Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Η συνέντευξη του Κώστα Ανδριόλα στη σελίδα της wind


«Η θέση του τερματοφύλακα είναι η πιο δύσκολη στο γήπεδο. Το κάθε λάθος κοστίζει σε όλη την ομάδα. Νιώθω ικανοποιημένος από την προσφορά μου στα τελευταία παιχνίδια αλλά πιστεύω πως έχω ακόμη να δώσω περισσότερα πράγματα. Είμαστε μέσα στους στόχους μας σε πρωτάθλημα και κύπελλο αλλά γνωρίζουμε πως τίποτε δεν θα είναι εύκολο στη συνέχεια..»
Ο 25χρονος τερματοφύλακας του Πανιωνίου μιλάει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για την παρουσία κάτω από τα γκολ πόστ της ομάδας του στις τελευταίες αγωνιστικές νιώθοντας δικαιωμένος για την υπομονή του αλλά και ικανοποιημένος από την απόδοσή του.
Εκτιμάει πως ο ρόλος του τερματοφύλακα σε μια ομάδα είναι ο πιο δύσκολος και απαιτητικός καθώς δεν επιτρέπονται τα λάθη. Ο ίδιος κάνει μεγάλη προσπάθεια να βελτιώνει τις επιδόσεις του ενώ αναφορικά με την παρουσία του στον Πανιώνιο θέλει να δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό.
Θεωρεί πως η ομάδα της Νέας Σμύρνης μπορεί να κερδίσει ακόμα περισσότερα πράγματα στη φετινή σεζόν καθώς είναι μέσα στους στόχους της σε πρωτάθλημα και κύπελλο δίχως βέβαια να είναι εύκολη η συνέχεια.


** Κώστα, ποια είναι τα σημαντικότερα συναισθήματά σου ως ο βασικός υπερασπιστής της εστίας του Πανιωνίου;

« Μέχρι στιγμής είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τα όσα έχω δώσει στην ομάδα μου μετά τις τελευταίες αγωνιστικές όπου κλήθηκα να αγωνιστώ. Είναι σημαντικό για έναν τερματοφύλακα να μπορεί να δώσει αυτό που αισθάνεται πως έχει για την ομάδα του. Οι συμμετοχές είναι αυτές που βοηθάνε να αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να έχει διάρκεια στην καλή απόδοση. Καλές είναι οι προπονήσεις, όμως οι επίσημοι αγώνες είναι αυτό που θέλει περισσότερο ο κάθε γκολκίπερ. Είναι λογικό να έχεις κάποιο άγχος όταν αρχίζεις ως ο βασικός στην ομάδα και ειδικά όταν δεν έχεις και τόσες συμμετοχές. Όμως με την πάροδο του χρόνου όλα αυτά ξεπεράστηκαν, πιστεύω, με τον καλύτερο τρόπο. Η θέση του τερματοφύλακα είναι η πιο δύσκολη μέσα στο γήπεδο καθώς είσαι αναγκασμένος να παραμένεις σε πλήρη αυτοσυγκέντρωση και στα 90 λεπτά του κάθε παιχνιδιού. Από τη φύση της αυτή η θέση έχει περισσότερο άγχος καθώς το λάθος δεν μπορεί να συγχωρεθεί! Είσαι ο τελευταίος παίκτης, στη διάταξη της ομάδας,  ενώ στις υπόλοιπες θέσεις του γηπέδου όλα τα λάθη μπορεί να διορθωθούν και ίσως να καλυφθούν με μια άλλη ενέργεια σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Περίμενα με υπομονή και σκληρή δουλειά να έρθει η ευκαιρία για να προσφέρω και νομίζω πως σε γενικές γραμμές τα πάω καλά..»
** Πέραν της δικιάς σου προσπάθεια, πως κρίνεις την ως τώρα πορεία του Πανιωνίου και πως βλέπεις την προοπτική της ομάδας για τη συνέχεια;

«Εάν λέγαμε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος πως θα είχαμε τόσους βαθμούς περίπου στα μισά της σεζόν με ανοιχτό το ενδεχόμενο διάκρισης στο κύπελλο, θα έπρεπε κανονικά να νιώθουμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Όμως μετά από ένα καλό και νικηφόρο σερί ακολούθησαν κάποια αποτελέσματα που μας άφησαν στεναχωρημένους σε γενικές γραμμές καθώς στην αίσθησή μας είναι πως μπορούμε να νικήσουμε όλες τις ομάδες και να πάμε ακόμα καλύτερα. Όμως το ότι έγινε στις τελευταίες αγωνιστικές δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, εκτός από το να βελτιώσουμε τις εμφανίσεις μας και να πάρουμε αυτό που πραγματικά μπορούμε σε κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα. Με ακόμη πιο σκληρή δουλειά, ομαδικό πνεύμα και αυτοσυγκέντρωση θα κληθούμε να κάνουμε ακόμη πιο καλή την βαθμολογική θέση στη Σούπερ Λίγκα ενώ στο θεσμό του κυπέλλου είμαστε σε μια φάση όπου μπορούμε να αισιοδοξούμε δίχως βέβαια αυτό να σημαίνει κάτι παραπάνω μέχρι να ξεκινήσει η επόμενη φάση..»
** Έχετε μπροστά σας δύο παιχνίδια με Λεβαδειακό και Θρασύβουλο σε πρωτάθλημα και κύπελλο αντίστοιχα. Είναι μια ευκαιρία για εσάς στις επόμενες μέρες να αυξήσετε την προοπτική της φετινής επιτυχημένης πορείας;

«Ο Πανιώνιος είναι μια πολύ μεγάλη και ιστορική ομάδα. Χρέος όλων μας είναι να προσπαθούμε κάθε φορά για το καλύτερο και ασφαλώς για την νίκη εντός αλλά και εκτός έδρας. Ξέρουμε πολύ καλά πως δεν είναι τίποτε εύκολο στο ποδόσφαιρο και πως το εύκολο ή το δύσκολο μπορούμε να το προσδιορίσουμε αγωνιστικά μόνοι μας εφόσον πιστεύουμε στις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Ο φετινός Πανιώνιος έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί καθώς οφείλουμε να τις δείχνουμε κάθε φορά μέσα στο γήπεδο. Τα δύο παιχνίδια που έρχονται είναι δύσκολα και απαιτούν μεγάλη προσοχή. Όπως βλέπετε και από τη βαθμολογία του πρωταθλήματος σχεδόν όλες οι ομάδες βρίσκονται σε μια απόσταση πολύ λίγων πόντων κάτι που σημαίνει πως όλα τα παιχνίδια έχουν πλέον εξαιρετικό ενδιαφέρον και ακόμα μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας. Θα μπούμε δυνατά και αποφασιστικά για τη νίκη με τον Λεβαδειακό για να ανέβουμε κι άλλο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά και με τον Θρασύβουλο – μια επικίνδυνη ομάδα – για να ξεπεράσουμε άλλο ένα εμπόδιο στην πορεία για τη διάκριση στο θεσμό του κυπέλλου. Κάθε χρόνο ο Πανιώνιος πρέπει να πρωταγωνιστεί στις διοργανώσεις που μετέχει κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος. Όλα τα ματς από εδώ και πέρα είναι κρίσιμα..»
** Από τον εαυτό σου τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος;

«Προσπαθώ κάθε μέρα να είμαι έτοιμος για να προσφέρω στην ομάδα μου τα πάντα! Νιώθω έτοιμος να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις αλλά και στις ευκαιρίες που μου δίνονται ελπίζοντας πως θα συνεχίσουν να μου δίνονται στη συνέχεια. Με τις πολλές συμμετοχές βελτιώνεται και η απόδοσή μου κι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό με δεδομένο πως αγωνίζομαι στη συγκεκριμένη θέση. Βλέπω πως έχουμε μεγάλες δυνατότητες και ΘΕΛΩ να καταφέρουμε να διακριθούμε στο πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδος. Είμαστε μια ομάδα και συγχρόνως μια οικογένεια που βάζει πάνω από όλα την εκπλήρωση των στόχων του Πανιωνίου. Από κει και πέρα ως μέλος αυτής της ομάδας περιμένω να καταφέρουμε και να φτάσουμε στους στόχους μας. Όλα όμως απαιτούν δουλειά και αυτοσυγκέντρωση...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: