Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η είδηση της λύσης της συνεργασίας με τον κο Φερέρα, γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά. Κάποια σωστά, κάποια υπερβολικά.

Οι σημερινές αθλητικές εφημερίδες συνοψίζουν πορεία του κου Φερέρα στη Νέα Σμύρνη, πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Κατά τις εφημερίδες λοιπόν, ο κος Φερέρα ήταν ένα πρόσωπο το οποίο εκτιμά ο πρόεδρος της ομάδας. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι τον επέλεξε, από το τριετές συμβόλαιο που του έκανε, από τη στήριξή που του παρείχε και από το ότι προσπάθησε να τον μεταπείσει όταν ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα. Είναι βέβαιο ότι κάποια πράγματα ενοχλούσαν τον πρόεδρο του Πανιωνίου, αλλά σίγουρα θεωρούσε ότι τα θετικά του κου Φερέρα ήταν περισσότερα από τα αρνητικά.

Κατά τις ίδιες εφημερίδες, ο κος Φερέρα ήταν εξαιρετικά εργατικός. Μάλιστα πολλοί ποδοσφαιριστές παραδέχονταν ότι επί των ημερών του έκαναν τις καλύτερες προπονήσεις της καριέρας τους. Όμως πάντα η σχέση τους παρέμενε αυστηρά επαγγελματική και δεν είχε κατορθώσει να δουλέψει στον ψυχολογικό τομέα, που ασφαλώς είναι ένα σημαντικότατο μέρος της δουλειάς του προπονητή. Αυτή τη φορά στην αποχώρηση του προπονητή δεν είδαμε κλάματα. Δεν είχαμε βέβαια και αποχαιρετισμό των παικτών από τον προπονητή.

Διαβάζοντας σήμερα το άρθρο του Αντώνη Καρπετόπουλου στην Sportday πραγματικά απόρησα. Η εκτίμηση του για τον Φερέρα ξεχείλιζε από το κείμενο. Εκθειάζοντας τις προπονητικές αρετές του και υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στην περσινή πορεία του Πανθρακικού, εξέφρασε φόβους για την πορεία του Πανιωνίου στη συνέχεια, ενώ κατέληξε στο τσιτάτο ότι και οι ήττες ακόμη του Πανιωνίου μύριζαν ιδρώτα. Οι υπερβολές τελικά δεν είναι προνόμιο του Πανιώνιου ίντερνετ.

Στο τέλος της συνεργασίας με τον κο Φερέρα πρέπει να βάλουμε κάποια πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Ναι, ήταν πρόσωπο της εκτίμησης του προέδρου, αλλά δεν κατάφερε να έρθει ποτέ κοντά με κανέναν. Ναι, ήταν ευχάριστος στην διαπροσωπική επαφή, αλλά η δημόσια εικόνα του κυριολεκτικά πάγωνε. Ναι, μπορεί να κατάστρωνε αγωνιστικά πλάνα, αλλά υστερούσε στο κοουτσάρισμα και πολύ περισσότερο στην ψυχολογική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών. Ναι, έκανε λάθος σε εισηγήσεις παικτών, αλλά παράλληλα δεν διαχειρίστηκε σωστά και το ήδη υπάρχον υλικό. Ναι, μπορεί θεωρητικά να ήταν σπουδαίος στην τακτική, όμως ο Πανιώνιος επί των ημερών του ήταν τόσο βαρετός (αρκετές φορές) και προβλέψιμος (σχεδόν πάντα) που αποκρυπτογραφήθηκε γρήγορα και εύκολα από όλους τους αντιπάλους, ώστε δεν μπορούσαμε να παρουσιάσουμε αγωνιστικές εκπλήξεις. Ναι, οι ομάδες δεν μπορούν να έχουν διαρκώς υψηλή απόδοση, επί των ημερών του όμως η ομάδα έκανε δύο αγωνιστικές κοιλιές με τρομακτική απώλεια βαθμών, ιδίως εντός έδρας. Στα θετικά θα του καταλογίσουμε ασφαλώς την ευθιξία και την αδιαφορία του στο να διεκδικήσει αποζημίωση (αν και λέγεται ότι έχει δεχθεί πρόταση από τη Λόκερεν). Δεν ξέρω αν τελικά είναι καλός ή κακός προπονητής. Ξέρω όμως ότι σίγουρα δεν ταίριαζε στον Πανιώνιο.

Θα κρατήσουμε τα θετικά του, θα ξεχάσουμε τα αρνητικά του και θα προχωρήσουμε μπροστά στηρίζοντας την ομάδα.

Ελπίζω ο κος Τσακίρης να επιλέξει έναν καλό προπονητή, αξιόλογο και με αυξημένο κύρος, που να έχει δώσει καλά και συγκεκριμένα δείγματα γραφής, ακόμη κι αν αυτός δεν θα είναι γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας. Ας κάνει από τώρα μια νοικοκυρεμένη επιλογή που θα τη βρούμε μπροστά μας και μετά από το καλοκαίρι.

75 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Το καλό με την αποχώρηση Φερέρα είναι ότι ο υπηρεσιακός ή ο επόμενος προπονητής (ιδίως αν είναι ξένος) θα βρίσκονται για μεγάλο διάστημα στο απυρόβλητο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πλέον δεν θα μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες των υπόλοιπων.

Στις 10:00 θα παρακολουθήσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέντευξη του προέδρου στον σπορ φμ. Είναι γεγονός ότι εκτιμώ απεριόριστα τον Τσακίρη, τις εκ βαθέων συνεντεύξεις του όμως τς φοβάμαι. Μάλλον θα έχουμε να συζητάμε για μέρες πάλι.

br fun_atic είπε...

Και για να μην ξεχάσω. Με τούτα και με εκείνα όλοι μας έχουμε ξενερώσει απίστευτα. Αν επιλέξουμε κάποιον δευτεροκλασάτο Έλληνα προπονητή είναι βέβαιο ότι η μουρμούρα θα πάει σύννεφο. Ξένος και πάλι ξένος. Ο Μαλεζάνι τι να κάνει άραγε;

Η Καβαλα παίρνει Ντένιλσον. Απίστευτο;;; Ήμαρτον ρε παιδιά. Μη μου ξαναπείτε ότι όλες αυτές οι μεταγραφές είναι καλές μόνο στα χαρτιά. Ναι μπορεί να είναι έτσι αλλά είναι τόσες πολλές και σπουδαίες που κάποια θα της βγει. Δεν μπορεί...

zamis είπε...

Πολυ φοβαμαι οτι ο Καρπετοπουλος συνεβαλλε τα μεγιστα για την ελευση Φεραρα(το λεω χωρις να ξερω κατι-Griniari,ησουν πολυ ευστοχος).
Εχει αποψη επι παντος επιστητου εξ'αλλου.Ας ασχοληθει απο δω και μπρος με το lost κι ας μας αφησει ησυχους.
Η ομαδα χρειαζεται προπονητη-ηγετη με οτι σημαινει αυτο για ΟΛΟΥΣ.

br fun_atic είπε...

Τι θα πει ότι και οι ήττες ακόμη μύριζαν ιδρώτα; Είχαμε τρελαθεί στην ιδρωτίλα. 10οι είμαστε και μπορεί να πάμε και παρακάτω. Προσωπικά δεν θα με χάλαγαν λίγοι βαθμοί περισσότεροι ακόμη και χωρίς τη βαρβατίλα...Και λίγο rexona δε βλάπτει...

br fun_atic είπε...

Αυτά δεν τα έχω ξανακούσει. Πήγαινε σε μια οποιαδήποτε ιδιωτική εργασία και πες τους. Ξέρω ότι τα αποτελέσματά μου είναι άσχημα, ξέρω ότι δεν επιτυγχάνω τους στόχους, αλλά ακόμη και οι αποτυχίες μου μυρίζουν ιδρώτα. Θα σε πετάξουν έξω κι εσένα και την ιδρωμένη φανέλα σου...
Τη να την κάναμε την ιδρωτίλα αν αντί για γιορτές και πανηγύρια παίζαμε για την παραμονή;;;

dimosthenis είπε...

Δεν ξέρω ποιο είναι το κίνητρο Καρπετόπουλου, ελπίζω να εκφράζει τον εαυτό του και να μην υπαγορεύει απόψεις τρίτων και ακόμη ελπίζω και εύχομαι να διαψευσθεί για την τύχη της ομάδας. Όμως το πρόβλημά μας δεν είναι ο Καρπετόπουλος αλλά οι επιλογές προπονητή από τον Τσακίρη. Πώς είναι δυνατόν κατά την πρόσληψη να εκτιμάται το προφίλ και η φιλοσοφία του προπονητή και μεσα σε 7 μήνες η φιλοσοφία προπονητή και διοίκησης να είναι διαφορετικές; Αν η φιλοσοφία είναι τρόπος σκεψης και νοοτροπία ολόκληρης ζωής ποιος τελοσπάντων αλλάζει τόσο γρήγορα ποιος είναι ο κωλοτούμπας; μόνο ο Φερέρα; Ανυπομονώ να ακούσω τον πρόεδρο στις 10.30 στο σπορ-fm.

br fun_atic είπε...

Η sporday πάντως έδινε μια πολύ ενδιαφέρουσα ενδεκάδα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Απορώ βέβαια πότε την έμαθαν, καθώς ο Μάντζιος καλά καλά δεν ανέλαβαν.
Μπέλιτς, Μανιάτης Λάτκα, Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας, Καστελιόνε, Νικολάου, Σκούφαλής, Ριέρα (αριστερά), Γουνδουλάης και Μπάλαμπαν.

br fun_atic είπε...

Δεν αρκεί να ακούσουμε τον Τσακ. Πρέπει να υποβάλουμε και ερωτήσεις

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοσιογράφοι μέσω της επιρροής που ασκούν στους φιλάθλους και δυστυχώς στις διοικήσεις των ομάδων έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο το οποίο είναι ένα βασικά απλό άθλημα που παίζεται από ανθρώπους που έχουν ταλέντο.
Τους αρέσουν οι προπονητές με τις πολύπλοκες "τακτικές" που μόνο αυτοί βλέπουν μέσα στο γήπεδο. Παράδειγμα ο συμπαθής κατά τα άλλα Καρπετόπουλος που στο γήπεδο βλέπει πράγματα που ο κοινός φίλαθλος δεν είναι σε θέση να δει, αναλύει τακτικές προπονητών που είμαι βέβαιος ότι ούτε ο προπονητής του οποίου η τακτική εκθειάζεται την έχει σκεφτεί. Το ποδόσφαιρο για τον Καρπετόπουλο είναι λίγο πιο σύνθετο από την αστροφυσική.
Εκτός των άλλων οι δημοσιογράφοι δεν συμπαθούν τους τεχνίτες παίκτες. Ο Ριβάλντο, ο Ρεκόμπα δεν τρέχουν χαλάνε τα πολύπλοκα συστήματα του πρπονητή κλέβουν την δόξα των δημοσιογράφων, των προπονητών, των τίμιων ατάλαντων εργατών συμπαικτών τους.

br fun_atic είπε...

Ειλικρινής και σωστός ο Τσακ. Άλλη απάντηση θα ήθελα βέβαια στην ερώτησή μου, όχι πως δεν περίμενα την απάντησή του βέβαια...

dimosthenis είπε...

"οι δυνατότητές μου είναι περιορισμένες μη ζητάτε παραπάνω". Έτσι συνόψισε ο Τσακίρης τη συνέντευξή του

amanAM είπε...

στον σπορ εφ εμ είπανε πως ο Ντενίλσον έχει πάνω από 2 χρόνια να παίξει μπάλα...

antunix είπε...

Καλημέρα,
Δείτε κάτι σημαντικό….

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=99201&cid=4

Costix είπε...

Very interesting !!!

br fun_atic είπε...

Πολύ εντυπωσιακό.

zamis είπε...

Sorry guys αλλα εμενα η συνεντευξη δε μου ειπε τιποτα,φταινε βεβαια και οι δημοσιογραφοι που δεν εκαναν ουσιαστικες ερωτησεις.
Καποια πραγματα γρηγορα γρηγορα.

Εχει δικιο ο dimosthenis,τι ειναι το προφιλ,η φιλοσοφια και η επικοινωνια για να αλλαζουν απο ανοιξη σε χειμωνα?

Οκ,ευθυνη εχουν οι ποδοσφαιριστες.Ο ιδιος-που παραδεχεται οτι εχει ελαχιστη γνωμη του αντικειμενου-πως θεωρουσε οτι χρειαζοταν εμφαση στην τακτικη?Ξεχασα,φταιει ο Λινεν.Τωρα βλεπουν και dvd.
Και με τι κριτηρια λοιπον θα διαλεξει τωρα μονος του προπονητη,griniari?

Περυσι,μεταπωλητικη αξια ειχαν μονο ο Μανιατης και ο Λολο?Ξαναξεχασα,φταιει ο Λινεν.

Ζητησε κανεις πενταδα καθε χρονο ντε και καλα?
Στοχο πενταδα και ισορροπημενη εικονα,ναι.

υ.γ. http://www.youtube.com/watch?v=NsBtsTzDq_A

dimosthenis είπε...

η συνολική εικόνα του Προέδρου ήταν ειλικρινής. Ήταν παντα ένας από μας με διάθεση για αυτοκριτική και αρκετά σαφής:
-δεν ήθελε να φύγει ο Φερέρα
-είναι πολύ καλός προπονητής
- δεν μπορούσε όμως να επικοινωνήσει μαζί του
- εύχεται κάτι να άφησε πίσω του ως προπονητής
- η ευθύνη της πρόσληψης και απόλυσης Φερέρα δική του ευθύνη
- ψάχνει για νέο προπονητή αλλά δε βιάζεται
- θέλει να βρεθεί κάποιος να τον αντικαταστήσει βάζοντας έστω και 1 εκατομ. για ένα χρονο
- δεν πρόκειται να αφήσει τον Πανιώνιο στην τύχη του όπως ο Λιανός το μπασκετ
- Το μπατζετ του Πανιωνίου δεν μπορεί να συγκριθεί με του Άρη ή του ΠΑΟΚ για την κατάληψη της 5ης θέσης.
- Θα πουλάει κάθε χρόνο τουλάχιστον έναν από τους πέντε παίχτες που έχουν αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και κατέληξε
- τόσο μπορώ τόσο κάνω
ΣΩΣΤΟΣ

br fun_atic είπε...

Αυτό βέβαια που δεν κατάλαβα στη συνέντευξη του Τσακ είναι γιατί εκτιμούσε κάποιον που παρ'όλο που δεν μπορεί να του καταλογιστεί ούτε το 20% της ευθύνης, δεν μπορεί να του αναγνωριστεί ούτε το 20% των θετικών.

Γιατί θεωρεί ότι ο κύκλος του Λίνεν τελείωσε από τη στιγμή που δεν βρέθηκε ακόμη κάποιος να τον φτάσει σε επιτεύγματα...

Αν τον εντυπωσίαζαν τόσο τα dvd που έφτιαχνε ο Βέλγος, ας του βρούμε ένα καλό μοντέρ να του τα φτιάχνει ακόμη καλύτερα. Έχουμε κονέ με τους καλύτερους. Δεν το συζητώ!!!

Ας πάρει τον Καραγκιοζόπουλο βρε αδελφέ που κάνει παπάδες στο μοντάζ σε κάθε Αθλητική Κυριακή. Τι βελάκια βάζει, τι φώτα από τον ουρανό πάνω στους παίκτες σαν να τους έχει έρθει η επιφοίτηση, τι γραμμές. Άψογος!!!

Εν ανάγκη είμαι διατεθειμένος να μάθω Pinnacle studio μπας και βοηθήσω...

Αυτό που βασικά μας είπε είναι ότι η παραίτηση τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση, ότι πιθανότατα ψάχνει για προπονητή από το εξωτερικό, ότι θα πουλήσει παίκτη ή παίκτες το καλοκαίρι και ότι τα οικονομικά του συλλόγου είναι πολύ συγκεκριμένα. Αυτό που δεν αλλάζει απ' ότι φαίνεται είναι το ότι η ετήσια συμμετοχή του παραμένει από την πρώτη στιγμή σταθερή στα 3 εκ ευρώ και σίγουρα απαιτούνται εξτρά έσοδα για να υποστηρίξουν το μπάτζετ της τάξης των 7-8 εκ ευρώ...

Αυτό που είχε μεγάλο ενδιαφέρον ήταν η παραδοχή του περί της κακής τοποθέτησης των χρημάτων από τις μεταγραφές.Ας μας έλεγε που τα έχει επενδύσει και ας βγάζαμε τα συμπεράσματά μας πριν μας προλάβει με την απάντησή του. Δεν υπονοώ ότι τα έφαγε - για να μην παρεξηγούμαστε. Πραγματικά όμως θα ήθελα να μάθω πως επενδύθηκαν. Με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα χρήματα από τη μεταγραφή Σπυρόπουλου, τα οποία είχε δηλώσει ότι θα πήγαιναν σε έργα ανάπτυξης. Δευτερευόντως με ενδιαφέρουν τα χρήματα από Μάκο και Τζιμπουρ καθώς απ' ότι ξέρουμε ακόμη μας τα χρωστάει η Α.Ε.Κ (μεγάλο μέρος) και υποψιάζομαι ότι δαπανήθηκαν για μεταγραφές που δεν απέδωσαν.

Τουλάχιστον αυτή τη φορά μας καθησύχασε ως προς το θέμα πιθανής αποχώρησής του από τον Πανιώνιο (και τον τρόπο που θα γίνει). Αυτό είναι ένα θέμα ταμπού για όλους και σίγουρα σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, με τις απαντήσεις που είχε δώσει, είχε σπείρει τον πανικό...

br fun_atic είπε...

το πλήρες κείμενο: http://www.sport-fm.gr/article/215037

dimosthenis είπε...

δεν άκουσα τίποτε για γήπεδο, συτό πάει στις καλένδες; τώρα μάλιστα που ο δήμαρχος και οι λοιποί σύμφωνα με τη ζούγκλα θα τραβιούνται στα δικαστήρια. Μήπως πάλι τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να αποδείξουν ότι όλοι αγαπούν τον Πανιώνιο και δουλεύουν για το μεγαλείο του;

br fun_atic είπε...

Δυστυχώς σε πολλούς τομείς της ζωής κάποια πράγματα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Με αυτή τη λογική πράγματι ο Βλάχος είναι πολύ περισσότερο πετυχημένος τη δεδομένη στιγμή από τον Φερέρα, ακόμη κι αν ο Βέλγος έκανε παπάδες στις προπονήσεις και στην οργάνωση.

Η τοποθέτηση του προέδρου με μπέρδεψε λίγο και με έβαλε σε kinky σκέψεις. Είναι σαν να έχεις κάποιον που είναι φανταστικός στα προκαταρκτικά του sex και όταν έρθει η ώρα της δράσης απογοητεύει την παρτενέρ...

Griniaris είπε...

Ναι ο πρόεδρος ήταν ειλικρινής.Δεν μπορώ όμως να κρύψω την απογοήτευσή μου.Ουσιαστικά οριοθέτησε το ταβάνι του Πανιωνίου στην έκτη θέση.Μέχρι εκεί είμαστε κι αν μας βγει η χρονιά με συγκυρίες πάμε για παραπάνω.
Αντίστοιχος μάλλον zamis είναι κι ο προπονητής που ψάχνει.Να δουλέψει με αυτούς που έχει,να μην έχει πολλές απαιτήσεις και να βγάλει παίκτες για πούλημα.Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να τη δεχτούμε...

br fun_atic είπε...

Μα αυτό είναι αλήθεια. Το ΠΟΚ είναι πάνα στην πεντάδα, ανεξάρτητα απόδοσης. Αν είναι ανεβασμένος ο ΠΑΟΚ και ο Άρης έκλεισε η πεντάδα. Είναι λογικό γιατί τα έσοδα και οι οικονομικές τους δυνατότητες είναι τεράστιες.

Όμως αγωνιστικά ο καλός Πανιώνιος απέδειξε ότι δεν υστερεί έναντι κανενός. Θεωρώ ότι η αλλαγή προπονητή θα βοηθήσει. Πιθανότατα να μπορούσε (και να έπρεπε) να γίνει και μία ακόμη μεταγραφή.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Παιδιά, οι Πανουτσοκαρπετόπουλοι χθές, σχολιάζοντας την παραίτηση/απομάκρυνση Φερέτα, άρχισαν κι έκοβε ο ένας- έραβε ο άλλος, πως ο τύπος είχε ψυχολογικά προβλήματα, ήταν περίεργος, εντελώς αχαρακτήριστος, ότι κανένας απ' όσους συνεργάστηκαν μαζί του δέν μπορούσε να πεί κάτι συγκεκριμένο για το χαρακτήρα του, ότι ήταν κλειστός, εσωστρεφής, δέν έκανε φιλίες, γενικά πολύ περίεργος τύπος που μάλιστα δέν υπάρχει κάτι όμοιό του για να τον συγκρίνουν ώστε να μας δώσουν να καταλάβουμε καλύτερα...
Καταλάβατε τώρα τίποτα;

Για νέο προπονητή... καλός ο Άγγελος ρε παιδιά, αλλά πολύ μαύρος... πολύ μουρτζούφλης...
Αλλά, έστω! Ίσως να δούμε το πρώτο χαμόγελό του όταν θα πάρουμε το Κύπελλο.

zamis είπε...

Ναι griniari μου,οk,αλλα οταν εχει επιλεξει απο το Μαιο καποιον που δεν εκανε ποτε bonding με το sexy roaster,δε φταιω εγω κι εσυ..
Αλλα χορτασαμε τακτικη κατα τ'αλλα.
Σταματω εδω γιατι θα τα παρω.

br fun_atic είπε...

Και ο Κάρπετ; Ύμνους του γράφει σήμερα στη sporday. Σε σημείο που απορούσα μήπως και παρακολουθούσα άλλη ομάδα. Είναι μυστήριες και οι εμφανίσεις μας και δεν παίρνω όρκο ότι φέτος παρακολουθώ τον Πανιώνιο.

br fun_atic είπε...

Απορώ πως με τόσο sexy roster κοντεύουμε να πάθουμε ρήξη ορθού από το πολύ ουούι...pizza fan κυριολεκτικά!!!

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Φερέρα ρεε (είδες όταν το ρ είναι δίπλα στο τ)...

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς επειδή δεν έχουμε το μπάτζετ του ΠΑΟΚ και του Άρη πρέπει να δουλέψουμε σε άλλους τομείς για να τους περάσουμε.
Εξάλλου όπως αποδείχτηκε τα τελευταία δύο χρόνια τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία μιας και στην περίπτωση του Πανιωνίου τα περισσότερα πετάχτηκαν στα σκουπίδια.
Ο πρόεδρος δυστυχώς εκτός από χρήματα έχασε και τον ενθουσιασμό του, ίσως για αυτό τον έχασε.
Πρέπει να ξαναγυρίσει από άποψη νοοτροπίας στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του όπου οι αρχές που επικρατούσαν στο σύλλογο μας οδήγησαν σε φιέστες την τελευταία αγωνιστική. Τα δύο τελευταία χρόνια χάθηκε το όραμα και η στρατηγική.
Δυστυχώς για εκείνον και για εμάς δεν υπάρχει διάδοχη λύση. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ή ρήση ουδείς αναντικατάστατος δεν ισχύει σ΄την περίπτωση Τσακίρη.
Το δυστυχώς για εμάς πάει στο ότι φαντάζομαι ότι ο κόσμος δεν θέλει έναν ταλαιπωρημένο ψυχικά άνθρωπο στο τιμόνι της ομάδας.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Καλά zamis, αυτό το sexy roster τού προέδρου έγραψε!
Μπορεί να κάνει bonding τώρα με κανέναν sexy προπονητή;

Ά, και τί άλλο θυμήθηκα τώρα...
Μιά μέρα ο Κάρπετ είπε "τί έμαθα ρε γαμώτο σήμερα και χαλάστηκα... πέθανε ο Μίμης Πλέσσας". Και πρόλαβε και τού έκανε και μιά μίνι νεκρολογία! Βλέπει και πολύ σινεμά το παιδί...
Βέβαια, μετά που κάποιος τού σφύριξε ότι ο Μίμης είναι μιά χαρά, ζήτησε συγγνώμη κ.λ.π.
Γι' αυτό, μή δίνετε και πολύ σημασία...

Griniaris είπε...

Πάντως από ατάκες δεν έχετε παράπονο.Αυτό το sexy ροστερ με έκανε να νιώσω σαν το Σιανίδη(κυριολεκτικά...)που κατεβάζει ομάδα για τα playmates...

zamis είπε...

lost-επεισοδιο 2010- in ιντριγκα ακραιφνη..

zamis είπε...

lol griniari!

br fun_atic είπε...

Το μεγάλο στρατηγικό λάθος του Τσακίρη είναι ότι μονο ξοδεύει χρήματα και δεν έχει έρθει ακόμη σε Παγκόσμιο Συμπόσιο.

Κάτι ο Ευτύχης,κάτι ο ΑΜΑΝΑΜ κάτι η Ακραιφνής, κάτι το μπουκλωτό αγόρι, κάτι ο μέγιστος Λευτέρης και θα βρίσκονταν σε άλλη διάσταση...

Φεύγοντας το ηθικό του θα είναι στα ουράνια!!! Αυτό το εγγυώμαι!!!

Μπορούμε να του κανονίσουμε ένα έκτακτο με κοπή πίτας. Και εννοείται ότι θα κερδίσει και το φλουρί ως άλλος Ανδρέας Παπανδρέου ( ο μακαρίτης με τόσα φλουριά που είχε κερδίσει κυριολεκτικά αγόραζε οικόπεδο)...

Griniaris είπε...

Τώρα που μου το θύμισες,τι θα γίνει με την κοπή πίτας CostiT;Κοντεύει να φτάσει Πάσχα...

amanAM είπε...

Δεν ξέρω εάν θα ήθελα να γνωρίσω τον πρόεδρο προσωπικά, μπορεί να είναι ωραίος τύπος, το πιο πιθανόν να είναι, αλλά... δεν έχω ένα μύριο να βάλω, και όταν ο ένας βάζει τα λεφτά του, και ο άλλος όχι, ο διάλογος δεν μπορεί να είναι επί ίσοις όροις.

Στο κοτέτσι μου είμαι ο κόκορας, αλλά δεν μπορώ να πάω στο κοτέτσι του άλλου να του πω τι νομίζω και τι όχι.
Από τσίπα, θα αναγκαστώ να κάνω την κότα, και δεν μου ταιριάζει τέτοιος ρόλος.

Εάν θα μπορούσε να έρθει σαν Κώστας, σαν ένας απλός άνθρωπος σαν κι εμάς, κι αν εμείς μπορούσαμε να τον δεχτούμε σαν τέτοιον, τότε γιατί όχι? Καλώς να ορίσει σε κάποια μάζωξη.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό του. Πρέπει κι εμείς να μπορούμε να είμαστε ο πραγματικοί μας εαυτοί. Όχι σαν κάτι παντρεμένους, που λένε διάφορα, αλλά όταν είναι παρούσα η γυναίκα τους, αλλάζουν ρόλο...

br fun_atic είπε...

Και είναι ανάγκη να κόψουμε βασιλόπιτα; Με τα χάλια που έχουμε είναι προτιμότερο να κόψουμε Φανουρόπιτα που δεν έχει και χρονικό περιορισμό.Μπας και μας φανερώσει ο Άγιος καμιά νίκη... Βογκήξαμε 50 μέρες τώρα...

amanAM είπε...

Για να γίνω πιο κατανοητός, πιστεύω πως όλοιμας, παίζουμε κάποιους ρόλους στην ζωή μας. Και οι άλλοι, μας αντιμετωπίζουν με βάση τον ρόλο μας αυτόν.

Κάντε ένα απλό πείραμα: Να πάτε στο σουβλατζήδικο της γειτονιάς, να παραγγείλετε 20 σουβλάκια, ντυμένοι σαν λέτσοι. Επαναλάβετε μετά από μερικές ημέρες, ντυμένοι κουστουμάτοι, και ζητήστε μονάχα ένα σουβλάκι.

Ο σουβλατζής την δεύτερη φορά, θα ειναι με το σας και με το σεις, ενώ την πρώτη, παρόλη την παραγγελία, θα σας αντιμετωπίσει σχεδόν με το ρε.

Εμείς όλοι, όταν θα έχουμε κοντά μας τον Τσακίρη, σε ποιά φάση σουβλατζή θα είμαστε? Στην πρώτη ή στην δεύτερη?

Εάν μπορούμε να δεχτούμε τον κάθε Τσακίρη, σαν έναν από εμάς, τότε... κι αυτός θα περάσει καλά μαζί μας, το εγγυώμαι κι εγώ. Αλλιώς, όλα θα είναι απλώς μια ψεύτικη εικόνα.

br fun_atic είπε...

@ΑΜΑΝ
Αυτό εννοείται.Το νόημα δεν θα ήταν να του κάνουμε υποδείξεις ή παράπονα.

Η χρησιμότητα της παρουσίας του σε ένα παγκόσμιο θα ήταν να δει πως υπάρχουν ακόμη αγνοί φίλαθλοι που υποστηρίζουν και αγαπούν την ομάδα ακόμη και στα δύσκολα και πως οι οικονομικές θυσίες που κάνει για την ομάδα δεν καταλήγουν σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Να δει και άλλη μία μερίδα φιλάθλων του Πανιωνίου.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα άνθρωπο που έχει μόνο υποχρεώσεις και μόνο πληρώνει να διασκεδάσει ανάμεσα σε συνΠανιώνιους. Προσωπικά δεν θα τον ρωτούσα ΤΙΠΟΤΑ για την ομάδα.Και δεν με ενδιαφέρει να μάθω βέβαια...

Κανείς μας πιστεύω ότι δεν έχει διάθεση να αρχίσει κολλητιλίκια με τον Πρόεδρο. Μια όμως που ο Πανιώνιος δεν είναι πολυεθνική αλλά οικογένεια είναι καλό να δώσεις έναν τόνο αισιοδοξίας στον αδελφό Πανιώνιο Κωνσταντίνο.

br fun_atic είπε...

@ΑΜΑΝ
Έχεις έρθει σε αρκετά παγκόσμια. Σε ενδιέφερε πραγματικά να μάθεις λεπτομέρειες για τον διπλανό σου;

Μήπως στα τραπέζια αυτά δεν είναι ο καθένας εκπρόσωπος και μιας εντελώς διαφορετικής τάξης; Ποιος ασχολήθηκε;

Εμένα προσωπικά δεν με "κομπλεξάρει" η παρουσία ενός πλούσιου ή ισχυρού προσώπου στο τραπέζι. Αρκεί να είναι ευχάριστος.

Κατά τα λοιπά ζω αρκετά καλά με τα χρήματα που μου χρειάζονται και υπό αυτή τη λογική μπορεί και να είμαι πλουσιότερος ή ισχυρότερος από πολλούς άλλους που μπορεί να διαθέτουν λογαριασμούς με πολλά μηδενικά.

Από το λίγο που τον είδα πάντως δε νομίζω ότι έχει το στυλάκι: Κοίτα ποιος είμαι. Εφοπλιστής και πρόεδρος. Καμία σχέση. Δείχνει καλό και προσγειωμένο παιδί.

Griniaris είπε...

Άσε ρε br τα σάπια...Εδώ μάθαμε ότι στο τελευταίο συμπόσιο έδιωξες τον προπονητή και κανόνιζες άλλον πίσω από την πλάτη μου...Και τώρα λες ότι δεν θέλεις κολλητιλίκια;

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Φίλε br fun, λές για μάς, αλλά κι εσύ είσαι σκέτο περιβόλι! Εγγυημένη η τόνωση τού προέδρου, εάν και εφ' όσον παρευρεθεί.
Αναλαμβάνω τη Φανουρόπιτα!

br fun_atic είπε...

Η αλήθεια είναι ότι κανονίζω πολλά θέματα και μετά ή τηλεφωνώ στον Κωνσταντίνο για να τον πληροφορήσω (για τον φόβο των Ιουδέων, μήπως και τον ρωτήσει κανένας δημοσιογράφος και δεν ξέρει)ή τα μαθαίνει απευθείας από τις εφημερίδες.

Θέλω να τονίσω επίσης ότι στο επόμενο συμπόσιο θα κάνει το παρεάκι ρεφενέ με στόχο κανά δυο εκατομμύρια γιούρο για να ενισχύσουμε τον φίλο μας. Δεκτές επιταγές τραπέζης και όχι πελατείας. Μην ξεφτιλιστούμε στον κολλητό...

amanAM είπε...

Υπό αυτό το πρίσμα, εγώ είμαι μέσα...

cdu είπε...

Να πώ την αμαρτία μου, κάθε φορά που δαβάζω συνέντευξη του προέδρου μένω με ένα «τι λέει τώρα, τα θέλει ή του ξεφεύγουν;». Τι ακριβώς είδε στον προπονητή να τον αποκαλεί από τους καλύτερους που πέρασαν από την ομάδα; Ποιά ήταν η μαεστρία στην τακτική; Μετά, οι τοποθετήσεις του μου αφήνουν περισσότερες ερωτήσεις. Παίρνει την υπευθυνότητα απάνω του χωρίς λεπτομέρειες. Ας πούμε ποιά είναι η ευθύνη του για το σχεδιασμό της ομάδας, ή για τις συγκεκριμένες επιλογές στις μεταγραφές, με δεδομένο φυσικά το περιοριμένο μπάτζετ;
Αφού δεν μπορεί να ασχολείται καθημερινά με την ομάδα, ποιές είναι οι ευθύνες του στην επιλογή των προσώπων που το κάνουν; Μήπως αυτή θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα ίσως και πάνω από τον προπονητή;
Λέει όμως και πικρές αλήθειες. Ας πούμε ουσιαστικά αναγνωρίζει ότι οι πέμπτες θέσεις ήταν και συγκυριακές με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη τότε σε κρίση, κάτι που και εγώ πιστεύω.
Με όλα του τα στραβά χαίρομαι πάντως που είναι αυτός ο πρόεδρος και όχι οι ανυπόληπτοι που βλέπω αλλού και κατα καιρούς είχαμε στον Πανιώνιο.
Ελπίζω να ασχοληθεί λίγο περισσότερο να νοικοκυρέψει την διοίκηση και την ομάδα πριν ξαναγυρίσει πίσω στην ιδιωτική του ζωή.
Και να μπούν οι προτεραιότητες σωστά. Όπως έγραψε και ο AmanAM (I love you back baby) στο μπλογκ του, δεν έχουμε την πολυτέλεια να καταναλωνόμαστε σε ανούσιες (για μένα) πολεμικές ανακοινώσεις για το ποιός είναι πιο πρόσφυγας αντί να διαχειριζόναστε την κατάσταση με τη μπουνιά του Εστογιάνοφ.

zamis είπε...

Ενταξει,τα εσοδα του Αρη σε σχεση με μας ειναι μεγαλυτερα.Αλλα και το δικο μας budget σε σχεση με το 2006-7 ειναι μεγαλυτερο(και με το 2007-8).
Να καταλαβω την περυσινη χρονια ως μεταβατικη με τα μπαχαλα που εγιναν ναι.Τη φετινη ομως οχι.
Για μενα τα πραγματα ειναι απλα και λιγο εχουν να κανουν με το αν τοτε ''δεν υπηρχε''μπαοκ.Διοτι τα δυο τελευταια χρονια απλα δεν υπαρχουμε εμεις.
Διοτι ειτε δεν εχουμε προπονητη ειτε εχουμε λαθος προπονητη.
Ενω τοτε ειχαμε.Με ολα τα μειον του αλλα ειχαμε.Και δεν ειχαμε το μυαλο μας σε υπερβασεις και κουραφεξαλα.
Ας βρουμε λοιπον προπονητη με α@@@@@α και ας ξεκουραστει κι ο προεδρος για κανα χρονο.
Και ανταγωνιστικοι θα γινουμε και μπαλιτσα θα βλεπουμε και δε θα ακουμε σοφιστειες.

Katrinos είπε...

O Ίβιτς (senior) εκτός απο το να αμολάει παιδιά στη Πετρουλάκη, τι άλλο κάνει?

Περιπτωσάρα για Τεχνικός Δ/ντής.....αρκεί να μπορούσε να συνεργασθεί με το προπονητή.
Ένας Ιβιτς + καλός προπονητής, επιτρέπει στο Τσακ να το δεί πολύ πιό επιτελικά και να ανατρέψει το 80%-20% που γκρινιάζει τώρα.

br fun_atic είπε...

ο Τσακίρης είναι η χαρά του δημοσιογράφου. Του κάνουν μία ερώτηση και μιλάει ένα πεντάλεπτο. Και ειλικρινής είναι και χειρίζεται καλά τον λόγο, όμως είναι γεγονός ότι κάθε φορές μας αφήνει με απίστευτα ερωτηματικά. Τέσπα.

Να μην ξεχνάμε ότι οι μεγάλες ομάδες σπρώχνουν τις μικρότερες. Άλλο είναι το σημερινό μπάτζετ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και άλλο πριν από δύο χρόνια. Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πριν από δύο χρόνια δεν υπήρχαν και τόσες πολλές ανταγωνιστικές ομάδες που μπορούν να κάνουν ζημιά στον οποιονδήποτε. Τις χρονιές που βγήκαμε ευρώπη καλός ήταν μόνο ο Αστέρας. Ήταν πιο εύκολο να ξεχωρίσεις.

Επειδή όμως οαγαπητός κατά τα άλλα πρόεδρος ισοπέδωσε λίγο την παρουσία Λίνεν, θα ήθελα να του πω ότι μπορεί να θεωρεί ότι δεν μπορεί να προσφέρει άλλα, όμως επί των ημερών τυ κερδίσαμε Ολυμπιακό στο τηγάνι (φιλικό), Παναθηναϊκό στη Ν. Σμύρνη, Α.Ε.Κ στο Ο.Α.Κ.Α, είχαμε το sold out και πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη. Δεν μου φαίνεται και πολύ ξεπερασμένος ο Εβάλδιος...

zamis είπε...

Εδω δεν μπορει να αποφασισει αν θελει προπονητη-αρχοντα η προπονητη υπο επιτηρηση,Jon.
Βαλε κι ενα Ιβιτς εκει μεσα να σου πω τι θα γινει εντος ολιγου..(δε διαφωνω μαζι σου αλλα καταλαβαινεις τι εννοω).
Δυστυχως,τα κριτηρια επιλογων μετα το λαχειο Λινεν(και οχι μονο στο θεμα προπονητη φυσικα) δειχνουν να ειναι απο θολα εως παρειστικα.

Katrinos είπε...

@ zamis
Φίλε μου , η λέξη κλειδί είναι μάλον το'λαχείο' δηλαδή κατα τη δική μου ερμηνεία πήραμε προπονητάρα απο καθαρή τύχη και όχι βάση σχεδιασμού, ξεκάθαρων στόχων και επαφών. ίσως εκεί είναι το πρόβλημα στις παρέες και στη καλή καρδιά του Τσακ. Είναι άλλο πράγμα να συμπαθείς κάποιον και άλλο να τον έχεις ως υπάλληλο και να κάνει τη δουλειά.

Τεσπά , έχεις δίκιο στο ότι με τη παρούσα κατάσταση σίγουρα ένας Ίβιτς δεν χωράει, εδώ πρέπει πρώτα απ'όλα να καταλάβει και ο Τσακ τι ακριβώς θέλει και μετά να πάρει αποφάσεις.

zamis είπε...

ρε συ Jon,και τα λαθη δεχομαι(για οποιοδηποτε δουλευει και προσπαθει)και οτι αλλιως τα σχεδιαζεις κι αλλιως σου ερχονται κλπ κλπ.
Ξερεις τι μου τη βαραει?
Η διαστρεβλωση του παρελθοντος(λες κι εμεις ζουμε σ'αλλη χωρα),η ανακολουθια και η συνεχης''ερμηνεια''των τεκταινομενων κατα πως μας συμφερει..

amanAM είπε...

Πες ότι είσαι ο Τσακίρης, ποιόν να εμπιστευτείς να ακούσεις?

Όταν οι περισσότεροι τριγύρω σου είναι για να σε εκμεταλλευτούν, πιθανόν να παίρνουν μίζα από αυτά που σου προτείνουν, αποσκοπούν στο να πάρουν τον μισθό τους κλπ, το πιο πιθανόν θα λένε αυτά που είναι εύπεπτα για εσένα, για να συνεχίσουν να σε αρμέγουν, ποιόν να εμπιστευτείς?

zamis είπε...

Σημειωνω καποια μονο σημεια της συνεντευξης.

''Θεωρούσα ότι η ομάδα χρειαζόταν έμφαση στην τακτική και τα κατάφερε''(χωρις σχολιο-ταυτοχρονα δε,δηλωνει οτι δεν ξερει το αντικειμενο)

''Δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε.''(ενω την ανοιξη που εψαξε προσεκτικα την επιλογη του ειχε εντυπωσιαστει)

''Οι ποδοσφαιριστές θα δουν ένα dvd με τα τελευταία παιχνίδι της ομάδας. Αυτό είναι κάτι που έφερε ο Εμίλιο και δείχνει ότι έχει αφήσει πράγματα στον Πανιώνιο.''(τι να πεις)

'' Αν δει κανείς το παιχνίδι του Πανιωνίου στην Ξάνθη και δει το και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα διαπιστώσει ότι δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε''(ok)

''Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μία βελτίωση φέτος στo να παράγουμε και να φέρνουμε παίκτες στον Πανιώνιο. Πέρυσι, υπήρχαν μόνο ο Μανιάτης και ο Εστογιανόφ που είχαν μεταπωλητική αξία.''(ειναι γνωστο οτι επι Λινεν δεν υπηρχε τιποτα..)

Για να μην επαναλαμβανομαι.Φοβαμαι οτι αν ο Φερερα δεν παραιτειτο,ακομα μ'αυτον θαμασταν.
Το πως διοικησε μετα την αποπομπη Λινεν,το πως φυγανε παικτες το καλοκαιρι,το πως ηρθανε(χωρις εγκριση προπονητη)αλλοι,το πως χειριστηκε το θεμα Ρεκομπα,το πως εγινε ελλιπης και ανισορροπος σχεδιασμος,το πως ο Φεραρι εκανε συνθεσεις κατοπιν λαικης απαιτησης(πλην Ομο αλλα εδω εχουμε Θωμα),το οτι δεν υπηρχε καμια πειθαρχια τωρα που τα αποδυτηρια ηταν αγαπημενα(..) δεν αναφερονται πουθενα και ποτε.
Κατα τ'αλλα δεν του εκανε ο Γερμανος..ελεος!
Αυτα,και χωρις ουτε λεπτο να αμφισβητω τις προθεσεις του(και εχω πληρη αντιληψη που μπορει να ειμασταν χωρις αυτον),ονομαζονται για μενα επιλεκτικες μνημες και κρισεις.
Ανεξαρτητα απο εμπιστοσυνες και λαμογιες AmanAM μου,ετσι δεν παμε πουθενα.
Μακαρι,εστω και κατοπιν λαχειοφορου αγορας,να ερθει ενας προπονητης που θαχει αποψη και οραμα και να τον αφησουν να δουλεψει.Μονο σε αυτο μπορω να ελπιζω.

br fun_atic είπε...

Γιατί ενδιαφέρεται κανείς αν η ομάδα δέχεται εύκολα γκολ σε περίοδο που σκοράρει με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα και ευκολία; Να ξέρουμε τι θέλουμε. Αυτό είναι το Γερμανικό ποδόσφαιρο.
Προσωπικά, ακόμη κι όταν χάναμε επί Λίνεν είχα τη βεβαιότητα ότι σίγουρα θα ισοφαρίσουμε και ίσως πετύχουμε και περισσότερα τέρματα. Από τότε δεν έχω αισθανθεί έτσι...

Και επειδή ο πρόεδρος είχε πει ότι με Τζιμπουρ και Χούτο γίνονταν κι εκείνος προπονητής, θα ήθελα να του θυμίσω ότι ο Μπάγεβιτς είναι κορυφαίος πορπονητής αλλά δεν μπόρεσε να κάνει καλά τον Ρεφίκ. Αν είχε και τον Χούτο θα είχε αυτοκτονήσει. Αν σε αυτά του προσέθετες Ρεκόμπα και Εστογιάνωφ θα οδηγούνταν στην παράνοια.

vassilis είπε...

Αντωνη με το ρήμα αρμέγουν έγραψες.

Griniaris είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=6Z22cwMw2Qw

Με πολλή πολλή αγάπη...

zamis είπε...

επισης..

http://www.youtube.com/watch?v=Z51ZhNiH5uM&feature=related

br fun_atic είπε...

επίσης...
http://www.youtube.com/watch?v=f3oZVpWTkb0

br fun_atic είπε...

Κάτι μου λέει ότι αυτό θα γίνει ο εθνικός ύμνος των μπλογκ. Είναι χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις. Συνιστάται ανεπιφύλακτα!!!

http://www.youtube.com/watch?v=LeAS39JD-4c&feature=related

zamis είπε...

http://www.gazzetta.gr/all-star-bloggers/bosko-balaban/item/67254-όλα-για-τη-νίκη-με-ολυμπιακό

υ.γ.1 χαιρομαι που ολοι ελπιζουμε το ιδιο πραγμα.

υ.γ.2 τον αγωνα με τον Αστερα τον ειδε σε dvd?

br fun_atic είπε...

Ασφαλώς...Πλάνα του Πανιωνίου με σχόλια του προπονητή (DIRECTORS CUT) είναι γνωστό ότι παίζει η Ολυμπιακή.

br fun_atic είπε...

To παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο και αφορούσε τον Ολυμπιακό. Μπορεί να είναι χρήσιμο και γιά εμάς. Αναφέρει τα ονόματα 50 προπονητών που ήταν ελεύθεροι τότε. Προσωπικά από όλους αυτούτς θα πρότεινα τον Μαλεζάνι γιατί έχει όλα τα στοιχεία που ψάχνουμε

http://www.sport24.gr/html/ent/630/ent.315630.asp

General Tanz είπε...

Κυρκος.

Για οσους δεν θυμουνται, να τις θυμησω εγω τις πιστολιες.

http://www.youtube.com/watch?v=oq9QFAGDFTw

Μας ειχε παιξει βεβαια και στο 2-1 με τον βαζελο(με τα 2 πεναλτυ του Χουτου)αλλα μετα τα οργια στο Καραισκακη εχασα πασαν ιδεα.
Σφυριξε και ενα ματς στην Νεα Σμυρνη περυσι, με τις Σερρες ομως πεσμενες(2-0)

Νομιζω θα παμε γι'αλλα μαλλον απο το α ημ.

Μακαρι να κανω λαθος.

Thanos Topouzis είπε...

Kai o Ferer einai kalos. Kserw to onoma tou moiazei me tou tews kai prokalei mnhmes... alla h aek ekeino ton kairo epaize ena poly stivaro 4-5-1.

IWN1998 είπε...

O Φερέρ είναι συνταξιούχος... Αν θέλαμε Ισπανό είναι ελεύθερος ο Μουνιόθ που είχε δείξει κάποια πράγματα στον ΠΑΟ και είναι νεότερος. Αλλά όλοι αυτοί ...στοιχίζουν...ο Άκης είναι δωρεάν και αν του κάτσει και καμμιά ισοπαλία με ΟΣΦΠ...τότε ουδέν μονιμότερο του προσωρινού...
Απ' αυτούς πάντως που διαδίδονται, ο Σκάζνι νομίζω είναι πολύ καλός.

br fun_atic είπε...

ποιο να ειναι αραγε το κασε του griniaris?

IWN1998 είπε...

Ο Griniaris δεν δουλεύει για τον Πανιώνιο για χρήματα...Του φτάνει η χαρά της προσφοράς και η δόξα.

Griniaris είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΛΕΦΤΑ.ΤΟ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΙΖΕΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ.

Katrinos είπε...

Στο μεταξύ Γιάννης Σίμωσης βραβευθηκε ως ο ανερχόμενος ποδοσφαιριστής του 2009 στα Βραβεία του περιοδικού Mini Football News. Το βραβείο δόθηκε από τον πρόεδρο του Πανιωνίου Κωνσταντίνο Τσακίρη. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκε και η Ακαδημία του Πανιωνίου για την προσφορά της στις Ελληνικές ποδοσφαιρικές υποδομές.
http://www.sport24.gr/html/ent/742/ent.340742.asp

Μάταιο, αλλά θα το θέσω. Πήραμε το Μπουβάλ (καλώς) για να δώσει λύσεις και ανάσες στην επίθεση. Το πιτσιρικά που είμαι βέβαιος ότι το έχει γιατί τον καίμε? Έχει πολύ καλές τοποθετήσεις , τσαμπουκά κλπ, το μόνο που του μένει είναι να πάρει χλμ στα πόδια του. Μπορώ να θυμηθώ ένα τσουβάλι ματς που θα μπορούσε να μπεί.

@Aman - περί μίζας
Kάποτε σε ένα πρωην αφεντικό μου που θεωρώ τεράστια γάτα, ανέφεραν ότι ένας βοηθός του , έπαιρνε μίζες. Αυτός το μόνο που απάντησε ήταν 'το ξέρω' και συνέχισε ατάραχος να τρώει.Όταν τον ρώτησαν γιατί τον κρατάει απάντησε ως εξής 'διότι κάνει καλά τη δουλειά του, κονομάω όσα έχω υπολογίσει και στο κάτω κάτω ξέροντας ότι τρώει και πόσα, έχω τον έλεγχο της κατάστασης και όταν χρειασθεί να χωρίσουμε τα τσανάκια μας θα τον έχω στο χέρι'.
Προσωπικά και επαγγελματικά είμαι εναντίον της μίζας και της πάσης φύσεως κλεψιάς, αλλά το να μη κάνεις τίποτα επειδή έχεις σύνδρομο καταδίωξης (ή μίζας) και αυτό δεν οδηγεί πουθενά.
Το πρόβλημα με εμάς είναι ότι δεν έχει γίνει η δουλειά σωστά, με η χωρίς μίζες. Άρα ο Τσακ θα πρέπει να μετρήσει τα αποτελέσματα όλου του team και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα , όποια και αν είναι αυτά. Το πρώτο βήμα είναι να γίνει η δουλειά σωστά (αποτέλεσμα και κόστος) και μετά να αρχίσει να ψάχνει εαν κάποιος παίρνει μίζες. Και εαν βγούμε Ευρώπη, πάρουμε κύπελο, βγούν και 5-6 παίκτες , στο κόστος που έχει ορίσει ο Τσακ, ας έχουν πάρει μερικοί μίζα, χαλάλι τους.
BTW, η ιστορία επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλο εύρος κουβέντας. Ας τακτοποιήσουμε τα χάλια μας και πολύ θα ήθελα σε επόμενο παγκόσμιο να το συζητήσουμε.

Costix είπε...

Τελικα, φετος απο ολη την ποδοσφαιρικη χρονια, αυτο που μεχρι στγμης βγηκε να αξιζει πραγματικα ειναι τα παγκοσμια.

Τωρα αν παρουμε και το κυπελακι, θεωρω οτι το 2010 θα ειναι τρομακτικα πολυ γεματο.

ομως εγω, ειμαι ευχαριστημενος και ετσι, δλδ που γνωρισα καμμια δεκαπενταρια υπεροχες πανιωνιες φατσες.

οπως ειπε και ο τσακ, πανιωνιος ισον τροπος ζωης, αρα ρηλαξ.

i have told you before babies,
it's only rock and roll and i like it,
yes i do !!!!

Costix είπε...

Μου κανει τρομερη εντυπωση αυτη η ιστορια με το σκανδαλο του πανιωνιου σε σχεση με τον δημο νεας σμυρνης, που συμπτωματικα βγαινει στη φορα ακριβως πριν απο το παιχνιδι με τον γαυρο.

δεν υπονοω τιποτα, αλλα εσας δεν σας κανει εντυπωση. τοσο ξαφνικα, χωρις να εχει παρει κανεις χαμπαρι ??

αληθεια, εχει κανεις ακουσει ξανα γι' αυτη την υποθεση ??? εγω προσωπικα, πρωτη φορα το ακουω.

amanAM είπε...

Jon, πιστεύεις δηλαδή πως εάν ας πούμε δεχτούμε τις μίζες σαν αποδεκτή κατάσταση, εάν ο Πανιώνιος βρεθεί στην γ εθνική, οι μιζολήπτες δεν θα συνεχίσουν να παίρνουν μίζες?

Griniaris είπε...

@AmanAm
Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα που πιστεύω θίγει ο Jon.Καλή εκμετάλλευση της μίζας ώστε να μη φτάσουμε ποτέ σε τέτοιο σημείο.Δεν θα εξετάσουμε το ηθικό μέρος,μίζες υπάρχουν και θα υπάρχουν.Αρκεί να κάνουμε τη δουλειά μας και να μην πηγαίνουν στον αέρα.Παράδειγμα,όταν δίνεις το κατιτίς σε δυο-τρεις μάνατζερ είναι λογικό να σε προτιμούν πρώτο σε καλές περιπτώσεις παικτών.Άλλο είναι να έχεις ένα στέλεχος που δρα αποκλειστικά με σκοπό τη μίζα και άλλο να δρα με σκοπό το όφελος της εταιρίας άσχετα αν στο τέλος περισσεύει κάτι και γι αυτόν...

@CostisT
εκείνο που μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι που βγαίνει τώρα μετά από δέκα χρόνια και δεν είναι η πρώτη φορά.Θυμήσου πριν λίγο καιρό το θέμα με τις συνεντεύξεις εκείνων των απίθανων για στημένα παιχνίδια...

br fun_atic είπε...

Για να τα βάλουμε σε μια σειρά. Οι κατηγορίες είναι εξαιρετικά βαριές, ιδίως για ανθρώπους που κατέχουν πολιτικά αξιώματα.Να μην ξεχνάμε όμως ότι ακόμη δεν έχει καταδικαστεί κανένας, συνεπώς θεωρούνται όλοι τους αθώοι.Ας δούμε τα καίρια σημεία.

Πρόκειται για πλαστογραφία μετά χρήσεως, για κακουργηματική απάτη και όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα ένα νόμο του 1950 περί καταχραστών του δημοσίου.

Μιλάμε για πρόταση του εισαγγελέα. Θα ακολουθήσει η διαδικασία στα δικαστικά συμβούλια που ίσως πάρει χρόνο. Εκείνα θα αποφασίσουν ποιος παραπέμπεται και για ποιες πράξεις.

Επειδή μιλάμε για πλαστογραφία μετά χρήσεως πρέπει να αποδειχθεί ο πλαστογράφος. Πρώτη δυσκολία.Εκεί βέβαια μπορεί να υπάρχουν φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί και αυτό ίσως περιπλέξει τα πράγματα. Για παράδειγμα θα δυσκολευτώ να πιστέψω ότι για παράδειγμα πολιτικό πρόσωπο είχε πάρει την καρφίτσα και τρύπαγε τα τιμολόγια...

Επειδή μιλάμε για πλαστογραφία μετά χρήσεως πρέπει να αποδειχθεί ότι αυτός ο οποίος χρησιμοποίησε το έγγραφο ήξερε την πλαστότητά του (αν είναι και ο πλαστογράφος ακόμη χειρότερα) και το χρησιμοποίησε με σκοπό να παραπλανήσει. Εδώ θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος...

Και μετά πάμε στο σημείο κλειδί. Το δημοσίευμα αναφέρεται στη συνολική ζημία που υπέστη ο Πανιώνιος και το Δημόσιο. Σε ποιο ποσό όμως ζημίωσε ο κάθε ένας από αυτούς που θα καταδικαστούν (αν καταδικαστούν); Το όριο της πλημμεληματικής από την κακουργηματική απάτη είναι χρηματικό. Αν λοιπόν κάποιοι έστω αποδεχόμενοι ότι προξένησαν χρηματική ζημία καταφέρουν να αποδείξουν ότι το ύψος της βρίσκεται κάτω από αυτό το όριο, τότε αμέσως η απάτη μετατρέπεται σε πλημμέλημα, συνεπώς παραγράφηκε από χρόνια...

Το να δίνεις δωράκια σε μάνατζερ δεν είναι μίζα. Είναι εξυπνάδα...Το θέμα είναι άλλο. Υπάρχουν μάνατζερ που να σχετίζονται με τον Πανιώνιο; Παράδειγμα ο Θοδωρής Ζιάκας. Πρώην παίκτης του Πανιωνίου, νυν μάνατζερ με καλά δείγματα γραφής στον Εθνικό Αστέρα. Εννοείται ότι αν συνεργαστεί με τον Πανιώνιο μετά το κείμενό μου θέλω μίζα... Θέλω να πω ότι σίγουρα θα υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι μπορεί και να βλέπουν τον Πανιώνιο με άλλο μάτι. Πρέπει να προσελκύσουμε κάθε δύναμη που σχετίζεται με τον Πανιώνιο. Ιδίως μάνατζερ κ.λ.π αφού αποδεδειγμένα το σκάουτιγκ μας τα τελευταία χρόνια δεν είναι αντάξιο του παρελθόντος.

IWN1998 είπε...

Η υπόθεση νομίζω είναι του ύψους του 1.5 εκατ. ευρώ για την ΠΑΕ Πανιώνιος και γύρω στα 150.000 για το Δήμο.
Η υπόθεση σέρνεται εδώ και χρόνια και συνήθως φουντώνει σε χρονιές ... που πάμε για Δημοτικές εκλογές. Αυτή την εντύπωση έχω.
Υπάρχουν και άλλες ενδείξεις που συνηγορούν σε κάτι τέτοιο, αλλά δεν δικαιούμαι από ενδείξεις ν' αμφισβητώ την τιμιότητα κανενός και την ανεξάρτητη και ακέραιη λειτουργία της δικαιοσύνης.

Ας δουμε που θα καταλήξει. Δυστυχώς ο Πανιώνιος είχε και στο παρελθόν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που για να τον βοηθήσουν υπέπεσαν σε παρατυπίες. Εδώ όμως μιλάμε για χρήση του Πανιωνίου, του Δήμου και της συσχέτισής τους για προσωπικό όφελος. Και αυτό είναι βαρειά κατηγορία, ιδίως για πολλούς απ' αυτούς τους ανθρώπους, που μια ζωή φαίνονταν ν' αγωνίζονται για τον Πανιώνιο.
Ως τώρα αυτό που εφέρετο ήταν ότι υπήρχαν παρατυπίες στη διοίκηση της ΠΑΕ Πανιώνιος που ζημίωσαν το Δήμο. Τώρα η ειδοποιός διαφορά είναι ότι φέρεται να υπήρξαν παρανομίες που ζημίωσαν και την ΠΑΕ Πανιώνιος και το Δήμο προς όφελος των προσώπων που φαίνεται ότι άσκησαν τη διαχείριση (πλην κάποιων...). Η υπόθεση νομίζω έχει αλλάξει κατεύθυνση και ίσως και αυτό είναι σημαντικό να το δει κάποιος, με ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να σημαίνει.