Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Νέο αθλητικό κέντρο Πανιωνίου - δεύτερο σκέλος

Η κατασκευή του γηπέδου του Πανιωνίου είναι μια ιδιαίτερα σύνθετη διαδικασία. Αν εξαιρέσει κανείς το οικονομικό – τεχνικό σκέλος, μπορεί να διαπιστώσει ότι προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει το νέο της αθλητικό κέντρο πρέπει να υπερκεραστούν διάφορα προβλήματα τα οποία χωρίζονται σε τρεις βασικές ενότητες. 1. Κόσμος στο γήπεδο, 2. Αίτημα της τοπικής κοινωνίας, 3. Διασύνδεση του αθλητικού κέντρου με την πολιτική. Το πρώτο σκέλος έχει αναλυθεί ιδιαίτερα και ελπίζουμε ότι με τις τολμηρές πρωτοβουλίες που έλαβε η διοίκηση σχετικά με το θέμα της τιμολόγησης των διαρκείας, την σοβαρότητα και τις αγωνιστικές επιτυχίες θα αξιωθούμε να δούμε από φέτος τον κόσμο να επιστρέφει. Η μοναδική παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω για το θέμα αυτό είναι ότι η διοίκηση πρέπει να εκμεταλλευτεί άμεσα τον ενθουσιασμό που υπάρχει στον κόσμο και να προωθήσει με επιθετικό μάρκετινγκ τα εισιτήρια διαρκείας.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με το δεύτερο σκέλος. Θεωρώ ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα σε σχέση με το νέο αθλητικό κέντρο είναι ότι δεν το έχει παρουσιάσει επαρκώς στην κοινωνία. Δεν έχει καταφέρει να θέσει το θέμα του αθλητικού κέντρου ως ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Αυτό όμως δεν είναι το γήπεδο του Πανιωνίου μόνο, αλλά το νέο αθλητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.


Πολλοί ψηφοφόροι βλέπουν στην κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου την πολεοδομική ταφόπλακα της Νέας Σμύρνης. Είναι όλοι αυτοί που έζησαν την μετατροπή των πανέμορφων μονοκατοικιών σε πενταόροφα και αργότερα επταόροφα και οκταόροφα τέρατα, για τα οποία ευθύνονται αποκλειστικά οι δημοτικές διοικήσεις των τελευταίων τριάντα ετών. Όλοι αυτοί πρέπει να ενημερωθούν από τον Πανιώνιο και να πειστούν ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ένα τερατούργημα αλλά ένα αθλητικό στολίδι, ενταγμένο στον πολεοδομικό ιστό και χωρίς πολεοδομικές υπερβάσεις που θα επιβαρύνουν κι άλλο την περιοχή. Επιπλέον πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του υπόγειου πάρκιγκ του γηπέδου, το οποίο μπορεί να ανακουφίσει ιδιαίτερα την περιοχή.

Η Νέα Σμύρνη είναι μια γειτονιά με έντονη οικονομική – εμπορική δραστηριότητα. Ο Πανιώνιος πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πείσει ότι οι εμπορικές χρήσεις του γηπέδου δεν θα καταστρέψουν την επιχειρηματική δράση των υπολοίπων εμπόρων της περιοχής. Να μην ξεχνάμε ότι πέρα από τους εμπόρους, υπάρχει και το υπαλληλικό προσωπικό το οποίο ασφαλώς και ανησυχεί για τις εξελίξεις αυτές. Οι εμπορικές χρήσεις του γηπέδου φοβίζουν επίσης τους ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων, διότι φοβούνται την πιθανή μετακίνηση μισθωτών στους στο νέο εμπορικό κέντρο, με πιθανή την κατάρρευση των ιδιαίτερα αυξημένων τιμών ενοικίασης καταστημάτων. Το σημείο αυτό είναι λεπτό. Ο Πανιώνιος χρειάζεται τις εμπορικές χρήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει σίγουρα, μεγάλα και μακροχρόνια έσοδα, ενώ όλοι οι παραπάνω επιθυμούν για το δικό τους συμφέρον βέβαια την μικρότερη δυνατή εμπορική εκμετάλλευση.


Η λύση ίσως βρίσκεται στην επιλογή του είδους των εμπορικών εκμεταλλεύσεων που θα θελήσει ο Πανιώνιος να εντάξει στον εμπορικό του πολυχώρο. Αν ο Πανιώνιος προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα νέο Mall θα αποτύχει. Πρέπει να δημιουργήσει έναν χώρο ψυχαγωγίας αποτελούμενο από εστιατόρια, καφέ, γυμναστήρια, κινηματογράφους, θέατρο, χώρο συναυλιών, κέντρα διασκέδασης, παιδότοπους κ.λ.π τα οποία έτσι κι αλλιώς λείπουν (με εξαίρεση τα καφέ) από την περιοχή. Έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Επειδή δεν μιλάμε για νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο αλλά για νέο αθλητικό κέντρο το οποίο θα φιλοξενήσει και τα τμήματα υποδομής της ομάδας, οφείλουμε να καταστήσουμε το θέμα της κατασκευής του σε αίτημα της τοπικής κοινωνίας, δηλαδή σε αίτημα των οικογενειών των αθλητών του συλλόγου.


Όσοι έχουν εμπιστευτεί τα παιδιά τους στον Πανιώνιο γνωρίζουν την αναγκαιότητα του εγχειρήματος. Υπάρχουν όμως πάρα πολλές οικογένειες που δεν έχουν ανακαλύψει τη μαγεία του αθλητισμού. Οφείλουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά σε όλα τα τμήματα. Πως θα γίνει αυτό; Με την στενή συνεργασία του Πανιωνίου με τους γυμναστές όλων των σχολείων της ευρύτερης περιοχής. Πρέπει να συνεχιστεί η πολύ σωστή πρωτοβουλία των επισκέψεων αθλητών του Πανιωνίου στα σχολεία της περιοχής, αλλά και να εμπλουτιστεί από αθλητικές δοκιμές. Θα μπορούσε, σε συνεργασία με τους γυμναστές των σχολείων, να διεξάγονταν η ημέρα του Πανιωνίου. Τα παιδιά των σχολείων θα δοκιμάζονταν σε διάφορα αθλήματα και θα αξιολογούνταν από προπονητές του Πανιωνίου. Ένας καλός προπονητής μπορεί να ξεχωρίσει αθλητές ακόμη και σε νεαρή ηλικία. Τα παιδιά που θα ξεχώριζαν θα καλούνταν στον Πανιώνιο.


Επίσης και ο ίδιος ο Πανιώνιος θα μπορούσε να διεξάγει δοκιμές κατά το παλαιότερο πρότυπο του Πανελλήνιου (ο Μίνως δεν είναι κορόϊδο) οι οποίες να περιλαμβάνουν τόσο αθλητικές όσο και ιατρικές δοκιμασίες των παιδιών. Έτσι ο κάθε γονιός θα ήξερε προκαταβολικά τα αθλήματα στα οποία μπορεί να διακριθεί το παιδί του. Εννοείται ότι η διαδικασία αυτή δεν είναι καθόλου ακριβή, άρα είναι εφαρμόσιμη.

Προσωπικά θα ήθελα την ενοποίηση όλων των αθλητικών σωματείων της Νέας Σμύρνης υπό τη σημαία του Πανιωνίου, προκειμένου να αποκτήσουμε ισχυρή παρουσία σε όλα τα αθλήματα. Επιπλέον η ενοποίηση ή έστω στενή συνεργασία με τον Μίλωνα είναι επιβεβλημένη για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου. Ακόμη κι αν δεν γίνουμε μία ομάδα ας γκρεμίσουμε τα πάντα και ας αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλο το οικόπεδο επωφελεία όλων.

Αυτό που θέλω να πω στο ίσως κουραστικό κείμενό μου είναι ότι πρέπει να προσελκύσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε, αθλητές και φιλάθλους. Να τους εντάξουμε στην μαγεία του Πανιωνίου και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι το όνειρο της κατασκευής του νέου αθλητικού κέντρου αφορά και τις δικές τους οικογένειες και την δική τους ποιότητα ζωής. Καμιά φορά οι μακέτες και τα σχέδια δεν φτάνουν.

25 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Κι αν το θέμα της αξιολόγησης των παιδιών φαντάζει σύνθετο και ακριβό, ο Πανιώνιος έχει τη δυνατότητα να το κάνει γρήγορα και ΕΝΤΕΛΩΣ δωρεάν. Αυτή τη στιγμή περισσότερα από 1.000 παιδιά παρακολουθούν το πρόγραμμα αθλοδιακοπών σε εγκαταστάσεις του Πανιωνίου. Τι πιο εύκολο να αξιολογηθούν όλα αυτά τα παιδιά από προπονητές του Πανιωνίου σε διάφορα αθλήματα. Είναι βέβαιο ότι πολλοί γονείς θα ενδιαφερθούν να μάθουν την «αθλητική κλίση» του παιδιού τους και να ενδιαφερθούν να το εγγράψουν τον Σεπτέμβρη στο κατάλληλο τμήμα υποδομής της ομάδας.

Είδε γρίνια who? Και που είσαι ακόμα...

Griniaris είπε...

Ας μη γελιόμαστε.Το νέο γήπεδο ΕΙΝΑΙ αίτημα της τοπικής κοινωνίας τουλάχιστον στο συντριπτικό ποσοστό της.
Ποιός κάτοικος της γύρω περιοχής δεν θέλει την αναβάθμιση της συνοικίας του;
Ποιός προτιμά το σάπιο τσιμέντο από ένα στολίδι που θα εξυπηρετεί και τις εμπορικές του ανάγκες;
Ποιός φίλαθλος του Πανιωνίου δεν θέλει καινούριο γήπεδο;
Ποιός πατέρας δεν θέλει να μπορεί να πηγαίνει τα παιδιά του να αθληθούν σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις;
Ποιός έμπορος δεν θέλει να έχει μια εναλλακτική λύση πέρα από το χαράτσι της "εμπορικής" πλατείας;
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη αλλά το νόημα έχει δοθεί.Δυστυχώς το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και εξάρτάται απο πολύ λίγους.Εκατό άτομα έχουν καταφέρει να μπλοκάρουν το γήπεδο του ΠΑΟ όπου η θέληση πολιτείας και κεφαλαίου συμπλέουν απόλυτα.Ας αναζητηθούν απο τους αρμόδιους τα δέοντα κι ας μπει και λίγο το μαχαίρι στο κόκκαλο.
Η Νέα Σμύρνη θέλει και χρειάζεται καινούριο γήπεδο.

br fun_atic είπε...

Αν το θέμα του γηπέδου είχε αγγίξει επαρκώς την κοινωνία αποτελώντας αίτημά της, θα ήταν στο πρόγραμμα των δημοτικών συνδυασμών. Δυστυχώς δεν είναι, τουλάχιστον κατά τρόπο ικανοποιητικό.

Πέρα από γενικές και αόριστες τοποθετήσεις, κανείς από τις πολιτικές παρατάξεις δεν έχει δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν. Ούτε κανείς έχει δεσμευθεί δημοσίως για το ό,τιδήποτε. Ίσως γιατί κανείς τους δεν έχει καταλάβει ότι μπορούμε οι Πανιώνιοι να θέσουμε το αίτημά μας ως πολιτικό ζήτημα. Έχω διαβάσει τις θέσεις των πολιτικών σχηματισμών και μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι οι θέσεις τους είναι θολές.

Ο Πολιτικός λοιπόν προσπαθεί να ικανοποιήσει την άμεση πελατεία του (γείτονες, έμποροι κ.λ.π) και όχι την Πανιώνια οικογένεια, η οποία αυτή τη στιγμή δεν είναι απτή ως μέγεθος και δύναμη. Κάποια στιγμή θα προσπαθήσω να αναλύσω το πολιτικό σκέλος.

Θα ήθελα όμως μια έντονη καμπάνια προς την τοπική κοινωνία για να είμαστε σίγουροι ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι μαζί μας. Θέλω το γήπεδο να μην επαρκεί ούτε για τους φιλάθλους, ούτε για τους αθλούμενους. Θεωρητικά όλοι συμφωνούν. Ας το δούμε και στην πράξη.

Τα νομικά εμπόδια είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν είτε από πολιτικάντηδες είτε από καιροσκόπους. Πρέπει όμως να γίνει συνείδηση σε όλους αυτούς ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

Να μην ξεχνάμε ότι ο Ελαιώνας δεν μπορεί να συγκριθεί με την Νέα Σμύρνη. Σύμφωνοι, για το γήπεδο του Παναθηναϊκού ενδιαφέρεται ο δήμος, η Κυβέρνηση και μια σειρά ισχυρότατων οικονομικών παραγόντων. Όμως ο Ελαιώνας δεν είναι δήμος αλλά μικρό τμήμα ενός αχανούς δήμου. Στη Ν. Σμύρνη τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, διότι τα κουκιά είναι μετρημένα.

re-la-re είπε...

Τα πράγματα δεν ειναι τόσο απλά όσο τα παρουσιάζεις.

Πρωτα από όλα να δούμε αν το νέο αθλητικό κέντρο καλύπτει τις ανάγκες του Πανιωνίου για τα επόμενα 50 χρόνια.

Προσωπικά πιστεύω ότι αν στο αθλητικό κέντρο το ποδοσφαιρικό γήπεδο είναι μικρότερης χωρητικόπητας από 15000 θέσεων στο τέλος θα οδηγήσει τον Πανιώνιο σε μαρασμό.

Πριν λοιπόν αναλύσουμε όλα τα στοιχεία, π.χ. ότι το οικόπεδο είναι δημοτική γη που έχει εκχωρηθεί τον Πανιώνιο και ποιος άλλος θα κερδίζει από το αθλητικό κέντρο εκτός του Πανιωνίου ας απαντήσουμε στην απλούστερη ερώτηση:

Πόσες θέσεις θα έχει το νέο γήπεδο;

Griniaris είπε...

Άρα το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να ασκηθεί "πίεση" στους πολιτικούς.Πως μπορεί να γίνει αυτό;Ας επικεντρωθεί η ΠΑΕ στην ενημέρωση του κόσμου,στη δημιουργία εκδηλώσεων υπέρ του νέου γηπέδου,στον κατονομασμό των υπεύθυνων,σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προς αυτούς.
Τότε θα φανεί αν 50-60 άτομα μπλοκάρουν το γήπεδο η εμείς απλά ονειρευόμαστε.

br fun_atic είπε...

Αυτό ακριβώς λέω Grιniaris. Οι ενέργειες που έχει κάνει η Π.Α.Ε προς την κοινωνία της Ν.Σ, ή τουλάχιστον αυτές που έχω εισπράξει εγώ ως φίλαθλος και ως ψηφοφόρος είναι μια πρόχειρη συλλογή υπογραφών στο γήπεδο (ούτε καν στην πλατεία - λες και το πρόβλημα είμαστε εμείς) και η μακέτα. Αποτέλεσμα; Αυτό που λέει ο pgss.Δεν ξέρουμε καν πόσες θέσεις θα έχει το γήπεδο.

Στο πολιτικό σκέλος: Υποτίθεται ότι ο Σύριζα αντιδρά στο θέμα του γηπέδου αλλά βρίσκει αντίπαλό του τον Δήμαρχο. Έχει καταλάβει ο Σύριζα ότι έχουμε την δυνατότητα να τον καταποντίσουμε σε δημοτικό επίπεδο όπως έκαναν οι βάζελοι για το θέμα του δικού τους γηπέδου; Έχουν καταλάβει ότι ο Δήμος στην Ν.Σ κρίνεται πάντα στον δεύτερο γύρο, συνεπώς πρέπει να δώσουν ανταλλάγματα (κάθε ενδιαφερόμενος) για να νικήσουν;

Αυτό το οποίο παρουσιάζω είναι απλό ή και απλοϊκό, αλλά δεν έχει γίνει. Και αυτό είναι κρίμα, γιατί είναι κάποιες αυτονόητες κινήσεις. Υπάρχουν τμήματα του ερασιτέχνη, όπως το κολυμβητήριο τα οποία είναι γεμάτα παιδιά και αποδίδουν έσοδα στην ομάδα και άλλα που φυτοζωούν. Πως λοιπόν πείθεις την τοπική κοινωνία αν πρώτα δεν έχεις προσελκύσει τουλάχιστον ένα παιδί από κάθε οικογένεια; Αν δεν αποδείξεις ότι το γήπεδο δεν επαρκεί; Ξέρεις πόσους αθλητές μπορεί να προσελκύσει ΑΜΕΣΑ ο Πανιώνιος από τις αθλοδιακοπές; Πρόκειται για καλό πρόγραμμα με καταπληκτικές προοπτικές αν αξιοποιηθεί σωστά.

Έχετε δει κάποια εκδήλωση για το γήπεδο ή για τον Πανιώνιο γενικότερα; Μόνο μία στο τέλος του χρόνου. Έχουμε γίνει μειοψηφία στην ίδια μας τη γειτονιά.

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Br,βιάζεσαι...
Κάπου δικαιολογημένα αφού προσπαθείς κάθε μέρα(σχεδόν)να αναπτύξεις ένα θέμα.Συχνά τα καταφέρνει καλά το blog πάντως.Αποδεδειγμένα!
3000 διαρκείας!!!Μπορεί να γίνει?
Το ένα φέρνει το άλλο.3000 διαρκείας με άλλους 3000 μέσα να δώσουν ώθηση στην ομάδα για καλή μπάλα και οι 6000 να γίνουν 9000 και οι 9000 να γίνουν 12000.
Πιστεύω ότι είναι προυπόθεση αυτό για να μιλήσουμε (ή και να απαιτήσουμε) για νέο αθλητικό κέντρο.
Σας θυμίζω οτι γήπεδο δεν μπορεί να φτιάξει ο βάζελος,ο Παοκ,η αεκ σωματεία που λαοκρατούνται και είναι ικανά να ρίξουν και να ανεβάσουν κυβερνήσεις.
Είμαστε Πανιώνιος.Γίναμε οχι γιατί δεν μας αρέσουν οι πρωτιές και οι τίτλοι αλλα γιατί νιώσαμε θεοί για αυτές που ήρθαν και περιμένουμε για αυτές που θα ρθουν...και για πολλούς αλλους λόγους βέβαια που ο καθένας τους ξέρει για τον ευατό του.
Είναι δύσκολος ο δρόμος για την Ιθάκη αλλα ο Οδυσσέας απο θράσος πρέπει να ήταν full

br fun_atic είπε...

Ξέρεις κάτι mike? Δεν λέω ότι όλα αυτά γίνονται σε μία ημέρα. Δεν λέω ότι γίνονται και όλα. Υπάρχει όμως και η παροιμία που λέει ότι αν δεν βρέξεις κώλο δεν τρως ψάρι.

Επειδή έχω συνηθίσει να εργάζομαι σε συνθήκες ιδιωτικού - ελεύθερου τομέα, δυσκολεύομαι να συνηθίσω τους αργούς ρυθμούς.

Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, βλέπω μια γενικότερη ράθυμη συμπεριφορά, η οποία με προβληματίζει. Μπορεί και να γίνονται μη ανακοινώσιμες κινήσεις. Ας το ελπίσουμε...

Δες το θέμα των διαρκείας: Βγαίνουν σε πέντε ημέρες. Δεν θα έπρεπε να χαλάει ο κόσμος, αφού ελπίζουμε πολλά από τον τελικό αριθμό τους; Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος, συνεπώς είναι η καλύτερη ευκαιρία να τα προωθήσουμε τώρα. Όχι σε 20 ημέρες ούτε σε ένα μήνα.

Όταν λοιπόν βλέπω ότι δεν πηγαίνει γρήγορα ένα μάλλον απλό ζήτημα όπως η προώθηση των διαρκείας, δεν έχω λόγους να αγχώνομαι για τα υπόλοιπα;

Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι λίγο άσχημα που τα γράφω όλα αυτά. Ίσως κάποιοι θεωρήσουν ότι προσπαθώ να υποδείξω σε ανθρώπους τη δουλειά τους ή να κάνω τον διαδικτυακό ξερόλα. Λάθος. Δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση. Θέλω απλά να αρχίσει διάλογος για όλα αυτά τα θέματα. Να ανταλλάξουμε ιδέες. Από αυτή τη διαδικασία μπορεί και να προκύψουν κάποιες χρήσιμες και εφαρμόσιμες ιδέες για τον σύλλογο. Σίγουρα όμως από το δημόσιο μέσο που διαθέτω ίσως μπορέσω να προωθήσω ιδέες σε φίλους. Να τους προβληματίσω.

br fun_atic είπε...

Υ.Γ

Τι κόστος μπορεί να έχει ένας απλός στολισμός της πλατείας, ένα περίπτερο το οποίο θα ενημερώνει τον κόσμο για τα διαρκείας (ή στο οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει και πώληση) και τέσσερις - πέντε όμορφες κοπέλες για προμόσιον;

zamis είπε...

griniari να βαλουμε τις κοπελες να μοιραζουν αφθονη τσικουδια μπας και στραβωθει κανεις και παρει διαρκειας

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Συμφωνώ με όλα αυτά που λες και δεν αμφιβάλλω για τις προθέσεις σου.Να σου πώ επίσης οτι είμαι στο ίδιο περιβάλλον εργασίας που περιγράφεις.
Το θέμα μου είναι οτι είναι άκαιρο και μη ρεαλιστικό να απαιτούμε γήπεδο(εμείς σαν φίλαθλοι)γιατί δεν έχουμε αντεπεξέλθει ακόμα.Είτε με την προσεύλευση μας,είτε με την συμπεριφορά μας,είτε με τους καιρό διχασμούς.
Για παράδειγμα ο φίλος pgss1890 λέει minimum 15000.Που θα βρεθούν αυτοί οι 15000?Θα πέσουν εξ ουρανού?
Βήμα-βήμα.Οχι με αργούς ρυθμούς,σε καμία περίπτωση.
Το 1ο είναι να κοινητοποιηθεί ο ενεργός κόσμος του Πανιωνίου.Ο στόχος των διαρκείας θεωρώ οτι καλύπτεται.
Το επόμενο είναι να γίνει μια καλή ομάδα,να είναι ανταγωνιστική,να χαιρόμαστε να την βλέπουμε.Εάν επιτευχθεί αυτό τότε αυτομάτως θα έρθουν και οι ξεχασμένοι,απογοητευμένοι(υπάρχουν πολλοί)και πολλοί γαυροβαλοχανουμοπατεράδες Νεοσμυρνιώτες και οχι μόνο να βλέπουν τα παιδιά τους να έρχονται στον Πανιώνιο και να γίνονται απο μόνα τους Πανιώνιοι.
Οι επόμενοι στόχοι:Αθλητικό κέντρο,τίτλοι...οτι έχει να προτείνει κανείς...
Προσωπικά η διοίκηση με έχει πείσει οτι προσπαθεί να φτιάξει κάτι καλό.Θέλω επιτέλους να δώ και ΕΜΑΣ.
Βλέπεις ότι υπάρχει ανταπόκριση και ενδιαφέρων και ευαισθησία για τα οικογενειακά διαρκείας που εαν δεν ακουμπούσατε το θέμα πιθανών δεν θα άλλαζε κάτι.
Υ.Γ.Πολλή καλή η ιδέα σου για το περίπτερο στην πλατεία.Το έχει κάνει(εδω και 3 χρόνια)η όμαδα της γειτονίας μου σε κεντρικό σημείο.Η ομάδα αυτή ανέβηκε φέτος superleague και μας περιμένει πως και πως.....

br fun_atic είπε...

Αυτό που λέω mike είναι ότι για το γήπεδο χρειάζονται τρία πράγματα: 1. πολλά διαρκείας (άρα και έντονη καμπάνια), 2 πολλά παιδιά στις ακαδημίες, 3 πολιτική πίεση μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Τι απ' όλα αυτά είναι δύσκολο; Σε τι βιάζομαι; Ο Πανιώνιος είναι ίσως η μοναδική ομάδα που έχει συγκεντρωμένες τόσες αθλητικές εγκαταστάσεις σε γειτονιά. Πότε θα το εκμεταλλευτεί επιτέλους; Μην συγκρίνεις το γήπεδο του Πανιωνίου με της Α.Ε.Κ, του Π.Α.Ο και του Π.Α.ΟΚ . Είναι εντελώς άλλη περίπτωση.

Αγοράζουμε όλοι διαρκείας και πείθουμε κι άλλους να κάνουμε το ίδιο. Όμως πρέπει να βοηθήσει και η Π.Α.Ε με καμπάνια. Αυτή τη στιγμή η όποια κινητικότητα οφείλεται στον ενθουσιασμό του κόσμου και στη γνωστή φήμη μεγάλης μεταγραφής (το όνομα που έχω ακούσει ντρέπομαι και να το σκεφτώ).

br fun_atic είπε...

Δύσκολο να είσαι Πανιώνιος στο Περιστέρι ε;

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Βίαζεσαι γιατί πιθανών να είναι η δυσκολότερη περίπτωση(για Νέα Σμύρνη μιλάμε εννοιείται και οχι για Ελληνικό,Κορωπί,Γλυφάδα και δεν ξέρω που αλλού) και εγω βλέπω και την αεκ τι έχει πάθει με το θέμα.Βιάζεσαι γιατί κατα τα λεγόμενα σου πρώτη φορά θα πάρεις διαρκείας.Και τέλος βιάζεσαι γιατί το θέμα είναι τεράστειο,πολύπλευρο και πρώτα πρέπει να υπάρχουν εγγυησείς για να μιλάμε χειροπιαστά.

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Παντού είναι δύσκολο να είσαι Πανιωνιος φίλε.Αλλα και πριν τα περσυνά εδώ πάντα υπήρχε κλίμα λόγου basket.Πάντως τον Πανιώνιο τον έχουν άχτι αλλα παράλληλα είναι και το πρώτυπο τους...Τον ζηλεύουν για πολλά

br fun_atic είπε...

Αφού λοιπόν η πρώτη και άμεση κίνηση για την επιστροφή των φιλάθλων είναι τα διαρκείας (εννοείται και η σοβαρότητα και οι επιτυχίες) μπορείς να μου πεις αν βλέπεις σωστές προωθητικές ενέργειες για τον σκοπό αυτό;

Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο (σε σταθερή βάση), δεν έχουμε πάρει πολιτικές εγγυήσεις και ξεκινάμε μια καινούργια αγωνιστική προσπάθεια, μπορείς να μου πεις που τοποθετείς χρονικά την κατασκευή του γηπέδου, εάν συνεχίσουμε να κινούμαστε σε αυτούς τους ρυθμούς; Να σου πω ότι θεωρώ απαραίτητο το θέμα του γηπέδου να είναι στην πολιτική ατζέντα (τη μισώ αυτή τη φράση) των επόμενων δημοτικών εκλογών, που δεν αργούν…

Η Α.Ε.Κ θέλει να κάνει ένα αθλητικό και εμπορικό μεγαθήριο στο κέντρο της Φιλαδέλφειας, ενώ ο Π.Α.Ο θέλει να δημιουργήσει ένα γήπεδο, το οποίο όμως θα επηρεάσει δραματικά ολόκληρη την εμπορική κίνηση του κέντρου και της Δυτικής Αττικής. Δεν μπορούν να συγκριθούν μαζί μας

br fun_atic είπε...

υ.γ
το ότι δεν είχα μέχρι και σήμερα διαρκείας ήταν συνειδητή επιλογή (δεν έχανα όμως και παιχνίδι) όπως είναι βέβαια και συνειδητή η επιλογή μου να αγοράσω γιά πρώτη φορά.

zamis είπε...

Συμφωνω απολυτα με την αναγκη προωθητικων ενεργειων απο μερους παε και οργανωμενων για οσα περισσοτερα διαρκειας.Αμεσα και χωρις να ξοδευτουν ασκοπα χρηματα.
Απο κει και περα,με διαρκειας η χωρις,το ζητουμενο ειναι η παρουσια σε σταθερη βαση 6.000-7.000 φιλαθλων μας στο γηπεδο.
Τα παιδια και η γενικοτερη προσεγγιση τους μπορουν να παιξουν καταλυτικο ρολο σε αυτο.Ταυτοχρονα,η διοικητικη σοβαροτητα που ελειψε περυσι,μπορει να εξασφαλισει οτι δεν θα ξαναζησουμε τις απογοητευσεις που εκαναν τον κοσμο να γυρισει την πλατη του στην ομαδα.
Για να μην πιπιλαμε και συνεχως την καραμελα οτι φταιει ο κοσμος(που και αυτος εχει τις ευθυνες του φυσικα).

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Br στο ξαναλέω.Δεν αμφισβητώ ούτε τις προθέσεις σου,ούτε τις επιλογές σου,ούτε την συνείδηση σου.Εγώ το νέο γεμάτο γήπεδο το θέλω απο χτές.
Κάνεις μια ανάλυση στο αρχικό σου post.Σωστά είναι αυτά που λές.Στο ίδιο πνεύμα και τα σχόλια των υπολοίπων φίλων.Πράγματι το θέμα είναι κυρίως πολιτικό.Ενδεχομένως(σίγουρα δηλαδή)να γίνει και δικαστικό.Απο εκει και πέρα?
Ποιός θα το χρηματοδοτήσει όλο αυτό?Ποιός θα το αναλάβει?Ποιός θα το υλοποιήσει?Ποιός θα βάλει τα εκατομύρια ευρώ σε μια ομάδα με Μ.Ο. εισητηρίων ούτε 3000?Γιατί ΤΩΡΑ τόσα έχουμε...
Για αυτό σου λέω ότι το θέμα είναι τεράστιο και ίσως κριθούν αλλα 120 χρόνια ιστορίας...
Ολα είναι θέμα προτεραιοτήτων.Η στιγμή μας επιβάλει αλλα.Μαζι σου για την καμπάνια για τα διαρκείας.Εγινε συνευντευξή τύπου,βγήκε ο Ρεκόμπα,ο Μανιάτης,ο πρόεδρος έκανε κίνηση και μπορούν να γίνουν και αλλα πράγματα με τις ιδέες μας.
Το θέμα του γηπέδου είναι λεπτό και πολύ σοβαρό και δεν είναι κανείς μας σε θέση να ξέρει όλες τις παραμέτρους.Αν γίνουν λάθη και ρίσκα τύπου αεκ δεν θα συνχωρεθούν

br fun_atic είπε...

Ίσως είπα πολλά. Δεν ανέλυσα σήμερα το θέμα του κόσμου γιατί το έχω κάνει πολλές φορές και προχώρησα στο επόμενο στάδιο. Θεωρώ πολύ πιθανό να έχουμε κόσμο φέτος. Αυτό προϋποθέτει μεγάλη κινητοποίηση όλων μας και της Π.Α.Ε (ρε παιδιά δεν το βλέπω ακόμα και ανησυχώ). Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνουν σταθερές κινήσεις για το γήπεδο.
Ίσως η καμπάνια των εισιτηρίων συνδεθεί με εντελώς κουφή μεταγραφή που ακούω. Θα δούμε μέχρι τη Δευτέρα…Είναι εντελώς τρελό σενάριο... Έχω βαρεθεί να ακούω όμως φίλους που μου λένε ότι είδαν ποδοσφαιριστή απίστευτης αξίας στη Νέα Σμύρνη. Αν ήμασταν τα Ματογιάννια δεν θα ήταν περίεργο..

br fun_atic είπε...

Μήπως τα φαινόμενα απατούν;

τρελοπανιωνιος είπε...

εγω BR ειμαι Πανιωνιος απο την Κατζα αλλα ξερω αρκετο κοσμο στην Νεα Σμυρνη το κακο δεν ειναι οτι το εχω ακουσει μια φορα αλλα περισσοτερες, οτι εχουν ενημερωθει ατομα πως να κινηθουν εναντια μας στην περιπτωση που γκρεμιστει το γηπεδο, το ολο τολμημα πρεπει να μελετηθει καλα πριν κανουμε καποια κινηση, και μην εισαι χαζος το ξερουν και οι δικοι μας γιαυτο και βλεπεις τοσο αργες κινησης (Ακομα και 20 ατομα μπορουν να κανουν τρελη ζημια ας θελει ολλος ο αλλος δημος)

br fun_atic είπε...

Πίστεψέ με. Τη ζημιά μπορεί να την κάνει ακόμη και ένας.

Παιδιά, δεν μιλάω γιά βιαστικές κινήσεις. Δεν είπα να γκρεμίσουμε το γήπεδο αλά Α.Ε.Κ
Μιλάω γιά συντονισμένη δράση σε πολλά επίπεδα.
Οι περίεργοι διαμαρτυρόμενοι πολίτες είναι συνήθως εντεταλμένοι κομμάτων. Αυτά πρέπει να νοιώσουν τη δύναμή μας και μάλιστα σύντομα.

τρελοπανιωνιος είπε...

δεν ξερω δεν μπορει να γινει μια ανακατασκευη με μοντερνα σχεδια πανω στο υπαρχον γηπεδο?

br fun_atic είπε...

με τιποτα...