Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Μάκος και το χρώμα του χρήματος


Τις προηγούμενες ημέρες διάβαζα ότι η Α.Ε.Κ μας χρεωστάει το μεγαλύτερο μέρος της μεταγραφής του Ρεφίκ Τζιμπουρ. Απ’ ότι κατάλαβα, και το γράφω με μεγάλη επιφύλαξη, από την Α.Ε.Κ έχουμε εισπράξει για τον ΓαλοΑλγερινό παικταρά γύρω στις 300.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα δοθούν σε δόσεις, πολλές δόσεις. Η Α.Ε.Κ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οφειλές της και για τον λόγο αυτό ψάχνεται να πουλήσει τον Τζιμπουρ. Με λίγα λόγια η Α.Ε.Κ κατάφερε να πάρει δανεικό για ένα χρόνο τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος και μάλιστα έναντι 300.000 ευρώ. Συνεπώς ωφελήθηκε και αγωνιστικά και οικονομικά. Αντίθετα εμείς ψάχναμε γκολ από τον Κούμο, τον Μπάρκογλου, τον Ντελούρα και τον Άντερσον – καλός αλλά δεν μας κάνει – Γκονζάγκα.
Σε αυτή την Α.Ε.Κ προτιθέμεθα θα πουλήσουμε και τον Μάκο, με πολλές άτοκες δόσεις και με ποσοστό επί της τιμής μεταπώλησης του Μάκου. Η λύση δεν είναι καλή. Ο Μάκος είναι χρήσιμος παίκτης και παράλληλα ακριβό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Αν η Α.Ε.Κ δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά, τότε η μοναδική λύση είναι η ανταλλαγή του Μάκου με βασικό παίκτη της Α.Ε.Κ. Αλλιώς χαμένα για χαμένα τα λεφτά (γιατί από την Α.Ε.Κ δεν βλέπω να εισπράττουμε) ας παραμείνει στον Πανιώνιο.

31 σχόλια:

zamis είπε...

Και βεβαιως μακρια απο δανεικους-ανταλλαγματα που και μετριοι θαναι και σαν υποβιβασμο θα το δουν και κανενα κινητρο δε θαχουν

br fun_atic είπε...

Ή μετρητά ή ανταλλαγή με καλό βασικό παίκτη.
Το αν είναι υποβιβασμός είναι θέμα που σηκώνει συζήτηση. Προσωπικά δεν θυμάμαι παίκτη που να μεταγράφηκε από την Α.Ε.Κ σε μεγαλύτερη ομάδα του εξωτερικού και να εισέπραξε είτε αυτός είτε η ομάδα πολλά χρήματα από τη μεταγραφή του.
Ο Πανιώνιος πάλι το έχει κάνει πάρα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

zamis είπε...

Ακομα κι αν υποθεσουμε οτι εχουν βαση τα περι Εντινιο,θα θελει ο παικτης? Αυτο εννοω.
Για Εμπουφουφουπωςτονλενε και κατι τετοιους δε νομιζω να το συζητα κανεις..

br fun_atic είπε...

Να μας στείλουν τον Σκόκο. Αν σκεφτεί πως μένοντας στην Α.Ε.Κ θα τον κάνει νταούλι στο ξύλο ο Τζιμπουρ, είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσει.

zamis είπε...

Δεχομαι:)

br fun_atic είπε...

N'Siabamfumu Olivier

br fun_atic είπε...

Αν όλα τα παιδιά της γης
πιάναν γερά τα χέρια
κορίτσια αγόρια στη σειρά
και στήνανε χορό
ο κύκλος θα γινότανε
πολύ πολύ μεγάλος
κι ολόκληρη τη Γη μας
θ’ αγκάλιαζε θαρρώ.

Γιάννης Ρίτσος
για τον φετινό Πανιώνιο...

zamis είπε...

Αγαπητε οικοδεσποτα,
ανοιγεις νεους δρομους εκφρασης στο blog.

br fun_atic είπε...

Άνοιξα τον κατά Σημίτη δρόμο της πχιότητας.

br fun_atic είπε...

πχιότητα 2: ...Από τον πύργο της Βαβέλ έφυγα νύχτα με το κτελ...
---
...Τη μπετονιέρα μην κατηγοράς
αυτή σου δίνει για να φας!...
---
...Ούτε φως και γρίλια ανοίγεις
δε με θέλεις εν ολίγοις!...
---
...Από το μασαζ στη γιόγκα , κι απ τη γιόγκα στο μασάζ
σου το λέω και σου το πα το στραβό κορμί δε σαζ...
---
... Τα μάτια σου με καίνε
γιατί είσαι μανεκένε...
---
...Σκοτάδι, πισσοσκόταδο, μαύρο σκοτάδι πίσσα,
σκοτάδι είσαι σκοτεινό, σκοτοσκοτεινιασμένο,
σκοτάδι κατασκότεινο, και βράδυ βραδιασμένο...
---
Και το απίστευτο!..

...Έρωτά μου τοκογλύφε
γλύφε το κορμί μου γλύφε...

br fun_atic είπε...

πχιότητα 3: ... Στης καρδιάς μου το τεραίνε
προηγείσαι ένα μηδένε...

Griniaris είπε...

Τσικουδιά το μεσημέρι,
κάνει τον br αστέρι...

re-la-re είπε...

Αγαπητοί συνπανιώνιοι

ελαβα γράμμα απο την ΠΑΕ για τα παιδικά διαρκείας. Το ανάρτησα στο μπλόγκ μου. Περιμένω σχόλια σας.

re-la-re είπε...

Είχα νέα απάντηση από την ΠΑΕ, ιδιαίτερα θετική μπορώ να πω. Περιμένω τα σχόλια σας.

zouri1 είπε...

μαλλον ο μακος θα παιζει στην ΑΕΚ.Απλα θαθελα απο τον τσακιρη να μην βαλει εξαιρεση απο τους αγωνες της ΑΕΚ με τον πανιωνιο,αλλα να παιξει κανονικα ιδιως στην Ν ,Σμυρνη.

br fun_atic είπε...

Τόσα χρήματα έδωσε ο Γρηγόρης γιά να φύγει. Να μην τον χαρούμε κι εμείς;

IWN1998 είπε...

Καλά το θέμα δεν είναι να παίξει στα εναντίον μας, για να τον κράξουμε. Και αν το κάνουμε τι θα βγάλουμε;
Επίσης το πρόβλημα δεν είναι ότι εν τέλει τον πουλάμε αλλά σε ποιούς και πώς.
Η ομάδα είχε ανάγκη να δώσει τουλάχιστον έναν παίκτη για να εισπράξει κάποιο ρευστό και να κινηθεί πιο εύκολα. Αλλά τι ρευστό μπορείς να περιμένεις από κάποιο που ήδη σου χρωστάει 2.000.000;

br fun_atic είπε...

Προσωπικά δεν έχω κράξει ποτέ κανέναν. Δεν ασχολούμαι. Όταν όμως κάποιος πληρώνει για να φύγει, προφανώς και δεν τον πιέζει συναισθηματικά η επιστροφή στη Νέα Σμύρνη.

IWN1998 είπε...

Sorry BR. Δεν ήθελα ν' αφήσω να εννοηθούν τα περί κραξίματος για σένα και το Zouri αλλά δεν κατάφερα να εκφράσω με την ανάλογη γενικότητα το σχόλιό μου.

Το πρόβλημα είναι ότι βλέπω δύσκολα να βρεθεί διακανονισμός με ΑΕΚ που να μας συμφέρει σε συνδυασμό με τις οικονμικές εκκρεμότητες από τη μεταγραφή Τζιμπούρ.
Αν είναι να ενισχυθεί η ΑΕΚ και να πάρουμε ψίχουλε ψίχουλο ΄το όποιο ποσό, γιατί να προσθέσουμε χρωστούμενα άλλα 800000 στα ήδη 2 και βάλε εκατ. ευρώ;

re-la-re είπε...

Νομίζω ότι για να παντηθεί αυτό το ερώτημα γίνεται τη Δευτέρα η συνέντευξη τύπου.

br fun_atic είπε...

Θα δούμε. Η παρουσία του Τσακ δεν είναι τυχαία. Μάκος; Παρουσίαση μεταγραφών; Μεγάλη μεταγραφή; Ανακοίνωση γιά τα διαρκείας; Θα δούμε. Πάντως η παρουσία του προέδρου κάνει το πράγμα πιο επίσημο.

Steve είπε...

Τη Δευτέρα οι εφημερίδες θα έχουν φωτογραφία του αρχηγού(!) του Πανιωνίου με την κιτρινιάρικη φανέλα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που συνέβαλαν να γίνει η μεταγραφή αυτή και να τους ευχηθώ σύντομα να δούμε και τον έτερο στόχο τους του χειμώνα, τον Μανιάτη, να ακολουθεί. Συγχαρητήρια και στον κο Τσακίρη! Είμαι βέβαιος ότι έκανε το παν για να κρατήσει τον Μάκο στην ομάδα, αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το φοβερό budget της αεκ, για τον παίκτη. Ποιάς? Της αεκ! Επι των ημερών του λοιπόν, έφυγε ο αρχηγός της ομάδας. Προσωπικά, δεν θυμάμαι αν έχει ξαναγίνει. Ας βοηθήσει τη μνήμη μου κάποιος από τους φίλους που θα διαβάσει αυτές τις γραμμές. Νιώθω θλίψη και θυμό, όχι για την απο-Λινενοποίηση, αλλά για την επανάλειψη της ιστορίας με διαφορετικά πρόσωπα, διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αλλά ίδια αποτελέσματα. Ο Πανιώνιος ξανά στη δεύτερη ταχύτητα. Καληνύχτα σε όλους, μέσα κι έξω από την ΠΑΕ.

re-la-re είπε...

Καταλαβαίνω την πικρία του Steve και μπορώ να πω ότι την συμμερίζομαι κιόλας. Οι δηλώσεις του Τσακίρη στους Πανουτσοκαρπετόπουλος μου είχαν δημιουργήσει μια διαφορετική αίσθηση και μια διαφορετική προσμονή.

Δυστυχώς δικαιώνονται όλοι αυτοί οι "δημοσιογραφίσκοι" που αμέσως μετά τις δηλώσεις αυτές έλεγαν ότι ήταν απλά ένα κόλπο για να ανέβει η τιμή του παίκτη.

Τελικά δεν έχω καταλάβει: Η ΑΕΚ μας δίνει αυτά που ζητούσαμε η κάναμε σκόντο και μάλσιτα με πολλές άτοκες δόσεις;

IWN1998 είπε...

Σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό της ΠΑΕ που δημοσιεύει ο ΠΚ σήμερα, υπάρχει από αγορές/πωλήσεις παικτών μια ζημιά 272.131 Ευρώ. Από Τζιμπούρ, Σπυρόπουλο και φερναντέζ εμφανίζονται να έχουν μπει στα ταμεία της ΠΑΕ 2.105.000 Ευρώ, που σημαίνει πως μάλλον καμμιά απότ ις μεταγραφές δεν έχει αποπληρωθεί και υπάρχχουν αρκετά υπόλοιπα.

Γνωρίζαμε ότι ένας ή δυο εκ των τεσσάρων (Μάκος, Μανιάτης, Λόλο, κινέζος) θα έπρεπε να δοθούν για να μπορέσει η ΠΑΕ να κινηθεί με χρήματα ιδιίων πόρων, πέραν των χρημάτων Τσακίρη.

Είναι όντως λυπηρό ότι ο Πανιώνιος δίνει τον ποδοσφαιριστή υπό μάλλον πιεστικές συνθήκες, στο διαχρονικό αρπαχτικό. Πλην όμως είναι στα αναμενόμενα πλαίσια η όλη κίνηση και θεωρώ ότι ο Μάκος υπό τις συνθήκες που διαμόρφωσε και ο ίδιος, αν έμενε θα δημιοργούσε εσωτερικό πρόβλημα και θα έκανε κακό.
Επίσης όπως γίνηκαν τα πράγματα, δεν υπήρχε ουσιαστικά άλλη προσφορά (εδώ δεν είχε προσφορές για το Λόλο που έκανε φοβερό πρωτάθλημα - οικονομική κρίση γαρ -θα είχε για το Μάκο, που κόντεψε να βγει και σχεδόν ελεύθερος) και ακόμα και αυτή της Μόναχο δείχνει πιο πολύ σαν τρικ που προσπάθησε ο Τσακίρης (και συνέπραξε μάλλον προς τιμή του και ο Λίνεν) ώστε να δημιουργήσει πλατφόρμα διαπραγμάτευσης στην τιμή του Μάκου και να ενισχύσει τα διαπραγματευτικά χαρτιά του.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

καταλαβαίνω την πίκρα από την παραχώρηση του Μάκου στην αεκ. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι γνωρίζετε τα... "αισθήματά" μου για την συγκεκριμένη ομάσδα. Τέλος πάντων.

Θέλω απλά να θυμίσω μερικά πράγματα γιατί δεν πρέπει να είμαστε άδικοι. να κάνουμε κριτική ναι. Σκληρή ναι. οχι άδικοι όμως.

Ο Τσακίρης έκανε πρόταση στον Μάκο για νέο τετραετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 1 εκατομμύριο ευρώ χωρίς πριμ και μισθούς. Βάλτε πόσα πήγαιναν. Ο Μάκος όμως δέχθηκε πλύση εγκεφάλου, στη κυριολεξία, από τον μάνατζερ του τον Καινούργιο (κουμπάρος του Μπάγεβιτς) και έτσι δεν δέχθηκε την προσφορά του Πανιωνίου.

Μάλιστα με την στάση του έκανε κακό στον Πανιώνιο αφού απέτρεψε άλλες ομάδες να κάνουν πρόταση, λέγοντας ότι θέλω να πάω στην αεκ.

Αυτά τα λίγα


Μάκης

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

εν μ αρέσει να κάνω τον συνήγορ του τσακίρη, αλλά να μην αυτομαστιγωνόμαστε. Δεν γούσταρε ο Μάκος να μείνει...

br fun_atic είπε...

Το έχουμε καταλάβει ότι ο Μάκος δεν ήθελε να μείνει. Καταλαβαίνω επίσης ότι το 1εκ που λες αφορά τετραετές συμβόλαιο. Αυτό θα μπορούσε να το δεχθεί μόνο ένας φανατικός οπαδός της ομάδας, διότι ουσιαστικά θα "δέσμευε" στον Πανιώνιο τα πιo δημιουργικά επαγγελματικά του χρόνια. Κατανοώ απόλυτα το γιατί δεν το κάνει.
Δεν είναι πρόβλημα η μεταγραφή του Μάκου. Είναι πρόβλημα το γιατί ακόμη και σήμερα που η ΑΕΚ σέρνεται και που δεν έχει ουσιαστικούς στόχους (γιατί για τέτοιες ομάδες ουσιαστικός στόχος είναι το πρωτάθλημα και η καλή πορεία στην Ευρώπη) εξακολουθεί να αποτελεί δέλεαρ για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Μάκη, εδώ και καιρό κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια με τα παιδικά διαρκείας. Ο λόγος δεν είναι ότι θέλουμε να αγοράζουμε φθηνά τα εισιτήρια των παιδιών μας, αλλά διότι θέλουμε να έχουμε το πάτημα να απευθυνθούμε στην κοινωνία και να ζητήσουμε με φορτικότητα και με επιχείρημα την καλή διάθεση της ομάδας να αγοραστούν πολλά οικογενειακά διαρκείας.
Είχαμε για πρώτη φορά την αντίδραση της Π.Α.Ε και προσβλέπουμε σ’ αυτό. Νομίζω ότι τα διαρκείας πρέπει να γίνουν μια εμμονή για όλους μας. Εάν δω καλή διάθεση από την Π.Α.Ε θα τα υποστηρίξω με κάθε τρόπο. Ο Π.Κ είναι ένα σημαντικό εργαλείο. Προωθήστε το θέμα των διαρκείας. Ίσως και το άδειο γήπεδο ευθύνεται για την ευκολία με την οποία λεηλατείται το ρόστερ μας. Σε αυτό το γήπεδο προτιμώ Πανιωνάκια των 5 ευρώ ή του διαρκείας των 75 από άδεια καθίσματα ή από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας με εισιτήριο των 25 ευρώ.

Υ.Γ
Σήμερα το πρωί βγήκα βόλτα στην πλατεία. Είδα ότι η ντάνα με τον Π.Κ στον Λώλο ήταν σχετικά μικρή (οι συνεντεύξεις τελικά είναι δυνατό σημείο για την εφημερίδα σας για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορούμε να τις διαβάσουμε σε άλλο έντυπο). Άρα οι πωλήσεις σας ήταν καλύτερες από άλλες φορές. Χάσατε όμως τη μάχη της πλατείας. Την ώρα που βγήκα, είδα μόνο δύο ανθρώπους σε όλες τις καφετέριες της πλατείες να διαβάζουν τον Π.Κ. Μήπως πριν να ανεβάσετε την τιμή από την επόμενη εβδομάδα θα έπρεπε να κάνετε προμόσιον του εντύπου στην πλατεία;. Αύριο είναι Κυριακή, όλος ο κόσμος είναι έξω, ευκαιρία είναι…

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Αγαπητέ BR στείλε μας ένα κείμενο σχετικά με τα παιδικά διαρκείας. θα το βάλουμε και έτσι θα αρχίσει κουβέντα, θα ευαισθητοποιηθούν και στην ΠΑΕ.
το μειλ είναι makisdiogos@gmail.com

Περιμένω. Πάρτε την υπόθεση σδτα χέρια σας... Ο ΠΚ είναι εφημερίδα όλων των Πανιώνιων.

Μάκης

Υπογράφω με το πολιτικό μου μπλογκ. Βλέπεις έχουμε "τρεξίματα" στον Σύριζα. χα, χα, χα

br fun_atic είπε...

Την έχουμε πάρει την κατάσταση στα χέρια μας και αναμένουμε την απάντηση της Π.α.ε (δε βλέπω να διαβάζεις εμπαθέστατο...Τη Δευτέρα με τον κηδεμόνα σου...). Ελπίζουμε βέβαια να μη μείνουμε με την απάντηση στο χέρι…

Σύριζε ε; Είδες τι δύναμη έχουν τα φλεγόμενα Χριστουγεννιάτικα δένδρα;

re-la-re είπε...

Μάκη, το ότι ο Καινούργιος είναι κολλητός του Μπάγεβιτς το ξέρουν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι στις γειτονιές μας.

Το θέμα είναι τι έκανε η ΠΑΕ και τι θα κάνει τωρα η ΠΑΕ. Θα σουτάρει τον Γιαννάκη τον Καινούργιο απαγορεύοντας του να περάσει από τη Νέα Σμύρνη ακόμα και για καφέ; Αν θέλει έχει δικιά του καφετέρια στη Νέα Ελβετία. Καποια στιγμή πρέπει να σπάσουμε και κάποια αυγά, να συγκρουστούμε και με κάποιους.


Επίσης ένα σοβαρό θέμα είναι ότι δεν μας παίρνει κανείς στα σοβαρά. Μιλάει ο Τσακίρης και λέει ότι δεν τον πουλάμε αν δεν πάρουμε αυτά που ζητάμε έστω και με κίνδυνο να μας μείνει ο παίχτης. Και όλοι το γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Εφόσον το είπε ο πρόεδρος πρέπει να το τηρήσει. Αν δεν το πίστευε ας μην το έλεγε. Γιατί όπως είπε και ο ίδιος δημιουργούμε προηγούμενο. Και στο τέλος τέλος ο ίδιος χάνει την αξιοπιστία του.

br fun_atic είπε...

Το θέμα με τον Μάκο είναι ότι καμία άλλη ομάδα από το ΠΟΚ δεν τον είχε ανάγκη (για εξωτερικό ούτε λόγος. Μάλλον η Λίνεν εξυπηρέτηση μας έκανε). Ή για να το πω διαφορετικά δεν ρίσκαρε να επενδύσει επάνω του. Υπό αυτές τις συνθήκες καμία άλλη ομάδα δεν θα έμπαινε στην κούρσα της απόκτησής του, άρα είναι λογικό επακόλουθο να παραμείνει η τιμή του σχετικά χαμηλά.
Ο Τσακίρης ήξερε καλά ότι ο Μάκος μπορούσε να φύγει, ήξερε ότι η τιμή δεν μπορούσε να ανέβει ιδιαίτερα ψηλά και έπραξε αναλόγως. Η παραμονή του Μάκου στον Πανιώνιο ισοδυναμούσε με καταστροφή, διότι θα είχε προβλήματα με τους φιλάθλους, δεν θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει και θα τον έχανε τον χειμώνα.
Οι δηλώσεις του πιστεύω ότι ήταν περισσότερο ένα αντίβαρο στα τόσα αρνητικά δημοσιεύματα και ίσως προϊόν κατανάλωσης για την απέναντι όχθη του Πανιώνιου ίντερνετ.