Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 3-4


Μεγάλη γιορτή έστησε ο Πανιώνιος στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου. Η ομάδα μας, ύστερα από ένα ελεύθερο και θεαματικό παιχνίδι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα κερδίζοντας τον Αστέρα με 4-3.


Στην γιορτή του Πανιωνίου ήταν καλεσμένοι όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από την κρατική τηλεόραση ένα παιχνίδι από αυτά που στερούμαστε στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Όμορφο, ελεύθερο ποδόσφαιρο, με πολλές φάσεις και από τις δύο ομάδες, επτά γκολ και δύο μεγάλους πρωταγωνιστές. Ρεκόμπα και Ζαϊρί (κυρίως ο πρώτος) έδειξαν δείγματα του μεγάλου ποδοσφαιρικού τους ταλέντου και ευχαρίστησαν τον κόσμο με τις περίτεχνες ενέργειές τους.


Η ομάδα μας αδίκησε τον εαυτό της στο φετινό πρωτάθλημα. Ομάδα με τέτοιες δυνατότητες είναι αδιανόητο να μην διεκδικεί την έξοδό της στην Ευρώπη. Τουλάχιστον όμως μας δημιουργήθηκαν ελπίδες για τη νέα χρονιά. Ας ελπίσουμε ότι ο Εμίλιο Φερέρα θα έχει στην διάθεσή του όλα τα μεγάλα μας αστέρια προκειμένου να χτιστεί η ομάδα της νέας χρονιάς πάνω σε γερές βάσεις και να ικανοποιήσει τον απαιτητικό Πανιώνιο φίλαθλο.


Για άλλη μία φορά θα ήθελα να αποχαιρετίσω των Γιώτη Σταματόπουλο και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο του επαγγελματικό βήμα.


Όπως σας είχα υποσχεθεί από αύριο και για μία εβδομάδα θα δέχομαι στο email της σελίδας κείμενά κριτικής – ανασκόπησης της χρονιάς που πέρασε. Εφόσον τα κείμενα αυτά θα ανταποκρίνονται στους κανόνες δημοσίευσης του blog θα αποτελούν αυτόνομα θέματα (ένα κάθε ημέρα) και θα σχολιάζονται από όλους.

22 σχόλια:

zamis είπε...

Πολυ φορτισμενος ο Γιωτης σημερα,ηταν πραγματικα συγκινητικος.Κι απο μενα για αλλη μια φορα καλη επιτυχια σε οτι κανει.

υγ1.Φανουρη εσυ σουπερσταρ!

υγ2.Ο Γκοζαγκα νομιζω πρεπει να μεινει.

Ανώνυμος είπε...

Γιά άλλη μία φορά: Γιώτη σε ευχαριστούμε! Καλή τύχη και καλή αντάμωση πραγματικά! Τα κυπριακά ηλεκτρονικά μέσα σήμερα θεωρούν πολύ πιθανή τη συμφωνία Λίνεν με την ΑΝόρθωση και κάποια έγραφαν ότι πιθανώς θα πάει εκεί και ο Γιώτης.
Μακάρι να είναι αλήθεια και έυχομαι από καρδιάς, αν γίνει,καλή τύχη! Τρέφω μία παθολογική αγάπη γιά την Κύπρο, και την "Αμμόχωστο τη βασιλεύουσα", κάποτε προπύργιο της ενωτικής παράταξης που έδωσε την ευγενική μάχη της αυτοδιάθεσης και μάτωσε γιά την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Μακάρι να πάνε εκεί, μέσα μου θα νιώθω σαν να έχει πάει και ένα κομμάτι της ΠΑνιώνιας καρδιάς μου.

Και μιάς και μιλάμε γιά αξιοπρέπεια, μάλλον είναι λέξη άγνωστη γιά ορισμένους. Έχω γράψει προχτές ένα σχόλιο σε άλλο σημείο, δεν περίμενα όμως τέτοιου μεγέθους και σημειολογίας εκδηλώσεις από τον "επίσημο" Πανιώνιο. Τι εννοώ; Δείτε απόσπάσματα από την ιστοσελίδα του κ. Διόγου, μετά από το σημερινό ματς. Χωρίς σχόλια.

"Οι "κυανέρυθροι" απαλλαγμένοι από το βαθμολογικό άγχος έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, αν και όλοι περιμέναμε να δούμε περισσότερα νέα, φρεσκα, πρόσωπα στην ενδεκάδα. Αντί γι' αυτό μόνο ο Ανδριόλας και ο Κοιλιάρας ξεκίνησαν το ματς, ενώ ο Αναστασόπουλος μπήκε αλλαγή στο 59 και αγωνίστηκε δεξί μπακ!!! Φυσικά ο Γιαν Εκρα έμεινε πάλι εκτός ομάδας, αφού ο (πρώην πλέον) προπονητής Γιώτης Σταματόπουλος έμεινε..."συνεπής" δεν του έδωσε ούτε δευτερόλεπτο συννμετοχής. Μάλιστα προτίμησε να βάλει τον... Μπερτέ (που τον θυμήθηκε;) για να... κρατήσει το 4-3.

....

Η χρονιά, ευτυχώς, τελείωσε ομαλά. Από αύριο Δευτέρα αρχίζει το "κτίσιμο" μιας νέας ομάδας, σε σταθερές βάσεις. Για μια ομάδα χωρίς "γαμπρούς", "κολλητούς", "φίλους" και "ημέτερους". Γιατί ο Πανιώνιος είναι ομάδα ιστορική και όχι δημόσια υπηρεσία!!!"

ΌΠως έγραψα και αλλού, χωρίς αρχοντιά και ήθος, Πανιώνιος δεν γίνεται. Αν λείπουν αυτά και περισσεύει η εμπάθεια, τα περί "Πανιώνιας ιδέας", "διαφορετικότητας" και οι επικλήσεις στο Δημητρό Δάλλα είναι μπούρδες. Μάλιστα, ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

Το να σιτίζεσαι στην ETERNAL (δηλ. στην ΠΑΕ) και να γράφεις γιά "δημόσια υπηρεσία" (εννοώντας το προπονητικό team του Λίνεν) το θεωρώ προσβολή στη νοημοσύνη μου. Μάλλον θα πακετάρω και θα επιστρέψω στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας τα τευχη του Πανιώνιου Κόσμου που έχω κρατήσει. Αρκετά πιά.

zamis είπε...

Ηθος και αγαπη για τον Πανιωνιο εδειξε και στις δηλωσεις του μετα το ματς ο ανθρωπος.
Για καποιους αλλους δειτε εδω

http://www.parrots.com/

Steve είπε...

Zamis έγραψες με το site! Προτείνω στον BR_f να το βάλει στα χρήσιμα links.

Για τον Λίνεν, οι πληροφορίες λένε ότι του έκαναν πάρα πολύ καλή πρόταση οι Κύπριοι.
Μάλιστα στο sigmalive.com κάπου γράφουν "...χαρακτηριστική ήταν η στάση που κράτησε ο Γερμανός τεχνικός καθόλη τη διάρκεια του αγώνα Ανόρθωσης-ΑΠΟΕΛ, όταν ο τηλεοπτικός φακός τον "συνέλαβε" πολλές φορές να καταγράφει στο "μπλοκάκι" του καθε τι που συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο..."

Σας θυμίζει τίποτα?

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Για τον Εκρά που δεν έπαιζε ούτε στις ρεζέρβες της μεγάλης Χαλ μας πείραξε. Μάλλον δεν αλλάζει η νοοτροπία και όσο δεν αλλάζει δεν ξέρω για ποιό κτίσιμο νέας ομάδας μιλάμε. Ας ελπίσουμε ν' αφήσουν τον προπονητή να την φτιάξει και όχι τους μάνατζερς των παικτών με τα γνωστά "σουπερ μάρκετ" και το χρηματιστήριο ταλέντων. Ελπίζω το συγκεκριμένο σχόλιο να είναι απλά ένα κύκνειο άσμα των φετινών αντιπαραθέσεων Λινενιστών και αντιλινενιστών και εν τέλει επιτέλους να πάμε γι' άλλα.

Γιώτη ένα απλό ευχαριστώ από κάποιον που όπως και συ αγαπάει αυτή την ομάδα. Όπου και να πας εμείς οι μη "οργανωμένοι", οι απλοί φίλοι της ομάδας, θα σε θεωρούμε πάντα "δικό μας".

Griniaris είπε...

Καλημέρα σε όλους
Όπως έχω ξαναπεί ο Σταματόπουλος είναι ένας προπονητής που κάποτε θα αναζητήσουμε.Πιστεύω ότι έχει τα προσόντα για καλή εξέλιξη.Απλά σε μας έπεσε σε άσχημες συγκυρίες.Καλή τύχη όπου κι αν πάει.
Προσωπική μου άποψη,χωρίς διάθεση να προσβάλω κανέναν,οποιαδήποτε κριτική για τον προπονητή στο χτεσινό ματς αποτελεί τουλάχιστον πράξη εμπάθειας και προσβολή προς έναν άνθρωπο που πέρα απ'όλα έδειξε τι σημαίνει αξιοπρέπεια.Στο κάτω κάτω το ματσάκι το πήρε...

Griniaris είπε...

ΥΓ.Δεν διάβασα κάποια κριτική για τον καινούριο προπονητή που κατάφερε να χάσει το ματς στο 90φευγα από 2-0.

br fun_atic είπε...

Ωραίο το πανό των Ιώνων χθες στην Τρίπολη. Ζητούσαν την παραμονή του Ρεκόμπα. Και καλά έκαναν.

Θα ήθελα όμως να δω ένα πανό με το οποίο να ζητάμε και την παραμονή των Εστογιανώφ, Μάκου, Μανιάτη.

Όχι γιά κανένα άλλο λόγο. Για να μην βρεθεί κανείς να μας πει ότι όλα τα χρήματα δαπανήθηκαν γιά την παραμονή του Αλβάρο. Εξάλλου από όλους τους παραπάνω μόνο αυτός έχει δείξει ξεκάθαρα ότι θέλει να μείνει...

Γιά την Ανόρθωση και τον Λίνεν: Οι Κύπριοι τον ζαχάρωναν από τον Οκτώβριο...Τυχεροί...

Διάβαζα σήμερα ότι ίσως να μην ανανεώσει ο Αστέρας τη συνεργασία του με τον Μιλάνο. Ωραίος παίκτης...

br fun_atic είπε...

Στατιστικά: εντυπωσιακό το νούμερο των 40 γκολ που πετύχαμε τη χρονιά που μας πέρασε, ιδίως αν σκεφτούμε ότι δεν είχαμε επιθετικούς. Βέβαια εξίσου εντυπωσιακά ήταν και τα 40 γκολ που δεχθήκαμε. Περισσότερα τέρματα δέχθηκαν οι ομάδες που υποβιβάστηκαν. Δυστυχώς με 40 γκολ παθητικό δεν πας πουθενά. Όχι Ευρώπη. Ούτε Κάτω Νευροκόπι...

Costix είπε...

Συμφωνω με τον BRFUN, πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να μεινουν στην ομαδα για του χρονου Μακος, Μανιατης, Εστογιανωφ και Ρεκομπα.

Ειδικα ο τελευταιος, μετα την φυγη του ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΥ, εχει δειξει αλλο προσωπο.

Ισως επισης ανεβαινει και η φυσικη του κατασταση, αλλα στα τελευταια ματς εχει δειξει καποιο απο το τερστιο ταλεντο του, καθως και ομαδικοτητα και τον ηγετη που ολοι περιμεναμε να δουμε.

Υ.Γ. Μαθαινω απο σοβαρες πηγες οτι ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ ετοιμαζει εκδοση βιβλιου με τιτλο

''ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ'' !!!

Εντωμεταξυ θα προσεξατε οτι ο τυπος βαρεθηκε να παιζει στον ΠΑΟΚ !!!

Α, ρε μυαλα !!!!

re-la-re είπε...

Σημερα η gazetta μιλάει για συμφωνία Μάκου ΠΑΟ για τριετές συμβόλαιο.

br fun_atic είπε...

Γιώτης Σταματόπουλος: «Θέλαμε να τελειώσουμε με νίκη και τα καταφέραμε. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια, καθώς είχαμε πολλά προβλήματα πριν τον αγώνα. Είχαμε μείνει με 16 ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος ευχαριστήθηκε γκολ και θέαμα. Εχω αναγνωρίσει τα λάθη που έχω κάνει, όμως και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, πέραν των αγωνιστικών, που φεύγω από την ομάδα».

Griniaris είπε...

Μάκος στον sentra πριν από λίγα λεπτά:"Ότι είχα να δώσω και να πάρω από τον Πανιώνιο νομίζω ότι έχει ήδη γίνει."
Άντε να τον κρατήσεις...

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Αφού κλήθηκε στην Εθνική από τον Ρεχάγκελ,... δεν υπάρχει περίπτωση, να κρατηθεί...
Πάντως καλύτερα να πάει τουλάχιστον στον ΠΑΟ, αν μείνει Ελλάδα (που όπως φαίνεται θα μείνει) για να πάρουμε τα λεφτά της μεταγραφής, γιατί πχ από μια πιθανή μεταγραφή Μανιάτη ή Εστογιαννόφ στην ΑΕΚ..
Κανείς δεν είναι αιώνιος στην ομάδα. Οι εποχές Μωραϊτέλη έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Για να κρατήσεις ένα παίκτη σε στυλ Τζώρτζεβιτς / Ολυμπιακού χρειάζονται πολλά και όχι μόνον οικονομικά.
Εμείς πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό και ρεαλιστικό διακανονισμό κάθε φορά και εδώ που τα λέμε ίσως και να έχει δίκιο ο Μάκος. Έχει αρκετά χρόνια στην ομάδα και πιθανόν αν νοιώθει κορεσμένος και να μπορούσαμε να τον κρατήσουμε να βλάπταμε και τον Μάκο και τον Πανιώνιο.
Στη φάση που είμαστε το σημαντικό είναι να βγάζουμε Μάκους όπως παλιά και να εκμεταλλευόμαστε σωστά τα λεφτά από τους Μάκους που φεύγουν ώστε να φτιαχτεί εν τέλει μια σωστή ομάδα και σε κάθε περίπτωση να ισχυροποιούμαστε αντί να εξασθενούμε από τις όποιες διαρροές.

isabellagian είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
zamis είπε...

Ναι,παρα πολυ προσπαθησαμε να κρατησουμε τον Μακο,για την ακριβεια δημιουργησαμε τις καλυτερες συνθηκες..μπινελικια,προπηλακισμοι,διοικητικα-προπονητικα-ακατανομαστα-υπερβατικα μπαχαλα..ζητω η ''διαφορετικοτητα''..

Steve είπε...

Πέρασε και η Λαμπρή και ένα "Χρόνια Πολλά" δεν έστειλε το blog στον Ηθικό. Ντροπή σας!

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Και να μην γίνονταν τα μπάχαλα από τους ανεγκέφαλους, νομίζω πως και πάλι είχε στο μυαλό του την έξοδο. Πολλοί μπορεί να διαφωνούν και να με κακολογούν αλλά θεωρώ μάλλον φυσιολογικό για κάποιο να θέλει να αλλάξει και μάλιστα εκεί που όπως θεωρεί ο Μάκος ο πήχυς θα είναι πιο ψηλά (άποψη του σωστή ή λάθος). Τέτοια θα συμβαίνουν ως ότου μπορέσει η ομάδα να είναι η ίδια πόλος έλξης και όχι μόνον οικονομικά αλλά και αγωνιστικά. Το ζήτημα είναι να μπορείς να διαχειρισθείς στην παρούσα φάση τις διαρροές ώστε να ισχυροποιείσαι εν τέλει και όχι ν' αποδυναμώνεσαι. Πχ παίρνω τα λεφτά της μεταγραφής και επενδύω σε κάποιον που δεν έχει ακόμα το μεγάλο κασέ αλλά ο προπονητής μου πιστεύει ότι θα καλύψει το κενό και θα αναδειχθεί στο άμεσο μέλλον. Για παράδειγμα, όταν έφυγε ο Σπυρόπουλος, το ότι αγοράσθηκε ο Τζαβέλλας ήταν μια κίνηση προς αυτή την διαχειριστική κατεύθυνση. Τα χρήματα που περισσεύουν απο τό αλλησιβερίσι, μπαίνουν στον κορβανά για να κρατήσεις κάποιους άλλους πιθανότατα.

br fun_atic είπε...

Ένας παίκτης θέλει χρήματα, προβολή και στόχους (τίτλους). Όταν αρχίσουμε να προσφέρουμε αυτό το πακετάκι (όταν δηλαδή ο Πανιώνιος σταματήσει να θεωρείται συνοικιακό μαγαζάκι από τους ίδιους του τους ανθρώπους - γιατί κάποιοι τέτοιοι φίλοι μας κρατάνε πίσω) τότε θα μπορούμε να κρατήσουμε παίκτη όπως ο Μάκος. Μέχρι τότε θα είμαστε το σούπερ μάρκετ των μεγάλων...

br fun_atic είπε...

υ.γ
τουλάχιστον τώρα τους χάνουμε έναν έναν και όχι σε πακέτο. Πάλι καλά να λέμε δηλαδή.

Το σίγουρο είναι ότι μόνο εμείς οι φίλαθλοι πιστεύουμε ότι ο Πανιώνιος είναι μεγάλη ομάδα. Όλοι οι άλλοι στα λόγια...

zamis είπε...

Διαβασα τη συνεντευξη Μακου.Πολυ ενδιαφερουσα.
Προσωπικα ακουω λογικοτατα αυτα που λεει.Το οτι ο Πανιωνιος δεν καλυπτει τις φιλοδοξιες του,ακομα και με χρηματα που θα τον ικανοποιουσαν,αντι να εξοργιζει,ας προβληματιζει.Οχι μονο για το γενικοτερο status μας αλλα και για τα φετινα διοικητικα πεπραγμενα.Διοτι μιλαει σαφως για το(και συναισθηματικο) μπαχαλο που ακολουθησε την εκδιωξη Λινεν,για την καταστροφη που εφεραν οι υπερβατικες ψευδαισθησεις,για την εννοια της ομαδας και την αναγκη μη εξαρτησης της απο τον χ αστερα.
Δε θελω να πω οτι δε θαφευγε ενδεχομενως και κατω απο υποτιθεμενα καλες συνθηκες.
Αλλα ας σκεφτουν οι διοικουντες οτι με την ασοβαρη εικονα που εχουν επιδειξει,διωχνουν πολυ πιο ευκολα νεα παιδια με φιλοδοξιες απο την ομαδα.

Griniaris είπε...

Τα πάντα τελικά είναι θέμα επιλογών.Θα ήταν αφύσικο ένα παιδί με τα προσόντα του Μάκου να μην έχει φιλοδοξίες πέρα από τις οικονομικές.Το θέμα είναι αν εμείς του δίνουμε τη δυνατότητα να μας επιλέξει και όχι να τον καταντήσουμε, με ένα απλά καλό συμβόλαιο,δημόσιο υπάλληλο.Με προβλημάτισε η δήλωσή του ότι δεν έχει κάποια προτίμηση για το που θα πάει.Εμείς δεν μπορούμε να γίνουμε ΑΕΚ η ΠΑΟΚ,ομάδες που ουσιαστικά δεν αποκλείει;Εκτός αν ισχύει αυτό που λέει ο br περί μεγάλης ομάδας και παραπέμπει στο γνωστό ανέκδοτο όπου ένας τρελός μέσα από τα κάγκελα του Δαφνιού ρωτάει έναν περαστικό:"Είστε πολλοί εκεί μέσα;"
Eπιλογή υπάρχει και για την διοίκηση.Ας κρατήσει την ομάδα όπως είναι πλαισιώνοντας τη με 3-4 καλούς παίκτες εκεί που πονάει επιχειρώντας αυτό που δεν κατάφερε φέτος.Ναι είναι πολύ μεγάλο ρίσκο,βασικά οικονομικό.Ποιός όμως φταίει που δεν αποκομίσαμε φέτος τα αναμενόμενα κέρδη;Ας διαπραγματευτεί τα συμβόλαιά τους το Γενάρη.Μέχρι τότε θα έχει φανεί.Αν πρωταγωνιστούμε θα τεθούν όλα σε άλλη βάση,αν πάλι όχι...