Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Μεταγραφικός σχεδιασμός

Όταν άρχισε η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού διάβαζα για τους μεταγραφικούς στόχους του Πανιωνίου. Ονόματα πολλά, τα περισσότερα άγνωστα στους μη ειδικούς, με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Οι περισσότεροι είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν με τον κύριο Φερέρα.

Μετά ήρθε και η συνεργασία με την Εσπανιόλ, η οποία ξένισε λίγο. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αν ο Πανιώνιος χειριστεί σωστά το θέμα αυτό μπορεί να βγει ωφελημένος, διότι θα δανείζεται παίκτες μιας σημαντικής ομάδας από ένα προηγμένο πρωτάθλημα (οι πολλοί δανεισμοί όμως δεν θα συμβάλουν στο δέσιμο της ομάδας ή στην ανάδειξη παικτών από τις δικές μας ακαδημίες και αυτό το σημείο χρειάζεται μεγάλη προσοχή), όμως, όπως και να το δούμε, τα μάτια όλων μας είναι στραμμένα σε άλλη ομάδα του Ισπανικού Πρωταθλήματος και μάλιστα σε συμπολίτισσα της Εσπανιόλ. Σε κάθε περίπτωση και η συνεργασία αυτή είχε την σφραγίδα και την αποδοχή του κου Φερέρα.

Όλες αυτές οι κινήσεις διαφέρουν σημαντικά από τους προηγούμενους μεγαλοϊδεατισμούς, ιδίως του περσινού χειμώνα, έχουν όμως ξεκάθαρο χαρακτήρα.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό και με αφορμή την απόκτηση παικτών που δεν απέδωσαν στην ομάδα είτε για καθαρά αγωνιστικούς λόγους είτε για ιατρικούς, διαφωνούσαμε για τα πρόσωπα που ευθύνονταν για τις συγκεκριμένες μεταγραφές. Χοντροί παράγοντες, Γερμανικό λόμπι, ιατρική ομάδα, ληγμένα
dvd και άλλα πολλά και ευτράπελα. Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε. Οι φετινές μεταγραφές είναι στο σύνολό τους προσωπικές επιλογές του κου Φερέρα, συνεπώς σε περίπτωση επιτυχίας δρέπει τις δάφνες και σε περίπτωση αποτυχίας χρεώνεται την ευθύνη. Απλά και ωραία. Γιατί σε κάθε οργανωμένη εργασία πρέπει να υπάρχει κάποιος που να προΐσταται του τομέα του και ασφαλώς να φέρει την ευθύνη. Όπως λοιπόν δεν νοείται συλλογική ευθύνη σε έναν χώρο εργασίας του ιδιωτικού τομέα, το ίδιο ισχύει ή πρέπει να ισχύει και σε μία π.α.ε

Ως προς τις μέχρι σήμερα μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας έχω δύο ενστάσεις. Θα ήθελα περισσότερους Έλληνες παίκτες. Πολύ φοβάμαι ότι ο νέος Πανιώνιος θα είναι ένα πολυεθνικό μωσαϊκό, στο οποίο θα νοιώθει άνετα ο γλωσσομαθής και κοσμοπολίτης Φερέρα, αλλά ίσως δεν συγκινήσει τους φιλάθλους. Είναι γεγονός ότι στον μέσο Πανιώνιο δεν αρέσει το εγχείρημα του Άρη. Και εδώ που τα λέμε δεν μας ταιριάζει κιόλας.

Η δεύτερη ένσταση είναι ότι θα ήθελα να είχαν αποκτηθεί και κάποιοι παίκτες με γνώση του Ελληνικού πρωταθλήματος και με προϋπηρεσία σ' αυτό. Ο κος Φερέρα έχει εργαστεί στην Ελλάδα και θα μπορούσε να είχε επιλέξει και κάποιους παίκτες που να μην χρειαστούν χρόνο προσαρμογής.

Αναμένουμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις, ιδίως το θέμα της ανανέωσης του Φαμπιάν.
Να ελπίζουμε και σε κάποιο μεταγραφικό δωράκι του Προέδρου;

25 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Στα μεταγραφικά εντάσσεται και η δήλωση Μάκου: http://www.balla.gr/default.asp?pid=102&la=1&clubid=635

Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως όφειλε με τη δήλωσή του αυτή να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που τον έφεραν να πληρώνει και από την τσέπη του για να αγωνιστεί στην Α.Ε.Κ. Ασφαλώς και ο Γρηγόρης μπορεί να κάνει ότι θέλει στην τσέπη του. Όχι όμως και στην αξιοπρέπειά μας.

rgegeo είπε...

Σε συνεχεία της ανησυχίας σου για τις μεταγραφές σε παραπέμπω στο post μου σχετικά με τον Μάκο, θα βρεις απαντήσεις σε πολλά!
http://brfunatic.blogspot.com/2009/06/blog-post_10.html

Κάποια πράγματα είναι φως φανάρι απλά τώρα με την τεχνλογοια και την άμεση επικοινωνία μεταξύ ατόμων (βλέπε blogs,portals κτλ) βγαίνουν δημοσιά πιο γρήγορα.
Από οποιαδήποτε πηγή , ο καθένας μας τα φιλτράρει, κρατάει αυτά που θέλει και σβήνει τα υπόλοιπα.

Και κάποιες ερωτήσεις για όλους εσάς…

Από τις μεταγραφές ξένων πόσοι τρώνε?

Από τις μεταγραφές Ελλήνων πόσοι?

Είναι τα ποσά πραγματικά που αναφέρονται και μήπως Έχει δει κανείς ισολογισμό παε?

Μήπως φουσκώνονται πολύ για να πάρουν πιο πολλά από τους χορηγούς?

Και μια υπενθύμιση:

O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ.

ΣΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Να ελπίζουμε ναι,γενικότερα!
Θέλω παίκτες ακομπλεξάριστους.Να μπαίνουν μέσα στο Καραισκάκη,στη Τούμπα να χουν άγνοια κινδύνου και να μην θεωρούν κανένα παιχνίδι χαμένο εκ των προτέρων.
Μακάρι να κλείσει ο Μπάλαμπαν,είναι σπουδαίος παίκτης και γκολτζής.Υπάρχει συνέχεια βέβαια...
Οσο αφορά τους Ελληνες,ας το κάνουμε όπως ξέρουμε.Να τους βγάζουμε εμείς.Κοτζάμ Barcelona το κάνει.Σίμωσης,Σιόβας,Αναστασάκος και οποιοι άλλοι ανέβουν ή γυρίσουν απο δανεισμούς και είναι αξιόλογοι.Ο Λουκίνας που ήρθε.Με το πιο σφικτό φετινό ρόστερ σίγουρα θα πάρουν ευκαιρίες και θα είναι σε ετοιμότητα και με κίνητρο.

Να σωθούμε γρήγορα και βλέπουμε...

ΥΓ:Λεφτά δεν περισσεύουν απο κανέναν μας.Οι φανέλες προτάθηκαν,παρουσιάστηκαν...και τις θέλουμε ΟΛΕΣ!!!

zamis είπε...

Συμφωνω οτι το σχεδιο μοιαζει σαφες.
Κτισιμο ομαδας γυρω απο Ρεκομπα, φτηνοι ξενοι,δανεικοι απο Εσπανιολ,Ελληνες πιτσιρικαδες κι οτι βγει,Φανουρης και Μανολο για σημαιες.
Προσωπικα,αν και φοβαμαι προσομοιωσεις ΑροΠανθρακικου,το προτιμω απο το περσινο χαος.


υγ.forza barca

br fun_atic είπε...

Κάτσε να δούμε και το πρόγραμμα. Προσωπικά του δίνω μεγάλη σημασία.Το περσινό δεν ήταν καλό, διότι ήταν ευκολότερο στον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο είχαμε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια και στις τελευταίες αγωνιστικές αντιμετωπίζαμε ομάδες που κάθε άλλο από αδιάφορες ήταν.

br fun_atic είπε...

Βέβαια απ' όλους αυτούς, οι μόνοι που έχουν ισχυρό κίνητρο είναι οι δανεικοί της Εσπανιόλ...

zamis είπε...

Ασχετο.Με Δεδε τι γινεται?

br fun_atic είπε...

Η επίσημη σελίδα τον έχει στα μέλη του Δ.Σ.

IWN1998 είπε...

Να θυμήσω ότι δεν έχουμ λύσει τα δυο βασικά προβλήματα του ρόστερ ακόμα. Φορ και κεντρικός αμυντικός. Επίσης δεν είμαστε καθόλου σιγούροι για το ποιοί εν τέλει θα μείνουν αν και το εικάζουμε.

Griniaris είπε...

Έχουμε τονίσει πολλές φορές την αναγκαιότητα ύπαρξης αρκετών Ελλήνων παικτών για πολλούς και διάφορους λόγους.Δεν είναι ο Πανιώνιος μπίζνες αλλά γενικά το ποδόσφαιρο.Συμφέρον μας είναι λοιπόν να διαπραγματευόμαστε δικά μας φτηνά προιοντα και όχι "δανεικά" ξένα και αμφιβόλου ποιότητας.Πόσα χρήματα έχει εισπράξει ο Πανιώνιος από πωλήσεις Ελλήνων παικτών και πόσα από ξένων;

ΥΓ."Δωράκια" br μάλλον θα πρέπει να θεωρήσουμε την παραμονή Ρεκόμπα και ίσως την ανανέωση Λόλο.Δεν βλέπω άλλο φώς ειδικά αν δεν πουληθεί ο Μάκος.

zamis είπε...

Απ'οτι εχω καταλαβει δεν παμε για αγορα κεντρικου αμυντικου αφου οπως ακουγεται και ο Καστελιονε και ο Ντιξαν παιζουν τη θεση.

br fun_atic είπε...

Τι να σου πω; Περιμένω πότε θα δηλώσει ο πρόεδρος ότι ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές. Την επόμενη ημέρα είναι πιθανό να αγοράσει παίκτη :)

zamis είπε...

Σωστο κι αυτο.

br fun_atic είπε...

Τον Καστεγιόνε δεν τον αγοράσαμε για αμυντικό χαφ;
Αυτός ο Όμο θα ακούσει πολλά ρατσιστικά λόγω ονόματος. Φαντάσου να τον έλεγαν Rol (το λευκότερο λευκό...).
Προσπαθώ εδώ και μέρες να βρω απόσπασμα από την ταινία «Η Ρένα είναι οφσάιτ». Θέλω το σημείο εκείνο που μπαίνει η Βλαχοπούλου στα αποδυτήρια της Ελληνικής ομάδας και δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας. Όποιος το έχει ή μπορεί να το βρει το ανεβάζει...Κάτι μου θυμίζει...

zamis είπε...

Καλα,εδω καποιοι ζητανε επιστροφη Χουχουτου!!!!
Μωρε με Σιμωση και Λουκινα και να κανουμε και το σταυρο μας..

br fun_atic είπε...

Οι νέες εμφανίσεις της Μπαρτσελόνα:

http://shop.fcbarcelona.com/stores/barcelona/default_kits.aspx?nav=football_kit

Μετά από το triple crown η βασική της εμφάνιση παραμένει κλασική, ενώ αλλάζει ουσιαστικά η δεύτερη (ροζ αντί γαλάζια).

Χούτος: Ποιοί το ζητάνε και που; Έχει σημασία η απάντηση.

zamis είπε...

φορουμ

br fun_atic είπε...

Αλήθεια, πως το κάνεις αυτό; Έχεις ασχοληθεί με τη γιόγκα, τον διαλογισμό και τις ανατολικές θρησκείες; Τέτοια υπομονή και καρτερικότητα ούτε ο Γκάντι... ΧΑΡΕ ΚΡΙΣΝΑ, ΧΑΡΕ ΚΡΙΣΝΑ, ΚΡΙΣΝΑ, ΚΡΙΣΝΑ, ΧΑΡΕ ΧΑΡΕ, ΧΑΡΕ ΡΑΜΑ, ΧΑΡΕ ΡΑΜΑ, ΡΑΜΑ, ΡΑΜΑ, ΧΑΡΕ ΧΑΡΕ

zamis είπε...

lol!

http://www.youtube.com/watch?v=LI1xxPB0FGU

br fun_atic είπε...

τι είναι αυτά δάσκαλε; Σου έχω το original

http://www.youtube.com/watch?v=GohCT7WG5W8

zamis είπε...

respect.
Αντε και με Ινδο σεντερ μπακ τωρα.

re-la-re είπε...

Ερώτηση: Πως λέγεται το
"Μα τι μαλάκας είσαι αδερφέ μου;" στα ισπανικά και στα πορτογαλικά;

Ισως θα ήταν ακλό η ΠΑΕ μαζί με τα διαρκείας να μοιράζει και κουπόνια για δωρεάν μάθημα βασικών ποδοσφαιρικών εννοιών στα σπανιόλικα και στα ποστρογάλικα. Είναι απαραίτητο γιατί έτσι όπως πάμε δεν θα υπάρχει κανένας Ρωμηός μέσα στην ομάδα να καταλαβαίνει τι του λέμε.

br fun_atic είπε...

como gilipollas eres, mi hermano

κόμο χιγιπόγιας ερες, μι ερμάνο στα Ισπανικά.

Στα Πορτογαλικά δεν ξέρω...

Υ.Γ
Δεν έγραψα εγώ το "αγνώστου προελεύσεως πανώ". Είδες και χιουμοράκι η Π.Α.Ε;

br fun_atic είπε...

Το μόνο που ξέρω στα Πορτογαλικά είναι η πίστα του Εστουρίλ, που εδώ που τα λέμε, με τη σχετική προφορά μοιάζει πολύ με βλάχικα...

zamis είπε...

πανω ufo