Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Συνέντευξη Τύπου Κ. Τσακίρη

Αναδημοσιεύω το κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Πανιωνίου, το οποίο είναι σχετικό με την σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κος Τσακίρης:

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος κ. Κων/νος Τσακίρης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια της παρουσίασης των νέων εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2009-2010.
Ο κ. Τσακίρης ξεκίνησε με μία συμβολική κίνηση (φωτό), διορθώνοντας την τιμή των παιδικών εισιτηρίων διαρκείας στις Θύρες 4-7 από 150 σε 50 Ευρώ, τονίζοντας αφενός ότι η ΠΑΕ αφουγκράστηκε το αίτημα των φιλάθλων και αφετέρου ότι αυτό είναι που πρέπει να μείνει ως μήνυμα. Δηλαδή ότι δεν είναι αποκλειστικά οικονομικός ο σκοπός της έκδοσής διαρκείας.
Εν συνεχεία ο κ. Τσακίρης είπε, μεταξύ άλλων:

«Το θέμα των διαρκείας είναι ένα μείζον θέμα που αποτελεί κορυφαίο γεγονός για μία ομάδα. Ο Ρεκόμπα και ο Μανιάτης ήρθαν εδώ, μίλησαν για τον κόσμο, όμως τώρα ήρθε η σειρά μου να θέσω τα πράγματα σε κάποιες βάσεις.
Λέμε «Πανιώνιε ζω για να σε δω όπως σε φαντάζομαι». Πως σε φαντάζομαι όμως; Με 966 διαρκείας, που πουλήσαμε πέρσι; Με λίγο κόσμο στο γήπεδο; Με κάποιον κόσμο που αν ρίξουμε μία 5άρα εκτός έδρας, έρχεται την άλλη Κυριακή και κάνουμε ένα sold-out (με ΠΑΟ) και άμα δεν κερδίσουμε εξαφανιζόμαστε;
Είμαι στον Πανιώνιο, μαζί με την ενασχόληση μου στον Ερασιτέχνη, 4 χρόνια. Έχω βάλει περίπου 30 εκατομμύρια Ευρώ. Τη περσινή σεζόν, όπως ήδη δημοσιεύθηκε, είχαμε έλλειμμα 6,5 εκατομμύρια, το οποίο το κάλυψα ο ίδιος.
Όλα αυτά είναι ωραία και καλά, αλλά δεν πάει πουθενά έτσι. Τα δικά μου χρήματα είναι ένα «σπρώξιμο» να ξεκινήσουμε κάτι. Να θέσουμε κάποιες βάσεις. Δυστυχώς απ’ ότι βλέπω δεν τρέχουμε όλοι με τις ίδιες ταχύτητες. Πρέπει να θέσουμε κάποιες παραμέτρους.
Το θέμα των διαρκείας δεν είναι οικονομικό. Μπορείτε να δείτε στον οικονομικό απολογισμό, ότι στα 11 εκατομμύρια μπάτζετ τα έσοδα από διαρκείας είναι μόλις 350.000 Ευρώ. Δηλαδή ακόμα και αν διπλασιασθούν ή τριπλασιασθούν δεν αποτελεί οικονομικό κίνητρο για τον Πανιώνιο.
Το θέμα είναι να αποκτήσουμε κάποια υπόληψη σαν σύλλογος. Να μας υπολογίζουν όλοι ακόμα περισσότερο σαν οντότητα, σαν Πανιώνιο. Έχουμε φτιάξει προπονητικό, πάμε να χτίσουμε νέο γήπεδο στη Νέα Σμύρνη. Αποφάσεις που θέλουν και πολιτική βούληση, για να προχωρήσουν. Πως να γίνει αυτό με 966 διαρκείας, που είναι μία έστω παράμετρος, μία «μονάδα μέτρησης» προς τα έξω; Ο σκοπός μας είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε να έχουμε έναν Πανιώνιο δυνατό, αυτόνομο και ανεξάρτητο.Πιστεύω ότι είμαστε πολύ περισσότεροι και πρέπει να το δείξουμε στην πράξη.
Σαν Πανιώνιοι έχουμε πάρα πολλά καλά και άσχημα. Έχουμε όμως και ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Έχουμε θράσος, πολύ θράσος. Και αυτό το θράσος είναι που μας έκανε να φέρουμε τον Ρεκόμπα. Αυτό το θράσος μας έκανε να τον κρατήσουμε και φέτος. Με βάση αυτό το θράσος λοιπόν, ας βάλουμε όλοι μαζί το φετινό στόχο που είναι μίνιμουμ τα 3.000 διαρκείας. Πάμε λοιπόν να το κάνουμε πράξη!»

2 σχόλια:

τρελοπανιωνιος είπε...

50 EURO ΕΤΣΙ ΜΑΛΙΣΤΑ

zamis είπε...

Βρισκω ιδιαιτερα θετικο οτι η παε εχει μπει σε ενα διαλογο με τα ανεξαρτητα Πανιωνια μπλογκς και ετσι εγινε το αυτονοητο,η μειωση του παιδικου σε 4 και 7.
Προφανως υπαρχουν πολλα που πρεπει ακομα να γινουν γυρω απο το θεμα αυτο,ομως ειναι μια καλη αρχη.
Απο κει και μετα,κατανοω τη διαθεση του Τσακιρη να βαλει τον κοσμο σε μια τροχια πιστης και αισιοδοξιας,με(ηθικο)πρωτιστως στοχο να γεμιζει το γηπεδο.
Ομως και παλι εχω να πω οτι η αιτιαση της περσινης ''εξαφανισης''μετα το sold-out ειναι απλοικη και βολικη.
Δειξτε σοβαροτητα κυριοι(αντιθετα με περυσι),καντε πλανα για εναν Ελληνικο Πανιωνιο,αφηστε τους μεγαλοιδεατισμους και τις διαφορετικοτητες και μετα ελατε να συζητησουμε για την προσελευση.
First things first,right?
Για να επελθει και η πολιτικη βουληση περι γηπεδου..