Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Πρόεδρε αγόραζε στο Limit Down...

Η ομάδα πέρσι προσπάθησε για την υπέρβαση. Για τη λέξη αυτή έχουν χυθεί τόνοι μελανιού και πολλά mb αναρτήσεων στο ίντερνετ. Πέρσι λοιπόν πιστέψαμε ότι το ας πούμε καλό, μέχρι τότε, κλίμα στα αποδυτήρια (είχαν προηγηθεί τα μπάνια του λαού και τα τσαλιμάκια του Τζιμπουρ), ο καλός προπονητής και κάποιες ηχηρότατες προσθήκες της τελευταίας στιγμής μπορούσαν να οδηγήσουν την ομάδα ένα σκαλί επάνω. Το σκαλί αυτό ισοδυναμεί με δόξα και κέρδη.


Κανείς μας όμως δεν ήταν προετοιμασμένος γι’ αυτό το ένα αλλά μεγάλο βήμα. Διότι υπέρβαση δεν γίνεται με 977 διαρκείας, ούτε με την προσθήκη των Ουρουγουανών από τον Οκτώβριο και αφού είχαν προηγηθεί ατυχέστατα εντός έδρας αποτελέσματα που μας στοίχισαν τη χρονιά, ούτε με τα τότε διοικητικά αντανακλαστικά τα οποία αντέδρασαν λανθασμένα στις ιδιοτροπίες ενός πολύ δύσκολου ποδοσφαιριστή.


Αυτό που επέδρασε όμως αρνητικά, περισσότερο απ’ ό,τιδήποτε ήταν το sold-out. Και αυτό διότι η ομάδα δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην πίεση, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ψυχολογικά τις γεμάτες εξέδρες και πολύ περισσότερο το αρνητικό αποτέλεσμα που ακολούθησε.


Τα αφήνουμε όλα αυτά στο παρελθόν; Όχι. Γιατί υπέρβαση κάνεις και όταν καταφέρεις να σηκωθείς μετά από ένα ισχυρό χτύπημα. Και αυτό το καταφέραμε. Φέτος η χρονιά ξεκινά δυναμικά. Πολύ περισσότεροι φίλοι στο γήπεδο (αν και όχι όσοι επιβάλλεται – αγοράστε διαρκείας), καλύτερη ομάδα (έστω και με ελλείψεις), καλύτερο κλίμα στα αποδυτήρια.


Η χρονιά αυτή έχει απίστευτες προοπτικές για τον Πανιώνιο, αρκεί να κινηθεί σωστά. Το φετινό, μπορεί και να είναι το φτωχότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Σαφέστατα αποδυναμωμένος ο Ολυμπιακός. Ξεπουπουλιασμένος ο δικέφαλος μετά και την αποχώρηση του Κυργιάκου, στα χαρτιά ενισχυμένος ο Π.Α.Ο (κυρίως λόγω Σισέ), συνολικά όμως η ομάδα λόγω αμυντικών ελλείψεων και προπονητή δεν πείθει, Ξάνθη και Λάρισα (τα ίδια ή και χειρότερα)… Και μας μένουν μόνο ο Π.Α.Ο.Κ και ο Άρης, που είναι ανταγωνιστικές ομάδες, που έχουν ενισχυθεί σημαντικά, αλλά που δεν απέχουν από εμάς έτη φωτός.


Ποιο το μήνυμα απ’ όλα αυτά; Φέτος μπορεί να είναι η χρονιά της υπέρβασης. Αρκεί στις ελάχιστες ημέρες που απομένουν για το κλείσιμο των μεταγραφών να ενισχυθεί η ομάδα ουσιαστικά. Να μην υπάρξει κανένα κενό σε καμία θέση.


Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές για εμάς, το κλίμα καλό και το «χρηματιστηριακό» σύνθημα ένα…Πρόεδρε Αγόραζε!!! Αυτή μπορεί να είναι η μεγάλη σου ευκαιρία!!!

7 σχόλια:

Miltos@Chios είπε...

Ιδαιτερα επικαιρο (...και ευστοχο κειμενο-ως συνηθως).Πραγματι περσι το κομβικο σημειο της χρονιας ηταν το sold-out και η αδυναμια διαχειρισης της "κατραπακιας"του 1-2.Δεν ειμαστε μαθημενοι,δεν ειμαστε προετοιμασμενοι,δεν ειμαστε ετοιμοι(ΟΛΟΙ!).Η γνωση στην ζωη ερχεται απο την(συνηθως πικρη...)εμπειρια,η δε αυτογνωσια αποτελει πολυτιμο συμβουλο συνεχειας...

br fun_atic είπε...

Η ανανέωση του Κούμο ισοδυναμεί με καλή μεταγραφή. Διάβαζα, αλλά δεν ξέρω αν αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ότι μέχρι και σήμερα ο Κούμο αμείβονταν με 50.000 ευρώ τον χρόνο + bonus, ενώ από εδώ και στο εξής θα λαμβάνει γύρω στις 150.000 έως 200.000 ευρώ. Σίγουρα αμείβονταν με ελάχιστα χρήματα, ενώ τώρα που αναγνωρίστηκε η προσπάθειά του θα μπορεί να αποδίδει καλύτερα.
Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Δύo καλές μεταγραφές θα ενισχύσουν την ομάδα αγωνιστικά και οπωσδήποτε ψυχολογικά, επηρεάζοντας παράλληλα και κάποιους από τους αντιπάλους μας που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.
Ακόμη και ομάδες που θεωρητικά βρίσκονται μπροστά μας μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Γιατί καλός ο Π.Α.Ο.Κ αλλά να δούμε με ποιόν θα σκοράρει, όπως επίσης και ο Άρης που πρέπει να δέσει την Λάτιν σούπα (βέβαια Αμπρέου και Φερνάντεζ τον έχουν δυναμώσει ουσιαστικά).

Miltos@Chios είπε...

Καλησπερα.Ξερεις μηπως αν εχει ανακοινωθει προγραμμα ημερας/ωρας για την 4η αγωνιστικη(αγωνας με Αστερα)ουτως ωστε να φροντισω για αεροπορικα εισιτηρια?Προς το παρον στην επιστροφη απο τις διακοπες μας,θα κανουμε μια σταση στην Αθηνα,για το παιχνιδι με τον Εργοτελη.

Costix είπε...

Μιλτο, απ' οτι ξερω δεν εχει βγει ακομα το πργραμμα για 3η και 4η αγωνιστικη.

Θα χασεις το παιχνιδι αυτης της Κυτιακης με τα Μπαοκια ???

Απ' οτι φαινεtαι θα κανουμε το πρωτο sold out.

br fun_atic είπε...

Τελικά, όλα εδώ πληρώνονται. Η Α.Ε.Κ έχασε τον Κυργιάκο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μας πήρε τους Τζιμπουρ και Μάκο.
Οι φήμες βέβαια λένε ότι δεν πούλησε τον Κυργιάκο, αλλά τον έδωσε δανεικό έναντι 800.000 ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της οικονομικής της αδυναμίας. Αγόραζε πρόεδρε!!!

Οι σημερινές εφημερίδες έγραφαν ότι η διοίκηση έχει αρχίσει και προβληματίζεται από τα ατομικά προγράμματα που ακολουθεί ο Σμόγιε, σε σημείο που δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενη λύσης της συνεργασίας. Άρα τα ατομικά προγράμματα δεν δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση;

Υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο ο Κοντοχρήστος. Καλορίζικος. 'Έτσι βέβαια αρχίζουν όλοι και πάνω στην τριετία, εκεί που έχουμε πει δόξα τω Θεώ για τον παίκτη που δημιουργήσαμε, αρχίζουν να αναμασάνε την καραμέλα περί σκαλοπατιού στην καριέρα τους, περί σχολείο και κορεσμού.

IWN1998 είπε...

O Σμόγιε δύσκολα θα έχει μέλλον στην ομάδα. Το θέμα είναι ότι υπήρξε εισήγηση για την πραγματοποίηση αυτής της μεταγραφής ενώ ήταν πασίγνωστα τα προβλήματα. Λυπάμαι αλλά νομίζω πως οι πολυδιαφημισμένοι παίκτες που θα έφερνε ο κ. Φερέρα εν τέλει εντοπίζονται στους εξής δύο και μόνο, στον Μπάλαμπαν και το Ριέρα. Από την άλλη έφυγαν από την ομάδα κυνηγημένοι κάποιοι παίκτες, που θα μπορούσαν να προσφέρουν φέτος. Δεν δικαιολογείται να ξοδεύονται λεπτά για το Σμόγιε και να φεύγουν σαν παλτά άλλοι που είχαν προσφέρει και που δεν είχαν και ακριβά συμβόλαια. Η επιλογή Σμόγιε χρειάζεται εξηγήσεις εκ μέρους των υπευθύνων...εκτός και αν έχουν ειδικούς όρους για περίπτωση επανατραυματισμών κλπ στο συμβόλαιό του.
Πάντως γνώμη μου είναι ότι η ομάδα πάει στην πρεμιέρα αποδυναμωμένη. Μακάρι να διαψευσθώ.
Κάποιος αναφέρθηκε και στα μηδαμινά εν Ελλάδι φιλικά, λες και κάτι θέλουμε να φυλλάξουμε ή να κρύψουμε. Ας περιμένουμε λοιπόν την αποκάλυψη στην πρεμιέρα.

zamis είπε...

Χειμωνας ερχεται,παλτα χρειαζονται..ρε μπας και φταιει ο Λινεν?