Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Πολυτάλαντος

55 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Εκτός κι αν κλείσουμε καμιά τρύπα μέχρι το βράδυ...

zamis είπε...

"Βρες λύσεις. Δεν με νοιάζει πώς. Αυτό είναι το ρόστερ, το γνώριζες και πρέπει να το διαχειριστείς" φέρεται να είπε ο Τσακίρης στον Φερέρα
http://www.youtube.com/watch?v=--joy04C5fg

zamis είπε...

Και η ενισχυση των υπολοιπων συνεχιζεται.Αναστασακος στον Ατρομητο.

Pav είπε...

Πάει και ο Ράφικ

http://www.gazzetta.gr/content/view/45133/2/

Pav είπε...

Ή όχι, για να δούμε...
Τουλάχιστο το παλεύουμε

IWN1998 είπε...

Το μόνο που ενδιαφέρει φαίνεται είναι το μπαμ. Εδώ δεν έχουμε κεντρικό αμυντικό και δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε παρά μόνο από τα άκρα και πάμε για Τζιμπούρ και αν δεν τον πάρουμε κλείνουμε το ρόστερ. Τον αγώνα φαίνεται προχθές δεν τον είδαν. Ας ελπίσουμε στους ... λαγούς, λοιπόν. Ίσως και ο Σμόγιε να μπορεί να περπατήσει εν τέλει.

br fun_atic είπε...

Γιατί να χάσει τη θέση του στην Εθνική; Και όταν έπαιζε σε μας μιά χαρά βασικός ήταν. Αυτό θα ήταν σπουδαίο νέο. Κρίμα...Αλήθεια, πότε πρόκειται να μας ξοφλήσει η Α.Ε.Κ γιά τον Ρεφίκ, γιατί για τον Μάκο δεν το συζητάμε να γίνει σε αυτή τη ζωή.

br fun_atic είπε...

Αν πάρουμε τον Τζιμπουρ θα κάνουν όλοι μιά θέση πίσω και όλα εντάξει...Οι επιθετικοί θα γίνουν χαφ, τα χαφ αμυντικοί κ.ο.κ. Στην περίπτωση αυτή βέβαια μάλλον κεντρικός αμυντικός θα παίξει ο Κούμο.
Ο μόνος που θα την πληρώσει θα είναι ο Μπέλιτς που λογικά θα χάσει τη θέση του.

zamis είπε...

θαρθει ο μπαγκς μπανυ.Υπομονη.

zamis είπε...

και υπαρχουν παντα οι ανεμιστηρες.

br fun_atic είπε...

Κατά πως φαίνεται, αυτη η χρονια θα ΠΝΙΓΕΙ στο τσιπουρο.Είτε ετσι είτε αλλιώς

antunix είπε...

Στον Φερέρα πάντως δίνω διορία τρία ματς πρωταθλήματος...
Όπως εξάλλου και πέρσι με τον Πανθρακικό, όταν έκανε τρεις σερί ήττες και ήταν έτοιμος να περάσει την πόρτα και μάλιστα είχαν αρχίσει επαφές με τον διάδοχο του Σεπτέμβριο μήνα! Τελικά, όμως αν θυμάστε μετά άρχισε η μεγάλη αντεπίθεση και όχι μόνο κράτησε την συμπαθή νεοφώτιστη ομάδα στην Super League αλλά κατάφερε και πήρε και μεταγραφή...
Λετε;

zamis είπε...

Λετε να σωθουμε ανετα κι εμεις δλδ?

Griniaris είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
br fun_atic είπε...

Τις λέξεις Ευαγγελισμός και ράντζο δεν μπορώ να τις ακούω.Ταράζομαι

Griniaris είπε...

Σόρρυ br,το σβήνω...

Πέρα απότην πλάκα πάντως,συμφωνώ με τον Ίωνα ότι μια κίνηση εντυπωσιασμού δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα αλλά ουσίας.Με αυτά τα λεφτά δεν μπορούσαμε να βρούμε τερματοφύλακα και κεντρικό αμυντικό;

br fun_atic είπε...

Γιατί έσβησες το σχόλιο; Πλάκα έκανα!!!

Griniaris είπε...

Νόμιζα λόγω της περιπέτειας που είχες ότι το έλεγες σοβαρά.Δεν πειράζει...

br fun_atic είπε...

Η γυναίκα μου την είχε. Δεν μπορώ να πω περάσαμε αλησμόνητα στον Ευαγγελισμό (τις δύο πρώτες νύχτες). Η γυναίκα μου σε ράντζο απέναντι από τις τουαλέτες και τα ακάθαρτα και εγώ στην καρέκλα. Τύφλα να 'χει το Hilton

Griniaris είπε...

Το θυμάμαι ότι ήταν η γυναίκα σου αλλά μερικές φορές αυτός που είναι καλά περνάει πολύ χειρότερα από τον ασθενή που νοιάζεται.Γι αυτό το έσβησα.

re-la-re είπε...

Kαι μέσα σε όλα αυτά να και 8 διαρκείας σήμερα.

Δεν το βάζουμε με τίποτα κάτω βλέπω και χαίρομαι.

br fun_atic είπε...

πρεπει να αναρτηθει φωτο των συγκεκριμενων κατοχων

IWN1998 είπε...

Επειδή θα δώσουμε φιλικό με τον ΑΟ Κέρκυρα την Κυριακή, θυμίζω ότι την Κυριακή που μας πέρασε, η Κέρκυρα γνώρισε ντροπιαστική ήττα στο κύπελλο από το νεοφώτιστο στη Γ' εθνική Βισαλτιακό, με 2-0. Αυτά για να έχουμε επίγνωση του επιπέδου που βρίσκεται και ο αντίπαλος του φιλικού προετοιμασίας.

τρελοπανιωνιος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΩ ? ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΥΣΧΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ , Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΛΜΟ ΜΕ ΤΑ ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ, ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΝΙΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ... ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΤΟΥ ΜΗΝΑ , ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ... ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΗΣ ΓΙΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΝΑΓΚΗ, ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΤΑ ΓΕΜΑΤΟ... ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3000 ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ...

br fun_atic είπε...

Μπορεί να γίνει μεταγραφή μπορεί και όχι. Προσωπικά θεωρώ δύσκολο να βρούμε αξιόλογο τερματοφύλακα και κεντρικό αμυντικό στην ελεύθερη αγορά. Όχι βέβαια ακατόρθωτο, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι υπό αυτές τις συνθήκες αγοράσαμε τους Ρεκόμπα και Εστογιανώφ. Γιατί τώρα μια ομάδα αφήνει ελεύθερο έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα ή έναν εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό; Ίσως για τους ίδιους λόγους που άφησαν άλλες ομάδες ελεύθερους τους προαναφερόμενους παίκτες μας. Διάβαζα χθες ότι ο Φερέρα έχει ήδη δώσει στη διοίκηση μια λίστα με αξιόλογους ελεύθερους παίκτες.Θα δούμε.

Το ευχάριστο είναι ότι παρ' όλη την πρώτη κακή εμφάνιση υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αγοράζουν διαρκείας και φυσικά είμαστε όλοι τουλάχιστον περίεργοι για να δούμε τη συνέχεια των αγώνων της ομάδας μας.

IWN1998 είπε...

Υπάρχει ελεύθερος κεντρικός αμυντικός. Ο Γκούμας.
Αν πάρουμε καλό κεντρικό αμυντικό, μαζί με Σιόβα, νομίζω ότι η ομάδα θ' ανέβει πολύ ακόμα και ο τερματοφύλακας θα φαίνεται αλλιώς. Είναι θέση που πονάμε χρόνια και αν γίνει κάτι, τότε πιστεύω όλη η ομάδα θα αναβαθμίσει την απόδοσή της.

br fun_atic είπε...

Κι εγώ νομίζω ότι τελικά θα καταλήξουμε στην περίπτωση του Γκούμα, αν και προσωπικά θα ήθελα έναν παίκτη με μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον.

Κάπως περίεργα μας τα λένε για τον Τζιμπουρ. Έγιναν λέει διαπραγματεύσεις που κράτησαν επτά ώρες (!!!) και τελικά ναυάγησαν διότι ο Ρεφίκ θεώρησε ότι αγωνιζόμενος στον Πανιώνιο ίσως έχανε τη θέση του στην Εθνική Αλγερίας, ενδεχόμενο που δεν ρίσκαρε ενόψει Μουντιάλ.

Άρα λοιπόν ο Ρεφίκ θεωρεί πως παραμένοντας στην Α.Ε.Κ υπό τις διαταγές ενός προπονητή που έχει δηλώσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως δεν τον υπολογίζει (δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ίσως τον στείλουν και στην εξέδρα ακόμη)θα παραμείνει βασικός στην Εθνική Αλγερίας.

Αν θυμάμαι καλά βέβαια η καθιέρωση του Τζιμπουρ στην Εθνική Αλγερίας έγινε την εποχή που έπαιζε στον Πανιώνιο και σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του το ότι βγήκε πρώτος σκόρερ...

Υπό αυτές τις συνθήκες, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συζητούσαν επί επτά ώρες...

zamis είπε...

Νομιζω κι εγω οτι ο Γκουμας ειναι πολυ πιθανος.Οσο κι αν ανατριχιαζω,με την αμυνα που εχουμε με πιανει συγκρυο,οποτε..

zamis είπε...

Ενταξει,απροβλεπτος στις αντιδρασεις του ο Ραφικαρος αλλα μην τρελλαθουμε τωρα..money money money ειναι το θεμα.
Αληθεια τα 2 εκ. που χρωστανε οι αρπαγες θα τα παρουμε ποτ ωστε να επανεπενδυθουν?

IWN1998 είπε...

Υπάρχουν και άλλοι στην αγορά, κάποιας ηλικίας βέβαια, αλλά έμπειροι.Λορέντσο Στοβίνι της Κατάνια, τέως αρχηγός της Λέτσε, για παράδειγμα. Αλλά εδώ σε πρώτη φάση επιλέξαμε Σμόγιε "με πατερίτσες" και Όμο που δεν την παίζει τη θέση. Τώρα μου είναι δύσκολο να θεωρήσω, πως σε αυτή τη φάση θα πείσουμε το Μαλντίνι να αναθεωρήσει την απόφαση του ν' αποσυρθεί και να 'ρθει στον Πανιώνιο... Δεν μιλάνε και με τον Αλβάρο, που έχει καλές γνωριμίες. Η Ουρουγουάη φημίζεται για τους αμυντικούς της (είναι λίγο σκληροί βέβαια).

br fun_atic είπε...

Αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Αν χρωστάς μπορεί υπό προϋποθέσεις να χάσεις ακόμη και το σπίτι σου. Η Α.Ε.Κ, που απ' ότι ακούμε δεν είναι συνεπής στις καταβολές της, δεν έχει καμία επίπτωση; Στην τελική, για πόσα χρόνια ακόμη θα μας εκμεταλλεύεται με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο; Αν είναι έτσι να πάμε κι εμείς να δανειστούμε τον Κακά και να τον αποπληρώσουμε σε 200 χρόνια ή αφού τον χρησιμοποιήσουμε ένα χρόνο και τον μοσχοπουλήσουμε.
Μια που μιλάμε για οικονομικά: Διάβαζα στον Π.Κ την ανάλυση του μπάτζετ για τη φετινή χρονιά. Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το ποσό που θα εισπράξουμε από τους χορηγούς. Αν θυμάμαι καλά γύρω στο 1 εκ ευρώ. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Μια που διανύουμε μια δύσκολη οικονομικά χρονιά, έγινε κάποια σοβαρή προσπάθεια να προσελκύσουμε περισσότερους ή πιο εύρωστους οικονομικά χορηγούς; Διότι, χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν (αντιθέτως ευχαριστούμε οποιονδήποτε συνεισφέρει οικονομικά στην ομάδα μας), είναι όμως γεγονός ότι οι δύο μεγαλύτεροι χορηγοί μας είναι η Wind και η Fiat Pazaropoulos. Οι υπόλοιπες είναι εταιρείες πολύ μικρότερης οικονομικής εμβέλειας. Ψάχνοντας λίγο στις επίσημες σελίδες άλλων ομάδων βρήκα πολύ ισχυρότερους χορηγούς. Το θέμα αυτό νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίσει.
Άλλη μία απορία που έχω (έχω καταντήσει Μενεγάκη μου φαίνεται) είναι η εξής: Σε πολλά αθλήματα (κυρίως όμως στον στίβο) υπάρχει διασύνδεση μεταξύ των αθλητών και των εταιρειών κατασκευής αθλητικών προϊόντων. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει στο ποδόσφαιρο. Αν ισχύει όμως είναι βέβαιο ότι μπορούμε να ωφεληθούμε ή να ζημιωθούμε αντίστοιχα για τον λόγο αυτό από την εταιρεία που μας προμηθεύει τον αθλητικό εξοπλισμό; Για παράδειγμα: Τον Μπάλαμπαν τον αποκτήσαμε από ομάδα που έχει τον ίδιο αθλητικό σπόνσορα με εμάς. Μήπως κάποιες πόρτες είναι κλειστές (ή αντίστοιχα ανοικτές) και για τέτοιους λόγους;

zamis είπε...

Xμμ..σχολιο με ζουμι το τελευταιο ξανθε:)brf

br fun_atic είπε...

Σκληρούς!!! Προτιμότερo σκληρούς!!! Όσο πιο σκληρούς τόσο καλύτερα!!!

Κι αν βρούμε τίποτα Τσετσένους αυτονομιστές ή Ρώσους πρώην κομάντο ακόμη καλύτερα.

Αν ο Αλβάρο μπορεί να μας φέρει τα αποβράσματα του Μοντεβιδέο ας το κάνει. Γιατί από τους άλλους έχουμε χορτάσει...

Είναι γεγονός ότι μας λείπει ένα αμυντικό δίδυμο τύπου Μαύρου - Άρη από την ταινία Λόλα («είναι πολλά τα λεφτά Άρη» και δεν συμμαζεύεται).

Costix είπε...

Διαβαζω οτι εκτος απο τον Βερον, που τα Μπαογκια θελουν να τον δωσουν δανεικο για να χρονο στην Ανορθωση και αυτος αρνειται, συζητουν και με τον Παμπλο Γκαρσια (φιλλλλαρακι του Ρεκομπα) ακομη και για λυση συνεργασιας, κατι που θα δειξει τις αμεσως επομενες ωρες.

Μηπως η λυση ελθει απο Βορρα ????

Αυτος και αν ειναι σκληρος. Ουτε 10 κοκκινες δεν πηρε στο περσινο πρωταθλημα.

IWN1998 είπε...

Οι μεταγραφές ως 10-9-2009 αφορούν ελεύθερους ως και 30-6-2009...

br fun_atic είπε...

Μπορεί να γίνει δανεισμός;

Οι δέκα κόκκινες είναι ένα πρόβλημα βέβαια. Όμως για σκέψου την ψυχολογία του αντίπαλου επιθετικού όταν πάει να παίξει το ένας με έναν; Ιδίως αν ξέρει ότι ο αμυντικός δεν το έχει σε τίποτα να πάρει την καρτούλα του (οποιουδήποτε χρώματος).

Αν θυμάσαι, όταν ο Ολυμπιακός πήγε να αντιμετωπίσει στην Τούμπα την πειρατική γαλέρα, είχε παρατάξει σχεδόν τη δεύτερη ομάδα.

Όπως και να το δεις δεν ρισκάρεις να ρίξεις τον Ντιόγκο (που είχε πάρει και την προκαταβολή του στο Καραϊσκάκη) απέναντι από τον Μπάμπη τον Σουγιά!

IWN1998 είπε...

Νομίζω ούτε δανεισμοί παίζουν.

Costix είπε...

Παντως βλεποντας τον Τσακ την Κυριακη κατα την διαρκεια αλλα κυριως μετα τον αγωνα, μου εδωσε την εντυπωση οτι εναγωνιως εψαχνε λυση.

Οσο και να δηλωνει μειωμενο budget, δεν ειναι τυπος που του αρεσει και να χανει και γνωριζει καλα οτι η φετεινη χρονια ειναι ισως η πιο καθοριστικη, για το μελλον της επιχειρησης του.

Ιδωμεν...

br fun_atic είπε...

Σωστό.
Υπό αυτές τις προυποθέσεις βέβαια ίσως θα έπρεπε να είχε πάρει πάνω του κάποιες μεταγραφές (όπως πέρσι με τους Ρεκόμπα και Εστογιανώφ) δεδομένου μάλιστα ότι είχε παρακολουθήσει από κοντά τόσο την προετοιμασία όσο και τα φιλικά στο Βέλγιο.
Η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι θα κάνει το καλύτερο που μπορεί, αρκεί να μην λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο στη λογική του "μεταγραφικού μπαμ".

kostas_n_s είπε...

Ασχετο με το θέμα αλλά..

Είδε κανείς αθλητική κυριακή ?
Στιγμιότυπα από τον αγώνα του Πανιωνίου έδειξαν γύρω στις 1.30 τη νύχτα και αφού μας είχαν πιπιλίσει το μυαλό με ένα σωρό μ@λ@κίες και μας είχαν κάνει τα νεύρα κρόσσια .

Δεν παλεύεται το πάνελ των 'ειδικών ' της ΝΕΤ και υποτίθεται έχουν γίνει αλλαγές στη ροή της εκπομπής αλλά μάλλον οι υπεύθυνοι της εκπομπής πληρώνονται για να μας 'φτιάχνουν' .

Πρέπει κάποιος να τους βάλει ένα κωλόχερο γιατί αν είναι κάθε φορά να ξενυχτάμε για να δούμε φάσεις καλύτερα να αλλάξουν το όνομα σε 'εκνευριστική κυριακή ' η ' επιλεκτική κυριακή '.

br fun_atic είπε...

Λόγω τιμής δεν είχα τα ατσάλινα νεύρα γιά να δω το παιχνίδι αυτό ΚΑΙ στην Αθλητική Κυριακή. Και τι να δω δηλαδή; Το Μανιάτη με το εξόφθαλμο από την κούραση; Τον Όμο; Τον Μπαρόνι; Άστα... Στη 1:30 μάλιστα πιθανόν να βρισκόμουν στον 15ο ύπνο...

zamis είπε...

Μακαρι Costi γιατι παλι συγχυση(επιεικως)εβγαλε με τις δηλωσεις του.
Αυτο που εμενα δεν μου αρεσει ειναι οτι στην μετα-Λινεν εποχη δεν υπαρχει καθαρο στιγμα.Ειναι επομενο βεβαια αφου η ελευση-παραμονη των Ουρουγουανων καθως και ο νεος προπονητης(που εφερε Μπαλαμπαν,Ριερα και δανεικους) δημιουργησαν νεα δεδομενα.
Για να το πω αλλιως,μου λειπει μια σαφης τοποθετηση του τυπου δεν παμε για τιποτα και στοχος ειναι η ομαδα να σωθει ευκολα βγαζοντας ταυτοχρονα 2-3 πιτσιρικαδες.
Ομως,η παρουσια αστεριων σε συνδυασμο με το υπαρχον μιγμα οδηγει συνεχως σε αντιφατικες εκτιμησεις και προσδοκιες.
Το μηνυμα λοιπον δεν ειναι ξεκαθαρο.Και απ'οτι φαινεται λειπει και ο προπονητης που θα παρει πανω του εναν ηγετικο ρολο πανω και περα απο την προπονητικη αυτη καθ'αυτη.
Ισως ειναι αδικο να ζηταμε κατι τετοιο απο το Φερερα αλλα ο Πανιωνιος δεν ειναι οποιαδηποτε ομαδα.

Griniaris είπε...

Έτσι είναι ακριβώς.Η πρώτη ενδεκάδα μοιάζει να πηγαίνει για τριάδα και απο εκεί και μετά το χάος...

Miltos@Chios είπε...

Ποια πρωτη ενδεκαδα?Του Σαββατου?

Griniaris είπε...

Όχι βέβαια,με Ριέρα-Λόλο εννοώ.Αυτή ήταν του Μεγάλου Σαββάτου...

br fun_atic είπε...

Η διοίκηση του κου Τσακίρη έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό. Δεν ανακοινώνει κατά την έναρξη του πρωταθλήματος τους στόχους της ομάδας. Παλαιότερα τουλάχιστον ακούγαμε το κλασικό, ότι πάμε κατ' αρχήν για την σωτηρία και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο. Ξέραμε τις διαβαθμίσεις της επιτυχίας και της αποτυχίας, όσο κοινότυπες κι αν ήταν. Φέτος ακούσαμε ότι πάμε για κάτι καλύτερο από πέρσι. Αυτό είναι ιδιαίτερα αόριστο.

Πως ορίζεται λοιπόν η αποτυχία και πως η επιτυχία; Διότι όταν για παράδειγμα δηλώνουμε ότι η ομάδα θα κινηθεί με περιορισμένο μπάτζετ, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αποδεχόμαστε και το ενδεχόμενο να μην αλλάξει δραματικά η θέση μας στην τελικά κατάταξη. Στην περίπτωση αυτή βέβαια εννοείται ότι δεν θα είχαμε κι εμείς κανένα λόγο να φωνάζουμε και να στεναχωριόμαστε για την εικόνα της ομάδας την περασμένη αγωνιστική. Αρκεί βέβαια να το ξέραμε.

Είναι γεγονός ότι το ρόστερ μπερδεύει. Πράγματι το κέντρο και η επίθεση είναι για τετράδα. Από εκεί και κάτω υπάρχει τρομακτική ανισορροπία. Σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί να κινδυνεύσει ολόκληρο το οικοδόμημα. Ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ πιο απλά αν είχαμε έναν (ή καλύτερα δύο) αξιόλογους κεντρικούς αμυντικούς. Τότε θα είχαμε και πιο πολλές εναλλακτικές λύσεις στα αμυντικά χαφ (διότι απασχολούμε αμυντικά χαφ ως κεντρικούς αμυντικούς) και ίσως το θέμα του τερματοφύλακα δεν ήταν τόσο χτυπητό.

Πως να το κάνουμε; Το να βρεις έναν καλό κεντρικό αμυντικό δεν είναι δύσκολο πράγμα. Ούτε τόσο ακριβό (εδώ η Λίβερπουλ «καταδέχθηκε» τον κατά τα άλλα αξιόλογο Κυργιάκο). Κι αν τον βρήκαμε στο πρόσωπο του Σμόγιε θα είμαι χαρούμενος, αρκεί να συμφωνεί σε αυτό και το ιατρικό τιμ. Στην τελική κανείς μας δεν έχει καταλάβει από τι ακριβώς πάσχει εδώ και τόσο καιρό. Θέλω να πιστεύω βέβαια ότι αν είχε μόνιμο πρόβλημα, θα είχε αντιδράσει το ιατρικό τιμ στην απόκτησή του.

Ron Barceló είπε...

O 'τυχαίος' Σμόγιε, κύριοι, έχει περάσει κ από Μίλαν τη σεζόν 97-98. Το ότι δεν έχει παίξει λόγω τραυματισμού δεν τον καθιστά ούτε 'κουτσό', ούτε άμπαλο, ούτε περαστικό. Δεν φταίει αυτός - ούτε για το γεγονός που δεν είναι έτοιμος κ στην τελική, ούτε για το ότι υπέγραψε στον Πανιώνιο με υποτιθέμενο ήδη υπαρκτό πρόβλημα τραυματισμού. Ο προγραμματισμός ήταν να ξεκινήσει αμυντικό δίδυμο Λατκα-Σμόγιε. Το γεγονός ότι ΚΑΤΕΛΗΞΕ στο άπειρο (πλην ελπιδορόρο) διδυμο Ομο-Σιοβα οφείλεται αφενός στην διαγνωση του προβλήματος του Κροάτη, αφετέρου σε έλλειψη διαθεσης/προσπάθειας του Τσέχου κατά την προετοιμασία. Σύμφωνα πάντα με τους εκάστοτε δημοσιογράφους που κάλυψαν την προετοιμασία.
Αυτά - γιατί τείνουμε να τα ισοπεδώσουμε όλα.

Ron Barceló είπε...

Επίσης, εστιάζετε όλοι σχεδόν στην έλλειψη του Σμόγιε/Λατκα. Κανείς δεν αναφέρθηκε στην έλλειψη του Καστεγιόνε. Τέτοιο κόφτη δεν έχουμε (βασικά, ελάχιστες ομάδες διαθέτουν τόσο ποιοτικό ανασταλτικό)κ υπομονή να τα δείτε στην πράξη.
Αντε, γιατί η κατάσταση με το Νικολάου τείνει να με αρρωστήσει..:)

Griniaris είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύεστε.Επιτυχία φέτος θεωρείται η μη αποτυχία.Ως μη αποτυχία όμως μπορουμε να θεωρήσουμε και παρόμοια επιτυχία με την περσινή,η οποία όμως θεωρήθηκε αποτυχία.Άρα εύλογα καταλήγουμε ότι μια φετινή αποτυχία θα θεωρηθεί ως επιτυχία.

zamis είπε...

ζωγραφισες griniari

br fun_atic είπε...

:)

Όλοι μας ξέρουμε το βιογραφικό του Σμόγιε. Ο άνθρωπος μπορεί να είχε παίξει και στη μικτή κόσμου. Το ζήτημα είναι αν μπορεί να προσφέρει ή αν έχει μόνιμο και μάλιστα σοβαρό πρόβλημα. Θα ήθελα πάντως να ξέρω τι είδους τραυματισμό υπέστη στην προετοιμασία που τον έχει κρατήσει εκτός για περίπου ένα μήνα...

Δεν είχε δείξει ενδιαφέρον ο Λάτκα κατά την προετοιμασία; Μήπως δεν τον είχε και σε ιδιαίτερη εκτίμηση ο προπονητής; Μήπως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο δεν ήταν Σμόγιε – Λάτκα; Σε πόσα ακριβώς φιλικά τον χρησιμοποίησε; Και ο Λάτκα έχει παίξει στην Αγγλία. Μάλιστα δεν τον αποκτήσαμε και από κάποια τυχαία ομάδα. Δεν είναι κατανοητό να μην έχει διάθεση όταν βλέπει τον Όμο βασικό ή αν καταλαβαίνει ότι ο προπονητής δεν τον υπολογίζει;

Καστεγιόνε: Αυτόν πραγματικά τον περιμένουμε όλοι. Δεν τον έχουμε δει, περιμένουμε όμως πολλά. Είναι γεγονός όμως ότι οι δημοσιογράφοι τον θάβουν συστηματικά. Μακάρι να αποδώσει αν και δεν καταλαβαίνω γιατί χρησιμοποιήθηκε ως κεντρικός αμυντικός, ενώ δεν είναι...Αλήθεια, ποιος εισηγήθηκε την απόκτησή του;

Ron Barceló είπε...

Υποθέτω οτι το ήξεραν όλοι οτι υπάρχει ιατρικό ιστορικό με τον Σμόγιε κ μάλλον υπέθεσαν ότι δεν είναι ανησυχητικό. Στην προετοιμασία, έπαθε υποτροπή κ αποδείχθηκε σοβαρότερο του αναμενομένου.
Αναφορικά με τον Καστεγιόνε, οι δημοσιογράφοι παίζουν του παιχνίδι τους. Κ για τον Κουμο τα ίδια λέγανε.
Έχω προσωπική άποψη γιατί τον έχω δεί από ματς με την Άρσεναλ Σαραντί, τις οποίας ήταν αρχηγός.
Πιστεύω ότι μόλις δέσει με Κούμο, θα έχουμε να λέμε για πολύ δυνατό δίδυμο.
Όντας αμυντικογενής μέσος, θα δώσει την ευκαιρία στον Κούμο να παίξει πιο επιθετικά.
Αμυντικός ΔΕΝ έιναι ο ανθρωπος. Χαφ είναι, κόφτης, ενώ έχει αγωνιστεί κάποιες φορές κ ως αριστερό εξτρέμ.
Αναφορικά με την όποια μεταγραφική συνέχεια, πιστεύω ότι θα γίνουν σίγουρα άλλες δυο κινήσεις. Μια επιθετικού κ μια αμυντικού. Δεν βλέπω διάθεση για τέρμα. Προφανώς, το λάθος από το οποίο προήλθε το γκολ του Τελη χρεώθηκε στον μικρό νιγηριανό 'αποδιοπομπαίο τράγο'

br fun_atic είπε...

Μακάρι ο Καστεγιόνε να βγάλει μάτια. Το ευχόμαστε όλοι. Αν όμως και ο προπονητής είχε διάθεση να τον χρησιμοποιήσει σωστά δεν θα τον έβαζε να παίξει ως κεντρικός αμυντικός. Εννοείται ότι για έναν παίκτη από ομάδα της Λατινικής Αμερικής πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη υπομονή.

Το χειρότερο πράγμα στην ιατρική πιστεύω ότι είναι οι υποθέσεις. Όταν η ιατρική ομάδα αποφαίνεται για την υγεία ενός παίκτη προ της αποκτήσεώς του, ουσιαστικά βεβαιώνει ότι ο συγκεκριμένος παίκτης δεν αντιμετωπίζει - και κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων δεν θα αντιμετωπίσει - προβλήματα υγείας. Αν του Σμόγιε ήταν ένα τυχαίο περιστατικό τότε όλα καλά. Μας τρομάζει λίγο όμως η προϊστορία του συγκεκριμένου παίκτη (κι εσύ ο ίδιος αναφέρεις ότι δεν έπαιξε στην Μίλαν λόγω τραυματισμών), σε συνδυασμό με την ιστορία των Ντρσεκ, Ντελούρα κ.λ.π.

Ο Όμο δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδιοπομπαίος τράγος, για τον απλούστατο λόγο ότι ο άνθρωπος δεν παίζει στη θέση του. Αν ρωτάς βέβαια τη γνώμη μου, θα σου έλεγα ότι προτιμούσα στη θέση του κάποιον ταλαντούχο Έλληνα. Γιατί ο Όμο δεν έχει να επιδείξει ούτε την εμπειρία, ούτε τη σπουδαία καριέρα. Το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος παίκτης ίσως καταλαμβάνει άδικα και μία θέση ξένου, την οποία απ' ότι αποδείχθηκε είχαμε απόλυτη ανάγκη. Αλήθεια αυτός ο Αμιρ Κούρντι (ο οποίος πρόσφατα έμαθα ότι είναι Ισραηλινός) καταλαμβάνει θέση ξένου;

Ron Barceló είπε...

Ξένος ο Κουρντι. Ξένος ο Ομο. Ξένος κ ο Μπυρόνι. Αντε μωρή Πανιωνάρα τρελανέ μας τελείως. Μονο εσύ στον κόσμο θα θυσίαζες 3 θέσεις ξένων για 3 παίκτες με μέσο όρο ηλικίας 20 κ οι οποίοι αποτελούν δευτερότριτες επιλογές!
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΑΙ ΕΚΡΑ ΝΑ ΑΠΟΘΕΩΘΟΥΜΕ!

br fun_atic είπε...

Και το ωραίο είναι ότι δίπλα στο όνομα του Κούρντι υπήρχε η λέξη "μαθητευόμενος"...