυναίκα του και η κόρη του έκλαιγαν...
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ποιος μπορεί να σας αντικαταστήσει στην προεδρία του Ερασιτέχνη το καλοκαίρι;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Προς το παρόν δεν υπάρχει κανείς να ενδιαφέρεται. Αλλωστε το κομμάτι αυτό με στενοχωρεί. Οι λύσεις για να συνεχίσουμε είναι ελάχιστες. Ή πρέπει κάποια τμήματα να πέσουν κατηγορία ή να σταματήσει να υπάρχει το πόλο!
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Αν τελικά δεν βρεθεί διάδοχη κατάσταση;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Τότε, δεν ξέρω τι θα γίνει. Μπορώ να δίνω κάποια λεφτά κάθε χρόνο. Ας πούμε 150.000 ευρώ και όχι 500.000. Δεν αντέχω οικονομικά.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ας τελειώσουμε με την αυτοκριτική σας... Ποια είναι τα θετικά και ποια τα λάθη σας σε ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Στον Ερασιτέχνη έχω κάνει περισσότερα λάθη. Συνέχισα το λάθος του Δημάρχου, που ήταν να πρωταγωνιστούν δύο-τρία τμήματα χωρίς να υπάρχουν οι βάσεις. Το καλό είναι ότι ανέβηκε το προφίλ του Ερασιτέχνη. Αλλά στη ζυγαριά δεν αξίζει τον κόπο...
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Και στην ΠΑΕ;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Ηταν λάθος μου που δεν εξήγησα από την αρχή, πόσο περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες έχει ο σύλλογος. Η ομάδα στηρίζεται σε χρήματα που βγαίνουν από την τσέπη ενός ρομαντικού. Ο κόσμος νομίζει ότι είμαι ο «θείος από την Αμερική», κάτι που δεν ισχύει.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Κάτι θετικό;
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Το θετικό είναι ότι έχει αλλάξει άρδην η εικόνα του συλλόγου. Εχουμε γίνει μια νοικοκυρεμένη ομάδα και είμαστε ανεξάρτητοι.
Εχουμε επαναφέρει το σωστό όνομα και το σωστό σήμα.

12 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Ποτέ δεν ξέχασα τη συνέντευξη αυτή. Κάθε φορά που έγραφα κάτι γιά τον Λίνεν, γιά τον Τσακίρη ή γιά την ομάδα είχα στο μυαλό μου αυτή ακριβώς τη συνέντευξη. Αν κάποιος τη συσχετίσει με συνεντεύξεις του Λίνεν, έχει ξεκάθαρη την εικόνα.

zamis είπε...

''Η στήριξη στον Λίνεν μπήκε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και τη θέση της πήρε η στήριξη των αστεριών της ομάδας''

sport-fm,αποσπασμα απο το χθεσινο αρθρο του ΧΣ

br fun_atic είπε...

Και δεν είναι μόνο αυτό. Διάβασε τι λέει γιά τις μεταγραφές, γιά τα φυτώρια, γιά τα οικονομικά, γιά το γήπεδο, για τις σχέσεις του με τον Λίνεν, γιά τη διάθεση που ειχε αρχίσει να μειώνεται. Για τα πάντα.

Η συνέντευξη αυτή εξηγεί όλα όσα έγιναν τη χρονιά που μας πέρασε με τον πιό έγγυρο και κατηγορηματικό τρόπο.

Τελικά δεν χάσαμε τον Λίνεν, αλλά τον προ της συνέντευξης Τσακίρη. Και καλά θα κάνει να επιστρέψει γιατί η ομάδα τον έχει ανάγκη.

Σας παρακαλώ να τη διαβάσετε ολόκληρη και όχι μόνο τα υπογραμμισμένα. Θα βγάλετε πολλά συμπεράσματα.

zamis είπε...

Μα δεν ειχε πει καθαρα ο Λινεν(προσφατα)οτι ο προεδρος ειχε χασει το ενδιαφερον του,δεν ειχε πει οτι ο τεχνικος διευθυντης ειχε δωσει γραμμη για φτηνες μεταγραφες μπας και βγει κανεις,δεν ειχε πει οτι ο Πανιωνιος δεν μπορει να ξεπουλαει συνεχως οτι καλυτερο εχει(λιγο πριν εκδιωχθει αυτο)?
Αυτα που λεει κι ο Τσακιρης δηλαδη,συν την απαιτηση να βγαζει συνεχεια νεους και να βελτιωνει τους υπαρχοντες(αυτο που επιτυχως εκανε ο Λινεν δηλαδη).
Στη μεση και η παραφιλολογια περι πιασμαν Πλετς(που απο τοτε εχουμε να δουμε σοβαρο αμυντικο,με εξαιρεση το τελευταιο του σκοτεινο διαστημα)και η περιφημη μικρη εχθρικη ομαδα απεναντι στο Γερμανο(και τον Πλετς και ολα τα ''παιδια''Λινεν προσθετω εγω).
Τελικα,το μεγαλο λαθος του Λινεν ηταν οτι λογω σοβαροτητας,επαγγελματισμου και αυτοδεσμευσης δε βγηκε ποτε δημοσια να διαχωρισει τη θεση του.
Ακομα τον βριζουν στο γηπεδο χωρις ποτε να επιχειρηματολογουν(κατι αβαβα ψελλιζουν)και βεβαια χωρις να απαντουν στο-εκ του αποτελεσματος-αυταποδεικτο:που ειμασταν και που βρεθηκαμε.
Ο Τσακιρης,το λεω αλλη μια φορα,πρεπει να απαλλαχθει απο διαφορες κλικες διαφορων ειδων.
Τις γνωριζει πλεον πολυ καλα(φταιει και ο ιδιος παρα πολυ)και ειναι στο χερι του να ξεκαθαρισει το τοπιο.
Ακουω κι εγω οτι αυτη ειναι η προθεση του.Ας ξαναπω μακαρι.

zamis είπε...

υγ.
και βεβαια η μεγαλη ανακολουθια του ειναι εκει που λεει οτι στοχος μας ειναι να συντηρηθουμε στο ιδιο επιπεδο.Αλλα αυτο ηταν φαινεται πριν τα καλοκαιρινα γευματα στο κυριλε εστιατοριο του κοτερου που λεει κι ο Costas.

br fun_atic είπε...

Σημερινό πρωτοσέλιδο του Γατιού ανέφερε ότι ο Πανιώνιος έχει συμφωνήσει με τον Αναστασάκο, ο οποίος ετοιμάζει βαλίτσες. Να θυμίσω ότι πρόκειται γιά την ίδια εφημερίδα που έχει μεταγράψει τον Εστογιανώφ σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος...

Ο Αρντίλες θέλει, εμείς κοιτάμε και αλλού. Τον θυμάμαι ως παίκτη της Εθνκής Αργεντινής, ομολογώ όμως ότι δεν έχω παρακολουθήσει την προπονητική του καριέρα. Όποιος γνωρίζει κάτι ας το γράψει...

Παραιτήθηκε ο Κετσπάγια, ελπίζει ο Πανιώνιος. Μήπως ο κος Απεγητός δεν γυρίσει με άδεια χέρια από την Κύπρο;

DrRigas είπε...

Τον Αρντίλες σαν προπονητή δεν τον ξέρω αλλά σαν παίκτη τον είχα δει πολλές φορές από κοντά όταν έπαιζε στην Αγγλία. Γρήγορο γλυκό χαφ με καλή ντρίμπλα και πάσα ακριβείας στην κίνηση. Βέβαια είχε πάντα παικταράδες δίπλα του (Κέμπες κλπ).

giorgos είπε...

br fun_atic o TSAKIRIS kanei polles diloseis oxi epidei tis pisteyei........ alla me skopo na ksipnisei SYNEIDISEIS.....8imi8ite tis diloseis pou ekane ligo prin na ferei ton estoyanoff kai ton recoba.

br fun_atic είπε...

Να καλωσορίσω τον Yiannis.
Φίλε Γιάννη, πράγματι ο Τσακίρης ενεργεί και με τον τρόπο που λες. Όμως οι δηλώσεις που ανέβασα δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2008.Δεν είναι καινούργιες. Πιστεύω ότι εξηγούν με τον καλύτερο τρόπο τα όσα επακολούθησαν...

Τα θέματα της κούρασης από την διοικητική ενασχόληση, της μέτριας σχέσης με τον Λίνεν, του μπάτζετ, των εξόδων με προβλημάτισαν και τότε, πολύ περισσότερο όμως τώρα που τα ξαναδιαβάζω έχοντας την εμπειρία της χρονιάς που πέρασε.

Εάν ο Τσακίρης δεν είχε καλή συνεργασία με τον Λίνεν ή δεν του είχε εμπιστοσύνη όφειλε να τον απομακρύνει από το καλοκαίρι. Δες όμως τι λέει. Το βάρος της μέτριας σχέσης τους το αναλαμβάνει ο ίδιος επειδή δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί όπως παλιά και για το θέμα Πλέτζ.

Δεν στέκομαι στο θέμα των μεταγραφών καθόλου. Το αν ο Τσακίρης είναι κατά των μεγάλων μεταγραφών και στη συνέχεια τις έκανε, μάλλον ωφέλησε τον σύλλογο. Από όλη τη συνέντευξη προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο Τσακίρης αγαπά την ομάδα, έδωσε χρήματα και όταν κάποια στιγμή κουράστηκε από την καθημερινότητα την εμπιστεύθηκε σε ανθρώπους που τελικά δεν τα κατάφεραν. Φέτος πληρώσαμε το μάρμαρο της φιλίας του Τσακίρη με διάφορους... Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα επαναλάβει τα ίδια λάθη.

br fun_atic είπε...

Τι έγινε γιατρέ μου; Ξεμπερδέψατε τα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και ονομάτων; Αν όχι, θα σου πρότεινα να προσδιορίσεις ποιος ρήγας είσαι. Ρήγας κούπα, ρήγας σπαθί; Έτσι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις :)

Steve είπε...

Μια και περνούν οι μέρες και δεν βλέπουμε προπονητή που να μην ζητάει πάνω από 200-300 χιλ (γιατί μάλλον αυτό είναι το θέμα), δεν τους λέμε εκεί στην ΠΑΕ να κάνουν πρόταση στον Ρεκόμπα για τη θέση? Με βάση το συμβόλαιό του θα πάρει και φέτος ένα κάρο λεφτά. Ακόμα κι αν συμφωνήσει σε λιγότερα, πάλι πολλά θα είναι για τον Πανιώνιο. Ας παίζει λοιπόν σαν παίκτης-προπονητής κι ας κάθεται κανονικά στον πάγκο όταν έχει κάρτες ή τραυματισμούς.

Διαφορετικά μας βλέπω στο τέλος να τρέχουμε στον Χρηστάρα τον Εμβολιάδη, τον οποίο προσωπικά εκτιμώ αφάνταστα και σαν άνθρωπο του ποδοσφαίρου και σαν χαρακτήρα αλλά κυρίως σαν Πανιώνιο.

Καλή Ανάσταση (γενικώς)

zamis είπε...

Αφου ξεμπερδεψαμε με τον τρισκαταρατο Σταμ που δεν εβαζε τον Εκρα για να μην τον εκθεσει και που ηθελε και να τον σακατεψει(ΑΚ,sport-fm.gr)ολα καλα..