Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Είσαι ο μόνος Πανιώνιος του σχολείου; Θα το πληρώσεις...


Αρκετές φορές διάφοροι φίλοι συνΠανιώνιοι κατηγόρησαν (με διαφορετική ορθογραφία κάθε φορά) τα κολλήματα του συγκεκριμένου μπλογκ. Αποδέχομαι μόνο ένα. Το προσιτό οικογενειακό εισιτήριο.

Μετά από τόσα κείμενα, μετά από τη συμπαράσταση τόσων φίλων, μετά από την επαναδημοσίευση παλαιότερων κειμένων προκειμένου να έρθουν σε γνώση του Προέδρου, μετά και τη σχετική εκδήλωση της Π.Α.Ε, οι τιμές των οικογενειακών εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα χρονιά είναι απλά μία από τα ίδια.

Προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων αναφέρω απλά ότι η μόνη κατάλληλη θύρα του γηπέδου για να στεγάσει τις Πανιώνιες οικογένειες είναι η 4. Στην 4 λοιπόν ο φίλαθλος που δεν είναι κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας πληρώνει 25 ευρώ ανά παιχνίδι. Με δεδομένο ότι η ομάδα δεν έχει Ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των παιχνιδιών που θα δώσει στη Νέα Σμύρνη για το Κύπελλο Ελλάδος υπολογίζουμε τουλάχιστον 15 εντός έδρας παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι ο τακτικός «πελάτης της 4 δαπανά 375 ευρώ τη σεζόν. Το διαρκείας κοστίζει 300, άρα έχει όφελος τουλάχιστον 75 ευρώ, ενώ η Π.Α.Ε επωφελείται από την εφάπαξ καταβολή του ως άνω ποσού και μάλιστα στην αρχή της σεζόν.

Ο δόλιος πιτσιρικάς στην ίδια θύρα πληρώνει 5 ευρώ ανά παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι συνδράμει την ομάδα από το χαρτζιλίκι του με 75 ευρώ τη σεζόν (σε καλή μεριά!!!). Αν όμως το ίδιο παιδί θελήσει να προμηθευτεί διαρκείας τότε θα κληθεί να πληρώσει ακριβώς τα διπλά, ήτοι 150 ευρώ. Παράλογο; Απίστευτο;

Την ίδια στιγμή οι οργανωμένοι φίλαθλοι θα αγοράζουν το διαρκείας τους στην 3 προς 100 ευρώ. Αντιλαμβάνομαι ότι ταλαιπωρούνται και είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα. Θέλω όμως να πιστεύω ότι ούτε οι ίδιοι θα ήθελαν τα μικρά παιδιά μακριά από το γήπεδο ή εκτεθειμένα στη βροχή και το κρύο.

Όλοι μας έχουμε την ίδια αγάπη, τον Πανιώνιο, όχι όμως και τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες. Πέρα όμως από αυτό τα παιδιά πρέπει να είναι σε στεγασμένο χώρο, μακρυά από εκδηλώσεις βίας, από τους οργανωμένους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, σε χώρο απόλυτα προστατευμένο και ανταποκρινόμενο στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Το ζήτημα δεν είναι οικονομικό. Είναι ηθικό. Γι’ αυτό επιμένω και τόσο πολύ. Μέχρι πριν από δύο χρόνια τα παιδιά δεν πλήρωναν εισιτήριο. Μέτρο ΑΠΟΛΥΤΑ σωστό. Πέρσι αποφασίστηκε ότι πρέπει να συνδράμουν κι εκείνα οικονομικά. Το μέτρο αυτό μου φάνηκε φθηνό, με δεδομένο ότι ο Πανιώνιος έχει απόλυτη ανάγκη από τους νεαρούς φίλους. Για να μπορεί να γιορτάσει και τα 150 χρόνια του. Μου είναι όμως αδιανόητο το ότι πρέπει τα παιδιά να πληρώνουν τα διπλά χρήματα για το διαρκείας. Αυτή είναι η υποστήριξη στη νεολαία; Η υποστήριξη στην οικογένεια;

Εάν κάποιοι στην διοίκηση αντιλαμβάνονται τις ευαισθησίες μας ας δώσουν λύση σε αυτό το απλό πρόβλημα. Ας βοηθήσουν την Πανιώνια οικογένεια. Ας δημιουργήσουν μια νέα γενιά φιλάθλων. Και τότε σίγουρα όλοι μας θα ανταποκριθούμε.
Κλείνοντας θα ήθελα τη συνδρομή όλων σας για το θέμα αυτό. Όσοι νομίζετε ότι μπορείτε να υποστηρίξετε αυτή την πρωτοβουλία σας παρακαλώ να το κάνετε με όποιο τρόπο θεωρείτε πρόσφορο.

38 σχόλια:

zamis είπε...

Το ιδιο κατ'αντιστοιχια συμβαινει και στην 2 οπου το παιδικο κανει 2 ευρω.
Εγραψα και χτες στο μπλογκ των Ιωνων οτι σε κεντρικη θυρα του οακα(8),το παιδικο βαζελου εχει πανω απο 70% εκπτωση.
Και βεβαιως,οπως λες,το θεμα ειναι κυριως ηθικο.
Οσο για την οικογενειακη εξεδρα,ειναι ξεκαθαρο οτι δεν θελουν την 4 για οικονομικους λογους.
Κι ας ειναι τα παιδια εκτεθειμενα στην 1 σε καιρο,καφρους''φιλοξενουμενους''παραδιπλα και σε απαραδεκτες γενικοτερες συνθηκες εισοδου,εξοδου,τουαλετων,κυλικειων.
Τι να πω,προφανως δεν αντιλαμβανονται το θεμα.

re-la-re είπε...

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

Σοφή ελληνική λαίκή παροιμία.

br fun_atic είπε...

Μπορώ να το γράφω καθημερινά...
Η διασφάλιση της ηθικής του συλλόγου δεν αρχίζει ούτε σταματάει στο ποσό της μεταγραφής του Μάκου.
Νομίζω ότι όλοι μπορουμε να πιέσουμε γι' αυτό το θέμα. Από τους γνωστούς: όσοι έχουμε μπλογκ, οι Ίωνες, ο Διόγος μέσω του Π.Κ. Εννοείται ότι και κάθε άλλη βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη!!!

br fun_atic είπε...

Υ.Γ
ξέχασα τον zouri...συγνώμη

whodoyouthinkyouare είπε...

Σε προηγούμενα σχόλιά μου κατηγορήθηκα ότι μιλάω με χαρακτηρισμούς και συνθήματα. Τώρα εσείς γράφετε για μείωση της τιμής του παιδικού διαρκείας στα 75 ευρώ, 4μελές οικογενειακό διαρκείας στην 4 με 450 ευρώ κλπ. Αυτά τι είναι; Δεν είναι συνθήματα; Που βασίζονται αυτές οι απόψεις – απαιτήσεις; Σε σύγκριση με τιμές άλλων συλλόγων της σουπερλιγκ μήπως; Δεν νομίζω γιατί εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι οι τιμές των παιδικών διαρκείας σε στεγασμένη κερκίδα του Αρη και της ΑΕΛ π.χ. που θεωρούμε άμεσα ανταγωνίστριες ομάδες είναι υπερδιπλάσιες.
Πως σας φαίνεται να απαιτώ κι εγώ ‘Δωρεάν είσοδο για όλους τώρα!!! Ακούτε κουφοί ή να σπάσουμε την πόρτα!!!’ Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Πλειστηριασμό κάνουμε;
Εποικοδομητική κριτική γίνεται όπως επανειλημμένα γράφετε όταν παραθέτουμε στοιχεία και επιχειρήματα. Πούντα;

br fun_atic είπε...

Αριθμητική δευτέρας δημοτικού: τιμή παιδικού εισιτηρίου στην θ.4 5 ευρώ Χ 15 παιχνίδια (σίγουρα) = 75 ευρώ. Τιμή παιδικού εισιτηρίου διαρκείας στην ίδια θύρα 150 ευρώ (!!). Άρα τα παιδιά πληρώνουν διπλάσια το παιδικό διαρκείας. Κόστος γονιού και παιδιού 450 ευρώ (300+150). Δεν υπάρχει πρόβλεψη έκπτωσης γιά οικογένεια με περισσότερα παιδιά. Άρα όποιος έχει περισσότερα από ένα παιδιά πληρώνει 150αρια...

Παιδική θύρα Παναθηναϊκού Ολυμπιακό στάδιο. Περιλαμβάνει και ευρωπαϊκά παιχνίδια - μιλάμε δε για Ο.Α.Κ.Α που σημαίνει στέγαστρο, τουαλέτες της προκοπής, πάρκιγκ κ.λ.π - . Κόστος 315 ευρώ για ανανέωση, 350 ευρώ για αγορά νέου. Κόστος επιπλέον παιδιού 60 ευρώ...

Διαφορά από Πανιώνιο (γιά γονιό και ένα παιδί) 100 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση (450-350=100) ή 135 ευρώ στην χειρότερη (450-315=135).

Αυτό που μόνο εσύ δεν καταλαβαίνεις είναι ότι το παιδικό διαρκείας στον Πανιώνιο κοστίζει τα διπλά χρήματα από το να αγοράζεις παιδικό εισιτήριο στο παιδί σου σε κάθε αγώνα... Σε κάθε περίπτωση η οικογένεια στον Πανιώνιο πληρώνει περισσότερα από την αντίστοιχη στον Π.Α.Ο.

Σου φαίνονται συνθήματα;

br fun_atic είπε...

υ.γ 1
θα θυμάσαι βέβαια ότι τις "κατηγορίες" αυτές τις είχες αποδεχθεί και ο ίδιος. Για λόγους έμφασης...

υ.γ 2
μου έδωσες ωραία ιδέα για φωτογραφία του θεματος.Ευχαριστώ

zamis είπε...

whodoyouthink

Αν μιλαμε με εκπροσωπο του οικονομικου τμηματος ο οποιος υπερασπιζεται τη λογικη τιμων στα διαρκειας,πες το μας να το ξερουμε.
Εμεις εδω απλως βγαζουμε την αγωνια μας για τα νεα Πανιωνακια και επισημαινουμε πραγματα που θεωρουμε οτι ισως βοηθησουν.
Εκφραζεσαι σαν να εχουμε κατι με τη διοικηση η σαν να ειμαστε εχθροι της ομαδας.
Δικαιωμα σου αλλα εκτειθεσαι.Διαρκως.

re-la-re είπε...

who ... κλπ

Αλήθεια δεν μας λές πόσα παιδιά έχεις;

Εγώ έχω 2. Απλή αριθμητική λοιπόν:

Βγαζω το δικό μου διαρκείας στην 4: 300 ευρώ (για να ενισχύσω την ομάδα και μόνο) Ερχομαι λόγω ώρας και άλλων παραγόντων στα 9-10 παιγνίδια (γιατί όποτε έρχομαι έρχομαι με τα παιδιά μου), οπότε πληρώνω άλλα 90-100 ευρώ και όλα καλά. Η ΠΑΕ μου ζητάει 600 ευρώ (δια ενα γονιό και 2 παιδικά διαρκείας). Αν δεν βγαλω κανένα διαρκείας θα πληρώσω 225 + 100=325 ευρώ. Αντε τα 75 να τα δώσω για ενίσχυση της ΠΑΕ τα 275 όμως όχι.

Αντί για αυτά η ΠΑΕ φροντίζει πως θα εξασφαλίσει τις συνδρομές των Πανθήρων.

re-la-re είπε...

Επίσης μια ερώτηση για τον

who κλπκλπ

Τα παιδικά εισητήρια στο υπερσύγχρονο κλειστό γήπεδο του Ελληνικού πόσο κοστίζουν;

Για να κάνουμε μια σύγκριση ΠΑΕ με ΚΑΕ.

br fun_atic είπε...

Φίλε who.. Μια που παρακολουθείς τα διαρκείας των ομάδων της sl, εκτός από τον Π.Α.Ο δες και την Α.Ε.Κ...Έτσι. Για να αρχίζεις να νομίζεις...

whodoyouthinkyouare είπε...

1.Aριθμητική πρώτης Δημοτικού. Δεν προσθέτουμε μήλα με πορτοκάλια. Αλλο το εισιτήριο ενός μόνο αγώνα και άλλο το διαρκείας. Στη δεύτερη περίπτωση δεσμεύεις τη θέση για όλο το χρόνο πας δεν πάς. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να αγοράσεις μεμονωμένα εισητήρια αφού συμφέρει.
2.Για τα οικογενειακά του Παναθηναϊκού έχεις δίκιο. Δεν το ήξερα. Επρεπε να το είχες αναφέρει. Απο την αρχική σου ανάρτηση έλλειπαν παντελώς τα επιχειρήματα. Φοβάμαι παρ’ όλα αυτά ότι είναι εξαίρεση. Ρίξε μια ματιά και στις άλλες ομάδες.

ΥΓ1. Δεν αποδέχτηκα αυτές τις κατηγορίες. Αποδέχτηκα το επιθετικό και ειρωνικό ύφος που όπως βλέπω χρησιμοποιείτε άφθονα και εσείς.
ΥΓ2. Χαίρομαι που σου δίνω ιδέες.

br fun_atic είπε...

Στοιχειώδης λογική μέσου ανθρώπου: Το διαρκείας κοστίζει παντού λιγότερο από το σύνολο των μεμονωμένων εισιτηρίων της χρονιάς. Λόγος πρώτος: προκαταβάλεις εισιτήριο για ένα θέαμα, που υπάρχει και η πιθανότητα να μην δεις, λόγος δεύτερος είναι μια στοιχειώδης έκπτωση προς τον τακτικό πελάτη, λόγος τρίτος: η Π.Α.Ε προεισπράττει τη συμμετοχή σου και μάλιστα σε περίοδο που έχει ιδιαίτερη ανάγκη από οικονομική ενίσχυση.

Αριθμητική α’ δημοτικού: εισιτήριο ενηλίκου στην Θ4 25 ευρώ. Κόστος διαρκείας ενηλίκου 300 ευρώ. Ήτοι 20 ευρώ ανά παιχνίδι (εκπτωσούλα βλέπω;). Παιδικό εισιτήριο στην ίδια θύρα 5 ευρώ. Κόστος διαρκείας παιδιού 150 ευρώ (άρα 10 ευρώ ανά παιχνίδι…). Και όλα αυτά μόνο με ΜΗΛΑ…

Αν έχεις δύο ή τρία παιδιά κάηκες…

Δεν έγραψα και πάλι για τον Π.Α.Ο γιατί το έχω γράψει τουλάχιστον τρεις φορές στο παρελθόν. Δες και την Α.Ε.Κ. Δες τιμές στους κατόχους διαρκείας των τελευταίων τριών ετών. Με κάτι τέτοια το ΑΕΚάκι του ευρώ θα αγοράσει τον Μάκο…
Εσύ από την άλλη περίμενε με 2500-3000 εισιτήρια να κάνεις γήπεδο…

Θέλεις να μου πεις ότι η Π.Α.Ε φοβάται τη μόνιμη δέσμευση καθίσματος στη Νέα Σμύρνη; Μου αρέσεις!!! Είσαι χιουμορίστας!!!

Μπορείς να μου πεις πότε και σε ποιόν έχουμε χρησιμοποιήσει επιθετικό ύφος; Κι αν το έχουμε κάνει, μήπως είναι για λόγους έμφασης;

Και μια που εδώ και καιρό μέσω του ονόματός σου ρωτάς ποιός είμαι, θα σου πω. Είμαι κάποιος που πριν γράψει ξεχωρίζει τα μήλα από τα πορτοκάλια.

whodoyouthinkyouare είπε...

Επιμένεις σε μια αριθμητική που δεν αποδεικνύει τίποτε. Στο δεύτερό μου σχόλιο έγραψα πάρτε μεμονωμένα εισιτήρια αφού συμφέρει. Η τιμολόγηση ενός προϊόντος, του εισιτηρίου διαρκείας εν προκειμένω είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και συνάρτηση πολλών παραγόντων. Όπως έγραψα στο αρχικό μου σχόλιο ο μόνος πρακτικός τρόπος να αξιολογήσει κάποιος την τιμή των εισιτηρίων διαρκείας είναι η συγκριτική ανάλυση αντιπαραθέτοντας στοιχεία από τους ανταγωνιστές. Εσύ αναφέρεις επιλεκτικά τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ που αφ’ ενός μεν δεν είναι για προφανείς λόγους τα καταλληλότερα παραδείγματα αφ’ ετέρου συμπτωματικά αγωνίζονται στο αχανές ΟΑΚΑ των 75000 θέσεων και προσφέρουν πολύ χαμηλές τιμές μόνο στην 31 που απ’ ότι έμαθα δεν γεμίζει ούτε σε σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οπότε προκειμένου να έχουν άδεια καθίσματα τα προσφέρουν φθηνά σε οικογένειες. Μπορείς να αναρτήσεις ένα πίνακα με τις 16 ομάδες της σούπερλιγκ και σε στήλες το κόστος εισιτηρίων διαρκείας σε στεγασμένη κερκίδα για γονέα με ένα παιδί και γονέα με δύο παιδιά. Αν από αυτά τα στοιχεία προκύψει ότι ο Πανιώνιος είναι ακριβός τότε ναι έχεις δίκιο και τα εισιτήρια πρέπει να γίνουν φθηνότερα. Από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε, δείχνεις ότι απλά συνθηματολογείς και οι τιμές που προτείνεις είναι αυθαίρετες ή λες ότι σε συμφέρει για να μην ξεχάσω και το επιθετικό μου ύφος.

Όσον αφορά την δέσμευση καθίσματος στη Νέα Σμύρνη θα σε απογοητεύσω γιατί δεν κάνω χιούμορ αλλά και απεχθάνομαι αυτού του τύπου τα αστεία. Η διάθεση παιδικών εισιτηρίων διαρκείας σε πολύ χαμηλές τιμές όπως πχ τα 75 ευρώ μπορεί να οδηγήσει σε δέσμευση μεγάλου αριθμού θέσεων ( δεν μιλάω για πέντε η δέκα ) από παιδιά που θα έρθουν ελάχιστα ή καθόλου στο γήπεδο. Πράγμα σημαντικό για αγώνες μεγάλης ζήτησης όχι τόσο για τις εισπράξεις αλλά γιατί δεν θέλω να βλέπω άδειες εξέδρες. Δεν γνωρίζω την οικονομική σου θέση και τι μέτρα σύγκρισης χρησιμοποιείς σου θυμίζω μόνο ότι 60 ευρώ κοστίζει η μηνιαία συνδρομή στη ΝOVA.

Τώρα για το αν περιμένω με 2500 εισιτήρια να γίνει νέο γήπεδο ξέρεις καλά ότι ποτέ και πουθενά δεν χτίστηκε γήπεδο με τις εισπράξεις από τα εισιτήρια, οπότε δεν χρειάζεται να το σχολιάσουμε. Και μην είσαι σίγουρος ότι με την μείωση της τιμής θα αυξηθούν τα εισιτήρια.

Τέλος επειδή έμμεσα άγγιξες την καρδιά της γενικότερης διαφωνίας μας να σου πω κι εγώ ότι είμαι κάποιος που έχει δεσμούς αίματος με τον Πανιώνιο και δεν χρησιμοποιεί άβακα για να αποφασίσει αν θα τον υποστηρίξει ή όχι.

zamis είπε...

who

Εξηγησε μας την πολυπλοκη διαδικασια που ειναι συναρτηση πολλων παραγοντων.Πολυ ασαφες αυτο που λες,δε βρισκεις?Kαι παρακαλω μη μας αραδιασεις θεωριες αθλητικου management.
Οσο για τις αδειες θεσεις σε αγωνες μεγαλης ζητησης,πραγματικα το επιχειρημα ειναι αστειο,διοτι αν η ομαδα δινει λογο στον πατερα-παιδι(α) να πηγαινει γηπεδο και να παρακολουθουν αξιοπρεπως(δηλ. απο την 4)οι θεσεις δεν θα ειναι αδειες.Αν οχι,ολοι εχουμε ζησει τις θυρες μας γεματες απο βαζελογαυροχανουμους διπλα μας.
Το θεμα ειναι απλο.
Θελει η παε να φροντισει τα παιδια,ναι η ου?
Διοτι,ξαναλεω,και η 1 και η 2 ειναι ακαταλληλες,σου αρεσει η οχι.
Ας κανει κατι λοιπον στην 1 αν αυτη ειναι η επιλογη.Αλλα δε βλεπω καμια κινηση προς αυτη την κατευθυνση.Προφανως,για τους δικους σου λογους,δε σε ενδιαφερει.

br fun_atic είπε...

Το νέο γήπεδο δεν θα δημιουργηθεί επειδή απλά το θέλουμε κάποιοι. Δεν θα δημιουργηθεί όταν παρακολουθούν το κάθε παιχνίδι 2500 άνθρωποι (ήτοι ψηφοφόροι – μεταφραζόμενοι σε λιγότερο από το 1 % του εκλογικού σώματος της Ν. Σμύρνης). Θα δημιουργηθεί όταν η κατασκευή του θα γίνει κοινωνική ανάγκη - αναγκαιότητα. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με γεμάτο γήπεδο. Μέχρι και σήμερα δεν έχουμε πείσει καν τις δημοτικές παρατάξεις ότι εμείς οι Πανιώνιοι διαθέτουμε δύναμη στην ίδια μας τη γειτονιά…

Πάρε τη σημερινή «γκολ» και δες τις τιμές των οικογενειακών διαρκείας της Α.Ε.Κ σε όλες τις θύρες. Μήπως ξέρεις πόσα διαρκείας έχει η Α.Ε.Κ στο αχανές όπως λες Ο.Α.Κ.Α; Μήπως ξέρεις πόσα είχε πριν κατεβάσει τις τιμές ο Ντέμης και πριν την φοβερή καμπάνια που είχε κάνει; Αν ο Ντέμης δεν είχε κάνει αυτή την έξυπνη κίνηση πιστεύεις ότι στην Α.Ε.Κ θα είχαν χρήματα για να αγοράσουν δυο κουλούρια με τυράκι; Εμείς τι ακριβώς φοβόμαστε; Το ότι έρχονται λίγοι στο γήπεδο δεν σημαίνει ότι είναι και λίγοι οι Πανιώνιοι.

Γιατί σου φαίνεται λογικό να ρισκάρουμε επιχειρηματικά σε αγορές ποδοσφαιριστών αμφίβολης ποιότητος και να μην αναλάβουμε το ίδιο επιχειρηματικό ρίσκο με τα προσιτά διαρκείας;

Μήπως θυμάσαι την επιτυχία που είχε το οικογενειακό εισιτήριο που είχε θεσπίσει ο Τσακίρης τον πρώτο χρόνο του; Πέντε ευρώ για όλη την οικογένεια. Ο.Κ δεν έχεις τα τρελά έσοδα, όμως έρχονται στο γήπεδο άνθρωποι που ίσως θα έμεναν στο σπίτι, έχεις κόσμο, αποκτάς νέα πελατεία και έχεις ωραία ατμόσφαιρα σε ένα γήπεδο που αρχίζει να θυμίζει έδρα σοβαρής ομάδας. Απλά πράγματα δηλαδή...

Αφού χρησιμοποιείς οικονομικά κριτήρια, γιατί δεν σκέφτεσαι τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης; Η ζήτηση αυτή τη στιγμή στον Πανιώνιο είναι τέτοια (αντίστοιχη δηλαδή της Λάρισας ή του Άρη που έφερες ως παράδειγμα) ώστε να δικαιολογεί αυτές τις τιμές; Να σου θυμίσω ότι η Λάρισα είναι η μεγαλύτερη ομάδα της περιοχής και η μοναδική μιας πολύ μεγάλης πόλης. Κάτι αντίστοιχο και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό ισχύει και στον Άρη.

Ανταγωνιστή δεν θεωρώ την Λάρισα και τον Άρη, αλλά τις μεγάλες Αθηναϊκές ομάδες.

Αν η Π.Α.Ε φοβάται τη δέσμευση ας μας στεγάσει την οκτώ και ας πηγαίνουν οι αντίπαλοι στην ένα. Όχι τα παιδιά μας.

Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή αγοράζουμε μεμονωμένα εισιτήρια με διαφορετική αρίθμηση για πατέρα και παιδί πως σου φαίνεται; Προσωπικά έχω βαρεθεί να μαλώνω γι αυτό το λόγο. Η λύση για το θέμα είναι η παραχώρηση αποκλειστικής κερκίδας για τις οικογένειες χωρίς αρίθμηση.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την αριθμητική μου θα σου έλεγα απλά ότι δεν δέχομαι να πληρώνουν τα παιδιά, που είναι το μέλλον του Πανιωνίου, περισσότερα από τους οργανωμένους. Γιατί δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για διαρκείας σε παιδιά - αθλητές του Πανιωνίου; Και μη μου πεις για τη θ.1 γιατί είναι αδύνατο να παρακολουθήσει παιδί αγώνα από εκεί.

Ο Πανιώνιος απασχολεί περισσότερο από 3.000 παιδιά σε όλα του τα τμήματα (κατά δήλωση του κ. Τσακίρη). Αυτά πρέπει με κάθε τρόπο να γεμίζουν το γήπεδο...Διαφορετικά δεν θα έχουμε μέλλον.

Και κάτι τελευταίο. Ο κ. Τσακίρης μας ανήγγειλε την περικοπή του μπάτζετ λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Πιστεύεις ότι αυτή πλήττει μόνο τους εφοπλιστές; Ο κόσμος δεν έπρεπε να τύχει διευκολύνσεων;

whodoyouthinkyouare είπε...

Με αυτή την τοποθέτηση συμφωνώ απόλυτα. Διαφώνησα προηγούμενα γιατί έθεσες θέμα τιμής του εισιτηρίου και μόνο.

br fun_atic είπε...

υ.γ
Αν δεν πίστευα ότι είσαι Πανιώνιος, αν δεν θεωρούσα πιθανό ότι μπορεί και να είσαι πρόσωπο το οποίο έχει τη δυνατότητα να προβληματιστεί από τα επιχειρήματα που παραθέτουμε και ενδεχομένως και επηρεάσει τις εξελίξεις, αν σε κάθε περίπτωση θεωρούσα ότι έχω απέναντί μου κάποιον που δεν μπορεί να αντιπαραβάλει επιχειρήματα δεν θα είχα ασχοληθεί.
Με ενδιαφέρει η άποψή σου.Θεωρώ όμως ότι ίσως είσαι λίγο προκατειλημμένος με τη σελίδα, σε σημείο να αρνείσαι να αποδεχθείς απλά και αυταπόδεικτα επιχειρήματα.

Για παράδειγμα δέχεσαι ως λογική την παροχή φθηνών διαρκείας σε οργανωμένους φιλάθλους, οι οποίοι σε περίπτωση απουσίας τους δεσμεύουν εξίσου θέσεις σε σημαντικά παιχνίδια, όχι όμως και στα παιδιά. Μάλλον τελικά το πρόβλημα είναι η θύρα...

Η ίδια η Π.Α.Ε έχει δηλώσει ότι επιθυμεί την επιστροφή της οικογένειας στο γήπεδο. Με ποιο τρόπο το αποδεικνύει αυτό;

Άσε τα εισιτήρια. Έχεις πάει ποτέ στις τουαλέτες της 4; Θα άφηνες το παιδί σου να κάνει εκεί την ανάγκη του; Ο ίδιος ο πρόεδρος θα άφηνε τα παιδιά του; Ποια οικογένεια, ποιόν απλό φίλαθλο και βλακείες θέλουμε στο γήπεδο;

br fun_atic είπε...

Η πρώτη μου κουβέντα είναι ότι το θέμα των παιδικών διαρκείας ΔΕΝ είναι οικονομικό αλλά ΗΘΙΚΟ.

Δεν συζητάμε γιά 75 ευρώ τον χρόνο (που ίσως γιά κάποιους που έχουν πολλά παιδιά είναι σημαντικά).

Έχει να κάνει με το αν θέλουμε νέο αίμα στην ομάδα, αν θέλουμε κόσμο στο γήπεδο, αν θα καταφέρουμε να πείσουμε την τοπική κοινωνία ότι το νέο γήπεδο είναι απαραίτητο να γίνει και χίλια δύο άλλα.

Η τιμή του παιδικού διαρκείας δίνει το μήνυμα ότι τα παιδιά τα έχουμε γιά βάρος.Η εξέδρα μας όμως γερνάει απελπιστικά γρήγορα...

Προσωπικά θέλω να βλέπω γεμάτο το γήπεδο. Θέλω να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται όλοι οι τοπικοί φορείς (Κουτελάκης, Κούπας, Κατσέλη) ότι πέρα από διαφορετικοί οπαδοί μιάς διαφορετικής ομάδας είμαστε τοπική δύναμη. Προτιμώ να βλέπω παιδιά στις εξέδρες από βαζελόγαυρους...

whodoyouthinkyouare είπε...

Προκατειλημμένος με τη σελίδα; Αρνούμαι να αποδεχθώ απλά και αυταπόδεικτα επιχειρήματα;
Χμμμ... Ίσως. Καθείς με τα κολλήματά του φίλτατε οικεδεσπότη.

Καλό Σαββατοκύριακο.

br fun_atic είπε...

Ασφαλώς.Μα έτσι κι αλλιώς το λέω στην πρώτη γραμμή του θέματος. Το προσιτό οικογενειακό εισιτήριο είναι το κόλλημά μου.
Καλό ΣΚ και σε σένα

br fun_atic είπε...

Άκουγα χθες μια παλιά και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του προέδρου στο κανάλι 9 (youtube). Μιλούσε με πολύ σωστό τρόπο για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου αθλητικού πολυχώρου, ο οποίος θα έλυνε μία δια παντός το οικονομικό πρόβλημα του Πανιωνίου, αλλά θα βοηθούσε και τους νεαρούς αθλούμενους της ομάδας. Συμφωνώ απόλυτα.
Το σχέδιο αυτό μπορεί να υλοποιηθεί μόνο αν η ομάδα αρχίζει να συγκεντρώνει κόσμο. Αν αυξηθεί ο αριθμός των διαρκείας (έστω και φθηνών παιδικών). Αν γίνει μια κοινωνική ανάγκη. Αν η παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο αποτελέσει μοχλό πίεσης για τις δημοτικές παρατάξεις.
Το γήπεδο του Πανιωνίου πρέπει να γεμίσει. Έστω και με μειωμένα έσοδα για την ομάδα. Έτσι κι αλλιώς το σχέδιο του γηπέδου θα την αποζημιώσει μελλοντικά.
Δυστυχώς οι πολιτικοί (από τους οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το σχέδιο αυτό) δεν βλέπουν ανθρώπους και ανάγκες. Βλέπουν πολιτικό κόστος και σταυρούς. Και με 2.500 σταυρούς δεν κάνεις τίποτα. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα χρειάζεται νέους φιλάθλους. Αν όλα αυτά είναι κολλήματά μου, κόντρα ίσως στην λογιστκή λογική, τότε το παραδέχομαι. Είμαι ο πιο κολλημένος Πανιώνιος…

br fun_atic είπε...

o pgss1890 έχει κάνει στο μπλογκ του μια πολύ καλή εργασία γιά τα εισιτήρια διαρκείας των άλλων ομάδων, την οποία σας προτρέπω να διαβάσετε.

IWN1998 είπε...

Τελευταία στο blog υπάρχει μια εμμονή διαφορετικών υπογραφόντων με τη λέξη κόλλημα.
Και επίσης υπάρχει και μιά εμμονή αρκετών για το ποιός είναι o BR...

br fun_atic είπε...

Παλιά, η λέξη φετιχ ήταν η "κωλοτούμπα".
Τι έγινε Ιων; Είμαι καταζητούμενος; Στείλε mail να μάθω τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες...

re-la-re είπε...

Λοιπον θα σας αποκαλύψω ποιος είναι ο BrFunatic

Είναι η μετενσάρκωση του Δημητρού Δάλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες αύριο στο πάνελ του Χαρδαβέλα.

br fun_atic είπε...

Μαρτυριάρη...

barbouni - skavei kai psaxnei είπε...

Ο γιος μου πέρυσι 7 ετών με ρώτησε «εμείς πότε θα βγούμε πρώτοι;;» , προσέξτε δεν ήταν με το παραπονιάρικο ύφος του κακόμοιρου που ρωτάει κάτι τέτοιο, ήταν με το ευθύ ύφος ενός νορμάλ ανθρώπου που λέει αφού μετέχω στο Πρωτάθλημα και παίρνω παικτάρες, έχω οπαδούς με αγάπη κ πάθος και έχω (υποτίθεται) ακομπλεξάριστη ματιά για τους Ολυμπιακούς, Παναθηναικούς και δεν συμμαζεύεται, τότε πρέπει να βγω πρώτος κάποια στιγμή. Ο γιός μου 8 ετών φέτος με αυτήν την ερώτηση με έφερε αντιμέτωπο με ένα ερώτημα που, ντρέπομαι που το λέω, δεν είχα κάνει ποτέ στο εαυτό μου, δεν πίστευα πως κάνουμε και πρωταθλητισμό, πίστευα πως είμαι Παινιώνιος και ωραίος, Πανιώνιος και διαφορετικός, Πανιώνιος και ιστορία και πως όλα αυτά ήταν αρκετά για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη μου και την πίστη μου. Έχω την εντύπωση πως όλοι εμείς οι Πανιώνιοι πάσχουμε από το ίδιο σύνδρομο, το σύνδρομο του διαφορετικού που είναι όμως στην ουσία το σύνδρομο του looser, όλοι πάσχουμε, οπαδοί, διοίκηση, παίκτες, αυτό το κόμλεξ πρέπει να αποτινάξουμε, αυτόν τον παραμορφωτικό φακό του εαυτού μας πρέπει να πετάξουμε, να πάει στον διάολο η καρμιριά και να πάμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα. Δεν λέω το κατεστημένο είναι ισχυρό, τα συμφέροντα πολλά και διαπλεκόμενα, δεν είμαι κανείς αφελής, εδώ ζω κ βλέπω, αλλά το πρωταρχικό είναι στοιχειώδη μαθήματα ψυχολογίας, ανεβασμένου ηθικού κ αυτοεκτίμησης, για να μην χάνουμε πια ματς στο 95΄, για να μην βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας, για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε παίκτες αξίας κ κλάσης σαν του Ρεκόμπα.

Και κάτι τελευταίο, όπως λέει αγαπητός φίλος κ χρήστης αυτού του blog ας τελειώσουμε πια με την παραμυθία του διαφορετικού και του τρόπου που το πουλάμε ακόμη κ στον εαυτό μας, μήπως να το ξεχάσουμε και να το θυμηθούμε λίγο πριν πάρουμε το Πρωτάθλημα;; το έχουμε κάνει σημαία το "διαφορετικό" και καλά καλά δεν καταλαβαίνουμε κιόλας τι πα να πεί, αμαν πια, ακόμη κι έτσι φαίνεται το κόμπλεξ μας.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΜΙΡΙΑ

ΠΡΩΤΑΘΉΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

barbouni - skavei kai psaxnei είπε...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

zouri1 είπε...

Νομιζω οτι η εισοδος για τα παιδια πρεπει να ειναι δωρεαν.Μπορει αμα θελουν να αποκλειστουν καποιες ακριβες θυρες,που θα εχουν προπωληθει πολλα διαρκειας.Μπορει να υπαρχει καποια ενδεικτικη τιμη για τα παιδια που θα τους δινει καποια αλλα bonus.εκπτωση στην μπουτικ ή συνδρομη σε καποια Πανιωνια εφημεριδα.

zouri1 είπε...

Αμα θελουν μπορουν να δινουν ισης αξιας με το παιδικο διαρκειας,υλικο του Πανιωνιου.Η τιμη του υλικου θα υπολογιζεται με την λαινικη τιμη του προιοντος αλλα η τιμη κτησης του θα ειναι το 1/3 της τιμης .Ετσι κανεις δεν θα ειναι χαμενος.

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

BARBOUNARE!!!

br fun_atic είπε...

Τι να λέμε τώρα; Όποιος πηγαίνει στο γήπεδο ξέρει. Στα περισσότερα παιχνίδια το γήπεδο είναι άδειο και στα σημαντικά είναι γεμάτο από βαζελόγαυρους. Σε αυτό το γήπεδο προβληματιζόμαστε για το αν θα δεσμεύσουμε θέσεις...

Τις ιστορίες περί διαφορετικότητας θα τις αφήσουμε όταν σοβαρευτούμε και όταν γεμίσει ο κόσμος το γήπεδο. Όταν μετέχεις σε ένα οποιοδήποτε πρωτάθλημα ο στόχος σου είναι να το κερδίσεις. Αφού το έκανε η Ελλάδα στο Euro2004 μπορεί να το κάνει και κάθε άλλη ομάδα.

Δεν νοιώθω ότι είμαι διαφορετικός. Έχω υψηλές απαιτήσεις και παράλληλα έχω διάθεση να προσφέρω εφόσον η ίδια η ομάδα συνειδητοποιήσει την αξία και το μέγεθός της.

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Πιστεύω οτι ο BARBOUNAROS ειναι εντός θέματος.Για μικρά παιδιά μιλάμε που εγω δεν έχω ακόμα αλλα μπορώ να εχω δείγμα αφου υπήρξα κ εγω κάποτε.Οι άναμνήσεις λοιπόν εχουν μέσα Λίμα,Μπαρζόφ,Οουεν,Μαύρο,Μαυρίκη,Πάντιτς(στην εφηβεία κ στα πραγματικά δύσκολα χρόνια)...
Το πιτσιρίκι για να κολλήσει θέλει ομαδάρα κ παιχταράδες.Δεν αρκεί να το πάρει ο μπαμπάς απο το χέρι.Με την καταπίεση απλά θα βγούν νέοι ''διαφορετικοί''
Είμαι σίγουρος οτι εαν το γήπεδο γεμίσει κ οι τιμές στα οικογενειακά διαρκείας θα πέσουν(γιατί γενικότερα με συγκρίσεις θεωρώ οτι οι τιμές είναι οκ)κ το γήπεδο θα δρομολογηθεί κ ΟΛΑ θα γίνουν.Απλά ΠΡΕΠΕΙ να βάλουμε πλάτη όπως φαίνεται να βάζει η διοίκηση αυτή τη στιγμή.
Χάρηκα πολύ που στη συνέντευξη του Αλβάρο διάβασα οτί στόχος είναι να σωθούμε γρήγορα κ ακολούθησε γέλιο...(Πάρολο τα νέα του Ιωνα,μένω στη επίσιμη ανακοίνωση της ΠΑΕ)

br fun_atic είπε...

Το θέμα ΔΕΝ είναι οικονομικό. Το άδειο γήπεδο της Νέας Σμύρνης πρέπει να γεμίσει. Κι αν δεν το κάνουν οι μεγάλοι ας το κάνουν τα παιδιά...

Το οικονομικό σκέλος έτσι κι αλλιώς το έχουμε αναλύσει πολύ. Ιδιαίτερα άδικο είναι επίσης το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη γιά εκείνον που έχει περισσότερα παιδιά...

zamis είπε...

barbouni ωραιος!

Panos είπε...

Τα παιδιά μπαίνουν δωρεάν στο γήπεδο του Πανιωνίου

Κάθε χρόνο οι αθλητές των Ακαδημιών του Συλλόγου έχουν τη δική τους κερκίδα όπου φιλοξενούνται δωρεάν και από πέρυσι στην ίδια κερκίδα φιλοξενούνται οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής.

Στην ίδια κερκίδα φιλοξενούνται με συμβολικό εισιτήριο οι γονείς και οι συνοδοί.

αρα οικογενειακή κερκίδα υπάρχει και μάλιστα λειτουργεί με πολύ μεγάλη επιτυχία.

br fun_atic είπε...

Τα παιδιά έμπαιναν δωρεάν στον Πανιώνιο. Αυτό άλλαξε πέρσι.

Σε ποιά θύρα γίνονται όλα αυτά; Αν μιλάμε γιά την 1, τότε ας το καλύτερα. Ας πάνε εκεί οι οργανωμένοι της αντίπαλης ομάδας.

Πράγματι, η μαθητική εξέδρα λειτούργησε με τρομακτική επιτυχία στην 4 και με τρομακτική αποτυχία στην 1.

Η επιτυχία της 4 ήταν πραγματικά πέρα από κάθε φαντασία και λόγος γιά να πηγαίνεις στο γήπεδο...