Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Ο παράς κι ο φουκαράς

Αρκετά σημερινά δημοσιεύματα αναφέρονται σε κατ’ αρχην συμφωνία του Πανιωνίου με την Α.Ε.Κ σχετικά με την παραχώρηση του Φαμπιάν Εστογιανώφ. Η Α.Ε.Κ του ενός Ευρώ και των εκατομμυρίων οφειλών, ενδιαφέρεται για έναν από τους καλύτερους και συνεπώς ακριβότερους παίκτες του πρωταθλήματος. Και μόνη η εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους της Α.Ε.Κ καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα και την αδικία του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

Εδώ και πολλά χρόνια η Α.Ε.Κ δαπανά περισσότερα απ’ όσα κερδίζει. Αποτέλεσμα αυτής της κακοδιαχείρισης ήταν να δημιουργήσει ένα απίστευτα μεγάλο έλλειμμα. Προκειμένου να μην διαλυθεί και κατόπιν ενεργειών της προηγούμενης διοίκησης, κατόρθωσε να μπει στο άρθρο 44, δηλαδή σε μία ευνοϊκή οικονομική ρύθμιση, με πάγωμα πολλών οφειλών της.
Αυτή την ίδια ευνοϊκή ρύθμιση είχε και ο Πανιώνιος πριν από μερικά χρόνια.

Η ομάδα μας όμως δεν υπήρξε προκλητική( ή τουλάχιστον δεν υπήρξε τόσο προκλητική). Η Α.Ε.Κ αντιθέτως, μολονότι εκμεταλλεύτηκε την ευνοϊκή ρύθμιση του νόμου, εντούτοις δεν σταμάτησε να προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, από τη στιγμή που προχώρησε σε απόκτηση παικτών αξίας πολλών εκατομμυρίων καθώς και σε σύναψη ακριβών και πολυετών συμβολαίων. Εννοείται βέβαια ότι τα έξοδά της εξακολουθούν να αυξάνουν, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν έχει τόσο μεγάλη αύξηση των εσόδων.

Τον περσινό χρόνο Α.Ε.Κ δεν δίστασε να αποκτήσει τον Ρεφίκ Τζιμπουρ, συμφωνώντας να καταβάλει σε τρεις ετήσιες δόσεις το ποσό των 3.000.000 ευρώ περίπου, ενώ για την απόκτηση του Εστογιανώφ θα κληθεί κατά πάσα πιθανότητα να καταβάλει ένα αντίστοιχο ποσό.

Αλήθεια που βρίσκει αυτά τα χρήματα η κατεστραμμένη οικονομικά Α.Ε.Κ; Όπου και ο Π.Α.Ο.Κ; Υφίσταται κάποιου είδους οικονομικό έλεγχο ή το άρθρο 44 είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ;

Προσωπικά είμαι αντίθετος με το άρθρο 44. Όλες οι ποδοσφαιρικές εταιρείες είναι ιδιωτικές και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν και δεν πρέπει να επιβαρύνουν το δημόσιο και πολύ περισσότερο τον Έλληνα φορολογούμενο. Δεν νοείται διαγραφή χρεών, τη στιγμή που ο μέσος πολίτης μπορεί να χάσει το σπίτι του για μικροοφειλές προς την εφορεία ή τις τράπεζες.
Σε κάθε περίπτωση, μια ομάδα που επωφελείται μιας ευνοϊκής ρύθμισης του νόμου δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να έχει το δικαίωμα να δαπανά τεράστια ποσά, τη στιγμή που έχουν παγώσει οφειλές της. Θα έπρεπε να δαπανά λιγότερα απ’ όσα εισπράττει, για να υπάρξει τουλάχιστον η ελπίδα ότι θα αποπληρώσει τους δανειστές της.

Τέλος, αυτό που θα έπρεπε να ισχύει στο Ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο καθορισμός του ανώτερου ποσού που θα μπορεί να δαπανήσει μια ομάδα για μεταγραφές ανά σεζόν. Δεν είναι δίκαιο να μετέχουν στο ίδιο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός των εκατομμυρίων και ο Θρασύβουλος της φτώχιας. Ο καθορισμός ενός λογικού οικονομικού πλαισίου θα εξισορροπήσει τα πράγματα, πιθανόν να ωθήσει κάποιες ομάδες σε συνενώσεις και σίγουρα θα δημιουργήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και δικαιότερο κλίμα. Άλλωστε οι Αμερικανοί που το χρησιμοποιούν στο Ν.Β.Α κάτι θα ξέρουν.

Υ.Γ

Γιά όσους δεν έχουν καταλάβει, η Α.Ε.Κ αποτελούσε και αποτελεί τον αμεσότερο ανταγωνιστή μας στο πρωτάθλημα. Ας σταματήσουμε κάποια στιγμή να την ενισχύουμε τόσο πολύ. Πρέπει επι τέλους να καταλάβουμε ότι η ενίσχυση της Α.Ε.Κ ισοδυναμεί με συνολική αποδυνάμωση του Πανιωνίου.
Η Α.Ε.Κ δεν δίστασε ποτέ να μας απογυμνώσει από τα μεγαλύτερα ταλέντα μας και χρησιμοποίησε την ταμπέλα του προσφυγικού σωματείου (ενώ δεν είναι) αποστερώντας μας πάρα πολλούς οπαδούς. Επειδή και οι υπόλοιπες ομάδες του Π.Ο.Κ δεν μας φέρθηκαν καλύτερα, ας αποφασίσουμε κάποια στιγμή ότι δεν πουλάμε παίκτες μας σε Ελληνικές ομάδες. Τουλάχιστον σε ομάδες του κέντρου.

13 σχόλια:

zamis είπε...

Παρα πολυ σωστη τοποθετηση.Προσυπογραφω 100%.

re-la-re είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γενικό. Μια τράπεζα που χρωστά δισ θα επιχορηγηθεί για να σωθεί ενώ ο μεροκαματιάρης που χρωστά 3000 ευρώ για μια εγχείρηση θα χάσει το σπίτι του.

Στην Ισπανία η Ρεάλ πούλησε το βοηθητικό της στο δήμο Μαδρίτης για ένα κάρο λεφτά και μετά ο δήμος της το παραχώρησε για 100 χρόνια. Και με αυτά τα λεφτά αγόρασε το Φίγκο.

Το διεθνές ποδόσφαιρο έχει τόσο πολύ διαβρωθεί από το χρήμα και το τζόγο που είναι νεκρό αλλά ακόμα δεν το έχει καταλάβει.

Για μένα η λύση είναι η επιστροφή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό χωρίς συμβόλαια παικτών όπου η κάθε ομάδα θα χρησιμοποιούσε τους πάικτες που έβγαζε. Δυστυχώς όμως εγώ ανήκω σε μια μειοψηφία.

Όσο για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι απλά. Όσο θα κυριαρχεί το πολιτικό κόστος στην απονομή δικαιοσύνης τα ίδια θα συμβαίνουν. Δεστε τι έγινε στο μπάσκετ φέτος.

Costix είπε...

Αγαπητε Brfun,

τα λες πολυ καλα, ομως οπως γραφω και στο blog του συνΠανιωνιου pgss1890, καπου και εμεις οι φιλαθλοι φταιμε.

Δεν ειναι καταντια ολοκληρη Νεα Σμυρνη με τους ομορους Δημους, αλλα και ολους τους Πανιωνιους που ''ξενιτευτηκαν'' (σαν και μενα που μενω Γλυφαδα εδω και 20 χρονια) να μην μπορει να μαζεψει ουτε 1000 διαρκειας ?? Και μεσο ορο μονο 3,600 εισητηρια ???

Αν θελουμε να δουμε την ομαδα να ανεβαινει, πρεπει και εμεις να βαλουμε λιγο (το κατα δυναμη του καθενος) το χερι στην τσεπη. Στο κατω-κατω τα 190
ευρω μαλλον συμφερουν κιολας.

Και κατι αλλο προς τον φιλο pgss1890, αλλα και σε ολους.

ΦΥΣΙΚΑ τον σχεδιασμο τον κανει ο προπονητης, αλλα ας μην γελιομαστε, οταν εχεις χωσει 30 εκατομμυρια, ολο και θα εχεις αποψη και θα παρεμβαινεις.

Ξερετε κανενα επιχειρηματια που να μην το κανει ειτε στο ποδοσφαιρο ειτε σε αλλη επιχειρηση, ειδικα οταν κατι δεν παει καλα ???

Παντως, οσο και να μοιαζω υπεραισιοδοξος, εχω το feeling οτι ο Τσακ εχει ακομη πολλα κεφια και εχει μαθει απο τα λαθη του και θα δουμε μια αλλη ομαδα (προς το καλυτερο) του χρονου.

Καλο βραδυ σε ολους, παω για κρασακι.

re-la-re είπε...

Πρωτα πρωτα τα 30 εκατ. είναι εξωφρενικό ποσό. Δεν το πιστεύω με τίποτα. Ο Τσακίρης έδωσε λεφτά στον Μπέο έβαλε στον ερασιτέχνη και έβαλε και στα 2 πρώτα χρόνια στην ομάδα. Μετά η ομάδα απόκτησε έσοδα από πωλήσεις παικτών. Μάλλον το σωστό νούμερο είναι κοντά στα μισά.

Παρεμβαίνεις όταν γνωρίζεις το αντικείμενο. Όταν δεν το γνωρίζεις αφήνεις τους ειδικούς αλλιώς πάνε τα λεφτάκια σου πεταμένα, όπως π.χ. φέτος. Αν είχε μείνει ο Λίνεν και είχε φύγει εκείνη τη στιγμή ο Χούτος (που τελικά έφυγε και μας γέμισε δηλώσεις ΠΑΟΚφροσύνης αργότερα) θα είχαμε και άλλα sold-out. Εγώ αυτό πιστεύω πάντως.

Για τα διαρκείας τώρα. Δεν γίνεται να διώχνεις όσους αγαπάει ο κόσμος (Φερνάντεζ-Λίνεν), να κατηγορείς τον κόσμο (όχι τους οργανωμένους με τους οποίους έχεις καλές σχέσεις) ότι έχει νοοτροπία βαζελόγαυρου και μετά να του ζητάς να ξηλωθεί. Μπροστά στη νέα χρονιά που θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη απο πλευρά εσόδων πρέπει ο Τσακίρης να προσεγγίσει όλους τους Πανιώνιους και όχι μόνο τους οργανωμένους.

zamis είπε...

Φετος αποφασισα να παρω ακριβοτερο διαρκειας για να επιβραβευσω μια σοβαρη προσπαθεια και να στηριξω τη συνεχεια της.
Για την επομενη χρονια θα το σκεφτω πολυ να παρω διαρκειας γενικα.
Ειλικρινα πιστευω οτι οι προθεσεις του Τσακιρη ειναι οι καλυτερες.Ομως με ξενερωσε ασχημα.
Θα πρεπει οι επιλογες του τωρα να ειναι τετοιες που θα μου ξαναδωσουν χαρα και εμπιστοσυνη.
Αυτα πιστευω οτι συμβαινουν πανω κατω και σε ολο τον κοσμο που εδειχνε οτι μπορουσε να ειναι σταθερα για φετος πανω απο τα 6.000εισιτηρια.
Ας μας πεισει λοιπον ο Τσακιρης με τις πραξεις του για τη σοβαροτητα των κινησεων του πρωτα και ας αναζητηθουν ευθυνες απο τους φιλαθλους αργοτερα.

Costix είπε...

Φιλε pgss1890,

τα 30 ειναι σωστα, μονο που τα μισα πηγαν σε γη και εγκαταστασεις, φυσικα ιδιοκτησιας του Τσακ, ομως δεν θα τα επενδυε αν δεν ειχε παρει την ομαδα. Μαλλον θα τα εχωνε σε βαπορια που ΤΟΤΕ θα του βγαζανε δεκαπλασια. Ομως τα εχωσε στην ομαδα, εστω και εμεσσα. Ελπιζω να ειναι ξεκαθαρο αυτο.

Τα 930 διαρκειας τα πουλησε πολυ πριν φυγει ο Λινεν, βεβαιως αφου ειχε πουλησει τον Νταριο. Σου θυμιζω ομως οτι λιγο μετα εφερε τον Τσινο και τον Λολο και (ασχετως της τυχον μετεπειτα αποδοσης) αφου εγινε της κακομοιρας στην υποδοχη τους στο αεροδρομιο, τα διαρκειας μειναν στα 930. full stop.

Τωρα ελα και σκεψου εκεινη τη χρονικη στιγμη, Λινεν προπονητης, Τσινο και Λολο μολις αποκτηθηκαν, οι φιλαθλοι κατελυσαν το αεροδρομιο και εσοδα μηδεν παραπανω. Καληνυχτα σας !!!

Επισης, ο ερασιτεχνης του κοστιζει κοντα στο ενα μυριο το χρονο. Δεν ειναι και λιγα τα λεφτα, αν σκεφτεις οτι δεν παιρνει τιποτα πισω !!!

Ακουει καθε μερα κριτικη για την ομαδα αλλα και για την μανα του, τον πατερα του και ολη του την οικογενεια. Ευτυχως εχουμε την ευαισθησια και δεν θιγουμε τις κορες του !!!

Δεν θα κανω τον δικηγορο του, αλλα, ρε φιλαρακια, θα του δωσω, οχι μονο μια αλλα πολλες ευκαιριες ακομα. Στο κατω-κατω τα δικα του λεφτα πεταει, αλλα ειναι ΔΙΚΑ ΤΟΥ !!! Πολυ το αιμα !!! Και ειναι απο την ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ. Οχι την δικια μου η την δικια σου. Για σκεφτειτε το λιγο αντικειμενικα, εμεις κανουμε μονο κριτικη (φυσικα καλοπιστη).

Και οσο για βαζελογαυρους, ε ρε φιλαρακια, εχω δει και μερικους στην θυρα 6, δεν ξερω εσεις αν εχετε δει. Αλλα σας θυμιζω μονο ποσο ολοι μας τα πηραμε σ' αυτο το blog με τους διαφορους προπηλακισμους παιχτων μας, που τωρα πασχιζουμε να τους κρατησουμε
(δοξα τω θεω μαλλον το καταφεραμε).

Φιλε zamis, ξαναπαρε το ιδιο εισητηριο και μην ξενερωνεις. Περιμενε πρωτα να δεις ποιους κραταει, ποιους πουλαει, τον προπονητη που θα κλεισει κλπ και μετα παρε αποφαση.

Στο κατω-κατω, απο αυτα που γραφεις, μια ζωη στηριζεις την ομαδα. Τωρα θα χασεις την πιστη σου ???

Υπομονη και αισιοδοξια.

Εξ αλλου, θα δειτε τι θα γινει στα 2 επομενα παιχνιδια (ελπιζω !!!).

Have faith !!!

re-la-re είπε...

φιλε Κωστή

σε ευχαριστώ για την πληροφορία σε σχέση με το βοηθητικό το οποίο όπως λές έχει κοστίσει 15 εκ. και δεν είναι του Πανιωνίου αλλά του Τσακίρη. Για καιρό τώρα υπήρχε αυτή η απορία σε σχέση με την ιδιοκτησία του βοηθητικού.

Ο κόσμος δεν έρχεται αμέσως. Πρέπει να τον πείσεις. Και δεν παίρνει διαρκείας στη μέση της χρονιάς. Μόλις λοιπόν άρχισε να πείθεται διαλύθηκαν όλα. Μην ξεχνάς ότι μέχρι να παίξουν οι δυό τους πέρασε ενας μήνα και.

Περισσότερη νοοτροπία βαζελόγαυρων βλέπω στους οργανωμένους που μπουκάρουν με τις φωτοβολίδες στα γήπεδα παρά σε αυτούς της 6. Τουλάχιστον αυτοί της 6 έχουν πληρώσει και ένα χοντρό διαρκείας. Πες μου πραγματικά πόσα διαρκείας αγόρασαν οι Πανθηρες για να τους χαιδεύουμε τόσο;

Και το ξαναλέω. Ο κόσμος του Πανιωνίου δεν είναι οι οργανωμένοι. Αυτοί είναι μια μικρή μειοψηφία. Ο Τσακίρης πρέπει να βρει σημεία επαφής και με τους μη οργανωμένους. Ένας βασικός λόγος είναι ότι οι περισσότεροι απο αυτούς αγαπάνε την ομάδα αφιλοκερδώς και χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα όπως π.χ. δουλειά.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Νομίζω όλα ως προς την περαιτέρω προσέλευση του κόσμου κρίθηκαν στο διάστημα μεταξύ του ΄΄ατυχου παιχνιδιού με τον ΠΑΟ και ως τη βδομάδα μετά το ματς με ΠΑΟΚ όπου ξέσπασε το πρώτο επεισόδιο Χούτου. Αν σε αυτό το διάστημα τα πράγματα ήταν διαφορετικά ο κόσμος θ' ανταποκρινόταν όπως το έκανε στο ματς με ΠΑΟ. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ανταπόκριση άμεσα στα διαρκείας γιατί κακά τα ψέματα, τα διαρκείας θα αγοραστούν από "διαρκείας" φιλάθλους της ομάδας και όχι απ' όσους λίγο-λίγο τους κάνεις ν' αυξήσουν το ενδιαφέρον τους για την ομάδα.
Όσο αφορά την πώληση Λόλο στην ΑΕΚ, εκτός των άλλων σωστών πού ήδη εξέφρασε στην αναρτησή του ο BR, θα είναι και τραγικό οικονομικό σφάλμα, διότι η ΑΕΚ θ' ακολουθήσει την πολιτική αποπληρωμής που κάνει και στην περίπτωση Τζιμπούρ, άρα ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Καλύτερα να τον κρατήσουμε τότε.

Griniaris είπε...

Θα συμφωνήσω κι εγώ με την τοποθέτηση του br fun αλλά σύστημα ΝΒΑ δεν μπορεί να εφαρμοστεί.Μην ξεχνάμε ότι τα έσοδα των ομάδων εκεί είναι κατά πολύ μεγάλο μέρος εγχώρια και το ζητούμενο είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.Εδώ τα έσοδα προέρχονται απο τις Ευρωπαικές διοργανώσεις και ισχύει το "πατώ επι πτωμάτων".
Το πρόβλημα δεν είναι στα διαρκείας.Ουσιαστικά μιλάμε για μια διαφορά 600,700 χιλιάδων στην καλύτερη περίπτωση που απλώς θα προεισπραχθεί.Ας επιστρέψει ο κόσμος του αγώνα με τον ΠΑΟ κι ας δίνει μόνο 1000 διαρκείας.
Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του goalday το μπάτζετ για του χρόνου περιορίζεται,αν μπορεί να το πει κανείς έτσι,στα 6 με 7 εκατομμύρια.Πράγμα που σημαίνει ότι ο Ρεκόμπα θα στοιχίζει γύρω στο ένα έκτο του μπάτζετ.Χλωμό....

br fun_atic είπε...

Φίλε CostisT, διαβάζω πάντα με μεγάλο ενδιαφέρον τα κείμενά σου γιατί συνήθως έχεις καλή πληροφόρηση και επιπλέον δίνεις έναν τόνο αισιοδοξίας που όλοι μας έχουμε ανάγκη.

Αυτή τη φορά όμως θα διαφωνήσω με κάποιες από τις θέσεις σου:

Ας μην μετράμε τον κόσμο με τα διαρκείας. Πρώτα πρέπει να προσελκύσουμε τον απλό φίλαθλο ( ο οποίος στην τελική ανάλυση όταν γίνει μόνιμος αφήνει περισσότερα χρήματα και κάποια στιγμή θα αγοράσει και το διαρκείας) και ύστερα να δούμε τα διαρκείας.

Θα σου πω μόνο ότι το οικογενειακό διαρκείας του Πανιωνίου στην 4 ήταν κατά πολύ ακριβότερο από το αντίστοιχο του Παναθηναϊκού ( οικογενειακό διαρκείας σε μη στεγασμένη θύρα δεν νοείται), τη στιγμή μάλιστα που ο Πανιώνιος φίλαθλος δεν θα έβλεπε Ευρώπη και δεν ήταν «εξασφαλισμένη» και η καλή πορεία στο κύπελλο.

Άρα λοιπόν θα πρέπει να μειώσει το εισιτήριο αρκετά (κανονικό και διαρκείας) και να προσφέρει κάποιες στοιχειώδεις ανέσεις στον μέσο φίλαθλο (στέγαση μεγαλύτερου τμήματος, τουαλέτες κ.λ.π). Θα μπορούσε ακόμη να κάνει συμφωνία με το τράμ, όπως κάνουν τα θέατρα. Αλλά βλέπεις έχουμε στερέψει από ιδέες.

Βέβαια από την άλλη πλευρά ο Τσακίρης δείχνει μια πολύ μεγάλη προτίμηση στους οργανωμένους φιλάθλους. Δεν είναι κακό να έχει καλές σχέσεις μαζί τους, μπορεί επίσης να αισθάνεται ένας απ’ αυτούς, όμως κάποια στιγμή πρέπει να ικανοποιήσει και τον μέσο γκρινιάρη, συναισθηματικό, δύσκολο αλλά τρελαμένο μη οργανωμένο φίλο του Πανιωνίου.

Πρέπει επίσης να προσελκύσει την οικογένεια. Να σου θυμίσω ότι η χρονιά ξεκίνησε εξαιρετικά με την μαθητική εξέδρα στην 4 η οποία ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ και κατέληξε στο φιάσκο της θύρας 1.

Προσωπικά δεν με απασχολούν τα καθαρά κέρδη από τα εισιτήρια. Με απασχολεί το πλήθος του κόσμου που παρακολουθεί το παιχνίδι, ιδίως δε τα πιτσιρίκια. Ένα γεμάτο γήπεδο γίνεται έδρα, εξασφαλίζεις τωρινούς και μελλοντικούς πελάτες και πιέζεις για το γήπεδο (που κακά τα ψέματα είναι το μεγάλο σχέδιο του Τσακίρη). Ας έρχονται περισσότεροι και με φθηνότερο εισιτήριο, παρά λιγότερο και με διαρκείας. Απλά πράγματα.

Πράγματι δίνει χρήματα στον ερασιτέχνη και δεν λαμβάνει. Δεν ξέρω αν είναι τόσα όσα λες, δεν είναι ο μόνος που δίνει, αλλά σίγουρα δίνει. Να αναφέρουμε όμως την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πισίνες και τα αποδυτήρια της Αγίου Ανδρέου (αναφέρομαι σε ένα άθλημα που δίνει χρήματα στον ερασιτέχνη και με το παραπάνω) καθώς και τα μεγάλα προβλήματα σε άλλα αθλήματα όπως η ενόργανη.

Συμφωνώ ακούει κριτική. Όμως δεν την λαμβάνει υπόψη του. Και τελικά όπως δείχνει το πράγμα δεν αφουγκράζεται τον μέσο Πανιώνιο φίλαθλο, αλλά αποκλειστικά και μόνο μια ομάδα γνωστών και φίλων (οι οποίοι για κάποιο περίεργο λόγο κάνουν πάντοτε λάθη).

Προσωπικά δεν πρόκειται να αγοράσω οικογενειακό διαρκείας εάν δεν εκλογικευτεί η τιμή του ή αν δεν πειστώ ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια η οποία μάλιστα θα έχει και διάρκεια. Τελικά μπορεί να πληρώνω περισσότερα, δεδομένου ότι σπάνια χάνω παιχνίδι, δεν θεωρώ όμως ότι έχω γίνει μόνιμος πελάτης κανενός. Αυτά βέβαια είναι προσωπικά μου κολλήματα. Επιπλέον έχω πεισθεί ότι τελείωσε ο χρόνος που ο πρόεδρος ήταν στο απυρόβλητο και σίγουρα πρέπει να δέχεται καλόπιστη κριτική.

zamis είπε...

''...Ο ισχυρός άνδρας των «κυανόλευκων», εμφανώς δυσαρεστημένος από τους λάθος χειρισμούς των συνεργατών του, που είχαν ως αποτέλεσμα το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τον Νίκο Νιόπλια, παίρνει πλέον το θέμα πάνω του... όλα δείχνουν ότι θα προτιμηθεί η αγορά του εξωτερικού...Βέβαια, και εκεί ο Τσακίρης θέλει να εξετάσει διεξοδικά τις περιπτώσεις, καθώς θα επιλέξει έναν νέο τεχνικό, που θα είναι ανερχόμενος, φιλόδοξος, αλλά δεν θα έχει υπέρογκες οικονομικές -και όχι μόνο- απαιτήσεις...Βέβαια, οι όποιες μεταγραφικές κινήσεις του «ιστορικού» θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την παραμονή ή όχι του Ρεκόμπα στην «πλατεία», στον οποίο θα προταθεί μείωση αποδοχών''

goalday,Φιτσαντωνακης

αποριες

1.τι σημαινει λαθος χειρισμοι των συνεργατων του?
2.γιατι ο καινουριος προπονητης πρεπει να ειναι νεος και ανερχομενος και οχι παλιος και καταξιωμενος? ειναι μονο θεμα χρηματων η θεμα φιλοσοφιας?
3.καλα,οι απαιτησεις του νεου προπονητες να μην ειναι υπερογκες το καταλαβαινω.Οι..αλλες μη υπερογκες απαιτησεις που αναφερονται? Στο να μην εχει πληρη ελεγχο των αγωνιστικων θεματων οπως γραφτηκε για Νιοπλια ας πουμε?
Γιατι αν ειναι ετσι,δεν ψαχνουμε για προπονητη που θα ενωσει και συσπειρωσει αλλα για προπονητη που θα ικανοποιει τις προδιαγραφες των ''φιλων''?
4.Το αν θα μεινει ο Ρεκομπα η οχι θα καθορισει την επιλογη προπονητη και οχι αναποδα?

zamis είπε...

ζητω συγνωμη για τα ελληνικα μου και τις παραλειψεις στο τελευταιο σχολιο..το νοημα το καταλαβαινετε παντως!

br fun_atic είπε...

Το διάβασα κι εγώ. Μάλιστα μια καμπανιά για τα λάθη των φίλων στηρίχθηκε σε αυτό το άρθρο.
Δεν ξέρουμε βέβαια αν η εικόνα του προπονητή προκύπτει από δημοσιογραφικές πληροφορίες του συντάκτη, ή αποτελεί δική του εκτίμηση, σύμφωνα βέβαια με όσα έχει ακούσει.
Μια που έχουμε μπει στη διαδικασία να συζητάμε ονόματα προπονητών θα ήθελα να προτείνω ένα. Δεν έχω ιδέα βέβαια που βρίσκεται και τι είδους επαγγελματικές υποχρεώσεις έχει. Ολέγκ Μπλαχίν. Τον εκτιμώ απεριόριστα.