Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοίνωση Π.Α.Ε Πανιώνιος για τα εισιτήρια με τον Ο.Σ.Φ.Π

Η Π.Α.Ε Πανιώνιος ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας οτι δεν θα παραλάβει εισιτήρια από την Π.Α.Ε Ολυμπιακός και οτι στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος δεν θα δωθούν εισιτήρια σε φιλάθλους του Ολυμπιακού για τον αγώνα της Νέας Σμύρνης.

6 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Αυτές οι αποφάσεις όμως πρέπει να γίνονται σεβαστές. Η Π.Α.Ε Πανιώνιος είχε αποφασίσει να μην χορηγήσει εισιτήρια στους οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. Τελικά όμως οι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ φιλοξενήθηκαν στην θ.1 του γηπέδου. Οι οπαδοί αυτοί δεν ήταν σε καμία περίπτωση μεμονωμένοι αλλά οργανωμένοι.
Όταν ο Πανιώνιος λαμβάνει μία απόφαση πρέπει να την τηρεί κιόλας. Διότι είναι βέβαιο ότι εάν φίλοι του Πανιωνίου αποφασίσουν να παρακολουθήσουν εκτός έδρα παιχνίδια της ομάδας με αυτό τον τρόπο, δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν και πολύ περισσότερο να τύχουν προστασίας.
Θα ήθελα επίσης να μάθω εάν χθες ακολουθήθηκε η διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και για τους οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ ή αν εμείς μόνο έχουμε την τιμή να φακελωνόμαστε και να θεωρούμαστε εν δυνάμει ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Γιατί είναι γνωστό ότι οι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ δεν συνηθίζουν να πληρώνουν εισιτήριο στις έδρες που "επισκέπτονται".

Να πούμε βέβαια ότι σε μεμονωμένο φίλαθλο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ που ήρθε από την Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει το παιχνίδι, δεν επιτράπηκε η αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι η ταυτότητά του ανέγραφε διεύθυνση κατοικίας στη Θεσσαλονίκη. Το γεγονός είναι απαράδεκτο, διότι πουθενά δεν προβλέπεται απαγόρευση εισόδου μεμονωμένου φιλάθλου.
Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό έχει να κάνει με την μη έκδοση κάρτας φιλάθλου, πρέπει όμως το ζήτημα αυτό να τελειώσει με κάποιο τρόπο. Θα προτείνω έναν. Προκειμένου για την έκδοση διαβατηρίου σε ανήλικο απαιτείται η έκδοση πιστοποιητικού γεννήσεως στο οποίο συρράπτεται φωτογραφία και βεβαιώνεται η ταυτοπροσωπία από τον Δήμο. Κάτι ανάλογο ίσως θα μπορούσε να εφαρμοστεί και για τους Πανιώνιους που μένουν εκτός Αθηνών (δημότες άλλων δήμων). Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε η Π.Α.Ε να έχει τα στοιχεία της ταυτότητας και να είναι βέβαιη ότι η φωτογραφία ανταποκρίνεται στο άτομο. Θα εκδίδονταν η κάρτα και θα αποστέλλονταν στον κάτοχο με δική του χρέωση.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι πραγματικά πολύς κόσμος ενδιαφέρεται και συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία, όπως τον αριθμό του συνόλου των θεατών, τον αριθμό των κατόχων διαρκείας που προσήλθαν και τον αριθμό των φιλοξενούμενων. Θα ήταν ωραία να βρίσκαμε τα στοιχεία αυτά στην επίσημη σελίδα. Επειδή όλα αυτά νομίζω ότι εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του κου Μόγκριτς, πιστεύω ότι θα βρεθεί γρήγορα άκρη.

zamis είπε...

Αυτοι που μπηκαν σαφεστατα ηταν οργανωμενοι.Με κατι ξεμπαρκα μπαοκια ηταν τα τραγελαφικα και με τις ταυτοτητες που εγραφαν Θεσσαλονικη.Σε αλλους ελεγαν οτι ειναι εντολη αστυνομιας,σε αλλους οτι εχουν συννενοηθει οι 2 ομαδες,σε αλλους δεν ξερω.Οτι ναναι δλδ.
Το highlight που ειδα εγω ηταν ενας δικος μας που πηγε να βγαλει και δεν τον αφηνανε γιατι η ταυτοτητα του εγραφε οδος Θεσσαλονικης!!

br fun_atic είπε...

Η διεύθυνση κατοικίας δεν μπορεί να αποτελεί λόγο απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο, το οποίο είναι ένα δημόσιο θέαμα. Οι όποιες εξαιρέσεις του κανόνα αυτού, αφορούν οργανωμένους φιλάθλους. Προσωπικά δεν με απασχολεί αν αυτός που κάθεται δίπλα μου είναι φίλαθλος της φιλοξενούμενης ομάδας. Καλώς να ορίσει, αρκεί να μην είναι προκλητικός. Με απασχολεί όμως όταν καταστρατηγείται ο νόμος από τον τσαμπουκά οργανωμένων.

Ο Π.Α.Ο.Κ έχει (?) τη δυνατότητα να ελέγξει τους οργανωμένους του και έπρεπε να είχε απαγορεύσει την οργανωμένη μετάβαση στο γήπεδο εκ μέρους τους.
Από τη στιγμή που δεν σεβάστηκε την μεταξύ μας συμφωνία δεν θα έπρεπε να διευκολυνθούν οι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ ή τουλάχιστον θα έπρεπε να εισέλθουν αφού πρώτα είχαν εκδώσει όλοι ηλεκτρονικό εισιτήριο με την καταγραφή όλων των στοιχείων τους ( πολύ αμφιβάλω αν έγινε αυτό διότι δεν υπήρχε ο χρόνος να γίνει) και μάλιστα σε θύρα όπου θα υπήρχαν κάμερες. Αν δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί έστω και μία από τις προϋποθέσεις αυτές έπρεπε να διαλυθούν από την αστυνομία.
Εμμένω σε αυτό το ζήτημα διότι θεωρώ ότι ως φίλαθλος μειώνομαι με το να καταγράφονται τα στοιχεία της ταυτότητάς μου, η φωτογραφία μου, οι κινήσεις μου στο γήπεδο και να υφίσταμαι και σωματικό έλεγχο, ενώ εκείνοι, για τους οποίους δημιουργήθηκαν όλα τα μέτρα να διευκολύνονται με κάθε τρόπο.

amanAM είπε...

Πέρυσι, κατά την διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός-Πανιώνιος, δεν έβγαλα άχνα, παρόλο που έβλεπα την σφαγή από τον διαιτητή, το πέναλτυ που δεν μας δόθηκε, την άδικη αποβολή του Κουμου, το οφσάιτ του Μήτρογλου κλπ. Δεν ήθελα να προδοθώ, αν και με υποψιάστηκαν γιατί δεν έδειχνα χαρούμενος όταν τα τρώγαμε.

Όταν παίζαμε με την Γκαλατά, είχα μαζί μου φίλο Τούρκο, φανατικό οπαδό της Γκαλατά, και... παρά την πίκρα μου για το αποτέλεσμα και την διαιτησία, τον συγκρατούσα να μην πανηγυρίσει κάθε φορά που μας τα χώνανε, για να μην προκαλέσει...

Όμως, ομάδες οπαδών, είναι πολύ πιθανόν ότι θα δημιουργήσουν ένταση, και καλό είναι να είναι σε κάποιο κλουβί, όπως αυτό που μας βάζουν στον Αστέρα Τρίπολης. Αίσχος το κλουβί, αλλά όπως μας το κάνουν αυτοί, να το κάνουμε κι εμείς. Γιατί να είναι οι Τριπολιτσιώτες στην Νέα Σμύρνη κυριλέ να πανηγυρίζουν για το 1-3, κι εμάς μας χώνουν στο κλουβί λες και είμαστε κατάδικοι στο Αλκατράζ?

IWN1998 είπε...

Το σωστό είναι να μην έχουμε πουθενά κλουβιά, όχι και που δεν έχουμε να βάλουμε.

Μην θεωρούμε τους εαυτούς μας καλύτερους στο θέμα της αποδοχής του αντιπάλου, όταν έχουμε ζήσει σκηνές συμπλοκών και μεταξύ μας.

Πρίν από χρόνια σε αγώνα του Κυπέλλου Κυπελλούχων με τον Απόλλωνα Λεμεσού, είχα ζητήσει ευγενέστατα από οπαδό μας να μην βρίζει σε εθνικό επίπεδο τους Κύπριους γιατί αυτό δεν συμφωνεί με το ποιόν και την ιστορία της όμάδας μας. Διασώθηκα από φίλους που μπήκαν στη μέση την τελευταία στιγμή. Όχι δεν με πέρασε για Κύπριο. Με κυανέρυθρο κασκόλ και σημαία καθόμουνα στη θύρα 4 που ήταν και θύρα αριθμημένων εισιτηρίων και όχι φανατικών οπαδών.

Συμφωνώ με τον BR ότι η διεύθυνση κατοικίας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν κριτήριο αποκλεισμού μη οργανωμένων οπαδών από την παρακολούθηση ενός αγώνα.

Είναι πολιτιστική ντροπή να μην μπορεί άνετα κάποιος άνθρωπος που πληρώνει το εισιτήριό του να πηγαίνει στο γήπεδο και να παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα.
Αναπολώ τη δεκαετία του εβδομήντα (από την οποία έχουμε κάνει αιώνες πίσω σε αυτό το θέμα), που παιδάκι πήγαινα και παρακολουθούσα παιχνίδια μέσα στο Καραϊσκάκη και στη Λεωφόρο, ανάμεικτοι με οπαδούς των αντιπάλων και κανένας δεν μας πείραζε. Και στη Νέα Σμύρνη ανάμεικτοι καθόμασταν και εκδηλώνονταν και οι αντίπαλοι. Άντε να πεφτε κανένα πείραγμα. Μπορεί σπάνια ν' αναβαν και τα αίματα λίγο παραπάνω αλλά οι πιο πολύ γύρω ήταν "ήρεμες" δυνάμεις που καθησύχαζαν την κατάσταση. Γι' αυτό τα γήπεδα είχαν κόσμο και ευχαριστιόνταν όλοι τους αγώνες στο φυσικό τους χώρο.

re-la-re είπε...

Η κορυφαία μου στιγμή ήταν στο ΠΑΟ-Πανιώνιος 1-3 μέσα στη Λεωφόρο το 1981 (Παπαμιχαήλ, Λα Τουσέ και Αποσπόρης τα γκολ). Το είδα με φίλους μου βάζελους στη θύρα 13.

Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι κάποτε πρέπει να επιστρέψουμε σε τέτοιες συμπεριφορές.