Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Σύντομες σκέψεις για τα μεταγραφικά

Φαίνεται ότι το θέμα Μπλάζιτς προχωράει. Θα έχουμε σύντομα εξελίξεις. Από τερματοφύλακα θα τα καταφέρουμε. Από επιθετικούς τι κάνουμε; Σε περίπτωση τραυματισμού ή τιμωρίας κάποιου από τους δύο βασικούς επιθετικούς, ποιός θα τους αντικαταστήσει; Φαντάζομαι ο Γουνδουλάκης ή ο Σίμωσης. Επαρκούν;

Νομίζω ότι το μικρό ρόστερ της ομάδας, μπορεί να είναι καλό για την προετοιμασία και για την ισορροπία των αποδυτηρίων, είναι όμως δομημένο με κάπως ριψοκίνδυνοι τρόπο. Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που στα χαρτιά βγάζει φλόγες από την μέση και επάνω, δεν έχει όμως εναλλακτικές λύσεις, σε αντίθεση με την άμυνα. Αν δεν ενισχυθούμε (και μάλλον δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτιωτικών κινήσεων) ίσως η ομάδα να στηρίζεται σε μια πολύ συγκεκριμένη ενδεκάδα, όπου η έλλειψη κάποιων βασικότατων και αναντικατάστατων παικτών θα δημιουργεί απίστευτα προβλήματα. Εκτός βέβαια και αν οι Λουκίνας, Σίμωσης και Κοντοχρήστος βγάλουν από φέτος μάτια.

Ήδη διαπιστώσαμε τις απουσίες των Κοιλιάρα και Λουρέντζο...Ο τραυματισμός του Εστογιάνωφ μας προβλημάτισε ως προς την πληρότητα του κέντρου, με δεδομένο μάλιστα ότι ο Κούκετς δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Επιπλέον υπάρχουν και δύο διαφημισμένες μεταγραφές που για την ώρα δείχνουν προβληματικές. Καστεγιόνε και Σμόγιε. Υπό αυτές τις συνθήκες θα τα καταφέρει ο Κούμο να βγάλει όλη τη χρονιά ή θα σκάσει στο τρέξιμο;

Όλοι συμφωνούν ότι η εικόνα της ομάδας δείχνει καλή. Μακάρι. Μάλλον όμως αναφέρονται στην εικόνα μιας πολύ συγκεκριμένης ενδεκάδας, που ίσως δεν έχει εναλλακτικές λύσεις. Ακόμη κι αν όλα τα πράγματα έρθουν ευνοϊκά και δεν υπάρξουν τραυματισμοί ή τιμωρίες είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα έρθει η κούραση. Και τότε φοβάμαι ότι θα αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα από τον πάγκο.

3 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Σημερινή είδηση αναφέρει ότι ο Πανιώνιος θα κινηθεί γιά την απόκτηση του Γκούμα (???)

Jamie S. Poursas είπε...

Ναι, αυτό με τον Γκούμα το διάβασα κι εγώ. Δεν ξέρω την γνώμη σου, αλλά έχουμε τέτοιον αμυντικό φέτος στην ομάδα? Νομίζω πως όχι.

Κατά την γνώμη μου χρειαζόμαστε δύο μεταγραφές. Ένα σέντερ μπακ και ένα δημιουργικό χαφ. Ο αμυντικός για να μην τρέμει το φυλλοκάρδι μας όπως και πέρυσι και ένα χαφ να μπορεί να δίνει την μπάλα στα πόδια των επιθετικών.

Με την προϋπόθεση ότι Καστεγιόνε και Σμόγιε ήρθαν στην ομάδα για να παίξουν και αν όλα πάνε καλά με τους τραυματισμούς, εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος για φέτος.

Κυριακή κοντή γιορτή. Σε δυό βδομάδες ξεκινάμε.

br fun_atic είπε...

Όχι δεν έχουμε τέτοιο αμυντικό. Να μην ξεχνάμε όμως ότι είναι 34 ετών και η ομάδα μας βγάζει έναν "προσωρινό χαρακτήρα". Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητος ο Γκούμας, διότι δεν έχω δει όλους μας τους αμυντικούς εν δράσει και μάλιστα σε κάθε πιθανό συνδυασμό. Θεωρώ όμως ότι για πρώτη φορά φέτος έχουμε πιο γεμάτο ρόστερ στην άμυνα, ενώ στο κέντρο και την επίθεση δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Όχι τίποτα άλλο αλλά τις είχαμε. Δεν βρίσκω τον λόγο που έφυγε ο Λουρέντζο, ο Κοιλιάρας και ο Γκονζάγκα, όπως επίσης και τον λόγο για τον οποίο δεν χρησιμοποιείται ο Λάτκα ή ο Κούκετς. Μπορεί να μου εγγυηθεί κάποιος ότι ο Ρεκόμπα θα παίξει σε όλα τα παιχνίδια; Ότι ο Ριέρα και ο Μπάλαμπαν δεν θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού ή τιμωρίας; Και να μην ξεχνάμε ότι ο επιθετικός είναι συνήθως παίκτης ψυχολογίας. Για παράδειγμα: Ο Ριέρα έχει πετύχει ένα εξαιρετικό γκολ, αλλά έχει χάσει και πολλές ευκαιρίες. Ποια θα είναι η ψυχολογία του αν συνεχίσει έτσι και στο πρωτάθλημα; Για την ώρα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Η ομάδα όμως για την ώρα που δίνει την εντύπωση ότι δεν πάει για κάτι μέτριο. Ή θα μας απογοητεύσει ή θα μας κάνει να παραμιλάμε. Όμως γι’ αυτό θα χρειαστεί σίγουρα μεγάλη τύχη, όπως επίσης και το 0 στην άμυνα και μάλιστα σε αρκετά παιχνίδια.