Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Πανιώνιος – Π.Α.Ο.Κ 0-0

Το σημερινό ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, οι οποίες στο τέλος μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.


Για πρώτη φορά από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με ορθολογιστικό σχήμα και με παίκτες που τουλάχιστον είχαν εμπειρία της θέσης τους. Μια ενδεκάδα χωρίς ρίσκα και χωρίς πρωτοποριακούς νεοτερισμούς. Εντυπωσιακή ήταν και η πολυπληθής παρουσία του κόσμου που στήριξε την ομάδα με τον σωστό Πανιώνιο τρόπο.


Στα θετικά θα κρατήσω την βελτιωμένη αμυντική γραμμή και την καλή εν γένει αμυντική λειτουργία της ομάδας. Οι Κοντοές και Λάτκα αξιοποίησαν την ευκαιρία που τους δόθηκε με τον καλύτερο τρόπο, ενώ νομίζω ότι ήταν θετικός και ο Καστεγιόνε, τουλάχιστον όση ώρα είχε δυνάμεις.


Θεωρώ ότι ο Ρεκόμπα θα μπορούσε σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις να μας χαρίσει τους τρείς βαθμούς, ενώ σπατάλησε και κάποιες επιθέσεις.


Ένας παίκτης που μου άρεσε και στα δύο παιχνίδια που τον παρακολούθησαν ήταν ο Σίτο Ριέρα. Δεν μου δίνει την εντύπωση ότι το «έχει» το γκολ, όμως είναι ένα χρήσιμο επιθετικό εργαλείο, το οποίο είμαι περίεργος να δω πως και που θα χωρέσει με την επιστροφή του Λόλο.


Αν θεωρήσουμε ότι σήμερα συμμαζέψαμε αρκετά την αμυντική λειτουργία, νομίζω ότι δεν καταφέραμε να λύσουμε τα προβλήματα της επίθεσης. Για άλλη μία φορά ο Μπάλαμπαν αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών και πέρα από το γεγονός ότι απασχολούσε αμυντικούς του Π.Α.Ο.Κ, δε νομίζω ότι κατάφερε να προσφέρει σπουδαιότερες υπηρεσίες. Βέβαια ο επιθετικός ζει από το γκολ και ίσως η παρατεταμένη αφλογιστία να τον «κομπλεξάρει». Στην πράξη όμως δεν είδαμε κάτι σπουδαίο. Θεωρώ ότι ο κος Φερέρα δεν έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και θα μπορούσε να τον είχε αντικαταστήσει νωρίτερα δίνοντας μεγαλύτερη ευκαιρία στον νεαρό Σίμωση.


Αν και η σημερινή εμφάνιση μπορεί να θεωρηθεί ως βελτίωση κατά 50%, εντούτοις έχει σημασία η βαθμολογική συγκομιδή, η οποία είναι φτωχή.


Τελειώνοντας θα ήθελα να παρατηρήσω ότι για τρίτη φορά στην έδρα μας αντιμετωπίσαμε κακή διαιτησία. Ο σημερινός διαιτητής δεν προστάτεψε τους παίκτες του Πανιωνίου από τα φονικά μαρκαρίσματα των Π.Α.Ο.Κτζίδων, ενώ δεν κράτησε ίσες αποστάσεις καθώς σε όλες τις μικρο - φάσεις, ακόμη και στις προφανείς, έδειχνε Π.Α.Ο.Κ. Σύμπτωση η οποία επαναλαμβάνεται παύει να αποτελεί σύμπτωση και η διοίκηση οφείλει να λάβει μέτρα.

38 σχόλια:

zouri1 είπε...

εδω και η δικη μου αποψη.Συμφωνω με τα λεγομενα σου .
http://zouri1.wordpress.com/2009/09/23/%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AE%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%86%CF%81%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%83/

br fun_atic είπε...

Γεια σου μεγάλε zouri. Τελικά είχες απόλυτο δίκιο γιά το ότι τα παιδιά παρακολουθούν και ξέρουν τα παπούτσια των ποδοσφαιριστών. Ο γιός μου παρατήρησε, αναγνώρισε και μου έδειξε τα f10 του Ριέρα... Σωστός!!!

zouri1 είπε...

χχαχαχ.Αν και πρεπει να ειναι τα F30 του Μεσι.Θα ρωτησω και θα σου πω.

br fun_atic είπε...

Δεν του τα αγοράζω ακόμα. Του είπα ότι πρέπει να βάλει τουλάχιστον 8 γκολ. Μέχρι τότε εννοείται ότι δεν θα του κάνουν τα nike που φοράει. Αν τα καταφέρει σύντομα τι να πω; Θα έχω το παιδί θαύμα...

Ανώνυμος είπε...

H αλήθεια είναι ότι η αμυντική λειτουργία ήταν βελτιωμένη αλλά για αυτό θυσιάστηκε το επιθετικό παιχνίδι. Δεν παίξαμε για την νίκη απέναντι σε ένα ΠΑΟΚ πολύ κακό, κουρασμένο και φοβισμένο μήπως χάσει και αρχίσουν τα λαϊκά δικαστήρια. Όλο το επιθετικό παιχνίδι ήταν να κάτσει κάποιο στημένο του Ρεκόμπα.
Ο Καστελιόνε δεν μου άρεσε στο πρώτο ημίχρονο μόνο έκοβε καμιά συμμετοχή σε δημιουργικό παιχνίδι στο δεύτερο δεν έκανε τίποτα.
Ο Μπάλαμπαν είναι φανερό ότι δεν μπορεί να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο ειδικά όταν η ομάδα παίζει με αντεπιθέσεις. Ο Λάτκα με τον Κοντοέ ήταν ικανοποιητικοί. Ο ηρωισμός του Κουμορτζί φανέρωνε την απουσία συστήματος ενώ ό Ριέρα όταν βρεί ρυθμό θα βοηθήσει.
Στο τέλος στους θεατές υπήρχε μία ανακούφιση που η ομάδα δεν έχασε πάλι αλλά κανείς δεν μου φάνηκε ευχαριστημένος. Όποιος ικανοποιήθηκε έστω, από αυτό που είδε μάλλον έχει ρίξει πολύ τις απαιτήσεις του.

br fun_atic είπε...

Μια που λες για τους θεατές, θα ήθελα πάρα πολύ να ξέρω τον συνολικό αριθμό των θεατών αλλά και τον αριθμό των κατόχων διαρκείας που παρακολουθούν το κάθε παιχνίδι. Θα ήταν καλό να το ανακοινώνει ο Π.Α.Ε.

Ασφαλώς και δεν τρελάθηκα με το παιχνίδι. Το δέχομαι απλά ως ένα σημάδι βελτίωσης. Όμως η συγκομηδή βαθμών είναι απογοητευτική.

τρελοπανιωνιος είπε...

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 16:45 την δευτερα !!!!! αν ειναι δυνατον !!!! αυτο ειναι εγκλημα !!! πρεπει να κανει κατι για αυτο προεδρος, δεν μπορει να μας κανουν τετοιο κακο σε ενα τοσο συμαντικο παιχνιδι για την ομαδα μας !!!

τρελοπανιωνιος είπε...

δεν θα υπαρχει κανενας στο γηπεδο.. τι ειμαστε εμεις οι μα...ες του πρωταθληματος ? ας βαλουν τον ολυμπιακο την αεκ η τον παναθηναικο την δευτερα τετοια ωρα !! ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΕΥΡΤΑΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ !!!

τρελοπανιωνιος είπε...

Ας μας πουνε επιτελους ποτε θα υπαρξει μια σωστη σχεδιαση σε αυτο το πρωταθλημα μια θα παιζουμε κατω απο καυσωνα και μια χωρις κοσμο λες και εχουμε τιμωρηθει ?

IWN1998 είπε...

Όλα είναι ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Οι φίλαθλοι που πάνε στο γήπεδο με τα εισιτηριάκια τους είναι οι παρίες του αθλήματος / show.

zamis είπε...

Τρελοπανιωνιε,οταν λεμε οτι η διοικητικη παρουσια πρεπει να ειναι ισχυρη,αναφερομαστε και σε αυτο.Ετσι ειναι οπως τα λες,Σαββατα και Δευτερες στις 5,Τεταρτες στις 7..παριες που λεει κι ο Iwn.
Κατα τ'αλλα,ο προπονητης δηλωνει οτι σχεδιο ηταν να καλυφθουν τα κενα στα πλαγια και οτι ειχαμε καλη αμυντικη λειτουργια.
Τι να πεις οταν εχεις κατεβει με αλλους παικτες και αλλο συστημα απο αυτο που ηθελες..τελος παντων,το θεμα ειναι οτι τα πραγματα ηταν καλυτερα οπωσδηποτε.
Και βεβαια οταν οι παικτες δηλωνουν για τονωση αυτοπεποιθησης,καταλαβαινει κανεις που αυτη βρισκεται.
Κριτικη νομιζω αντεχει μονο το α'ημιχ,στο β' ειμασταν και φοβισμενοι και ταχαμε φτυσει.Στο β'παρακολουθησαμε κακοποιηση του αθληματος μεταξυ Ρεκομπα(σε ημιλυποθυμη κατασταση)-Παοκ.
Καστεγιονε α' ημιχ καλος αμυντικα,νομιζω αν παρει παιχνιδια θα ανεβει.
Μπαλαμπαν κακος,δεν παταει καθολου καλα(και ελαχιστα εντος περιοχης).
Μπελιτς,τι να λεμε στη φαση του κανονικου γκολ του παοκ..
Κοντοες απαραιτητος και για ψυχολογικους λογους.
Ριερα μου αρεσε πολυ και για το παθος του.
Κουμο for ever.
Παλι καλα λοιπον,βαθμοι 2..:(

zamis είπε...

Εβλεπα τωρα τα στιγμιοτυπα και ο Ζηκος ελεγε για το πως κανει μπαμ στο δοκαρι του Γκαρσια οτι περιμενει μονος του κι εμεις τον κοιταμε.Ο Μπραουδακης ειπε τοτε οτι το ρεπορταζ λεει οτι ο Φερερα ουρλιαζε στο Ριερα να αφησει το Βιερινιο(παικταρας)απο την περιοχη και να παει πανω στο Γκαρσια αλλα..
Αρα ο προπονητης μας ειναι ξυπνιος στον παγκο.:)

Χριστόφορας είπε...

Πέρα απο την φάση του ακυροθέντος γκολ του παοκ ο Μπέλιτς ήταν τραγικός πιστεύω και στο 14' όπου μπούκαρε ο Βιερίνια και αντι να την βγαλει κορνερ,απο την κλειστή του γωνία,την αφήνει να φύγει προς το σημείο του πέναλτυ...Διαφωνεί κανείς πως πρέπει να δοκιμαστεί και ο Ανδριόλας στη θέση του?!?
Και που ξέρεις,μπορεί να εκθέσει τον κόουτς όπως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο σήμερα που ήταν αρκετά σοβαρό και επιτέλους δεν έτρεμε το φυλλοκάρδι μας σε κάθε φάση.
Ο Μπάλαμπαν πιο πολύ με παλιο 10ρι μοιάζει παρά με σεντερ-φορ,είναι πολύ σοφτ...Μηπως είναι πολυτέλεια να παίζουν μαζί με Ρεκόμπα?
Θετικό ξεκίνημα και ο Καστελιόνε.
Και βέβαια όλη η τόσο δουλεμένη τακτική είναι να μπουκάρει ο Κούμο σαν κρυφό φορ και να σολάρει ο Ρεκόμπα...Καλά αλλά δεν αρκούν...

re-la-re είπε...

Τωρα που καθαρίσαμε με τα σεντερ μπακ αρχίσουμε την προπαγάνδα για το τέρμα.


Ανδριόλας ΤΩΡΑ. Χειρότερος δεν μπορεί να είναι.

Χριστόφορας είπε...

Κοντοές ψυχάρα,μπήκε και βγήκε 3-4 φορές απο τα χτυπήματα που έφαγε απο τα κατσίκια και τους κηπουρούς του παοκ...
Αντε και ψιλομπάλωσε η αμυνα,τώρα τέρμα αλλά και η επίθεση.

Ράβε-ξήλωνε δουλειά να μην σου λείπει

IWN1998 είπε...

Στην επίθεση δεν υπάρχει λύση...
Στο τέρμα ας ελπίσουμε στον "ελπιδοφόρο" Ανδριόλα, αλλά δεν το 'χει σε τίποτα ο Φερέρα, επειδή φωνάζουμε, να βάλει στο Καραισκάκη το Μπεθέρα και να δουμε να γίνεται πάρτυ.

Ανώνυμος είπε...

O Φερέρα βλέπει τώρα αυτό που οι οπαδοί είδαν πριν από ένα μήνα.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν όλοι τις υποδείξεις, ας βοηθήσουμε την ομάδα με το να γίνουμε προπονητές της εξέδρας γιατί από το να μην έχουμε καθόλου προπονητή ας έχουμε τουλάχιστον προπονητές της εξέδρας. Μπορεί και να βελτιωθούμε.
Η ομάδα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ…..

br fun_atic είπε...

Με νευρίασαν πολύ τα σημερινά δημοσιεύματα των εφημερίδων. Δεν έχω προσωπική άποψη για τη φάση του Π.Α.Ο.Κ γιατί δεν την είδα καλά. Εκ πρώτης άποψης δεν μου φάνηκε ότι ήταν οφσάιντ. Κάποιοι φίλοι που είχαν καλύτερη οπτική με διαβεβαίωσαν ότι κακώς ακυρώθηκε. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Είναι άδικο όμως, το σύνολο των σημερινών δημοσιευμάτων να ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το σημαντικό αυτό διαιτητικό λάθος. Κανείς δεν έγραψε ότι ο Π.Α.Ο.Κ ήταν πολύ κακός, όπως κανείς δεν έγραψε επίσης για τη γενικότερη συμπεριφορά του διαιτητή έναντι του Πανιωνίου. Ο διαιτητής χαρίστηκε πολλές φορές στους παίκτες του Π.Α.Ο.Κ, δεν έδωσε όσες κίτρινες και κόκκινες χρειάζονταν, έκοψε αρκετές φορές το παιχνίδι του Πανιωνίου δίνοντας ανάποδα μικρές φάσεις και γενικά όποιος ήταν στο γήπεδο είδε ότι ο διαιτητής δεν έπαιξε 50-50 τις δύο ομάδες.
Ο δημοσιογράφος πληρώνεται για να γράφει όσα θα μπορούσε να παρατηρήσει τουλάχιστον ο μέσος άνθρωπος. Δεν πληρώνεται για να μεταφέρει αυτό το οποίο νομίζει ότι είδε ή αυτό που του επιβάλει ο εργοδότης του. Δυστυχώς, πολλοί από τους δημοσιογράφους που περνούν από τη Νέα Σμύρνη, φορούν τα οπαδικά τους γυαλιά και χρωματίζουν ανάλογα τα κείμενά τους. Ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει πρόβλημα με την αθλητική δημοσιογραφία και αυτό πρέπει να λυθεί.

Griniaris είπε...

Από την μεριά του, οΕμίλιο Φερέρα σημείωσε:"Το παιχνίδι μου έδωσε δύο εντυπώσεις. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι ή όχι με τον έναν βαθμό. Από την άλλη όταν αγωνίζεσαι με τον ΠΑΟΚ που είναι μία ομάδα που ήθελε να κερδίσει πιστεύω ότι δεν είναι κακός ο ένας βαθμός ειδικά μετά το άσχημο αποτέλεσμα με τον Αστέρα."

Για μένα αυτές οι δηλώσεις ανήκουν μόνο σε προπονητές ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία.

Όσον αφορά τώρα στον αγώνα.Δυστυχώς έγινε αυτό που φοβόμουν.'Ολοι μιλάνε σήμερα για βελτιωμένο Πανιώνιο.Συγγνώμη αλλά υπήρχε κανείς πριν το ματς(εκτός ίσως του Φερερα) που να μην πίστευε ότι θα είμασταν βελτιωμένοι παίζοντας με την σχεδόν(εκτός Λόλο) κανονική ομάδα;
Αν δεν το πήρατε χαμπάρι χθες χάσαμε,απλά μας τη χαρίσανε.Απέναντι σε έναν τραγικό ΠΑΟΚ καταφέραμε,πέρα απο το δοκάρι,να μην κάνουμε ούτε μία φάση.Καμμία επιθετική τακτική,η ομάδα έχει αφεθεί στις εμπνεύσεις του Ρεκόμπα.Κουρασμένη στο δεύτερο μέρος και αβοήθητη από τον πάγκο(πρώτη αλλάγη στο 78,δεύτερη στο 88,αυτές μόνο για καθυστέρηση ήταν).Εξοργιστική η επιμονή στον Μπάλαμπαν ο οποίος κυριολεκτικά κατέστρεφε ότι καλό πήγαινε να δημιουργηθεί.Εντάξει να του δώσει χρόνο αλλά ο Σίμωσης τι είναι,αποπαίδι;Ακόμη και όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα δεν είχαμε δύναμη να επιτεθούμε.Από το 60 και μετά δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε δεύτερη πάσα.Συγγνώμη αλλά εγώ δεν είδα καμμία βελτίωση.Και φτάσαμε τώρα να παραπονιόμαστε(όχι άδικα)για την ώρα του "κρίσιμου" παιχνιδιού με τον Ατρόμητο που υπό κανονικές συνθήκες κανείς δεν θα ασχολιόταν.

YΓ.Είδες Ίωνα πως καλύπτονται κάποια πράγματα;Γι αυτό δεν ήθελα το Χ.Αλλά πάλι σκέφτομαι πως ίσως κι αυτός ο βαθμός μας χρειαστεί.

zamis είπε...

Ετσι ειναι griniari,ο προπονητης πρεπει να καταλαβει που βρισκεται καποια στιγμη,τοχει πει και ο Δεδες σε ανυποπτη στιγμη.
Και οντως brf,καποιος που δεν εχει δει το ματς δεν θα καταλαβει ποτε αυτο που ειδαμε ολοι μας κι ειπε κι ο Ζηκος χτες.Δικαιο αποτελεσμα μεταξυ Ρεκομπα-Βιερινιο.
Ας αφησει επιτελους ο Φερερα αυτο το καταραμενο 4-4-2 και ας παιξει στρωτα να σωθουμε και βλεπουμε.
Αληθεια,οταν επιστρεψει ο Λολο,πως θαναι η συνθεση?

re-la-re είπε...

Το κέρδος από το χτεσινό ματς είναι ότι δικαιώθηκαν οι παίκτες που ήταν στο ψυγείο. Ναι το ματς το χάσαμε από την απίστευτη γκάφα του Μπέλιτς (τέτοια απόκρουση σε κόρνερ από τερματοφύλακα δε βλέπεις ούτε σε ομάδες εφήβων).

Όμως φάνηκε ξεκάθαρα ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα αν ο προπονητής δει το υλικό που έχει και στήσει την ομάδα κατάλληλα.

br fun_atic είπε...

Η επιστροφή του Εστογιανώφ ίσως και να περιπλέξει τα πράγματα στην ενδεκάδα. Από την άλλη είναι απολύτως απαραίτητη. Ο προπονητής δεν παίρνει (γενικά) χαμπάρι και η ζωή συνεχίζεται. Το ζήτημα είναι ότι τα αμυντικά προβλήματα διορθώνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Να δούμε πως θα λυθούν τα επιθετικά, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης μας που να έχει αποτελέσει πραγματική απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Μπάλαμπαν; Χωρίς σχόλια. Ριέρα; χρήσιμος αλλά δε νομίζω να σημειώσει περισσότερα από 5 τέρματα στη σεζόν. Ρεκόμπα; Έχει σπαταλήσει (δίκαια ή άδικα) πολλές ευκαιρίες.
Ότι κάνει δηλαδή ο Κούμο.

Ίσως το επιθετικό πρόβλημα να μπορεί να εντοπιστεί στην κακή κατάσταση του Μπάλαμπαν, στην κακή δημιουργική απόδοση των χαφ και σε κάποιες κακές επιλογές (σε σέντρες) των μπακ όταν προωθούνται. Με μία λέξη κακή επιθετική οργάνωση. Θέλω κάποια στιγμή να καταλάβω τι ακριβώς είναι οι περίφημες ασκήσεις τακτικής...

Καστεγιόνε:Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν άρεσε στους προπονητές της εξέδρας. Ήταν η πρώτη του εμφάνιση, για ένα ημίχρονο ήταν αξιοπρεπής και είχε και ένα απίστευτο δοκάρι. Μπορεί για την ώρα να είναι κατώτερος όσων φανταζόμασταν, θεωρώ όμως ότι έδειξε καλά στοιχεία, έχει περιθώρια βελτίωσης και τελικά θα βοηθήσει. Όπως και να έχει το πράγμα, δεν νομίζω ότι έχουμε καλύτερο παίκτη στη θέση του.

Griniaris είπε...

Όντως το υλικό φαίνεται να υπάρχει.Το θέμα είναι αν αυτός ο προπονητής μπορεί να το διαχειριστεί κατάλληλα η πρέπει κάθε Κυριακή να συγκαλείται ΔΣ...

Ron Barceló είπε...

Καλημέρα..Άλλο ένα παιχνίδι, άλλη μια απογοήτευση. ΟΧΙ, δεν είμαι ευχαριστημένος με την ισοπαλία. ΟΧΙ, δεν νομίζω οτι ο μπαουγκ άξιζε να κερδίσει κ ας μην του καταλογίστηκε ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ πέναλτι σε άλλη μια 'ζωγραφια' του Μπέλιτς. Ο Πανιώνιος δεν έχει ανάγκη από φαλτσοσφυρίσματα που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη περί 'σφαγής' του μπαουγκ. Ποια σφαγή..Γαργάρα για την προκλητική ανοχή του Κύρκου στις καρατιές των αντιπάλων, την καθυστέρηση από το 40' του Χαλκιά κλπ. Δυστυχώς, η μαλακία του επόπτη επισκίασε την απόλυτη κυριαρχία μας στο παιχνίδι.
Κατα τ'αλλα:
-Είδα την ομάδα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με μια ορθολογική 11αδα. Σε κάθε θέση ήταν ένας παίκτης σχετικός με τα εκάστοτε καθήκοντα του.
-Ελπίζω να ανοίξει τα μάτια του ο περιβόητος δημοσιοσχετίστας και να καταλάβει πως ο Γιαννάκης ο Κοντοές πρεπει να πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι. Τι κ αν κάνει αβίαστα φάουλ, τι κ αν προωθείται παρασυρόμενος από τον ενθουσιασμό του, τι κ αν στερείται φυσικών προσόντων. Είναι ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ με 'φρύδια' που δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά κύριοι κ ελπίδα για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Σε συνδυσμό με ένα ψηλότερο όπως ο Λάκτα, δένει μια χαρά. Τουλάχιστον, πέρασε ο εφιάλτης του προηγούμενο διδύμου.
-Καστεγιόνε: 1η συμμετοχή, παρολίγον σκόρερ, μαχητής - όσο είχε δυνάμεις, απλός στο παιχνίδι του - όπως το απαιτεί η θέση, παίκτης με προσωπικότητα που ούτε ο Νικολάου, ούτε κάποιος άλλος που δοκιμάστηκε ως τώρα στη θέση του έχει. Ξύπνα επιτέλους από το λήθαργο μίστερ Εμίλιο - θα σε εκθέσουν κ άλλο οι 'κατεψυγμένοι'.
-Μπάλαμπαν: Ώρες ωρες με έκανε να απορώ πως γίνεται να έχει παίξει ποτέ εθνική Κροατία. Ατονος, άρρυθμος, χωρίς στοιχειώδη εκρηκτικότητα. Τροφοδοτήθηκε, πήρε εκτελέσεις 'καλών' φάουλ αλλά τιποτα. 0. Δεν ξέρω αν είναι ατυχία (κλισέ) ή απλαλοσύνη αλλά κάτι πρέπει να γίνει με δαύτον. Ο τρομοκράτης θα έκανε αίσχη χθες. Ήδη ορέγομαι πιθανή επιστροφή. Λέτε?!
-Ριέρα: Φλύαρος, αναίτια διστακτικός. Μιλάμε για έναν απο τους καλύτερους ντριμπλέρ του περσινού πρωταθλήματος, που χθες δεν επιχείρησε να περάσει ούτε μια φορά των αργόσυρτο Σαβίνι. Τι παίζει ρε παιδιά?! Πως είναι δυνατόν?
-Κούμο: Το έχω πεί κ θα το ξαναπώ: To πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο του Πανιωνίου. Παίκτης top-class που σύντομα θα την κάνει. Ο Πανιώνιος δυστυχώς είναι λίγο για αυτή την παικτούρα. Ηταν παντού. Και χθές
-Πικράθηκα αφάνταστα με την κατάντια-τάση ορισμένων να φεύγον πρίν λήξει το ματς. Πόσο μάλλον χθές που μέχρι τέλους παλεύαμε για τη νίκη. ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Με τιμή

Είμαστε άρρωστοι κ είναι πια αργά...

br fun_atic είπε...

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θεωρώ απαράδεκτο να φεύγει κάποιος από το γήπεδο πριν από το τελικό σφύριγμα.

Από το γήπεδο δεν έχω φύγει ποτέ νωρίτερα. Το ίδιο κάνω και σε άλλου είδους θεάματα, π.χ θέατρο, κινηματογράφος κ.λ.π. Η μόναδική περίπτωση που έφυγα στα μισά ήταν σε προβολή του έργου του Παζολίνι "Σάλο - 120 ημέρες στα σόδωμα" και αυτό μόλις οι πρωταγωνιστές άρχιζαν να τρώνε σκατά...

Όλοι μας τον θέλουμε τον τρομοκράτη. Πού είναι όμως; Δεν γνωρίζουμε το οικονομικό σκέλος της πρότασης που υποτίθεται ότι του έγινε, αλλά εκ πρώτης όψεως φάγαμε χοντρή πόρτα.

Επειδή μπορεί και να υπάρξει θέμα Σάντος στον Π.Α.Ο.Κ, μήπως πρέπει να τον πλευρίσουμε από τώρα; Μιά πρώτη επαφή δεν βλάπτει...

IWN1998 είπε...

BR, δεν υπάρχει οφσάιντ αν ο Μπέλιτς επιστρέφει την μπάλα με γροθιές. Ίσως ο διαιτητής και ο επόπτης μπερδεύτηκαν γιατί πήδηξαν Μπέλιτς, Κονσεισάο και Τζαβέλας σε ένα κουβάρι και ο Βιερίνια ήταν σε θέση οφσάιντ αν πήρε την μπάλα από παίκτη της ομάδας του. Από την άλλη τι έγραψε στο φύλλο αγώνα; Έγραψε ότι το ακύρωσε σαν οφσάιντ;

Επίσης αναφορές στο αντιαθλητικό παιχνίδι χασάπηδων που παίζουν στον ΠΑΟΚ και μη χρήση καρτών έκαναν οι δημοσιογράφοι στα ρεπορτάζ τους, οπότε ας μην τους καταδικάσουμε συλλήβδην αν επιμένουν για το θέμα του γκολ πιο έντονα.

Γκρινιάρη δεν νομίζω ότι το 0-0 κάλυψε τα προβλήματα όσο υπάρχουν φωνές σαν τις δικές μας που εντοπίζουν τα στραβά, ούτε και είναι τόσο χαζοί στην ΠΑΕ να μην καταλαβαίνουν τις "κολοτούμπες" Φερέρα και τη συνεχιζόμενη ασχετοσύνη του στο κοουτσάρισμα. Υποθέτω υπάρχουν άλλες δυσκολίες, που μάλλον δεν επιτρέπουν πιο ριζικές λύσεις στην τεχνική ηγεσία. Θα έλεγα ότι αν δεν μπορεί "να φύγει" ο κος Φερέρα θα πρέπει "να ενισχυθεί" η τεχνική ηγεσία με έμπειρο τεχνικό διευθυντή, που να έχει λόγο στη σύνθεση της ομάδας (τα λέω λίγο εκλεπτυσμένα). Ας κάνουμε όμως μια μικρή υπομονή μέχρι και το ματς με Ατρόμητο. Νομίζω αυτο πρέπει να είναι το οριστικό deadline.

Χριστόφορας είπε...

ΑΙΣΧΟΣ με τις εφημερίδες,εντάξει δεν περιμέναμε στοιχειώδη σοβαρότητα απο τις...βόρειες εφημερίδες,αλλά απο κάποιες δήθεν "αντικειμενικές" δεν το περιμενα...μας έχουν για λίγους και για μακακες...ΕΜΠΑΡΓΚΟ!!!

Για αυτό αλλωστε η ώρα και ημέρα με Ατρόμητο...Η διοικηση απλά και ωραία ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΟ.

Η επίθεση κάνει μπαμ οτι θέλει ένα ψηλό και δυνατό φορ,καλο με το κεφάλι και στο να αντέχει το ξύλο!!!
Δεν ζητάω τον Ντρογκμπά ή τον Μπερμπάτοφ,αλλα για φανταστείτε πόσο χρησιμος θα ήταν ενας Καούνος,ενας Τσεζαρεκ,ενας Μπουντιμιρ(που τόση ζημια εχουν κανει σε μας), είναι κρίμα τόσες καλές σέντρες και στημένα να περνάνε ανεκμετάλευτες. Με τον Αστερα πηραμε 15 κορνερ καπου,σε πόσα απειλήσαμε???

Griniaris είπε...

Ο διαιτητής φέρεται να έχει ζητήσει συγγνώμη για το γκολ.Μάλλον έχει δώσει οφσάιντ αν και φήμες στο ράδιο λένε ότι ο επόπτης σήκωσε για επιθετικό φάουλ στον Μπέλιτς.

Συμφωνώ απόλυτα Ίωνα,αυτά ακριβώς τα "εσωτερικά" εννοούσα.Από εμάς ευτυχώς η δυστυχώς δεν μπορεί να κρυφτεί κάποιος.

rgegeo είπε...

Επειδή διακρίνω ένα επίπεδο και χαίρομαι ιδιαιτέρα που οι απαιτήσεις είναι πλέον δικαίως υψηλές, επειδή ο bro μου έχει πάρει τρία πρωταθλήματα με τον Ιστορικό με το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ρόστερ των τριών τελευταίων ετών στο Football Manager, ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ απλά βάζοντας τους παίκτες στης ανάλογες θέσεις βάση των χαρακτηριστικών τους θέλω να ρωτήσω και να πω τα εξής:


ΕΡΩΤΗΣΗ
Το ξεσκαρτάρισμα παικτών άραγε από τους τόσους σε αυτούς ποιος γνώστης το έκανε???
Και μην μου πείτε ο Φερερα…

ΚΑΤΑΦΑΣΗ
Υπάρχουν παίκτες που πάνε την ομάδα πίσω και δύστυχος με αυτούς βασικούς δεν μπορείς να πας μπροστά.

ΚΑΤΑΦΑΣΗ & ΕΡΩΤΗΣΗ
Επειδή καταλαβαίνω ότι υπάρχουν στοματά που πεινάνε για αυτό και τόσοι ξένοι στο πρωτάθλημα μας. Βλέπεις από τους Έλληνες δεν θα πάρουνε πολλά οπότε φέρνουνε ξένους για να φανέ δυο-τρεις.
Ένας είναι ο manager δικαιος , κατι ψηλα ο κοουτς από την ΠΑΕ μας ποιος τρώει επί διοίκηση τσακίρη???

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
1)Ας έχουμε λοιπόν Έλληνες αξιόλογους μια που είναι και η παράδοση μας, όπως συνεχώς διατυπώνετε και επιτελούς έναν ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ που κατέχει το τόπι!!!

2) πάλι καλά που στην θέση #1 παίζει όντος τερματοφύλακας.



«ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ»

br fun_atic είπε...

Ίωνα, δεν αμφισβητώ ότι το γκολ μπορεί και να ήταν έγκυρο. Όταν σφύριξε ο διαιτητής θεώρησα ότι έδωσε επιθετικό φάουλ υπέρ του τερματοφύλακα. Αν δεν έχει δώσει αυτό και ο Μπέλιτς έστειλε με γροθιές την μπάλα στους Π.Α.Ο.Κτζίδες, πράγματι δεν υπάρχει οφσάιντ. Δεν μπόρεσα να δω τι έδειξε ο επόπτης.

Επειδή δεν μπορώ να διαβάζω το σύνολο του αθλητικού τύπου, αλλά μία και μόνη εφημερίδα, μετέφερα τις εντυπώσεις μου από αυτή που διάβασα το πρωί.. Πάρε λοιπόν την γκολ και δες πως περιγράφει τον αγώνα.

Στο άρθρο με τίτλο "Αλλοίωση αποτελέσματος" γράφει ουσιαστικά τρεις φορές τα ίδια πράγματα και ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το ακυρωθέν γκολ. Υπάρχει επίσης το άρθρο "Μια συγνώμη δεν φτάνει", το άρθρο του Περικλή Στέλλα με τίτλο "Απίστευτη κλοπή", το άρθρο με τίτλο "Σκοράραμε αλλά δεν κερδίσαμε", το σχόλιο του Μ. Τεβεκλή, με τίτλο το "γκολ ήταν κανονικό" και με μικρά γράμματα τρία αρθράκια με τίτλους: "Ρεκόμπα, τέτοια λάθη συμβαίνουν, "Νικολάου - Είμασταν καλύτεροι" και "Σωστή η απόφαση για οφσάιντ".

Όλοι εν τω μεταξύ αναφέρονται σε οφσάιντ και όχι σε φάουλ.

Εάν το σημερινό φύλλο της Goal δεν είναι μεροληπτικό και δεν δημιουργεί κλίμα υπέρ του Π.Α.Ο.Κ και κατά του Πανιωνίου, τότε τι είναι; Θέλω να πω ότι θα μπορούσε να υπάρχει αναφορά στο γκολ, εάν και εφόσον ήταν κανονικό και να τελειώσει εκεί το παραμύθι...Εμάς πάντως έτσι μας αντιμετωπίζουν.

Αν και δεν μου αρέσει να κάνω προσωπικές αναφορές, θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα άρθρο στην ίδια εφημερίδα της κας Σιόρη, η οποία περιγράφοντας το φιλικό με την Α.Ε.Κ αναφέρθηκε επί λέξη σε όλες τις βρισιές και κατάρες που εκσφενδόνισε η εξέδρα ή ο διπλανός της ( αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ) κατά του Μάκου. Μια που η κυρία αυτή ασχολείται με το ρεπορτάζ της Α.Ε.Κ θα ήθελα πολύ να μαθαίνω με λεπτομέρειες τις βρισιές και τις κατάρες που ακούγονται στην εξέδρα των μόνιμα κλαμένων Α.Ε.Κ.τζήδων. Έτσι για να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.


Οι εφημερίδες λοιπόν καλλιεργούν κλίμα. Αυτή τη δημιουργία κλίματος την έχουμε νοιώσει πολλές φορές. Το περσινό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα γιατί ακολουθούσαμε και το πρόγραμμα του Ολυμπιακού. Η ομάδα έχει υπεύθυνο τύπου, ο οποίος οφείλει να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους.

IWN1998 είπε...

Οι αθλητικογράφοι συνήθως για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι ο "ντόρος". Πάντως θα 'θελα να μάθω εν τέλει τη γράφτηκε για την ακύρωση του γκολ στο φίλο αγώνα. Δηλώσεις περί συγγνώμης διαιτητών κλπ, που κάνουν "ανέξοδα" παίκτες της αντιπάλου, δεν μπορούν ούτε να επιβεβαιωθούν ούτε να διαψευσθούν από τη στιγμή, που απαγορεύονται οι δηλώσεις των διαιτητών κατά συνέπεια όχι μόνον είναι έωλες αλλά και αντιδεοντολογικές και δείχνει το ποιόν του χαρακτήρα αυτού που τις βγάζει στον αέρα.
BR έχεις δίκιο για τον έντυπο τύπο σε γενικές γραμμές. Λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα στον ηλεκτρονικό τύπο. Στον έντυπο τύπο, το χειρότερο είναι ότι φτιάχνει την κοινή γνώμη μέσω των πηχιαίων τίτλων γιατί οι περισσότεροι είναι αναγνώστες τίτλων και μόνο.
Αν διαβάσεις πλήρως τα ρεπορτάζ, στις περισσότερες περιπτώσεις καταγράφεται η μη χρησιμοποίηση καρτών από το διαιτητή και η αντιαθλητική συμπεριφορά χωρίς ποινές των παικτών του ΠΑΟΚ. Αλλά όπως σψστά τονίζεις, οι μεγάλοι τίτλοι καθορίζουν τις απόψεις τελικά.
Θεωρώ ότι με εύσχημο τρόπο, το γραφείο τύπου της ΠΑΕ θ' αντιδράσει. Εξ άλλου θεωρώ ότι έχει δείξει τέτοιες΄αρκετά εύστοχες αντιδράσεις και στο πρόσφατο παρελθόν.

IWN1998 είπε...

Συγγνώμη για τις εμφανείς ανορθογραφίες...Γράφω γρήγορα και αποσπασματικά. Ελπίζω να βγαίνει το νόημα.

br fun_atic είπε...

Σαφώς και υπάρχουν κάποιες αναφορές στις κάρτες και στα αντιαθλητικό παιχνίδι. Είναι όμως διάσπαρτες στο κείμενο, σε βαθμό που χάνονται.

Καταλαβαίνω ότι είναι άσχημο να χάνει μία ομάδα βαθμούς από γκολ που αδίκως ακυρώθηκε. Επειδή όμως και σε εμάς έχουν συμβεί τέτοιες καταστάσεις, δεν είχαμε τύχει ανάλογης υποστήριξης από τον τύπο. Ζητώ μόνο ίση αντιμετώπιση. Είναι όμως αυτά που λέγαμε πριν από καιρό. Δέκα αράδες γιά τον Πανιώνιο σε καθημερινή βάση και δυό σελίδες γιά τον Π.Α.Ο.Κ ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν νέα ή όχι...

re-la-re είπε...

Για δεστε και αυτό "http://www.sport.gr/default.asp?lg=1&pid=49&aid=47972"

br fun_atic είπε...

Σωστά τα περισσότερα, όμως τα θυμήθηκε κάπως αργά.

br fun_atic είπε...

Σκεφτόμουν κάτι για τη συνεργασία με την Εσπανιόλ. Με την ομάδα αυτή δεν είχαμε μέχρι και σήμερα καμία απολύτως σχέση. Από τη στιγμή που καλά - καλά δεν μας ξέρουν είναι βέβαιο ότι δεν θα ένοιωθαν άνετα να μας δανείσουν παίκτες. Μπορεί λοιπόν η συμφωνία να έχει μιά πρώτη δοκιμαστική χρονιά, στην οποία θα έχουμε την υποχρέωση να "ψήσουμε" κάποιους αδούλευτους και νεαρούς παίκτες και να παρουσιάσουμε στο τέλος της χρονιάς κάποιο αποτέλεσμα. Ως αντάλλαγμα λάβαμε την υπογραφή του Ριέρα και την ελπίδα ότι έστω και ένας από τους παίκτες αυτούς μπορεί να ικανοποιεί σε ένα υπανάπτυκτο πρωτάθλημα σαν το δικό μας.
Αν η σκέψη μου είναι σωστή κάνουμε περίπου ότι ότι έκανε η Αναγέννηση Άρτας στην Α.Ε.Κ
Σίγουρα δεν ακούγεται κολακευτικό είναι όμως λογική σκέψη.

IWN1998 είπε...

Απλά ζηλέψαμε την τακτική Άρη και θεωρήσαμε ότι παίκτες που σε πιο ανεπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες παίζουν στη Β Εθνική (πχ Μπλάνκο, Ντιόγκο) εδώ κάνουν καρριέρα σούπερ. Εξάλλου είναι φθηνή λύση. Μόνο που οι παίκτες που μας δάνεισαν είναι τα αποπαίδια τους, δηλαδή δευτεροτρίτοι της Εσπανιόλ Β', πράγμα που σημαίνει ότι δεν κάνουν ούτε για Γ' Εθνική Ισπανίας, που ήταν πέρυσι η Εσπανιόλ Β'. Ο Μπαρόνι που ήταν δανεικός στη Βραζιλία, στη Πόρτο Αλλέγκρε αν θυμάμαι καλά, δεν έπαιζε στο κανονικό πρωτάθλημα εκεί αλλά σε πρωτάθλημα δεύτερων ομάδων.

Ένας καλός έλεγχος θα 'ταν να δούμε τι γίνεται με την άλλη ομάδα που έχει την ίδια συνεργασία με μας με την Εσπανιόλ. Νομίζω είναι η Ουαλική Σουόνσι.

br fun_atic είπε...

H Π.Α.Ε Πανιώνιος εξέδωσε μιά λίαν ικανοποιητική ανακοίνωση σχετικά με τη διαιτησία και τα δημοσιεύματα των αθλητικών εφημερίδων

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17460&catid=5