Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Ιστορικές ομάδες εξαφανίζονται

Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο χωριό. Στο χωριό αυτό υπάρχει ένα πρωτάθλημα 16 ομάδων, από τις οποίες οι τρεις μόνο είναι πλούσιες, τέσσερις με πέντε ανήκουν στην μεσαία τάξη και οι υπόλοιπες ανήκουν στους μικρομεσαίους. Κι ενώ τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα στην πρώτη κατηγορία, δημιουργήσαμε τρεις επιπλέον αλλά και τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.


Υποτίθεται ότι τα πρωταθλήματα αυτά αποτελούν το φυτωρίου Ελληνικού ποδοσφαίρου. Τεράστιος μύθος, καθώς κι εκεί κυριαρχούν οι αμφιβόλου ποιότητας ξένοι – αλλά και τα έσοδα των ομάδων είναι τόσο λίγα, που δεν επαρκούν για τη συντήρησή τους.


Στο τοπίο αυτό θεωρούσα εξαιρετική ιδέα την συγχώνευση ομάδων, ώστε να προκύψουν νέες υγιείς οικονομικά και απόλυτα ανταγωνιστικές. Το δέον όμως πάντα αλλάζει στην Ελληνική πραγματικότητα. Στην Ελλάδα φαίνεται ότι είμαστε μαλωμένοι με το νοικοκυριό, το πρόγραμμα και τον μακροχρόνιο σχεδιασμό. Ακόμη και σωστές θεωρητικά κινήσεις πολλές φορές θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους ή παραλλάσσονται σε τέτοιο βαθμό, ώστε καταλήγουν κυριολεκτικά αγνώριστες.


Διάβαζα για την συγχώνευση του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον Θερμαϊκό. Αν μάθαινε για την ενέργεια αυτή κάποιος Ελληνο - Αυστραλός θα πίστευε ότι γίνεται για καλό σκοπό, δηλαδή για να προκύψει και τέταρτη ισχυρή ομάδα στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Η φιλική μας ομάδα, το συγγενικό σωματείο, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς θα εξαφανιστεί για 500.000 ευρώ!!! Διότι τόσα του έλειπαν για να μπορέσει να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής. Αυτά τα χρήματα δεν κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν οι περήφανοι Πόντιοι...


Και εφόσον τα χρήματα αυτά δεν μπόρεσαν να συγκεντρωθούν, έπεσε στο τραπέζι η λύση να εξαγοράσουν τον Θερμαϊκό και το Α.Φ.Μ του προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν έστω στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλάζοντας όμως το ιστορικό όνομά τους σε Απόλλωνας Πόντου. Παρόμοια ισχύουν για τον Ηλυσιακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε σήμερα ( ή μήπως θα αντιμετωπίσουμε το Αιγάλεω;), ενώ η κατάσταση δεν είναι καλύτερη για ιστορικά σωματεία όπως οι Εθνικός και ο Απόλλωνας (Σμύρνης, Αθήνας, διαλέγετε και παίρνετε).


Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει. Και τι με ενδιαφέρουν όλα αυτά; Προφανώς θα ήταν κάποιος που γνώρισε τον Πανιώνιο πρόσφατα και μέσω των υπερβατικών ονείρων. Αυτόν που νομίζει ότι η Ιστορία ενός συλλόγου εξασφαλίζει την επιτυχία και την μακροημέρευση. Δυστυχώς τα πράγματα δεν έχουν έτσι.


Τα τελευταία χρόνια στον Πανιώνιο έχουμε μια πάρα πολύ καλή διοίκηση. Με τα όποια λάθη της. Η διοίκηση αυτή, υπήρξαν στιγμές που πραγματικά ενέπνευσε τον κόσμο. Αυτό που ίσως δεν έχει καταλάβει μέχρι και σήμερα ο κος Τσακίρης είναι ότι υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις και επιλογές, το όνομά του μπορεί να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου. Μπορεί όμως να συμβεί και το αντίθετο. Διότι η απόλυτη επιτυχία πολλές φορές μετατρέπεται εύκολα στην απόλυτη αποτυχία…Ας έχει κι αυτό στο μυαλό του…Μέτριος πάντως δεν θα είναι...


Όσο καλή και επιτυχημένη κι αν παρουσία του κου Τσακίρη, ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο κος Τσακίρης δεν θα είναι αιώνια στην ομάδα. Άλλωστε και ο ίδιος ο Πρόεδρος έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη στον χρόνο της αποχώρησής του. Ο Πανιώνιος θα υπάρξει ή πρέπει να υπάρξει και στην μετά – Τσακίρη εποχή. Γιατί και τότε η φανέλα θα είναι ίδια, ο κόσμος θα είναι ο ίδιος, η ομάδα θα είναι η ίδια και τα προβλήματα επίσης. Μια διοίκηση μπορεί να προσφέρει χρήματα και για τον λόγο αυτό όραμα. Οι υπερβάσεις όμως γίνονται από τον κόσμο. Αυτός είναι ο κινητήριος μοχλός της κάθε ομάδας. Και οι ομάδες που εξαφανίστηκαν λόγω των μυστήριων συγχωνεύσεων είχαν ένα κοινό. Δεν είχαν κόσμο ή έστω είχαν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο και επιπλέον η κερκίδα τους είχε γεράσει… Αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται και στη Νέα Σμύρνη…


Επειδή κανείς μας δεν θέλει να δει τον Πανιώνιο (ξανά) σε άλλη κατηγορία, επειδή κανείς μας δεν θέλει να δει τον Πανιώνιο να συγχωνεύεται υπό τέτοιες συνθήκες και να αλλάζει όνομα, χρώμα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε την ομάδα με όποιον τρόπο μπορούμε. Ο καλύτερος τρόπος είναι η φυσική μας παρουσία σε κάθε παιχνίδι της ομάδας. Υπάρχουν και άλλοι: Μπορούμε να αγοράζουμε διαρκείας σε όσα τμήματα μπορούμε και θέλουμε, μπορούμε να γίνουμε μέλη του ερασιτέχνη, μπορούμε να πηγαίνουμε τα παιδιά μας στα τμήματα υποδομής της ομάδας και πολλά άλλα ακόμη.


Ας μην τα περιμένουμε όλα από την διοίκηση. Ο κόσμος του Πανιωνίου πρέπει να πάρει τα πράγματα στα χέρια του και μαζί την τύχη της ομάδας. Πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι. Πρέπει να επιστρέψουν όλοι όσοι έχουν απογοητευθεί. Πρέπει να ενεργοποιηθεί και η παραμικρή Πανιώνια δύναμη. Και τότε δεν θα θεωρούμε τυχερούς τους εαυτούς μας που έχουμε πρόεδρο του κ. Τσακίρη, αλλά θα είναι τιμή για τον κ. Τσακίρη να προεδρεύει της ομάδας. Τότε μόνο θα μπορούμε να ελπίζουμε για το μέλλον.

36 σχόλια:

br fun_atic είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/189873

Ενδιαφερόμαστε λέει για κάποιον Μουσιλού (επιθετικός), ο οποίος απ' ότι βλέπω στα στατιστικά του έχει να σκοράρει από το 2007!!! Αυτή τη στιγμή είναι δανεικός στην Αλ Αράμπι… Γι' αυτό το πουλέν θα χρειαστεί να πληρώσουμε και 250.000 ευρώ. Ελπίζω οι πληροφορίες του κου Καλογεράκη να είναι λανθασμένες... Διαφορετικά ο μάνατζερ που τον πρότεινε είναι μεγάλος χιουμορίστας…

Προσωπικά υπό αυτές τις συνθήκες αντί για τον Μουσιλού θα προτιμούσα τη γνωστή σε όλους Μισιρλού (= Αιγύπτια)...Οι στίχοι διηγούνται τουλάχιστον την εξωτική της ομορφιά...

Τι το θέλαμε το φιλικό σήμερα; Δεν παίζουν οι Ρεκόμπα, Εστογιανώφ, Μπάλαμπαν, Σμόγιε και Ριέρα. Αν όντως αντιμετωπίσουμε τον Ηλυσιακό (γιατί μπορεί να προκύψει Αιγάλεω), οι φίλοι που δεν έχουν διαρκείας ας κρατήσουν τα εισιτήριά τους γιατί είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσουν συλλεκτική αξία...

Costix είπε...

Φιλε μου,

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ (ως συνηθως) το κειμενο της αναρτησης με απολυτως ευστοχα τα οσα λες.

Οσο για Μπαλαμπαν, διαβασα οτι τραυματιστηκε στην ωμοπλατη την Δευτερα κανοντας βαρη, αλλα τελικα δεν ειναι κατι το σοβαρο. Και οι αλλοι τρεις (Ρεκομπα/Λολο/Σμογιε) ειναι γνωστο οτι ειναι τραυματιες. Αλλα ο Ριερα τι επαθε ?? Η μηπως τον κρατανε εκτος μηπως τραυματιστει κι αυτος ??

Επειγοντως ευχελαιο, κυριε Τσακιρη.

Μας γλωσοφαγανε φετος.

br fun_atic είπε...

Ο Ριέρα ένοιωσε "βαρύ" το πόδι του και θα μείνει εκτός για προληπτικούς λόγους. Άλλωστε δεν θα παίξει και στα δύο πρώτα παιχνίδια λόγω τιμωρίας.

Χωρίς να ξέρω κάτι συγκεκριμένο, θα θέσω μία ερώτηση. Στο επιτελείο του κου Φερέρα υπάρχει γυμναστής και κάποιος ο οποίος γνωρίζει από αθλητική φαρμακολογία (εάν θυμάμαι καλά τον όρο – ο Γκρινιάρης ξέρει καλύτερα). Για τόσο εξειδικευμένο επιτελείο, φαντάζουν κάπως περίεργοι τόσοι πολλοί τραυματισμοί, ιδίως από τη στιγμή που η φυσική κατάσταση δουλεύτηκε κυρίως στην πρώτη φάση της προετοιμασίας στο Κορωπί.

Πριν λοιπόν να αρχίσουμε τα ευχέλαια, τα οποία μάλλον χρειάζονται, ας δούμε λίγο τι γίνεται και με το προπονητικό τιμ...

br fun_atic είπε...

Με την ευκαιρία του σημερινού φιλικού, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω το εξής. Ισχύει και σήμερα η αγορά εισιτηρίου διαρκείας με προκαταβολή 50 ευρώ και μελλοντική εξόφληση. Βάση των προηγούμενων πωλήσεων (φιλικό με Α.Ε.Κ) το μέτρο κρίνεται επιτυχημένο αρκεί να μην μιλάμε για δανεικά και αγύριστα. Όποιος παρακολουθήσει το σημερινό παιχνίδι και θεωρεί ότι του περισσεύουν 50 ευρώ ας αγοράσει το διαρκείας του. Μήπως και πλησιάσουμε τις 2.000, που είναι το όριο αξιοπρέπειας.

br fun_atic είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=6TMfFBhj-30

http://www.youtube.com/watch?v=Zar0WiwRJyA

Αυτά είναι δύο βίντεο για τον Μουσιλού. Το πρώτο είναι εξαιρετικά περίεργο. Και το φινάλε του ακόμη περισσότερο (!!!)

Στο δεύτερο κάποιος σκοράρει και από τη λεζάντα φαντάζομαι ότι είναι ο Μουσιλού...Ελπίζω οι σκάουτέρ μας να έχουν δει καλύτερα βίντεο. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί προτείνονται οι ίδιοι παίκτες σε εμάς και στην Καβάλα...

Miltos@Chios είπε...

Ιδιαιτερα χρησιμο για ολους μας το κειμενο της αναρτησης/συμφωνω απολυτως.1-1 με Ηλυσιακο/Αιγαλεω με δευτερη ομαδα και γκολ του Σιμωση.Ηταν κανενας φιλος στο γηπεδο να μας πει περισσοτερα?

Pav είπε...

Δραματική εικόνα από μία ενδεκάδα που καμμία σχέση δεν πρέπει να έχει με την υγειή ενδεκάδα του Πανιωνίου. Παρ'όλ'αυτά αν υποθέσουμε πως ο Όμο είναι ενδεκαδάτος παίκτης εγώ θα ναυσηχούσα ταμάλα. Έκανε τρεις καραμπινάτες γκέλες (αν δεν απατώμαι η μία μας στοίχησε το γκολ της ισοφάρισης) που με μικρομεσαία ομάδα της ΣουπερΛίγκας θα μπορούσαμε να δεχθούμε και ένα δεύτερο τέρμα. Ενώ σου δίνει την αίσθηση ότι έχει αυτοπεποίθηση και σχετική τεχνική κατάρτιση κάνει παιδαριώδη λάθη που σίγουρα θα στοιχίσουν.

Είχα ακούσει καλά λόγια αλλά τα δικά μου τα ματάκια άλλα είδαν.
Ο Φανούρης γυρόφερνε ασκόπως
Ο Μπέλιτσ ασταθής σε δύο απλά γυρίσματα από αμυντικό και σε ένα χλιαρό σουτ εκτός περιοχής. Θύμισε λίγο το γκολ που φάγαμε από τον Λεβαδιακό στο εκτό έδρας.
Ο Λουκίνας φτερό στον άνεμο. Πήρε δύο μπαλιές σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και τον αμυντικό πλάτη και δεν κατάφερε ούτε σουτ να κάνει. Αν δεν αρπάξουν την ευκαιρία αυτά τα παιδιά με τον Ηλισιακό, τότε πότε;
Ο Αναστασόπουλος αρκετά καλός στο πρώτο τέταρτο (δείχνει να έχει ηγετικές ικανότητες). Μετά έπεσε λίγο. Νομίζω από μακρινή σέντρα δική του μπήκε το γκολ και όχι από του Γουνδουλάκη που αναφέρουν κάποια sites. Συγνώμη Φανούρη αν κάνω λάθος.
Ο Κοντοές όπως το ξέρουμε όπως και ο Μανώλο που μπήκε στο Β'.
Λάτκα χμμμ... δεν μπορώ να πώ αλλά αν με τέτοιο αντίπαλο δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον Όμο τότε φανταστείτε τι γλέντια θα κάνουν οι αντίπαλοι επιθετικοί.
Ο Ηλισιακός έκανε νομίζω 2 ή 3 επιθέσεις και η μία κατέληξε σε γκολ, τί άλλο να πω.
Τζαβέλλας μαχητικός και λίγο δημιουργικός, ΟΚ.
Σίμωσης στη φάση του γκολ δείχνει ότι το έχει το γκολ γιατί κυνηγάει τη φάση αλλά στο υπόλοιπο παιχνίδι δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο. Θα με πείς ότι άμα δεν υπάρχει κέντρο τί να κάνει ο φουκαράς.
Καστεγιόνε. Γιατί τον λυπάμαι αυτόν τον άνθρωπο; Σχεδόν τίποτα δεν του βγήκε στο Α' ημίχρονο. Αμαρκάριστος και ενώ έφευγε ο επιθετικός του πάσσαρε πάντα 5 μέτρα πιο πίσω τη μπάλλα. Πραγματικά τον λυπήθηκα τον άνθρωπο. Στο δεύτερο έστρωσε κάπως, οι μπαλιές του γίνανε λίγο πιο συντηρητικές αλλά έβγαλε και μία καλή κάθετη που δεν την εκμεταλεύτηκε ο Σίμωσης νομίζω. Ίσως θέλει λίγο χρόνο.
Υποτείθεται ότι ο προπονητής θα δοκίμαζε την ενδεκάδα στην τελική της μορφή. Ξέρω, ξέρω τραυματίες οι Ρεκόμπα, Εστογιανόφ, Κουμόρτζι, Μπάλαμπαν και τόσο δα ο Ριέρα. Αλλά αν θέλει να βάλει αυτή την ομάδα να παίξει στα πρώτα παιχνίδιοα του Κυπέλλου για να πάρει πρόκριση θα πρέπει να σταυρώσει τα δάχτυλά του πρώτα.
Και δηλαδή τί περιμένουμε, ότι ο Ρεκόμπα θα βγάλει και τα 30 παιχνίδια, ή ότι ο Μπερνάρ δεν θα χάσει παιχνίδια λόγω καρτών, ή θα προσευχόμαστε να μην ρίξει κανείς αμυντικός τον Μπάλαμπαν και σπάσει την ομοπλάτη του και τότε άστα λα βίστα περήφανε λαέ της Νέας Σμύρνης και αριβεντέρτσι στα όποια κρυφά όνειρα έχει ο καθένας από εμάς.
Τί να πω, ακούγομαι απαισιόδοξος αλλά αυτά είδα αυτά λέω. Ίσως κάποιος άλλος να έχει άλλη άποψη.

Αυτά ελπίζω να μην σας κούρασα.
Α, και θεατές καμμιά 500άρα νομίζω.

Καλή συνέχεια σε όλους
και προ πάντων Τρελαίνομαιιιιι Ιστορικέεε

Miltos@Chios είπε...

Aπο αυτα που λες η αποκτηση τερματοφυλακα κρινεται απαραιτητη?Οπως υποστηριζει καιρο τωρα ο οικοδεσποτης μας...

Pav είπε...

Τερματοφύλακα και στόπερ εδώ και τώρα.
Γιατί δίνουμε τόσα λεφτά για Ρεκόμπα κλπ όταν η άμυνα μπάζει δεν το καταλαβαίνω.

br fun_atic είπε...

Απ’ όσα διάβασα στις σημερινές εφημερίδες η εικόνα της ομάδας ήταν απογοητευτική. Μα, θα μου πει κάποιος, παίζαμε με τα δεύτερα. Ναι αλλά τα δεύτερα θα έπρεπε να έχουν θέληση να διακριθούν σε ένα παιχνίδι που δεν έπαιζε κανένα από τα αστέρια μας και μάλιστα κόντρα σε μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Δεν την είχαν ή δεν την έδειξαν. Και τα δύο είναι εξίσου κακά.
Να δεχθώ ότι η ομάδα που παρατάξαμε χθες δεν απέδωσε καλά. Συμβαίνει και στην πρώτη ομάδα. Αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω είναι εάν τα συγκεκριμένα δεύτερα δημιούργησαν την εντύπωση (σε ατομικό επίπεδο) ότι μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις. Αν όχι έχουμε πρόβλημα. Υποτίθεται μάλιστα ότι ο λόγος που μειώθηκε το ρόστερ ήταν για να παραμείνουν λιγότεροι και καλοί, οι οποίοι θα μπορούσαν να προπονούνται και καλύτερα. Αυτά θα τα υπενθυμίσω σε κάποιους συνΠανιώνιους που πέρσι γκρίνιαζαν για κάτι Γερμανικά παλτό. Θα πω μόνο ότι το συγκεκριμένο ρούχο φοριέται και σε άλλες χώρες…
Αυτό που είδαμε χθες ήταν μάλλον η εικόνα της ομάδας όπως θα την δούμε σε έκτακτες περιστάσεις (τραυματισμοί – κάρτες κ.λ.π). Απ’ ότι διάβασα διαπιστώθηκαν ανεπάρκειες σε κάθε γραμμή. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι διαπιστώνονται αδυναμίες στα γκολποστ. Με προπονητικά τρικ μπορεί να βελτιωθεί (μπαλωθεί) η εικόνα σε κάποια από τις γραμμές. Όχι όμως στο τέρμα. Χρειαζόμαστε επειγόντως τερματοφύλακα…Γενικά δεν χρειάζεται να τα βάφουμε μαύρα. Είναι σίγουρο ότι η πρώτη μας ομάδα είναι πολύ καλύτερη. Χωρίς ίσως εναλλακτικές λύσεις αλλά καλύτερη. Νομίζω όμως ότι η διοίκηση οφείλει να προβεί σε διορθωτικές μεταγραφικές κινήσεις όσο είναι καιρός.

lefterix είπε...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΥΣΙΑΛΟ-ΑΙΓΑΛΕΩ,ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΡΑΚΟΜΕΛΛΑ ΠΟΥ ΠΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΒΑΙΟ...

τρελοπανιωνιος είπε...

Εδω ειμαι και εγω χωρις να ξερω πολλα ακομα , μολις γυρισα απο τις διακοπες και προσπαθω να καταλαβω... ενταξει ο Μουσιλού για εμενα εν κανει για την ομαδα και στο τελος δεν θα ασχοληθει καν ο Τσακ με αυτον ... τερμα θελουμε εδω και τωρα ΜΠΕΛΙΤΣ αν πανε τελικα ολα καλα θα αλλαξουν πολλα στην ομαδα..κατα ταλλα καλες διακοπες σε οσους την κανουν καλη συνεχεια σε οσους ειναι καπου και στους αλλους καλη δυναμη....

Costix είπε...

Καλημερα σε ολους και χρονια πολλα.

Διαβαζω οτι ξανακοιταμε την περιπτωση Ιτανζ. Επισης οτι ο Μπεν Σαχαρ δεν ενδιαφερεται να ελθει για 6 μηνες Ελλαδα.

Μολις σπασαμε και το φραγμα των 1700 διαρκειας...

Αντε να δουμε τελευταια εβδομαδα, θα καταφερουμε να κανουμε αλλα 300 διαρκειας ???

br fun_atic είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους! Ο Μπεν Σαχάρ δεν θέλει να δοθεί δανεικός. Ή αν συμβεί αυτό, θέλει να επιλέξει ο ίδιος την ομάδα στην οποία θα αγωνιστεί. Μεταξύ μας είναι ψιλο - υποτιμητικό να δοθεί δανεικός για έξι μήνες και μάλιστα σε ομάδα του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Ίσως δεν το βλέπει ούτε ως καλή προπόνηση, διότι θεωρεί ότι έχει την ικανότητα να καθιερωθεί στην βασική ενδεκάδα της Εσπανιόλ.

Θα ήταν σπουδαία κίνηση να αγωνιστεί αυτός ο παίκτης στον Πανιώνιο. Διατηρώ βέβαια επιφυλάξεις για την όρεξη που θα έχει για να αγωνιστεί.

Είναι καλό να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Τον χειμώνα που πέρασε όλοι διαβάζαμε για τον Σαμπόριο. Ακόμη κι αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον από την ομάδα μας και πολύ περισσότερο αν ήμασταν όντως διατεθειμένοι να καταβάλουμε 1 εκ ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του, η υπόθεσή του κόλλησε, δεν υπήρξαν εναλλακτικές λύσεις και τελικά μείναμε για ολόκληρο τον β’ γύρο χωρίς επιθετικό.

Ίσως λοιπόν θα ήταν καλή ιδέα, να κυνηγάμε σπουδαίους παίκτες, αλλά να αλλάζουμε γραμμή πλεύσης όταν οι στόχοι αυτοί είναι αδύνατον να επιτευχθούν και να προτιμούμε παίκτες (λιγότερο εξωτικούς) που θα μπορούν να προσφέρουν σπουδαίες υπηρεσίες. Η εντύπωσή μου είναι ότι αν πρέπει κάπου να δαπανηθούν χρήματα, πρέπει να γίνει για αγορά ενός εξαιρετικού τερματοφύλακα. Ιδίως από τη στιγμή που η άμυνα δείχνει ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα για άλλη μία φορά.

Σαφέστατα και δεν έχουμε εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση. Σαφέστατα και θα μας λείψει πάρα πολύ ο Εστογιανώφ. Αργά ή γρήγορα όμως θα επιστρέψει. Με το τέρμα θα έχουμε ιστορίες…

Θα ήταν ευχής έργο να έρχονταν στη Νέα Σμύρνη και ο Σαχάρ και ο Ιτάνζ, αν όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει, προτιμώ να στραφούμε έγκαιρα σε εναλλακτικά σχέδια, από το να μείνουμε τελικά με το ενδιαφέρον και τα πρωτοσέλιδα…

Costix είπε...

Η Ξανθη διαψευδει οτι παιρνει τον Χουχουτο.

Αλλα και η Χιρονια, στην οποια δοκιμαστηκε, δεν ενδιαφερεται.

Πως αφησε ο ΜΠΑΟΚ ελευθερο τετοιο παιχτουρι ???

Περσινα ξυνα σταφυλια !!!

Τελικα ολα εδω πληρωνονται....

br fun_atic είπε...

Τον ηθελε και ο Μπεος για διδυμο με το Καμπαταη.Μουχαχα.
Ελπιζω βεβαια να μη μας τον φερει πισω ο κουμπαρος και κλαιμε παλι...

Χριστόφορας είπε...

Εξαιρετικά τα 2 τελευταία κείμενα του οικοδεσπότη...Το ακόμα πιο τραγικό με τον Απ.Καλαμαριας είναι το ΠΩΣ έπεσε προπέρσι απ την Α Εθνική ,νομίζω θυμόμαστε όλοι...Μετά βλέπουμε την συγχώνευση Ηλισιακου-Αιγάλεου που μεθοδεύται εδώ και ενα χρονο(!!!) και προχωράει αναντίρητα απο την πολιτεία. Τα ιδια λαμογια ακόμα λυνουν και δένουν...

Σε αυτο το "οικοσύστημα ζούγκλας" με τα σαρκοφαγα και πτωματοφάγα όρνεα πως θα επιβιώσουν και θα προοδεύσουν οι...ρομαντικοί πανθηρες...?!

Costix είπε...

Αν και την 7η εβδομαδα (φιλικο με ΑΕΚ) καναμε ρεκορ στα διαρκειας με 413 εισητηρια διαρκειας, ηλθε η τελευταια εβδομαδα του 15αυγουστου και κοψαμε ολα κι ολα μολις 56 διαρκειας, αρα ειρθαμε πατσι-ποστα.

Φοβαμαι πλεον οτι πολυ δυσκολα θα πιασουμε εστω και το ''ευπρεπες'' οριο των 2,000 διαρκειας.

Εκτος αν πολλοι Πανιωνιοι φιλαθλοι, σαν κλασσικοι Ελληνες της τελευταιας στιγμης, το εχουν αφησει για να ''ψωνισουν'' αυτη την εβδομαδα.

Ας το ελπισουμε.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι εξαιρετικά προβληματισμένος με την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος διότι:

1) Έχει δώσει ελάχιστα φιλικά παιχνίδια. Μόλις δύο μετά την επιστροφή στην Ελλάδα την στιγμή που έχει νεαρούς παίκτες τους οποίους αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Δεν νομίζω άλλη ομάδα να έχει δώσει λιγότερα παιχνίδια. Νομίζω ότι ο Φερέρα θα πρέπει να μας εξηγήσει κάποιες σκέψεις του σχετικά με την ομάδα
2) Το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών αποτελείται από έναν παίκτη που έχει μεν τις δυνατότητες να καθιερωθεί στην θέση αλλά είναι εντελώς άπειρος και από έναν αθλητικό παίκτη που είναι επιρρεπής στα λάθη και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Νομίζω μάλιστα ότι έπαιζε αμυντικό χαφ που μάλλον αυτή είναι η θέση του. Τον Λάτκα εφόσον δεν τον εμπιστεύονται θα έπρεπε να τον διώξουν.
3) Ο Μπέλιτς δεν είναι κακός τερματοφύλακας αλλά τουλάχιστον δέκα άλλες ομάδες και μάλιστα ορισμένες χαμηλότερων στόχων έχουν καλύτερους (Μπλάζιτς, Μιχαηλίδης, Ρόκα).
4) Ο Λουρέντσο δεν ήταν μεγάλος παίκτης αλλά σίγουρα χρήσιμος. Νομίζω ότι την Κυριακή δεν θα υπήρχε καν ερώτημα αν θα ξεκινούσε ενδεκάδα.

Νομίζω ότι το ξεκίνημα δεν θα είναι καλό, αν δεν παίξει και ο Ρεκόμπα την Κυριακή η ομάδα θα είναι μάλλον γυμνή, όμως πρέπει να στηριχθεί όπως και ο πρόεδρος (στήριξη σημαίνει αγορά διαρκείας) ο οποίος δυστυχώς εξακολουθεί να κάνει λάθη. Ο κ. Τσακίρης είναι ο μοναδικός πρόεδρος που έχει δώσει όραμα στους οπαδούς του Πανιωνίου αλλά κάποια στιγμή πρέπει να υποστηρίξει τις επενδύσεις του….την τσέπη του… γιατί όταν πληρώνεις Ρεκόμπα Εστογιάνοφ και δεν φροντίζεις να καλύψεις τα μετόπισθεν έστω και με φθηνές λύσεις τότε το μόνο που θα μείνει είναι το πρεστίζ ότι η ομάδα έχει μεγάλα ονόματα κάτι που πέρσι δεν μετρίασε την απογοήτευση της κερκίδας για αυτά που διαδραματίζονταν στο χορτάρι.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

br fun_atic είπε...

Νομίζω πως όλοι είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι. Έχουμε μια ομάδα με καλή βιτρίνα, δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο εάν έχει βάθος. Στα μείον ότι οι παίκτες βιτρίνας είναι απ’ ότι φαίνεται επιρρεπείς στους τραυματισμούς, άρα δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.
Θα συμφωνήσω με τον nk99 στα σχόλιά του. Μολονότι ο κ. Τσακίρης διαθέτει χρήματα για την ομάδα, τα τελευταία δύο χρόνια αφήνει το δημιούργημα ημιτελές, με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζει ο ίδιος την επένδυσή του.
Είναι μεγάλη επιτυχία που κράτησε τον βασικό κορμό της ομάδας. Είναι επιτυχία που έφερε τον Μπάλαμπαν, όμως η ομάδα εξακολουθεί να έχει προβλήματα με την άμυνα, δεν έχει καλό τερματοφύλακα, έφυγαν παίκτες που ήταν απολύτως απαραίτητοι και ο πάγκος αποτελείται από κάποια πολύ ταλαντούχα παιδιά, χωρίς όμως πείρα στην κατηγορία.
Ελπίζω αυτή η περίεργη εικόνα των φιλικών και οι τραυματισμοί να γίνονται για λόγους αντιπερισπασμού. Αν όχι ίσως αντιμετωπίσουμε προβλήματα.
Υπό ιδανικές συνθήκες η ομάδα μπορεί να πάει καλά. Αν δεν κάτσει όμως; Πολύ φοβάμαι πως αν δεν ενισχυθούμε σε συγκεκριμένες θέσεις θα δούμε μια βερσιόν της περσινής χρονιάς.
Για τα διαρκείας: Μάλλον το νούμερο θα ανέβει. Δεν ξέρουμε αν έχουν αγοράσει ακόμη οι Πάνθηρες, όπως δεν γνωρίζουμε επίσης εάν έχουν προσμετρηθεί τα εισιτήρια από τον έρανο του φόρουμ. Σίγουρα θα υπάρξουν και οι αγοραστές της τελευταίας στιγμής, οπότε μάλλον θα φτάσουμε τις 2.000.
Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί δεν είναι η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, αλλά ο προσωρινός της χαρακτήρας. Φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε κάποιο σταυροδρόμι. Θα δούμε στην πορεία ποιο είναι αυτό. Πάντως ο συνδυασμός δηλώσεις Τσακίρη, λίγα διαρκείας, προσωρινή ομάδα δεν μου αρέσει καθόλου…
Υ.γ
Θα ήθελα πολύ να υπήρχε ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Εστογιανώφ. Τα πρώτα δημοσιεύματα μιλούσαν για αποχή ενός με δύο μηνών. Αργότερα για αποχή 2-3 μηνών, ενώ τα τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα πιο αισιόδοξα σενάρια θα επιστρέψει σε 3 ½ μήνες. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι επιθυμούσαμε τον δανεισμό πρωτοκλασάτου παίκτη ως δανεικού για έξι μήνες, μάλλον πρέπει να μας δημιουργούν προβληματισμούς…

br fun_atic είπε...

Και μιά πολύ ενδιαφέρουσα είδηση:
http://www.sport-fm.gr/article/190373

zamis είπε...

Αρτι αφιχθεις,σας χαιρετω και ευχομαι καλη σεζον!
Βεβαια,απο τα σχολια σας αλλα και τις πληροφοριες αλλων φιλων,βλεπω εντονο και κοινο προβληματισμο πανω στα ιδια(χρονια)αγωνιστικα θεματα που οχι μονο δε λενε να λυθουν αλλα αυξανονται λογω γκαντεμιας(?),λαθων(Κοιλιαρας,Λουρεντζο),και μη ισαξιων αντικαταστατων(Μακος/Καστελλιονε).
Και βεβαια,φιλε οικοδεσποτα,δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο οτι το βασικο θεμα δεν ειναι το αγωνιστικο αυτο καθ'αυτο αλλα η ρευστοτητα που υπαρχει και ως προς την παρουσα-μελλοντικη φυσιογνωμια της ομαδας και ως προς τις προθεσεις Τσακιρη.

υγ.αν το τρεχων σχεδιο(μιξη εμπειριας-απειριας-δανεικων)δεν παει καλα και αρχισει και αμφισβητηση Φερερα,ας ειμαστε προετοιμασμενοι.
Δε θελω να γινω μαντης κακων αλλα το λεω για δυο λογους.
Πρωτον γιατι δε θεωρω καθολου απιθανο να συμβει και δευτερον γιατι εαν συμβει(φτου φτου)πρεπει να μεινουμε διπλα στην ομαδα χωρις γκρινιες και περαιτερω εμφυλιους.
Πρεπει ομως και ο Τσακ να ξεκαθαρισει τη θεση του με σαφηνεια.

Miltos@Chios είπε...

Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους!Θα ηθελα να τονισω το ιδιαιτερο υψηλο επιπεδο του διαλογου που αναπτυσεται στο blog,προεξαρχοντος του οικοδεσποτη μας.Πιστευω οτι φετος θα ειμαστε η του υψους η του βαθους.Βασικα σημεια προβληματισμου ειναι>τερματοφυλακας/αμυνα/συχνοι τραυματισμοι των ενδεκαδατων/προσωρινοτητα της ομαδας-δανεικοι.Ο Λουρεντσο δεν επρεπε να φυγει-πολυ περισσοτερο οταν τον εχεις και τον πληρωνεις(αρα επενδυεις)τοσο καιρο και οταν ειναι ετοιμος τον διωχνεις!(Ξερει κανενας φιλος που πηγε?).Σωστη η επισημανση του nk99 για τα λιγα-ελαχιστα φιλικα.

br fun_atic είπε...

Zamis καλώς ήλθες...Χαίρομαι πολύ που διαβάζω και πάλι τα νέα σου...
Ο Λουρέντζο δεν έχει ομάδα. Έχει πρόταση από την Κέρκυρα, ενώ μάλλον ενδιαφέρεται και ο Παναιτωλικός.
Η επισήμανση του Μίλτου είναι πάρα πολύ σωστή και ασφαλώς αφορά και άλλους παίκτες. Ο Λουρέντζο: τον πληρώναμε όσο ήταν τραυματίας και με το που επέστρεψε υγιής και μάλιστα σε καλή αγωνιστική κατάσταση των διώξαμε. Κοιλιάρας: ελέω Ρεκόμπα δεν πήρε ποτέ ευκαιρίες. Φέτος θα μπορούσε να δείξει πράγματα (ακριβώς επειδή του χρόνου θα προορίζονταν για βασικός), αλλά έφυγε. Και από εκεί και πέρα αρχίζουν τα μυστήρια: ο Καστεγιόνε ήρθε ως αρχηγός γνωστής ομάδας της Αργεντινής και οι εφημερίδες του γράφουν τα χειρότερα (δεν αποτελεί λέει ούτε εναλλακτική λύση…βαρύ σχόλιο…). Άραγε ποιός τον επέλεξε; Δεν τον αμφισβητώ (τουλάχιστον μέχρι να τον δω ο ίδιος), αλλά πραγματικά δεν το γνωρίζω... Σμόγιε: Αυτός ο παίκτης ήταν διαρκώς τραυματίας; Δεν ξέρω από πότε ακριβώς έχει να παίξει...
Όμο - διαφέρει άραγε από τον Μπερντέ; Ε κάθε περίπτωση ποιο θα είναι το αμυντικό μας δίδυμο;
Τερματοφύλακας: ας τα να πάνε…
Απ' όλα αυτά καταλαβαίνω ότι έχουμε πρόβλημα στον άξονα.
Όμως...Υπάρχει ένα όμως... Δεν πιστεύω ότι ο Τσακίρης θα αφήσει γυμνή την ομάδα για δεύτερη φορά, ιδίως όταν αρκετές ανταγωνιστικές μας ομάδες είναι αποδυναμωμένες. Θεωρώ ότι θα χτυπήσει με τουλάχιστον μία σημαντική μεταγραφή, πιθανόν ελεύθερου παίκτη. Αυτή η κίνηση θα δώσει ώθηση και στα διαρκείας. Δεν ξέρω αν μια κίνηση εντυπωσιασμού μπορεί να μειώσει τα προβλήματα. Το θέμα είναι ότι είμαστε στο τέλος σχεδόν της μεταγραφικής περιόδου και εξακολουθούμε να έχουμε τα ίδια προβλήματα που είχαμε και στην αρχή με επιπρόσθετα τα προβλήματα στη θέση του αμυντικού χαφ αλλά και στην επίθεση λόγω του τραυματισμού του Εστογιανώφ…

Space Invader είπε...

respect στους Pav και Zamis

Pav είπε...

"Live long and prosper" Space Invader και συνέχισε να ονειρεύεσαι την Πανιωνάρα Πρωταθλητή γιατί θα γίνει και αυτό...κάποτε!

zamis είπε...

Ευχαριστα νεα η ανανεωση Κουμο μεχρι 2013,ο μονιμος σκορερ μας εχει πολλα ακομα να δωσει.
Σωστη και η αποφαση της διοικησης να μη δοθουν εισιτηρια στους μπαοκ,ελπιζω να τους μαζεψουν και οι ζαγορογκαγκατσηδες τους και να μην εχουμε παρατραγουδα.
Πιστευω κι εγω οτι θα παρουμε τερματοφυλακα και μακαρι κι εναν αξιοπιστο κεντρικο αμυντικο.

Space Invader είπε...

beam me up Pav!!

Μίλαγα χτες με έναν αεκ κ χλεύαζε τα του πανιωνίου, συνήθης δλδ αλαζονεία κάφρων οπαδών και χωρίς έρμα κιόλας, χωρίς τίποτα να τους δικαιολογεί (ή έστω να εξηγεί κάπως κάτι).

ο γιός μου πάντως, 8 χρονών, το΄χει μάθει το σύστημα και τις καραμέλλες του marketing, βλέπει στα περίπτερα τα διάφορα κρεμασμένα κ λέει " ολυμπιακός, παναθηναικός, αεκ". Δεν με πειράζει πια, χρειάζεται κ λίγη ελευθερία να' χει, εξάλλου αισθάνομαι μια ανεπαίσθητη ειρωνεία στη φράση του

έλα ρε Ιστορικεεεεεέ


Πρωτάθλημα στη Νέα Σμύρνη

br fun_atic είπε...

Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Pav και τον Space invader στο μπλογκ

Pav είπε...

Καλώς σας ξαναβρήκαμε κύριε οικοδεσπότα!

http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=3845401

Άντε να γεμίζει το ρόστερ σιγά σιγά.
Κι εγώ πιστεύω ότι κάτι μαγειρεύει ο Πρόεδρος και ευελπιστώ σε μία τονοτική ένεση έστω της τελευταίας στιγμής.

We don't have enough lithium crystals captain Space Invader

Space Invader είπε...

geia sou br fun

έχουμε ξαναμιλήσει, αρχή καλοκαιριού πρέπει να' ταν, με άλλο nick, οπότε καλώς σε ξαναβρήκα br μου, φίλε zamis αγωνιστικούς χαιρετισμούς

hailing frequencies open sir/captain

zamis είπε...

εμπαινε space!

IWN1998 είπε...

Αν και έχει ήδη νέα ανάρτηση ο BR, προσθέτω και γω εδώ τους χαιρετισμούς μου σε όλους σας, μια που αυτά που έχω να πω είναι πιο σχετικά με αυτή την ανάρτηση.

Μήπως κάποιος μπορεί να μου πει αν αντικαταστήσαμε όχι το Μάκο αλλά ...τον Μαϊστόροβιτς... με κάτι εν τέλει καλύτερο. Μήπως το παλτό Γκονσάγκα μπορούσε εν τέλει στο φετινό Πανιώνιο σε μια θέση όχι τόσο προωθημένη, όπως πέρυσι; Μήπως ο "ανάπηρος" Λουρέντζο ήταν σε καλύτερη κατάσταση υγείας από τον νεοαποκτηθέντα Σμόγιε; Μήπως ένας σύλλογος σοβαρός, με τον τραυματισμό του Λόλο, θα έπρεπε άμεσα να έπαιρνε κάποια μέτρα ώστε να μην αφήσει την ομάδα χωρίς εναλλακτική λύση επιθετικού χαφ και δημιουργικού μέσου;

Θέλαμε να είχαμε σχηματισμένο ρόστερ σύντομα στην προετοιμασία και εν τέλει έχουμε βρεθεί σε πλήρη εξάρτηση από τους νέους μας παίκτες και μόνο.

Α, για να μην το ξεχάσω, μπορεί τώρα να καταλάβατε γιατί ο Όμο είχε βαπτισθεί "βασιλιάς της γκέλας"...

Και πάλι χαιρετισμούς σε όλους τους φίλους.

br fun_atic είπε...

Πρώτα πρώτα θα ήθελα να πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που ξαναζωντανεύει το μπλογκ. Είναι πολύ ωραίο αίσθημα αυτό.

Είναι βέβαιο ότι αυτή τη στιγμή Αντί - Μάκος δεν υπάρχει. Δεν ξέρω τι θα γίνει σε μία βδομάδα ή σε ένα μήνα, αλλά όσοι έχουν δει τον Καστεγιόνε, μας μετέφεραν πολύ ανησυχητικές πληροφορίες, όπως βέβαια και οι εφημερίδες.

Και ενώ δεν υπάρει αντι - Μάκος, πολύ σωστά διαπιστώνει ο Ίωνας ότι δεν υπάρχει ούτε αντι - Μαϊστόριβιτς, ούτε αντι Λουρέντζο, ούτε αντι - Γκονζάγκα. Δηλαδή αυτή τη στιγμή έχουμε κρατήσει τον βασικό μας κορμό (και πολύ καλά κάναμε) αλλά μάλλον έχουμε κάποιο πρόβλημα στα φύλλα... Πότισμα χρειάζεται; Λίπασμα; Δεν ξέρω. Πάντως το δεντράκι έχει προβλήματα.

Βέβαια έχουμε βρει τον αντικαταστάτη του Μπερντέ. Αν και αυτό δεν είναι καλό γιατί μάλλον ο Όμο τον κοπιάρει στις γκέλες.

Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι ο πρόεδρος ετοιμάζει κάποια σπουδαία κίνηση. Γι' αυτό και η ξαφνική σιγή ασυρμάτου στις εφημερίδες. Τα ίδια είχε κάνει και πέρσι. Άλλωστε το συνηθίζει να αφήνει τους Πανιώνιους να μιλάνε, να γκρινιάζουν και στο τέλος να χτυπάει με κάποια ξαφνική κίνηση. Βέβαια τον χειμώνα δεν τα κατάφερε καλά.

Αυτή η λογική του Άγιου Βασίλη έχει τα καλά της, θα προτιμούσα όμως να είχαν ήδη γίνει κινήσεις και η ομάδα να ήταν πλήρης. Άλλωστε τα προβλήματα είχαν διαπιστωθεί ήδη από τα φιλικά στο Βέλγιο. Μάλλον το πρόβλημα μας το δημιουργεί ο Όμο που πιθανότατα (θα τον δούμε βέβαια καλύτερα) δεν είναι ο παίκτης που ψάχνουμε εδώ και χρόνια αλλά παράλληλα καταλαμβάνει και θέση ξένου.

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ είναι καθοριστικής σημασίας (κι ας είναι στην πρώτη αγωνιστική). Μοιάζει λίγο με το περσινό παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.

Ο Π.Α.Ο.Κ θεωρώ ότι δεν είναι σώνει και καλά καλύτερος από πέρσι, θα έχει προηγηθεί και ευρωπαικό παιχνίδι και σε κάθε περίπτωση είχαμε την ευκαιρία να καθαρίσουμε ένα ματσάκι, το οποίο ίσως και να καθορίσει την υπόλοιπή μας πορεία στο πρωτάθλημα. Επιπλέον είναι βέβαιο ότι μια επιτυχία στο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ θα δώσει μεγάλη ώθηση και στις πωλήσεις των διαρκείας.

Μέσα σε μία βδομάδα δεν ξέρω πόσο μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι στο παιχνίδι αυτό δεν θα έχουμε τους Εστογιανώφ και Ριέρα, ενώ απέναντι σε μια τόσο έμπειρη ομάδα (και προπονητή) θα μπορούμε να αντιπαραβάλουμε ένα κεντρικό αμυντικό δίδυμο που δεν έχει δέσει (αυτό ισχύει για οποιονδήποτε σχεδόν συνδυασμό), προβληματικό κέντρο και δύο μεγάλα αστέρια που μόλις επέστρεψαν από την αποθεραπεία τους. Σκούρα τα πράγματα. Εκτός κι αν μιλήσει η κλάση των Ρεκόμπα – Μπάλαμπαν…

IWN1998 είπε...

Η μόνη λογική αμυντική διάταξη είναι Μανιάτης, Σιόβας, Λάτκα, Τζαβέλας. Οι άλλοι είναι ακόμα λίγοι και προβληματικοί. Τώρα αν ο Λάτκα δεν αρέσει στον κ. Φερέρα ή αν πιστεύει ότι δεν μπορεί να παίξει μαζί με το Σιόβα, εύχομαι να έχει δίκιο και να βρεθούν σε καλή μέρα οι Όμο κλπ.

Το πρόβλημα υπάρχει αν δεν μπορεί να παίξει ή να βγάλει όλο το παιχνίδι ο Ρεκόμπα. Τότε χωρίς και Λόλο, Ριέρα, δεν βλέπω τι παιχνίδι μπορεί να παράξει η ομάδα. Θα είναι προβλέψιμη με σέντρες ή γιουρούσια.

Η τακτική Άγιου Βασίλη δεν μπορεί να φέρει τα δώρα της στο παρά πέντε γιατί έτσι έκανε και πέρυσι και τελικά γίναμε μαντάρα.

Ίδωμεν τα περαιτέρω όταν πάψει η σιγή ασυρμάτου.

br fun_atic είπε...

Η Καλαμαριά στην Δ' Εθνική
http://www.sport-fm.gr/article/191386