Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση Π.Α.Ε Πανιώνιος - Αποδεσμεύσεις

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει ότι δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με τους εξής ποδοσφαιριστές, τα συμβόλαια των οποίων έληξαν στις 30/6/2009: Ντάριο Κρέσιτς, Σεκού Μπερτέ, Βαγγέλη Κουτσόπουλο, Λουίς Λουρένσο, Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς και Γιαν Εκρά.
Λύση συμβολαίων με τους εξής ποδοσφαιριστές: Φουσενί Ντιαβαρά, Ματίας Λάνγκαμπ, Γιώργο Μπάρκογλου, Μικαέλ Ντελούρα, Σταμάτη Μπαράκο και Χρήστο Αραβίδη.

Ευχόμαστε σε όλους υγεία και καλή επιτυχία στις νέες τους ομάδες. Ιδιαίτερη μνεία όμως πρέπει να γίνει σε δύο ανθρώπους, στους: Λούις Λουρέντζο (γιά το τρομερό γκολ στο Καραϊσκάκη) και στον Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς γιά την εν γένει απόδοσή του και το γκολ στην Αυστρία. Ευχαριστούμε γιά τις αναμνήσεις.
Προσωπικά εκτιμώ ιδιαίτερα τις δηλώσεις του Χρήστου Αραβίδη. Είναι πραγματικός Πανιώνιος.

Ευχαριστούμε και πάλι

28 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Όποιος επιμελείται των ανακοινώσεων της Π.Α.Ε ας κάνει και ένα δεύτερο έλεγχο στο κείμενο. Έχω κατ’ επανάληψη παρατηρήσει ορθογραφικά, συντακτικά και γραμματικά λάθη, τα οποία δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σε επίσημες ανακοινώσεις μιας ανώνυμης εταιρείας.

zamis είπε...

Γκοζανγκα υποθετω δεν ανακοινωθηκε για διαδικαστικους η διαπραγματευτικους λογους.
Δεν εχω καταλαβει ακριβως με τι αριθμο παικτων θα δουλεψει ο Φερερα.

br fun_atic είπε...

Αν θυμαμαι καλα ειχε πει οτι θα δουλεψει με 25+3 τερματοφυλακες. Στην 25αδα θα υπηρχαν και τα παιδιά από την ομάδα νέων. Λίγο πολύ αυτό το είδαμε στην πρώτη.
Μου έλεγε ένας φίλος κάτι και έχει δίκιο. Είναι περίεργο που δεν είδαμε παίκτες "της αποδοχής" του Ρεκόμπα... Θα φανταζόμουν ότι τόσο ο Ρεκόμπα όσο και ο μάνατζερ τους θα έβαζαν το χεράκι τους στα μεταγραφικά.

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Με τους κεντρικούς αμυντικούς είμαστε σίγουρα οκ?(Δεν ξέρω τι θέση παίζουν οι Κοντοχρήστος και Λαζούρας)

IWN1998 είπε...

Αφού κράτησε τον Λάτκα και έχει και τον Σμόγιε, νομίζω με αυτούς θέλει να καλύψει τα σέντερ μπακ. Ίσως και ο Όμο. Και ο αργεντινός παίζει μπαλαντέρ από αμυντικό χαφ ως και μπακ (ο αντι Μάκος).

br fun_atic είπε...

Θεωρητικά στα μπακ είμαστε καλύτερα απ' ότι πέρσι την ίδια εποχή. Εννοείται ότι είμαστε πολύ καλύτεροι και στο κέντρο. Απομένει να δούμε πως θα συμπληρωθεί η επίθεση και αν θα αποκτηθεί τερματοφύλακας.
Χωρίς να έχω κάποια επιβεβαιωμένη και ασφαλή πληροφορία, θεωρώ πιθανή την μεταγραφή αεροδρομίου. Να δούμε αν θα είναι τσέσνα ή τζάμπο...

antunix είπε...

Ευτυχώς έφυγαν όλα τα παλτά!!!

br fun_atic είπε...

παλτά όπως;

IWN1998 είπε...

BR κράτα μικρό καλάθι. Ο Όμο δεν είναι κάποιος εγνωσμένης αξίας και ο Σμόγιε ήταν σε απραξία και δεν είμαστε σίγουροι για τη φυσική του κατάσταση από τραυματισμούς κλπ. Ο Καστελιόνε υποτίθεται ότι είναι η καλύτερη μεταγραφή απ' αυτούς αλλά Λατινοαμερικάνος είναι και συνήθως αυτοί δεν προσαρμόζονται άμεσα.
Όσο για τα παλτά, ε χειμώνα παίζουμε, που ξέρεις μπορεί να χρειαζόμασταν και κανένα απ' αυτά...Τώρα το να λέμε παλτά βασικούς παίκτες που έβγαλαν τον Πανιώνιο ευρώπη δυο χρονιές, μάλλον υπερβολή είναι αν δεν αποτελεί χιουμοριστικό σχόλιο...Δεν ξέρω και που αναφέρεται το σχόλιο πχ Εκρά.

br fun_atic είπε...

Μικρό καλάθο κρατάω. Κοίτα όμως το σκεπτικό μου. Ο Κοντοές πέρσι ήταν εντελώς άπειρος. Για πρώτη χρονιά στην sl νομίζω ότι τα πήγε καλά, αν εξαιρέσει βέβαια κανείς τις πολλές κάρτες.

Οι Μανιάτης και Τζαβέλας είναι μιά χαρά, ο Λάτκα θεωρώ ότι θα είναι καλύτερος (έτσι κι αλλιώς μου αρέσει) οπότε το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Σμόγιε. Ο Όμο πιστεύω ότι θα είναι αναπληρωματικός, ενώ ο Καστεγιόνε είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει προβλήματα προσαρμογής.

Αν δούμε όμως πως είχαν τα πράγματα στην αμυντική γραμμή πέρσι τέτοιο καιρό, νομίζω ότι μάλλον είμαστε καλύτερα.

Με προβληματίζει ιδιαίτερα το θέμα του τερματοφύλακα, καθώς για τον Μπεθέρα δεν ξέρουμε τίποτα (και ασφαλώς είναι δύσκολο να εμπιστευτείς εύκολα ένα παιδί 20 ετών σε αυτή τη θέση), ο Μπέλιτς δεν απέφυγε κάποια σοβαρά λάθη και ο Ανδριόλας δεν αποκλείεται να είναι και πάλι τρίτος, άρα διαρκώς εκτός αποστολής.

re-la-re είπε...

Ποιος είπε ΠΑΛΤΟ τον αξεπέραστο, τον μυθικό, τον μαύρο σίφουνα Γιαν Εκρά;

Να του βάλουμε πιπέρι στο στόμα.

br fun_atic είπε...

Ο.Κ (αν και δεν τον είδαμε). Όλοι οι υπόλοιποι ήταν παλτά;

IWN1998 είπε...

Ο Ανδριόλας είναι καλύτερος πιθανόν και από τον Μπέλιτς από πλευράς σταθερότητας και σίγουρα δεν πάει για τρίτος αλλά για δεύτερος. Εκτός και αν υπάρχουν υποχρεώσεις προς την 'αδελφη' Εσπανιόλ που μας υπαγορεύουν να παίζει που και που ο Μπεθέρα ή μας βγει λαβράκι.

Επι τη ευκαιρία, η άλλη μας αδελφή, Μπόκα, με τον Άρη θα έρθει να δώσει φιλικό και όχι με μας...εκτός και αν με τους Θεσσαλονικείς η σχέση είναι πέραν της αδελφικής.

zamis είπε...

Ναι ρε παιδια,αυτο με την Μποκα τι σοι ανεκδοτο ειναι?

antunix είπε...

Κρέσιτς, Μπερτέ, Ντιαβαρά, Μαϊστόροβιτς, Ντελούρα, Εκρά, Ντακόλ (οι δύο τελευταίοι δεν φόρεσαν ποτέ και τη φανέλα του Πανιωνίου...) είναι μακράν από τους χειρότερους παίκτες που πέρασαν ποτέ από την ομάδα μας....

br fun_atic είπε...

Για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε πρέπει πρώτα να καθορίσουμε τον όρο «παλτό».

Πρόκειται για τον κατά κοινή ομολογία ατάλαντο παίκτη ή ο όρος χρησιμοποιείται και γι' αυτόν που δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα είτε λόγο τραυματισμού ή επειδή δεν ταίριαξε με το αγωνιστικό σύστημα; Θα στηρίξω την άποψή μου αποκλειστικά και μόνο σε αγωνιστικά – ποδοσφαιρικά κριτήρια και όχι σε σενάρια διασύνδεσης παικτών με προπονητές ή παράγοντες.

Προσωπικά δεν θα χαρακτήριζα ποτέ παλτό έναν παίκτη που δεν τον είδα ποτέ να αγωνίζεται. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται οι Ντακόλ και Εκρά (στον Εκρά κάναμε πλάκα, διότι τον αποκτήσαμε σε μια περίοδο που είχαμε άμεση ανάγκη από επιθετικό επιπέδου). Αξίζει βέβαια να μάθουμε το όνομα του γιατρού του Ντακόλ και το όνομα εκείνου που πρότεινε τον Εκρά.

Ντελούρα: Δύσκολο να πεις παλτό κάποιον που είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Γερμανίας. Θεωρώ ότι δεν ταίριαξε στα αγωνιστικά μας πλάνα και σίγουρα δεν μπορεί να είναι ο τελευταίος παίκτης στην επίθεση. Έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω ότι ο Λίνεν τον πήρε γι αυτό το σκοπό. Απόδειξη όλων αυτών ότι μάλλον εύκολα βρήκε ομάδα στην Μπουντεσλίγκα.

Μαϊστόροβιτς: Παλτό ο Μαϊστόροβιτς; Μα ήταν από τους πλέον σταθερούς μας παίκτες. Η δουλειά του δεν εντυπωσιάζει, θεωρώ όμως ότι ήταν ουσιαστικός. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι ο άνθρωπος δεν είναι κεντρικός αμυντικός. Λόγω ανάγκης χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη θέση. Όταν πια επανήλθε στη φυσική του θέση, είχε χάσει τα πατήματά του.

Ντιαβαρά και Μπερντέ: Κατά τη γνώμη μου παλτοφέρνουν... Ιδίως ο πρώτος. Θεωρώ ότι οι Αφρικανοί δεν κάνουν για την άμυνα. Αυτή όμως είναι μια εντελώς υποκειμενική άποψη.

Κρέσιτς: Αν πριν από έξι μήνες με ρωτούσε κάποιος για τα παλτά του Πανιωνίου θα του έδειχνα τον Κρέσιτς. Περίεργη περίπτωση. Πρόκειται για παίκτη που έχει αθλητικά προσόντα. Από την άλλη δεν τον λες ταλαντούχο τερματοφύλακα. Αν δεις αποσπασματικά τα στατιστικά του θεωρείς ότι έχεις μπροστά σου έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος. Από την άλλη έχει δεχθεί πολλά και χαζά γκολ, κάποια από αυτά αποκλειστικής του ευθύνης. Ανέβηκε μόνο όταν προέκυψε συναγωνισμός με τον Μπέλιτς και ενδιαφέρον από τον Π.Α.Ο.Κ. Επειδή θεωρώ ότι ο τερματοφύλακας πρέπει να είναι εξαιρετικός (και από τον Πανιώνιος έχουν περάσει κορυφαίοι τερματοφύλακες), μπορώ να συμφωνήσω με τον χαρακτηρισμό παλτό για τον Κρέσιτς. Βέβαια επειδή στην θέση του παίζει σπουδαίο ρόλο και η εμπειρία, δεν αποκλείεται στο μέλλον να μας διαψεύσει.

Griniaris είπε...

"Παλτό" συνήθως ονομάζουμε έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας,που έχει καλοπληρωθεί αλλά για κάποιους λόγους δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.
Συνεπώς το μόνο παλτό που είχαμε πέρυσι,τουλάχιστον στην αρχή,ήταν ο Ρεκόμπα.Α,και ίσως ο Χούτος.
Τι απαιτήσεις είχαμε δηλαδή από τους Ντακόλ και Εκρά και τι μας στοίχισαν για να τους χαρακτηρίσουμε παλτά;
Όσο για τον Μαϊστόροβιτς,μακάρι όλα τα παλτά που θα πάρουμε να είναι σαν αυτόν.

br fun_atic είπε...

Το πάρε δώσε της μεταγραφικής περιόδου μέχρι σήμερα: http://www.contra.gr/Archive/ContraFiles/243659.html

Νομίζω ότι ιδιαίτερα ενισχυμένος μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ο ΠΑΟΚ.

Griniaris είπε...

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ αλλά και ο Άρης που αν του βγουν οι ούτως η άλλως καλοί νοτιοαμερικάνοι θα έχει πολύ δυνατή ομάδα.
Πάντως θεωρώ ότι κι εμείς έχουμε ενισχυθεί αρκετά ειδικά αν γίνουν,όπως λέγεται,μια δυο κινήσεις ακόμη.

br fun_atic είπε...

Ερωτηματικό αποτελούν η Α.Ε.Λ, ο Άρης (θεωρητικά και αυτός έχει ενισχυθεί σημαντικά, αλλά όντως, με τους Λάτιν δεν ξέρεις ποτέ), και η Ξάνθη, ενώ με την φυγή των Κουτσιανικούλη και Ογκουνσότο θα έχει πρόβλημα ο Εργοτέλης.

Ρόλο κλειδί στο φετινό προτάθλημα θα έχει ο ΠΑΣ, αφού έχει ενισχυθεί (να δούμε όμως αν θα δέσει η ομάδα του) αλλά διαθέτει και μία από τις ισχυρότερες έδρες. Επιπλέον είναι σίγουρο ότι οπαδοί του θα τον ακολουθούν και στην Αθήνα.

br fun_atic είπε...

Υ.Γ
Ο Αραβίδης έχει πάει στον Άρη;

Griniaris είπε...

Ναι,νομίζω τον ανακοίνωσε σήμερα η χθες το βράδυ.

br fun_atic είπε...

Υπάρχει ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του Άρη και δηλώσεις του Αραβίδη.

http://www.arisfc.gr/index.cfm?pid=2&view=detail&id=877

Το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε στη σελίδα του Άρη είναι τα ονόματα των χορηγών: ΕΚΟ, Ελληνικά Πετρέλαια, Cosmote,EPT (δηλαδή το μισό Ελληνικό Δημόσιο),porselana,Reebok, dromeas, expert κ.λ.π όταν στην αντίστοιχη σελίδα του Πανιωνίου αναφέρονται ως χορηγοί οι wind,protonbank,pazaropoulos και freshline.
Δεν ξέρω αν υπάροχουν αυτή τη στιγμή και άλλοι χορηγοί της ομάδας μας. Μήπως όμως χρειαζόμαστε και ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των χορηγών μας;

br fun_atic είπε...

Από τη σελίδα της νόβα μπορείτε να δείτε ζωντανά την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. Θα ήθελα πολύ την πρώτη αγωνιστική να παίξουμε εντός έδρας με τον Π.Α.Ο. Τους χρωστάμε κάτι από πέρσι...

br fun_atic είπε...

Έπεσα έξω κατά ένα γράμμα. Καλά και τα Παόκια γιά αρχή. Δεν είναι άσχημα να παίρνεις τους τρεις πρώτους βαθμούς σε ντέρμπι.
Θα περιμένουμε τώρα να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα.Καλή επιτυχία Πανιωνάρα!!!

antunix είπε...

Λοιπόν, κατά την άποψη μου, «παλτό» χαρακτηρίζεται ο ατάλαντος παίκτης, ο οποίος είναι της σειράς και δεν προσφέρει σε μια ομάδα. Θεωρώ ότι είναι πολύ αρνητικό, ποδοσφαιριστές τέτοιας εμβέλειας, να παίρνουν τις θέσεις των ελλήνων. Σήμερα έχει χαθεί το μέτρο, αλλά η λογική λεει ότι ένας ξένος έρχεται να σου δώσει ότι δεν βρίσκεις στην Ελλάδα. Και βέβαια η αναφορά γίνεται αποκλειστικά σε αγωνιστικά κριτήρια, αφού με τους μάνατζερ μπορεί οποιοσδήποτε να βρεθεί οπουδήποτε σχεδόν.

Φυσικά στην κατηγορία «παλτό» εντάσσεται και ο παίκτης που δεν παίζει ποτέ, αφού από μόνο του αυτό το γεγονός αποδεικνύει τη χρησιμότητα του. Ποιος ο λόγος να αποκτηθεί ο Έκρα, ο Ντακόλ, η ο Ντρεκ αφού δεν φόρεσαν όχι τη φανέλα, αλλά ούτε τη φόρμα του Πανιωνίου. Δεν θα ήταν καλύτερα να είχε δοθεί κάποια ευκαιρία σε κάποιον νεαρών από την U21; Ειδικά στον Πανιώνιο, που έχει παράδοση σε αυτόν τον τομέα, και δεν μιλάμε για κάποιον π. χ. Πανθρακικό ή Εργοτέλη, που δεν έχουν ταυτότητα στην Α’ Εθνική.
Όσο για τους παίκτες τώρα...


Ντελούρα: Στάθηκε άτυχος με τους τραυματισμούς, αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορεί να κάνει την διαφορά στον Πανιώνιο. Φυσικά εννοείται ότι λόγω σωματοδομής δεν μπορεί να παίζει στα άκρα, αλλά ούτε είναι σκόρερ. Σίγουρα με καλύτερη αναζήτηση μπορούν να βρεθούν καλύτεροι παίκτες από την Γερμανία. Πέρα από το γεγονός βέβαια ότι, νομίζω ότι στην Μπουντεσλίγκα μπορεί να κάνει καριέρα οποιοσδήποτε παίκτης (μέχρι και ο Μασνανίδης και ο Αναματίδης είναι πολύτιμοι στις ομάδες τους, ο Γκέκας βγήκε πρώτος σκόρερ.. κλπ.).

Μαϊστόροβιτς: Το γεγονός ότι έκανε γεμάτες χρονιές, δεν σημαίνει ότι ήταν και κάποιος αξιόλογος παίκτης. Επιπόλαιος στο παιχνίδι του, με πολλά λάθη και κυρίως αβίαστα, σε μια άκρως νευραλγικές θέσεις (στόπερ και αμυντικό χαφ). Καμία σιγουριά στα μετόπισθεν... Και το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο, όταν έπαιζε με τους άλλους... άμπαλους. Σήμερα όλες οι ομάδες ξεκινούν από τα αμυντικά χάφ...

Ντιαβαρά και Μπεντέ: Ε, εντάξει ότι και να πούμε γι’ αυτούς είναι λίγο...
Ο πρώτος πολύ λίγος στα αμυντικά καθήκοντα, υστερούσε σε δύναμη, και εξίσου κακός με τη μπάλα στα πόδια. Ο δεύτερος υπέρβαρος, αργοκίνητος και ανά πάσα στιγμή υποψήφιος για γκέλα. Μοναδικό προσόν ήταν η δύναμη στον αέρα, αλλά πολλές φορές είχε λάθος τάιμινγκ. (βλέπε γκολ Λάρισας στην Νέα Σμύρνη...). Οι αφρικανοί δυστυχώς υστερούν στην τακτική....

Κρέσιτς: Όταν αυξήθηκε ο συναγωνισμός τον περασμένο Ιανουάριο, με τον ερχομό του Μπέλιτς, βελτιώθηκε αισθητά. Δυστυχώς σε αυτή την ηλικία, έχει τα προσόντα, αλλά προβλέπω ότι μια ζωή θα ακροβατεί ως βασικός και αναπληρωματικός. Δεν μπορεί να σου πάρει παιχνίδι μόνος του, δεν ήξερε να κάνει καλό βολέ (θέλει δουλειά), δεν καθοδηγούσε την άμυνα, όπως όλοι οι σύγχρονοι τερματοφύλακες. Μέχρι και γκολ πίσω από την σέντρα κατάφερε να δεχθεί! Η παρωδία της άμυνας τον άφηνε πολύ συχνά εκτεθειμένο και έτσι ήταν λογικό να δεχθεί πολλά γκολ στα οποία δεν έφταιγε. Πρέπει σε αυτή τη θέση να υπάρχει κάτι καλύτερο...

br fun_atic είπε...

ο.κ δεν διαφωνούμε ιδιαίτερα. Ίσως η μεγαλύτερη διαφωνία μας να είναι ο Μαϊστόροβιτς.
Το θέμα που θετεις γιά τον ρόλο των ξένων στο πρωτάθλημα είναι τεράστιο. Θεωρώ οτι στις μέρες μας ο ξένος έχει δύο χρησιμότηες. Είναι φθηνότερος και ακριβώς επειδή είναι συνήθως άγνωστος δημιουργεί μεγαλύτερες προσδοκίες στον μέσο φίλαθλο. Παλαιότερα, όταν οι ομάδες είχαν δικαίωμα να έχουν μόνο δύο ξένους (από οποιαδήποτε χώρα) φρόντιζαν να βρουν εκείνους που θα έκαναν τη διαφορά. Σήμερα, ασφαλώς και δεν ισχύει αυτό, τουλάχιστον στο βαθμό που θα έπρεπε.

zamis είπε...

Ελπιζω να ληφθουν τα σωστα μετρα ασφαλειας την 1η αγωνιστικη που θαρθουν οι γκαου.
Ολοι μεσα και παμε για 3αρα στους βορειους γαυρους!