Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Δηλώσεις Φερέρα στην επίσημη σελίδα

«Το Πρωτάθλημα ξεκινά την Κυριακή για εμάς. Είμαστε έτοιμοι και δουλέψαμε πολύ σκληρά γι αυτό. Είχαμε τραυματισμούς και κάποιες ατυχίες κατά την προετοιμασία, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και όλα αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε, συνεπώς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Οφείλουμε να είμαστε δυνατοί μέσα στο γήπεδο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

«Πρώτος μας αντίπαλος μας είναι ο ΠΑΟΚ. Δε συνηθίζω να μιλάω για τους αντιπάλους. Προτιμώ να μιλώ για τη δικιά μας ομάδα. Όπως και να έχει πάντως, γνωρίζουμε τον αντίπαλο μας. Ξέρουμε ότι είναι μία δυνατή ομάδα, με καλούς παίκτες και ότι είναι μία από τις ισχυρές ομάδες του Πρωταθλήματος. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας, αλλά δεν τον φοβόμαστε και την Κυριακή θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να νικήσουμε. Η νίκη είναι το αποτέλεσμα που θα διεκδικήσουμε, για να ξεκινήσουμε «με το δεξί» στο φετινό πρωτάθλημα».

«Έμαθα και εγώ, αλλά και όλη η ομάδα, ότι οι πωλήσεις των διαρκείας έχουν διπλασιαστεί από πέρσι και έχουν φτάσει σε αριθμό-ρεκόρ για τον Πανιώνιο. Αυτό μας δίνει δύναμη γιατί οι οπαδοί μας στέκονται δίπλα στην προσπάθεια που καταβάλουμε. Γι αυτούς τους οπαδούς λοιπόν, οφείλουμε να δώσουμε το 100% για να τους κάνουμε να φύγουν χαρούμενοι από το γήπεδο. Όχι μόνο την πρώτη αγωνιστική, αλλά όλο το φετινό Πρωτάθλημα».

Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί. Τι καλά που θα ήταν όμως αν είχαμε έναν επιθετικό ακόμη και έναν σέντερ μπακ...Και εκείνο το παλικαράκι. Τον Χρόσο από τη Νίτρα, που διαβάζαμε επί δύο μήνες...


12 σχόλια:

zamis είπε...

Παμε γερα Ιστορικε!

Ανώνυμος είπε...

br nomizw tha einai mia apo tis liges fores pou tha "diafwnisw" me kapoies apo tis apopseis sou. Deixneis na epimeneis poly gia ta metagrafika. Alla na sou thymisw oti paliotera esy kai oloi mas legame oti ton paniwnio ton theloume ellhniko me merikous pitsirikades mesa. Legame makari na paroun eukairies oi Loukinas kai Simwshs. Giati h omada exei thesh gia merikous mikrous opws exei diamorfwthei. An paroume metrious ksenous sth thesh tous, kovoume thn opoia pithanothta na agwnistoun autoi. Kai egw proswpika protimw na agwnizete mesa o kontoxrhstos anti tou delura, o anastasopoulos anti tou maistorovic, o siovas anti berthe, langamp, diawara kai paei legontas. Gia mena, pera apo to terma pou theloume safws enisxysh oi alles theseis einai ws epi twn plhstwn, gia to budget mas se kalo epipedo. Kai sto katw katw mhn mpainoume sto tripaki oti pernwntas ena akoma amyntiko gia paradeigma oti tha lythei to provlhma sthn amyna. To provlhma tha lythei an diorthwthei to systhma kai h amyna ginei pio organwmenh. Nomizw oti kapou ginomaste anakolouthoi. Kai den paei se sena proswpika, alla se olous mas pou exoume fagwthei me thn metagrafologia.

br fun_atic είπε...

Θα αρχίσω από το τέλος. Είναι νόμος του ποδοσφαίρου ότι ομάδα που στερείται εξαιρετικού τερματοφύλακα δεν μπορεί να πάει ιδιαίτερα μπροστά. Άλλος ένας νόμος του ποδοσφαίρου και μάλλον ο βασικότερος είναι ότι κερδίζεις μόνο όταν δέχεσαι λιγότερα γκολ απ’ όσα σκοράρεις. Είναι γεγονός ότι ο Λίνεν έπαιζε φουλ επίθεση. Δεν έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμυνα και γι’ αυτό δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς, διότι έτσι παίζεται το ποδόσφαιρο στην Γερμανία (τυχεροί). Όσο κι αν βελτιώσεις την αμυντική λειτουργία και το σύστημα μιας ομάδας (που είναι βασικό) είναι βέβαιο ότι θα χρειαστείς και ικανούς αμυντικούς. Τα σέντερ μπακ (ή έστω ο ένας από αυτούς) δεν χρειάζεται να είναι μόνο παίκτης υψηλού επιπέδου, αλλά και ισχυρή προσωπικότητα. Στο μυαλό μου έχω το κορυφαίο δίδυμο του περσινού πρωταθλήματος (Μαϊστόροβιτς – Κυργιάκο). Όσο δεν αποκτούμε παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά και ποιότητα (όχι απαραίτητα και τιμή), όσο κι αν βελτιωθεί το σύστημα δεν κάνουμε τίποτα. Τη δεδομένη στιγμή δεν θέλω να αναφερθώ προσωπικά σε κανέναν από τους αμυντικούς μας, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω εικόνα. Με ανησύχησαν όμως τα όσα έχω διαβάσει. Το δίδυμο Σιόβας – Όμο τα πήγε καλά σε ένα, αν δεν κάνω λάθος, φιλικό. Έκτοτε διαβάζουμε διαρκώς για τις γκέλες του Όμο και για την ασυνεννοησία των παικτών που χρησιμοποιήθηκαν ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Με δεδομένο ότι βασική επιλογή του Φερέρα για τη θέση του κεντρικού αμυντικού ήταν ο Σμόγιε, θεωρώ ότι μάλλον η εικόνα στην άμυνα δεν είναι ολοκληρωμένη.
Η κακή παρουσία του Καστεγιόνε στα μέχρι σήμερα φιλικά δημιουργεί κι αυτή με τη σειρά της προβληματισμό. Ο τραυματισμός του Εστογιανώφ το ίδιο, ενώ ακόμη και σήμερα δεν έχουμε νοιώσει ασφάλεια από τον οποιονδήποτε τερματοφύλακα έχει χρησιμοποιηθεί. Κάτι που είναι σημαντικό και αφορά συνολικά την άμυνα είναι ότι μόνο σε ένα φιλικό μέχρι σήμερα καταφέραμε να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας.
Η ανησυχία μου μεγαλώνει και από κάτι άλλο. Έχουμε μια εξαιρετική βασική ενδεκάδα, θεωρώ όμως ότι το μπακ απ υστερεί, τουλάχιστον σε εμπειρία. Μακάρι ο Σιόβας, ο Σίμωσης, ο Λουκίνας και ο Κοντοχρήστος να αποδώσουν τα μέγιστα. Μακάρι να γεμίσει από Ελληνόπουλα η ομάδα. Θα τα καταφέρουν; Σκέψου όμως ποιους θα κριθούν να αντικαταστήσουν. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι ο Μπάλαμπαν αντιμετωπίζει έναν ύπουλο τραυματισμό, ο Ρεκόμπα ταλαιπωρείται συχνά από θλάσεις, ο Εστογιανώφ θα επιστρέψει σε έναν τουλάχιστον μήνα (αλλά να μην περιμένουμε να είναι και σε φουλ φόρμα), ο Σμόγιε εξακολουθεί να κάνει ατομικό πρόγραμμα και ο Καστεγιόνε αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό. Η απόδοση του Καστεγιόνε ή οποιουδήποτε άλλου κληθεί να παίξει ως αμυντικό χαφ μπορεί να κρίνει και την απόδοση ή την διάρκεια της απόδοσης του Κούμο.
Για να το ξεκαθαρίσω μία και καλή. Θεωρώ ότι έχουμε καλή ομάδα. Ουσιαστικά έχουμε 12-13 καλούς και έμπειρους παίκτες. Θα μπορέσουν όμως να βγάλουν το πρωτάθλημα; Θα μπορέσουμε να πάρουμε βοήθειες από τον πάγκο; Επειδή τον χειμώνα δύσκολα βρίσκεις καλούς (και ελεύθερους) παίκτες, καλό θα ήταν να κλείσουμε από τώρα τα βασικά μας κενά (τα οποία εντοπίζω στο κέντρο της άμυνας και στο τέρμα). Είναι κρίμα αυτή τη συγκεκριμένη χρονιά να αφήσουμε κάποια πράγματα στην τύχη τους.

br fun_atic είπε...

υ.γ
Πράγματι επιμένω στα μεταγραφικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι επιμένω στην απόκτηση ξένων παικτών. Στην θέση του τερματοφύλακα για παράδειγμα υπήρξαν αυτό το καλοκαίρι δύο αξιόλογες περιπτώσεις Ελλήνων παικτών.
Δυστυχώς ο τερματοφύλακας και ο κεντρικός αμυντικός δύσκολα προέρχονται από τις υποδομές της ομάδας και ακόμη σπανιότερα είναι μικροί σε ηλικία. Πιθανότατα ο μόνος που κατάφερε να καθιερωθεί με το καλημέρα σε μεγάλη ομάδα όντας πάρα πολύ μικρός σε ηλικία ήταν ο Κυργιάκος και τώρα πια ξέρουμε το γιατί...

br fun_atic είπε...

Διάβαζα σήμερα ότι η Καβάλα έχει διαθέσει 3.000 εισιτήρια διαρκείας. Αυτή η είδηση πρέπει να μας προβληματίζει. Η Καβάλα και ο Πανιώνιος είναι συγκρίσιμα μεγέθη; Συγκρίνεται ο πληθυσμός της Καβάλας με της Νέα Σμύρνης;(ας μη βάλω και τις όμορες περιοχές γιατί δεν βρίσκουμε άκρη)...
Εντάξει, για μια επαρχιακή πόλη το ποδόσφαιρο είναι τοπικό γεγονός. Γιατί όμως δεν μπορεί να γίνει το ίδιο και στη δική μας περίπτωση; Φιλάθλους της Καβάλας μπορείς να βρεις μόνο στη συγκεκριμένη πόλη. Ούτε καν σε κοντινές κωμοπόλεις. Για διαφορετικούς νομούς ας μην το συζητήσουμε καλύτερα, ενώ ακόμη και στην ίδια την Καβάλα είναι πάρα πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν άλλες ομάδες (και από Αθήνα και από Θεσ/νίκη).
Για να μην γκρινιάζουμε με όλα να πούμε ότι η Καβάλα έχει και πιο ακριβό διαρκείας και πιο ακριβό εισιτήριο (http://www.kavalafc.gr/eisitiria.html). Και όμως πούλησε περισσότερα διαρκείας μέχρι και σήμερα.
Το μόνο που πρέπει να προβληματίσει τη δική μας διοίκηση αναφορικά με το παράδειγμα της Καβάλας είναι τα πολλά κέντρα διάθεσης διαρκείας...
Τα 2.000 διαρκείας μας είναι σημάδι προόδου και μια καλή αρχή για του χρόνου. Όμως το ότι η Καβάλα, ο ΠΑΣ και η Λάρισα έχουν πουλήσει περισσότερα διαρκείας από εμάς πραγματικά δεν καταπίνεται εύκολα. Αυτό ας προβληματίσει όλους εκείνους τους φίλους που θα προτιμήσουν να συνωστίζονται έξω από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων από το να αγοράσουν το πρώτο διαρκείας τους…

τρελοπανιωνιος είπε...

πρεπει η παε μαζι με καθε εισιτηριο να δινει και ενα διαφημιστικο του διαρκειας και να εξιγει για πιο λογο συμφερει το διαρκειας πως λειτουργει και να δινει την δυνατοτητα να το κλεισεις οπως στο φιλικο με την αεκ. οσο για της μεταγραφες το σημαντικο για εμας ειναι το τερμα αντε και εναν αμυνα (στην περιπτωση που ξεφωρτονομασταν τον smogie γιατι εχει προβλημα τελικα με τον τραυματισμο του )αν ομως το επιτελειο πει οτι ειναι οκ τοτε πρεπει να κοιταμε μονο τερμα...

τρελοπανιωνιος είπε...

σου εστειλα email δες το φιλε ...περιμενω απαντηση..

Miltos@Chios είπε...

δεν μπορεις να συγκρινεις απολυτο αριθμο διαρκειας σε (μεγαλη)επαρχιακη πολη και σε μια ομαδα σαν την δικη μας.Ειναι ΟΛΑ τοσο διαφορετικα που πρεπει να το ζησεις για να το καταλαβεις...

Unknown είπε...

Kai gia na leme kapoia pragmata me to onoma tous o Hroso exei mia timi 350.000 xiliades apo ti omada tou. Oute daneikos me option oute eleutheros.

br fun_atic είπε...

Σύμφωνοι. Όμως αυτόν υποτίθεται ότι τον είχαμε στην αναμονή.

Unknown είπε...

Mas pios to exei pei auto? Ena paikth pou stixizei 350.000 den ton exeis sti anamonh

br fun_atic είπε...

Για τον Χρόσο: Δεν ξέρω ακριβώς το κασέ του. Ξέω όμως ότι από τη λήξη του πρωταθλήματος μέχρι και πριν από λίγες καιρό διάβαζα στις εφημερίδες διαρκώς γι' αυτόν (σχεδόν καθημερινά). Στην αρχή ότι τον έχουμε υπόψιν, αλλά ότι η περίπτωσή του παρουσιάζει δυσκολίες και αργότερα ότι επρόκειτο να συναντηθεί με εκπροσώπους της ομάδας μας.
Όταν εμφανίσθηκε στο προσκήνιο ο Ιτανζ, διάβαζα ότι ο Χρόσο συμπεριλαμβάνεται στις εναλλακτικές λύσεις (αυτό το είχα διαβάσει μία ή δύο φορές).
Από τη στιγμή πάντως που συζητούσαμε με τον Ιτάνζ (του οποίου το κασέ ανέρχεται στο 1. εκ ευρώ τον χρόνο), φαντάζομαι ότι δεν θα ήταν πρόβλημα να κρατάμε στα υπόψιν έναν παίκτη που αμείβεται (ή που κοστίζει) με το 1/3.
Εκτός κι αν θεωρούσαμε ότι ο Ιτανζ θα μας στοίχιζε φθηνότερα από τον Χρόσο, έστω κι ως δανεικός.

Για την Καβάλα: Δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται σε κάθε επαρχιακή πόλη. Έχοντας ζήσει όμως στην Ξάνθη, μπορώ να σας περιγράψω τι γίνεται εκεί, καθώς και στον Νομό Καβάλας (τον οποίο γνωρίζω λιγότερο καλά, αλλά έχω εικόνα).
Οι δύο αυτές πόλεις μοιάζουν κάπως ποδοσφαιρικά. Και οι δύο έχουν τοπικές ομάδες, με οπαδούς αποκλειστικά στα όρια του νομού. Στην Ξάνθη τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα καθώς στα Πομακοχώρια υποστηρίζουν ομάδες γειτονικής χώρας...
Καμία από τις δύο ομάδες δεν συγκεντρώνει πολλούς οπαδούς στο γήπεδο (πιθανόν στην Καβάλα να είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα). Και στις δύο πόλεις υπάρχει πολύ έντονη η παρουσία Αθηναϊκών ομάδων (ιδίως του Ολυμπιακού και της Α.Ε.Κ). Εννοείται βέβαια ότι οι υποστηρικτές του Π.Α.Ο.Κ και του Αρη είναι πάρα πολλοί.
Με αυτό το κλίμα, το ποδόσφαιρο δεν είναι σώνει και καλά ένα τοπικό γεγονός (τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στην Κομοτηνή).
Υπό αυτές τις συνθήκες και συνυπολογίζοντας ότι ο Νομός Καβάλας (συμπεριλαμβανομένης και της Θάσου) πρέπει να έχει γύρω στους 150.000 ανθρώπους πληθυσμό, συμπεραίνει κανείς ότι οι Καβαλιώτες μας έσκισαν (μέχρι στιγμής) στην πώληση των διαρκείας.