Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Περίοδος 2009-2010 Πρώτη Πανιωνίου


Η σημερινή πρώτη προπόνηση του Πανιωνίου ήταν αν μη τι άλλο πετυχημένη. Νομίζω ότι ήταν η πολυπληθέστερη των τελευταίων ετών. Σε αυτό βοήθησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι διεξήχθη σε μη εργάσιμη ημέρα και ώρα, σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια. Σε κάθε περίπτωση ήταν έκδηλος ο ενθουσιασμός του κόσμου. Το μεγαλύτερο μέρος της Θ4 είχε καταληφθεί από τους Πάνθηρες οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδεις, ενώ στην Θ7 ήταν συγκεντρωμένοι οι Ίωνες, οι οποίοι είχαν επιλέξει να φορέσουν μια ιδιαίτερα όμορφη μπλούζα με το σήμα τους.

Ασφαλώς και στον υπόλοιπο χώρο υπήρχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας και βεβαίως πολλά παιδιά.

Η είσοδος των της ομάδας έγινε σε τρία στάδια. Πρώτοι εμφανίσθηκαν οι παίκτες που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα, στη συνέχεια όσοι ανανέωσαν τη συνεργασία τους (με τους Εστογιανώφ και Ρεκόμπα να αποθεώνονται από το γήπεδο) και τελευταίοι εισήλθαν οι νεοαποκτηθέντες, με τον Μπόσκο Μπάλαμπαν να κερδίζει τα περισσότερα χειροκροτήματα. Εκεί η διοίκηση επιφύλαξε μία έκπληξη σε όλους μας. Μολονότι τα μεγάφωνα ανήγγειλαν την έναρξη συνεργασίας με τον Ρονάλντο, αντί για τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ εισήλθε στο γήπεδο ο γνωστός Κύριος Ζόγκ. Το εύρημα αυτό ήταν τουλάχιστον ατυχές…

Στη συνέχεια ακολούθησε ο αγιασμός, ο οποίος δύο ή τρεις φορές διακόπηκε από συνθήματα… Αυτό βέβαια δεν λέγεται ενθουσιασμός, αλλά έλλειψη παιδείας. Συνολικά παρατάχθηκαν 27 παίκτες (έναντι των 35 της περσινής χρονιάς), οι οποίοι σε αντίθεση με ό,τι γίνονταν τα τελευταία χρόνια προσήλθαν στον ιερέα και ευλογήθηκαν όλοι, ανεξαρτήτως δόγματος ή θρησκεύματος.
Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να απευθύνουν έναν σύντομο χαιρετισμό τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο κύριος Φερέρα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η προπόνηση, με ζέσταμα, ασκήσεις με τη μπάλα και ασκήσεις τακτικής. Αυτό που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι οι περισσότεροι φίλαθλοι παρέμειναν στο γήπεδο στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε αντίθεση με ότι συνέβαινε άλλες χρονιές.

Στα θετικά ο ενθουσιασμός του κόσμου και η προσμονή για κάτι καλό. Αξιοσημείωτη η μεταβολή στα νούμερα. Ο Μπόσκο Μπάλαμπαν έχει το 9 (για κάποιο λόγο ο παίκτης αυτός μου εμπνέει εμπιστοσύνη), το νούμερο 10 ανήκει πλέον στον Αλβάρο Ρεκόμπα και το 11 στον Φαμπιάν Εστογιάνωφ. Συνεπώς η αγορά της νέας εμφάνισης με τα νέα νούμερα είναι πλέον επιβεβλημένη.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους: παίκτες, διοίκηση, τεχνική ηγεσία επιτυχίες τη νέα χρονιά, μα πάνω απ’ όλα υγεία.
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ξεχάσουμε όσα μας δίχασαν και μας στενοχώρησαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, να στηρίξουμε τη νέα προσπάθεια και να συμβάλουμε με την τακτική μας παρουσία στο γήπεδο, ιδίως όμως με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας.
Καλή χρονιά!!!

14 σχόλια:

zamis είπε...

Καλη χρονια!

Griniaris είπε...

Καλή χρονιά και προπάντων υγεία σε όλους!
Υποθέτω πως όσοι δεν ήταν χθες φεύγουν...
Επειδή δεν ακούγονταν καλά τα ονόματα στην άκρη της 4,οι Ουέλιγκτον,Μπαρόνι,Μπεθέρα ήταν;
Δεν θα έπρεπε σήμερα,τουλάχιστον το επίσημο site της ΠΑΕ να έχει φωτογραφίες της ομάδας με τα ονόματα και τους αριθμούς των παικτών;

br fun_atic είπε...

ο παικτης λεγεται ουελιγκτον μπαρονι.και αυτος και ο (μ)πεθερα ηταν εκει.νουμερα: μπαλαμπαν9,ρεκομπα 10,εστογιανωφ 11,κουμο 14,μπελιτς 1,σμογιε 4,ουελιγκτον 3,σιοβας 23,ομο6,λουκινας 19,σιμωσης 17

IWN1998 είπε...

1. Μπέλιτς
2. Γ. Μανιάτης
3. Ουέλινγκτον
4. Σμόγιε
5. Λάτκα
6. Ομο
7. Σκούφαλης
8. Κοιλιάρας
9. Μπάλαμπαν
10. Ρεκόμπα
11. Εστογιανόφ
12. Ανδριόλας
13. Καστελιόνε
14. Κουμορτζί
16. Λαζούρας
17. Σιμώσης
18. Κούκετς
19. Λουκίνας
20. Γουνδουλάκης
21. Κούρντι
23. Σιόβας
24. Αναστασόπουλος
25. Κοντοές
27. Κοντοχρήστος
28. Νικολάου
30. Μπεθέρα
31. Τζαβέλλας

Slippy είπε...

Kalh arxh kai kalh xronia!ontos sthn akrh ths 4 den akougotan tipota,kai tha eprepe na yphrxe ligoterh fasaria kata thn wra toy agiasmou(apo sevasmo sto prosopo toy ierea pou prospathuse na kanei thn "douleia" tou)...
Telospanton kalh arxh!!!

Keep up the redblue faith!

antunix είπε...

Καλή μας αρχή!
Το «ζω να σε δω όπως φαντάζομαι» ξεκινάει....

br fun_atic είπε...

Αυτό που σίγουρα μένει από τη χθεσινή προπόνηση είναι το ωραίο κλίμα και η προσδοκία του κόσμου για κάτι καλό. Το θέμα είναι αν θα κινηθούν τα διαρκείας. Καλά τα λόγια, καλά τα συνθήματα και τα τραγούδια, καλά τα καπνογόνα, χρειάζεται όμως και κάτι ουσιαστικότερο αυτή τη στιγμή.
Από πληροφορίες που έχω, τις οποίες δυστυχώς δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, η κίνηση των διαρκείας την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους ήταν καλή. Ίσως η κίνηση ανέβει περισσότερο μετά τις 15 Ιουλίου, όταν δηλαδή απελευθερωθούν θέσεις των φετινών κατόχων διαρκείας.

τρελοπανιωνιος είπε...

καλη χρονια με πολλα διαρκειας πολλες νικες... και την επιτευξση ενος μεγαλου στοχου δεν ξερω ενα κυπελλο θα ηταν το καλυτερο δωρο για τα 120 χρονια μας

Griniaris είπε...

http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&tag=7759&pubid=3193387

Δεν ξέρω αν είναι καλή περίπτωση αλλά 1.75 και 73 κιλά δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε "θηριώδης".

br fun_atic είπε...

Δεν μας χρειάζεται θηριώδης επιθετικός. Ο Μπάλαμπαν, απ’ όσο έχω δει στο ίντερνετ αλλά και στην πρώτη προπόνηση δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα γρήγορος (ασφαλώς και μπορεί να κάνω λάθος). Είναι βαρύ κορμί.

Ο Αγκόκο έχει πολύ καλά στατιστικά και μεγάλη εμπειρία στα γήπεδα της Αγγλίας. Θεωρητικά δείχνει καλή περίπτωση. Άγνωστο βέβαια σε τι κατάσταση βρίσκεται και πόσο επέδρασε η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Αιγύπτου. Στα θετικά ότι είναι συμπαίκτης του Κούμο στην Εθνική, συνεπώς γνωρίζονται καλά. Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, θεωρώ ότι η επίθεσή μας ίσως και να μην είναι όσο γρήγορη ήταν επί εποχής συνύπαρξης Χούτου – Τζιμπουρ.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να προτείνω και κάτι: Το μεγάλο στοίχημα αυτού του καλοκαιριού είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Το στοίχημα αυτό το έχουμε αποδεχθεί όλοι. Προσωπικά θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα να πληροφορούμαι σε τακτά χρονικά διαστήματα για την κίνησή τους. Έστω στο τέλος κάθε εβδομάδας. Αν η πωλήσεις είναι καλές θα δημιουργηθεί επιπλέον ενθουσιασμός. Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να βρεθούμε όλοι ενώπιον των ευθυνών μας.

Γενικά θα ήθελα το θέμα των διαρκείας να παραμείνει με διάφορους τρόπους ζεστό για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Έχω την εντύπωση ότι η διοίκηση δεν έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα διαφήμισής τους.

br fun_atic είπε...

Υ.Γ
Στο βίντεο είδαμε ότι ο Μπάλαμπαν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στην περιοχή. Δεν αποκλείεται να είναι ο τύπος του παίκτη ο οποίος μπορεί να απασχολήσει αμυντικούς και να δημιουργούνται έτσι ρήγματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν άλλοι γρηγορότεροι παίκτες, ή ο επιθετικός ο οποίος είναι εξίσου καλός στις ασίστ (αυτό το έχει ουσιαστικά παραδεχθεί και ο ίδιος). Άρα δίπλα του μάλλον χρειάζεται κάποιος ταχύτερος.

Griniaris είπε...

Το θηριώδης το διάβασα δύο φορές στο κείμενο γι αυτό το ανέφερα.Πάντως το σουλούπι του Μπάλαμπαν είναι αυτό που λέμε "κοψιά" σέντερ φορ.
Όσον αφορά στα διαρκείας,ας μη γελιόμαστε,μετα τις ανανεώσεις τη μεγαλύτερη κίνηση θα τη δούμε μάλλον την εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.Πανιώνιοι και Έλληνες είμαστε,όλα τελευταία στιγμή...

br fun_atic είπε...

Ναι έχεις δίκιο. Το είδα κι εγώ...Άκου θηριώδης...

Για τα διαρκείας: Μου φαίνεται λογικό να περιμένει κάποιος μέχρι τις 16.7 προκειμένου να δει τις αποδεσμεύσεις θέσεων. Ας μην γελιόμαστε όμως. Αυτοί που έχουν διαρκείας προφανώς και θα ανανεώσουν (δεν είναι και πολλοί άλλωστε). Άρα αυτοί που θα περιμένουν θα αναλάβουν τον κίνδυνο να μην βρουν διαρκείας σε καλή θέση. Και αυτό είναι άσχημο όταν προκαταβάλεις χρήματα.

br fun_atic είπε...

υ.γ
η αφίσσα της Π.Α.Ε μου δημιουργεί την εντύπωση ότι ποντάρουμε αρκετά στα διαρκείας της Θ2. Προφανώς επειδή είναι και πιο προσιτά. Εκεί δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς πρόβλημα διότι είναι αχανής.
Οι Θ4 και 7 όμως δεν είναι μεγάλες και αν κάποιος ενφιαφέρεται να αγοράσει ένα καλό διαρκείας εκεί προφανώς και δεν πρέπει να το αφήσει γιά την τελευταία στιγμή.