Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ε ρε τι PIZZA τρώμε!!!




Η εικόνα της ομάδας γίνεται καθημερινά και πιο απογοητευτική. Αγωνιστικά σερνόμαστε, πειθαρχία δεν φαίνεται να υπάρχει, πλάνο μηδέν, δηλώσεις για να τραβάς τα μαλλιά σου, ατολμία, παθητικότητα.

Διάβαζα σήμερα για το τετ α τετ του προπονητή με τη διοίκηση, ή μάλλον με στελέχη της διοίκησης (γιατί διοίκηση είναι ο Τσακίρης). Τέθηκε λέει προ των ευθυνών του. Τι θα πει αυτό; Τι πρέπει να κάνει; Ο συγκεκριμένος προπονητής έκανε ότι έκανε, μας έδειξε το καλύτερο και το χειρότερό του πρόσωπό και καταλήγουμε με σιγουριά πλέον στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε το καλοκαίρι.Δεν είναι ότι δεν έχει τις γνώσεις. Μπορεί να είναι εξαιρετικά καταρτισμένος σε θεωρητικό επίπεδο και όπως ομολογούν όλοι να δουλεύει πάρα πολύ. Όμως μας απέδειξε ότι δεν διαθέτει την τόλμη, την αποφασιστικότητα και το κρύο αίμα για να πάρει αποφάσεις όταν η ομάδα τον χρειάζεται, δεν απέδειξε ότι είναι καλός σκάουτερ, ενώ δεν δείχνει να ελέγχει τους παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα. Ο Πανιώνιος όμως είχε ως στόχο τον πρωταθλητισμό και όχι μια τυπική πορεία ανάμεσα στη ζώνη εξόδου στην Ευρώπη και στη ζώνη υποβιβασμού.

Αν στις επιχειρήσεις ο χρόνος είναι χρήμα, στο ποδόσφαιρο ο χρόνος είναι βαθμοί. Και δυστυχώς χρονοτριβώντας εξακολουθούμε να χάνουμε βαθμούς και να πλησιάζουμε στο σημείο όπου μπορεί να αντιμετωπίσουμε απρόβλεπτα προβλήματα.

 Πέρα όμως από το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι υπάρχει και ένα πολύ σοβαρό οικονομικό. Η κακή πορεία της ομάδας απαξιώνει την μεταπολιτική τιμή αξιόλογων ποδοσφαιριστών μας, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να ενισχύσουν το μπάτζετ μας μέσω μιας καλής μεταγραφής.

Το μήνυμα των ημερών είναι ένα. Κε Τσακίρη, διασώστε ό,τι μπορείτε από τη χρονιά. Επιλέξτε ΑΜΕΣΑ έναν καλό προπονητή. Όχι υπηρεσιακό και λύση ανάγκης. Κάποιον που ακόμη κι αν δεν θα ξέρει την Ελληνική πραγματικότητα θα διαθέτει τις γνώσεις και την προσωπικότητα για να οδηγήσει την ομάδα στην έξοδο από το τέλμα και που θα συνεχίσει την προσπάθεια και τη νέα χρονιά. Το υλικό της ομάδας είναι καλό. Άνθρωποι που μπορούν να σταθούν στον νέο προπονητή υπάρχουν. Ο κόσμος σας υποστηρίζει. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας. Τώρα όμως και χωρίς διορίες.

Σε κάθε περίπτωση οφείλετε να προστατεύσετε μέσω της αποπομπής τον κο Φερέρα και ως προσωπικότητα. Είναι βέβαιο ότι στην επόμενη του κακή εμφάνιση θα αντιμετωπίσει τις αποδοκιμασίες του κόσμου και τα λευκά μαντίλια. Αυτό δεν θα είναι ευχάριστο ούτε για εμάς, γιατί σαφέστατα σεβόμαστε το σήμα που φοράει στη φόρμα του, ούτε για εκείνον. Όμως θα γίνει. Ας κάνει τις επιλογές του και ο κος Φερέρα και ας διασώσει ότι μπορεί κι εκείνος από την επαγγελματική του εικόνα. Σίγουρα μια παραίτηση ύστερα από γιούχα δεν θα του κάνει καλό, ιδίως όταν το όλο σκηνικό ανέβει στο youtube.

Μέσα σε αυτή την κακή συγκυρία πρόκειται να διεξαχθεί η σημερινή εκδήλωση με τους παίκτες. Πως να γιορτάσεις όταν είσαι στριμωγμένος στη δέκατη θέση και σε περιμένουν ένα σωρό δύσκολα παιχνίδια; Αν και η επιλογή του τόπου διεξαγωγής είναι μάλλον κακή, διότι, αν θυμάμαι καλά, δεν πρόκειται έστω για πιτσαρία αλλά για ένα εργαστήριο πίτσας, έχουμε όλοι την υποχρέωση να σταθούμε κοντά στους παίκτες. Να τους χειροκροτήσουμε, να τους δώσουμε κουράγιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να αρχίσουμε τη γκρίνια και τις ερωτήσεις. Συμπαράσταση και αξιοπρέπεια και θα τη βρούμε την άκρη.

21 σχόλια:

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Άν δέν ακούσουμε και σήμερα την πολυπόθητη είδηση (Φερέρα ούστ), πολύ φοβάμαι για τη συνέχεια, διότι θα γίνει αργότερα που τα πράγματα θα είναι ίσως πολύ χειρότερα. Δηλαδή, ούτως ή άλλως, δέν τον βλέπω να βγάζει τη χρονιά.
Πρόεδρε, πήρες τηλέφωνο τον Τιμούρ;
Μίλησες με Εμβολιάδη, Αποσπόρη... ΚΑΠΟΙΟΝ τέλος πάντων;;;
Εγώ θέλω να πάω στο γήπεδο με το γαύρο, και βέβαια θα πάρω μαζί κι ένα μεγάλο λευκό μαντήλι άν αυτός ο ανεκδιήγητος κάθεται ακόμα στον πάγκο μας...

Όσο για τη σημερινή εκδήλωση, εγώ θα πάρω τα πιτσιρίκια μου και θα πάμε, κι ας φάμε και το κρύο τής αρκούδας αφού μάλλον έξω θα γίνει. Εδώ οι φίλοι μου πήγαν στη Φυλή...

br fun_atic είπε...

Εσύ έχεις και ειδικούς λόγους να θέλεις να δεις την ομάδα να αποδίδει καλά στο παιχνίδι με τον γαύρο. Περίπου όπως εγώ στα παιχνίδια με τον Βάζελο. Φαντάζομαι ότι τέθηκε προ των ευθυνών του απλά για να κερδίσουμε χρόνο ώστε να βρούμε προπονητή και για να αρχίσει να μαζεύει ρούχα... Αν κάνω λάθος την κάτσαμε...

Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω την εκδήλωση της ομάδας, ιδίως όταν σε αυτή συμμετέχει ο Φαμπιάν. Καροτσάκι θα με πάει ο γιος μου...

Ο brfun στο pizza fan

amanAM είπε...

Εγώ είχα υποσχεθεί να πάω τα παιδάκια μου, να πάρουν κανένα αυτόγραφο, αλλά... δεν θα πάω, δεν αισθάνομαι διάθεση για φιέστες, για αυτόγραφα, για τέτοιες εκδηλώσεις.

Δεν γουστάρω. Δεν θα πάρω.

Αντί να πάνε στην πίτσα Φαν οι παίκτες μας, να πάνε να κάνουν κανέναν γύρο στο γήπεδο, να αποκτήσουν λίγη φυσική κατάσταση.

Katrinos είπε...

BR , ο τίτλος τα λέει όλα και θα έλεγε ακόμα περισσότερα εαν άλλαζε ένα γράμμα.

Εαν προλάβουμε θα είμαστε εκεί.

amanAM είπε...

Βλέποντας τον Εστογιάνωφ, δεν θα αισθανθείς την ανάγκη να του χώσεις μπουνιά?

Μόνο με τον Τζαβέλα δεν είμαι θυμωμένος, εκτός ότι είναι φιλότιμος, είναι τραυματίας, και δεν έχει ευθύνη.

Δεν είμαι στα κέφια μου, δεν θέλω ούτε να τους βλέπω. Μόνο εάν ερχότανε ο Φερέρα στην εκδήλωση θα ερχόμουνα, θα παράγγελνα 10 πιτσες, κι όσες δεν μπορέσω να φάω μόνος μου, θα του τις κέρναγα!!!

br fun_atic είπε...

Να ρίξω μπουνιά στον Εστογιάνωφ;;; Τι λες τώρα!!! Στα εικονίσματα τον έχουμε!!!

zamis είπε...

Τραβα του κλωτσια οταν δε θα βλεπει ο Γιαννης

br fun_atic είπε...

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα ρε παιδιά...

1ον Με τον γιο μου δεν μαλώνω. Τουλάχιστον όχι γι αυτό το λόγο.

2ον Η αλήθεια είναι ότι τον πάω πολύ τον βαψομαλλιά. Τι έκανε το αγόρι μου δηλαδή; Είχε τα νευράκια του σαν αγοράκι ζωηρό που είναι και βρέθηκε μπροστά του ο Αραούχο. Έγκλημα έκανε; Άσε που αν δεν τις είχε φάει ο Αραούχο, δεν θα είχε κάνει πρωτοσέλιδα και δεν θα τον ήξερε κανείς...Μάλλον χάρη του έκανε δηλαδή.

Ron Barceló είπε...

O Mάκης κλείνει Ιρουρέτα στην Καβάλα.
Ο Άρης του Κούπερ θέλει τον ελέυθερο Ταβλαρίδη.
Και μεις πάμε από...pizza σε pizza.
Απορώ που βρίσκουν τα κουράγια κ κάνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Εγω θα πάω στο παιχνίδι με το γαύρο. Θα πήγαινα κ αν ήταν το τελευταίο μας ματς στην 1η εθνική. Τείνω να πάθω 'ανοσία' στην πίκρα με τον φετινό Πανιώνιο.
Ίσως να είναι κ το τελευταίο ματς του μυρωδιά.
Αλλά θέλω να είμαι εκεί.
K μόνο η ιδέα ύπαρξης κρυφο-βαζελόγαυρων με εκστασιάζει. Ας κοπιάσουν λοιπόν όλοι οι 'ενδιαφερόμενοι'.

Ron Barceló είπε...

Και ναι, άσσος με Μπουβάλ κ Κουκετς. Οι γαύροι είναι πιο πεθαμένοι κ από μας. Να δω ποιος θα αναστήσει ποιον.

Όσο για το Λόλο κ τα καραγκιοζιλίκια του, καλά θα κάνει να σοβαρευτεί. Όλο φρου φρου κ αρώματα κ από μπάλα τίποτα φέτος. Λες κ βλέπουμε άλλο παίχτη.

antunix είπε...

Είναι βαριά η... πίτσα του τσολιά!

Ron Barceló είπε...

Μα καλά ρε Τσακ, 3ετες κλειστό? Σαν αυτά που κοροιδεύαμε με το Ντέμη κ το Φερέρ?
Πόσο σίγουρος πρέπει να είσαι για να δεσμευσεις την ομάδα με ένα προπονητή με σημαντικότερο δείγμα δουλειάς τον...Πανθρακα?
Κ καλά όλα αυτά, ρίσκαρες κ καλά έκανες? Το κλειστό 3ετες το ήθελες για να μην χάσεις το κελεπούρι από τη Μάντσεστερ?!

Θέλω Κωφίφη με μπλούζα 'Kill em all' κ χαβιμεταλιές στα αποδυτήρια. Μπας κ ξυπνήσουν λίγο από το λήθαργο.

antunix είπε...

Για να μην κάνετε άδικα όνειρα....
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16492&subid=2&pubid=7024600

IWN1998 είπε...

Στο προχθεσινό αγώνα, ο Εστογιανόφ αδίκησε τον εαυτό του με την αποβολή, γιατί ήταν ο μόνος που απείλησε και έκανε αισθητή την παρουσία μας στο τέρμα του Αναστασόπουλου. Ας μην τον αδικούμε και μεις. Έχει την τρέλλα του σίγουρα το παιδί αλλά δεν φταίει αυτός σαν ρίζα του κακού για τα χάλια μας. Μην τον κλωτσήσεις BR...

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Argy, πολύ σωστά τα λές. Κι εγώ όταν το διάβασα δέν το πίστευα... Άκου 3ετές... μή χάσουμε το κελεπούρι... Καλά, θέλω να ξέρω αυτά τα συμβόλαια που υπογράφουν οι προπονητές, δέν έχουνε κάποιες ρήτρες για την περίπτωση που πάει κατά διαόλου η ομάδα, για αδιαφορία, ανικανότητα τού προπονητή...κάτι τέλος πάντων που να δικαιολογεί την απόλυσή του ώστε να μήν πληρώσει ο πρόεδρος έναν περίδρομο λεφτά για αποζημίωση;

zamis είπε...

Τοτε ας κλωτσησει μονος του τον εαυτο του μπας και συνελθει!
Περα απο την πλακα,προφανως και δεν ειναι αυτος η ριζα του κακου.

zamis είπε...

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=57179

Ron Barceló είπε...

Το κορυφαίο το έκανε ο 'θείος'. Έστειλε το απολυτήριο στο Ζικο με δικαστικό αντιπρόσωπο με αιτιολογία την παράβλεψη καθήκοντος.

Αχαχαχχαχαχα

zamis είπε...

xaxa πολυ καλο!

cdu είπε...

Εχτές έκανα ένα post αλλά νομίζω ότι η συζήτηση είχε πάει σε άλλο entry. Το ξαναβάζω εδώ γιατί νομίζω ότι είναι ακόμη πιο σχετικό σήμερα. Με μια επιπλέον ερώτηση: τι διοίκηση ποιός θα την βάλει μπροστά από τις δικές τις ευθύνες;
Συγγνώμη αν το ξαναδιαβάσατε

Η άποψη μου σε αυτά που συζητάμε είναι:
1. Ο Φερέρα πρέπει να φύγει .... πέρυσι. Όχι γιατί έστησε μιά ομάδα με εμφανείς αδυναμίες από τα φιλικά ή γιατί κοουτσάρει κοιμώμενος ή γιατί έχει κολήμετα με συγκεκριμένους παίκτες ούτε γιατί - κακά τα ψέματα - έδιωξε ουσιαστικά τον Ρεκόμπα. Ούτε γιατί νομίζει ότι είμαστε Πανθρακικός. Αλλά κυρίιως με τα λόγια του και τις πράξεις του δεν έχει πάρει μυρωδιά τί κρίση έχει η ομάδα.
2. Το οικονομικό είναι σοβαρό αλλά τι να γίνει; Ο Πρόεδρος είναι υπεύθυνος για το λάθος της πρόσληψης του Φερέρα και για το τριετές συμβόλαιο. Εγώ ξέρω ότι άμα κάνεις λάθη πληρώνεις. Προφανώς δεν θέλω να κάνω κουμάντο σε ξένη τσέπη, λέω απλά τί κάνω εγώ. Και δεν νομίζω να ενδαφέρεται κανείς για οικονομικά ισοσκελισμένη ομάδα της β Εθνικής.
3. Προς Θεού όχι Μαντζιος. Είναι συνυπεύθυνος σαν γενικός αρχηγός. Μπορεί να είναι εξαιρετικός άνθρωπος και Πανιώνιος αλλά δεν συζητάμε αυτό. Όποιος θέλει λύσεις και προπονητές βρίσκει. Ας πούμε ο Ηρακλής πάει για τον Μπουμπένκο.
4. Ας τελειώνουμε με τη κοροιδία. Ο εστιγιάνοφ δείχνει να θέλει να φύγει. Ας δεί η διοίκηση την καλύτερη λύση. Σε αυτά τα πάει καλά.
5. Χρειάζονται μεταγραφές. Ο Ίωνας πολύ εύστοχα έγραψε για το λειψό ρόστερ. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Κενά στο σχεδιασμό και αδυναμία εναλλακτικών. Και όταν λέμε μεταγραφές δεν εννοούμε φέρνουμε τους φίλους μας από τον Πανθρακικό. Ας πούμε Ενσαλίβα.
6. Χίλια συγγνώμη παιδιά αλλά δεν αντέχω άλλο αυτό το παραμύθι της δικαίωσης του Τσακίρη που κράτησε τον Φερέρα. Τα περίφημα 6 καλά παιχνίδια έτυχε - ως επί το πλείστον- να είναι είτε με ντεφορμαρισμένες είτε με αδύναμες ομάδες. Τά' ζούμε ξαναπεί. Τα γραπτά υπάρχουν. Ξανακοιτάχτε τι βαθμολογίες τότε. Απλά we believed our own hype.
Πολύ σιχτιρισμένος

ΥΓ: Προς Θεού μην αρχίσει άλλο παραμύθι τώρα ότι τάχα τα κονέ του Φερέρα πάνε τον Μανιάτη στην Εσπανιόλ. Αν ο Μανιάτης είναι τόσο καλός όσο όλοι νομίζουμε, θα τον ζητήσουν ομάδες έτσι και αλλιώς.
ΥΓ 2 Ναι ρε, δε γουστάρω να είμαστε Εσπανιολ Ελλάδας. Στη Βαρκελώνη ζούνε Καταλάνοι και η ομάδα λέγεται Μπάρτσα.

vyruss είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=7019979

Περαστικά μας...