Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Άρχισαν τα όργανα!!!

Σε συνέχεια της παραίτησης του μέλους του Δ.Σ και εκπροσώπου της Λέσχης Φίλων Πανιωνίου κου Μπελίτση και της επιστολής του προς τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Τσακίρη, ακολούθησε μιά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανακοίνωσή της, την οποία και αναδημοσιεύω αυτούσια.

Σε συνέχεια της παραίτησης του εκπροσώπου και ιδρυτικού μέλους της Λέσχης Φίλων Πανιωνίου από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Πανιώνιος , θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους υπεύθυνους για την την τύχη του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας μας , τον σημερινό μεγαλομέτοχο Κ. Κων/νο Τσακίρη αλλά και όλους τους Πανιώνιους φιλάθλους την συνετή στάση μας όλο αυτό το διάστημα αλλά και τα πιστεύω μας για το σήμερα του Πανιωνίου. Από την 1η ημέρα της αγοράς των μετοχών της ομάδας από τον σημερινό της Πρόεδρο , όλοι μας πιστέψαμε τις υποσχέσεις που δόθηκαν στο φίλαθλο κόσμο της ομάδας ότι ο Πανιώνιος θα μπει σε μία νέα πορεία , απαγκιστρωμένος επιτέλους από το ξεπούλημα των καλών παικτών του που ζήσαμε τα περασμένα χρόνια με σκοπό την δημιουργία ενός αξιόμαχου συνόλου που θα ενισχύεται από χρονιά σε χρονιά με στόχο βέβαια την καταξίωση του στις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος με ότι αυτό συνεπάγεται ( ευρωπαϊκές συμμετοχές, επιτυχίες που θα φέρουν και καινούργιες γενιές φιλάθλων κοντά στην ομάδα , σεβασμό από όλους τους φορείς του αθλήματος και μία εν γένει στιβαρή και αξιοζήλευτη παρουσία στον Ελληνικό Αθλητισμό).
Τα δύο πρώτα χρόνια κάτω από την καινούργια διοίκηση πράγματι στέφθηκαν από επιτυχία καθώς και ευρωπαϊκές συμμετοχές με επιτυχίες είχαμε και κατορθώθηκε και την 2η χρονιά να κρατηθεί ψηλά το αγωνιστικό προφίλ-επίπεδο της ομάδας χωρίς να υποστεί σημαντικές και πολλές απώλειες το ρόστερ της ώστε να υπάρχει η συνέχεια που αναφέρθηκε. Έτσι πράγματι έγιναν τα πρώτα βήματα σταθεροποίησης του Πανιωνίου στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος και πολύ δύσκολος αντίπαλος για όλους. Δεν επιθυμούμε με αυτή την ανακοίνωση να ανακυκλώσουμε όλα τα στραβά και ανάποδα που έγιναν στην πορεία της αυτοκαταστροφικής χρονιάς που μόλις τελείωσε τα οποία άλλωστε γνωρίζουν όλοι στην Πανιώνια οικογένεια. Απλά πρέπει με την εμπειρία αυτών των λανθασμένων αποφάσεων-κινήσεων των υπευθύνων σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα της ομάδας να βγούνε ξεκάθαρα και σωστά συμπεράσματα ώστε να βγει τελικά κερδισμένος ο Σύλλογος και να μην υπάρξει πισωγύρισμα σε άλλες μίζερες εποχές του παρελθόντος .
Δηλαδή τις αγωνιστικά η διοικητικά η αν θέλετε και οικονομικά καταστροφικές αποφάσεις του περσινού σχεδιασμού της ομάδας ( ρόστερ με << ανήκουστο>> αριθμό 38 ποδοσφαιριστών , συνεχή δείγματα απειθαρχίας/ ατιμωρησίας και όλα τα συναφή) θα συνεχίζει να τα πληρώνει ( εννοώντας μείωση του μπάτζετ / επιδιώξεων ) και ο σχεδιασμός της χρονιάς που έρχεται;
To γεγονός ότι ο Πανιώνιος δεν ευτύχισε να κεφαλοποιήσει σε όλα τα επίπεδα την απόκτηση ενός παίκτη παγκοσμίου βεληνεκούς όπως ο RECOBA και τις ελπίδες που γέννησε αυτή , κυρίως στην νέα γενιά φιλάθλων του Ιστορικού με περηφάνια και σεβασμό , σημαίνει ότι έπαψε ο ποδοσφαιριστής αυτός ( μαζί με τον συμπατριώτη του ESTOYANOFF που θαυμάσαμε όλοι την ποιότητα του) να αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τον κόσμο του Πανιωνίου κρατώντας τον πολύ κοντά στην ομάδα ;
Οι θέσεις του Κων/νου Τσακίρη για την μη παραχώρηση περισσότερων του ενός βασικού παίκτη της ομάδας κάθε χρονιά με τον βασικό κορμό της να παραμένει αναλλοίωτος έχουν πια ξεχαστεί η παρασυρθεί ως συνέπεια των σπάταλων και πολυέξοδων σφαλμάτων από την χρονιά των λαθών που μας πέρασε;
Δυστυχώς , οι ως σήμερα εξελίξεις , αναδεικνύουν συνεχώς αδυναμία του Προέδρου / Συμβούλων του να προστατέψουν τα συμφέροντα της ομάδας του( απώλεια του τερματοφύλακα Kresic, η τροπή στην υπόθεση του Μάκου , η <<ξαφνική>> αλλαγή στάσης του RECOBA) και ακόμα μία φορά δείχνει μία αλλαγή των δικών του λόγων και αδυναμία να εδραιωθεί στις Μεγάλες δυνάμεις του Ελληνικού ποδοσφαίρου κάνοντας βήματα προς τα πίσω ακυρώνοντας έτσι τις δικές του επιτυχίες της 1ης σεζόν και θυμίζοντας εποχές μιζέριας και απογοήτευσης.
Το ερώτημα στα χείλη όλων των Πανιώνιων φιλάθλων είναι αν μπορεί τελικά μία άστοχη- αποτυχημένη χρονιά να αλλάξει όλη την φιλοσοφία του μεγαλομετόχου της ομάδας για ενίσχυση της από έτος σε έτος και να φέρει τον Σύλλογο τόσα βήματα πίσω; Αυτό το όραμα για έναν Πανιώνιο Μεγάλο που να εμπνέει σεβασμό και αξιοπρέπεια στους αντιπάλους του έπαψε να το συμμερίζεται ο Πρόεδρος της ΠΑΕ; Μπορούμε με καθαρά οικονομικά- τεχνοκρατικά κριτήρια να κρατήσουμε τον Πανιώνιο κόσμο ζεστό και κυρίως να πιστέψει ότι πράγματι ο Σύλλογος αλλάζει εποχή με κινήσεις αποδυνάμωσης του από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που πού δύσκολα αναπληρώνονται;
Αυτά είναι μόνο κάποια από τα ζητήματα που πρέπει να προσέξουν , και υπάρχει ακόμα καιρός, οι έχοντες την απόλυτη τύχη για το μέλλον της ΠΑΕ Πανιώνιος και να φροντίσουν να διδαχτούν από την περσινή χρονιά και με μέθοδο και κινήσεις ουσίας να φέρουν τον Πανιώνιο ξανά εκεί που τον βλέπαμε πριν λίγο καιρό!
Εκ του Δ.Σ της Λέσχης Φίλων Πανιωνίου


13 σχόλια:

Griniaris είπε...

Ουσιαστικά δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μια πολύ σύντομη περίληψη όλων αυτών που λέμε τόσο καιρό εμείς οι δήθεν Πανιώνιοι που κρυβόμαστε πίσω από ένα πληκτρολόγιο.
Φαίνεται τελικά ότι οι δήθεν Πανιώνιοι αυξάνονται και πληθύνονται.Γιατί άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα!

Φίλτατοι, παρακολουθώ αγκομαχώντας (λόγω πιεστικών υποχρεώσεων) τις εξελίξεις και το blog.

Ξενέρωσα κι όλας με το Grazie Chino (μου φάνηκε πολύ συμπλεγματικό να ευχαριστείς κάποιον που πήρε > 1 εκατ.ευρώ, γιά να "πρωταγωνιστήσει" στη χειρότερη χρονιά των τελευταιών ετών. Πολύ επαρχιώτικο σύμπλεγμα γιά μία ομάδα σαν και μας ...)

Διάβασα κάπως βιαστικά την ανακοίνωση της Λέσχης που ανήρτησε ο br fun. Μήπως είναι σαν να τα γράψαμε εμείς, ή κάνω λάθος; Μήπως είναι απλά της αληθείας τα ρήματα, τελικά;

Κι αν είναι έτσι, τότε είναι κι άλλοι κολλημένοι και εμπαθέστατοι σαν κι εμάς; Mήπως τελικά ο βασιλιάς είναι γυμνός όπως στο παιδικό παραμύθι; Μήπως τελικά ηε εικόνα της σοβαρότητας που δίναμε για δύο χρόνια οφειλόταν σε κάποιους που λείπουν;

Μήπως;

br fun_atic είπε...

Τώρα θα βρεθούν πολλοί τιμητές του Πανιωνίου, της διαφορετικότητας. Πολλοί αντιστασιακοί. Πολλοί που θα πουν "εγώ τα έλεγα". Και μπορεί να το έκαναν αλλά στις παρέες τους. Όχι δημόσια. Είναι οι ίδιοι που θα ξεχάσουν ακόμη και τα σωστά του Τσακίρη.
Προσωπικά δεν πρόκειται να πω τίποτα απ' όλα αυτά. Δεν είμαι ευχαριστημένος όταν κάνω κριτική. Δεν με ενδιαφέρουν οι επιθέσεις που είχαμε δεχθεί. Με ενδιαφέρει μόνο το καλό της ομάδας.

Η Λέσχη είναι ένα πολύ αξιόλογο κομμάτι των Πανιώνιων φιλάθλων. Θα ήθελα να μάθω όμως τι ακριβώς είχαν απαντήσει στον κο Τσακίρη όταν πριν από μερικούς μήνες τους παρουσίαζε τους Ρεκόμπα και Χούτο και τους έλεγε ότι ο Λίνεν έφυγε γιατί δεν ήθελε τον Ουρουγουανό.

br fun_atic είπε...

Και μιά που τα λέμε πλέον όλα. Αν ο Πανιώνιος πουλήσει τον άτακτο Μάκο στην Μόναχο 1860 έναντι 1,5 εκ ευρώ (χρήματα δηλαδή που ούτε φανταζόμασταν) και ο παίκτης θα λαμβάνει 400.000 ευρώ τον χρόνο (έναντι των 250.000 που του πρότεινε ο Πανιώνιος - το περίφημο 1εκ στα τέσσερα χρόνια!!!) θα συνεχίσουμε να κατηγορούμε τον Λίνεν γιά μανατζάρισμα παικτών; Γιά κολεγιές; Γιά Γερμανοπαρέες; Γιατί έχω την εντύπωση ότι ακόμη κι αν μας είχε φέρει ο ίδιος όλους τους "σακάτιδες" που τον κατηγορούν, δεν στοίχισαν στον σύλλογο 1,5 εκ ευρώ.

re-la-re είπε...

H γνώμη μου ειναι η εξής:

Ζώ την πιο πικρή δικαίωση της ζωής μου. Δυστυχώς.

Μάκη, μακάρι να είχα κάνει λάθος στην κριτική μου και να είχατε δίκιο όλοι εσείς. Μακάρι η σοβαρότητα να μην ήταν έργο Λίνεν και να ήταν έργο των συνεργατών του Τσακίρη.

Σαν απλός Πανιώνιος διαβάζω όλα αυτά και κλαίω.

zamis είπε...

Και ο Λινεν ειναι ο μονος που ακομα βοηθαει με πραξεις πραγματικα την ομαδα,γαμω την τρελλα μου!

br fun_atic είπε...

Δε βοηθάει. Μανατζάρει.

Ανώνυμος είπε...

Σαν να αργεί το διάγγελμα σύντροφοι. Γι᾽αυτό ίσως και η παγωμάρα στα blogs. Mάλλον καμμία καινούργια υπερβαση μυρίζει ....

Ωχ ...

br fun_atic είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=9Y7DHrfKdmo&feature=related

τρελοπανιωνιος είπε...

Μην τρελαινομαστε ολοι μαζι μπορει να μην εχουμε την υπερβαση την περσινη αλλα κατι θα γινει.. μπορεις αν θελεις να κανεις ΟΜΑΔΑ και χωρις πολλα εκατομμυρια αλλα απλα με μυαλο... ειναι τοσο απλα τα πραγραματα θελει σκεψη στην επιλογη των παιχτων , αγαπη για την ομαδα, τυχη και υπομονη απο ολους μας....

br fun_atic είπε...

Δε ζητήσαμε ποτέ υπερβάσεις. Προσωπικά θέλω μια καλή ομάδα, με σχετική ισορροπία ανάμεσα σε ξένους και έλληνες, στην οποία να υπάρχουν νέοι ταλαντούχοι παίκτες, αλλά και μια - δυο σημαίες για να έχουν τα παιδιά να τυπώνουν και κανένα όνομα στις φανέλες.

Griniaris είπε...

Όλοι εν αναμονή του διαγγέλματος λοιπόν.Ελπίζω μόνο να μην ξεκινά με τη φράση "Ο Πανιώνιος βρίσκεται ασθενής επί της χειρουργικής κλίνης...".

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Γκρινιάρη!!!

Τα είπες όλα σε λίγες λέξεις!!