Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Κύκνειο Άσμα




Παραθέτω την τελευταία συνέντευξη τύπου του κου Σταματόπουλου υπό την ιδιότητα του προπονητή του Πανιωνίου, όπως δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα:

«Δεν είναι εύκολο σήμερα, ξέροντας ότι είναι η τελευταία συνέντευξη πριν από αγώνα πρωταθλήματος. Σκέφτηκα πάρα πολύ αυτή την εβδομάδα τα τρία τελευταία χρόνια στον σύλλογο. Ήτανε πάρα πολύ ωραία και όμορφα χρόνια. Ζήσαμε πολλές όμορφες στιγμές, όπως φυσικά και στεναχώριες. Ο Πανιώνιος έγινε σπίτι μου και θα μείνει σπίτι μου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο του Πανιωνίου για τη συμπαράσταση, την αγάπη του και για τον τρόπο που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον σύλλογο. Έκανα πολλούς φίλους εδώ στον Πανιώνιο.
Θέλω να ευχαριστήσω επίσης και τους συνεργάτες μου, το ιατρικό τημ και όλους όσους παλεύουν και εργάζονται για την επιτυχία του συλλόγου. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον κ. Δέδε για τον οποίο θέλω να πω ότι ήταν μεγάλη τιμή μου να συνεργασθώ με ένα θρύλο του ελληνικό ποδοσφαίρου και μία σημαία του Πανιωνίου. Δίπλα σε ένα τέτοιον άνθρωπο μαθαίνεις πάρα πολλά και για την ιστορία του συλλόγου.
Ο Πανιώνιος πραγματικά είναι μία μεγάλη οικογένεια και θα έλεγα ψέματα αν δεν παραδεχόμουν ότι είμαι στεναχωρημένος που φεύγω. Είμαι περήφανος όμως και ήταν μεγάλη τιμή μου να είμαι προπονητής του Πανιωνίου.
Εύχομαι στον σύλλογο μεγάλες επιτυχίες και στο μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, τον κ.Τσακίρη, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που έδειξε στο πρόσωπο μου. Θέλω να ευχηθώ στο νέο προπονητή του συλλόγου, τον κ. Φερρέρα ότι καλύτερο. Πιστεύω ότι ήταν μία πολύ καλή λύση για τον Πανιώνιο».

Κάνοντας έναν αγωνιστικό απολογισμό ο κ. Σταματόπουλος τόνισε: «Εύχομαι να κλείσουμε τη χρονιά με μία νίκη μέσα στην Τρίπολη. Να ανεβούμε έτσι πιο ψηλά στη βαθμολογία. Ανέλαβα φέτος την ομάδα σε μία πολύ δύσκολη στιγμή. Υπήρχαν πολλές αλλαγές προπονητικές, διοικητικές. Υπήρχε μία απογοήτευση στον κόσμο για τη μέχρι τότε πορεία της ομάδας. Παλέψαμε το κάθε παιχνίδι με το καλύτερο τρόπο. Το ξεκίνημα που κάναμε μαζί ήταν εξαιρετικό. Η ομάδα ήταν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού με 14 βαθμούς. Καταφέραμε πάρα πολύ γρήγορα να απομακρυνθούμε από αυτή τη θέση και να βρεθούμε πάλι κοντά στους στόχους μας, δηλαδή την 5η θέση. Δυστυχώς είχαμε ένα διάστημα χωρίς επιτυχία, αλλά σε όλα τα παιχνίδια αυτά –με εξαίρεση αυτό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ- η ομάδα κυνήγησε το αποτέλεσμα και στάθηκε άτυχη.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα. Το ότι έκανα και εγώ κάποια λάθη είναι αυτονόητο. Όλοι κάνουμε λάθη. Αλλά πιστεύω ότι τα καταφέραμε καλά. Παρά το γεγονός ότι κάποια στιγμή βρεθήκαμε να κινδυνεύουμε, στο παιχνίδι με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ καταφέραμε να σωθούμε και μαθηματικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτός είναι ο στόχος του Πανιωνίου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας για τη συνεργασία που είχαμε. Για μένα κάθε προπόνηση ήταν ξεχωριστή. Είχα πολλές συζητήσεις με τον καθένα τους ξεχωριστά και απολάμβανα το κάθε παιχνίδι που δίναμε. Τους εύχομαι ότι καλύτερο για το μέλλον τους και να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους».

Σχόλιο: Ήταν μεγάλη μας τιμή να μας αγαπήσουν, να μας σεβαστούν και να μοχθήσουν για εμάς δύο άνθρωποι από τη Γερμανία, που ίσως και να μην μας ήξεραν. Είναι τιμή μας, που η Νέα Σμύρνη έγινε και το δικό τους σπίτι και η ομάδα κατέκτησε ένα μέρος της καρδιάς τους. Μας δώσατε μεγάλες χαρές, κυρίως όμως το όνειρο ότι μπορούμε να τα βάλουμε με όλους στα ίσια. Ότι μπορούμε να ξανακάνουμε όνειρα ακόμη και χωρίς μεγαλεία και υπερβάσεις. Έφτανε μια ομάδα που έτρεχε, σούταρε, μάρκαρε και έπαιζε φουλ επίθεση ακόμη κι όταν αυτό δεν την συνέφερε. Η ομάδα αυτή σε λίγες μέρες κλείνει τον κύκλο της… Ευχαριστούμε.
Σε ανταπόδοση όλων αυτών κέρδισες με το σπαθί σου και τη δουλειά σου τον τίτλο του coach. Καλή επιτυχία coach στον νέο σου σταθμό και καλή αντάμωση…

Υ.Γ
Πότε ακριβώς περιμένει η Π.Α.Ε να ευχαριστήσει δημοσίως τον κ. Σταματόπουλο; Φτάνει μόνο το ότι τον αποζημίωσε μέχρι πεντάρας;

21 σχόλια:

zamis είπε...

Τι να την κανεις αυτη την ομαδα χωρις τακτικη..

Ο Σταμ υπηρξε ευκολο και βολικο εξιλαστηριο θυμα.
Κριμα για την αντιληψη περι δικαιου ορισμενων.

br fun_atic είπε...

Mα γιατι τα λες αυτα; Why?

DrRigas είπε...

Danke zu trainieren und gutes Glück!

br fun_atic είπε...

Που ήσουν γιατρέ μου όταν ψάχναμε τρόπο να μεταφράσουμε συνεντεύξεις του Λίνεν; Από εδώ και πέρα αναλαμβάνεις έργο...

br fun_atic είπε...

Δηλαδή εδώ που τα λέμε, τι να σε κάνουμε τώρα; Δεν αφήσαμε Γερμανό γιά Γερμανό... Πιστεύω ότι ο Τσακ εκνευρίζεται πλέον ακόμη και με τον Βαγγέλη Γερμανό, ή με τον Γερμανό με τις μπαταρίες...
Για Ισπανικά δεν έχω πρόβλημα. Έχω τη γυναίκα μου. Κι αν πάρουμε κανέναν Τούρκο, όλο και κάτι θα καταλάβω...

DrRigas είπε...

Πραγματικός gentleman ο Σταμ, του έπεσαν πολλά και δύσκολα θέματα η διαχείριση των οποίων απαιτούσε συγκροτημένο χαρακτήρα. Δεν ήμουν κοντά στην ομάδα αλλά νομίζω κράτησε σωστά τις ισοροπίες μέσα κι έξω από τα αποδυτήρια στις δύσκολες εκείνες στιγμές του Νοεμβρίου '08. Ποδοσφαιρικά θέλει δουλειά αλλά αν είναι έξυπνος, η καριέρα του θα πάει πολύ καλά από εδώ και πέρα. Στη θέση του θα επέστρεφα ίσως για 1-2 χρόνια σε σύλλογο μικρής έστω κατηγορίας της Γερμανίας και μετά σε κάποιο άλλο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Γιώτη, από καρδιάς, Καλή Τύχη!

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα κι εγώ να ευχηθώ από την καρδιά μου, την Καλή Τύχη στο Γιώτη! Μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φετινή του προσπάθεια την οποία έκανε με συμπεριφορά gentleman!

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το μοναδικό διάστημα που η ομάδα μας βλεπόταν φέτος, ήταν στις τελευταιες εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. Οι πρώτες εβδομάδες του Σταματόπουλου. Όταν έλειπαν τόσο ο Χούτος όσο και ο Ρεκόμπα. Και αν αργούσαν λίγο ακόμα να "αποθεραπευθούν" από τους συγχρονισμένους τραυματισμούς τους, ίσως να είμασταν πολύ καλύτερα. Με την επιστροφή τους, ξαναγυρίσαμε στην "υπερβαση" ...

Δυστυχώς, η συμπεριφορά της ΠΑΕ ήταν απαράδεκτη. Για τους δημοσιογραφίσκους δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο. Κανένα απόλύτως.

Ευχαριστούμε Γιώτη. Και μαζί με σένα, να ευχαριστήσουμε ξανά τον Ewald Lienen. Ήταν όντως τρία χρόνια, με κάπως άνισα συναισθήματα. Τα πρώτα δύο ήταν πολύ ωραία και γιά το τρίτο, μόνο εσύ δεν φταίς. Αν ποτέ διαβασεις αυτό το blog, θα καταλάβεις πως δεν είναι όλοι αγνώμονες.

Steve είπε...

Γιώτη danke και καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά σου. Μαζί με τον Ewald, μας κάνατε να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές. Θα σας έχουμε για πάντα στην σκέψη μας και στην καρδιά μας, ως ένα ακόμα σημείο αναφοράς όχι μόνο του Ιστορικού αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου!

---
Έκλεισε ένα κύκλος (έχει κλήσει εδώ και καιρό) και ανοίγει ένας άλλος. Κοινός παρανομαστής ο Τσακ τον οποίο πρέπει να στηρίζουμε παρά τα όποια λάθη του. Δεν είμαι αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Απλά περίεργος και πάντα ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ!

Steve είπε...

Διάβασα σε γνωστό αθλητικό site το σχόλιο γνωστού αθλητικού συντάκτη που το τελευταίο διάστημα κατοικοεδρεύει στη ΝΣ. Το σχόλιο λέει "Σεμνά και ταπεινά στο τέλος της προπόνησης ο Γιώτης Σταματόπουλος φώναξε τους παίκτες του Πανιωνίου και τους ανακοίνωσε ότι αποχωρεί τη Δευτέρα από την ομάδα, μια και λύθηκε και το ζήτημα της αποζημίωσής του: λέγεται στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης ότι πληρώθηκε μέχρι και τα τηλέφωνα που είχε κάνει για το χατίρι της ομάδας από το κινητό και μπορεί μάλιστα να κρατήσει τον ίδιο αριθμό! Ομως, η είδηση είναι ότι είπε στους παίκτες πως αφού ξεκουραστεί, θα εξετάσει τις προτάσεις που έχει για του χρόνου. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα των αποφοίτων της νομικής της Χαϊδελβέργης χρειάζεται έναν καλό προπονητή…"

Τα σχόλια για το σχόλιο δικά σας. Εγώ θα σχολιάσω πάντως ότι μερικοί που έχουν μάθει την μπάλα μόνο από τα δημοσιογραφικά, καλό θα είναι να είναι πιο προσεκτικοί όταν παίρνουν εντολές από τα αφεντικά τους για να ειρωνευτούν κάποιον που στο κάτω-κάτω έχει σπουδάσει το αντικείμενο. Ο Σταμ ποτέ δεν είπε ότι είναι ο Μουρίνιο, ούτε καβάλησε κανένα καλάμι όπως τόσοι και τόσοι δημοσιογραφίσκοι που το εξυπνάκικο το θεωρούν έξυπνο και την λαμογιά επάγγελμα.

Costix είπε...

It's time to say GOODBYE !!!

Γεια σου Γιωτη και καλη τυχη.

Σηκωσες πολυ βαρυ φορτιο φετος και ανταπεξηλθες παλικαρισια.

Σταθηκες νηφαλιος, σοβαρος και αξιοπρεπης καθ' ολη την διαρκεια του Γολγοθα σου, γιατι περι αυτου επροκειτο.

Θα σε θυμομαστε παντα με αγαπη, γιατι εβγαζες 100% ΠΑΝΙΩΝΙΟ ηθος μεσα απο ολες τις δυσκολιες και κακοτυχιες που μας ταλανισανε φετος, μια χρονια που ενω ξεκινησε με τις καλυτερες προυποθεσεις, κατεληξε αφηνοντας σε ολους μας πικρη γευση.

Ισως ομως περισσοτερο απο ολους στον Γιωτη, που του ασκηθηκε εντονη κριτικη, την στιγμη που ολου γνωριζαν και οτι δεν ειχε την τεραστια πειρα, και οτι εκτελουσε εντεταλμενη υπηρεσια.

Και παρ' οτι εκανε το καθηκον του αγογγυστα, εκει, ολοι οι καλοθελητες να τον φανε, λες και δεν γνωριζαν οτι αποτελουσε 100% επιλογη του Τσακ.

Και δεν παραπονεθηκε ουτε μια φορα, τουλαχιστον δημοσια.

Μονο να θυμησω σε ολους τους καλοθελητες, δημοσιογραφους και μη, οτι ο Γιωτης ειχε την ΑΠΟΛΥΤΗ αποδοχη των παιχτων του και τον σεβασμο τους απο την αρχη εως το τελος. Αυτο λεει ΠΟΛΛΑ !!!

Ευχομαι αυριο στην Τριπολη να παιξει ολη η ομαδα για τον Γιωτη που αποχωρει και να κλεσει τουλαχιστον αυτος ο κυκλος πανηγυρικα και με καλες αναμνησεις.

zouri1 είπε...

Ο Γιωτης δεν εδωσε ποτε δικαιωματα για κακη κριτικη απο τους φιλαθλους του Πανιωνιου.Παλεψε με αυτα που ηξερε και ηταν κοντα στην ομαδα και την αγαπουσε.Βρεθηκε χωρις σεντερ φορ σε ολο το διαστημα που ειχε αναλαβει και προσπαθουσε με αλχημεις να τα καταφερει.Προσωπικα τον ευχαριστω για το διαστημα που βρεθηκε στην ομαδα

IWN1998 είπε...

Εις το επανειδείν, γιατί ποιός ξέρει, ίσως κάποτε Γιώτη ξανασυναντηθείς με την ομάδα, που αγάπησες αυτά τα 3 χρόνια.
Για τους πικρόχολους...τα σχόλια είναι περιττά...
Απλά μόνο ν' αναφέρω ότι η τοποθέτηση του Γιώτη σαν πρώτου προπονητή εξυπηρέτησε κάποιους νομίζω, αν μη τι άλλο οικονομικά και πιθανότατα αυτό ήταν το σημαντικό κριτήριό τους για την επιλογή του, τότε μαζί με το ότι "ήξερε" την ομάδα. Μήπως θα έπρεπε εν τέλει και εφόσον δεν τους ικανοποίησε ο Γιώτης, σε μια τέτοια περίπτωση να ασκήσουν και την αυτοκριτική τους για την επιλογή τους και μάλιστα δημοσίως και μάλιστα σε αντιπαραβολή με τα σχόλια που γίνονται για το Σταματόπουλο; Σε αντίθεση περίπτωση (αν δηλαδή αναγνωρίζουν ότι αν μη τι άλλο ο Σταματόπουλος έκανε ότι μπορούσε καλύτερο στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και της εμπειρίας του), κάποια στιγμή περιμένουμε από τη δική τους μεριά την απάντηση επί των πικρόχολων σχολίων για το Γιώτη.

antunix είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
antunix είπε...

Ο Σταματόπουλος -σαν γνήσιος στρατιώτης-, μπήκε μπροστά σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, παρά τα εξυπνακίστικα σχόλια (Μουρίνιο κλπ.) και την κακεντρεχή κριτική.
Δε την. «έκανε» με... ελαφρά πηδηματάκια στα ζόρικα, όπως θα έκαναν άλλοι μεγάλο-προπονητές, αλλά κάθισε να παλέψει παρόλο που οι πιθανότητες ήταν εναντίον του. Μόνο και μόνο γι’ αυτό είναι αξιέπαινος. Όταν η ομάδα μάλιστα η ομάδα έκανε ένα νικηφόρο σερί μετά τον Φεβρουάριο, γνώρισε την αποθέωση, και στις ήττες αποδοκιμάστηκε εντονότατα. Δίχως πείρα, δίχως επιθετικό σοβαρό...
Ο Γιώτης ήταν αξιοπρεπής, πάλεψε με τους παίκτες για το καλύτερο, αλλά είναι δεδομένο ότι δεν τον βοήθησαν οι συγκυρίες για να πάει λίγο καλύτερα. Το λιγότερο που θα περιμένουμε από την διοίκηση είναι έστω μια τυπική ανακοίνωση ευχαριστίας, διότι η συνέπεια στο οικονομικό κομμάτι, όπως γράφτηκε, δεν δείχνει με αυτόν τον τρόπο την εκτίμηση προς ένα πρόσωπο…

Danke Yotis!

br fun_atic είπε...

Στη διοίκηση: http://www.youtube.com/watch?v=tf-V5GjvDlY

Costix είπε...

Και μια και μιλαμε για κακες συγκυριες, εχω την εντυπωση οτι φετος πρεπει σαν ομαδα να καναμε ρεκορ δοκαριων.

Δεν ξερω αν υπαρχει επισημα καπου το στατιστικο, αλλα μπορει να καναμε και 20 δοκαρια σε ολη τη σεζον (μαζι με Ουεφα, Κυπελλο κλπ)

br fun_atic είπε...

Και πέρσι είχαμε πάρα πολλά δοκάρια. Είμασταν δεύτεροι στο πρωτάθλημα πίσω από την Α.Ε.Κ, αν θυμάμαι καλά.

re-la-re είπε...

Το έθνος γράφει ότι ο Σταματόπουλος έχει πολλές προστάσεις από ομάδες Β Εθνικής αλλά και πρόταση να πάει βοηθός του Λίνεν στην Ανόρθωση.

Καλή του τύχη όπου και αν πάει. Ελπίζω πάντως μια μέρα να επιστρέψει σε μας γιατί είναι ένας άνθρωπος με ικανότητες και ήθος.

Η πρόσληψη Λίνεν στην Ανόρθωση αν γίνει θα αποκαλύψει πολλά.

br fun_atic είπε...

χθεσινό άρθρο της goal ανέφερε ότι η Α.Ε.Κ βρήκε το κλειδί γιά τη μετγραφή του Εστογιανώφ. Συγκεκριμένα, πληροφορήθηκε η Α.Ε.Κ ότι ο Πανιώνιος έχει μέρος των δικαιωμάτων του Ουρουγουανού, ενώ το μεγαλύτερο πακέτο ανήκει στον μάνατζέρ του. Αν λοιπόν η Α.Ε.Κ έκανε την οικονομική υπέρβαση, θα της στοίχιζε γύρω στο 1εκ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι απαιτήσεις της δικής μας ομάδας. Αν τα πράγματα έχουν έτσι, που η δυσκολία να τον κρατήσουμε και μάλιστα με λίγα χρήματα;

re-la-re είπε...

Τα ρεπορτάζ της ΑΕΚ βγήκαν αμέσως μόλις έχασαν το Ζαιρι και προσπάθησαν να διασκεδάσουν τα πνεύματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στην ΑΕΚ με αυτά τα λεφτά ο Εστογιάννωφ.

Η gazetta γράφει(http://www.gazzetta.gr/content/view/31989/2/), (το ζουμί είναι στο ρήμα ευελπιστούν):"
Από κει και πέρα υπάρχουν αρκετές δυσκολίες που θα πρέπει να ξεπεράσουν οι ιθύνοντες της ΑΕΚ για να εντάξουν τον Εστογιανόφ στο ρόστερ τους αφού η ρήτρα του είναι υψηλή και ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τον Πανιώνιο μέχρι το 2010. Οι «κιτρινόμαυροι» στηρίζουν πολλά στο γεγονός ότι τα δικαιώματα του παίκτη ανήκουν κατά το ήμισυ στον μάνατζερ Πάκο Κασάλ και ευελπιστούν ότι θα βρουν την χρυσή τομή μέσω αυτού. "

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Μάλλον έχει αποφασισθεί όλα τα λεφτά να πάνε για να κρατηθεί ο Ρεκόμπα...

Αν και εκτός θέματος αναφέρω το "κρίμα" της σημερινής ήττας στο μπάσκετ. Η ομάδα ήταν καλύτερη από το Άρη, ο Μάιλς ήταν επιτέλους Μάιλς αλλά πετάξαμε μόνοι μας τη νίκη με ένα τραγικό λάθος στο τέλος. Πάντως δυστυχώς και ο Τριφούνοβιτς για μια ακόμα φορά δείχνει να παίρνει στα κρίσιμα σημεία λάθος επιλογές. Κράτησε μέσα το εκτός κλίματος Μήτσοβ που έκανε εν τέλει το λάθος και ενώ είχε ένα φοβερό Μάιλς, όλες τις τελικές προσπάθειες τίς έκαναν άλλοι και μάλιστα κατά τρόπο που διαβαζόταν εύκολα. Εμπνέει μάλλον ηττοπάθεια στον πάγκο. Κρίμα γιατί αν παίρναμε τη νίκη αυτή, ίσως ανατρεπόταν η όλη κακή εικόνα αυτής της χρονιάς και πιο κρίμα γιατί μπορούσαμε να την πάρουμε.